Találatok a következő kifejezésre: Mért nem a cigányokat (19 db)

Ha ma Magyarországon nem lehet "cigányozni", mert ők "romák", akkor a népszámlálási kérdőívben miért lehet választani a nemzetiségnél, és az anyanyelvnél a cigányt?

De ha az a nemzetisége egy embernek, hogy cigány, akkor én miért nem mondhatom neki, hogy cigány???

Legjobb válasz: A magam részérõl változó, melyiket használom. Szerintem a hangsúly sokkal fontosabb. Bármelyiket ki lehet mondani sértõen is. Nekem pl. a néger is néger, (bár ezzel azért vigyázni szoktam, fõleg Amerikában), mert úgy nõttem fel, hogy a négert négernek hívtuk, az indiánt indiánnak, a fehéret fehérnek, a cigányt cigánynak. Egyébként meg nem kell senkinek megmondani, hogy õ cigány vagy sem, nem az én tisztem eldönteni. :)

Én úgy tudom egy túlbuzgó ember/szervezet/akármi javasolta, hogy romának hívják õket, de nem az érintettek nem akarták. Azóta meg a cigányozást ki lehet használni rasszistázásra.
A magam részérõl változó, melyiket használom. Szerintem a hangsúly sokkal fontosabb. Bármelyiket ki lehet mondani sértõen is. Nekem pl. a néger is néger, (bár ezzel azért vigyázni szoktam, fõleg Amerikában), mert úgy nõttem fel, hogy a négert négernek hívtuk, az indiánt indiánnak, a fehéret fehérnek, a cigányt cigánynak. Egyébként meg nem kell senkinek megmondani, hogy õ cigány vagy sem, nem az én tisztem eldönteni. :)
"Ja, utána meg jön a panaszkodás, hogy van 3-4 gyerek, de a szülõk nem tudják õket eltartani a kevés fizetésükbõl, amire majd a sok okos megmondja, hogy akkor minek csináltál gyereket." - Ha meg cigányok csiálják ezt, akkor bezzeg jön a hõbörgés, hogy milyen jól meg lehet élni a családi pótlékból...
"ha azt gondolod hogy a cigányok többen lessznek mint mi magyarok, akkor talán ideje csinálni pár kölyköt?!" Ja, utána meg jön a panaszkodás, hogy van 3-4 gyerek, de a szülõk nem tudják õket eltartani a kevés fizetésükbõl, amire majd a sok okos megmondja, hogy akkor minek csináltál gyereket.
Talán mert soha senki nem mondta, hogy nem lehet cigányozni. Mondjuk a cigány nyelv része inkább gázos a kérdõívnek, mert egy kalap alá veszi a romani és a beás nyelvet
Mert, ami Magyarországon van, az már nem szólásszabadság. Csak egy másik példát: Milyen véletlen, hogy a sajtótörvények, után az index.hu rögtön bejelentette, hogy a cikkeket nem lehet kommentálni, mert beláthatatlan következményei lehetnek. A cigányokkal pedig az lesz, mint a Fidesszel, vagy épp 48ban. 48-ban is biztos vagyok benne, hogy sokan védték a kisebbségek hátsóját.Mi lett a következménye?Területünk 2/3-át elveszítettük.Ki gondolta volna ezt, akkor 1848 körül?-SENKI. Most sem gondol abba senki, hogy ha ilyen ütemben gyarapodnak a cigányok, csökkenek a magyarok, például egyszerûen a Tiszántúl ellesz csatolva ismét Magyarországtól. Ismétlem, persze arra, most senki sem gondol, és senki sem hiszi el.A másik, Fideszre is, 2010-ben elvileg 50% szavazott, de megkérdezel 10/8 embert rögtön azt mondja, hogy õ nem a fideszre szavazott. 50 év múlva meg majd mindenki fújja, hogy már 2010 körül õ is, meg õ is megmondta, hogy a cigányokkal baj lesz.. Bár beszélhetsz nekik most..
ha azt gondolod hogy a cigányok többen lessznek mint mi magyarok, akkor talán ideje csinálni pár kölyköt?!
A hivatalos megnevezése ennek a népcsoportnak roma. Magyarországon bizonyos negatív konnotáció kötõdik a 'cigány' szóhoz (pl. cigánykodik). Ettõl függetlenül a nemzetközi trend szerint nem ezért javasolt a 'roma' kifejezést használni rájuk, hanem mert más nyelvekben a 'cigány', illetve annak megfelelõje nem egyértelmûen utal a népcsoportra. (illetve inkább egy életmódra utal, mint az angolban a 'gipsy'). Ettõl függetlenül leeht olyan roma, aki nem tartja sértõnek magára nézvea 'cigány' szót, és általában ezzel illeti magát. Nincs ebben semmi különös; amerikában sem illik indiánnak nevezni az õslakosokat, mert sokan gúnynévnek tartják (amely egy óriási tévedésbõl ered), mégis, fõleg az idõsebb generáció között, nem mindenkinek sértõ.
"Tudsz mondani egyetlen olyan esetet, amikor valakit azért ítéltek el (bármilyen formában), mert roma helyett a cigány szót használta?" Nem, de más sem tud. Senki és semmi sem tiltja a cigány szó használatát.
*dús legelõk
"Ja, utána meg jön a panaszkodás, hogy van 3-4 gyerek, de a szülõk nem tudják õket eltartani a kevés fizetésükbõl, " Magyarországon fennállása óta nem volt olyan helyzet, hogy a gyerekeket ne tudták volna eltartani, még a világháborúk alatt sem. Ha még régebbre megyünk vissza, a honfoglalás korában még fizetést sem kaptak az emberek, keveset sem, mégsem haltak éhen. Egyes afrikai országokban elõfordulhat ilyesmi, de nálunk bõvizû folyók és dós legelõk vannak. Aki mér itt képes éhenhalni az lássuk be megérdemli. Én még segítenék is neki egy doronggal.
"Illetve mond ki egy cigányra, hogy cigány, helyben el fogsz vérezni." Érdekes módon és mindig így hívom õket és a környezetemben mindenki más, mért nem láttam még senkit elvérezni?
Sõt, ha például egy beást romázol le hamarabb fogsz elvérezni, mint ha egy cigányt hívsz cigánynak: "Ráadásul tegyük hozzá: a cigányság egy része is kikéri magának azt, hogy romának hívják, amikor nekik az óromán az anyanyelvük (ld. beás cigányok) és más az önmeghatározásuk. Nekik nincsen közük a lovári nyelvhez, amelyen a roma annyit jelent, hogy cigány férfi, cigány ember." Forrás: http://fusz.hu/vakbarat/olvas.php?id=9303
Azért van a kérdõíven a roma meg a cigány is, hogy mindegyik eldönthesse, melyikkel azonosul. Kb. mint Amerikában, ahol eleinte lehetett mondani, hogy néger, aztán az már nem volt politikailag korrekt és azt kellett mondani, hogy színes bõrû, aztán az sem lett illendõ és azt kellett mondani, hogy fekete, aztán afroamerikai, azt hiszem, most azt kell, hogy afrikai-amerikai, de lehet, hogy azóta van újabb. Na ennek a kb. húszévenkénti terminusváltásnak köszönhetõ, hogy az ottani népszámlálási íveken egy szó van arra, hogy fehér, de az összes szinonimát felsorolják arra, hogy fekete, mert minden generáció más kifejezést fog a magáénak érezni...
Azért, mert te magyar vagy és nem szabad rasszistának lenned, mert csak és kész.
ehhez kapcsolódóan egy vicc, bocs de nem igazán könnyû lefordítani: A black man and his son are on a plane. During the plane flight there's a problem, the plane is overweight. On the overhead an annoucement comes on. "We are having overweight problems, so we are going to have to throw some people off of the back of the plane. We'll start in alphabetical order. Will all African Americans please stand up and move to the back of the plane." The son stands up and the father says "Sit down." "Will all black people please stand up and go to the back of the plane." The son stands up father says "Sit down." "Will all colored people please stand up and move to the back of the plane." The son stands up the father says "Sit down." The son then says "But dad, if we're not African Americans, blacks, or colored, what are we?" "Today we are niggers, son."
"Ettõl függetlenül leeht olyan roma, aki nem tartja sértõnek magára nézvea 'cigány' szót, és általában ezzel illeti magát." A cigányok a roma szót tartják sértõnek és ki is szokták kérni maguknak, megjegyzem teljesen jogosan, hogy õk cigányok.
Meg eleve mi ez a baromság a kérdésben, hogy nem lehet cigányozni? Törvény tiltja, vagy mi? Mert akkor másold már be nekem légyszíves ezt a paragrafust!
"Ha ma Magyarországon nem lehet "cigányozni", mert õk "romák"" Nem tudom ezt a baromságot honnan vetted, mert sem olyan nép, népcsoport, nemzetiség, faj vagy fajta nem létezik, hogy roma. A romani nyelven a roma szó embert jelent és a cigány férfira használják. A nem cigány férfi pedig a gádzsó. A nemzetiségük pedig cigány. Nem, hogy nem lehet cigánynak hívni õket, hanem bizony az követ el hibát aki romázik.
"Nem ítélnek csupán ezért el, de ne tudd meg, hogy hány jogesetben volt súlyosbító tényezõ a kitalált rasszizmus." - És hány esetben volt súlyosbító tényezõ, amikor romák és magyarok közti verekedésnél elhangzott, hogy "megdöglesz magyar?" (ezzel közösség elleni bûncselekménnyé minõsítve az esetet) Nem egynél, és még több ügy van, amely még nem zárult le. Szóval ne állítsuk már be ilyen egyoldalúan a dolgot.
A válasz megírásának idõpontja: ma 11:00 Nem ítélnek csupán ezért el, de ne tudd meg, hogy hány jogesetben volt súlyosbító tényezõ a kitalált rasszizmus. Illetve mond ki egy cigányra, hogy cigány, helyben el fogsz vérezni.
Kedves Kérdezõ! Tudsz mondani egyetlen olyan esetet, amikor valakit azért ítéltek el (bármilyen formában), mert roma helyett a cigány szót használta? Nem, akkor köszönöm, nincs több kérdésem.
Miért nem mondhatod? Mert fehér bõröd van. És akkor minden valószínûség szerint rasszista is vagy. A romát sem mondhatod ki, az is rasszizmus. A cigány meg fõleg. Európa, 2011.
Azt mondhatod, hogy cigány, ez nem sértõ. De mint "büdös cigány", így már sértõ.
A kérdező hozzászólása: "A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) vizsgálatát kéri az Echo Tv "Világ-panoráma" mûsorában elhangzottak miatt a Nemzeti Etnikai Kisebbségi Jogvédõ Iroda. Állítása szerint a mûsorvezetõ Szaniszló Ferenc olyan nyílt, rasszista kijelentésekkel és fordulatokkal élt, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy fokozzák a roma nézõkben a kirekesztettség és megalázottság érzését." "A Fidesz elnöksége szombati ülésén jutott arra a következtetésre, miután megtárgyalta az egyházügyi törvényjavaslatot, hogy az korrekcióra szorul – mondta Lázár János frakcióvezetõ, aki szerint voltak tarthatatlan pontjai az eredeti indítványnak. A politikus keddi sajtótájékoztatóján szólt arról is, hogy a házelnök szigorú büntetés bevezetését tervezi a parlamenti “zsidózás, cigányozás” esetére." Szóval nem lehet cigányozni... És miért lenne egybõl rasszista az az ember, aki egy nemzetiség (vagy vallás) nevét kimondja?
azért mert annyira ráakarják minden magyarra sütni a rasszista jelzõt h saját hülyeségükbe buktak bele :) ezzel az erõvel a franciák is megsértõdhetnek h õket franciáknak nevezik, mert õk tulajdonképen gallok, vagy a németek is, mert õk meg germánok...stb újabban már a magyarul beszélõ cigányok se romák, sem pedig rómaiak, hanem mostmár olaszok, sõt mégújabban pedig brazilok...érdekesek ezek a szép daliás cigányok...sugárzik rólluk az értelem és az életrevalóság, csak az a baj h sokan emberként tekintenek rájuk és másokkal is ezt akarják elhitetnni....

Én miért nem merem felvenni a kicsit vastagabb láncom, ha gyakran utazom a BKV-én, a cigány meg 2 kilóssal a nyakában sem fél?

Irígylem azokat a bátor n?ket, akik több aranylánccal a nyakukban, több karlánccal mernek közlekedni. Felkínálják értékeiket a tolvajoknak!

Legjobb válasz: Beléd beléd mernek kötni, na, de egy cigányba ki merne? Megy utánad az egész family...

Beléd beléd mernek kötni, na, de egy cigányba ki merne? Megy utánad az egész family...

A cigányozók többsége miért nem meri az utcán is megmondani a véleményét a cigányoknak?

esetleg mikor vki bajban van miért [email protected]átok le, miért nem fogtok össze?

Legjobb válasz: Egyrészt azért mert a cigányokat nem érdeklik a következmények. Nem érdekli õket, hogy a másikat, megnyomorítja, vagy hogy õ börtönbe kerül. A magyaroknak pedig gondolkodni kell, ha nem akarja tönkretenni az életét. Egy rossz megjegyzés és agyonverik, v. a bíróság rasszistának titulálja. Ha börtönbe kerül, akkor pedig valszeg megerõszakolják v. megölik ezek a férgek ....

Egyrészt azért mert a cigányokat nem érdeklik a következmények. Nem érdekli õket, hogy a másikat, megnyomorítja, vagy hogy õ börtönbe kerül. A magyaroknak pedig gondolkodni kell, ha nem akarja tönkretenni az életét. Egy rossz megjegyzés és agyonverik, v. a bíróság rasszistának titulálja. Ha börtönbe kerül, akkor pedig valszeg megerõszakolják v. megölik ezek a férgek ....
Én megmondom nekik. A multkor a kombinón tarhált két k.rvára belõtt cigány, és mondtam az egyiknek, hogy nem adok, mert cigány vagy. Erre elkezdi, hogy mit mnodtál? Mondom jól halottad! És erre odébbvonult és onnan hõbörgött egy kicsit. Ha nem jött volna pont a megálló ahol le kellett szállnom fel is vertem volna.
Talán, azért nem merik megmondani nekik a véleményüket, mert nem akarja megöletni magát.
Te odamennél egy veszett kutyához, hogy a fejére koppints, és megmondd neki, hogy rossz kutyus? Ha a válasz igen, akkor hiányzik a túlélési ösztönöd.
Talán mert a cigányok 5-8 fõs bandákban járnak, késsel a kezükben születnek, és ha csak nem leped meg ezzel az akcióval õket annyira, hogy hirtelen azt se tudják mit csináljanak, le fognak szúrni.
Mert a cigányok veszélyesek, épp ezért utálja õket mindenki.
Ha ugy menne a dolog, hogy en a szemebe mondom, hogy mit gondolok rola, es erre EGYEDUL visszaszol, es lerendezzuk KETTEN EGYMAS KOZT, akkor minden nap ezt csinalnam. De sajnos ha beszolsz egy ciganynak, vagy elmondod a velemenyed, akkor az elso dolga, hogy hivja a "testvireket", a szomszedokat, meg aki csak a kozelben van es 20an esnek neked. Es szerencses vagy, ha csak rajtad allnak bosszut, nekem mar a hugomat is megfenyegettek a digok, holott neki semmi koze nem volt az dologhoz. Szoval ezek vagytok ti. Undoritoak. Am forditott helyzetben, mondjuk egy skinhead banda jelenleteben nektek sincs akkora pofatok, mint mikor tuleroben vagytok.
Az ember nem megharaptatni akarja magát, hanem azt, hogy ne kelljen félni a kutyáktól.
nah ez nem volt teljesen helyes nyelvtanilag. én is tom és ez sem. de nem kössetek bele :D
"Annyi lenne a lényeg, hogy egységesen fel lehetne lépni az erõszakosságukkal szemben! " Ezt hivták anno Magyar Gárdának. "Amúgy az még senkinek nem fordult meg a fejében, hogy ha MI MAGYAROK is összefognánk, nem mernék ezt megtenni?" Igen, ez nagyon jó lenne, csak ha mi most itt elkezdenénk "összefogni" (szervezetten, kiképezve stb) akkor hány nap múlva rúgnák ránk az ajtót a kommandósok ?
A kérdező hozzászólása: miféle uszítás? pont azt mondtam, hogy NE gyilkossággal... Sztem mi nem állunk egy oldalon!
Nincs mit reagálnom, mert egy oldalon vagyunk, és csendesen egyet is értek, de az uszításod nem fogom reklámozni, vagy ahhoz asszisztálni.
A kérdező hozzászólása: amúgy k*rva érdekes, hogy az elõzõ felvetéseimre nem tudtál reagálni csak magadat védeni -.-
A kérdező hozzászólása: Most nem arra gondolok, mikor vkit tök egymagában betámadnak
A kérdező hozzászólása: Én ezt nem így értettem Nem harcolni hívtam az embereket!
A kérdező hozzászólása: Pont, hogy nem a Magyar Gárda... Az embereknek saját magukon és másokon is kell segíteni, de családi/baráti alapon, nem fegyveres testületekkel!
Kérdezõ: egy esetben nem állunk egyoldalon, az pedig az az eset, hogy ha te egy okádék, büdös cigány vagy. Ha nem vagy az, akkor viszont provokálsz. Akadj le rólam és szövögesd az uszító hangvételû gondolataidat egész nyugodtan, de ne kérj senkitõl ehhez való támogatást. Az emberek túlélni akarnak, és mivel a jelenlegi vezetõség nem teszi lehetõvé, hogy akár agresszívan igazságot szolgáltassanak a kialakult helyzet felett, ezért logikusan kussolniuk kell. Kussolniuk kell, mert a cigányok megölik, a vezetés pedig leülteti. Ilyen körülmények között lehetetlen lépni, sokkal nehezebb helyzetet generálna, ha a magyar kiállna magáért - jelenleg. Lesz ez még másképp is. Akár tetszik ez, akár nem, akár születnek ilyen kérdések, akár nem. Ilyen qrva egyszerû ez.
Hát, elmondom a saját családom történetét. Bodzát termesztünk, van egy nem túl nagy ültetvényünk. Vidékiek tudják, hogy az mekkora üzlet a cigányoknak. Persze minden évben meg kell küzdenünk velük, volt, hogy 2 napig tartott a szedés, és a második napon hajnalban lopták le az összes aznapra maradt bodzát, hát, azóta okosabbak vagyunk. Mindegy, a lényeg, hogy egyszer éppen hagytuk el a földet apámmal, erre jönnek szembe az úton. Apám rögtön kiszállt, kérdõre vonta õket, persze elkezdtek fenyegetõzni, hogy majd odajönnek 20 Ladával, kiirtják a családot, stb. De aztán eltakarodtak, mi meg hazamentünk, és szóltunk az utcában lakó fiatal férfi ismerõsöknek. Végig se kellett mondani a történteket, már mondták, hogy persze jönnek, ha kell. És akkor ez annyira jó érzés volt. Másik: barátnõmet fehérváron este követte 2 cigány, sejthetõ, h mit terveztek. Látta, hogy ott megy a közelben egy srác, odament hozzá, nem is kellett megszólalnia, a srác tudta, h mi van, ment mellette, amíg fel nem szívódtak a cigók. Szóval lehet látni pozitív példákat is, de sajnos tényleg nem ez az elterjedt. A Magyar Gárda pont egy olyan szervezet, amivel meg lehet mutatni, hogy a magyarok is össze tudnak fogni, ha homokzsákpakolásról, megemlékezésrõl, vagy szimpla felvonulásról van szó. Mióta megismertem a nemzeti radikális gondolkodásmódot, azóta sokkal bátrabb vagyok, és úgy gondolom, hogy ha olyan helyzet adódna, képes lennék cselekedni. És bíznék abban, hogy látva az esetet, más is mellém állna, ha szükségem lenne rá. Bocs, ha hosszú voltam, vagy ha tartalmatlan a válaszom.
Hát én pont a fegyveres testületekben látom ennek a problémának a megoldását! Úgy gondolom hogy egy XXI. századi társadalomban a rendõrségnek és a katonaságnak a feladata az állampolgárok megvédése az olyan deviáns egyedektõl mint a cigányok 97%-a! Persze ha ez nem mûködik akkor jön a Magyar gárda majd az állig felfegyverzett Gárda aztán meg a hálál Gárda! Viszont mikor majd a halál Gárdánál tartunk akkor hiába fognak könyörögni a cigányok akkor már nem lesz irgalom akkor már nem fog megállni a gépezet míg cigány lesz az országban! Sötét jövõ ez de azért elég nagy a realitása!
A kérdező hozzászólása: sztem zárjuk le ezt! halál Gárda... és még én provokálok! -.-
A kérdező hozzászólása: vágom de elég félreérthetõ volt az elõzõ kontextusban a felsõ tíezret meg nagyon is érdekli, hisz akkor a gyerekeik dõzsõlését ki finanszírozza majd, mert elõbb-utób az isten pénze se elég
A kérdező hozzászólása: "Ezt a nyugdíjasokra vetítve még értem is, de a tisztes, adózó magyar állampolgárra nézve nem." te nem vagy ép! Pont, hogy az õ munkájuk gyümölcsét TE élvezed! Te pedig nem értettél. Szerinted a felsõ százezret érdekli a nyugdíjasok munkájának "gyümölcse"? Nem látod a fától az erdõt... Kevesebb nyugdíjas, kevesebb nyugdíj, vágod...
A kérdező hozzászólása: Inkább az ilyesmiket kéne erõsíteni, nem ész nélkül segélyezni meg internálni stb.
mert nem vagyo öngyilkos jelölt, de már volt olyan hogy én segítettem leszállítani a jegyellenõrnek azt az orkot, aki nem volt hajlandó leszállni jegy nélkül
Pl tájékozódj a hírekben (szándékosan nem írok portál nevet), hogy a cigányok miféle kegyetlenséggel gyilkolják halomra a védtelen magyart. Nincs bennük kegyelem, emberség, ezeket még csak állatoknak sem lehet nevezni. Az állat csak azért öl, hogy túléljen. Bele kéne gondolni, hogy a cigányok milyen rasszisták... Ja, és persze a fentiek miatt nem megyek oda és mondom meg nekik, hogy egy szánalmas, ingyenélõ, embertelen, gátlástalan, putrilakó, büdös gázba való fattyú az egész kbszott nemzetsége, mert nem akarom magam kinyiratni. Egyébként meg tudják, hogy a magyarok 99%-a ezt gondolja róluk, ezért is a gyûlölködés. Itt már nem szavakkal kell nevelni, egészen mással. Elõbb utóbb meg is kapják.
A kérdező hozzászólása: "Szoval ezek vagytok ti. Undoritoak. Am forditott helyzetben, mondjuk egy skinhead banda jelenleteben nektek sincs akkora pofatok, mint mikor tuleroben vagytok." nem vagyok cigány kedves fajmagyar barátom :) Velem megtörtént már, hogy egyazon este cigányok és skinek is megvertek Csak ezért kérdeztem Úgy látszik, hogy a kérdés alatti kiegészítést mindannyian figyelmen kívül hagytátok és csak erre reagáltatok: "nem arra értem, mikor egy ellen vannak többen"
A kérdező hozzászólása: most így olvasva elképzelhetõ, hogy félreérthetõen fogalmaztam, mert nem azt írtam ki, hogy "miért nem fogunk össze, mi se vagyunk kevesen" Gondolom ez verte ki barátunknál a biztosítékot :D
A kérdező hozzászólása: Akkor ettõl, hogy ide írkáljátok a szövegeiteket jobb lesz bármi is? Kevésbé fognak megátmadni? Segítettetek egy másik emberen aki bajban van, mert megtámadták? -.-
Engem ne fajmagyarozzal, k*rva messze vagyok azoktol, akikkel osszekeversz! Es igen, rugdostam mar le ciganygyereket a buszrol, aki egy maganyos novel kotekedett. A busz elhajtott a cigany nelkul, viszont ha az utcan tortent vola ugyanez, akkor valoszinu, hogy nem tudtam, nem mertem volna segiteni, nem igy vegzodott volna tortenet. (esetleg meg 5 rokon meg egy szamurajkard is elokerult volna.)
Nem, de mi a javaslatod? Egy emberként rontson rájuk egy halom nemzeti érzelmû, aztán vállalja fel, hogy egy késszúrás megöli, vagy ha nem, akkor megy a börtönbe a társaival együtt, csak mert szegínromákokat móresre akarta tanítani? Nemhinném... De ez lesz, ha a politika nem védi meg azokat, akik eltartják, mégpedig nem is kicsit jómódban. Régesrég meg kellett volna oldani ezt a kérdést, de valamiért a mi politikusainknak jó, hogy a cigányok öldösik a magyarokat. Ezt a nyugdíjasokra vetítve még értem is, de a tisztes, adózó magyar állampolgárra nézve nem.
Mert ha egyte megversz akkor utána 50-en jönnek egyre. Vagy az autódat öntik le kromofággal. Nem szabad velük egyénileg kikezdeni. A cigány nem európai mentalitású lény...
A kérdező hozzászólása: "Ezt a nyugdíjasokra vetítve még értem is, de a tisztes, adózó magyar állampolgárra nézve nem." te nem vagy ép! Pont, hogy az õ munkájuk gyümölcsét TE élvezed! Amúgy az még senkinek nem fordult meg a fejében, hogy ha MI MAGYAROK is összefognánk, nem mernék ezt megtenni? (nem gázkamrára, internálótáborokra gondoltam, mint bizonyos emberek, pártok) Annyi lenne a lényeg, hogy egységesen fel lehetne lépni az erõszakosságukkal szemben! Olyan nincs, hogy valakit nem lehet "megnevelni"!
A kérdező hozzászólása: nem veszitek észre, hogy ameddig ez a kishitû mentalítás van napirenden sehol nem leszünk velük szemben, örökké csak a siránkozás, segély, tábor/kollégium stb. marad velük szemben? Pont azt használják ki, hogy félünk! Tudtommal MO-n elég kiterjedt rokonságok vannak (nem csak cigóknak)! felül kéne emelkedni a mindennapi családi perpatvarokon és segíteni egymást! Mit nem lehet ezen érteni? A saját eszközüket kell ellenük felhasználni (persze gyilkolás nélkül) Látjátok sokszor elég az, hogy elképzeled, hogy jönnek még 30an rád és közben rohadtul nem jön senki (most egy tipikus "utcai balhéra" gondolok!) Azért õk is meg tudnak ijedni, ha nagyon akarod! De hát ez a baj, itt örökké csak a siránkozás, neten arcoskodás, széthúzás megy majd -.-
Nem a halálgárda a provokáció hanem az hogy a cigányok minden következmény nélkül élõsködhetnek rajtunk, gyilkolhatnak minket, tönkretehetik ezt az országot! A sok hülye meg még õket védi!! Nagy többségük igen is rászolgált az akasztófára!!!! Persze vannak közöttünk is törvénytisztelõ, dolgos, rendes emberek de azért nem ez a jellemzõ!!!!!

Nem tudok lerázni egy cigányt! Állandóan írogat nekem myvipen, amikor meg köszön az utcán elfordítom a fejemet! Nekem nem egy cigány pasi az álmom!! Nem fog megtámadni az utcán, mert nem akarok járni vele? Félek egyedül kimenni az utcára!

Legjobb válasz: Ne vegyél róla tudomást és ne is írj neki. Annak ellenére, hogy könnyen megvadulnak, talán õ a megértõ típushoz tartozik. Kiszámíthatatlan népség!

Ne vegyél róla tudomást és ne is írj neki. Annak ellenére, hogy könnyen megvadulnak, talán õ a megértõ típushoz tartozik. Kiszámíthatatlan népség!
Amióta a bnõmet megverték disco-ból hazafelé jövet azóta mindig hord magánál gázspray :) ilyen pici spray ha lehet inkább csípõsebbet vegyél pl.: paprikásat
Vegyél gáz pisztolyt
12:40 vokGázpisztoly - Nekem van egy Walther P22-m. Viszonylag kicsi és baromi nagyot szól. Pesten szükségem volt rá, mert nem egyszer ki akartak rabolni. Miután megvettem, sosem kellett használnom, elég volt csak félretolni a ruházatot ami takarta. :-DAmi viszont ellene szólhat az az ára, fegyverviselési engedély nélkül nem hordhatod. És nem foghatod rá valakire, csak ha már tényleg támad. Ja, és sosem tudni, hogy nála nem-e van egy igazi!Mindenesetre jó ha van.
Hát a szitu eléggé húzós és sajnálom, hogy részese vagy.Nem tudom, mennyire értelmes az illetö, de én nem igazán tartom jó ötletnek egy beszélgetés kezdeményezését. Kiszámíthatatlanok és a legtöbbjük veszélyessé válhat, ha kikosarazzák öket. Mindamellet ha próbálsz kedvesen nemet mondani akkor lehet, hogy a hatás az ellenkezöje lesz. - "Odagyütt hozzám. Gádzsó vagyok nála." :-DTalán tényleg a legjobb lenne figyelmen kívül hagyni és többedmagaddal az utcára menni. Egyszer majd csak észreveszi magát.
Hát a cigóknál nem lehet tudni, de szerintem mindenképp legyen nálad valami, amivel meg tudod védeni magad, ha durvulna a helyzet.
Próbáltad már vele megbeszélni? Ha szépen értelmesen és persze kedvesen elmondod neki, hogy ne haragudjon, de nem szeretnél járni vele (és lehetõleg ne azzal érvelj, h mert sötét a bõre) Szerintem megérti, mint bárki más. Nagyon sajnáld, és légy nagyon kedves, mert ha megbántod, akkor lehet, hogy megtámad, de ha kedvesen viselkedsz, nem fog bántani, sõt, talán még össze is barátkoztok.
Hm... Próba cseresznye. Vannak értelmes cigányok is, még ha csak annyian is, mint fekete hollók között fehér, de akadnak. Beszélgess el vele egy kicsit, mérd fel, ismerd meg, hátha pozitívan csalódsz. De ha olyan, mint a többi, akkor meg nyugodtan mondd meg neki, hogy sorry, de nem az eseted.
Sztem is próbáld vele megértetni normális, tárgyilagos hangnemben (viszont ne kedveskedj vele, mert azt félreérti és azt fogja hinni, hogy nálad a nem az vjában igen-ezek már csak ilyenek!!) hogy nálad õ nem pálya. nem kell magyarázkodnod. mondd meg neki, hogy nem és kész. ha ezek után sem hagy békén, haverkodj össze pár 3 ajtós szekrény méretû pasi kísérõvel.
nekem is volt ilyen, egy srác közel lakik hozzánk, de rendesek csak hát c*gók.. õ személyesen este a kapuba szólitott le tök udvariasan és bocsánatot is kért a kérdése miatt.Mondta h régóta tetszem neki stb és nem e próbálhatnánk meg. Mondam h nem igazán, meg amugy is van barátom 2, 5éve és nagyon szeretem.Megértette, mondta h ha beszélgetni van kedvem vagy valami nyugodtan menjek, akár csak barátként is.Szerintem írj neki myvipen, h bocs de nem és kész, van aki tetszik már neked és vele szeretnél stb. Reméljük ezzel megelégszik, persze ha nem bunkó stílusban írt eddig sem neked! Ha igen akkor légy óvatos!

Mért nem szeretik a cigányokat általában?

Legjobb válasz: Sajnos igen sokan mondhatjuk azt, hogy jobb lenne ez az ország nélkülük. Vannak olyan emberek, akiket félelemben tartanak, vannak olyanok, akik kötekednek még az élõ fával is, vannak olyan cigányok akik lopnak, csalnak, hazudnak, s a legtöbben mindez egyben benne van. A média hírekben már igazi fõszerepet alkotnak... Véleményem szerint, "mindössze" ezért.

Sajnos igen sokan mondhatjuk azt, hogy jobb lenne ez az ország nélkülük. Vannak olyan emberek, akiket félelemben tartanak, vannak olyanok, akik kötekednek még az élõ fával is, vannak olyan cigányok akik lopnak, csalnak, hazudnak, s a legtöbben mindez egyben benne van. A média hírekben már igazi fõszerepet alkotnak... Véleményem szerint, "mindössze" ezért.
szerintem nyilvanvalo :) ) sokmindenert de egyszeruen azert mert vannak es olyanok amilyenek gusztustalanok.azert szaporodnak ugy mint a nyulak mert a kojkoket csak a gyerekpenzert csinaljak.akiknek meg van azok is lopjak
Hát igen, vannak cigányok akik lopnak, csalnak és hazudnak. Mi magyarok azért sem szeretjük õket mert nem lehet velük közös nevezõre jutni, mert ha mondunk nekik vmit, akkor már vagy 100-an ott vannak és ütnek vernek. Nagyon kevés az a cigány aki nagyon rendes kb.90%-uk rossz, nem szeretnek dolgozni, járnak a csomó segélyért végül is azért valamibõl nekik is élniük kell, mert hát így könnyebb. Uralkodni akarnak felettünk, csak nem tom miért. Nagyon nagy szájuk van, szerintem õk is utálják a magyar népet ez kölcsönös...
Azért, mert agresszívek, kötekednek, lopnak, késelnek, hazudnak, lejmolnak, büdösek, stb... Azért, mert este a városban félnem kell a cigányoktól.
Mert csunyan beszelnek.Tisztesegtelenek.Becsapjak az embert.Iylesmi/
Költözz melléjük és majd rájössz! Elképesztõ hogy van ilyen hogy valaki ennyire ne legyen tisztában azzal hogy miért is utáljuk õket!
Mert lopnak, csalnak, hazudnak, késelnek, büdösek, kötekednek, stb... :(
Itt azt hiszem eléggé kitaglalják a témát: http://www.c3.hu/~magyarnyelv/01-3/balazsi.htm
Én nem vagyok rasszista, de az ember fehér!
csak a rasszista balfaszok utálják õket. igenis vannak normális cigányok is, ahogy ugyanilyen rémes magyarok is. hagyjuk már az elõítéleteket.
Ha nem veszélyes a cigány nép, akkor a magyarok 90%-a miért fél tõlük? A maradék 10% azzért nem fél tõlük, mert nemismerik õket vagy hülyék.
sok rasszista fasz..ez nem bõrszín függõ ..a magyarok is ugyanilyenek..ugyanúgy lopnak csalnak hazudnak ölnek..és nem csak a magyarok az összes nép..csak mi magyarok vagyis a többség annyira primitív hogy képes ezt egy bizonyos bõrszínre ..fajtára fogni! egy szó mint száz..undorítóak vagytok! :)
Van a közelben 1 strand. Igényes strand, drága belépõvel. Az önkormányzat 200 cigányt hozott valami oldalfaluból, esélyegyenlõség gyanánt ingyen a strandra. Na már most úgy nézett ki a nagyobb része, mint valami jól felhízlalt mangalica, rajtuk a sok száz ezer forintos arany láncok, ékszerek, nem egy emberen volt még Rolex is. Na már most hol esélyegyenlõség az, hogy ennyi cigány ingyen fürdõzik -hozzáteszem a vizet egész éjszaka engedték le utánuk, mert annyira mocskos lett- a fehér ember, aki meg még fürdik is otthon, az meg fizesse ki a jegyet. Jah és hozzá kell tennem, hogy össze vissza rendetlenkedtek a medencébe, az úszómesterek nem gyõztek sípolni. 14éves kor alatti medencébe belementek az öregek, meg kajával mentek a medencébe...írtózatos, mindenkinek beszóltak. Nem a strandra kellett volna ezeket vinni, hanem Auswitzba -.-' Amúgy mindenkibe belekötnek, megerõszakolnak egyedül sétáló lányokat, lekényszerítik rólad az ékszert, az órát, de nem büntethetik meg õket, mert akkor egybõl rasszista a magyar. Én megmondom õszintén, rasszista is vagyok-lettem-pont ezek miatt. Amúgy Ázsiában nincs így, ott a fehér embernek k*ss van, nem kap érzéstelenítõt pl a kórházba, még az arab kap...Na én ezért vagyok felháborodva. No comment
mert lopnak, csalnak, hazudnak, nem dolgoznak, és csak segélyekböl élnek..
az utolsó válaszoló a számból vette ki a szavakat:D
rondak , budosek , gusztustalanok , lopnak , csalnak , hazudoznak , gyilkolasznak , nem tudnak viselkedni , butak , primitivek , hangosak , aljasok , undoritoak , eloskodok , pofatlanok , mocskosak , lustak most hirtelen "csak" ennyi jutott eszembe
Apukám mesélte, hogy az egyik ismerõse nagyon jóban volt a romákkal, dicsérte õket mindig, hogy milyen jó fejek! Aztán mikor elment otthonról a jó fejek kirabolták. Nagybátyám decemberben halt meg(R.I.P.) még el sem temették, a cigányok feltörték az ajtót, elvittek mindent miután meghallották, hogy õ nincs többé... Flora
A legutóbb pl. az egyik ott rázta ki a bokorban a buszmegállóban! Mirõl is beszélünk akkor?!
Mert brahiból még azt is ellopják, ami nem kell nekik!
azt is tegyük hozzá hogy ha egy magyar cigányt öl akkor már azt a magyart már meg kell ölni mert cigányt öl és a roma vajda nagy csudát csinál az egészbõl, de ha a cigány magyart öl akkor nincs semmi probleme élünk tovább a roma vajda meg csak a bajusza alatt azt motyogja jól tette
Nagy szájuk van, de láttátok volna az egyiknek az arcát szilveszterkor, mikor leállt vergõdni, és ott termedt lõtte 20magyar aki szívesen elverné. Szerencsére nem lett semmi, mivel az utcán volt az eset, és tavaly is rendõrség ügy lett belõle. Lényeg az, hogy mindnek nagy pofája van, csak nincs mire!
Magyarok ÉBREDJETEK MÁR FEL !!! miért félünk ilyen sokan a cigányoktól mikor 90% al többen vagyunk mint õk. Egy faluban pl: 10000magyar tudna ütni egy cigány családot. Neféljetek õk forditva ezt tennék.Csak Magyarok mivagyunk ilyen bénák.hogy félünk ezren 1 tõl. Ébredjetek amig nem késõ!!!
Miért lenne jobb ha nemlennének cigányok? : -többet érnének az ingatlanok. -a gyerekek jobban tanulnának az iskolában, mert nem terrorizálnák õket a kis cigány harcosok. -a turizmus fellendülne az egész országban. -nem kéne félteni az értékeinket. -nem kéne félteni családtagjaink testi épségét. -ha vallaki elvesztené a munkahelyét több segélyt kapna, mert már nem csak a cigányokat támogatnák. -nem kéne annyi adót fizetni, mert már ezek a dögkeselyüket nemkéne eltartani az adónkból. -stb... még sorolhatnám. UI:akik támogatják meg védik a cigányokat azokat kiköltöztetném közéjük. Egy hónap mulva a világ legnagyobb skinhead-e ként jönnének vissza.
Össze kellene fogni, hogy minden magyar férfi megöl 1 cigót. Senkit nem sittelnének le, és béke lenne, a forint emelkedne, kevesebb segélyt kellene kiosztani-> fizetések emelkednének...
Nem a börszinük miatt utálják õket.Hanem a gusztustalan, mocskos viselkedésük miatt. (NEKED MEG AZT KIVÁNOM HA NEMVAGY CIGÁNY KÉSELJÉK MEG ÉS RABOLJÁK KI VALAMELYIK CSALÁDTAGODAT ÉS RÁJÖSZ MI VAN) Ha meg cigány vagy üssenek agyon a skinhead-ek.
A sok rasszista köcsög ''magyar emberek'' ha embereknek lehet az olyat hívni aki 1 bizonyos bõrszínre tudja fogni az egészet!
Na figyeljetek ide szerintem ezt nagyon abba kénne hagyni... hogy a cigányok lopnak csalnak büdösek:S Miért a gádzsó az nem lop nem csal és nem büdös? mivel lennétek külömbek mint mi??? szerintem semmivel söt már bocsi a zenénkel mi emeltük ki magyarországot de ezt ti is tudjátok.... na mind1 én csak ennyit akartom mondani...
Ez megy FADD-on...és sajnos nem csak ott... http://www.youtube.com/watch?v=uMLCsOzVZGg ha ezt a videót megnézed, akkor rájössz
Maximálisan egyetértek az elõzõvel!
Azért mert egy rohadt ocsmány faj! Hogy miért? Nagy a pofájuk , nem dolgoznak, és ha véletlen rájuknézel már belédkötnek, megvernek , kinyírnak de legalább beszolnak. Semmit sem tehetsz , ha megvered másnap 20an jönnek és neked annyi, reggel a buszon kussolnod kell és meg kell húznod magad nehogy belédkössenek, holott legszívesebben lelkiismeretnélkül megölnéd õket egytõl egyig!! DE NEM TEHETED! Csodálkozik a magyar hogy szaporodik a cigány, mert nincsenek visszafogva majd egy szépnap fölénk nõnek és átveszik a hatalmat , és akkor aztán szevasz..nemhiszem el hogy van olyan ember akibe cigány még nem kötött bele!! Össze kéne fogni magyarok!
"Az országot kell itthagyni" -Igen?! Gondolkozz, mielõtt ilyet írsz!!! Az rendben, hogy valaki talál kint munkát, jól beszéli az ottani nyelvet; de az istenért, ha mi értelmiségi fiatalok mind így teszünk, akkor mi lesz a idõsebb korosztállyal és azokkal, akiknek nincs lehetõsége ELMENEKÜLNI (szerintem ez gyáva elfutás). Ha az értelmiség itthagyja az országot, akkor a cigányok elérték a céljukat: -sikerül kiszorítani a magyart az ország(ából) -amikor hazajön látogatóba a kedves emigrált delikvens, majd egy idõ után azt látja, hogy a családja házát befoglalták a cigányok. A nagyszülõket, szülõket eke mögé fogják, mint egy állatot, és ostorral zavarják dolgozni! Kenyéren és vízen tartják a melléképületben, vagy kutyaólban (pont most a napokban volt egy hasonló eset ÉK-MO.-on)! Ahogy megérkezik külföldrõl, még a bejárati ajtót sem éri el, és az a kép fogadja, hogy csoportosan erõszakolják a húgát a járda közepén nyilvánosan és még kamerázzák is; mert tõlük ez tényleg kitelik!!! -Rendezetlen hordák járják a vidéket késelve és gyújtogatva. Tehát lehet kimenni külföldre, mert ott jobb a kereset, és kevés a cigány, de akkor ha valaki ilyet tesz, az nem igazi magyar. Ebbe az EU-ba is tök fölösleges volt belépni, csak jobban belerángatnak a szarba minket pl. a válságba, és biztosítják a cigányok magas segélyeztetését! Egy róma bukását feldolgozó filmben volt arról szó, hogy egy államot akkor lehet legyõzni, ha az belülrõl gyengül meg. AMIG A MAGYAR MENTALITÁS ILYEN: "Dögöljön meg a szomszéd tehene is, ha már az enyém megdöglött!; Ha nehézség van húzzunk külföldre!", addig ez az ország folyamatosan ROHADNI fog BELÜLRÕL. Nem a külsõ országokat kell szidni a bajainkért, hanem átszervezni ezt az egész beteges államszervezési rendszert!!!
Hmm... Vajon miért is? pl. nem a napokban támadták meg Veszprémben a kéziseket? úgy, hogy Marian Cozma (R.I.P.) Bele is halt? De nem. nem kell õket utálni. Szeressétek õket.
azért utálja az egész fajt, mert nem egy, hanem rengeteg cigány lop, csal, hazudik, ver meg, foszt ki embereket az utcán. túlnyomó többségük ezt teszi. viszont minden tiszteletem annak a kevés kivételnek.
Az itolsó elõttinek írom a válaszom.(én vagyok az autóbalesetes)Kérdem én , ha EGY cigány meglop akkor miért az egész fajt útálod??????Benne volt a válszom is.
A kérdező hozzászólása: Pont nem tettem fel hülyén kérdést azért tettem oda hogy Általában!!!!aki szereti õket mint egyes faszok akkor az ne irjon ide......ennyi.....
Aki azt írta, hogy azért hálás a cigóknak mert megmentették az életét: Miért az egész fajnak vagy hálás? Elég ha annak a cigány családnak vagy mert igen vannak kivételek ez az 1% Aki írta, hogy cigánycsalád mellé költözött: Nálunk fordítva van. Van erre sok cigány, de a szomszédaink fehérek voltak eddig, de pont mellénk költözött egy cigánypár. Éjjel-nappal minket kukkolnak, ki se tudjuk nyitni az ajtót mert feléjük esik, semmi magánéletünk nincs. El nem mondom milyen szavakat mondanak ránk mert csak lenéznétek engem merthogy magyar vagyok ti pedig cigányimádók. A rasszizmusról pedig annyit írnék, hogy a CIGÁNY szomszédaink a RASSZISTÁK velünk szemben. ui: rasszizmus? Ha elfogadott a buziság, cigányság akkor nektek semmi közötök a MAGYAR rasszistákhoz. Huzzatok egy külön országba a cigányaitokkal csináljatok gyerekeket aztán majd megtudjátok milyen érzés cigány mellett élni! ( most lehet lepontozni pontozómániás unatkozók)
Amikor ilyen válaszokat látok, mint az elõttem szóló, szintem testvéremnek érzem. Pedig magyar vagyok, bár nagyon helytelen erre hivatkozni egy ilyen válasznál, mert nem mindegy? "Azért, mert este a városban félnem kell a cigányoktól." Ha nem lenne egy sem, akkor kitõl félnél? Vagy tõled kellene?
Úgy gondolom a kérdés írója rosszul tette fel a kérdést.Ha egy sima véleményt lepontoz, akkor szerintem ezt kellett volna kérdezze: Miért útálom a cigányokat? Erre pedig a váaszom az lenne hogy mert még nem érdemelted meg hogy rendesek legyenek veled, mert egy rasszista hülye vagy.Nekem az életemet egy cigány család mentette meg, mikor autóbalesetem volt, és azóta hálás vagyok nekik. Most lehet lepontozni.
Írtátok, hogy a cigányok lopnak, stb.Kérdem én, a magyar nem ezt csinálja????Van rossz cigány, rossz magyar, rossz orosz, rossz olasz, stb.De vannak igenis rendes dolgozó, mûvelt cigányok is.Én magyar vagyok, de a világ legjobb szomszédai mellé költöztem, pedig cigányok.Tisztábbak mint sok magyar .Becsületesek, rendesek, megbízhatóak, és nem mocskosak.Biztos van útálni való is a cigányok között, de a magyar között is.Elõször ismerd meg azt, aki felett pálcát törsz.
Én nem szoktam általánosítani. Általános iskolában nem tettem semmi rosszat mégis mindennap kigáncsoltak, megvertek. Középiskolában is volt cigány oszt. társam és velük semmi gond nem volt. Ellenben a cigányoknak vannak csoportjai úgy mint lovasok, késesek, tolvajok, oláhk, zenészek. Ez benne van a kúltúrájukban nem én találtam ki õket. Na már most én a késeseket nem igen kedvelem, de a zenészekkel semmi problémám nincs. Ennyi, remélem érhetõ voltam.
Sok a harag, még több a gyûlölet az elõttem szólóknál. Én nem értem miért általánosítanak ezek az emberek! Miért beszélnek cigányságról kollektív módon, mikor mindannyian (még õk is) tudjuk, hogy nem minden cigányról van szó. Ki az, aki felállította a 99:1%-os arányt. Mutassa már be azt a kutatást, amely korrekt és hivatalos eszközökkel bizonyítja ezeket a számokat! De még a 70:30%-os is durva túlzás, és hazugság lenne! A másik: JELLEMZÕ a lepontozókra, hogy módszeresen kipontozzák minden olyan hozzászóló kommentjét, aki az õ szélsõséges ideológiájukkal nem, ért egyet. Ez egy diktatura sötét cenzúrája! NE ÚGY LEGYEN IGAZATOK, HOGY KÖZBEN MINDEN MÁS VÉLEMÉNYT ELNYOMTOK! Nincsenek rossz népek, csak rossz politikusok! Sokáig voltam kénytelen élni én is egy több lakásos udvarban, ahol kénytelen voltam megismerni a cigányok vadabbik, szemetebb fajtáját. Na és?!!! Mert vannak rossz tapasztalataim néhányukkal, most ostoba módon az összesre (vagy majdnem az öszesre) terjesszem ki a dühömet? Mi ebben a logika? Valamelyik (enyhén szólva) felületes hozzászóló, másik hasonló topikban azt mondta, hogy minden népnek megvan a maga szemete. Ezzel nyilván arra célzott, hogy szinte minden országban gyûlölnek egy, vagy több etnikumot, kissebbséget, rasszt. Tehát akkor erdélyben, vajdaságban, felvidéken a magyarok a társadalom szemete? Kérdezem ezt azoktól, akik gyülölködnek, köpködnek egész népekre. Jól esik netán külföldön, ha néhány kedves hazánkfia miatt a magyarokról elitélõen beszélnek? Pedig ez bizony gyakran megesik erre-arra! Mert ott is vannak, akik általánosítanak! Vagy kinek jó, ha sok lehetséges túrista azért kerüli el az országot, mert elterjedt a hír miszerint sok a csaló vendéglátós?! És most pl. a magyarok mocskáról beszélünk! Ennyit errõl!
Való igaz, hogy van köztük normális is, mint ahogy a magyar között is akad bõven barom, de ha már a százalékoknál tartunk, van valami olyasféle mondás, hogy "Egy ország inteligenciáját a börtönök számában lehet lemérni"! Ezt valami nagyfej politikus mondta, pontosan nem tudom ki, meg hogy pontos-e az idézetem, de az tény, hogy a magyar börtönökben 100 emberbõl legalább 90 cigány. Ez tuti, a bátyám börtönben dolgozott! Na erre varrjatok gombot!
Minden tiszteletem a bátyádnak és azt is köszönöm, hogy még mindig látható a kommentem az elsõ vonalban. De egy dolgot semmiképpen nem kéne erõltetni: azt bizonyítani, hogy a bûn faji, nemzetiségi kérdés! Mert nem az! Lehet, hogy vannak rá adatok hogy börtönönként, vagy általában a börtönökben milyenek a nemzetiségi arányok, bár ezt diszkriminatívnak tartanák szerintem. Egyes börtönökben (ha vannak ilyenek!!!), miért több a cigány, mint mások, több okra visszavezethetõ. Lehet felsõbb intézkedés, hogy sokukat összerakják. Nem tudom. De egy biztos, minden népnek vannak rossz szokásai, ami következik a kultúrájukból, szokásrendszerükbõl, és ebben bizony vannak mindenfajta eltérések. Egy nép szokásrendszere nem csak "jó" szokásokból áll! Sok-sok nép, sok-sok babona és butaság. Ezért idéztem valakitõl valahonnan, hogy nincsenek rossz népek, csak rossz politikusok. De ha úgy állunk hozzá, hogy vannak rossz népek, akkor mindegyik rossz! Mindegyik követett el sok gonoszságot a másik ellen, nem is akár milyeneket! Ezért dõreség ezen lovagólni. A börtönök száma (és a lakók száma) sajnos diktatúrákban és szabadabb helyeken is különbözõ okok miatt bár, de nem kevés. Ilyen téren azért olyan sok különbség nincs a világban.
Azért, mert az emberek általában lusták gondolkodni. Illetve azt hiszik, hogy a jelenleg fennálló gazdasági/társadalmi berendezkedés nekik jó lesz, megbecsült helyük lesz benne, anyagilag gyarapodhatnak, lesz sok dvd lemezük és sörük. A legtöbben azzal nem foglalkoznak, hogy ez egy illúzió, az önzésre épül, azzal sem foglalkoznak, hogy mekkora terhet jelent a természetre és a jövõ generációira. Ezzel legtöbben nem foglalkoznak, csak attól félnek, hogy a cigányok, akik az ipari forradalom elõtt sokkal szervesebb részét képezték a társadalomnak, csak a gépek elõször az õ munkahelyeiket tették tönkre, azok mégis ennének, és sok esetben ugyanazokat a butító reklámokat nézik, amelyeket sokan, s ezért ugyanazokra a buta dolgokra vágynak, s ezt bizonyos esetekben nem tisztességes munkával, hanem illegálisan érnék el. Azok, akik általában nem szeretik a cigányokat legtöbben gyávák és/vagy együgyûek ahhoz, hogy bevallják, hogy a neoliberális kapitalizmus lassan õket is gépekre fogja lecserélni a drága hatékonyság szent nevében. Erre nem akarunk gondolni, mert ez félelmetesebb, mint a cigányok. Az emberek szeretik jónak képzelni a világukat, ha mégis úgy alakul, hogy egy adott gazdasági/társadalmi rendszer sok embernek, köztük esetleg sok cigánynak rossz, az eléggé nehezen viselhetõ el. Ezért az egyszerûbb emberek arra szoktak gondolni, hogy biztos azzal van a baj, akinek rossz ez a rendszer (az áldozat hibáztatása). Aztán, akik nem szeretik a cigányokat, sokszor csak bizonyos szituációba foglalt módon hallottak róluk. Az usában a fekákat utálják, ott hoztak is egy törvényt, hogy minden filmben kell lennie egy pozitív néger szereplõnek, mert a híradó számára csak akkor érdekes egy feka, ha valami bûnt követ el. Aki otthon békében neveli a gyerekeit, azt nem lehet izgalmasan bemutatni. S ez sajnos hat az emberekre, elhiszik, hogy ami a tévében van az a valóság. S mivel egymással már nem beszélgetünk, nehéz is ezt leellenõrízni.
Azért, mert az ember amitõl fél, azt utálja, és agresszív vele szemben (Lehet hogy õk is azért agresszívak velünk?)
Nekem is volt már velük rossz tapasztalatom (ahogy a többségnek) A szomszéd utcában volt egy cigány család. Sajnos nem lehetett õket kikerülni, ha dolgom volt (boltba mentem, stb) mindig elõttük kellett elmennem. Naphosszat álltak a kapuba. Már TERHES voltam, mikor az egyik suttyó kölyök fel akart szedni. Folyton beszólogatott. Én soha nem válaszoltam semmit, meg se szólaltam, mert úgyis én húztam volna a rövidebbet, folyton csapatostul voltak. És mikor észrevették, hogy nem foglalkozom a taknyos csitrivel, folyton beszóltak, ha átmentem a túloldalra, oda is utánam kiabáltak, még én voltam a bunkó, köcsög, meg a hülye kurva, stb, hogy nem álltam le velük kamatyolni. Mi volt a megoldás? Elköltöztünk a környékrõl. EZÉRT utálom azt a családot. De tudnék még mesélni bõven... Viszont a munkahelyemen volt egy cigány csaj. Normálisnak tûnt, egész jól elvoltunk. De ha vahogy nem úgy jött ki a lépés, akkor elõbújt belõle a vére, nem tudta volna letagadni sem, úgy viselkedett.
egyik ismerõsöm ment koleszt, kaját befizetni, és egy késes cigány elvett tõle 30 000-ftot, amúy lopnak csalnak, igénytelenek, segélyeken élnek, és nem dolgoznak, nem az országból kell kiigtatni õket, hanem az országot kell itthagyni
Ezen az oldalon is mindenki le van pontozva, aki nem szélsõséges, és cigánygyûlölõ! Hát bizony kedveskéim, ti sosem tanultok semmibõl. Ehhez méltó lesz a jutalmatok. A történelem sokszor ismétli önmagát, de az vígasztal, hogy a türelmetlenség, a gyûlölet mindig, csak rövid ideig él, utána jön a pusztulás! lásd a közelmúltat!
Nekem is ellopták oviban a játékomat, és barna plüss kiskutyát, de jééé...nem cigány...na akkor ez hogy lehet???
Te biztos nem vagy ostoba, igaz? Mondjuk ez kiderült az írásodból is. Lehet, hogy sok cigány okosabb nálad! Ezzel minõsítetted saját magad, bár ezt hiába mondom, az önkritika hiánya látszik erõsen. Nem baj, majd az élet cenzúráz.
lehet kicsit késõn írok, de ha vki rossz cigányok mellett lakik, annak megkeserítik az életét(egész nap ordítoznak, éjjel kettõkor még teljes hangerõvel hallgatják a zenét), akik jó cigányok mellett, annak szerencséje van. De ha nem mellettük lakik, akkor is összefut velük...és álltalában beszólogatnak, keménykednek, köpködnek, stb... Semmi bajom nem lenne, ha egy magyarra nem 3 cigány jönne. Ismerek normális cigányokat, de akkor is álltalánosítok: ostobák! Még óvodában is ellopta a 4 éves cigány a játékomat =(
Mert van köztük is mint minden emberfajtában olyan aki megbízhatatlan, lop, csal hazudik.Lehet, hogy köztük több van, mint más kultúrájuaknál.És az ilyen rossz cigányok miatt a buta primitív magyar emberek, akikbõl sok van tesznek egy blõdi nagy általánosítást és ámblokk az egész fajra azt mondják: cigány =rossz. Pedig valójában: züllött rosszéletû ember= rossz. Csak mint az itteni válaszolók többsége is nagyon sok a rasszista buta ember. Ja és az ember bármilyen színû lehet, csak legyen becsületes...

Azt kérdezném, Ti hogy tudtok társaságban élni a cigányokkal? Mert Nekem nagyon nem megy Velük egy légtérben maradni. Nem bírom a cigányokat, nem tudom elfogadni Õket. Kötekednek, ütnek, fenyegetnek meg ilyenek, mi a teendő?

Tehát mit tegyek, ha a cigány megüt és fenyegetőzik? Visszaüssek Neki? Vagy-elnézést a szóért- szarjam le hogy megütött? Ne törődjek Vele?

Legjobb válasz: Utolso, ez szep volt! XD Megis kicsit hulyen venne ki magat ha egy BOXMECCSRE is a rokonokkal allna ki! "Piros sarokban Mike Tyson, kek sarokban Lakatos Elemer es a rokonsag!" Okor! :P

Nem túl trükkös dolog ez. Ha elmondod neki, hogy hiába hozza a csürhét, késõbb is megtalálod, és hiába ölnek meg, mert jön helyetted az egész jobbos banda... Nem kötelezõ visszaütni, elég, ha látja a gyökér, hogy elég volt, és nem árt, ha hallja is. Az ilyen seggeteket szétrúgom, esetleg pár kiosztott, hét és fél napig lángoló sallertõl rögtön gyerek lesz belõlük. Nem érdemes arra várni, hogy sokan legyenek, azonnal látniuk kell, hogy teljesen hûlyeõrültelmebetegbaromállat vagy, akkor nagy lesz a barátság késõbb. Gyúrogatni is jó dolog, jobban vidít a csokinál, és épp ellentétes hatású. Meg úgy azért könnyebben elkerülnek azok a nagypofájú kis cérnaromák, annyi gonddal is kevesebb.
Utolso, ez szep volt! XD Megis kicsit hulyen venne ki magat ha egy BOXMECCSRE is a rokonokkal allna ki! "Piros sarokban Mike Tyson, kek sarokban Lakatos Elemer es a rokonsag!" Okor! :P
Am. meg ne legyél beszari én sosem voltam állj ki magadért és nem csesztetnek. Üss vissza, hívja a haverokat akkor hívd te is. Pont erre utaznak, hogy félj ha nem félsz sõt akkor meg vissza nyalt a fagyi. ÉN sokszor ha meglátok egy cigányt és haverokkal vagyok vmi megjegyzést teszek rá vissza se mer szólni. Csak ahogy õk szokták többen a kevesebb ellen. Egy-egy ellen meg nem köt beléd mert beszari az összes.
Most olvastam végig le ne szard, hogy megütött még szép h üss vissza.
Hulladék az összes. Nem is lehet velük csak hát jól jön az "ingyen" szavazó a politikába meg persze van hova tnni az adót a sok reteknek de nyugi Hitler is volt lesz más aki követni fogja vagy hasonló.
Én se tudok velük élni, szánalmasak. Kisfaludi Gábor: "de nyugi Hitler is volt lesz más aki követni fogja vagy hasonló." Remélem így lesz.
ilyenkor ugatsz de ha elotted van egy cigany kuss a neved en 100 boksz meccs folott jarok a terem fele csak cigany pedig franciaban elek es a cigany ugyanugy ki 1 1 ben es nyer tehat kisfaludi ne magyarazd be gyereknek az ami nem igaz
Ennyi idiótát! Élükön Kisfaludi Gáborral, meg a Rostás gyerekkel! Na figyelj. Én cigány vagyok, és ismerem a cigányokat, igaza van az utolsónak abban, hogy ne csicskulj be. De nehogy már azért barátkozz valakivel, ha nem akarsz, hogy meg ne csapjon. Nem kell betojni. Csak azzal szaroznak, akin látják, hogy lehet. Nekem egyszer a pasimat csúfolták, amiért dolgozik, és ilyen fingós hangokat adtak ki a szájukkal. Közben egy padon ültek. A pasim meg simán arcon fingotta õket! :D Azóta nem merik piszkálni. :D Teljesen megértelek, hogy nehéz kijönni a cigányokkal. Én tényleg tudom, hogy a legtöbb köcsög. De amúgy nem kezelhetetlenek. Mutasd magad keménynek, akkor tisztelni fognak. És ha néhánnyal olyan viszonyban vagy, hogy mondjuk kezet fogtok, és úgy köszönsz neki, hogy "csá, tessa", vagy hasonló, akkor tuti nyert ügyed van. A drog tényleg nagyon dívik a cigányok között, de csak azt lehet belevinni, aki akarja. Nekem életem legjobb barátja akkora füves volt, mint egy ház, és én mégsem szoktam rá.
Ha megütnek üss vissza nehogy haverkodj velük ha többen rádjönnek és túléled égesd fel a putrit 88!
Hát, igen a cigányokkat nem bíród mert (Cigányok)De ha te cigány lennél a Magyarokat nem bírnád ? o.O Egyébként ha meg vernek akor azért kapsz gondolom mert le nézed öket ha meg anyira kemények vagytok (NAGY HATALMAS MAGYAR KUTYÁK) mért nincs slk-tok ? Haa ?? csicska gumicsizmás Vas velláás .. Korcsok vagytok minden féle szar vér van benneket (Szerb, Német, stb.. A Magyarok nem tartanak Össze mert inkáb Meccset néznek és, Kocsmáznak lehet hogy lopnak a cigányok .De , csak azért mert a családot el kell, tartani meg nézném hogy 1(MAGYAR) el menne-e Lopni csalni Ölni a Családjánnak Mitsem Nézve azt hogy, Jopár hosszu évet Ül! A sitteket járja ! Ugy hogy ez a kulonbség A (Cigányok)-(Magyarok) Közt ! Amelyikötök pedig ki irta hogy Hitler után lesz más ..Dobjunk Ösze egy találkozot 1-1 Ben és meg nézük mIjen kemény srác vagy te kis Köcsög félvér !
Kisfaludi Gábor Keménynek Érzed magad ?!!!!! Uhaaaaaa.. Most szerinted be kell, szarni vagy Mi ? Jobbik xdd szánalmas Acélbetétesbe terepes nadrágba homár tasival nyomulnak az el hagyatott helyeken És, Eszmélet vesztésíg Iszákk a 700ft.-Bórt :D Ti vagytok a szánalmasak budos Patkányok !
Ezek a retkek elvannak tèvedve. Inkàbb elmentek lopni betörni, eltartatjàtok magatokat a börtönben mintsem elmenjenetk DOLGOZNI!!! Ès mocskosul nincs az a mondàs hogy nincsmunka mert aki AKAR doldozni az fog is csak ki&*szott lustàk vagytok, nics bennetek semmi felelõsèg minek a gyerek ha nemtudod eltartani ?????? A vèrröl meg annyit hogy , nincs közünk a szerbekhez mivel ha tudnàd szerbia magyarorszàg rèszèt kisebbsègèt alkotta mint romània, ès a Magyar rohadtul megdolgozott vèrèt ontotta anno hogy most itt Magyarorszàgon èljünk ès ne szabdaljàk szèt teljesen, ugyhogy nyugodtan kulcsold imàra a kis patkàny karmaidat hogy Magyarorszàgon èlhetsz, Magyarul beszèlhetsz tanulhatsz, nem pedig szerbiàban, mert ott bizony ha elkezdenèl magyarul makogni vagy csòrelni, a beleidet a nyakadba tekernèk. A Jobbikrol meg annyit hogy ne adja nektek az Isten hogy a Jobbik vàlasztàst nyerjen mert akkor Magyar cigànyt csak Erdèlyben fogunk talàlni azt is Gyimesi csàngònak fogjàk hivni!!
de még sincs igy ugyhogy nyomd el magad :D
Gyúrjál, fegyverkezz fel, álljatok fehér bandába, és üsstek vissza keményen, ha sérelem ér.
Többször megpróbáltam, normálisan viszonyulni feléjük, de sose jött össze, mert vagy megloptak, vagy átvertek..szóval inkább nem is próbálkozok
Takony az összes, nyomorult retkek, èn falun lakom sok rèti nèger van itt meg elèg sokat be is törnek hàzakhoz, a szomszèdomban màr mindenhoza betörtek hozzàm mèg nem, de komolyan ha nàlam bejönnek nem mennek ki èlve, elàsom a ganèba a mocskot.
Hát elsõnek is!! Én Nem rég értem haza egy diszkoból! és Cigányok lökdöstek majdnem nekem támadtak ! Szóval igen aki normális nem tud cigányok között lenni! Hát hagyd ott õket kerüld ell! Paprikaspray! :)
Cigányok közelében civilizált ember élni nem képes.
Rostás még tv-ben sem láttál te box meccset te kis szarcsimbók. Kuss a neved.
Utolsó te csicska vagy haver pont a csicskák haverkodnak össze azokkal akiktõl félnek. Pfejjj.
Kedves Kérdezõ! Kicsit ismerem az érzést, bár még nem verekedtem. Vannak cigány haverjaim, és azért ismerem õket úhy, ahogy. Legyen minél több közös ismerõsötök, ha van ezzel az ürüggyel már barátkzhatsz velük. Ha barátok lesztek, nem bántanak csak ne csicskulj be mert akkor csicska leszel.Ha üt, üss viszza. Ha nem haver, ne provokáld, hagyd a francba, vagy barátkozz vele.Ne lássák rajtad, hogy félsz. Ha barátok vagytok, akkor ne lógj túl sokat velük mert belevisznek a rosszba:cigi, pilya, fû, drog vagy ávernek... Néha menjetek el focizni, ilyesmi... Majd mindig hozza a helyzet, érezni fogod mikor mi a teendõ de ne hagyd magad. azt csináld amit te akarsz!!!
Bocs, termeszetesen Rostas Martinnak ment az elozo hsz-em.
A kérdező hozzászólása: Csak azért nem ütöttem vissza Nekik eddig, mert akkor meg jön a közeli rokonság, ami 600 fõnél kezdõdik és mindegyiknél bicska van... Nyomorékok nem mernek 1-1-be... Minimum 5 az egy ellen jönnek mindegyik bicskával... örüljenek, hogy segélybõl élhetnek.... mellette még lopnak is meg zsarolnak is...
A cigánynak csak egyszer csicskulsz be, véged van. Könyörtelen népség, nagyon értenek hozzá hogy törjenek meg végleg.

Szerintetek a cigányok és a zsidok is emberek? Mert mindenki azt mondja meg mindig csinálják ezt a hülye holokauszt cirkusz aminek nem sok értelme van!

Legjobb válasz: Kedves válaszoló! A cigányokat leszarom, egyszer se hallotam volna egy cigánytól se,hogy panaszkodott volna a holokauszt kiatt,sztem egy részük azt se tudja,hogy õket is írtották.De a zsidók semmilyen cirkuszt nem csinálnak nem tudom te ezt honnan veszed,bár ha a te rokonaidat vitték volna el nem tudom,hogy akkor is ilyen kérdéseket irogattál volna-e akkor.Hogy emberek e arra csak azt tudom válaszolni,hogy jóval erõsebb a hadseregük mint nekünk,olyan jó tankjuk vadászgépük van ráadásul nem is kevés,amit itt nálunk nem nagyon lehetne elképzelni.Kicsit nagyon gazdagabb ország sokkal de sokkal modernebb cuccokkal.Tehát sztem emberek!

Kedves válaszoló! A cigányokat leszarom, egyszer se hallotam volna egy cigánytól se, hogy panaszkodott volna a holokauszt kiatt, sztem egy részük azt se tudja, hogy õket is írtották.De a zsidók semmilyen cirkuszt nem csinálnak nem tudom te ezt honnan veszed, bár ha a te rokonaidat vitték volna el nem tudom, hogy akkor is ilyen kérdéseket irogattál volna-e akkor.Hogy emberek e arra csak azt tudom válaszolni, hogy jóval erõsebb a hadseregük mint nekünk, olyan jó tankjuk vadászgépük van ráadásul nem is kevés, amit itt nálunk nem nagyon lehetne elképzelni.Kicsit nagyon gazdagabb ország sokkal de sokkal modernebb cuccokkal.Tehát sztem emberek!
Nem! Egyik sem az! Egy állatfajta mindkettõ!
Szerintem egyik se ember.
egyikse ember...egy élõsködõ parazita a cigány a zsidókról nmeis mondok semmit.....csak annyit hogy.....A GÁZKAMRA MÁR VÁR!
Egyik sem ember zsidók egós élõsködõ maffiózók A cigányok meg réztolvaj kötöszködõ senkiházi putrisok.
Ennyi Tahó faszt egy rakáson. Ilyen szar rasszista elkepzelesek viszik Magyarországot a tarsadalmi összeomlás szélére. Nem vagyok se cigány se zsidó de ismerem mi az a szolidaritás más emberek iránt. A rasszistáknak és az antiszemitákat kéne gázkamraba küldeni.Nem tudjatol elképzelni azt h milyen az ha te életben maradsz de az anyad es a nagyszüleid mennek a gázkamarába.

Cigánygyűlölők! Azért azokat a cigányokat nem kéne bántani akik nem rosszak mert pl. én miattatok nem merek pestre iskolába menni hogy megöltök vagy bármi?

Legjobb válasz: hogy megöltök vagy bármi Mostanság ez nem fordítva szokott lenni? Ne csodálkozz, hogy sokan elõítélettel vannak irántatok. Egyébként, ha tényleg normális vagy, akkor nincs mitõl tartanod.

hogy megöltök vagy bármi Mostanság ez nem fordítva szokott lenni? Ne csodálkozz, hogy sokan elõítélettel vannak irántatok. Egyébként, ha tényleg normális vagy, akkor nincs mitõl tartanod.
És mit szeretnél tanulni? :)
Lányokat csak a gyáva cigányok szoktak bántani. A magyarokra egyáltalán nem jellemzõ. Elõttem írták is, nekünk több okunk van félni a cigányoktól, mint nekik tõlünk. Egyébként ha normálisan viselkedsz és adsz magadra, nem is tekintenek cigánynak.
Aki normális, azt nem bántják. Nekem is volt 8 évig cigány osztálytársam, nem volt semmi gond vele, 8 év alatt max. ha valakivel összeveszett, akkor szólt be neki a másik, hogy te büdös cigó. De ez is vagy 2-3-szor volt a 8 év alatt. Ennyi. Nem ölték meg, nem csináltak vele semmit.
Mégis mitõl félsz? szerinted nincs oka?Amúgy meg aki nem olyan mint a "többi" azt nem is bántják...
Hát már bocs, de nekünk fehéreknek kell félni tõletek! Miért bántana bárki is? Hozzánk amikor fõsulis voltam, járt 1-2 cigány, a kutya nem bántotta õket, sõt, haverkodtak mindenkivel. Én nem is értem mitõl félsz te.
Nyelvtan 5
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :) amúgy azért félek mert olvasom mindenhol a sok gyûlölködõ kommentet és lány vagyok de így már nem félek köszönöm szépen !
A kérdező hozzászólása: én is remélem hogy elkapnak és megvernek mert semmi értelme így az életnek !!!!!!
""remélem elkapnak és megvernek!:D"" Bunkó! Sok sikert a sporthoz. Szerintem nem lesz gond...
remélem elkapnak és megvernek!:D
Általában nekünk kell félni tõletek, ezt ne vedd magadra ha nem ilyen vagy, de a többi cigány csoportosan járnak, és késsel fenyegetnek hogy megerõszakolják majd megölik az egész családod, ha nem adsz oda mindent ami épp nálad van, ha meg ellen mersz állni, vagy elkerülöd õket az már rasszizmus. Õk szabadon lophatnak, verekedhetnek, kötekedhetnek, mert õnekik még idõre van szükségük (meg a sok segélyre) a beilleszkedéshez. Természetesen én nem tudhatom hogy te ezek közé tartozol-e vagy sem, de a többség ilyen.
Nem fognak megölni, ha olyan leszel mint az átlag észre sem fognak venni :D Sajnos van egy elág nagy réteg a cigányok özött akik lopnak csalnak gyilkolnak stb.De tudjuk, hogy vannak még rendesek is köztük.
A kérdező hozzászólása: azt még pontosan nem tudom de biztos hogy sportolnék majd egyszer profi szinten :) és majd mellé egy szakmát . (:
te tényleg normális lehetsz.nem rossz :)
A kérdező hozzászólása: oké :) tényleg köszi , jófejek vagytok (:
1. Beszélj normálisan, és tiszteletteljesen mindazokkal, akiktõl Te is ezt várnád el. 2. Élj úgy, mint minden értelmes ember. (Értsd: ne szarj a szobába, ne legyen minden második szavad valami cigány hadoválás (more-csáje-dikkmá-stb), ne cigarettázz ott, ahol nem szabad, mert te megteheted, etc.) 3. Öltözz úgy, mint minden normális ember. (Értsd: télen ne mászkálj miniszoknya-haspóló kombóba, mert te megteheted) 4. Ne gondold, hogy neked ingyen jár a BKV, a vonat, az ebéd, vagy bármi egyéb. Ne tarhálj aprót-cigit-kaját-bárakármit Ha ezeknek a kritériumoknak megfelelsz, nagy valószínûséggel senki sem fog megölni.
Náluk nincs vonat, mert leadták a méhtelepen.
A jövõt láttad kedvesem. Csak adná a jó isten, hogy elmennének a cigányok. Ja meg a cigányvédõk utánuk.
Reptoid inváziót !
#7, #8, #9, #10, #13; Rásszistá vádállátok vagyunk mind! :'D
Nagyon szép álom, remélem valóra válik :)
Azt jelenti, hogy rohadtul unatkozol, nincs életed.
Szimbolika. Bizonyos értelemben most is két Föld van. Mondhatnánk, hogy a jóba belenyugvó lelkek és a vándorútra kelõ, örök elégedetlen lelkek világa. Ez persze nem egy az egyben felel meg valamilyen népcsoportnak, nem azonosítható, csak amolyan "lelki" eszközökkel: mélyebben megismerve egymást. Nem hiszem, hogy sok köze volt a cigánykérdéshez az analógián túl.
Bár így lenne...
Azt jelentheti, hogy egy idióta vagy mert velük mentél.
Túl sok csoki elalvás elõtt.
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyira emlékszem, hogy egy ilyen házi készítésû ûrrakétával jutottam át a cigány Földre, ott egy háztetõt beszakítva beestem valami régi házba, úgy értem földet, aztán onnan meg kisétáltam valami vasútállomásra ahol egy cigányasszony és a férje várt a vonatra és a férfi gitározott.
*_*
Te lehet hogy látod a jövõt???
Túl sok Vespát néztél.
A Krúdy álmoskönyv szerint cigánnyal álmodni mindig veszteséget, veszedelmet jelent. A saját készítésû ûrrakéta jelképezi a te látásmódodat, ami hogy házi jellegû, valószínû még nem kiforrott, még az idõk során változni fog.Régi házban landolsz: visszatérsz valamihez, amit elfelejtettél, de régen számodra hasznos volt . A vasútállomás mindig egy vizsga vagy egy megmérettetés eredményét jelzi, a cigány házaspár pedig jelentheti a késõbbi hivatásodat, életben betöltött szerepedet. Hogy a cigány férfi gitározott, azt jelenti, hogy egyébként szórakoztató társaság is tudsz lenni.

Igaz, hogy azok a cigányok, akik bűnelkövetésre adják a fejüket, csak azért teszik, mert különben nem tudnak ennivalóhoz jutni?

Ezt a megállapítást az egyik kérdésnél láttam kiírva a kérdez?t?l kommentnek. Jót derültem rajta. Szerintetek igaz?

Legjobb válasz: jaja ez eleg fura, h azert rabolnak, mert ehesek. Csak azt nem ertem, h miert kell meg melle osszerugdosni meg megkeselni az embert? De biztos az ehseg teszi...

jaja ez eleg fura, h azert rabolnak, mert ehesek. Csak azt nem ertem, h miert kell meg melle osszerugdosni meg megkeselni az embert? De biztos az ehseg teszi...
hm, persze, igaz, ezért rabolnak ki védtelen embereket, veszik el a telefonjukat, mp3-ukat, stb. aki éhes az zsömlét, kenyeret lop a tescobol, vagy pick szalámit.
Hát, ha csak errõl lenne szó, akkor nem csak a magyarokat rabolnák ki, és vernék össze, hanem a saját fajtájukat is. Úgyhogy annyira nem lehetnek éhesek, inkább csak lusták és agresszívak. NÉÉÉÉGY
Nyílván azért verik szét az embert minden ok nélül mert ezáltal kielégítik az éhségérzetüket......
Eddig nem tudtam, hogy a cigányok kannibálok.
Teljesen mindegy milyen okból bûnöznek a cigányok. Az a szomorú hogy sokan védik õket, és mivel éheznek ezért lophatnak, sõt gyilkolhatnak is, ráadásul van olyan ember akit ez egyáltalán nem zavar (lsd. utolsó válaszoló is).Sajnos itt tartunk Magyarország, hogy azt csukják börtönbe aki védekezik.
A válaszom megegyezik a kérdéssel. Csak azért eszem mert éhes vagyok. Egyébként nem ennék ! Egyébként azért dolgozom, hogy a családomat el tudjam tartani. Lehet hogy a génjeimet át kellene beléjük oltani. Megjegyzem én sem szeretek dolgozni, de tudtok jobbat. JA! ! LOPNI !
El lehetne menni valahová dolgozni. Legalább meg kellene próbálni. Nem csak a cigányoknak, mindenkinek.
A telefont stb. el is lehet adni. Valóban nagyon sok cigány (és magyar) is éhezik! Munka pedig még a magyaroknak sincs! Cigányt pedig nem vesznek fel sehova!
szerintem igaz, kár hogy a "helyes" válasz a kérdésre : "dögöljön meg mind benne van a vérükben!!!!négy444!"
nalunk is ez volt, hivtak oket epitkezesre, meg ebedet is kaptak volna. Erre mi volt? nem erdekelte oket, megmondtak, h bolondok lennenek dolgozni, pedig napi 5000ret kaptak volna. ket hettel kesobb meg a rendorok vittek el, az egyiket, mert kirabolt es osszevert egy oregasszonyt a buszmegalloban.
"vajon miért ?" én is ezt kérdezem, nem volt valami extra amirõl tudnunk kéne? (há' persze hogy nem!)
Egy faluban élö ismerösösm kerti és szölö-munkát ajánlott egy éhezö cigányférfinak, aki nem vállalta el !! nem kell a pénzed, -mondta ! vajon miért ?
De akiknek fél kilós aranylánc lóg a nyakában, azok is bûnöznek, vagy tévedek?Azok bûnöznek még csak igazán....Talán még jobban mint a papucsos alfajaik.
Ha összevernek pár embert attól nem lesznek kevésbé éhesek....Gyakran csak a balhé kedvéért kötnek...
Lényegében van olyan aki azért lop csak, de ez nagyon elenyészõ kisebbség. Mikor elolvastam a kérdést rögtön a telkünk jutott az eszünkbe ahova betörtek(cigány volt az elkövetõ és ezt onnan tudom, hogy ujjlenyomat alapján megtalálták és szembesítettek vele minket).A lényeg az volt, hogy van egy szerszámos bódénk.Feltörték, de nem vittek el belõle semmit mert csak szerszám volt benne.Miért nem vitte el a szerszámot is?Mert azzal dolgozni kellene.Az ott élõ cigányok az önkormányzattól ingyen kaptak üres telkeket amikre felépítettek 1-1 ilyen vályog viskót és abban élnek.A területet lehetne mûvelni, csak nem akarják.Hozzám még egyszer nem jött oda egyik sem, hogy van- egy kis sárgarépa magod(pedig adtam volna).Nem az nem kell, mindig csak pénzt kértek, és gondolom nem vetõmagra.Úgyhogy errõl ennyit.
Szóval azokat akik csak azért gyilkolnak, rabolnak mert éhesek te nem veted meg? Hát gratulálok. Mintha nem lenne egy cigánynak ugyanannyi esélye a XXI. sz-ban a tanulásra, és a munkára mint a többi magyar embernek. Ugyanannyi esélyük van akár egyetemre is járni, sõt néhányuknak sikerül is. Ha meg éhesek akkor menjenek a szeméttelepre guberálni, ha annyira nyomorultak voltak, hogy nem gondoltak a jövõjükre. Ugyanez szól a magyaroknak is (bár ilyen olyan kevés van mint repülõ hal). Gratulálok neked Sverdans.
A bûnelkövetõ cigányok között is vannak rétegek. Van a vidéki (de akár fõvárosi is lehetne) cigány, aki AKAR dolgozni, de nincs munka (nem csak neki). na õ lehet, hogy ezért lop. van a "rajoskodó", aki azért lop, mert az menõ, minek fizessen érte stb. Az ilyen embereket én mélyen megvetem. van a gazdag, aki nem pitiáner tételben játszik, hanem "üzletelget" Ezt a fajtát is megvetem van a normális, aki akar dolgozni, van is munkahelye, el is tudja tartani a családját, nem is lop. Amúgy én is láttam ezt a megállapítást, azt hittem hanyatt esek a röhögéstõl! Hogy lehet valaki ilyen tudatlan?!
Fajtafüggetlenül a bûnözések túlnyomó többsége megélhetési jellegû, tehát nem "passzióból" hanem haszonszerzési indítékkal zajlik. Vannak persze extrém esetek is (sorozatgyilkos, perverz kéjgyilkos stb), de alapvetõen a lopást mindig az anyagi haszon motiválja.
A kérdés így nem igaz. Nem azért folyamodnak bûnözésre mert éhesek, hanem azért mert más módját a megszerzésre nem ismerik. Ezt látták a családba és ez a legkézzelfoghatóbb és leggyorsabb módja a pillanatnyi szükségleteinek kielégítésére.Az erkölcsi normákat nem ismerik a szokásjognak élnek. A munka számukra egy szükséges rossz, ami nem illik bele s szabad életükbe. Nem akarnak civilizált emberek lenni vagyis számukra a civilizáció más értelmet kap és ennek megfelelõen is élnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!