Találatok a következő kifejezésre: Mért kell vagy (1280 db)

Karburátoron az alapjárati csavart merre kell tekerni hogy több benzint kapjon? Lazítani kell vagy befelé kell csavarni?

Legjobb válasz: Természetesen minden karburátoron ugyanúgy kell alapjárati keveréket állítani, ezért tök felesleges elárulnod, milyen karbiról van szó. Vagy kifelé, vagy befelé kell tekerned, de az egyik irány biztosan jó lesz. Már ha nem mennyiségcsavarról van szó, mert az lehet, hogy másképp mûködik.

Természetesen minden karburátoron ugyanúgy kell alapjárati keveréket állítani, ezért tök felesleges elárulnod, milyen karbiról van szó. Vagy kifelé, vagy befelé kell tekerned, de az egyik irány biztosan jó lesz. Már ha nem mennyiségcsavarról van szó, mert az lehet, hogy másképp mûködik.

Okj, képzésre jelentkeztem, szeptemberben kezdődik, már be is iratkoztam. Családi pótlék ugye jár, még. De most nekem igényelni kell, vagy jön magától? Mert ugye elvileg csak 18 éves korig járna. Hol kell szólni, vagy mit kell ilyenkor tenni?

Legjobb válasz: Nappalira jársz? Akkor még kaphatsz, attól függ, hány éves vagy. Neked kell igényelni. Ehhez kelleni fog egy iskolalátogatási igazolás, ahol feltüntetik, hogy az a papír igénylése családi pótlék miatt történt. Ezt ügyeleti napon, már most kérheted. Nekünk ezt beiratkozáskor elmondták, és rögtön lehetett kérni ilyen papírt. Pontosabbat nem tudok, mert engem már nem érint.

Nappalira jársz? Akkor még kaphatsz, attól függ, hány éves vagy. Neked kell igényelni. Ehhez kelleni fog egy iskolalátogatási igazolás, ahol feltüntetik, hogy az a papír igénylése családi pótlék miatt történt. Ezt ügyeleti napon, már most kérheted. Nekünk ezt beiratkozáskor elmondták, és rögtön lehetett kérni ilyen papírt. Pontosabbat nem tudok, mert engem már nem érint.

Bicajnál a nők mért ugranak le mindig ha meg kell állni? Vagy indulásnál mért nem tudnak csak simán elindulni? Mért kell nekifutni? :D

Legjobb válasz: Én is csak idõsebb korosztályt láttam így leszállni,és elindulni.Ha gyorsan kell leszállni,nagy ritkán én is leugrok :D

Én is csak idõsebb korosztályt láttam így leszállni, és elindulni.Ha gyorsan kell leszállni, nagy ritkán én is leugrok :D
Ahogy én látom, csak az idõsebb korosztály "fut neki" és száll le a biciklirõl. A legtöbben nem szállnak le, hacsak nem túl magas az ülés, és muszáj. :)


Az iPhone Home gombja nem reagál a rendes nyomásra, ellenben ha erősen nyomom be akkor igen. A Home gomb fóliáját 100%, hogy ki kell cserélni mert meghibásodott vagy lehet más probléma is?

Legjobb válasz: magát a home gomb-ot kell cserélni. gondolom iPhone 4. szériahiba...enyém is ilyen, de mostmár nem költök rá vagy 8ezret, mert hamarosan váltok úgyis.

magát a home gomb-ot kell cserélni. gondolom iPhone 4. szériahiba...enyém is ilyen, de mostmár nem költök rá vagy 8ezret, mert hamarosan váltok úgyis.
A kérdező hozzászólása: Régebbi típus, 3g de ahogy olvastattam ennél is elõfordulhat ugyan az a hiba. Mindenféleképp meg akarom javíttatni mert szeretem ezt a telefont.

Tömegnöveléskor mért kell a kardio vagy aerob edzés?

Az a lényeg hogy kaloria pluszban legyünk...de akkor minek kell égetnünk is?

Legjobb válasz: Azért kell, mert fontos a szív- és érrendszer karbantartása. Ez segít a súlyzós edzésben is. Tömegnöveléskor inkább rövidebb kardió legyen, szálkásításnál pedig 40-50 perces aerob edzés. A kalória plusz (tömegnöveléskor) az nem lehet gond, csak annyit kell tenni, hogy kicsit többet kajálsz.

Azért kell, mert fontos a szív- és érrendszer karbantartása. Ez segít a súlyzós edzésben is. Tömegnöveléskor inkább rövidebb kardió legyen, szálkásításnál pedig 40-50 perces aerob edzés. A kalória plusz (tömegnöveléskor) az nem lehet gond, csak annyit kell tenni, hogy kicsit többet kajálsz.
De ha tömeget növelsz, akkor a kardio nem feltétlenül jó, mert bõven veszítesz izomból. Sõt, aerobnál is. Nem?
Ne csesszél már fel.:) Tömegeléskor kalória pluszban vagy. Ilyenkor nincs izomvesztés és a kardio jobban megdolgozza a szívet, tehát ilyenkor mehet kardio. Szálkásításnál a kalória mínusz miatt aerob kell, mert akkor azzal nincs izomvesztés, hiszen van ideje a szervezetnek zsírból használni energiát. Nincs oxigénadósság 130-as pulzus alatt. Ezeket gondold át!
A kérdező hozzászólása: Mi számit aerobnak és mi kardionak? A pulzusszám?
Természetesen ez nem egy elvakult, megmásíthatatlannak ítélt megállapítás volt részemrõl, amit jelzett a kérdés is a végén, kedves Montez.
Akkor oké.

Feed The Beast-ba nem tudok belépni mert ezt írja ki Invalid username or password hogyha regisztrálni kell akkor valaki írja le hogy hol kell. Vagy mit tegyek?

FTB

Legjobb válasz: regisztrálni kell, de gondolom azért írja ki, mert nem vetted meg a játékot csak letöltötted. ezért a crackelt feed the beast-et töltsd le és menni fog :)

regisztrálni kell, de gondolom azért írja ki, mert nem vetted meg a játékot csak letöltötted. ezért a crackelt feed the beast-et töltsd le és menni fog :)

A gyeshez mennyi pecsét kell a védőnőtől? Vagy az egyszeri anyaságihoz? (Nem tudom melyikhez kell ez pontosan) Mert úgy tudom, hogy valamennyinek lenni kell. (vagy mégsem? )

Legjobb válasz: a gyes alanyi jogon jár. ( 28 500 ft) az anyaságihoz kell 4 pecsét,az meg ( 64 000 ft) körül van.

a gyes alanyi jogon jár. ( 28 500 ft) az anyaságihoz kell 4 pecsét, az meg ( 64 000 ft) körül van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Úgy, ahogy az elsõ írja, annyit tennék hozzá, hogy nem védõnõ ad pecsétet, hanem a doki!
Szia! Az egyszeri anyasági segély igényléséhez szükséged van 4 pecsétre a terhesgondozást végzõ orvostól, koraszülés esetén pedig csak 1pecsétre. A védõnõé nem számít. De ne aggódj, annyi pecséted lesz, hogy ki sem igazodsz rajta, nekem már megtelt a kiskönyvem összes oldala :) 27hkm

A nyári salátát ritkítani kell, vagy csak a levelét kell tépkedni (mert nagyon sűrű)?

Legjobb válasz: Palántára gondolsz? Mert azt ritkítani szokták, vagyis általában egy szaporítóládába vetjük el a magokat, majd amikor rendes erõs palánták, akkor lehet szépen sorba, kellõ távolságra ültetni õket a kertbe.

Palántára gondolsz? Mert azt ritkítani szokták, vagyis általában egy szaporítóládába vetjük el a magokat, majd amikor rendes erõs palánták, akkor lehet szépen sorba, kellõ távolságra ültetni õket a kertbe.
Nyári salátának általában a tépõsalátát szokták a laikusok hívni, mert májustól szeptemberig gyakorlatilag folyamatosan szedhetõ. :) A nevében is benne van, mivel fejet nem képez, ezért elég csak a leveleit megszedni és azt lehet ugyanúgy felhasználni, mint a hagyományos fejes salátát. Fajtától függõen elég gyorsan regenerálódnak, sõt majdnem, hogy minél jobban szeded, annál jobban fejlõdnek. Persze azért túlzásba ne vidd. :) Ha felmagzik, onnan viszont vége.
ÖÖÖ, viszont ha egyébként tényleg palántáról van szó és sûrû a vetés, akkor ahogy az elsõ írta, nem árt kiritkítani az állományt.
A kérdező hozzászólása: nem palántáltam, csak simán a földbe szórtam. nagyon szép, csak sûrû. ezért kérdeztem, hogy kell-e ritkítani mint pl a répát, de akkor nem fogom. Köszönöm
Ha túl sûrûnek érzed, nyugodtan kiritkíthatod, mert ha most (teszem azt 3-4) lomblevesen sûrûn helyezkednek el, akkor elõbb utóbb el fogják nyomni egymást, vagy nyúltak, gyengék lesznek a levelek. Lehet, hogy te külön nem foglalkoztál palánta (elõ)neveléssel, ültetéssel de a fiatal kis növényeket, mégha simán szabad földbe lett szórva is magja, akkor is palántának hívjuk.:)
A kérdező hozzászólása: oké, értem én :) ahol nagyon durva ott majd megritkítom egy kicsit köszönöm!

NST-n mit néznek? Mért kell a gombot megnyomni ha érzem mozogni a babát? A doki a végén ránézett a papírra és annyit mondott hogy rendben van! És mikor nincs rendben? Vagy ennek mi az értelme? Semmi papírt nem kaptam róla.

Legjobb válasz: Azért kell megnyomni, mert általában ha rúg vagy mozog vmi (általad talán még nem érezhetõ) fájástevékenység is társul hozzá. A gép ilyenkor tesz oda egy jelet. (nálam kis fekete nyíl volt). Az a jó, ha a rúgásokkal egyidõben méhtevékenység is van. A gép regisztrálja hogy milyen erõsek ezek a fájástevékenységek, ha többször a középvonalon felül van már érlelõdik a szülés idõpontja...

Azért kell megnyomni, mert általában ha rúg vagy mozog vmi (általad talán még nem érezhetõ) fájástevékenység is társul hozzá. A gép ilyenkor tesz oda egy jelet. (nálam kis fekete nyíl volt). Az a jó, ha a rúgásokkal egyidõben méhtevékenység is van. A gép regisztrálja hogy milyen erõsek ezek a fájástevékenységek, ha többször a középvonalon felül van már érlelõdik a szülés idõpontja...
egyébként én megkaptam a papírt róla, alászignózta a doki, de az enyém lett. Hogyhogy neked nem adták oda? Más papírt se adtak?
NST=Non Stress Test. Azt nézik ezzel a vizsgálattal, hogy nyugalmi helyzetben mennyi a baba szívverése.
Nem az összehúzódásokat jelzi elsõsorban. Elvileg két görbe van. az egyik a magzati szívverés, ami normál esetben 150 körül van, a másik az esetleges méhtevékenység. Amikor mozog a baba akkor kell megnyomni a gombot, és ezt fekete nyilak jelzik, a görbék fölött. Alapesetben az a jó ha a baba szívveréseinek száma emelkedik amikor mozog, vagy ha méhtevékenység (összehúzódás) észlelhetõ, mert akkor rendben van az oxigénellátás. Ha a szívhang tartósan, minden mozgásnál esik, tehát a normál 150/perc-rõl (bár ez is eltérõ lehet, lényeg hogy a normál állapotban mennyi általában) lefelé változik akkor gond van, mert romlik a magzat vér és oxigénellátottsága. Elvileg az NST-n a gép papírt kell megkapni amin a görbék vannak, a doki pedig tényleg csak ennyit mond hogy rendben vagy nincs rendben. Egyébként miért nem kérdeztél rá ott hogy mi a lényege?
Valóban az a lényege amit leírtak elõttem. Viszont felhívnám rá a figyelmed, hogy mindig oldalt fekve csináltad, nrkrm volt rá példa, hogy háton fekve csinálták és nagyon leesett a baba szívhangja(30-40 volt) egybõl szülõszobára küldtek(kórházban feküdtem) meg akarták indítani a szülést. Majd két órás megfigyelés után kiderült, hogy a baba ráfeküdt háton fekve vmilyen érre és azért esett le a szívhang, ez volt a 37. héten és 40. hétre született meg a fiam. Egészségesen.
nehogy nekiállj egyedül!!! hívj szerelõt. melyik településen laksz? hátha tudok segíteni!
Ha rám hallgatsz azt csinálsz amit akarsz.De komolyra forditva, Indulj el e kazánhoz legközelebbiktõl és sorba mindegyiket légtelenitsd.Ha végeztél, inditsd el a fütést, majd amikor már a viz megfordult.utána ellenõrizd a radiátorokat, hogy az egász felületök meleg-e.De lrgfõféppen fejül. ha vaamelyiknél hõmérséklet eltérést tapasztalsz, akkor abban még maradt levegõ.Ott azt kiengeded, mindaddig amin nem a viz folyik.Ennyi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!