Találatok a következő kifejezésre: Mért van ha egy (1266 db)

Mért van ha egy pasi félre lép és a csaj akivel megcsalta a párját elárulja a barátnőjének? Talán féltékeny hogy vele van vagy mért? És a pasi mért tagad mindent?

Legjobb válasz: pl. azért tagad, mert tényleg nem volt megcsalás, az árulkodós meg berágott, hogy nem lett megke**lve és úgy döntött alárak a pasinak. ha nem tudod biztosan (más megbízható forrásból), hogy megtörtént, akkor az a kérdés, hogy kinek hiszel. a pasinak, aki lehet nem tökéletes, vagy annak, aki veled szemben biztosan nem korrekt, mert vagy hazudik, vagy lefeküdt a pasiddal.

pl. azért tagad, mert tényleg nem volt megcsalás, az árulkodós meg berágott, hogy nem lett megke**lve és úgy döntött alárak a pasinak. ha nem tudod biztosan (más megbízható forrásból), hogy megtörtént, akkor az a kérdés, hogy kinek hiszel. a pasinak, aki lehet nem tökéletes, vagy annak, aki veled szemben biztosan nem korrekt, mert vagy hazudik, vagy lefeküdt a pasiddal.
A második kérdéssel kezdem. A pasi a következõ okokból tagadhat: 1. amivel vádolják, nem igaz 2. amivel vádolják, igaz, de utólag bánja magát a tettet is (nem csak azt, hogy lebukott), a barátnõjével akar maradni, és úgy gondolja, ezt úgy biztosítja be, ha a végletekig tagad. Ez esetben elképzelhetõ az elnézés és a továbblépés, és az, hogy a pasi -ha kellõképpen felfogja a barátnõjével szemben elkövetett tiszteletlenség és bûn súlyát- többet nem tesz ilyet. És magadnak kell eldöntened, akarod-e tudni, mi történt, és miért, vagy inkább nem. 3. amivel vádolják, igaz, és azért tagad, mert a barátnõjével akar továbbra is járni, de magát a félrelépést nem bánta meg, csak amiatt mérges, hogy lebukott. Ez esetben fontos tudni, hogy ha valaki egyszer megúszott valamit, illetve elnéztek neki valamit, és magát a tettet nem bánta meg, csak a következményeket, akkor újra és újra meg fogja tenni.
Sajnos én is voltam már ilyen helyzetben. Az én exem is megcsalt, de velem akart (volna) maradni. Egyébként õ is mindig tagadott. Rajtam úgy eluralkodott ezek után a bizalmatlanság, hogy nem voltam képes vele maradni. A harmadik félrõl meg annyit, hogy vagy nagyon kéne neki a pasid, vagy azt gondolta, hogy megkönnyíti a köztetek lévõ választást azzal, hogy árulkodik. De ha a pasid egy alkalom után nem akart vele lenni, akkor biztos, hogy a késõbbiekben sem az õ karjaiba fog rohanni, bármi is történjék.

Hogyan tudnám leszoktatni az éjszakai ivásról a 2 éves kislányomat? Ha iszik rögtön visszaalszik, de már ez elég fárasztó, mert van hogy egy éjszaka 5-6-szor is kér inni!

Legjobb válasz: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel,mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi válaszod! Igazából a kislányom velünk egyszobában, de külön a saját kis ányában alszik!Már tervezzük régóta hogy külön szobába rakjuk, de pont-e miatt, hogy sûrûn felkel, így nem merem, mert akkor nem tudni, hogy nem-e lesz rosszabb a helyzet. Lehet, hogy ebben már neki egy megszokás is, mert amikor nincs az a nagy meleg, akkor is többször felkel. Éjszaka csak sima vizet adok neki, de õ azt is szereti, nem úgy mint más gyerek, hogy nem szerti a vizet! Próbálkoztunk már ezzel az éjszakai fénnyel, de õ ha már egy kicsit világosabb van akkor már kel fel, mert azt hiszi, hogy már reggel van! Amúgy ott van az ágya mellett egy kis szekrényen az itató pohara, de addig nem nyugszik míg nem megyek oda és itatom meg. De még arra gondoltam, hogy teszek oda neki a falra éjszaka világító holdat, vagy csillagokat, hátha úgy lát és elveszi majd magától a poharát. Mégegyszer köszi a válaszod!

Terhesség alatt minek jön (többször) házhoz a védőnő, ha ismeri a körülményeket mert van már egy pici lányom?

Egyébként sem vagyok híve a véd?n?i látogatásoknak. Természetesen jöjjön, ha kell mert ez a munkája,én csak a rendszerességet nem értem. Tiszta, rendezett körülémnyek közt élünk egy hatalmas új házban, tehát tisztán látszik,hogy nem vagyunk problémásak ilyen szempontból. Van már egy kislányom, tehát már tapasztalatom is van elég sok dologban. Az els? babánál betudtam annak,hogy biztosan abban akar segíteni,mit hogyan tegyünk a babaszobában, vagy hasonló,de ez nem így volt,már akkor is minidig ugyan azt csináltuk, mint amikor én mentem hozzá. Bevallom,nem értem miért van erre szükség....

Legjobb válasz: Mert ez a dolguk nekik. Nálunk is volt egyszer szülés elõtt, de csak azért, mert nem ismert minket. Megszületett a babánk, akkor is volt párszor. Én szerettem, ha jött, mert kedves volt, nem olyan aki kioktatja kismamákat, anyukákat. Neki is három gyermeke van, és nagy tapasztalata van az biztos. Sokan panaszkodnak rá, de nem értem, hogy miért?

Mert ez a dolguk nekik. Nálunk is volt egyszer szülés elõtt, de csak azért, mert nem ismert minket. Megszületett a babánk, akkor is volt párszor. Én szerettem, ha jött, mert kedves volt, nem olyan aki kioktatja kismamákat, anyukákat. Neki is három gyermeke van, és nagy tapasztalata van az biztos. Sokan panaszkodnak rá, de nem értem, hogy miért?
Mert kötelessége kimenni sajnos. Azért sok védõnõ hanyagolja a kismamák látogatását, például hozzám nem jött, csak szülés elõtt egyszer és azóta néha, de én még ezt is sokallom. :)
Biztos jól érzi magát Nálad! Legközelebb ne kínáld meg semmivel. :-) Nekem az elsõ gyerek születése elõtt nem is jött (épp jött volna, de koraszülött lett a bébi), utána jött kb. háromszor. A másodiknál egyszer sem jött, se elõtte, se utána. A harmadikat várom, szó sincs róla, hogy jönni akarna. Mondjuk én olyan faluban lakom, ahol hetente egyszer van védõnõi szolgálat, 9-11-ig, abba nem is nagyon férne bele, hogy mindenkit végiglátogasson.
Én nagyon nem szeretem ezeket a látogatásokat (most vagyok 22 hetes, de már 3-szor volt). Egyrészt mert a házatt teljesen fel fogjuk újítani, de nem most, mert a férjem vállalkozásából adódóan évente 1-szer kap kézhez sok pénzt. a lényeg hogy december 8-ra vagyok kiírva, de csak októberben tudjuk elkezdeni a ház-felújítást, addig úgysem fog változni semmi. Ugyanolyan lelakott marad, hiába jön állandóan és köröz a szemével-mert látom- hogy változott e valami. Azért hozzáteszem, hogy nem koszos a hely, normális, nagy ház, csak a nõi kezek hiányoztak belõle sokáig, de van minden, szõnyeg függöny stb....
Mikor a lányommal voltam terhes, hozzám is jött a védõnõ 2 hetente plusz én mentem 3 hetente.tehát majdnem minden 7en találkoztunk.. Most másik városban lakunk és 22 hetes vagyok, de még egyszer sem volt nálam a védõnõ és én viszont 3 hetente megyek hozzá...
Hát én 20 hetes, de nálam még nem volt. A munkahelyemre jött be egyszer! Én tovább dolgozom, mint õ, gondolom azért nem jön! De nem is bánom!:)
Elsõ babámnál többször is jött, mindig hozta a leleteimet. Most a 28ik héten vagyok de még nem jött egyszer sem, és nem is mondta, hogy fog!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem igazán ismerem a szabályokat, ezért akartam elõtte érdeklõdni, hogy másoknál ez hogyan mûködik. Adott egy papírt, hogy terhesség alatt 3x fog jönni, minden trimeszterben egyszer, plusz nekem is kell mennem hozzá. Érdekesnek tartottam, hogy õ ugyan kijön 3x ahoyg a papír írja, de pl azt mondta, hogy nekem nem muszáj olyan sûrûn mennem hozzá. Ezt pl roppant rdekesnek tartom, mert szerintem sokkal fontosabb lenne nekem mennem, megmérni vérnyomást, súlyt, haskörfogatot, szívhangot és vizeletet nézni rendszeresen... Na, majd rákérdezek. Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még tapasztalatokat!
terhesség alatt hozzánk csak a 40. héten jött, addig én mentem. Egy éves korig pedig havonta kell megjelennie nálatok, aztán 15 és 18 hónapos korban majd két éves korban és utána hat éves korig évente, én úgy tudom. Ha te viszed be a babát csecsemõgondozási tanácsadásra, akkor nem megy ki hozzátok. Én ezt tettem, mert nem szerettem, hogy egyszercsak felbukkant.
Én nem hiszem, hogy kõbe vésett kötelessége lenne. Gondolom igazolást sem irat alá azoknál a házaknál, ahol járt, hogy bemutassa a fõnökeinek. Valószínûleg Õ egyszerûen ilyen. Az sem lehetetlen, hogy a sok problémás család után jól esik neki egy normális helyre is bemenni. A legtöbb védõnõ max. egyszer megy ki szülés elõtt, és 2-3 alkalommal a babához. Van amelyik még ennyit sem megy. Ha téged zavar, próbálj meg beszélni vele errõl. Én ezt tettem. Elmondtam neki, hogy gondolom, milyen sok dolga van, és hozzám nem muszáj jönnie, majd telefonálok neki, ha valami gondom adódik. Még hálás is volt érte.
Elsõ vagyok. Itt szerepel a védõnõ feladata a várandósokkal és az is, hogy hányszor kell kötelezõen látogatnia. (Az más kérdés, hogy nagy részük nem tartja ezt be.) Ellenõrzi õket a fõnökük, a vezetõ védõnõ. http://www.kk.pte.hu/servlet/download?type=file&id=596
Ha megmondod neki, hogy nagyon kedves és köszönöd szépen a fáradtságát de igazán nincs rá szükség, hogy kijöjjön akkor nem fog menni. Megérti biztos és neked pedig jogod van ahhoz, hogy ne tarts igényt a védõnõi látogatásokra. Ez nem kötelezõ. Azt engedsz be a lakásodba akit Te akarsz.


Mért van, ha fel akarok tölteni egy profilképet a facebookra az állóképből fekvőképet csinál és nem tudom visszaállítani. Hogyan tudom eredeti állásban feltölteni a képet? Hogyan tudok törölni a profilképek albumból?

Elég kezdő vagyok facebokk témában. Eddig kb 8-szor próbáltam ugyanazt a képet. A gond az, hogy mindet átfordítja, és 8-szor fennt van ugyanaz és nem tudom leszedni őket a profilképek mappából!!!! Hol lehet törölni őket? (Azt tudom, hogy a többit az album szerkeztésénél lehet törölni, de mit kezdjek a profilképekkel???

Legjobb válasz: Én is egy pár perce feltettem majdnem ugyan ezt a kérdést de én azonnal minden képet eltávolítottam! (Hogyan kell profilképet felrakni a facebookra ha a kèp elfordul? )! A profilképrekatintassz ès kiírja 'profilkép szerkesztése' arra rákattintasz ès válaszd az ' eltávolítást Èn így törûltem le! Èn nekem új telefonom van, nem volt számítógèpem és én sem tudom jól használni a facebookot! Pedig én Informatikus vagyok elsõ osztájos ès eddig csak az iskolába neteztem ott tilos volt facebookozni! Pár dolgot tudok de azt nem hogy mér fordul el a képem. Biztos nem teccek neki. Az tudod hol van ahovà szöveget írni kell? Én csak a nyilvános üzenõ oldalon tudok hozzászólni ismerõseimnek! Elég nehéz telefonnal netezni! Albumot hoztál lézre? Úgy tudom azt egybõl lehet szerkezteni.

Én is egy pár perce feltettem majdnem ugyan ezt a kérdést de én azonnal minden képet eltávolítottam! (Hogyan kell profilképet felrakni a facebookra ha a kèp elfordul? )! A profilképrekatintassz ès kiírja 'profilkép szerkesztése' arra rákattintasz ès válaszd az ' eltávolítást Èn így törûltem le! Èn nekem új telefonom van, nem volt számítógèpem és én sem tudom jól használni a facebookot! Pedig én Informatikus vagyok elsõ osztájos ès eddig csak az iskolába neteztem ott tilos volt facebookozni! Pár dolgot tudok de azt nem hogy mér fordul el a képem. Biztos nem teccek neki. Az tudod hol van ahovà szöveget írni kell? Én csak a nyilvános üzenõ oldalon tudok hozzászólni ismerõseimnek! Elég nehéz telefonnal netezni! Albumot hoztál lézre? Úgy tudom azt egybõl lehet szerkezteni.
Sikerült?
A kérdező hozzászólása: Igen, még áprilisban :D
MEGSEM NÉZTEM A DÁTUMOT! XDD

Honnan tudom, hogy tetszem neki? A fiúk ezt hogy jelzik a lányok felé? Milyen jelek vannak? Mi van, ha egy fiúnak tetszenek a nagyobb darab lányok, de a haverjai miatt nem mer kezdeményezni?

Legjobb válasz: Mosolyog rád, beszélget veled, néha azt veszed észre hogy téged néz. Ha a haverjai miatt nem mer kezdeményezni, akkor a fiú még gyerek.

Mosolyog rád, beszélget veled, néha azt veszed észre hogy téged néz. Ha a haverjai miatt nem mer kezdeményezni, akkor a fiú még gyerek.
Nem mert a "pénztárcádban" (~wallet) 0 Ft van. A játék ára pedig 15000 Ft.
Mert ez csak asztal megosztására jó, játékra nem.
Mennyi RAM van a gépedben? 64 bites oprendszert használsz? Hol látod, hogy 1 GB-os és hol, hogy 512 MB-os?
Már bocs, DE semmit nem fogsz nyerni azzal, hogy mutatja az 1 gigát.Egy ilyen kártyára még 512mb is sok lenne.
A kérdező hozzászólása: Tenor: 4GB DDR3 1333mhz Windows 7 Ultimate 64 bit az apámgépén mutatja hopgy 1gb és az enyémen meg csak 512 mb

Az mért van hogy egyik ismerősöm fent volt facebookon ismerősöm is volt és mikor keresen nem találom, mintha nem is lenne fent? Chateltünk is és ott ha rámegyek még a beszélgetéseink megvannak

Az mért van hogy egyik ismer?söm fent volt facebookon ismer?söm is volt és mikor keresen nem találom, mintha nem is lenne fent ??

Legjobb válasz: mert letiltott. vagy felfüggesztette a fiókját.

mert letiltott. vagy felfüggesztette a fiókját.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!