Találatok a következő kifejezésre: Mért nem ma már (165 db)

Tarthat 1 egész napig a joslófájás? Mert nekem tegnaptol fály görcsöl és még ma is 38hetes vagyok . Mért nem mulik el vagy mért nem történik már akkor valami? Ezt most nem értem

Legjobb válasz: Ha rendszeres, 3-5 percenként jön újra, meleg zuhanyra/fürdõre nem javul, akkor hivd fel a dokidat/szülésznõdet vagy menj be a kórházba, hogy mi legyen. Én 38. hétre szültem, szóval lehet, hogy ez már neked is az igazi görcs, maximum megnéznek, befektetnek, hazaküldenek még pár napra, de nehogy baja legyen a babának.

Ha rendszeres, 3-5 percenként jön újra, meleg zuhanyra/fürdõre nem javul, akkor hivd fel a dokidat/szülésznõdet vagy menj be a kórházba, hogy mi legyen. Én 38. hétre szültem, szóval lehet, hogy ez már neked is az igazi görcs, maximum megnéznek, befektetnek, hazaküldenek még pár napra, de nehogy baja legyen a babának.
A jóslófájások abba szoknak közbe maradni. Szerintem is menj dokihoz, mert lehet hogy szülni fogsz. Sok sikert!
Ha csökken az érzékenysége, akkor meg fog jönni sajnos.Legalábbis nekem mindig így van:(
nekem is peteérés után pár nappal kezdett érzékeny lenni a bimbóm. egyik napról a másikra annyira el kezdett fájni, hogy már amikor megyek akkor is fáj. holnap nem kéne megjönnie, de még mindig nagyon fáj. én reménykedem egyéb tüneted van???
Szia! Nekem is a peteérésem óta fáj, rettentõen. 30 naposak a ciklusaim, elvileg egy hét múlva kell megjönnie. Reménykedem...

Tegnap gyökérkezelték a fogam. Eléggé fájt és kellemetlen volt, mert még gyulladásban volt. Miután kiment az érzéstelenítő nagy fájdalmaim voltak. Ma már nem fáj, de akkora a fejem mint egy dinnye. Ez normális?

Legjobb válasz: A gyulladáskor az érzéstelenítõ kevésbé hat. A gyökérkezelés lényege,hogy megfúrják és egy kis gyökér kiszedõvel (fogpiszkáló nagyságú) eltávolítják a gyökeret a fogból. Adnak antibiotikumot is általában de meg kell nyitni mert a gennynek távoznia kell mielõtt felfele húzódik. A gyökérkezelés több alkalomból áll ami alatt folyamatosan tisztítják a fog gyökér részét és néha gyógyszeres vattával tömik ki. A gyökér kezelt fog esetleg fájna akkor vedd ki azt a vattát (neve ideiglenes tömést) és csillapodik majd. Az arcodra tehetsz jégzselé akut vagy fagyasztóból valami zacskó zöldséget, az segít a gyulladás csökkentésében és az arcodról is leviszi a daganatot. Az orvos ha nem jól szedi ki a gyökeret akkor fáj a kezelés alatt és közben is a fog, de ne tévesszen meg mert ez nem érzékeny hanem fáj. Sajnos van,hogy már nem tudják megmenteni a fogat és ki kell húzni de szerencsére fogmegtartás híve a legtöbb jó orvos.

A gyulladáskor az érzéstelenítõ kevésbé hat. A gyökérkezelés lényege, hogy megfúrják és egy kis gyökér kiszedõvel (fogpiszkáló nagyságú) eltávolítják a gyökeret a fogból. Adnak antibiotikumot is általában de meg kell nyitni mert a gennynek távoznia kell mielõtt felfele húzódik. A gyökérkezelés több alkalomból áll ami alatt folyamatosan tisztítják a fog gyökér részét és néha gyógyszeres vattával tömik ki. A gyökér kezelt fog esetleg fájna akkor vedd ki azt a vattát (neve ideiglenes tömést) és csillapodik majd. Az arcodra tehetsz jégzselé akut vagy fagyasztóból valami zacskó zöldséget, az segít a gyulladás csökkentésében és az arcodról is leviszi a daganatot. Az orvos ha nem jól szedi ki a gyökeret akkor fáj a kezelés alatt és közben is a fog, de ne tévesszen meg mert ez nem érzékeny hanem fáj. Sajnos van, hogy már nem tudják megmenteni a fogat és ki kell húzni de szerencsére fogmegtartás híve a legtöbb jó orvos.
A kérdező hozzászólása: Azt mondta, hogy el van halva a fogam. Amikor integettem, hogy ez fáj, akkor adott érzéstelenítõt. Pedig megröntgenezte elõtte. (magánorvos egyébként, eddig semmi problémám nem volt vele) Hétfõn voltam akkor írt fel Dalacint és szedtem is rendesen napi 3x1-et, még mindig szedem.. Aztán tegnap neki kezdett ígyis. Jövõhét csütörtökön kell visszamennem. Most ideiglenes tömés van benne, alatta pedig gyógyszeres vatta. Köszönöm a válaszokat, majd meglátjuk mi lesz ebbõl..
@nita válasza: Ha fáj akkor szedd ki az ideiglenes tömést mert a genny nem tud távozni és lehet ez a probléma.
Nem értek ehhez, szóval bocsánat, ha hülyeséget mondok, de ha egy fog elhalt akkor tudomásom szerint az már nem fájhat...hisz nincs benne se ideg, se vérér, se semmi. Ha így van, akkor szerintem is inkább keress egy másik fogorvost, ha meg nem akkor is...hisz ahogy az elsõ válaszadó is leírta, elõször le kell csillapítani a gyulladást, csak aztán kezelni.
@nita válasza: Nem fogok vitatkozni de szerintetek a gyökér felszívódik? A gyökér elhal és bomlik ....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, ma már egyáltalán nem fáj, és a "dinnyefejem" is elmúlt. Minden rendben. :)

Ma már tényleg az anyagiakhoz van kötve a gyerekvállalás? Minden csak a pénz körül forog? Mi van azokkal, akik imádják egymást, és a gyerekeket, és szeretnének közös babát, de nem lehet, mert az anyagiak nem engedik?

Legjobb válasz: Ma ilyen a világ, nem tudsz ellene tenni semmit. Vagy nem vállal gyereket az ilyen, vagy vállal, és aztán vállalja a döntése következményeit.

Nagyon jó az utolsó válaszoló kommentje..!
Ma ilyen a világ, nem tudsz ellene tenni semmit. Vagy nem vállal gyereket az ilyen, vagy vállal, és aztán vállalja a döntése következményeit.
A kérdező hozzászólása: Én nem akarok pl 10-et szülni, egy bõven elég lesz, és elég ha egynek meg tudok majd mindent adni. Pusztán azért kérdezem, mert megoszlik e kérdésben a válaszadók véleménye. Van aki azt mondja, elég a szeretõ család, és van aki azt mondja, hogy kell a sok pénz. Én is tudom, hogy pénz nélkül nem lehet, de kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol errõl.
Nekem nem volt épp munkahelyem mikor teherbe estem.Sajnos így alakult, elõtte szûnt meg.Az meg se fordult a fejemben hogy elvetetem, mert 9 hónap után sikerült teherbe esnem.Én csak a gyest meg a cs.pótlékot kapom + a férjem fizetése.Nem sok de a kislányunk mindent megkap újonnan.Rajta sose spóroltam.Inkább magunkon spórolunk de neki mindent megveszek ami csak kell.
Igen, az anyagiakhoz van kötve, sajnos. És persze pénz kell ahhoz hogy megéljünk, együnk, igyunk, számlákat befizessük, de az is igaz hogy manapság az igények is elég magasak. Édesapámék 10-en voltak testvérek és egy 50m2-es lakásban éltek elég sokáig. Mind a 10-en értelmes, szeretõ emberek lettek. Szülõknek nem volt sok pénzük, de szeretet az volt bõven. Sajnos ha valaki ma így vállalna gyereket, vszeg lec*gányoznák, vagy akár a gyámhivatalt is kihívnák rájuk.. Ilyen világban élünk..
sajnos nagyon sok pénz a gyerek, az egyik legdrágább dolog. Amikor nincs munkád, neked sincs mit enni, akkor hogy lenne a gyereknek?
Amúgy mit értesz azon, hogy nem engedik az anyagiak? Munkanélküliség, adósság, albérlet, kevés fizetés stb? Ti jelenleg mennyire tudtok megélni? Számlákra, kajára, ruházkodásra jut? Marad valami ezeken felül? Van valami káros szenvedélyetek vagy költséges hobbitok? Szoktatok szórakozni, kikapcsolódni járni? Utazgatni, nyaralni? Bocsi a sok kérdésért, csak ez a sok/kevés pénz olyan relatív. Egyesek szerint szegény az, aki (hogy az elõbbi példánál maradjak) nem engedheti meg magának a köldökzsinórvér levételét, mások szerint pedig gazdag az, aki új babakocsiban gondolkozik...
6.vagyok Valahogy sejtettem hogy le leszek pontozva.Mert a sok "felelõsségteljes" anyuka szerint én biztos felelõtlen vagyok mert meg mertem szülni a kislányomat. Akkor elárulnám nekik hogy már 2, 5 éves és megvan mindene, soha nem nélkülözött és nem is fog!!!! Mivel nem volt tejem tápszeres volt az elsõ perctõl fogva.Beba tápszert kapott, nem a legolcsóbbat. Csak is Pampers pelenkát vettem mivel minden mástól kipirosodott a feneke.Pampers törlõkendõ.Nivea Baby fürdetõt és sampont használunk.Tehát soha nem spóroltam és nem is fogok rajta. Ezt is nyugodtan pontozzátok le, ti úgyis okosabbak vagytok!
A szeretõ család az egyik legfontosabb a világon a gyereknek, de......!!!! Szeretettel nem lehet kifizetni a villanyszámlát, a kenyeret, a gyerek iskoláztatását. Aki felelõsségteljesen gondolkodik, az gyerekvállalás elõtt végig gondolja, hogy fel tud-e nevelni egy gyereket, vagy többet. Nem kellenek milliók, ez tény, de egy biztos anyagi háttér szükséges. Attól nem lesz baja a gyereknek, ha nincs több tízezres játéka, és Nike kocsicipõje, de ha nem futja majd gyógyszerre, pelenkára, és hasonlókra annak a gyerek issza meg a levét. Ha olvastad A kis herceget akkor ismerõs: Felelõsséggel tartozol azért, akit megszelídítettél. Én azt mondom felelõsséggel tartozol azért, akit megszültél, méghozzá egy életen át. A gyereket iskoláztatni kell, elindítani az életbe, és ehhez sajnos pénz kell, még ha nem is adsz neki nászajándékba 200 nm-s villát, és egy A6-os Audit.
Sajnos tényleg így van, hogy aki felelõsségteljesen gondolkodik, annak nagyon is számítanak az anyagiak. Mert tényleg nem mindenkinek van teje, és tápszeres lesz, amibõl ugye elég sok kell egy hónapban. Ha érzékenyebb a bõre, lehet csak a Babé termékeket tudja használni (mint mi). Vagy amikor már eheti a bébiételt, és vannak fõzelékek, amibõl a bébiételes nem bántja a pocakját, de az otthoni igen. Akkor meg kell venni, és az sem két fillér. És a ruhákról még nem is beszélve. Nekünk van egy kislányunk, de lehet pont az anyagiak miatt nem lesz tesója, pedig szeretnénk :-(
"Van aki azt mondja, elég a szeretõ család" A szeretõ családtól nem lakik jól, nem gyógyul meg ha beteg lesz, és nem lesz tankönyve az iskolában, vagy meleg ruhája.
Sajnos, igen.De én nem a köldökzsinórvér levétele...stb. gondolok, hanem arra, hogy sokan pl. arra sem gondolnak, hogy mi van ha nem lesz teje és tápszert kell venni.Ott áll, és ja nekem nincs pénzem tápszerre...Számtalanszor vittünk a védõnõnek tápszert, mert volt olyan család akik nem tudták megvenni.Szóval sokmindenre kell gondolni.Ja, ha beteg a gyerek (csak egy megfázás) kb.:4-5-6 e a gyógyszer :(.
Szerintem egy felelõsen gondolkodó ember csak úgy vállal gyereket, ha el tudja tartani, és csak annyit, amennyit el tud.nekem egy lesz, és nekem nem indok az, hogy kell neki testvér, ha nem tudom etetni, ruházni, iskoláztatni.meg azért adni neki élményeket is, mint kirándulás, nyaralás
Sajnos, így van. Sokan elfelejtik, hogy nem csak a kisbaba kerül sokba, hanem még több pénz kell, ha iskolás lesz. Legalább 18 évig kell eltartani, és az igények egyre nagyobbak.
relativ hogy ki a szegény kia gazdag mi se duskálunk a jobban , de nyáron voltunk nyaralni , és szorakozni is elviszük a gyerekeket, jó pár ingyenes programra elvitük már öket, ruháik mind szépek, és tiszták, játékokat mindig karácsonykor kapnak , és szülinapkor.de a 3 gyerekre 10év alatt egy panel lakás árátt költötük .

A bal mellemben van egy kis csomó. Tegnap fájt, de ma már kevésbé. Igazából ma vettem észre, hogy ott van az a kis csomó.14 éves vagyok és kicsit félek, mert nem tudom mitől van ez:/ Mi ez? Mit csináljak? Nagy a baj?

Legjobb válasz: Ha kétséged van, kérdezd meg anyukádat, vagy idõsebb nõismerõsödet. De orvoshoz is fordulhatsz. Inkább kétszer potyán, mint egyszer késõn.

Ha kétséged van, kérdezd meg anyukádat, vagy idõsebb nõismerõsödet. De orvoshoz is fordulhatsz. Inkább kétszer potyán, mint egyszer késõn.
tini korban amikor nõ a mell nagyon gyakori. Annó nekem is volt mindkettõben.
Szia! Azonnal orvos, õ majd megállapítja, hogy zsírcsomó, vagy komolyabb. Elküld mammográfiai vizsgálatra, nem fáj és tuti.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!:) Még egy valami valamikor volt egy kis sárga valami a melltartómban De mostanában már nincs. Ez micsoda?
Nem fogja elküldeni mammográfiára 14 évesen. Eleve elötte uh van még ha kell is ilyen vizsgálat. Kérdezõ az a sárga dolog nem tudom mi lehet azt érdemes lenne megkérdezni, na meg akkor egy uttal megkérdzheted ezt a csomót is de az tuti hogy hormonális korodból adódóan.
14 éves korban SZINTE elképzelhetetlen a rák. Arról ne is beszéljünk, ha már fájna akkor annak már régóta lennének más tünetei is.

A kisfiamnak délután adtam tejpépet kb. fél 4 kor, most elösször kapta a milupa körté kétszersülttel fajtát. és ma már azota nem evett, elaludt vacsi nélkül? Mért nem lehet hogy megfájdult töle a hasa?

200 ml.adtam neki,a dobozra 130 van irva.ja meg tartalmaz glutént.szoval lehet ezt is kostoltatnom kellet volna csak?utánna 6 körül,olyan sötét feketét kakilt.lehetettöl?bár kis mennyiségben kapott már glutént,egy pici hippes kekszet szoktam tizoraira a gyümölcsébe adni.6.5 honapos

Legjobb válasz: Szia!Szerintem totál jól lakott tõle:-)) A 130 a vízre vonatkozik ehhez még + jön a por!A glutén miatt ne aggódj mert már ehet! Jó éjszakát a picidnek Üdv.11 hós kisfiú anyukája

Szia!Szerintem totál jól lakott tõle:-)) A 130 a vízre vonatkozik ehhez még + jön a por!A glutén miatt ne aggódj mert már ehet! Jó éjszakát a picidnek Üdv.11 hós kisfiú anyukája
Hát igencsak jóllakott.Én pont ezért vacsira adom a lányomnak. Nem kell aggódnod!Nagyon eltelítette a kis gyomrát.
Elsõ vagyok Nos mi újság a picurral?

Beszedtem az orgametrilt amit a doiki irt fel mert ma már a 62. napon vagyok h nem jött meg és ma reggel halványan pozi tesztem lett éppen h látni ezt akkor most mire véljem?

nem lesz baj ha terhes lennék a tabi miatt?

Legjobb válasz: a tájékoztatót én is elolvastam csináltatott elõtte egy tesztet az nega lett ezt most csak kiváncsiságból lõttem el. Nem véletlenül kérdeztem

A kérdező hozzászólása: a tájékoztatót én is elolvastam csináltatott elõtte egy tesztet az nega lett ezt most csak kiváncsiságból lõttem el. Nem véletlenül kérdeztem
A kérdező hozzászólása: napi 3*1 szemet ahogy a doki mondta
Szia! Biztos nem lesz baja a babának, ha nem sok tabit vettél be!Ne szedd tovább, hanem menj vissza a dokihoz, hogy nézzen meg UH, mert + a teszted, mégha halvány, akkor is baba lesz!Vigyázz magadra, jó egészséget!
Hát...azt csak akkor tudod meg ha tesztelsz:) Szerintem nyugodtan tesztelhetsz már.
Szia. Szerintem baba. Tesztelj minél elöbb és ird meg kiváncsi vagyok,
Szia! Tesztelj! Természetesen készülj fel minden lehetõségre! 1., A negatív teszt mögött sok minden elõfordulhat: - Még kevés a hcg.-d. - Stressz miatt késik. - Hormonális probléma áll fenn. - ... 2., A pozitív teszt: - Vigyázz magatokra! :) A legfontosabb: Akármi is lesz az eredmény: keresd fel légyszi a nõgyógyidat! Hidd el, bármelyik esetben nagy segítség lesz! (A tapasztalat beszél belõlem!)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat:) megirom majd milett az eredmény:)
Én is nagyon várom a választ, ha baba van, akkor már most is kimutatja ;) Drukkolok! :)
Szia! Mi lett az eredmény?
A kérdező hozzászólása: Szisztok:) Még nem teszteltem:(nem merek:(A párom is már nagyon várja:) De a hétvégén tuti tesztelek és megirom:) Köszi az együttérzést és biztatást:)
Lehetsz terhes, vegyél tesztet!
A teszt már kimutatja! Szorítok!
A kérdező hozzászólása: Köszike, de sajnos megjött a 34.napon :-( Sose fájt még ennyit elõtte, azért furcsáltam. Köszönöm.

21-én volt a peteérésem. Akkor és előtte együtt voltunk, utána sajna már nem lehetett, mert nem volt itthon a párom. Ma még lehetek elvileg terhes, ha ma még együtt vagyunk?

Legjobb válasz: Szia, szerintem akkor legyetek együtt, amikor csak lehet és még az is esélyes, hogy 21-én összejött a baba úgyhogy próbálj megnyugodni :) Tudni fogja a Picúr mikor van itt az Õ ideje :) Drukk++++++ Sok sikert!

Szia, szerintem akkor legyetek együtt, amikor csak lehet és még az is esélyes, hogy 21-én összejött a baba úgyhogy próbálj megnyugodni :) Tudni fogja a Picúr mikor van itt az Õ ideje :) Drukk++++++ Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!