Találatok a következő kifejezésre: Mért nem ma már senkinek, (1 db)

Mért nem fontos ma már senkinek, hogy tudjon helyesen írni? (? )

Komolyan nem értem. Szerintem itt 10 kérdez?b?l 7 nem tud helyesen írni...

Legjobb válasz: Ezzel párhuzamosan az is zavar, hogy nem is igazán magyarul írnak. Unszimpatikus, tasztatúra... pedig van magyar szó rá.

en eleg sokat olvasok es 1-2 esettol eltekintve xtem az atlagnal helyesebben irok. de nem magyar a billentyuzetem, igy az ekezetekkel startbol nincs turelmem bajlodni. sms-be es neten pedig a hely- illetve az idohiany miatt mindenki rovidit. raadasul a "hejes roviditesek" nagyon "trendik" lettek, a messengeren ez 1 kulon kulturanak szamit lassan. szerintem a bajok ott kezdodnek amikor az ember annyira megszokja h a miert az "mer" es a szerintem "xtem" hogy suliba/egyetemen/stb is ugy ir.
Ezzel párhuzamosan az is zavar, hogy nem is igazán magyarul írnak. Unszimpatikus, tasztatúra... pedig van magyar szó rá.
Talán mert te sem tudsz, mert a mért-et miért-nek kellen írni, ha illedelmes vagy.....
Én például sokkal jobban szeretek elolvasni egy olyan kérdést ami helyesen van írva, és helyesen van megfogalmazva, mint egy olyat, ahol a "komoly" szót "komoj"-nak írják...Szerintem az interneten már ennek nagyon nincs jelentõsége, ezen az oldalon meg végképp nincs, mivel ha nem helyesen írsz le egy kérdést, akkor is ugyanúgy írnak rá az emberek választ.(természetesen ha megértik) De szerencsére még vannak olyan emberek, akik szerencsére még tudnak helyesen írni ezen az oldalon is.:)
A kérdező hozzászólása: Igen. Nekem irritálja a szemem... és itt azért a durvább helyesírási hibákról beszélek.
Itt van az unszimpatikus és tasztatúra szavak irója. Azért nem irtam ki õket magyarul, mert nem ismerem a magyar kifejezését, mivel VAJDASÁGI vagyok(remélem tudjátok hol van). Itt az emberek már nagyon sok szavat átvettek szerb embertársaitól, és az internet hatására az angolból is. Igy már változott a nyelvünk. Szerintem ez nem árt senkinek sem, mivel még ezeket a szavakat megértitek ti is. Mondjuk nálunk a pénztárca bukszát jelent. Vagy tudjátok nálunk mi a patika jelentése? Lábbeli Nekem furcsa lenne már úgymond "magyarosan" beszélni. És képzeljétek: nem szégyellem! Ettõl függetlenül tudom a magyar helyesirás szabályait, és ne féljetek, mert a ti nyelvetek is átalakuláson megy keresztül.(e-mail, fájl és a hasonlók, amit értelmetlen lenne teljesen magyarra forditani)
Nagyon tisztelem a határon túli magyarokat, és megértem az álláspontodat, de olyan szó nincs, hogy "unszimpatikus". (Ennek ellenére Magyarországon elég gyakran használják.) A görög eredetû szimpatikus szó tagadása az antipatikus, nem rakhatsz elé un- elõtagot.
A kérdező hozzászólása: Én nem a "kisebb" helyesírási hibákról beszélek... a nagyobbakról.
Hát tudod, szerintem ez azért így van, mert ez már egy más világ. Már gépek dolgoznak, új dolgokat találnak fel. Minden újabb és érdekesebb mint volt. Ilyenkor ki törõdik a helyesírással? A régi találmányok elvesznek, és újak keletkeznek helyette. Már nem mindenkinek fontos a helyesírás.
Hát igen sajnos ez így van. A lényeg szerintem nem a "nem fontos"-on van, hanem hogy nem sokan nem tudják már ma, hogy mit hogy kell írni. Ez általános iskolában kéne hogy kialakuljon. Tanártól szerintem nagyon függ. Én nagyon hálás vagyok az akkori magyar tanáromnak. Persze ahogy az ember nem használja az írást igazán úgy felejtõdnek el dolgok. Ezt tapasztalatból mondom. Mert ugye iskolában rá vagyunk kényszerülve, hogy írjunk, de amikor az ember már dolgozik, pláne fizikai munkát, akkor már nem használja úgy az írást. Hiszen mire használná. De erre is egyébként nagyon jó ez az oldal, amióta válaszolgatok itt, úgy érzem amiket elfelejtettem vagy elbizonytalanodok az írásában ez segít visszaidézõdni dolgokat. Persze én sem vagyok tökéletes, sõt! A másik ilyen probléma egyébként az olvasás is! A középiskolában magyar órán a tanárunk mindig olvastatott minket, volt aki néhány sort, volt aki nagyobb részt, ezzel akarta gyakoroltatni az olvasást. Meg arra nagyon jó volt, hogy kiderüljön az, hogy bizony vannak emberkék, akik még talán általános iskola másodikos szinten vannak körülbelül. Én úgy gondolom, hogy ezt is az okozza, hogy túl sok nehezedik már kisiskolásként a gyerekekre. Mamám mindig meséli, hogy az õ idejükbe állandóan olvasás kifulladásig, meg a szorzótábla felmondása minden óra elõtt. Lehet hogy nem széleskörû a tudása, de egy biztos, ha versrõl, számolásról, olvasásról van szó nincs nála jobb. Ha kevesebb nehezedne a gyerekekre kisebb korukban, több idejük lenne az alap dolgok elsajátításában. Sajnos van aki a késõbbi tanulmányai során is nagyon sok nehézségbe ütközik a kisebb korában nem eléggé orvosolt probléma megoldása miatt. Sokkal több idõ kell neki a tanuláshoz, értelmezéshez, mert hát eleve több idõ neki elolvani. Amikor meg még írni is kell róla... Úgyhogy a megoldást erre én abban látnám ha az általános iskolában ezekre fektetnének nagyobb hangsúlyt. A másik része meg az, hogy igen az internet, sms stb. megjelenésével nagyon megváltozott a szókincsünk, meg legfõképpen a kifejezési módunk. Próbálunk rövidíteni és néha ez elég idétlenül néz ki. Ezzel azt akarom mondani, hogy ha egy ilyen rövidítésekkel teli kérdést vagy választ olvasok ezen az oldalon sokszor több percbe telik, hogy értelmezzem. Tehát még mindig sokkal zavaróbb mintha valaki nem ír helyesen. Persze néhány rövidítés belefér, de mikor minden második szó az kiakasztó. Ennél még az is jobb ha van benne némi helyesírási hiba.
A kérdező hozzászólása: Köszi a további és további válaszokat! :) Úgy gondolom az is szerepet játszik, hogy már egyre kevesebben olvasnak! A sok olvasás igenis javítja a helyesírást.
Sajnos az igénytelenség egyre nagyobb teret hódit!
Lehet hogy azért, mert akik a "szex" kategóriába írják a kérdéseket, még nem tartanak a suliban a j/ly helyes írásmódjánál.. (3. vagy 4. osztályos tananyag) - mondjuk ez rögtön átvezet egy másik problémára is..
A kérdező hozzászólása: Pont ez az. Szerintem, ha már írunk... Akkor írjunk magyarul és helyesen. Hisz, akármennyire is az a lényeg, hogy mit akarunk mondani, ez ad egy képet mindenkirõl.
Van még akinek fontos, hogy helyesen irjon. Igen, ez lenne az alap, fõleg, hogy magyar az anyanyelvünk. Nekem is unszinpatikusan hat a nagyon rossz helyesirás, viszont azáltal, hogy hangoztatom még nem érek el semmit, inkább csak azt, hogy megmakacsolják magukat az emberek, és csak azért se próbálnak helyesebben irni, ezért csak a kérdésre próbálok összpontositani. Mondjuk nekem nincs a tasztatúrámon hosszú i betû, és ezt is hibának lehet értelmezni. Egy vajdasági
EZ egy kicsit röhelyes kérdés...:D én ezzel mindig ugy vagyok ha megérted hogy mit akar akkor mi evvel a gond? nem egy kibaszott nyelvtan órán vagyunk szerintem érted amit irok szoval ki a szart érdekel ha 1-2 szót nem jól írok le?
Én sem igazán értem miért van az, hogy a magyar helyesírás napról napra rosszabb! De egyeseknél már elviselhetetlen...
már sokszor feltett kérdés ez. oda is leírtam hogy ez adottság kérdés is. én pl 2 nyelven beszélek nagyon jól. mindegyikben nagyon nehéz a helyesírás. magyarban sem hallom ki sokszor hogy mikor mit kellene írni. na ezért nem is volt egyszerü megtanulnom a nyelveket sem. van olyan barátom aki nem beszél angolul egy szót sem de még is folyékonyan énekeli a számoka irott szöveg nélkül, kapásbol kihallja a szavakat amit nekem is néha nehéz. engem sokkal jobban idegesít a szleng írás. mikor valaki miért helyett mért-t ír vagy egyéb szakaból kihagyja a betüket és nem törödöm módon ír. nekem hosszú ü-m és ö-m nincs.
Engem is taszítással tölt el, amikor látom, hogy hogyan írnak az emberek, fõleg, ha egy csomó ember elolvassa a gondolataikat. Szerintem egyébként nem nem fontos az embereknek, hanem igénytelenek és egyszerûen nem olvassák vissza amit leírnak. Látom, nem csak engem botránkoztatott meg már egy csomó helytelenül leírt kérdés. Örülök....
Azért nem, mert rajtam kívül csak szellemi rokkant nyomorékok verik a nyálukat ezen a részlegen! Nem hogy nem akarnak, hanem egyszerûen nem tudnak helyesírni. Szánalom!
Na és persze rajtam kívül! :-)
Engem is rettentõen idegesít a sok igénytelen ember, akiken látszik, hogy direkt szarnak a helyesírásra. És ha szóvá teszik ezt nekik, akkor még õk vannak felháborodva, hogy milyen jogon szólják le az írásukat, õk úgy írnak, ahogy akarnak. Pedig csak pár szót kéne megtanulni, amiket sûrûn használnak, nem lenne nagy ügy.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat... :)
Az elõttem válaszoló jól írja. Akik így 0 helyesírással írogatnak azoknak csak azt a pár szót kéne megtanulni ami a szókincsükben véletlenül szerepel. Igazán vehetnék a fáradtságot..
Attól, hogy a gépen, vagy smsben nem írok helyesen még tudok.. ez hülyeség szerintem hogy nem fontos...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Minek van egyes nyelvekben Q és X? Ugyanúgy ejtik, mint a KSZ-t. És a Q után midig -t is írnak, akkor pláne fölösleges. Vagy eltérően ejtenék, csak mi nem érzékeljük?

7

Mely szempontok alapján működik a Word helyesírás-ellenőrző programja?

http://jobbegyenes.blog.hu/2012/10/16/vadai_a_turul_meg_a_wo..

1

Mi a jelentése :a fát ne vágják ki csapásra/vágásra? Légyszik fontos

1

Mit jelent a paradigma szó?

1

Ez mit jelent? ^^

4

Ez a mondat nyelvtanilag helyes így?

"Oh! csodák csodája!"

7

Hagyjam vagy haggyam? Higyjen vagy higgyen?

5

Az alábbi szavaknak mi a szófajuk?

Csak pár szónak bizonytalan vagyok a szófaját illet?en, esetleg tudna nekem valaki segíteni?

3

Melyik a helyes: "több, mint" vagy "több mint"? Sok helyen látom vessző nélkül, pedig szerintem a "mint" elé mindig kell vessző.

7

Mióta írjuk hosszú ű-vel a "zsüri" szót?

Mikor suliban tanultam (nem rég, 5-6 éve), akkor még rövid ü-vel kellett írni. Mi változott és miért?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!