Találatok a következő kifejezésre: Mért sír nap (33 db)

Hét hónapos kisfiúval mit lehet egész nap csinálni? Mindig ölben kellene, hogy legyen mert sír. Ötletek?

Legjobb válasz: Hát az tuti, hogy ne legyen mindig ölben, mert aztán megszokja, és semmit sem fogsz tudni mellette csinálni. Szerintem már most elkapattad, hacsak nem azért sír mindig, mert valami baja van (hasfájás, stb.).

Hát az tuti, hogy ne legyen mindig ölben, mert aztán megszokja, és semmit sem fogsz tudni mellette csinálni. Szerintem már most elkapattad, hacsak nem azért sír mindig, mert valami baja van (hasfájás, stb.).
Tedd a hátadra hordozóba, két kezed szabad lesz, bármit tudsz csinálni. Nincs elkapatva, csak Rád van szüksége. Lehet hogy bujkál benne valami betegség, nem tudhatod, vagy fogzik, azért nyûgös.
Esetleg próbálj meg valami csörgõvel, gyerekjátékkal játszani, amíg az öledben van. Hátha kedvet kap és leszáll.
Tegyél le a padlóra plédet, takarót, tedd le a babát hasra, köré játékokat, csörgõket, rágókákat, lemosott pet palackot, zörgõs, színes dolgokat. Játszatok, mutogass neki dolgokat, játékosan tornázzatok. Tényleg nem jó egész nap ölben tartogatni, hagyd, hogy felfedezzen. Máskor is csak ölben jó? Mert ha ez ritka eset, akkor valóban lehet, hogy fogzás vagy betegség bujkál benne.
A kérdező hozzászólása: Õt mindig fogja valaki, ha elmegyünk ismerõsökhöz ott is mindig kézben van a kicsi.
Vágyik a közelségre! Az én lányom is ilyen, 9 hónapos kúszik, ha hiányérzete támad mindig odajön és bújik. Egy gyereket nem lehet elkapatni, kihez bújjon, ha nem a szüleihez. Így tanulja meg azt, hogy ha megszólítja a világot reagálnak rá és kap segítséget. Húsz évesen már nem fog az öledben ülni. Valószínû fogzik, az én babám is benne van ebben és vannak napok amikor csak kézben szeretne lenni, ha vízszintesben van biztosan feszíti az ínye azért sír. (Ezzel én is szembesültem mert nekem meg a bölcsesség fogam nõtt, úgyhogy átéreztem a lánykám helyzetét. Egyébként mi is ölbebabák voltunk majdnem négy hónapig. (Hasfájás, növekedési fájdalom)
Nalad a pont utolso!reszemrol ment is a zold kez:-) Abnormalis dolog ha egy het honapos olbebaba!olyankor mar kusznak masznak, az enyem nyafogott ha huzamosabb ideig nyomorgattam mert o menni akart felfedezni amit csak talalt!ezektol en is agybajt kapok akik azt irjak hogy ez a normalis ha sir ha lerakjak mert nem tud mit kezdeni magaval.az elsonek is igaza van hogy mar reg el lett rontva ez az egesz, hamarabb le kellett volna tenni es jatszani vele es osztonozni a mozgasra.
Persze, hogy kell dajkálni egy babát, de 7 hónapos korában, már túlzás egész nap cipelni. Így még fejlõdni sem tud. Azt is meg kell tanulnia, hogy egyedul játszon egy kicsit.
A baba tudja, mire van szüksége, ha ölben érzi jól magát, úgy a jó, majd lekérezkedik nemsokára ne félj. És semmiben nem fog lemaradni, mindent megtanul majd, örülj a közelségének, nagyon fog érte szeretni:-)

3hónapos ma a lányom! Milupa Mil Start eszik! Mátol már 167ml ehet, de én ezt már 2-napja adom neki, mert sírt ha elfogyott a tej! De viszont most olyan nyugtalan, és mint ha fájna a hasa! Ez lehet a tápszer miatt?

Ma elvittem megmérni,és 5600g!A súlya szerint mennyit ehet akkor?Aki tud az segítsen!Köszönöm

Legjobb válasz: Adhatod neki nyugodtan a nagyobb mennyiséget, lehet azért sírt mert a hirtelen nagyobb mennyiség megterhelte a pociját de majd hozzászokik és akkor nem lesz gond. Én is hamarabb adtam a nagyobb mennyiséget, mint a kora elõírta volna, de ahogy te is írtad látszott hogy a kevesebb már nem elég. Ha elég lenne akkor nem enné meg mind az összeset.

Adhatod neki nyugodtan a nagyobb mennyiséget, lehet azért sírt mert a hirtelen nagyobb mennyiség megterhelte a pociját de majd hozzászokik és akkor nem lesz gond. Én is hamarabb adtam a nagyobb mennyiséget, mint a kora elõírta volna, de ahogy te is írtad látszott hogy a kevesebb már nem elég. Ha elég lenne akkor nem enné meg mind az összeset.

Mért sír egész nap a baba es csak a büfipózban a vállamom nyugszik meg? Nem büfizik ekkor, de azert egesz nap nem tudom így tartani, mert leszakad a kezem és felek leejtem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia. Nem írod, hogy mennyi idõs a babád. Ha picik, akkor csak egyszerûen biztonságra vágyik. Próbáld meg egy finom puha takaróba "csomagolva" altatni, oldaltfekve letéve ágyába.

Szia. Nem írod, hogy mennyi idõs a babád. Ha picik, akkor csak egyszerûen biztonságra vágyik. Próbáld meg egy finom puha takaróba "csomagolva" altatni, oldaltfekve letéve ágyába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Pár nap múlva lesz egy hónapos.
Szia. Ha 1 hónaposok vagytok, akkor most kezdõdhet egy kis "NEVELÉS"!! Most kezdtek összeszokni. Innentõl alakíthatod fokozatosan a baba szokásait a helyes irányba. Ne add fel.Legalább 3 hónap kell ahhoz, hogy minden gördülékenyen menjen.
Ez se most volt. Na mizu? :)

Miért nem akar 2, 5 éves fiam pohárból inni? Segitenétek, mert egész nap sírt!

Csak szivószállal iszik. Mikor kicsi volt, napi fél liter tejet ivott és mellé semmit! Akkor kezdtem szivószállal próbálkozni kinomban, igy kb fél literrel többet is iszik azóta. Vesetágulata van. Pohárból való ivást meg sem próbálja. Most eltettem minden szivószálat, kínomban el?vetrem egy régi cs?rös poharat, amib?lömlik a tea, nincs rajta semmi szabályzó szelep. Ezt sem kellett volna? Kb 2 Órája üvöltött , hogy szomjas. Mit csináljak? November elsején ovi, és nem tud inni egyedül....:( nem, mintha egyedül enni tudna, de tegnap villával lapàtolt jópárat, ugyhogy az egy fokkal jobb.

Legjobb válasz: sztem felesleges ezzel erõlködni nyilván tudna, ha akarna. ennyi idõs gyereknek sok bogara lehet, ha amúgy ez senkit nem zavar, akkor hadd legyen, majd kinövi. az enyémnek is vannak mániái, pl. érkezéskor neki lennie kell kanál-villa-késnek, még ha mondjuk csak a villát használja is az adott evésnl, vagy csak a kék poharából hajlandó inni, a régi fehérbõl semmi szín alatt.na ezek idegesítõek, amikor pl. elfeledkezem kitenni mondjuk a kést, vagy véletlenül a fehér poharat rakom, és akkor fel kell ugrani az asztaltól kicserélni meg pótlni, mert különben rohamot kap...de hát istenem,mindenkinek vannak ilyenjei. majd kinövi, mondom. az meg tényleg igaz, hogy majd látja hogy mindenki poharazik, akkor egy idõ után õ is akarni fogja, ne félj. ugyanez az önálló evésre is igaz. az enyém 2,5 éve múlt júniusban

sztem felesleges ezzel erõlködni nyilván tudna, ha akarna. ennyi idõs gyereknek sok bogara lehet, ha amúgy ez senkit nem zavar, akkor hadd legyen, majd kinövi. az enyémnek is vannak mániái, pl. érkezéskor neki lennie kell kanál-villa-késnek, még ha mondjuk csak a villát használja is az adott evésnl, vagy csak a kék poharából hajlandó inni, a régi fehérbõl semmi szín alatt.na ezek idegesítõek, amikor pl. elfeledkezem kitenni mondjuk a kést, vagy véletlenül a fehér poharat rakom, és akkor fel kell ugrani az asztaltól kicserélni meg pótlni, mert különben rohamot kap...de hát istenem, mindenkinek vannak ilyenjei. majd kinövi, mondom. az meg tényleg igaz, hogy majd látja hogy mindenki poharazik, akkor egy idõ után õ is akarni fogja, ne félj. ugyanez az önálló evésre is igaz. az enyém 2, 5 éve múlt júniusban
A kérdező hozzászólása: Elnézést az írás hibákért!
Már bocsi, de szerintem csak szivat. Minden 3 éves gyerek tud pohárból inni, a Tied csak nem akar. Ne erõltesd, hidd el, az oviban a birkaszellem majd ráviszi, hogy igyon. Ott majd sok minden másképp van, nem leszek ott, aki körülugrálja. Én amúgy 1, 5 évesen elraktam mindenféle csõröst, stb, mondtam, mától nincs. És nem is volt gond. ha elhatározod, hogy nem adsz neki, akkor két óra hiszti után ne adj. akkor mától nincs, és kész!
A kérdező hozzászólása: Na bogarak , azok vannak rendesen:) :) ihat csõrösbõl, mert az jobban hasonlit a pohárból valÓ ivásra, mint mikor fogatja velem a poharat és szivószálazik. Köszönöm a kedves válaszokat!!!

Minden ps2-es játék megy ps2 gépen mert 2 napja vettem és nem megy a forbidden siren 2. Lehet hogy az a baj hogy minden játékom ps2-höz sles ez meg sces va na pal fölé írva vagy ez csak a gyártó?

Legjobb válasz: A PAL PS2-n csak PAL játékok mennek, az NTSC-n pedig csak NTSC... Vagyis ha mindegyik játékod (ezt az egyet leszámítva) PAL és ez az egy NTSC, akkor ne várd el, hogy elinduljon...

A PAL PS2-n csak PAL játékok mennek, az NTSC-n pedig csak NTSC... Vagyis ha mindegyik játékod (ezt az egyet leszámítva) PAL és ez az egy NTSC, akkor ne várd el, hogy elinduljon...
A kérdező hozzászólása: de az van a játék fölött pal.
Akkor lehet, hogy a lemez vagy az olvasófej hibás.
A kérdező hozzászólása: de a többi 8 játékomat meg lejátsza.

Mitől lehet? 5 hós babámat napok óta föl kell ébreszteni reggel, mert sír.

Pár napja reggelente sírdogál a babám. Beszélek hozzá, piszkálom és ahogy kinyitja a szemeit, kicsit magához tér, már nincs is semmi baj. De míg föl nem ébresztem addig sír hol kevésbé hol keservesen. Ma a pocija is fájt az bizti de nem gondolnám, hogy minden reggel ez a gond.

Legjobb válasz: Egyszer csak abbahagyta ezt a fiam. Sejtelmem sincs az okokról. De mindig siettem reggel hozzá, hogy ne sírjon. Szóval majd nálatok is elmarad szerintem. Mostmár 2 éves a fiam, 4.órája alszik igy délután:) szóval jó alvókája van.

Egyszer csak abbahagyta ezt a fiam. Sejtelmem sincs az okokról. De mindig siettem reggel hozzá, hogy ne sírjon. Szóval majd nálatok is elmarad szerintem. Mostmár 2 éves a fiam, 4.órája alszik igy délután:) szóval jó alvókája van.
Az én 5 hós kisfiam is ezt csinálja... Én a fogára tippelnék!!Nálunk ezt tartom valószinõnek, már kibujt 2 fogacskája:)
Nálunk ugyanez volt, kb.1hét-tiz napig tartott, én alig tudtam felkelteni, ijesztõ volt, de amikor magához tért rögtön mosolygott, elõtte meg nyüszizett, mint egy kutyus.Engem is érdekelne mitõl volt, nem jöttünk rá.

Meddig sírnak a babák? Tudni szeretném, mert van olyan nap, amikor evett tápszert meg anyatejcit, tiszta a pelus, a kezünkben van és sír!

Már rosszul érezzük magunkat hogy mi lehet a baja!

Legjobb válasz: Óóóó, ezen ne aggódj, a kisbabák bizony sírnak. Mást még nem tudnak csinálni, hiszen még nem tanultak meg beszélni. Nem tudják azt mondani, hogy "Kedves anyukám, az a problémám, hogy a szemembe süt a nap/nem tetszik az a kép a falon/elfeküdtem a kicsi fülem/viszket a térdem de nagyon/stb, ezért sírnak, nekünk meg ki kell találni mit szeretnének. Az én kisfiam egy éves, de még mindig sírással jelzi, ha valami nem úgy van, ahogy õ szeretné. Persze sokkal kevesebbet, mint egy két hónapos, mert õ már egyszerûen arrébb mászik, ha megunt egyhelyben lenni, vagy megvakarja a buksiját ha viszket neki, elvan a játékaival ha ehhez van kedve, és simán lazán utánam jön, ha pedig ahhoz van kedve. Arról nem is beszélve, hogy amikor már beszélni tud, akkor sem biztos, hogy szavakban ki tudja fejezni, mi a baja. Sok kisgyerek sír, ha fáradt, de nem tudja megmondani, mi a baja, sõt, tiltakozik, hogy nem akar aludni menni,pedig pont a fáradtságtól sírja el magát minden percben.

Óóóó, ezen ne aggódj, a kisbabák bizony sírnak. Mást még nem tudnak csinálni, hiszen még nem tanultak meg beszélni. Nem tudják azt mondani, hogy "Kedves anyukám, az a problémám, hogy a szemembe süt a nap/nem tetszik az a kép a falon/elfeküdtem a kicsi fülem/viszket a térdem de nagyon/stb, ezért sírnak, nekünk meg ki kell találni mit szeretnének. Az én kisfiam egy éves, de még mindig sírással jelzi, ha valami nem úgy van, ahogy õ szeretné. Persze sokkal kevesebbet, mint egy két hónapos, mert õ már egyszerûen arrébb mászik, ha megunt egyhelyben lenni, vagy megvakarja a buksiját ha viszket neki, elvan a játékaival ha ehhez van kedve, és simán lazán utánam jön, ha pedig ahhoz van kedve. Arról nem is beszélve, hogy amikor már beszélni tud, akkor sem biztos, hogy szavakban ki tudja fejezni, mi a baja. Sok kisgyerek sír, ha fáradt, de nem tudja megmondani, mi a baja, sõt, tiltakozik, hogy nem akar aludni menni, pedig pont a fáradtságtól sírja el magát minden percben.
Mennyi idõs a kis drága? Ne aggódj nem csináltok rosszul semmit. Próbáld meg, hogy sétálgatsz, miközben fogod. Vagy tedd hasra és simogasd a hátát, mert lehet hogy fáj a kis pocija vagy álmos (mindkettõnél bejön.) Ha akkor is nyûgös, akkor próbáld meg odaadni neki a cumiját, amikor hason van. Nálam sokszor bejöttek ezek a dolgok. Volt olyan hogy hasra tettem, odaadtam neki a cumiját és azonnal megnyugodott és elaludt. Remélem segítettem. Üdv.: Kriszta, egy 2hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: szintén zenész! 2 hónaposak vagyunk

18 hetes kismama vagyok, mindenért sirok, nemrég házasodtunk össze, új hely+anyós, szextilalom, párom sokat dolgozik. Majdnem minden nap sirok. Ti is? Ugye nem ártok a babánknak? Egy idő után már azért sirok, mert miért sirok.

Legjobb válasz: Ez egy idoszak es igen nagyon nehez de kitartas hisz nem akar neked senki roszat.Nagyon nehez ez annak aki benne van de ezen is keresztul kell esni en a masodikat varom es nem anyira siros hanem inkab retenetessen ingerult vagyok nem viselem el ha valaki olyat mond vagy tesz ami nem jo nekem akkor inkabb jobb ha nem kerul az utamba utana,en is anyosekkal lakom es a parom meszire utazik dolgozni havonta egyszer latom. Neked azt tanacsolom hogy probalj meg anyosekkal belsosegesseb viszonyt kialakitani mivel lehet hogy ok vannak legtobbet veled es meg fogjak erteni csak el kell mondanod hogy te nem akarsz senkit bantani csak most minden uj stb amit le is irtal.Meglatod konyebb lesz es hat kitartas.Majd kesobb jobb lesz.

Ez egy idoszak es igen nagyon nehez de kitartas hisz nem akar neked senki roszat.Nagyon nehez ez annak aki benne van de ezen is keresztul kell esni en a masodikat varom es nem anyira siros hanem inkab retenetessen ingerult vagyok nem viselem el ha valaki olyat mond vagy tesz ami nem jo nekem akkor inkabb jobb ha nem kerul az utamba utana, en is anyosekkal lakom es a parom meszire utazik dolgozni havonta egyszer latom. Neked azt tanacsolom hogy probalj meg anyosekkal belsosegesseb viszonyt kialakitani mivel lehet hogy ok vannak legtobbet veled es meg fogjak erteni csak el kell mondanod hogy te nem akarsz senkit bantani csak most minden uj stb amit le is irtal.Meglatod konyebb lesz es hat kitartas.Majd kesobb jobb lesz.
Én is nagyon sírós voltam az elsõ 11 hétben, szintén a túl sok és gyors változástól. Ellmúlik!! Fel a fejjel! Gondolj a bébidre, majd a tudat, hogy van, erõt fog adni! Kitartás!
Próbálj kicsit pozítívan gondolkodni, mert az állandó sírás nem tesz jót a babádnak. Kiegyensúlyozottnak kellene lenned, mert ha túl zaklatott vagy, szerintem ez nyugtalanná teszi a gyereket is. PErsze én is érzékeny vagyok, van amikor elsírom magam valamin, de ez csak percekig tart. Légy türelmes magadhoz, a férjedhez, és próbáld kihasználni még azt a pár hónapot, amíg nem vagy 24 órás szolgálatban. Olvasgass, hallgas zenét, sétálj és ábrándozz a születendõ gyermekrõl. MEglátod, sokkal jobban telnek a napok majd. (27 hetes mami)
Miért sírsz? Mert ha bánatodban, félelmedben, akkor az nem jó a babának. Ha csak a hormonok, érzelmek miatt, az nem baj. Mi is 20 hetesen házasodtunk, de ez nem ok a sírásra. Új hely sem, ismerkedj, sétálj, keress anyukákat, járj terhestanácsadásra, barátkozz anyukákkal, élvezd ha jó idõ van. Párom nekem is sokat dolgozott, dolgozik, ma is 22-kor ér majd haza, reggel 6-kor ment el, elsõ terhességem is így csináltam végig-egyedül egy ismeretlen városban, akkor költöztünk esküvõ után, senkit nem ismertem, egyeddül voltam. Szextõl mi is el voltunk tiltva, nem minhta férjemnek ilyen munkabeosztás mellett lett volna rá ereje-ideje....Ki lehet bírni, mindent a babáért!! Nem kell sírni, élvzed a terhességed, vissza nem hozhatatlan idõszak!!! A második már közel sem olyan, én visszasírom elsõ terhességem.)) Ha gondolod, írj privit, dumcsizzunk:-)
hát azért a mindennapos sírás nem velejárója a terhességnek! Próbálj most a babádra koncentrálni! anyósoddal ha jól kijöttök próbálj beszélgetni, pároddal ha otthon van, menjetek le jó nagyot sétálni, a szextilalmat meg egy kis házi masztival stleg enyhítheted.
jaj de aranyos vagy:) ))) ezek a hormonok, és ez lesz szülésig sõt még utána is kicsit! Velejárója a babavárásnak:)
Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor nincs szextilalom, és amúgy is létezik a szexnek több formája....

A kutyám éjjel-nappal sír, nem tudunk rájönni, hogy miért, mert mindene meg van, és vele vagyunk mindig. Van valakinek valami ötlete?

A házába viszont pár napja nem akar bemenni,még a közelébe se, átnéztük,kimostuk,de még most sem.

Legjobb válasz: Mindig is egyedül volt? Azért kérdem, mert valószínûsítem, hogy egy másik kutya hiánya okozza a tüneteket. Õ utána sír!

Mindig is egyedül volt? Azért kérdem, mert valószínûsítem, hogy egy másik kutya hiánya okozza a tüneteket. Õ utána sír!
Simán lehet valami betegsége is, ami fájdalommal jár.Orvos nézzen rá.
Nem vagytok vele mindig, mert õ kint van, ti meg bent vagytok. Vagy nagyon kicsi a kutya, vagy egy párszor bent aludt nálatok ami neki remek lehetett és ezt akarja újból. Vagy ha egyik sem akkor passzolok.
az elkényeztetett , túlszeretgetett , de kevésbé megnevelt , sõt talán szeparációs szorongásban is szenvedõ kutyák ismérve :) igaz a kérdés alapján vagy millió oka lehet , sajnos a kérdés nagyon félre is értelmezhetõ . pontosítani kellene , sõt jobban kifejteni :)
Neki is szükségevan barátokra.

10 hetes Border Collie kiskutyam 3 napja van nalunk. Este nem akar egyedul maradni, sir, csak akkor alszik ha valaki lejon es virraszt mellete. Nem akarom kinozni, nem tudom mi tevo legyek mert nem tud pihenni senki sem ejszaka?

Legjobb válasz: Az elsõ válaszolóval értek egyet! 9 hetesen hoztam el a tacsimat, 2 éve. Az elsõ 2 éjszaka lent aludtam vele a földön, utána, az ágyam mellé tettem az övét, és ha éjszaka sírt, csak megsimiztem. Kb. 1 hétig tartott a sírás, késõbb végig aludta az éjszakát. Mikor nem volt már gond, az ágy lábához tettem a fekvõhelyét, mindkettõnknek fontos volt a másik közelsége.

Az elsõ válaszolóval értek egyet! 9 hetesen hoztam el a tacsimat, 2 éve. Az elsõ 2 éjszaka lent aludtam vele a földön, utána, az ágyam mellé tettem az övét, és ha éjszaka sírt, csak megsimiztem. Kb. 1 hétig tartott a sírás, késõbb végig aludta az éjszakát. Mikor nem volt már gond, az ágy lábához tettem a fekvõhelyét, mindkettõnknek fontos volt a másik közelsége.
Ha igazi szakértõket megkérdel õk is azt fogják mondani hogy nem szabad éjszaka odameni a kiskutyához ha sír éjszaka fõleg ha valami meleg helyen van
Elõször is vedd figyelembe, hogy a kutyáknak nem anyuka kell, hanem falkavezér. Tudom, hogy sokszor megfeledkezik errõl az ember, mert a kutya is családtag, de rossz neveléssel ártasz neki. Amit csinál teljesen normális ebben a korban, sõt pont ebben a korban kell megalapozni az , , egyedül maradsz néha" rendszert. Mint már írták (és ha nem hiszed el tényleg azt tanácsolom keress fel általad megbízható hozzá értõt), nem szabad ugrani minden sírásra. A kutyusnak hiányzik a kutyamama ez normális, de a mamakutya se marad vele egész nap, a kölyköknek önállóságot kell tanulni. Apránként kezd el tanítani az egyedüllétre, gyakoroljatok: hagyd egyedül kb. 10 percre, ha sírni kezd menj vissza és szídd meg, majd menj ki újra. Ha nem sír akkor is menj vissza 10 perc után és dicsérd meg, adj neki jutalomfalatot. Nyújts meg ezeket az idõket apránként. Pár hét után meg fogja tanulni, fõleg, mert a collie-k gyorsan tanulnak. A sírós éjszakákat ezekkel a gyakorlattal kiküszöbölheted. De semmiképp se válaszd a könnyebb módszert, hogy beviszed magad mellé estére, vagy kirohansz valahányszor sír. 3 napja van csak az új környezetében, teljesen normális, hogy sír, de ha most nem alapozod ezt meg, nagyobbacska korára az fog rögzülni benne, hogy , , mindig van mellettem valaki, csak szólnom kell". A kutyának meg kell tanulnia, hogy néha egyedül marad. Ha nem tanítod meg neki szét fogja szedni házat, kertet valahányszor egyedül marad, vagy késel aszerint az idõ szerint amit õ megszokott. Amit még tanácsolni tudok: ha a kiskutya eléggé le van fárasztva nap végén könnyebben elalszik. Lehet kicsit jobban le kellene fárasszátok, fõleg, hogy collie. Lehet a fekhelyet is meg kéne változtatni, mert nem jó neki. Én ezeket tudom tanácsolni neked. Sok sikert!
Szerintem ez kutyafüggõ, ha kinti kutya, és már azonnal önállóságot követeltek tõle, meg hogy szokja meg az egyedüllétet, akkor hagyhatjátok egyedül, túl fogja élni az elsõ pár éjszakát. Mi ezt csináltuk az elsõ kutyánkkal, õ kerti kutya volt, elsõsorban õrzõ-védõ, de persze szerettük is. A második kutyánkat, aki most van, meg kifejezetten kinti-benti kutyának szeretnénk, és hogy megszokja a közelségünket, így (fõleg hogy még nem elég nagy a kerthez) bent alszik velünk a szobába. Az meg teljesen igaz., hogy ha sír, akkor nem szabad vigasztalni meg simogatni, viszont ha abbahagyja a sírást, akkor meg lehet simogatni, dicsérni.
Megmondanád akkor, hogy mégis milyen "szakértõ" mondja azt, hogy legyen csak a kis kölyök egyedül már az elsõ pillanattól? Tényleg érdekelne.
na jól van látom nem szoktatok olvasni mindegy legyen igazatok
Az igazi szakértõk azt mondják, hogy legyen a kölyök a gazdája mellett!
Én úgy oldottam meg anno (8 hetes sztafi), hogy az ágyam mellé tettem a földre a fekhelyét, és amikor sírt, csak megsimiztem, és érezte, hogy nincs egyedül. Még most szakadt el a családjától szegényke, most szokja az új környezetét, nem könnyû neki. De kb 1 hét és megszokja a helyet, és az új családot is! Utána nem lesz semmi baj!
ha kint tartjátok akkor lehet rosszkor hoztátok mert a hideg is kínozhatja. de az is lehet hogyha bezárt helyen van nem engedik ki, és azért sír.vagypedig csak az a baja hogy elszakították a családjától és megsiratja.ezt majd kinövi próbálj meg nem a sírással foglalkozni ha az utóbbi a gond
1-es vagyok Egyáltalán nem nyújtja el! Mint ahogy írtam, én vigasztaltam éjjel, és nem lett semmi baja tõle... Azóta felnõtt kutya, és a lakást lecseréltük kertes házra, már kint él, és nincs semmi gondja...
Sajnos ez ezzel jár tudom rossz hallgatni de pont azt nem szabad ha sír odamenni és meg vigasztalni , hagyni kell neki hagy sírja ki magát ez akár 1-2 hétig is eltarthat tudom nehéz megállni hogy ne menjen oda az ember, de légy erõs hagyd hogy túl essen azon minél hamarabb, hogy el lett választva az anyától és a testvéreitõl, mert ha mindig odamégy hozzá mikor sír csak elnyújtod az egész dolgot:)
Kicsi kuckó, alomból valami anyag, tiktakkoló óra. Talán segít. Ha mindig odamegy valaki, ha sír, sosem fog leszokni róla. Pár nap kitartás és elhagyja. Bár a valóban jó megoldás ilyenkor a gazda közelsége.
Majdnem egyetértek az utolsó válaszolóval, de szerintem felesleges leszídni. Egyszerûen csak hallgatózz az ajtónál, és ha abbamarad a sírás, aza jutalom, hogy visszamész. Ha megint sírni kezd, kimész a szobából stb. A szidás is egyfajta figyelem, és sokszor a figyelemfelhívás miatt nyüsszögnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!