Találatok a következő kifejezésre: Mért lehet és mit tudnék azzal (19 db)

Mért lehet azt és mit tudnék azzal a helyzettel tenni, hogy 8 hónapos babám rengeteget sír?

Már a kórházban ez volt, ezért nem hinném, hogy az elkényezteztetés lenne az oka. Szopi után van 15perc nyugi meg ha néha alszik napközben 20percet. A többit végigüvölti, de általában, ha felveszem megnyugszik. Ez normális? A környzetemben senkinek nem csinál ilyet a babája. Mit tegyek? Próbálkozások ahol sír: saját ágya, én ágyam, babakocsi, kenguru, pihen? hinta szék állva vagy hintázva, játszóhíd. Hm?

Legjobb válasz: Elírtam már itt fáradtságomban :O) a baba 8 hetes....es 2,5 óránként eszik, szépen gyarapodik.

A kérdező hozzászólása: Elírtam már itt fáradtságomban :O) a baba 8 hetes....es 2, 5 óránként eszik, szépen gyarapodik.
Nagyon semmit, babusgasd sokat, és majd meghálálja a törõdést. Nemsoká vége a sírós idõszaknak, általában kb 3 hónaposan.
Nem fájhat a pocija? Ha igen , akkor kipróbálhatod az infacolt vagy a babáknak való espumisant. Az infacol nekünk használt. Ha gondolod vidd el homeopátiás orvoshoz. Én nme hittem ebben, de a kislányomnak sokat segített ez a gyógymód.
lehet spriccel orgazmusnál... Mondjuk úgy tûnik mintha elélvezne
Hát néha elõfordul, hogy utána ember fia/lánya nem tud felkelni. Tudod a vér nem ott van még ahol szokott, meg ilyesmi. :D
Buggyant egy dolog az hogy azért nem akar mert utána nem tud felkelni... Szóval nem valószínû hogy igaz. Vagy azért mondja mert nem csinálsz jól valamit, vagy mert tényleg spriccel, és szégyenli. (ezt derítsd ki és bátorítsd, hogy te ezt szereted..) Vagy legvégsõ esetben tényleg buggyant kicsit és igaz amit mond...
Akármi is az oka, utána kell járni! akár orvosnál is! Ez így biztosan nem jól van!
A kérdező hozzászólása: õ mondása szerint életében 2 alkalom volt hogy elélvezett. és igen spriccelt. nem szegyenli de azt mondta utanna annyira rosszul volt hogy soha többé nem akarja átélni..
Szexológus! Itt komoly problémák vannak.
dokira szavazok, itt valami tényleg nem stimmel.. elvégre, ha spriccelve élvezett, akkor.. élvezett, ami elvileg jó.. utána nem sûrûn vannak az emberek rosszul.. biztos nagyon kellemetlen neki, úgyhogy szüksége lesz a támogatásodra..

Azt hallottam, hogy 15 évesen már gyámhatóság engedélyével lehet házasodni és így felnőttkorúnak lenni. Ez tényleg igaz? Ki tud erről és mit? Érdekelne a dolog mert kicsit furcsállom.

Legjobb válasz: 16 az a 15. Akkor téged nagykorúsít a bíróság. Ha még a 18. életév betöltése elõtt elválsz, a nagykorúság ténye megmarad. Tehát nem minõsít vissza fiatalkorúvá.

16 az a 15. Akkor téged nagykorúsít a bíróság. Ha még a 18. életév betöltése elõtt elválsz, a nagykorúság ténye megmarad. Tehát nem minõsít vissza fiatalkorúvá.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm csak érdekelt a dolog mert eddig ilyet még nem is hallotam:O Fura volt hallani, hogy ilyen is van.
szia én is 17 (és fél:-) ) éves voltam, de nálunk nem kellett se keresetigazolás, se a papírokra nem ültek rá hetekre, nem tudom nálatok miért így volt. Nem olyan bonyolult azt elintézni, és ha jól emlékszem, ha elvált szülõkrõl van szó, akkor csak annak kell a beleegyezése, aki a gondviselõ. De ezt már pontosan nem tudom, nekünk 4 éve volt :)
Errõl már én is hallottam, sõt ismerek olyat, akitõl jog vizsgán kérdezték , h mikor lesz nagykorú ( és ezzel ugye cselekvõképes és beszámítható), és azt tudta, h 18 éves kora után, de ezt nem és próbálták rávezetni. Megkérdezte a tanár, h mi van ha vki 16 éves korában megnõsül? Reflexbõl rávágta, h az hülye, és mivel hülye nem cselekvõképes. :) ))) A tanár jót röhögött, de végül átment.
szia!én 16 éves vagyok és jövöre megyek férjhez!!a második válaszolonak teljesen igaza van mindent leírt ami kell ehez az egész ügyhöz!!egyépként nekünk 1 hónapott kellett várni az engedélyezésre!!de általában engedélyezik nem sok elutasító válasz van!!
Szia! Én szeptemberben mentem férjhez. Még március végén adtuk be a papírokat (16.szülinapom után pár nappal). Kérték a jövedelemigazolást, anyukámnak (egyedül nevelt) kellett aláírni és indokolni, hogy miért tartja fontosnak, a mi összes papírunk kellett hozzá. Kértek továbbá egy egészségügyi igazolást (valami tanácsadóhoz kellett menni, ahol az abortuszt is meg kell indokolni). Aztán 2 hónapot ültek a papírokon, majd van 30 nap várakozási idõ. Ha vége a türelmi idõnek, a jogerõs engedéllyel lehet idõpontot kérni az anyakönyvi hivatalban. A házassággal nagykorúsítanak, minden úgy vonatkozik rád, mintha elmúltál volna 18. Vehetsz alkoholt, cigit, bûntethetõ vagy, és a tankötelezettség is megszûnik.
Szia! Én 2 hónappal a 18. szülinapom elõtt mentem férjhez és elég macerás volt megszerezni az engedélyt. Nekünk azért volt fontos, mert már majdnem szültem :-) Elõször is kellett mindkét szülõ beleegyezése, majd a gyámügyön ki kell tölteni egy kérvényt. Ebben meg kell indokolni, hogy miért akartok összeházasodni. Kicsit vicces volt, hiszen azt nem fogadták el indoknak, hogy szeretjük egymást :-))) Csatolni kell a férj-jelölt jövedelemigazolását, hiszen bizonyítanotok kell, hogy meg tudtok majd élni. Valamint a lakhelyetekre is kimennek környezettanulmányt készíteni. Ha mindezek megvannak, akkor még ülnek pár hétig a papírokon, de ha mindent rendben találnak, akkor többnyire megadják az engedélyt. Remélem tudtam segíteni, nálunk így ment a dolog 5 éve.
A kérdező hozzászólása: És, hogy zajlik egy ilyen? Elõször szülõvel kell bezsélni vagy, hogy?

Android 4. 0.4 elfeleejtettem a mintámat, és nem fogadja el az email címem mg a jelszavamat (valószinûleg mert nincs bekapcsolva a wifi, de nem is lehet lehúzni felülrõl azt a sávot! ). mit tgyek? Hogy tudnék belépni a telefonba?

Legjobb válasz: A google-be írd be a telefonod nevét, és utánna azt h recovery mode. Ott leírják, hogy hohgyan kell belépned recovery módba. Pl nekem : Bekapcs gomb + hangerõ fel. Ha beléptél recovery módba, ott egy menüt látsz. Az érintõképernyõ nem mûködik. Hangerõ gombokkal tudsz navigálni és a bekapcs vagy home gombbal okézol. Nyomj a Factory resetre. Ez töröl minden adatot a telefonról. De csak így léphetsz be. (Csak a telepített alkalmazások vesznek el) SD kártya tartalma marad.

A google-be írd be a telefonod nevét, és utánna azt h recovery mode. Ott leírják, hogy hohgyan kell belépned recovery módba. Pl nekem : Bekapcs gomb + hangerõ fel. Ha beléptél recovery módba, ott egy menüt látsz. Az érintõképernyõ nem mûködik. Hangerõ gombokkal tudsz navigálni és a bekapcs vagy home gombbal okézol. Nyomj a Factory resetre. Ez töröl minden adatot a telefonról. De csak így léphetsz be. (Csak a telepített alkalmazások vesznek el) SD kártya tartalma marad.
Mindegyik egy m*cskos rabló banda. Vicc ez a magyar kormány.
Tv nézõket könnyû megvezetni ...
Nem mindenkinek van baja vele. Semmivel sem tett több rosszat az országnak, vagy hazudott többet, mint Orbán, csupán az õ esetében jobban mûködött a fideszes lejárató gõzhenger. Csak egy példa: "el lehet innen, kérem szépen". Ezt az adómegtakarítás szándékával Szlovákiába települõ kapzsi magyar nagyvállalkozóknak üzente. Tíz emberbõl szerinted hányan tudják ezt? Nap, mint nap mantrázzák szerencsétlen fiatalok, hogy "elmegyek az országból, mert elüldözött a Gyurcsány"...
*"el lehet innen menni..."
"Csak egy példa: "el lehet innen, kérem szépen". Ezt az adómegtakarítás szándékával Szlovákiába települõ kapzsi magyar nagyvállalkozóknak üzente." Bár csak ennyi lenne a baj. A zárt körû balatonöszödi beszéde pedig egy bátor szembeszállás volt az akkori politikai kultúrával, vagy mégsem? Még ha feltesszük is, hogy sok dolgát szándékosan, rosszindulatúan félremagyarázzák, akkor is abszolút hiteltelen figura a Gyurcsány. Meg általában, az egész politikáját nézd meg, mennyire hihetetlenül irritáló, ahogyan 50-nel kevesebb IQ-júnak néz minden egyes szófordulatával, hanglejtésével.
Az egész személyisége irritáló. Nagyon internacionalista, meg õ nem baloldali politikus, hanem liberális.
pontosan az ilyen félrevezett, befolyásolható emberek miatt van ott ez az ország ahol. ne haragudj, de ez a véleményem.
Mi vagy te jós?? Nem mondtam pártot! Nem, nem a Jobbikra! Isten ments!
Csak azért, mert Orbán se jobb, még nem fogok Gyurcsányra szavazni. Mélyen undorodom ettõl a gondolatmenettõl. Orbán nem érv, amikor Gyurcsányról beszélünk. Öszöd kapcsán pedig: itt nem pusztán arról van szó, hogy hazudtunk, mint a vízfolyás. Gyurcsányék a választások elõtt egyértelmûen hátrányos intézkedéseket hoztak, aminek utólag egyetlen értelme volt: hogy a 2006-os parlamenti választásokat megnyerjék (ld. ideiglenes ÁFA-csökkentés). Mindezt úgy, hogy az ország valós gazdasági helyzetét eltitkolták. Ráadásul nem csak a választók elõl, hanem a saját pártjának nagy része elõl is. Itt nincs mit "kiragadni" meg "félreértelmezgetni". Gyurcsány olyan magasra rakta a lécet, Orbánék és a többiek egyelõre csak alulról simogatják.
Tudja itt valaki, mi a "vita" lényege? Tudja itt valaki, mit jelent érvelni és azt cáfolni? Képes valaki széttekinteni és a másik szempontjából értelmezni annak mondandóját? Hogy megértse: miért azt és miért úgy mondta. Az "elvtárs" megszólítás és társai nem erre utalnak. Gyurcsánnyal lehet baja az embernek. Messze nem az, amit itt felrónak neki. Ami a baj vele, arról itt nem történik említés, nem is történhet. Összehasonlítást is tehetünk, de akkor az összehasonlítás legyen.
"Le kell váltani az egészet úgy, ahogy van, mert egyik kutya, másik eb.." Leváltanánk, ha lenne mire. Még mielõtt elrikkantanád magadat, hogy a Jobbikra, közlöm, hogy az õ politikájuk már jóval a "kommunizmus" elõtt levitézlett.
És ti mikor fogjátok már abbahagyni, hogy a másik által szimpatizált pártra mutogattok? Komolyan elhiszi még bárki, hogy nem egy helyrõl jöttek?? A kommunizmusból. Le kell váltani az egészet úgy, ahogy van, mert egyik kutya, másik eb..
"...az értelmesebb balosok is rühellik, szégyellik már." Az értelmesebb balosok nem csupán beszédébõl kiragadott szavak alapján ítélnek meg egy személyt, hanem összefüggéseiben is képesek értelmezni egy szöveget. Öszöd kapcsán: Orbán mikor fogja beismerni, hogy a nyolc év ellenzékisége során összehazudott és összeblöffölt ígéreteihez képest teljesen mást mûvel kormányon és becsapta a szavazóit?
Gyengén mosdatjátok a fõnökötöket! Annyira lejáratta már magát öszöddel, a szánalmas "kormányzásával" is, elmebeteg k.rv.országozásaival, satöbbi, hogy nincs szüksége "lejáratni" a jelen kormánynak mivel megtette, megteszi saját maga, de annyira, hogy az értelmesebb balosok is rühellik, szégyellik már. Azért sem akarják bevenni az "összefogásos" buliba. Manapság csak az IQ-fighterek rajonganak még érte, megmondatod az õseidnek! :)
Nem mindenkinek van vele baja, de az öszödi beszéd, és annak kiszivárogtatása nagyon szerencsétlen dolog volt.Politikai baklövésnek is mondható.Ezért a baloldalon vállalhatatlan ember lett.Hozzáteszem a szándék amit akart abban mondani elgondolkodtató volt minden politikusnak. A másik nagy gond vele az 2006.október 23.-a, és az akkori eseményekben betöltött szerepe, ami a mai napig teljesen tisztázatlan. A mai új Mszp. ezért sem tudja vele az együttmûködést elképzelni.
Nem néz annak. Annál okosabb, sem hogy lenézzen, csak ilyen a stílusa. Sok hibát a fejére lehet olvasni, de talán a legsúlyosabb, hogy nem irányító, hanem ötletember. Vannak briliáns (vagy kevésbé briliáns ötletei), és nekiáll megvalósítani. Ez egy vállalkozásnál sem biztos, hogy elõnyös, egy ország gazdaságánál biztos, hogy hátrányos. Számos ilyen intézkedés vált hátrányunkra. A simlis ügyekben az õ fõ vétke, hogy hagyta. Ha viszont abból a szempontból nézzük, hogy a többi miniszterelnökhöz képest mennyire hagyta, akkor Orbán több körrel elõzi, hiszen õ nemhogy hagyja, hanem aktívan mûveli (saját és haverjai számára).
Az elsõ hozzászólóval értek egyet! Egyik kutya, másik eb...
csakis a Jobbikra lehet és érdemes szavazni. Ébredjetek fel.

Alvás gondjaim vannak és sokszor mikor szenvedek mert nem jó sehogy annyira ideges leszek hogy még magamban is kárt tudnák tenni akaratomon kívül! Szét tudnák olyankor törni mindent! Elborul az agyam sokszor! Nem csak este! Lehet hogy 2 énem van?

A másik pedig mit tegyek ez ellen?És miért lehet ez?:Elég sokszor elájultam már,legyen szó olyan történetr?l ami kórházas véres stb dolog vagy csak azért mert nem érzem jól magam társaságban!Olyankor érzem hogy elsápadok elkezd sípolni a fülem aztán nem hallok semmmit és elájulok!

Legjobb válasz: Súlyos pánikrohamod van. Nekem is van de nem ilyen,én nem ájulok,csak szédelgek,és dobog a szívem mert megilyedek,hülyeség de nem tudom mitöl. Nagy kivizsgálás,vér vérnyomás cukor minden,ha nem találnak semmit és egészséges vagy,nem marad más hátra,csak az amit én teszek: Citromfü tea,aloe vera,magnézium is jól jön néha segít a koncentrálásban,esténként megiszok egy kis pohár finom vörösbort néha (alacsony a vérnyomásom),sok vizet iszom (ha ki vagy száradva az nagyon rossz)....meg sorolhatnám! Összeszedek mindenféle természetes módszert ami javíthat az állapotomon. Ja! ès a legfontosabb az önkontroll! Ha nem képzelödöm vagy tuok uralkodni a bolond gondolataimon az már fél siker!

Súlyos pánikrohamod van. Nekem is van de nem ilyen, én nem ájulok, csak szédelgek, és dobog a szívem mert megilyedek, hülyeség de nem tudom mitöl. Nagy kivizsgálás, vér vérnyomás cukor minden, ha nem találnak semmit és egészséges vagy, nem marad más hátra, csak az amit én teszek: Citromfü tea, aloe vera, magnézium is jól jön néha segít a koncentrálásban, esténként megiszok egy kis pohár finom vörösbort néha (alacsony a vérnyomásom), sok vizet iszom (ha ki vagy száradva az nagyon rossz)....meg sorolhatnám! Összeszedek mindenféle természetes módszert ami javíthat az állapotomon. Ja! ès a legfontosabb az önkontroll! Ha nem képzelödöm vagy tuok uralkodni a bolond gondolataimon az már fél siker!
Vegyél erõt magadon és igenis kérdezd meg, ha tudod, hogy segítene...ezzel nem lehet tartósan élni, mert be fogsz kattanni, és abból a gödörbõl meg nem lehet kijönni.
A kérdező hozzászólása: Most akkor honnan tudjam kihez forduljak?Mert nem tudom!:-s A körzeti dokimtól nem szívesen kérdezek ilyet!Pedig tudom hogy õ tudna , , eligazítást" tartani!
Nekem is van pánikbetegségem és depresszióm. Azt ajánlom kérj beutalót a körzetitõl az idegosztályra. Ott tudnak neked segiteni és ingyen van.
Szerintem fizetni kell a kezelésért, de ilyen súlyos tünetekre inkább a pszichiátert ajánlom, Õ ír fel gyógyszert a bajokra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!Megpróbálom!Pszihológushoz forduljak?Ingyen van a , , kezelés"?
Hát nagyon sajnállak, de ha ilyen rossz a helyzet talán orvoshoz kéne fordulnod, és ne igy állj hozzá hogy nekem nem megy, meg hogy nincs kedved teát fözni, a mikroba felforralod a vizet egy pillanat, filter bele és kész , ha igy folytatod valóban be fogsz kattanni, akarni kell jól lenni, ha nem akarod nem is fog menni.:-)jobbulást
A kérdező hozzászólása: Mikor rámtör a dühroham azt érzem nem bírom tovább, szétrobbanok!Úgy érzem elöbb utóbb összeomlok!Valószínû nem csak pánik betegségben szenvedek?Depresszióm is van!...
A kérdező hozzászólása: Nagyon rossz ez az egész!Már nem merek emberek közelébe menni mert félek hogy elájulok valamiért!A teákkal az a gondom hogy nem tudok sokat inni csak úgy, és nem hinném hogy lenne , , kedvem" mindig fõzni!A másik az önkontroll!Na az nekem nem megy!!Sokszor olyat mûvelek hogy nem ismerek magamra!Mintha nem én lennék!Sajna a párom agyára is megyek ezzel és félek hogy elveszítem ezek miatt!
Ostobaságnak fog tûnni, de......: vegyél ki pár nap szabadságot, majd bátran "omolj össze, kattanj be" 99% , hogy nem fog sikerülni - ebbõl erõt meríthetsz a folytatáshoz, lesz egy tapasztalatod arról, amitõl rettegsz, azaz nem lesz - mert nem kattansz be. Utána, ha kell mindezt elmesélheted a pszichiátrián ahol maximálisan diszkrétek és kíméletesek. Nem kell Neked diagnosztizálnod magad és arról sem kell dönteni, hova tartozik a tünetegyüttesed. - Nyugi jó helyre irányít tovább az elsõ doki, akit a bizalmadba fogadsz!

Csótány invázió van a lakásomban, hiába hívatok gázmestert az sem segít sok mindent. Már a protectet, és a raid-et próbáltam de nem sok sikerrel, ha valaki tud hatékony módszert kérem segítsen, mert már éjszaka sem lehet tőlük aludni. Mit tehetnék?

Konkrét bevélt tippeket kérnék.Hogy lehet t?lük végleg megszabadulni!!!!

Legjobb válasz: Véglegesen csak szakember tud tõle megszabadítani. Ki kell hívni csótányírtással foglalkozókat. Amit még tehetsz, lehet venni csótánycsapdát, azt hiszem Bábolna a márka. Fõleg mosogató alá, radiátor csövekhez rakd, illetve oda, ahol láttad õket. De ez csak átmeneti megoldás, mert a kiinduló helyet is fertõtleníteni kellene, amit csak szakember tud elvégezni.

Véglegesen csak szakember tud tõle megszabadítani. Ki kell hívni csótányírtással foglalkozókat. Amit még tehetsz, lehet venni csótánycsapdát, azt hiszem Bábolna a márka. Fõleg mosogató alá, radiátor csövekhez rakd, illetve oda, ahol láttad õket. De ez csak átmeneti megoldás, mert a kiinduló helyet is fertõtleníteni kellene, amit csak szakember tud elvégezni.
Lakásokban már nem a permetet használják általában, hanem valami zselés irtószert. Decemberben a munkahelyemen találkoztam csótánnyal, rögtön hívtam is a rovarírtókat, és tényleg eltüntek. Otthon hozzám 3 havonta járnak, ott permeteznek. Még sosem találtam csótányt, de a ház szerzõdésben van valamelyik rovarirtóval és fillérekért megcsinálják. Így inkább kérem, nehogy hozzám meneküljenek be mástól.
Én egy Abatox nevû céggel csináltattam.50 lkásos ház, csak én irtattam.Zselével+fújással csinálták, olcsón, pontosan. Több mint 1 éve nincs rovar.
Kihívod a csótányirtókat, addigra nézz valami másik szállást magadnak, pár napig nem lehet majd felmosni a padlót, körbefújnak mindent valami fehér ragadós izével, (vagy ciángázzal?-bocs de nemtom pontosan) és pár nap után hazamehetsz, felmoshatsz, eltûnnek, de asszem ezt meg kell ismételni vagy 2-3 alkalommal maximum. Utána eltûnnek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!