Találatok a következő kifejezésre: Mért nem úgy mint (410 db)

Miért mondják hogy q macskák gonoszak? Mert nem úgy mint ugranak ahogy a kutyák az embernek?

Mitõl lenne gonoszabb mondjuk egy lonál?

Legjobb válasz: Na akkor ezt most magyarul is írd le légy oly kedves.

Na akkor ezt most magyarul is írd le légy oly kedves.
Nem gonoszak, csak kevésbé tekintik vezérnek az embert... A kutya hûségesebb és hasznosabb állat
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ez csak berögzült sztereotípia olyan emberektõl, akik ugyanúgy akarják kezelni a háziállatokat, mint az embereket, épp ezért, amúgy teljesen értelmetlen módon emberi tulajdonságokat aggatnak rájuk. Pl, a macska egy elég független állat (a macskafélék többsége a természetben is egyedül él), természetes, hogy sosem fog úgy kötõdni sem emberhez, sem másik macskához, sem más állathoz, mint mondjuk egy kutya, akinek a falkába tartozás alapvetõ az életében. Na, és ebbõl kifolyólag a saját környezetemben is hallottam már olyan véleményeket, hogy a macska milyen gõgös és rátarti, önzõ állat, hisz ahogy te is mondod, kérdezõ, nem ugrik úgy a gazdája egyetlen szavára, mint egy hûséges kutya. Szerencsétlen macskafélék világában nem is létezik olyan, hogy gõg, de egynémely "gazdi" csak így tudja hova tenni magában a cicájának tulajdonságait, mert nem tud, vagy nem akar megbékélni azzal a tudattal, hogy akármennyire is szeretjük, a kutya az kutya, a macska az macska, az ember az ember. Mindegyik más, és egyikre sem lehet számára természetellenes szerepet rákényszeríteni. A másik ilyen, hogy a legtöbb macska akkor is levadássza az egeret vagy a verebet, ha épp nem éhes, sõt, a fentebb említett embertípus többnyire elborzadva nézi, milyen kegyetlen is a macskája, hisz még játszik is szegény kisegérrel, mielõtt megenné... amiért ugyancsak a hozzá nem értést tudom okolni, ugyanis a macska még mindig nem ember, számára nem létezik a kegyetlenség fogalma, egyszerûen a zsákmány húsának édesebb izéért van ez a játék. Õ nem tudja sózni, vagy cukrozni az ételt, de a kisegér szervezetében termelõdõ adrenalin számára úgymond egy ízfokozó, mint nekünk bármelyik fûszer. És nyilván ez máshogy nem mûködik, csak amíg még él az az egér. És végülis egy ragadozó állatról beszélünk, a vadászat nála egy alapvetõ ösztön (ahogy a kutyáknál is egyébként), nekünk akármennyire is kegyetlennek tûnik, számára ez a természetes viselkedés, nem pedig gonoszság...
Mert hogy mondják, hogy a macska csak saját magát szereti, meg hát vannak azok a videók, hogy pacák hazajön , egy hónapig nem látta õt a háziállata, akkor a kutyás videóban a kutya tökre örül, meg felugrik rá, meg nyalogatja meg minden, a macskásban meg a cicus ül a kanapén, gazdája hozzászól, odafordítja a fejét, utána fekszik tovább. Szerintem ezért nem szeretik sokan a macskákat, pedig szerintem õk is jó pofák:) :) :) Meg van az, tod, hogy a kutya mit gondol az emberrõl, hogy az emberek szeretnek, gondoskodnak rólam, biztos õk az istenek. Macska mit gondol, szeretnek , ellátnak engem, biztos én vagyok az isten; na, itt van az leírva: "Egy kutya gondolatai: - Itt lakom ezzel az emberrel, aki etet engem, meleg szállást biztosít, simogat és szeret engem. Ezek szerint õ az Isten! Egy macska gondolatai: - Itt lakom ezzel az emberrel. Etet engem, simogat, takarít, szállást biztosít. Ezek szerint én vagyok az Isten!" ezt innen szedtem:ww.viccesviccek.hu/Kutya-macska
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); tökéletes válasz. a természet nem az ember mércéjével mérendõ :) “Az állatokról egy másik, bölcsebb és talán rejtélyesebb elképzelésre van szükségünk. Az egyetemes természettõl távol, bonyolult leleménnyel élve a civilizált ember a teremtményeket tudásának nagyítóján át vizsgálja, és így felnagyítva lát egy tollat, az egész kép pedig torzul. Atyáskodunk felettük tökéletlenségük miatt, tragikus sorsuk miatt, hogy olyan mélyen alattunk öltöttek alakot. És itt tévedünk, hatalmasat tévedünk. Mert az állat nem az ember mércéjével méretik. Egy olyan világban, ami a miénknél régibb és teljesebb, kidolgozottan és tökéletesen mozognak õk, olyan érzékekkel megáldva, amiket mi elvesztettünk, vagy sosem értünk el, olyan hangokkal élve, amiket sosem fogunk hallani. Õk nem felebarátok; õk nem beosztottak; õk más nemzetek, akik az élet és idõ hálójában összeakadtak velünk, rabtársakként a Föld ragyogásában és vajúdásában.” Henry Beston
az én macskám kinti macska mert a kutyától nem mer bejönni na mind1, ha meghallja hogy jövök haza a kocsival már teper is a kocsihoz mekeg vagy mit csinál állandóan mert nyávogásnak nem nevezném :-), egyfojtába dörgölödzik két lábon áll fejjel mindig meg bokszolja a kezem ha tartom neki szóal mindent elkövet hogy vele foglalkozzak, és NEM a kajáért mert egy nap akár többször is kap kaját jobbnál jobbat halat husit..stb, de rá se néz a kajára csak azt akarja hogy vele legyen foglalkozva.amugy egy nöstény nemtúl nagyra nött elég kicsi de megveri az összes kandúrt, szerintem nincs ki a 4 kereke.

Miért nem beszélget velem már úgy a fiú, mint régen? Azért, mert nem akarom, mint pasit, akkor már beszélgetni sem lehet tovább? (többi lent)

Tök aranyos fiúval beszélgetek, nagyon nagyon szeretem, de tény, mint pasit nem nagyon akarom, meg különben is most képben van egy másik. Õ igaz mondta hogy többet is eltudna képzelni velem, de én nem mondtam se igent, se nemet és most jött egy másik fiú, ami tény hogy mesélem ,neki, meg hogy mit szol hozzá akar-e engem esetleg stb. De úgy vettem észre mostanában, messze nem vagyok neki annyira fontos, mint régen, talán azért mert más fiút van a képben.... A pasik miért ilyen szemetek, hogy ha nem ?ket választom, akkor már nem úgy viszonyulnak hozzám?

Legjobb válasz: Kis hercegnõ, gyere le a földre. Nem a pasik szemetek. Mitõl szemétség az, hogy elutasítod, és utána azzal védi magát, hogy nem akar veled találkozni? Jó persze neked kényelmes, hogy van egy sírópárnád meg egy pasid, de õ is ember, és ha õ nem akar sírópárna lenni, akkor miért is lenne neki kötelezõ? Csak mert neked úgy jó? És ha nem, akkor meg máris szemét?

Kis hercegnõ, gyere le a földre. Nem a pasik szemetek. Mitõl szemétség az, hogy elutasítod, és utána azzal védi magát, hogy nem akar veled találkozni? Jó persze neked kényelmes, hogy van egy sírópárnád meg egy pasid, de õ is ember, és ha õ nem akar sírópárna lenni, akkor miért is lenne neki kötelezõ? Csak mert neked úgy jó? És ha nem, akkor meg máris szemét?
Mert férfi nõtõl egyet akar :-P
Mert a fájdalmas barátzónából csak egy módon van kitörés: ha felégeted a barátságot. Neked hogy esne, ha a srác, akibe szerelmes lennél, mesélné naponta, hogy hol tart az újdonsült csajával?!
Akkor biztos szõke ... :-P Ahogy elõttem mondták: az a srác többet szeretne Tõled (lehet nem csak szexet, szerelmet is), de Te másfelé húzol. Bezártad elõtte a kaput. Valószínûleg ettõl õ szenved és minél több találkozást, beszélgetést, kapcsolatot tart fent veled, annál jobban szenved, mert minden ilyen alkalom emlékezteti rá, hogy viszonzatlanok az érzései. Kicsit önzõ vagy, gondolj bele a helyzetébe! Te önzõ módon barátnak akarod õt, [email protected] az Õ érzéseit. Neked barátnak kell, akkor legyen az, a másik érzései nem érdekelnek! Szép mondhatom! Gratulálok az empátiádhoz!
Szexmániás? Azért, mert tetszel, mint nõ? Te fogalomzavarban szenvedsz. Szerinted egy normális férfi csak a szexre vágyik a barátnõjétõl? El kell keserítselek: NEM.
Na figyelj, megvilágítom neked a problémát egy hétköznapi példán keresztül, hogy megértsd. Van egy bolt, bemész, és kérsz egy kiló kenyeret, fizetsz, majd közlik, hogy bocsi, csak egy zsemle van, de a pénzedet már nem tudják visszaadni be kell érned ennyivel. Hazamész, megeszed a zsemlét, ami jobb mint a semmi, de éhes maradsz. Másnap megint mész, és megint ez történik, és ez így megy tovább egy darabig, amikor egyszer csak látod, hogy a mögötted jövõnek adnak kenyeret. Te visszamennél a boltba? Az a fiú így is sokat áldozott rád a szabad idejébõl (ami egyébként forintosítható, csak azért mondom, hogy értsd az összefüggést a boltos példával), ami alatt olyan lányokkal is tölthette volna az idejét, akiknél van esélye. Te ennyi erõforrás-ráfordítást értél meg. Mivel elérte azt a pontot, ahonnan már több erõforrását nem óhajtja a semmire pazarolni, így nem is foglalkozik veled, teljesen jogosan. Te sem várhatod el tõle, hogy állandóan ott legyen neked, amikor szükséged van rá, mint lelki szemetes, de te meg nem vagy ott neki, amikor szüksége van rád, mint barátnõ. Persze a párkapcsolat mindig két emberen áll, nem kötelezõ belemenni, viszont utána nem illik sírni, hogy most már a másik látni se akar.
Kamu, de azért jó. :D
A kérdező hozzászólása: 25 :)
Én sem vagyok a barátzóna-elméletek mellett, de a másik oldalnak sem kellene minden romantikus szándékot csak szexre sarkítani.
Egyrészt nem mindenkinek öröm azzal barátkozni, akitõl többet szeretne, másrészt az sem hangzik korrektnek, hogy nem tudtad tisztességesen visszautasítani, ráadásul neki áradozol a másik fiúról.
Én nõ vagyok, és nõként is osztom a férfiak véleményét! Szóval a fiú nem szemét, inkább Te küzdesz súlyos empátia hiánnyal. És nem hiszem el, hogy 25 éves vagy ennyi ésszel!
Én se beszélgetnék veled, ha kapcsolatot szeretnék tõled, te meg boldogan mesélnéd, hogy milyen csodapasit találtál magadnak máshol. Gondolkozz már egy kicsit! Azért mert te csak barátságot akarsz tõle, az nem jelenti azt, hogy az õ érzései is hirtelen megváltoztak, és már nem érez semmi többet irántad. Jól megforgattad benne a kést a másik pasi dumával, gratulálok! De nyilván õ a szemét...
Kérdezõ: a pasi a szemét? mert azzal beszélgetne akivel szexel is, vagy te vagy a szemét, mert egyikkel dugatod magad a másiktól meg elvárod, hogy szórakoztasson? Gondolkozzál már.
Hogy lehetnél már a barátja egy pasinak? Az ember a barátjával röhög primitív dolgokon (ami egy lánynak, jaaj de gyerekes, így vagytok programozva), fejbe fingják egymást mikor a másik nem számít rá, bebasznak tömören, lehányják egymást, ha muszáj, oltogatják egymást, ezt nem lányokkal szeretjük csinálni pláne nem egy potenciális csajjal. Ha az egyik saját hibájából is, de szarba kerül, akkor kitartanak egymás mellett akkor is. Ilyen kapcsolat csakúgy, nem létezik fiú és lány között, (kivéve, ha 50 évet melóznak rajta és együtt öregednek meg és a szex is inkább csak emlék marad már).
Sajnos ezt tapasztalom önzõség, nulla empátia részükrõl és hatalmas ego:) Simán elhiszik, hogy attól hogy azt mondják legyünk barátok, attól a pasi baromi örülni fog. Nem egy nõ jelentette ki majdnem hogy szeret, aztán van más és csodálkozott hogy basszus nem beszél a szemét pasija velem pfffff
25 vagy és ilyen alapdolgokat nem tudsz...
A kérdező hozzászólása: Valóban, ez itt a kérdés, miért ilyen szexmániás a pasik, hogy csak úgy akarnak, barátként nem?
Hány éves vagy 14? Drágám a természet így rakott össze bennünket. Nem a pasik hibája, így vagyunk genetikusan programozva. Ideje lenne felnõni, ha már pasizol :-P
Szerintem fake. :)

Miért lesz mindig 2 árnyalattal sötétebb a bolti dobozos hajfesték? Akkor meg mért nem úgy tüntetik fel a dobozon, ami valós? Ezt sosem értettem.

Legjobb válasz: Mert öbb pigmene tvan benne mint kellene, szerintem ha hajat festessz inkább menj be egy fodrász kellékesbe és vegyél ott egyet, lehet h kicsit drágább , de ott legalább azt kapod amit vársz. Egyébként én múltkor a fodrász kellékesbe vettem... 600 ft-ért egy hajfestéket, a márkát elfelejtettem, és ugyanolyan színe lett mint ahogy a színskálán mutatta. Vannak ott is olcsóbbak meg drágábbak is. Plusz a bolti festék jobban károsítja a hajad mint a professzionális.

Mert öbb pigmene tvan benne mint kellene, szerintem ha hajat festessz inkább menj be egy fodrász kellékesbe és vegyél ott egyet, lehet h kicsit drágább , de ott legalább azt kapod amit vársz. Egyébként én múltkor a fodrász kellékesbe vettem... 600 ft-ért egy hajfestéket, a márkát elfelejtettem, és ugyanolyan színe lett mint ahogy a színskálán mutatta. Vannak ott is olcsóbbak meg drágábbak is. Plusz a bolti festék jobban károsítja a hajad mint a professzionális.
A befestett haj színe attól fugg, h. milyen alapszínre teszed, továbbá, h. hány percig tartod a hajadon.Az uzleti hajfestékek nem rosszabbak, mint a fodrászé...csupán o látja az oxidácios folyamatot, s a hatóidot a te általad kért színnél megszakítja, vagy tovább tartja rajta.

A nyákdugó az mindenkinek elmegy, ugye? Nem úgy mint a magzatvíz. Az megeshet, hogy folyamatosan, akár több napon keresztül megy el? Mert nekem - legalábbis eddig úgy gondoltam - szimpla erős folyásom van, ami halvány sárga. Ez lehet a nyákdugó?

39 + 1 hetes vagyok. A várandóságom alatt semmi extrém fájdalmaim nem voltak, egy enyhe cukron kívül minden oké. Nagyon várjuk pici fiunkat, és csak azon izgulok, mint sok kismama: id?ben beérjünk, észrevegyem, amikor menni kell! :)

Legjobb válasz: Nem mindenkinél megy el.Nekem az elsõ szülésemnél közvetlen a baba születése elõtt távozott.Elõtte még darabokban sem. A második szülésemnél 10 nappal a szülés elõtt több darabban,a harmadiknál a szülés elõtti napon távozott egy része.Az állaga lehet a ragacsostól egészen a kocsonyás folyósig,színre pedig lehet színtelen,fehér,véres,barnás. Minden jót,könnyû szülést neked.

Nem mindenkinél megy el.Nekem az elsõ szülésemnél közvetlen a baba születése elõtt távozott.Elõtte még darabokban sem. A második szülésemnél 10 nappal a szülés elõtt több darabban, a harmadiknál a szülés elõtti napon távozott egy része.Az állaga lehet a ragacsostól egészen a kocsonyás folyósig, színre pedig lehet színtelen, fehér, véres, barnás. Minden jót, könnyû szülést neked.
4 szülésbõl csupán 1x "találkoztam" a nyákdugóval, akkor is már a kórházban, miután beindultak a fájások és mire beértünk 3 ujjnyira nyitva voltam. Egyébként persze, hogy megeshet, hogy napok alatt, kis részletekben távozik és nem mindenkinél barnás, véres, van, akinek színtelen vagy sárgás. Amit írsz, szerintem az lehet. Amiatt meg ne izgulj, hogy nem fogsz beérni a kórházba, sajnos nem megy olyan gyorsan :) )) Akkor ha esetleg elkezd folyni a magzatvíz, ne rohanj, picit feküdj le, nehogy a köldökzsinór elõre essen. Zuhanyozz le, és indulhattok. Ha a fájások beindulnak akkor bõven elég indulni, ha 10 percenként jönnek, persze a kórháztól való távolságtól is függ. Azt biztosan észre fogod venni, amikor menni kell, nagyon ritka, hogy valaki véletlenül otthon szül, mert késõn indul.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a gyors válaszokat. Félni egyelõre nem félek, elsõ baba, ismeretlenek még a fájdalmak, de izgulok, nagyon... :)
utsó vagyok OTT = oxitocin terheléses NST

Ha angliába 6*-os a minimálbér mint itt akkor mért nem úgy aránylanak az élelmiszer árak mint ott? (többi lent)!

pl egy 1 kg-os csirke(csomagolt 2 szárny 2 comb és farhát volt benne) 3.50 font volt a tescoba.Momentán 1 órai béred fele, itt kb 1000-1300 ft ugyan az,2 órai bér

Legjobb válasz: Azért mert akkor Anglia is ugyanolyan csórószemétdomb lenne mint orbanisztán.

Azért mert akkor Anglia is ugyanolyan csórószemétdomb lenne mint orbanisztán.
A kérdező hozzászólása: "Ez mind szép és jó, de még senkitõl sem kaptunk érdemi választ arra, amit a kérdezõ feltett kérdésként. Ha több a pénzük, akkor miért nem nagyobbak az árak? " Igen leegyszerûsítve ez a kérdés
A válasz tök egyszerû. Szabad piaci verseny van és az árakat a verseny és nem egy központi hatalom szabályozza. Azaz nem tudnák drágábban adni a zsemlét a Sainsbury-ben, mert ott van 1000 másik versenytárs akik meg annyiért adják amennyiért a piac még engedi és nekik is megéri. Magyarul hülyék lennének felfele indulni az árral ha a versenytársaik meg maradnak olcsóbbak.
Én meg azt mondom, hogy hatékonyság. Nem feltétlen csak a munkában, a technológiában, a volumenben, a pályázatokban, az EU pénzek lehívásában, az ágazatok felosztásában. Na és igen. Nem volt szocializmus náluk, így vannak generációkon átívelõ vállalkozások, megfelelõ tõkével amik jobban tudnak mûködni, mint amikor itt - ha a mutyit nem nézzük - egy ember egy garázsból eljut addig, hogy normális vállalkozás.
Miért nem úgy aránylanak az árak, ahogy a fizetések? Mert így nagyobb hasznot tudnak bezsebelni a multik. Eljönnek ide, Kelet-Európába az olcsó munkaerõ miatt, elõállíttatják azokat a termékeket, amiket aztán nyugati áron megvetetnek velünk. Ebben van az üzlet, nem abban, . hogy arányosan mindenki ugyan annyit fizessen.
A kérdező hozzászólása: ezt mért hagyja a kormány?
Nem hiszem, hogy az unióban lehetõség lenne direkt árszabályozásra, szóval ha akarna a kormány, akkor sem tudna mit tenni, de biztos kapnak elég kenõpénzt, vagy akármit, hogy ne bolygassák a dolgokat.
Gyengébb színvonalon, kis hatékonysággal, nagy adóterhek mellett dolgozunk. Nem lehet így ugyanannyiból elõállítani a terméket mint Angliában. A kormány nem hagyja, csak tehetetlen ezen a téren. Részben azért mert a kormány kis hatékonysággal, sok mutyival dologzik, így meg nem lehet hitelesen törvénykezni.
A kérdező hozzászólása: és mi lenne a következménye ha meg tenné ?
Azêrt mert mi mêg mindig kelet europainak szämitunk, keleti bêrezêssel de nyugati ärakkal ês sajnos csak egyre rosszabb lesz mert hagyjuk magunkat.Hagyjuk hogy rânk nöjjön a burokrâcia meg rabszolgât akarnak belölünk.
Már rabszolgák vagyunk, hiszen már most ilyen a helyzet. Megoldani leghamarabb csak úgy lehetne, ha kilépnénk az EU-ból, mert csak bukik az egészen az ország egyelõre és ez nem is fog megváltozni szerintem.
Mííí? Itt pintbe mérik???
Ha itt háromszorosára nõnének a bérek, nem kerülne az élelmiszer háromszor ennyibe, mint most, mert nem költenénk háromszor annyit élelmiszerre. Leegyszerûsítve ennyi. Nagyobb bérbõl nem kaját veszel többet, hanem szórakozni jársz, utazgatsz, lecseréled a hûtõt stb. Nem nõ olyan arányban a kereslet élelmiszerre, amilyen arányban a fizetések, ezért nem nõ akkorát az ár sem.
"Ha több a pénzük, akkor miért nem nagyobbak az árak?" Mert a közgazdaságtan nem így mûködik, te fotelszakértõ.
Ez mind szép és jó, de még senkitõl sem kaptunk érdemi választ arra, amit a kérdezõ feltett kérdésként. Ha több a pénzük, akkor miért nem nagyobbak az árak?
A kérdező hozzászólása: amúgy azzal ne jöjjetek hogy ott több a vásárló meg nagyobb a kereslet mert ha itt is olyan áron lenne valószínû a kereslet is megnõne!!!
Mert a vállalkozók meg a multik így keresik magukat szarrá!
Hülye kérdésre csak hülye választ lehet adni: azért, mert Anglia egy közepesen gazdag világhatalom, mi meg mi vagyunk. Az mióta újdonság akárkinek is, hogy vannak országok, ahol könnyebben meg lehet élni ugyanolyan munkából, mint másokban?
K A P I T A L I Z M U S
A kérdező hozzászólása: Az itt megtermelt árú jóval kisebb befektetést igényel mint az ottani.
Azert azt ne felejtsd el hogy a brutto minimalber 6.31£ es abbol meg lejon az ado, stb.
A kérdező hozzászólása: Az elõállítás bére 6* több mint itt viszont sokkal olcsóbb mint ott!
A kérdező hozzászólása: Az igaz mondjuk én nem adóztam ott mikor kint voltam de akkor is lényegesebben olcsóbb mint itt
Az lehet hogy a kaja olcsobb a fizeteshez merve, de a lakhatas meg tobbszorose.
Az élelmiszer árát terhelõ munkabér kevesebb nálunk, viszont a takarmány (ami bõven a legnagyobb része az árnak) nagyjából ugyanolyan áron fut, a gázolaj, áram meg magasabb áron (a rezsicsökkentés csak a magánemberekre vonatkozik, a vállalkozók viszont ennyivel többet fizetnek), stb. Mindezt összesítve, az jön ki, hogy a termékek árai nagyságrendileg hasonlóak, csak a keresetek alacsonyabbak nálunk. Hogy a kereskedõk ott ne akarnának meggazdagodni, az nem egy hihetõ dolog.
Azért mert ugyanaz a Tesco ugyanannyiért árusít itt is... mert sikerült az EUnak tönkrevágnia az élemiszeriparunkat, és ezért megtehetik... a kiskereskedõ meg nyilván nem adhatja olcsóbban, mert a nagykertõl veszi. A gazdák meg tönkremennek mert senkinek nem kell már a magyar csirke õk meg azért nem adhatják olcsóbban...
mert ott nem veszik be a rezsicsokkentest, aminek az arat mashol rendesen vissza szedik.
A kérdező hozzászólása: itt nem pintbe mérik :)

Már nem szeretem? Több mint másfél éve van barátom. Ugy érzem mostanában ha vele vagyok nem szeretem, vagyis nem úgy mint régen. Néha nincs kedvem hozzá. De néha meg hiányzik és érzem, hogy vele szeretnék lenni. Mért van ez?

Legjobb válasz: Saját magadnak kell el döntened mit érzel iránta...lehet h már meg szokásból vagy vele? nem szereted? lehet van valami olyan dolog ami miatt nagyon kötõdöl hozzá! Saját magadba rendezd el a dolgokat utána vele beszéld meg!! Hidd el sokkal jobb lesz! Neked is meg neki is!

Saját magadnak kell el döntened mit érzel iránta...lehet h már meg szokásból vagy vele? nem szereted? lehet van valami olyan dolog ami miatt nagyon kötõdöl hozzá! Saját magadba rendezd el a dolgokat utána vele beszéld meg!! Hidd el sokkal jobb lesz! Neked is meg neki is!
szerintem már megszoktad a párod, de te magad már túlnõttél rajta, de vannak olyan tulajdonságai amit imádsz..de neked kell eldöntened véget vetsz ennek avagy magaddal kell ezt tisztáznod..

Pénteken vesztettem el a szűzességem a barátommal. Mondta hogy tuti mert a gumi is véres volt. Szombaton nem volt semmi ma meg vérzek de nem ugy mint amikor menstruálásnál és még megjönnie se kell hanem majd csak 30ikán. Mitől vérzek?

Legjobb válasz: Szexelsz, de fogalmad sincs a fogalmakról. Attól, mert nem véreztél volna még elveszted a szûzességed, mert dugtatok. A szûzhártya átszakadása nem egyenlõ a szûzesség elvesztésével.

Szexelsz, de fogalmad sincs a fogalmakról. Attól, mert nem véreztél volna még elveszted a szûzességed, mert dugtatok. A szûzhártya átszakadása nem egyenlõ a szûzesség elvesztésével.
a vérzés az egyé fûgõ lehet hog te olyan vagy aki joban vérzik enyi

Azért ide írom kérdésem, mert remélem, hogy itt normális választ kaphatok, nem úgy, mint a szerelem témakörben. Meg akarom őt szeretni, mit tehetnék? 19/L, 20/F

Van egy osztálytársam, akinek tetszem amióta meglátott, szép lassan belém is szeretett. Pár héttel ezelőtt elmondta, addig csak verseket írt hozzám.

Legjobb válasz: Hu, ööm, hát hívd el valahova. Ha meg akarod szeretni, hát de hát csomó pozitívumot írtál, ami tetszik benne!! Kedves is, szerintem próbáljátok meg:) Negatív tulajdonságot asszem nem is írtál, szóval ilyen szempontból sztem valamennyire tetszik neked:) Bár, az sem lenne jó, hogyha ráakaszkodnál, csak hogy legyen valakid, mert akkor õ meg amíg veled lenne, nem találhatna olyan partnert aki igazán szereti; viszont, lehet hogyha járni kezdenétek, akkor meg belészeretnél; láttam a kulcsszavaknál ott van, hogy bonyolult, hát ez tényleg az:O:)^^

Hu, ööm, hát hívd el valahova. Ha meg akarod szeretni, hát de hát csomó pozitívumot írtál, ami tetszik benne!! Kedves is, szerintem próbáljátok meg:) Negatív tulajdonságot asszem nem is írtál, szóval ilyen szempontból sztem valamennyire tetszik neked:) Bár, az sem lenne jó, hogyha ráakaszkodnál, csak hogy legyen valakid, mert akkor õ meg amíg veled lenne, nem találhatna olyan partnert aki igazán szereti; viszont, lehet hogyha járni kezdenétek, akkor meg belészeretnél; láttam a kulcsszavaknál ott van, hogy bonyolult, hát ez tényleg az:O:) ^^
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a választ! Tudom, szörnyû vagyok, elismerem. Írtam negatívot, és sajnos ezek a negatívok eléggé zavarnak. :/ "Elõször nekem is szimpatikus volt, de aztán kezdett idegesíteni, hogy mártír, hogy gyerekes, hogy borzasztóan érzékeny (sokat sír), annyira ragaszkodott hozzám, hogy már szinte fojtó volt, és nem nagyon érdeklõdött felõlem, mindig sokat beszélt magáról. Könnyen eljár a szája, a barátaink olyanokat tudnak, ami szerintem csak kettõnkre tartozna. Rendkívül romantikus, mûvészi alkat, viszont ezzel szemben én realista vagyok, a sok nyálas romantikus dologtól ráz a hideg." Hozzátenném: a stílusa sem tetszik, sõt ha már itt tartunk, tökéletes ellentéte az eredeti ízlésemnek, sajnos.
Neked egy kicsi önbizalomhiányod lehet, persze, nem tudhatom biztosan. Jajj, hát azt mondanám, éld ki magad... Szerintem neked õ már azért nem kell, mert elcsábidottad valamennyire, és már nem is olyan érdekes. Kötelezd el magad mellette, és flörtölj vele. Tudom, könnyü ezt mondani... Egyébként flörtölgethetsz akkor is, ha elkötelezed magad valaki mellet, csak ne a szeme láttára tedd ezt.
Nem a srácot szereted, hanem a felsorolt pozitív jellemzõket egy emberben, aki ÉRTED van oda... Tehát, hogy egy ilyen "szuper" pasi szeret(ne). Ez ismerõs, én is ilyen voltam, és nekem idõ kellett, hogy kinõjek ebbõl, mert amíg nem barátkozol meg azzal a gondolattal, hogy flörtölések nélkül is jó csaj vagy, addig ez a hercehóca kitart... Senkit nem azért szeretsz aki, hanem azért, ami és, hogy neki TE kellesz... Aztán talán egy szuper herceggel megbékélsz, hogy "nah õ elég jó nekem hosszútávon is", de az sem szerelem lesz... Ezért tanácsolom, hogy egy ideig ne flörtölj senkivel, a srácnak mond meg, hogy kérsz egy kis idõt, és nem vele van a baj, meg ne ijedjen meg, csak nah... (Dumáld le vele :D), és az elismertségedet ahogy "csökkented" (ne legyél menõ ruhákban, ne szólj be vicceseket, tehát próbáld értékelni azt, ami, és aki vagy. (magadban, magadnak) Aztán tudod értékelni azt, ami a másik. És azt, hogy szeret(ne). Talán akkor még nem fog keresni más lányt, mire ennek a folyamatnak a végére érsz, de az tuti, hogy idõbe, és nagy energiabefektetésbe kerül az egész... ha igazán akarod!
Ilyen nincs, senkibe nem tudunk akarattal beleszeretni. Soha az életben nem fogsz rá felnézni, rajongani érte, vonzódni hozzá, amíg ilyen kis pityergõs, gyerekes, nyámnyila alaknak látod õt. Egyszerûen ez a fiú nem tudja felébreszteni benned a nõt, ezért az lenne a legtisztességesebb vele szemben IS, ha õszintén megmondanád neki, hogy nem vagy szerelmes, ne reménykedjen, ebbõl nem lesz semmi.
Szerintem hagyd õt, mert ha ösztönbõl nem vonz, akkor abból nem lehet igazi szerelem! Örülsz, hogy valaki figyel rád, de én a leírtakból azt látom, hogy õ kiköveteli ugyanezt tõled! Nem lehet kierölködni a szerelmet, hidd el! Hiszed és érzed, hogy van nála jobb is...... akkor mi a kérdés?
A kérdező hozzászólása: Igazatok van. Csak annyira sajnálom, mert annyi csalódás érte eddig is, és most én is elutasítom... :( De valóban, az érzéseknek nem lehet parancsolni.
Szerintem nincs jövõje, ha azt érzed megKELLENE szeretned. Az ember vagy szerelmes lesz szépen, vagy nem. Pontosan ismerem a fojtogató érzést, ez a -sok- definíciója, és nem feltétlenül azért mert unalmas. Nem az eseted, annak meg végképp nincs értelme, hogy belemenj egy olyan kapcsolatba, aminek értelme sincs. Másik, hogy nem feltétlenül lesz majd az eseted, akibe beleszeretsz, ezt sose tudhatod. És nem szabad így gondolkozni, hogy nála nem kaphatsz jobbat, fiatal vagy, elõtted az élet, próbálkozni szabad, de nem úgy, hogy belekényszerírted magad, hátha megszereted - majd jön az az érzés is, csak legyél türelmes. És mondanám, hogy gondolj szegény srácra is, de ha nem most "engeded" el, akkor majd egy hónap múlva megint ugyan ide visszatérsz, vagy kevesebb. A szeretet, a rajongás az hiányozhat igen. Ne becsüld alá magad, lesznek sokkal jobbak is odakint, ne hidd, hogy ez a legjobb amit kaphatsz.
Igen...Mindenképpe csak merjen kezdeményezni;)
Persze :D
Hát persze :D a nyomulós "macsókat" amúgy sem bírom :D
Igen, nem vagyok oda a szívtipróktól. :)
Én kifejezetten erre a fajtára bukom, bébi! Oké, ezt most a "fenébe, mindjártvégevananyárnak" énem mondta, tippem sincs miért. Mostanában nem tudok megmagyarázni egyes dolgokat... Ömm... mind1. :) Nekem komolyan tetszenek a félénkebb srácok, az izomagyú bunkóktól kiráz a hideg. De szerintem sokmindenkit, nyugi! :) Az biztos, ha le kéne írnom az "álompasimat", nem lenne benne a tekintélyes izomtömeg, és a nyomulás, csak a kedvesség (a fõ erény!), a humorosság (ez is az), az, hogy néha megszeretgessen :D (nagyon szeretek odabújni az emberekhez^^), szeresse a zenét... és nagyjából ennyi. A zeneszeretet se a legfontosabb kritérium, akár el is felejthetnénk. :)

Miért kell kiutálni csak azért, mert nem úgy kezelem a terhességet és a gyerekvállalást mint más nők?

egy kicsi városban élek, nemrég szültem az els? babámat. nyilván sosincs egyszerre túl sok kismama, így ?k amolyan közösséget alkotnak:egy helyen van terhesgondozás, 2 véd?n? van csak, ilyesmi. nem azt mondom, hogy én valaha is "tag" akartam lenni, de nyilvánosan is kiutálnak, csak mert nem úgy állok a dolgohoz, mint ?k. már terhesen is csak a a babáról tudtak beszélni, de ténylegesen semmi másról, ki mit vesz, mennyiért. már ott ment a lenézés, mikor elmondtam, hogy én a marhára alapvet?nek mondott dolgok 50%-át tuti nem veszem meg, mert felesleges pénzkidobás. na de mikor megszületett a lányom(és hát akik a lányommal közel egy id?ben születtek), akkor tet?fokára hágott minden. jöttek az "úristen ásított, bitos beteg", "úristen 10 percel el?bb kelt fel, biztos alvászavaros", "úristen tegnap sírt és csak 1 perc múlva tudtam felvenni, biztos tönkrement a lelki világa", "úristen ránézett egy doboz tejre, biztosan allergiás" cím? dolgok és én meg abszolút nem vagyok ilyen. én mindig megmondtam, hogy ezen vagy azo nem aggódok, mert felesleges. nem követtem a véd?n? buta tanácsait, nem fújtam minden babakönyv sorait kívülr?l, pláne nem tartottam be. csak babaúszásra hordom a lányom, de ott is érezhet? a nyilvánvaló utálat. még olyan is van köztük, akivel el?tte jóban voltam, de mióta gyereke van nem lehet vele semmir?l beszélni, csak a gyerek, gyerek, gyerek. én vagyok a szívtelen, mert külön szobában altatom meg mert nem cipelem állandóan. jó, hogy nem lincselnek meg boszorkányságért. olyan elkeserít?, f?leg mert a lányomon csattan. akárkit áthívtam játszani és közben próbáltam beszélgetni, kudarcba fulladt mert vagy nem volt téma vagy mindent csak krtizáltak: jajj, ugye tudod, hogy a könyv szerint ezt nem így kell, jajj ugye tudod, hogy nagyon bátor vagy, amiért ezt így csinálod, én biztosan nem merném...és sokan tényleg jó ismer?sök, barátok voltak. a lányom egészséges, boldog, csodálatos tipeg?. én úgy érzem, mindent jól csináltam, ahogy nekem és neki is jó. csak a mi városunk ilyen vagy máshol is létez? jelenség ez a dolog?

Legjobb válasz: Ezen tényleg ne keseredj el. Én se szereztem be a "létszükségletû" dolgokat. Nem volt légzésfigyelõnk, sterilizálónk, cumink, cumisüvegünk, nem mostam külön a gyerek ruháit, és amikor már átaludta az éjszakát külön szobába is tettem. Engem nem érdekelt ki mit szól, csináltam mindent úgy ahogy jónak éreztem. A babavállalás nagy biznisz, sokan meg bedõlnek és megvesznek mindent, pedig a gyereknek pár ruhácskán és az édesanyján kívül nagyon kevés dologra van szüksége.

Ezen tényleg ne keseredj el. Én se szereztem be a "létszükségletû" dolgokat. Nem volt légzésfigyelõnk, sterilizálónk, cumink, cumisüvegünk, nem mostam külön a gyerek ruháit, és amikor már átaludta az éjszakát külön szobába is tettem. Engem nem érdekelt ki mit szól, csináltam mindent úgy ahogy jónak éreztem. A babavállalás nagy biznisz, sokan meg bedõlnek és megvesznek mindent, pedig a gyereknek pár ruhácskán és az édesanyján kívül nagyon kevés dologra van szüksége.
jaj, ne foglalkozz velük! engem is megszólnak sokszor mert az anyatejes kislányomnak már 3, 5 hónaposan tejpépet mertem adni és mert külön szobában alszik stb., stb. Kit érdekel? Nekem is voltak kismama "barátaim", de lassan elkopott mindenki. Engem nem zavar, én jól érzem magam egyedül is, tesómnak is van 2 gyerkõce, velük pl. tök jól elvagyunk ha van idõn összejönni. Engem nem érdekel más, téged se érdekeljen.
az a baj, hogy a legtöbb nõ leragad az "anya vagyok, nekem az elég" szinten külsõleg és belsõleg is csak körül kell nézni egy játszótéren
Én ugy érzem ahogy az utolsó írta leragadtam annál, hogy anya vagyok.Külsöleg is és belsöleg is és nem bánom!Van két csodálatos gyerekem és nem érdekel milyen új körömlakk a trendi nem érdekel milyen az új fürdöruha kollekció.De jóbban érdekel mivel tudnánk jobban elütni az idöt a gyerekeimmel miket játszunk milyen játékot vegyünk.Én most igy érzem jól magam!Mindenkinek más a véleménye a gyereknevelésröl és ez igy természetes De vannak íratlan szabájok amit érdemes betartani.
bocsi, de azért az fura, hogy mindenki bolond, csak te nem....
ne foglalkozz velük, nem érdemes... én kis faluba költöztem a férjemhez. nem voltam hajlandó a földesúton babakocsiban tolni a gyereket, inkább kendõt használtunk, a kutya a fiam no.1. játszótársa, 5 hónaposan vittem a Balcsira strandolni stb. gondolhatod, hogy néznek rám, és nemcsak az öregasszonyok, hanem a többi 4 kismama is... de! pár hónap, és a gyereked elég nagy lesz, hogy eljátsszon a nála fiatalabbakkal és idõsebbekkel is (illetve melletük). elõbb-utóbb csak lesz valaki, aki szimpatikus. a lényeg, hogy TI boldogok vagytok így!
A kérdező hozzászólása: 1 éve szültem, nekem az nem rég. azt hiszem a kérdésemre választ kaptam, máshol is az agymosott "csak anya vagyok és ez engem kielégít és [email protected], aki nem ilyen" stílus a nyerõ. igenis megvan róluk a vélményem, ezt mégsem éreztettem velük soha. egyébként pont ilyen sápítozó libák, minden vackon aggódnak. soha senkit sem szóltam meg, de ha más állásponton van valaki, az mindjárt rossz. nem vagyok tökéletes és nem sminkelem magam egy játszótérre, pusztán van életem. nem nevelek tökéletes gyereket, szimplán gyereket nevelek. mellesleg nem fogom szégyellni, hogy a pelenkadzsinn meg a cumisüvegsterilizáló nélkül is éppen úgy nõ fel a gyerek, mint vele. nem is értem miért esett olyan rosszul ez az egész. nem fogok velük foglalkozni. mellesleg némelyik válazsoló itt pont olyan elõítéletes, mint szerintük én. szóval nem csak nekem van elgondolkodnivalóm. mától büszke leszek arra, hogy még csak véletlenül sem hasonlítok az ilyen nõkre. felszabadító.
16:57-es vagyok. még mindig azt gondolom, hogy vagy te gondolod magad különlegesnek vagy egyszerüen kisebbségi komplexusod van. vannak anyukák akik egy egy dologból túl vagy alul ítélik meg, sokan esnek a ló egyik vagy másik feléres, de általában az anyukák nehezen de megtalálják a közép utat.
Ne foglalkozz velük, te olyan lehetsz, mint én. Nem csináloks emmibõl felslegse gondot, mindig lesz valahogy. Vannak még normális anyukák, akik azért mert szültek még azok maradtak, akik voltak!! hajrá:-))))))
A kérdező hozzászólása: nyilván nem mindenki, mert vannak kisgyermekes barátaink, akikkel még annak ellenére is nagyon jóban vagyunk, hogy mások a nézeteink. ám ha van egy kisvárosban 10-12 nõ, aki veled egyszerre kismama és akinek a gyereke a tiéddel egy idõs, akkor az végülis "mindenki", pedig kevés emberrõl beszélünk. ilyen kevés ember esetén hamar indul a klikkesedés, azzal a különbséggel, hogy itt egy klikk van. sosem bántottam senkit, sem szóval, sem tettel, egyszerûen éltem tovább az életem gyerek mellett. de én pl pár hónaposan már hagytam ott egy éjszakára a nagymamánál és hát ez az eretnekség csúcsa. én fõleg soha nem ítélkeztem, csak elmondtam a saját véleményem, õszintén. és igenis a lányomon csattan, mert ezekkel a gyerekekkel fog egy ovis csoportba járni, stb. próbálok kedves lenni, deminidg az én hátam mögött súgnak össze pl úszáson, hogy képzeld, õ ezt meg ezt csinált. ez egy pici város, ahol mindenki ismer mindenkit, minden dolog eléggé gyorsan körbeér. itt megszólják az embert minden kis apróságért.
""csak anya vagyok és ez engem kielégít és [email protected], aki nem ilyen" Látod, itt is ilyenek vannak többségben:) Nekik ez megfelel, neked meg a sajátod, meg se kell hallani õket:P

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!