Találatok a következő kifejezésre: Mért nem felhelyezni a (11 db)

Szeretnék tampont használni, eddig nem ment, ha "normálisan"nem tudom felhelyezni, mert nem tudok úgy ellazulni, akkor próbálkozzak az applikátoros tamponnal? Azzal biztos jó helyre megy és hátha utána a simát is feltudom tenni?

Legjobb válasz: Szia! szerintem az applikátoros nem olyan jó mint a sima. Vagyis én egyszer használtam,éshát nemvolt a legjobb élmény felhelyezni.Csak higiénikusabb. Próbálkozz az O.B minivel abból is a Pro Comforttal mert az jobban csúszik. Told fel ameddig csak nem érzed.Próbálkozni kell. Guggolj le és úgy csináld vagy rakd fel az egyik lábad a kád szélére ugy könnyebb. sok sikert.

Szia! szerintem az applikátoros nem olyan jó mint a sima. Vagyis én egyszer használtam, éshát nemvolt a legjobb élmény felhelyezni.Csak higiénikusabb. Próbálkozz az O.B minivel abból is a Pro Comforttal mert az jobban csúszik. Told fel ameddig csak nem érzed.Próbálkozni kell. Guggolj le és úgy csináld vagy rakd fel az egyik lábad a kád szélére ugy könnyebb. sok sikert.
lazulj el még ez is fontos
Az aplikátorossal még nehezebb lesz, mert hosszabb és nem érzed, hogy jó helyen van-e. biztos, hogy higiénikusabb, de csak rutinosoknak. Tamponnal akkor próbálkozz, amikor rendesen megvan és nem csak alig-alig, mert ha száraz vagy és akkor teszed be az nem túl kellemes. Ha elsõre nem sikerül, hagyd egy kicsit abba és kb 1/2 óra múlva próbáld újra, mert kidörzsölöd magad ha száraz vagy. Tedd fel az egyik lábad a wc vagy kád szélére úgy próbáld meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat!Majd próbálkozom még!:)

Mért nem tudom felhelyezni a tampont?

Egyszer már majdnem sikerült, de nem ment fel teljesen, éreztem, és kellemetlen volt. A minivel probálkoztam szóval még az se lehet hogy nagy. Mi lehet a baj???

Legjobb válasz: Próbáld úgy, hogy felteszed a bal lábad valami, mondjuk a fürdõkád szélére a másikat berogyasztod és utánna jobb kezed mutatóújjával tolod a tampont, de ne egyenesen felfelé, hanem kicsit magad felé és úgy felfelé addig amíg az egész mutatóújjad is bent van, akkor talán már a megfelelõ helyen lesz. Amikor tolod érzed és lehet hogy kellemetlen, de ha jó helyen van akkor már nem fogod érezni (elvileg). Könnyebb olyankor felhelyezni amikor bõvebb a vérzésed. Ja és ezt a pózt már nem kell mindig így csinálni, cska az elején, ha belejöttél, már könynebben és egyszerûbben fog menni. :)

Próbáld úgy, hogy felteszed a bal lábad valami, mondjuk a fürdõkád szélére a másikat berogyasztod és utánna jobb kezed mutatóújjával tolod a tampont, de ne egyenesen felfelé, hanem kicsit magad felé és úgy felfelé addig amíg az egész mutatóújjad is bent van, akkor talán már a megfelelõ helyen lesz. Amikor tolod érzed és lehet hogy kellemetlen, de ha jó helyen van akkor már nem fogod érezni (elvileg). Könnyebb olyankor felhelyezni amikor bõvebb a vérzésed. Ja és ezt a pózt már nem kell mindig így csinálni, cska az elején, ha belejöttél, már könynebben és egyszerûbben fog menni. :)
Ha szûz vagy még, akkor elég nehéz!
Biztos, hogy jó szögben toltad fel?A tolászög megváltoztatása sokat segíthet. No meg ha érezted, akkor tényleg nem volt jó helyen.Próbáld meg magasabbra tolni.
A kérdező hozzászólása: Az vagyok!
Rossmannba már lehet kapni sikosítót ami hosszú ideig elég
A kérdező hozzászólása: Jah elsõ mondatból kimaradt h a tampont..de utána kiderül :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. De lehet bajom, ha ugyan azt a tampont rakom fel, amivel elõször próbálkoztam?
A kérdező hozzászólása: vagyis elõbb
Semmi bajod nem lesz töle, ha közben nem vársz órákat, hanem aránylag hamar próbálod újra
A kérdező hozzászólása: köszi
próbáld ki az ob procomfort-ot, azt könnyebb felhelyezni
1. Fordítva teszi fel. 2. Kicsi az óvszer. 3. Elakad valamiben. :)
Mert fordítva tette fel! Én a helyedben nem bíznék a tudományában és ha sikerül is felhúznia, akkor is védekeznék mellette más módszerrel is!
Bizonyára túl vastag neki. Vannak ún. Afrikai tipusú óvszerek amelyeknek szélesebb az átmérõjük. Vagy pedig "félútnál" a két hüvelykujjával óvatosan alányúl, picit széthúzza a mutatóujjaival pedig tovább tekeri. Ne körömmel!!!
próbáljátok fordítva.
szerintem is fordítsa meg, de ennyi esze hogy van?
LOL.

Nem merem felhelyezni a tampont! Mit tehetek ellene?

Nemrég jött meg, eddig betétet használtam, de olvastam, hogy sokkal jobb a tampon.meg is próbáltam felhelyezni de egyszer?en nem voltam képes bedugni! Aztán véres lett a vége és rosszul lettem. Ez normális? Hogyan békülhetnék ki a tamponnal?

Legjobb válasz: elõször csak az ujjad dugd be és "érezd meg" vagy nem is tudom hogy fogalmazzak,hogy milyen a görbülete a hüvelyednek:D rmeélem érted mire gondolok..kicsit hátra felé kell nyomni és ugy nagyon könnyen felmegy..hidd el én is szenvedem vele elsõre..aztán pár alklom után már 2 mp alatt megvolt :-)

elõször csak az ujjad dugd be és "érezd meg" vagy nem is tudom hogy fogalmazzak, hogy milyen a görbülete a hüvelyednek:D rmeélem érted mire gondolok..kicsit hátra felé kell nyomni és ugy nagyon könnyen felmegy..hidd el én is szenvedem vele elsõre..aztán pár alklom után már 2 mp alatt megvolt :-)
ja és nem kell tõle félni!Persze a kézmosásra ügyelj elõtte!semmi félnivalód nincsen, és tényleg kényelmessebb mint a betét!:-)sok elõnye van
Szia! Igen tényleg jobb mint a betét, számos elõnye van... pl.: ha bejön az a fránya tesi óra, akkor nem csuszkál el... stb. Szóval, igen elsõnek ismerd meg a hüvelyed görbületét... és ha még szûz vagy akkor csak minivel próbálkozz egy ideig... bár nekem a normállal sem volt bajom :D Sok Sikert! és Kitartás! Szia!
Én is megszenvedtem a tamponnal rendesen. Nem mertem én sem felhelyezni. Anyukámtól hiába kértem tanácsot, õ azt mondta, hogy ne használjak tampont. Kerestem róla anyagot, de mindenhol ez a lazulj el, tedd fel a lábad a kád szélére, meg csak minit használj szövegek voltak. Persze ezek is mind fontosak. Viszont azt a tippet sehol sem olvastam, amit az elõttem szólók javasoltak, pedig ez a legjobb. Én magam jöttem rá, hogy az ujjamat könnyebben dugom be. És tényleg. Elõször egy ujjaddal úgymond vizsgálgasd meg magad, utána menjen a mini tampon. És ami még fontos, hogy inkább olyan napon próbáld, amikor erõsebb a vérzés, mert sokkal könnyebben csúszik.
Bocsi, h offolok, de nekem még az ujjam se megy fel, mit csináljak?
Én vagyok az utolsó elõtti válaszoló, az anyukás. Kedves utolsó offoló! Hány éves vagy? Szerintem ha még nem vagy 14, akkor ne is nagyon idegeld magad ezen. Mondjuk késõbb sem érdemes. Valószínûsítem szûz vagy. Nagyon fontos, hogy nyugodt legyél. Hidd el, bármennyire is hihetetlen nem fáj, ha bedugod egy ujjad. Az egyik lábad tedd fel a kád szélére, vagy guggolj le, neked kell kikísérletezned, hogy számodra melyik a legmegfelelõbb mód. Ne izgulj. Nem történik semmi, ha nem sikerül. Ezt tartsd szem elõtt, és ne parázd túl. Ha nem sikerül most, megpróbálod újra. Sajnos mást nem tudok mondani. Türelem, nyugalom!
16 vagyok ... offoló:)
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. Következõ hónapban majd megint próbálkozom :)
Hüvelyszárazság?
Nem igazán értem, ha egy férfi pénisze fájdalommentesen beléd tud hatolni, akkor menseskor (szintén nagyon nedves vagy) a tampon hogy-hogy fájdalmas? A kérdezõnek idõközben jött elõ ez a probléma, eddig fájdalommentesen feltudta helyezni a tampont, ezért gondoltam, hogy nem a szüzesség van a háttérben.
A kérdezõ és az utolsó válaszoló megkérdezhetnék a nõgyógyászukat. Egyébként a hüvelygombának is van egy ilyen tünete, de akkor más kellemetlenséget is észrevennél, ha felizgulsz és benedvesedsz/vagy a menses elsõ napjain vagy/ és úgy is fáj akkor lehet más gond, pl.: betegség, mivel azt írod, hogy egy ideje, tehát akkor valószínûleg nem azért mert túl szûk vagy. MI NEM VAGYUNK ORVOSOK.
Szûz vagy még?
Miért, használ sikosítót?
A kérdező hozzászólása: 1: nem, nem használtunk síkosítót, de nincs is rá szükség 2: igen, még szûz vagyok
Maxx válasza: Ajánlom, h finoman kezdjétek, jelen esetben csak sorra, kezdje a barátod a kisujjával, majd így tovább, egyre vastagabb és vastagabbat nyomjon fel. Barátnõmmel is így kezdtem, de mostmár 4 simán felmegy, pedig nagy a kezem és szilveszterkor készülünk a nagy összehevülésre. Szóval a tüzijáték nekünk is fog szólni. :)
Egy éven át??? Akkor ne mond, hogy nincs semmi gond mert ez azért nem egészen normális. Igen szüzesség elvesztése után kell néhány alkalom, hogy teljesen fájdalommentes legyen, de azért gondolom 5-6 alkalomnál többször csináltad. Az orvosodnak nem mesélted el??
A szex sem volt fájdalommentes, soha. Minden egyes alkalommal fájt.
A kérdező hozzászólása: nem, akkor nem fájna, ha a barátom az ujjaival kényeztet :/
Nekem nincs nõgyógyászati problémám. Egyszerûen csak fájdalmas. Ha egy szélesebb valamit próbálnék a számba gyömöszölni, az is fájna. Hála istennek nekem nincs betegségem :) A kérdezõnek pusztán az okoz fájdalmat, hogy szûz. Elõször fáj, késõbb nem fog. Sokáig még az elsõ együttlétet követõ aktusok is fájdalmasak és csak egy bizonyos idõ után jut el arra a szintre az ember, hogy élvezni kezdje.
Ismerõs érzés, de én már felnõtt nõ vagyok. És szégyen nem szégyen nekem is baromira tud fájni, holott 1 évig aktív szexuális életem volt. Ettõl függetlenül a tampon ugyanúgy kényelmetlen és fáj is.
Elõzõ vagyok... Esetleg nem lehet, hogy a szûzhártyád miatt fájt?
Dehogynem, meghát én is konyítok ehhez :) Szóval tényleg nincs semmi bajom. Egyébként nem végig fájt, csak az aktus legeleje, de az mindig.

Megpróbáltam felhelyezni a tampont, de nem merem. Mit tegyek?

Nem merem benyomni, épp csak a teteje ér oda. Nem tudom mit fogok érezni, és félek ett?l az egészt?l. (Mégis muszáj lesz, mert nyáron pont a tengernél leszek amikor megjön, és akarok fürdeni...) L/14

Legjobb válasz: Türelem!!! Már voltak hasonló kérdések, olvasgass utána!!! Elõször is nyugi, nem sikerült elsõre nekem sem. Próbáld késõbb, a második napon mindig erõsebb a vérzés, könnyebb lesz. lazíts, találj egy jó pozíciót, lábad tedd fel valamire. Mini tampival próbálod ugye? Az ob prokomfort féle az magától felcsúszik. :) Tedd oda a hüvelyedhez és amikor érzed hogy ellazultál nagy levegõ és egy mozdulattal nyomd be. az sem baj ha nem be teljesen,mutatóujjad elsõperce is elég elsõre, tisztaságit használj! Kitartás!!

Türelem!!! Már voltak hasonló kérdések, olvasgass utána!!! Elõször is nyugi, nem sikerült elsõre nekem sem. Próbáld késõbb, a második napon mindig erõsebb a vérzés, könnyebb lesz. lazíts, találj egy jó pozíciót, lábad tedd fel valamire. Mini tampival próbálod ugye? Az ob prokomfort féle az magától felcsúszik. :) Tedd oda a hüvelyedhez és amikor érzed hogy ellazultál nagy levegõ és egy mozdulattal nyomd be. az sem baj ha nem be teljesen, mutatóujjad elsõperce is elég elsõre, tisztaságit használj! Kitartás!!
Elõször az ujjad dugd be, akkor érezni fogod, hogy merre kell felnyomnod a tampont.
hú, most eszembe juttattad mikor én szenvedtem vele elsõre. kezd teis a legminibb tamponnal, a rózsazsínnel. én sokat szenvedtem, énsem mertem felnyomni, és görcsös is voltam, ezért nemis tudtam, mert automatikusan összeszorítottam, és nemis tudtam feljebb nyomni. aztán mikor nagynehezen felraktam, pisilni is alig tudtam. aztán megpróbáltam megint, de most próbáltam ellazulni, és nem összeszorítani a hüvelyem. és úgy felment. elõször kicsit kényelmetlen, de nem fáj, nemkell tõle félni, csakha szorítasz, akkor nemkellemes. ne szorítsd, finoman nyomd fel, érezni fogod h meddig mehet. gyakorolni kell, nemfog rögtön menni, és nemis lesz rögtön tök kényelmes. de utána majd megy mint a karikacsapás.

Másnak is ilyen? 7 hónapja szültem, most jött meg először a mensim, és nem igazán tudok tampont felhelyezni, mert fáj, kellemetlen.

Legjobb válasz: én sose voltam tamponpárti mert mindig rossz érzés fogott el tõle (tudom ez az én dilim) de ha fáj használj inkább betétet! ne erõltesd, idõvel elmúlik majd a kellemetlenség!

én sose voltam tamponpárti mert mindig rossz érzés fogott el tõle (tudom ez az én dilim) de ha fáj használj inkább betétet! ne erõltesd, idõvel elmúlik majd a kellemetlenség!
A kérdező hozzászólása: maradtam egyelõre a betétnél, csak utálom :( Szülés elõtt mindig tamponos voltam és ezután is szeretnék az lenni.
Nekem ugyanez van. Nem értem, hogy miért, hiszen amikor a párommal vagyok, az nem fáj.
Szia!Nekem a doki külön felhívta a figyelmemet szülés után, hogy ha megjön, az elsõ pár hónapban ne használjak tampont.
Nálam is pont ez volt, de pár alkalom után már nem volt gond vele.

Nagyon szűk a puncim, egy tampont alig bírok felhelyezni, és nem sokára lefekszek a barátommal. Tágítsam ki magamnak, mert ilyen szűk nem maradhat?

Legjobb válasz: még mindig nem értem, miért nem tudjátok az ilyeneket egymással megbeszélni, miért kellünk ehhez mi, a gyakorikérdések kedves látogatói.

még mindig nem értem, miért nem tudjátok az ilyeneket egymással megbeszélni, miért kellünk ehhez mi, a gyakorikérdések kedves látogatói.
megkérdezhetem hány éves vagy?
Létezik vajon olyan lány aki nem idegeskedett valami miatt az elsõ alkalom elõtt? Hihetetlen. Állandóan ez a pánikolás, már gyk-n is ezerszer feltették a kérdést a szûk nunis lányok, van aki tanácsot kért hogyan tágítsa magát... De ezer egyéb ok miatt is görcsösen, stresszesen, aggódva kerül rá a sor. Hát nem csoda, hogy a nõk többségének az elsõ alkalom fáj, kellemetlen meg vérzik mint a nyavaja. Mintha a másik fél nem is ember lenne, végülis csak a pároddal akarsz kufircolni, de õt inkább kihagyod ebbõl a dologból, helyette velünk osztod (és sokan mások is) meg az aggájaidat...
Ne tágítsd ki magad, oltári nagy hülyeség lenne! Hidd el, majd a barátod "kitágít", az sokkal jobb lesz, mint bármilyen más eszköz. :) Régen én is ilyen voltam, kicsit fájt eleinte a szex, de utána belejöttem. Tampont én pl addig, amíg le nem feküdtünk nem is használtam. Nem a legjobb példa, de gondolj arra, hogy ott egy gyerek is ki tud jönni. Lazíts és élvezd! ;)
esetleg próbáld ki, hogy masztizol, és ha eléggé benedvesedsz, akkor is ennyire szûknek találod magad, mint most?!
A kérdező hozzászólása: 20 éves vagyok és ezzel a kérdést a szex eleje miatt írtam ki, mert az fog fájni, nyílvánvaló hogy közbe már nem fog annyira
Szexnél ezzel semmi bajom, a tampont néha mégsem tudom felhelyezni, szóval nincs össezfüggés, ne kezdd el "tágítani" magad.
annyiból, mert ha esetleg 13-14 évesként írta ki a kérdést, akkor a szûksége eléggé érthetõ, a teste fejletlenségébõl adódóan
A tamponnal én se bírok, de a szex az más, ha fel vagy izgulva, és fõleg ha nem görcsölsz ezen, akkor nem lesz gond.
1-es: mi köze a korának ahhoz, hogy mennyire szûk? :O
Ne félj, nem fog szûk maradni, ha szexeltek majd..:'D
Nálunk is ez volt a probléma, de meg lett rá hamar a megoldás: Bõ nyál! De tényleg...
A kérdező hozzászólása: sziasztok! Nagyon köszönöm a válaszokat mindenkinek:) Hasznosnak bizonyult az összes:) pussz
Ha még szûz vagy, használj mini méretû tampont, azt könnyebb felhelyezni, nekem anno az O.B. bevált, bár az erõsebb napokon még használtam vékony betétet is kiegészítõ védelemként, nehogy szivárogjon...
Ha nem okoz gondot, maradj a betétnél még egy ideig. Ha mégis megpróbálod, javaslom, hogy elõtte az ujjaddal nyúlj óvatosan a hüvelyedbe (mondjuk fürdés után, közben és kizárólag mûköröm nélkül), hogy érezd, mi merre, és milyen érzés.Ha az ujjaddal akadálytalanul be tudsz nyúlni olyan mélyen, mint a tampon hossza + 1-2cm, akkor használhatsz tampont (minit).
Szia!Lazíts közben, ne görcsösen akard felhelyezni, mert az izmok olyankor ellenállnak.Segít, ha a kád v. wc szélére felteszed az egyik lábad. És elõször mini tamponnal próbáld.Egyébként semmi köze a tamponnak a szûzességhez.:) )
Próbáld akkor, mikor megjön és görcsöl a hasad. Én úgy vagyok vele, ha megjön, akkor nagyon fáj a hasam, abban a pillanatban annál rosszabb fájdalom nem jöhet, így megpróbálom a tampont, nem érdekel h fáj -e, a hasam így is nagyon görcsöl, hátha elnyomja majd....:D
Egyébként próbáld meg úgy, hogy felteszed pl a kád szélére az egyik lábad. Lazítsd el magad, engedd el magad, hogy fel fog menni simán.Vegyél egy nagy levegõt közbe próbált feltenni.De csak nyugisan, akkor nem fájhat annyira. (elsõ válaszoló)
Én is ennyi idõsen tamponoztam elõször, de én normal-lal kezdtem.Elõször kicsit furi volt, nem fájt, csak nem akart bemenni, mintha szó szerint falba ütközött volna.1 csomaggal tuti elhasználtam mire bement az elsõ:D
SZija! Próbáld meg az Ob Minit! Annak mindenképpen fel kell mennie ha Szûz is vagy! Csak ügyesen:) próbálkozz menni fog:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!