Találatok a következő kifejezésre: Mért mondják h ha (15 db)

hány éves vagy?
és már lefeküdtél vkivel?????
kicsit korán kezdted és így anyud lehet h tényleg nem örülne...ha kérdez, bevallod...ha megharagszik, így jártál..még nem kellett volna sztem...én 2nappal a 16.szülinapom elõtt vesztettem el..de anyumnak mondtam h szeretnék lefeküdni a barátommal...
ne haragudj, de én szégyellném magam és tényleg nem mernék szólni anyukámnak...nem ért volna még rá?
Nem vagy semmi.En a helyedben nem mondanam el.Mivel vedekeztetek?
A kérdező hozzászólása: jajj hat koszonom
Nem tudom, ti mit gondoltok, de milyen nevelés (vagy annak hiánya?) vezet ahhoz, hogy egy gyerek 13 évesen lefeküdjön valakivel?! Nagyon durva! Szerintem nyugodtan elmondhatod otthon, a fentiek miatt nem hiszem, hogy nagyon nagy leszúrást kapnál..sajnos.
én nem mondanám el.a saját érdeked is.majd 16 körül elmondod neki.addig meg maradj a szemében jókislány.azta, a hugom is 14.nem is akarom elképzelni mi lenne otthon, ha kiderülne, h lefeküdt vkivel.én 20 vagyok.15 voltam amikor elvesztettem(hozzáteszem korai), és ugy tudták meg, h elolvasták a naplómat, ugyhogy egy jótanács.ne írj naplót!ha meg rákérdez hazudj, nem szép dolog, de ez kegyes haugság lenne.meg tényleg, miért is kérdezné meg.nem látszik rajtad semmi, csak ugy érzed, h biztos látja rajtad.pedig ezt nem lehet.szerencsére.sok sikert!
szerintem pedig mondd el! Biztos nem fog örülni, meg a nyakadba ugrani a boldogságtól, de ha bármilyen kérdésed, félelmed, érzésed van õ tud a legtöbbet segíteni.Sokkal rosszabb minden nap úgy kelni - feküdni, hogy "jajjj, elmondjam-e".Nem kell, hogy bûntudatod legyen ha már így történt, de ha felmerült benned, hogy anyukádnak elmondd, akkor mondd el.
Én sem mondanám el. Tudom, hogy nem szép dolog, de annak érdekében, hogy az édesanyámat megkíméljem, megtenném, hogy elhallgatom. Szerintem nem is feltételezi rólad, így talán "védve" vagy.
amirõl nem tud, az nem fáj neki
Legjobb lenne, ha Te ajánlanád fel, hogy beszéljetek errõl. Fõleg, mivel ilyen korán kezdted. Lenne mit mondanotok egymásnak, és így nem érezné úgy, hogy nem bízol benne.
A kérdező hozzászólása: ovszerrel
Szerintem mond el neki magadtól, ne várd meg, míg rákérdez.Az én Édesanyám nagyon nagyon szigorú volt velünk annó(3 lány).Manapság elõbb kezdik el a lányok, szerintem ezzel õ is tisztába van.És ha tudja, hogy mindent elmondasz neki, megbízhat benned, máshogy fog hozzáállni a dolgokhoz.(lehet az elején nagyon ki lesz bukva, de rájön, hogy ellene úgysem tud tenni).Mikor elmondtam neki, hogy mi a helyzet, pár napig nem is beszélt velem, aztán magától odajött és mondta, menjünk el a dokihoz, és írassunk gyógyszert.Életemben elõször voltam nõdokinál.Mondjuk azt hozzátenném, én 14 és fél voltam, és az akkori fiúm a mostani férjem, már akkor tudtuk, hogy együtt maradunk, talán ez azért számított.õ volt 28, én 14, 5.Anyu elõször õt sem fogadta el, nem volt egyszerû.16 évesen már nála laktam. a lényeg, beszélj vele, mond el mi van.Nem kell félned, akármilyen is, az édesanyád.Meg ha már megtetted...... 2 gyermek édesannya
14, 5 éves korodban te már megtaláltad a férjed?:O:$ Ez igazán szép, akkor mégis vannak még ilyenek :) ))
Na es mi lett?Elmondtad?Mit mondott?:) Eggyut vagy meg a pasival?
Hát nem csodálom hogy ezen parázol.. nem tudom milyen kapcsolatod az anyukáddal, de nem lehet túl bizalmas ha félsz õszinte lenni hozzá. Nem tudom a helyedbe élni magam, és h mit kell ilyenkor tenni (én 13 éves fejjel még barbiztam, és 20 évesen vesztettem el.. na de már ezen nem is csodálkozok hogy ilyen "fiatal" ez a világ..)
Várj olyan alkalomra, amikor megkérdezheted a mamádat, õ mikor és hogyan..és mesélj a kiváncsiságodrol..aztán bökd ki..s vagy kapsz egy maflást, vagy ha megértõ, megprobál felvilágositani..Szerintem, már várja a vallomásodat..Nem kell félni, nem fog elzavarni..:) Kicsit kiabál, s lecsillapodik.Mégis csak a lánya vagy, mégha hülyeséget is csinálsz.
Szerintem, addig amíg nem kérdezi, hallgass róla. Biztos mérges lesz, hisz te a kicsi lánya vagy. Mondj el neki mindent rólatok, ha nem ismeri a barátodat, mesélj róla neki, esetleg ha már kicsit belenyugodott a dolgokba, beszéljétek meg, hogy bemutatod! Talán az lenne a legjobb, ha elõször csak arról mondanál neki valamit, hogy jártok, már ha még tényleg nem tud semmit rólatok. Aztán úgyis õ fog kérdezni. Legyél õszinte szerintem! Egy anyának röntgen szemei vannak, észreveszi, ha hazudsz! Ha megismeri a barátod, és látja, hogy rendes, nem csak "azt" akarta tõled, megbékél hamar.
A kérdező hozzászólása: kosz
Én lányos anyuka vagyok és egyáltalán nem szeretném ha a lányom bármit is eltitkoljon a jövõben elõlem. Sokan hazugságra buzdítanak itt magukból kiindulva, de szerintem ezt ne tedd! Hogyan segítsen a szülõ ha nem is tudja? Mond el az igazat! Mi van ha megharagszik?Meg kell beszélni mindent! Én már azelõtt beszéltem volna róla a helyedben mielõtt megteszem. Én akkor csalódnék ha azon kapnám a gyerekem, hogy hazudik. Én mindig azt mondom a lányomnak ha igazat mond bármi is az segítek, de ha hazudik és látom rajta v.tudom azért nagyon haragszom. Állj elé, mond el, tedd hozzá, hogy védekeztetek, belátod lehet túl korai volt.... Beszéld ki magadból. Az anyukád felfogásától függ, hogy büntet-e v.helyrehozza amit nem tett a neveléseddel, mert ezért sajnos a szülõ is hibás. Pasizz de ne szexelj még vagy 2 évig, nem maradsz le semmirõl hidd el!
Fõ az õszinteség. Nem kellene anyukádnak hazudnod. Hidd el, ha mérges is lesz, az csak ideig-óráig fog tartani, hiszen a lánya vagy és szeret téged. Most én ítélkezni nem akarok, megtaptad már a többiektõl. Azért az jó lenne ha édesanyáddal beszélgetnétek a szexuális életrõl, és nem a barátnõktõl vagy az internetrõl találnál - sokszor megtévesztõ - válaszokat. El kellene menned egy nõgyógyászhoz is, õ vele is lehet beszélgetni, elmondja a számodra szükséges és fontos dolgokat, ha édesanyáddal kellemetlennek éreznél egy ilyen beszélgetést.
A kérdező hozzászólása: :|:|:|:|:|...:|
Szerintem ha már így történt, várd meg, amíg 14 leszel, addig ne szellõztetsd a dolgot, mert a pasid valóban bûncselekményt (kiskorú megrontása) követett el, mikor lefeküdtetek, és ebben a te véleményed nem is számít a törvény elõtt, hogy akartad-e, vagy sem. Nehogy valaki berágjon, és feljelentse. (bár lehetett volna annyi esze, hogy legalább azt megvárja, hogy sitteljék le egy éjszakáért...)
Gondold végig azt is, mi van, ha anyukád annyira bepipul, hogy feljelenti a barátodat. Megalázó hercehurcának lesztek részesei mind a ketten, és nem csak anyudnak, de 1-2 rendõrnõnek is el kell mesélned mindent részletesen, úgy, hogy közben jegyzõkönyvezik. Mivel kiskorú vagy, természetesen csak anyukád jelenlétében hallgathatnak ki.
Nem akarok prédékálni, de hogy jut eszedbe 13 évesen ezt csinálni??Ráértél volna még bõven.Nem hinném hogy egy 13 éves kislánynak ezzel kéne foglalkoznia. Basszus, én 18 vagyok, de 13 évesen eszembe se jutott hogy ezt csináljam, én 16 éveen vesztettem el, az is korai, de nem hogy 13 évesen.Amúgy szerintem ne mondjad el hogy elvesztetted, mert tuti ki lesznek borulva miatta.Mikor én elmondtam, 16 évesen hogy megtörtént a dolog, akkor is kiakadtak rajta, nem hinném hogy örülnének neki ha megmondanád.Amúgy a legfontosabb kérdés az, hogy mivel védekeztél?
jó, de még kislány vagy...most 1-2évig simán ráértetek volna! mióta jártok? mert nálunk az elejétõl fogva komoly a kapcsolat...ha gondolod, írj privátot és beszélgethetünk, megpróbálok segíteni...
A kérdező hozzászólása: hat mi is vedekeztunk..
azt h akkor tegyem meg ha elég érettnek érzem magam, és ha szeretem a barátomat...meg tudta h vagyok olyan felelõsségteljes h védekezzek...szóval õ tudta h mire készülünk...és azóta is együtt vagyunk a párommal...(1, 5éve)
A kérdező hozzászólása: mikor mondtad h leszeretne' feludni a baratoddal?
A kérdező hozzászólása: es mit mondot?
A kérdező hozzászólása: de..
A kérdező hozzászólása: jajjjjjj...segitsetek mit mondjak...??!??!??!??!??!...
A kérdező hozzászólása: igen..1 vlkivel mar toobixor is
Hûha! Szerintem ráértél volna még! Én 19 voltam mikor elvsztettem, de megérte várni. És jó volt vagy nagyon fájt! Nem gondoltál a pettingre? Mi is úgy kezdtük!A párom tanított meg mindenre! Tényleg hány éves a fiú? De Könyörgöm védekezzetek! A Te korodban kizárólag óvszerrel! Írj ha tudsz!
A kérdező hozzászólása: hat a pasi 20 eves..igen vedekeztunk...nem fajt annyira csak egy kicsit..jou volt:P
Bizony korán volt! Ha rákérdez mondd el nyugodtan, ilyen dologban nem szabad hazundi, pláne nem a saját anyudnak! Nem akarok bántani senkit de egy 16 éves lány is még csak kislány!!!!! Bár manapság már minden más. Csak félek nem jó irányba változnak a dolgok.
Csatlakozom azokhoz, akik szerint korai volt. De visszacsinálni nem lehet. Ha jó a viszonyod anyukáddal, akkor mindenképpen õszintén válaszolj, ha kérdezi. Valószínûnek tartom, hogy nem fog örülni. Valaki már emlegette: a barátod bûncselekményt követett el! Ugyanis 14 éven alulival akkor is tilos nemi aktust létesíteni, ha a kiskorú beleegyezik! Csak hogy tudjatok róla. Ha elmúltál volna 14, akkor már a beleegyezéseddel szabad. De még nem múltál el... Valakivel mindenképpen beszélj, mert ennek a feldolgozása szerintem egyedül Neked még sok. Ha anyukáddal nem is, idõsebb barátnõvel, vagy megértõ rokonnal.
Anyukád tud a barátodról?? Mert, ha igen és jó a kapcsolatotok, anyukád pedig modern felfogású talán megmondhatod. De csak ha kérdezi. Ha nem ismeri a barátodat, akkor hiába kérdezi nehogy elmond neki, a saját érdekedben. Szerintem ne is mutasd be õt jó ideig, hidd el el, nagyon nagy felháborodást keltene egy családi körben, hogy egy 14 éves lánynak 20 éves legyen a barátja (legalábbis a legtöbb helyen ezen kiakadnak) Talán egy-két év múlva, ha még együtt vagytok bemutathatod, akkor már nem lesz olyan szembetünõ köztetek a korkülönbség. De szerintem megnyugodhatsz, mert szerintem anyukád a legvadabb álmában se gondolhatja, hogy már nemi életet élsz... a védekezésre meg figyeljetek továbbra is...
A kérdező hozzászólása: hat nem nagy kedvem lenne hozza ha megkerdezne, nem tudom mit mondanek hirtelen
Szerintem nem fog rákérdezni. Ha én anya lennék és lenne egy veled egykorú lányom, nekem álmomban sem jutna eszembe ilyet kérdezni tõle. Az utolsó gondolatom lenne. Ha mégis megkérdezné, azt hiszem nem merném elmondani, mert biztos rossz lenne neki. De persze te tudod, hogy milyen a gondolkodása az anyukádnak, hogyan áll az ilyen kérdésekhez. Az én anyukám annak idején régimódi gondolkodással bírt errõl. Mai napi nem tudja, hogy én 17 évesen voltam elõször fiúval. De soha nem kérdezte...
A kérdező hozzászólása: kocc a segitseget..igen lenne kedvem:P
Mond el neki!Lehet haragszik majd, de az anyukád kiben bízz ha nem benne? Beszélgessetek el a biztonságos és felelõsségteljes szexrõl, biztosítsd róla, hogy 1 v.ki volt és védekeztetek.
Ha van idõsebb tesód (nõvéred), akivel jó a viszonyod, akkor legalább neki mondd el, hátha tud tanácsot adni, de ha nincs, akkor mindenképp beszéld meg anyukáddal. Biztos, hogy csalódott lesz, és mérges is pár napig, de azért örülni fog, hogy legalább megbiztál benne, és nem titkoltad el a dolgot. Én anyukád helyében elbeszélgetnék a fiúval is, mert még akkor is hibás a srác, ha nem erõltette a dolgot! Sõt, ha nem tévedek, akkor még a törvény is bünteti a 14 éven alulival történõ szexuális viszonyt.
20 éves?? És egy 14 évest?? Hát annak örülök, hogy védekeztél, de akkor is. Én marha pipa lennék , ha a szemem fénye odaállítana, hogy bocs anyu de megvolt az elsõ keff. Igazából nincs miért balhéznia anyudnak, mert jócskán tehet róla, hogy ilyen korán megtörtént. Lenne kedved megdumálni ezt privátban?
A kérdező hozzászólása: 13..14 lexek

Mért mondják azt h ha kedveskedsz lánynak vagy simogatod h akk "felál" a melbimboja?

vagy most ez h van ha téll vmi nagyon kedveset csinálsz neki vagy olyan helyen simogatod akk téll "felál" a melbimboja???

Legjobb válasz: mer így van. így kidudorodik:D de nem attól h kedveset csinálsz neki, hanem a vágytól, a hetvenéves leprás tanárom nekem adhatja a lottófõneyereményét, nagyon fogok neki örülni, de a mellbimbóm az sima marad... ha meg simogatni kezd, beperelem és kiherélem. de ha vki olyan csinálja, aki tetszik... akkor már egy pillantásától is lehetséges. am hidegtõl is szokott lenni. legalábbis nálam így van.:D

mer így van. így kidudorodik:D de nem attól h kedveset csinálsz neki, hanem a vágytól, a hetvenéves leprás tanárom nekem adhatja a lottófõneyereményét, nagyon fogok neki örülni, de a mellbimbóm az sima marad... ha meg simogatni kezd, beperelem és kiherélem. de ha vki olyan csinálja, aki tetszik... akkor már egy pillantásától is lehetséges. am hidegtõl is szokott lenni. legalábbis nálam így van.:D
Inkább megkeményedik. És azért, mert izgalomba jön. :) Amúgy a hideg is kivált ilyen hatást.
szerintem nem, de impotens leszel
A kérdező hozzászólása: miért lennék impotens? a cigitõl?
Igen, meg a kukid nem fog megnõni.
Ha már vagy annyira menõ, hogy cigizz, akkor vedd már a fáradtságot, hogy megnézd, hogy milyen káros következményei vannak annak, aki dohányzik.
tönkre teszi az érrendszert, és a pénisz erektált állapota azért következik be mert vérrel telítõdik, és sok cigitõl nem jut elég vér a péniszedbe, ezért nem fog felállni
Ezek hülyeségek, de egy normális sprint vagy egy lépcsõzés olyan köhögésrohamhoz vezet, dugig lesz a szád turhacsatakkal, meg büdös leszel, mint egy klozet, és állandóan rád kell várni, hogy szívd már el azt a szrt. Utána meg überbüdös vagy, enyhén ki kéne rugdosni a kocsiból. A munkaadód b-kategóriásként tart nyilván az óránként tíz perc pihenõd miatt, vagy az állandó feszültség miatt, amit a gyakori cigiszünet tilalma miatt állandósítasz. És fizetsz érte, mint a kisangyal, mert ennyi eszed van. Igen, egy kicsit az is igaz, amit írtak. Biztos nem dopping a cerkának az érszûkítõ. Kinek higgy? Nekem se higgy, nézz körül magad, és higgy a saját szemednek!
A kérdező hozzászólása: Mi lenne a helyes étkezés? megfelelõ, ami hatékony lenne? Én elég érdekesen étkezem.
pontosan, A telíett zsírok azért nem jók, mert a szénhidrátokat gátolják, hogy bejussanak az izomsejtbe, ezért mivel oda nem tud bejútni kvázi elzárja azokat, glikogén hiány ide vagy oda, ezért a tested zsírt csinál a ch-ból, pl a mekis kaja ezért nem jó, nem elég hogy nagyon zsíros so ka szénhidrát benne, kóla, krumpli majonéz, + puffancs stb, és így a kettõ együtt nem oké, ellenben a telítetlen zsír nem csinája ezt, sõt igazából anyagcsere és vitaminfelszívódás miatt is kell, izületeknek sem árt, tehát telítetlen zsírból mehet napi 1 g / tskg.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm. Vékony vagyok többször nézték a koleszterinem, de mindig alacsony volt. Írtad hogy zsírból mehet több is, a tojás sárgája erre a célra nem felel meg? Én is heti 10órát edzek kb, az 7000kcal. Jah és még valami. Miért annyira baj ha valami zsíros? jelenleg nem hízok, nincs rajtam felesleg, de még sem ajánlják. Nehezíti a többi anyag felhasználódását? Gondolok itt a fehérjére, ch-ra ásványi anyagokra vitaminokra stb. Vagy egyéb okból?
hát edz, bakker.
ok, írd le a szerinted megfelelõ étkezésed (akár privátban is) és meglátjuk, hogy valóban helyes-e.
Hmm igazából a jó dolog, hogy a kenyeret leszámítva akkor nem eszel feldolgozott élelmiszert, ezt a nem akarok fogyni dolgot nem értem, ha fogysz akkor gyorsabb is leszel hegyen fölfelé és síkon is, láttál már komoly bringást kövéren, hát nem. Igazából nekem is nagyon nehéz volt 3 év gyúrás után elfogadni a tényt, hogy amit hízlaló dolognak tartottam - szénhidrát - az a kerékpársportban a motorolaj és nem hízol tõle ha jó a minõsége, hogy miért?! mert amíg egy másfél órás gyúrás alatt még ha intenzív is volt 80 kg fekvenyomás stb, addig 500 kcal-t égettem el / mért adat / heti 3x, tehát 1500 kcal, és tömtem a fehérjét jött rám zsí is, most heti 5 edzéssel több mint 7000 kcal-t égetek el. A fehérje egyébként testsúlykilónként olyan 1, 5-2g között kéne lennie / nap összesen. Zsírt is be kéne vinned azért. A lényeg hogy edzés elõtt közben isotónia és utána szénhidrát és kevés fehérje mehet, a tojásból minden 4. ben legyen a sárga, a többi kuka..... így kéne kinéznie kb egy mintaétrendnek, persze ezt testsúlyra és energiaigényre kell szabni, ez kb a minimum és ezen is van még mit csiszolni: Date, Time, Food Items, Amount, Calories, Total Carbs (g), Protein (g), Total Fat (g), Sat. Fat (g), Notes 2012.08.26., 6:00 (Breakfast) , , "Gabona, Spar Zöld Zabpehely", 80 g, 273, 45, 6, 10, 5, 6, 1 , , "Táplélékkiegészítõk, 100% Whey Isolate Scitec", 1 serving, 99, 2, 20, 1, 0 , , Total, , 372, 47, 6, 30, 6, 6, 1 , 9:30 (Mid-morning) , , "Tejtermékek, Pilos Light Turó", 125 g, 119, 4, 4, 17, 5, 3, 5, 0 , , Total, , 119, 4, 4, 17, 5, 3, 5, 0 , 12:30 (Lunch) , , "Gabona, Basmati rizs", 40 g, 140, 30, 8, 3, 2, 0, 4, 0 , , "Húsok, Csirkemell filé", 100 g, 109, 0, 5, 24, 7, 1, 0 , , "Tejtermékek, Danone Könnyû és finom 140 g os natúr joghurt", 140 g, 83, 5, 5, 4, 3, 4, 3, 0 , , "Zöldségek, Paradicsom nyers", 125 g, 26, 6, 1, 1, 0, 4, 0, 1 , , "Olajok és zsírok, Lenmagolaj", 10 g, 88, 0, 0, 10, 0, 9 , , Total, , 446, 42, 9, 33, 3, 16, 2, 1 , 15:30 (Mid-afternoon) , , "Gabona, Basmati rizs", 40 g, 140, 30, 8, 3, 2, 0, 4, 0 , , "Húsok, Csirkemell filé", 100 g, 109, 0, 5, 24, 7, 1, 0 , , "Tejtermékek, Danone Könnyû és finom 140 g os natúr joghurt", 140 g, 83, 5, 5, 4, 3, 4, 3, 0 , , "Zöldségek, Paradicsom nyers", 125 g, 26, 6, 1, 1, 0, 4, 0, 1 , , "Olajok és zsírok, Lenmagolaj", 10 g, 88, 0, 0, 10, 0, 9 , , Total, , 446, 42, 9, 33, 3, 16, 2, 1 , 17:30 (Supplement), "2 külön adag 500 ml vízben 25 g ch / óra" , , "Táplélékkiegészítõk, DM Iso Drink Vérnarancs", 2 servings, 298, 72, 8, 0, 0, 0 , , Total, , 298, 72, 8, 0, 0, 0 , 22:00 (Dinner) , , "Táplélékkiegészítõk, 100% Whey Isolate Scitec", 1 serving, 99, 2, 20, 1, 0 , , Total, , 99, 2, 20, 1, 0 , Daily Total, , , 1780, 212, 5, 134, 43, 4, 3
A zsíroknál minél eszenciálisabb annál jobb, haolaj, lenmag, tökmag, oliva az elsõszámú olajok, egy sziálrd zsír van ami jó a kókuszzsír pl fõzésnél mert nem változik meg hõ hatására a kémiai szerkezete és telítetlen marad, nem úgy mint az olvia amit csak salátába kéne, mert ha sütsz vele sz..rt sem ér, telített lesz, mint a disznózsír....vicces ugye?! A másik hogy a tojássárgája jó mert van benne egy csomó vitemin, enzim és koleszterin is, ami ha sovány vagy és egészéges akkor nem gond, szüksége van a szervezetnek koleszterinre, csak sok benne a zsír is, minden 5. tojás sárgáját edd meg, pl rántottába 4 et kukába csak a fehérjét és az 5. sárgája mehet bele!
Jag még annyi, hogy a szénhidrátnál igaázól a rizs azért jó mert 72 g van benne 100 g ban, tehát az egyik legjobb összetett szénhdirátforrás, nem kell belõle olyan sokat enni hogy bevidd a megfelelõ mennyiséget, de itt jön még a szénhidrátoknál a glikémiás index, ami jó ha alacsony kivéve edzés után, ezért ha teheted, akkor basmati, barna rizs-t fogyassz , vagy ha eszel normáls A vagy B rizst, akkor egylé hozzá fehérjét pl húst, az csökkenti a GI-t, !!!
A kérdező hozzászólása: Nah ezt sem értettem soha h miért telített vagy sem :D Meg mit jelent, köszönöm. De szokták mondani hogy ettõl attól telítõdik a zsír, ezt mi tudja befolyásolni hogy egy telítetlen zsír telítõdjön? És mi az az omega 3 zsírsav? Sajnálom hogy leterhellek a kérdésekkel...
Hmm érdekes, én két és fél hónapja kezdtem el újra edzeni másfél év kihagyás után, heti 350 km-t megyek 16 órában 8 óra munka mellett 9 kilót fogytam és 25 ezer kalóriát égettem el edzésen eddig, szerinted?!!! Megjegyzem elõtte sem voltam egy csúcsforma versenyzõ. Most már fejlõdök. A lényeg szerintem három dologban van ami minden sport alapja: - étkezz megfelelõ minõségben és mennyiségben - edz megfelelõen -pihenj megfelelõen Ennyi a nagy titok. A profik azért edzenek napi 3-4 órában is ráadásul nem kis intenzitáson, mert õk már csak így tudják a testüknek megadni azt az ingert ami fenntartja brutális állóképességüket, ha visszaváltatnának a nap 1 órás edésre még ha intenzíven is az állóképességük amit évek munkájával felépítettek, visszafejlõdne. Azért nem célszerû egybõl nagy terhelést adni a szervezetnek kezdõként, mert egyrészt nem regenerálódik megfelelõen - pláne ha a kaja sincs rendben - és túledzheti magát az ember nagyon könnnyen aminek kiégés lehet a vége, nincs kedved bringára ülni stb stb, nem egy kellemes érzés nekem elhiheted. Tehát célszerû hogy legalább két három naponta legyen egy könnyû terheléses nap is beiktatva az edzésben pl így. H-Vasárnapig: Pihenõ - edzés - edzés - könnyû edzés - pihenõ - edzés - edzés.
Én sima aszfalton kb 30-35 ös tempóval (MTB, nem országuti) heti 4-5 alkalommal 1-1, 5 órát simán bírok. De viszont nemrég lenyomtam 38 kilómétert a zemplénben fasza kis erdei murvás terepen, 3 nap után is éreztem a lábaimban, hogy nem regenrálódtak rendesen.
Súlyzós edzésbõl elég heti 4 is, de kardió mehet többször is, ha bírod.
a profik koxolnak, úgy egészen más. neked érezned kell, hogy mikor edzed túl magad, ekkor romlik a teljesítmény, lelki tünetei vannak stb.
A profik sem edzenek annyit, de õk megtehetnék hiszen a kox nem picit gyorsítja meg a regenerálódást. De naturálban könnyû túledzeni magad és nem fogsz fejlõdni. Heti 3-4 edzés, alkalmanként 60-80 perccel bõven elég. Ha annyi idõ alatt nem edzed szét magad, akkor az nem edzés, csak p*nalegyezés.
A kérdező hozzászólása: Elféradok, épp ez zavar :D 3 nap edzés 1 nap pihenõ, de a 3. nap edzésen már egészen máshogy indulok mint az elsõn, pedig csak 1 1 1 óra, esetleg 1 1 és egy lájtosabb 2 óra.
Javaslom, hogy 2 nap edzés után legyen egy nap pihenõ. Jobban fogsz így fejlõdni.
A kérdező hozzászólása: Már olyat is mondtak hogy 6 nap után tartsak egyet, azért írod a 2-t mert elfáradok a 3.ra? És ha így van és elfaradok a 3. napra, akkor nemlehetne másítani az edzés kinézetén hogy ne fáradjak el olyan hamar? Hogy lehet növelni legjobban az utazótempót? milyen edzéssel? (Nem utazótempóval szoktam tekerni, a kardió edzés nekem csak az edzés.)
Kardió edzés az mehet 5-6-szor is a héten. Azt hittem, hogy súlyzós edzésrõl beszélünk.
A kérdező hozzászólása: Jaah :D nah így már világosabb. Azt tudom hogy a konditermes edzés nagyon lefárisztja az izmokat. Van hogy bemegyek kis izmot növeszteni combra sprinthez, és igen 4-5 nap múlva is érzem hogy ottjártam. Tehát a kardió edzés mehet jobban hogy edze a tüdõt, szívet, meg minden mást?
A kérdező hozzászólása: Persze utána szoktam olvasni ezeknek, csak jobb tisztázni, sok szakértõ van itt, nehogy téves következtetést szürjek le olvasás után.
Na nem modok inkáb semmit sem, ltáogass el a sportika.eu oldalra, regisztrálj tök ingyen és a videók részben megtaláldod az online tréning videó alatt egy pdf ben letölthetõ anyagot, ami a zsírokról szól azt hiszem a 6. epizódban, na ott megtalálsz minden választ.

Fiúk nektek bejönne ha a bnõtök folyton babuzsgatna csókolgatna, szeretgetne titeket? Mert ugye sokan mondják h nem jó ha túl nyomulós meg folyton rátok ragad egy lány?

Legjobb válasz: Az én barátnõm ilyen, és nagyon szeretem, sõt én is bújós-szeretgetõs vagyok, úgyhogy elég jól megvagyunk :) Ha találsz olyan srácot, aki jól fogadja, nyert ügyed van :D

Az én barátnõm ilyen, és nagyon szeretem, sõt én is bújós-szeretgetõs vagyok, úgyhogy elég jól megvagyunk :) Ha találsz olyan srácot, aki jól fogadja, nyert ügyed van :D
Nem [email protected], legyél vele hideg és szemét. Attól fog szeretni.
igen, még szép.
Természetesen. Nem bírom, ha egy lány "jégcsap".
A kérdező hozzászólása: Ok értem... Nem kell azért begurulni.:-D
Ha búzapornót néznél, látnál mást is.
Igen. És lehull a lepel. A lányok sokkal többet masztiznak mint a fiúk. A bizonyíték a sok MSN camos videó! Nem hogy többet masztiznak még fel is teszik netre. Azt hiszitek a pornóoldalakat férfiak szerkesztik?? haha! nagy tévedés!!
köszönjük Emese!
A lányok is masztiznak mint az állat sõt különféle dolgokat dugdosnak mindenféle testnyílásukba. Tocsognak a nedvességtõl. Tagadják. Azért mindennap masztiznak vagy a barátjukkal nyomják mint állat. Ez az igazság. Aki azt mondja nem az nem ember hanem egy robot. pornót is néznek sõt ha hiszed ha nem még enni, aludni, filmet nézni és levegõt venni is szoktak.
Azért van, mert mind k.rvák:D
Lány vagyok, naponta kb. 2X masztizom. Lehet nem sok, de megesik, hogy többször is megteszem. A lányoknak ráadásul könnyebb is, mert maguknak csinálják így annyiszor kényeztethetik magukat, ameddig meg nem unják.
A pasik meg azért nem nyomhatják egyfolytában 5X-6X
Igazuk van a srácoknak(lányvagyok) Nézünk pornót és sokat masztizunk stb...én nem tagadom:D Ezen nincs mit szégyelni.:PEmberek vagyunk.
A kérdező hozzászólása: Hát ha lányok csinálják awebcamos oldalakat akkor msn-en is megnézném:P:P

Egy olyan kérdésem van, hogy 16 éves vagyok és részt szeretnék venni a Budapesti Maratonon, valahogyan ez legálisan lehetséges? Mert a szuleim azt mondják, h mi van ha valami torténik?

16 éves fiu vagyok, nagyon erosen készulok rá, egyszer már futottam egy fél marathont, csak akkor ugymondva nem tudtuk, hogy csak 18/felett lehet futni :D

Legjobb válasz: Várjál 2 évet.

Várjál 2 évet.
A kérdező hozzászólása: Háát konnyu azt mondani ...
Remélem tudod, hogy a félmaraton, csak a maraton fele.:D
A kérdező hozzászólása: Igán tisztában vagyok vele, és a maraton fallal is, felkészülni fel tudok rá, már csak a papirokat kellene valahogyan hivatalosan megoldanom.

Van egy nálam egy évvel fiatalabb fiú akit szeretek. Én 14 éves vagyok. Hogy mondjam el neki mert nem vagyok egy nagyon sovány tipus. És ez zavar. Mik a jelei h ha szeret?

Legjobb válasz: attól még, hogy nem vagy "egy nagyon sovány típus" miért nem tudod elmondani? senki se szereti a deszka csajokat..

attól még, hogy nem vagy "egy nagyon sovány típus" miért nem tudod elmondani? senki se szereti a deszka csajokat..
A kérdező hozzászólása: és hogy mondjam el neki? mert mindig õt nézem és így már talán sejtheti.De ciki lenne ha kiderülne.
ha észreveszi h nézed mosolyogj rá, ha visszamosolyog akkor jó esélyek vannak, ha beszélsz vele birizgáld a hajad, tegyél utalásokat rá, hogy milyen szar lesz, ha hazamész egyedül leszel satöbbi
Amúgy igaza lenne az elõzõknek... de ne haragudj: 13 éves fiú! A korából nyugodtan vonj le másfél évet, mert csak ennyire érett. Még, ha meghúzná a hajad, akkor lenne valami esélyed... de nem hiszem, hogy lelkileg készen állna bármi értelmesre is. Ha úgy gondolod, hogy ennek ellenére mégis lehetséges lenne valami, akkor próbálj vele beszélni. Ha nem lehet értelmesen, vagy simán elutasít, akkor ez történt: még túl fiatal. Ha viszont képes értelmesen beszélni, okos gondolatai vannak, netán még mosolyogni is tud egy lányra - na, akkor szerencséd van, õ az az 1%, aki a fiúk közül már ilyenkor is eléggé érett. Akkor ismerkedhetsz vele.
Szerintem én ismerlek téged:D Nyíregyházi vagy?:)
A kérdező hozzászólása: sztem meg nem mert nem nyíregyházi.:D:D:D
odamész hozzá, hogy szia aztán ha normálisan lereagálja onnan már megy..
elsõvel értek egyet. hameg nem akkor ugyis vesztett ügyes van
Iszol néhány sört, vagy felest és menni fog. (csak annyit, hogy eltûnjenek a gátlásaid) :) )
szia, van rajtam vmi fura, hogy így stírölsz? :D mondja, hogy jah dehogy..zavarban lesz lehet.. aztán mondod, hogy nem baj, csak gondoltam idejövök hozzád megkérdezni hogy vagy? ...vmi egyszerû dumát nyomsz, utána alakulni fog :) L/18
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Azt mondtam a barátomnak, hogy jó lenne, ha jobban kimutatná mit érez irántam. De lehet, h meggondolatlanul mondtam neki, és szeretnék valamit mondani neki, hogy tudja, h tudom, h szeret. (mert tényleg szeret) Mit mondjak neki?

Valami olyasmire gondoltam, hogy "Nem kell, h jobban kimutassa,ha "ennyire megy" neki.." vagy nemtudom.. nincs valami ötletetek? 7hónapja vagyunk együtt és szeretnék valami olyat mondani, amin elgondolkozik, és rájönne,h kicsit többet is beleadhatna a kapcsolatba.

Legjobb válasz: Szerintem egyáltalán nem baj, hogy azt mondtad a barátodnak, mutassa ki feléd jobban az érzelmeit.Ha tényleg szeret és lelkesedik irántad, akkor igyekszik a kedvedben járni.Az én barátom is addig viselkedett így míg rá nem szóltam szépen és rájött hogy tényleg igazam van,és ha így folytatja elveszíthet.

Szerintem egyáltalán nem baj, hogy azt mondtad a barátodnak, mutassa ki feléd jobban az érzelmeit.Ha tényleg szeret és lelkesedik irántad, akkor igyekszik a kedvedben járni.Az én barátom is addig viselkedett így míg rá nem szóltam szépen és rájött hogy tényleg igazam van, és ha így folytatja elveszíthet.
A kérdező hozzászólása: És Te mit mondtál neki? hogy mondtad neki, h rájött?
Szerintem mondd neki h szükséged van rá és h sokat jelent. Am én pasim se mutatja ki:Spedig jól esne de nem is fogják a legtöbb pasi ien nem mutatja ki amit érez.de ha gondolod irj privit és majd mesélhetek:)
A kérdező hozzászólása: írtam!!! :) de azért várok még válaszokat.. vagy tapasztalatokat..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!