Találatok a következő kifejezésre: Mért hívják a (89 db)

Mért hívják a tengeralattjárót tengeralattjárónak?

Mert nem a tenger alatt jár hanem a tengerben nem?

Legjobb válasz: Mert a tenger felszíne alatt jár.

Mert a tenger felszíne alatt jár.
Tengerfelszínealattúszvaközlekedõjármû-nek kellene hívni.
Meg nem is jár, hanem úszik... Vagy látott már valaki olyan "tengeralattjárót" aminek vannak lábai? Ez egy nagyon fontos, jogos kérdés, megválaszolása számos eredménnyel gazdagítja a kollektív tudatot, amellett, hogy számos további kérdést is felvet.
Erdekes boncolgatasa ez a Magyar nyelvnek. Mindennek megvan az oka es miertje meg a legujjabb szavakban is. Amennyiben valoban ennyire erdekel es meg egyeb szavak is erdekelnek javaslom hogy majd tanulj tovabb linuisztika, magyar nyelv szakon. Rengeteg erdekesseg van meg. Valoban azert, mert a tenger felszine alatt jar. Vagy a rovar ami eredetileg rovatkolt barom, de Kazinczy nyelvujito mukajanak koszonhetoen rovar lett belole. Ha megengeded figyelmedbe ajanlok egy kis kedvcsinalot a magyar nyelv erdekessegeirol: http://www.youtube.com/watch?v=LiuMW3RVry4
Azét mert téged Pistikének!!!! ( zli79 tudjuk, csak az álneved.)
Csak
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat kinek.Akkor ez csak a Magyar nyelv egy játéka.Mert tengerfelszínalattjárónak kellene hívni.
:D:D:D:D:D ez tetszik!
A kérdező hozzászólása: Ezek a válaszok és kérdések nekem is tetszenek : )
A magyarban egyetlen jrámû sincs, amit úszónak nevezünk. Az uszály ha jól tudom az egyetlen, aminek kapcsolata van az úszással. Ez fõleg annak köszönhetõ, hogy nyelvünk gazdagsága miatt nincs szükség új szavakra, a régiekkel bármit ki lehet fejezni. Márpedig mi nem voltunk kifejezett hajós nép, inkább lovas "járó" nép voltunk. utánfutó, önjáró, hajó(hajtandó volt réges-régen, tehát valami amit hajtani kell), homokfutó... és eredetét a következõknek nem ismerem, de semmi utalás nincs úszásra, vagy lebegésre: csónak, komp, kenu, vitorlás, galleon, gálya. Elnézést, én vagyok az ékezet nélküli válaszoló régebbrõl, és még csak most tanulok újra magyar billentyûzeten írni, szóval akadhatnak hibák

A cigányok mért hívják a magyarokat parasztnak?

Legjobb válasz: A különbbség, hogy a "paraszt" korszak óta mi fejelõdtünk évszázadokat. Õk meg ezek szerint ugyanott tartanak még.

A különbbség, hogy a "paraszt" korszak óta mi fejelõdtünk évszázadokat. Õk meg ezek szerint ugyanott tartanak még.
Utolsónak igaza van! A paraszt dolgozik! Ha nem dolgozna, az összes cigány éhen halna, mert a mi adónkból etetik ezeket a mocskos ingyenélõket!
Õk eredetileg vándorló-karavánozó, nomád életformához vannak szokva; gyakorlatilag gyûjtögetõ (esetenként tolvajló) életmódot éltek, lakószekereken zötykölõdve bejárták egész Európát. Útközben bogyót, gyümölcsöt szedtek, terményt loptak, néha elejtettek egy-egy állatot (megették pl. az ürgét, a sünt), lakott településhez érve megálltak, ahol az asszonyok jövendõmondással, tánccal, a férfiak alkalmi munkákkal (drótozás, üstfoltozás, teknõvájás) igyekeztek némi jövedelemre szert tenni; ha úgy adódott, elcsórtak néhány tyúkot vagy egyéb vagyontárgyat is. (Ezért volt aztán, hogy általában mindenhol forróvá vált egy idõ után a lábuk alatt a talaj, és tovább kellett állniuk.) Ilyen létforma mellett (a kényszerû letelepítések koráig gyakorlatilag nem volt állandó lakhelyük) egyáltalán nem alakult ki bennük a termelõ munka, a holnap biztonságáról való gondoskodás vágya, ezért aztán földet sem mûveltek soha, akkor sem, amikor már megtehették volna (nem véletlenül alakult ki a "nem szokta a cigány a szántást" mondás). Õk egyszerûen élnek a mának, holnap meg majd lesz valahogy; ilyen a mentalitásuk. Ezért aztán lenézik a magyarokat, akik régen (és még ma is sokan) a földet túrták, hogy valami jusson az asztalukra. Paraszt = földmûves. Üdv! Zsoel (26)
ma 14:08: Nah halljam miért néztek le minket?
azért mert bunkóak és lenéznek minket.
Nem mindegyik parasztozza le a nem cigány, de ugyan olyan magyar állampolgárokat, mint amilyenek õk is. Némelyiknek sértés a cigány szó, úgy mint egyeseknek a paraszt. Korábban a parasztok földjeire jártak dolgozni, szerintem ezért marad meg bennük.
mert a magyarok parasztok..a romák meg cigányok..
...és mit foglalkozol te azzal??? Kit érdekel pl. az, hogy a futballhuligánok hogyan beszélnek!?! Egyébként ki "mért", és mit? Az almaárus "mért"-e meg azt, amit meg akartatok venni? :) )
Elõzõnek!! Gondolkozz már el azon miért néznek le titeket!!! Amúgy én másnak hívom õket, nem parasztnak.
azért mert parasztok ( munkás emberek vagyunk) mig õk ingyenélõk
csak hogy tudjátok a magyarok egymást is szokták parasztozni.amúgy meg ha a magyarok mondhatják hogy cigány akkor mi miért ne mondhatnánk hogy paraszt!
idióta, azért mondjuk, hogy cigány, mert cigányok vagytok. Évszázadok óta ez a népcsoportotok neve. Arról már nem mi tehetünk, hogy mára a cigány és a roma szó ellenérzetet vált ki az emberbõl. Hiába harcolja majd ki a sok jogvédõ, hogy ezentúl tiltott szó a cigány meg a roma s ezentúl csak pityunak lehet titeket hívni, eltelik 5 év és akkor az is szitokszóvá válik. Nem az elnevezéssel van a baj.
Azért hívják parasztnak, mert anno azt látták, hogy földet mûvelnek a magyarok.Ez nem feltétlen negatívumot sugall.
a cigányok büdöscigányok a magyarok parasztok
14:20-nak: kezdjük rögtön ott hogy nem vagyok idióta...amúgy meg a paraszt = a magyarral.és ezt a magyarok is szokták magukra mondani, te analfusz!
"de ti egy... vagytok" Ha ez neked nem tetszik, húzzál el innen a vérveretes gerlandiába! Ne hõzöngjél itt, te másság! Kívül tágasabb! A kérdésre: a cigányok azért hívják a magyarokat parasztnak, mert a nyelvükben nincs kifejezés arra, hogy becsületes kétkezi munkából megérni akaró EMBER...
Mert nem tanulták meg a magyar szót, mivel nem jártak iskolába! + irigységbõl hogy nekünk van családunk életünk, nekik meg egyik sincsen, még életük sem.
amiért a magyarok õket büdöscigánynak, kormosnak, retkesnek, boxosnak, feketereteknek.
A parasztozó cigánynak legközelebb mondd csak azt: - Figyelj már te újparaszt! Ugyanis Mária Terézia honosította meg a magyarban a cigányokra az újparaszt elnevezést.
nekem az a véleményem hogy ki kellene egy félreesû óceáni szigetre telepíteni MINDET és fel kellene hívni amcsikat h hajítsanak le egy atombombát oda vagy permetezzék le napalm-al és mindenki örülneeeeee
Az kicsit fura hogy egyedül a magyar nyelvben szitokszó a paraszt!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Dehogy halnának éhen, és nem kéne ahhoz 100 év nekük, hogy az egész országot tönkretegyék és lerombolják, illetve mindent feléljenek, de ahogy ez megtörténne továbbállnának mint a sáskák, eddig is ezt csinálták...
A kérdező hozzászólása: 13:47-es ez nem válasz.A cigányokat 1971 óta hívják csak romáknak... cseh cikan, latin cinganus, német Zigeuner, francia tzigane, tsigane, olasz zingaro, portugál cigano, román þigan, spanyol zincal, svéd zigenare, szerb, szlovén és horvát cigan, vend ciganj illetve török çingene ! a világon mindenhol cigánynak hívják õket, mert azok, de a magyarokat csak a cigányok parasztozzák. És nem értem, mi az alapja ennek?
A kérdező hozzászólása: Szóval azért vagyunk parasztok mert dolgozunk? értem, ezek szerint a cigányoknak szégyen a munka, de a börtön az dícsõség, minnél többet ültél annál jobban tisztelnek, hát érdekes értékrendjük van az biztos, köszi a válaszokat!
hát ez speciel tény.
Ez pontosan így van, ahogy leírtad a kommentedben! Náluk fordított értékrend van!
mert a cigányok szerint csak a paraszt dolgozik.... õk ezért nem azok, a magyar meg mind azok...
14:22 "Nah halljam miért néztek le minket?" A válaszom: - nem dolgoztok - segélyekbõl éltek, amit az adófizetõ dolgozó emberek fizetnek - nem lehet melletettek elmenni az utcán szívbaj nélkül, ki tudja mikor köptök le vagy loptok meg - haszontalanok vagytok és büdösek - felelõtlenül szaporodtok - lenézitek a jóravaló embereket, akik titeket tartanak el - és még sorolhatnám....
ma 17:16-es: kicsit el vagy tévedve. Ezt én kérdeztem a cigány(ok)tól, hogy õk miért néznek le minket magyarokat(szerintük parasztokat)
Akkor bocsi, félreértettem... de akkor is ez a véleményem róluk! Még õk néznek le minket? Amikor még helyesen írni se tudnak annyira tudatlanok? A véleményem ez és amit leírtam és nem is fog változni.
semmi gond. Hát helyesen írni a mai generáció nem nagyon tud függetlenül az etnikumtól mondjuk, de ez persze nem változtat a tényeken. Volt egy kérdés amit azóta törölt a kérdezõje(megpróbált megfenyegetni, hogy tudja az IP címemet és nemsoká találkozunk, stb, ezek után én gyak kiröhögtem, ezért(is) törölte a kérdést:) ) és ott szólt be egy cigány, hogy bárcsak eltûnnénk a föld színérõl. De kérdem én, akkor mibõl fognak élni? Mert földet nem mûvelnek majd az tuti.
Én azt mondom, hogy adni kellene nekik egy saját országot, ahol csak õk élnének. Maguknak kellene felépíteni a házukat, ételt termelni a földeken, társadalmi hierarchiát kialakítnai, parlamentet alapítani. Nem adnék nekik 100 évet és úgy kihalnának a föld szinérõl hogy csak na! Tartsák el magukat, ne mi õket.
Azért parasztoznak le minket mert primitívek, és csak ezt tudják mondani... és mert vagyunk olyan hülyék hogy dolgozzunk, ezért vagyunk parasztok.Õk meg lopják a napot (is) meg mást is ezért õk cigányok! És mindig is azok voltak, és azok is maradnak, most ez olyan hogy én azért sértõdök meg mert lemagyaroznak... Nem sok ésszel áldotta meg a jóisten õket az is biztos :D

Milyen az a "peres" gumi, mért hívják így?

Legjobb válasz: a gumi mérete úgy van ugye, hogy pl. 205/55 R16, ahol a 205 a gumi szélessége (mm), a perjel utáni számi, ami most 55, az meg azt jelenti, hogy a gumi szélességének hány %-a az oldalfalmagasság. R16 meg a felni átmérõje coll-ban ugye. Azt nem tudom, hogy miért hívják peresnek, de azt szokták annak mondani, aminek elég kis szám van a per jel után, tehát pl. /35, az már kicsi oldalfalmagasság, ebbõl adódóan jobban ráz, de jú uton kanyarban meg stabilabb az autó. A ugye minél nagyobb felnit teszel az autóra, annál "peresebb gumi kell hozzá, hogy a kerék összátmérõje ne változzon meg, tehát ha a gyári 14 colos átmérõjû felni helyett 16-ost teszel fel pl., akkor ugye a nagyobb felniátmérõ miatt kisebb oldalfalmagasságú gumit kell feltenni.

a gumi mérete úgy van ugye, hogy pl. 205/55 R16, ahol a 205 a gumi szélessége (mm), a perjel utáni számi, ami most 55, az meg azt jelenti, hogy a gumi szélességének hány %-a az oldalfalmagasság. R16 meg a felni átmérõje coll-ban ugye. Azt nem tudom, hogy miért hívják peresnek, de azt szokták annak mondani, aminek elég kis szám van a per jel után, tehát pl. /35, az már kicsi oldalfalmagasság, ebbõl adódóan jobban ráz, de jú uton kanyarban meg stabilabb az autó. A ugye minél nagyobb felnit teszel az autóra, annál "peresebb gumi kell hozzá, hogy a kerék összátmérõje ne változzon meg, tehát ha a gyári 14 colos átmérõjû felni helyett 16-ost teszel fel pl., akkor ugye a nagyobb felniátmérõ miatt kisebb oldalfalmagasságú gumit kell feltenni.

Mért pont kopogtatónak hívják a kopogtató cédulát?

Legjobb válasz: Mert bekopognak hozzád hogy ad már nekik oda.

Mert bekopognak hozzád hogy ad már nekik oda.
Én sem értem, mert falun általában csöngetnek...
A kérdező hozzászólása: Köszi, erre még sose gondoltam :) Ment a zöld kéz. A másodiknak is, mert azon meg jót röhögtem :D
Hozzánk meg felkiabálnak érte, mert nincs csengõnk :) ) Nálunk felkiabáló-cédulának lehetne hívni. Amúgy tök marhaság sztem, az emberek jó része azt se tudja, mi az. (múlkor volt a Viasat 3-on egy utcai közvéleménykutatás, döbbenetes eredmény jött ki).
mi meg tanyán lakunk, ezért leginkább kutyától fosó cédulának lehetne hívni xD
A kopogtatótábla (szellemtábla) miatt:)

Miért hívják a sört folyékony kenyérnek? Mert mindkettőben van élesztő?

Legjobb válasz: Szerintem azért mert kb. annyi kenyér fogy mint sör

Szerintem azért mert kb. annyi kenyér fogy mint sör
Vannak közös alapanyagaik, de az elõzõek sem hülyeségek!:) )))
Gondolom azért, mert a komló is egy gabonaféle. (Komlóból készítik a sört.)
Tudtommal azért, mert ugyanúgy hízlal mindkettõ, kb. ugyanannyi kaloria.
szerintem ez csak ilyen vicc:D hogy mindkettõ alapvetõ táplálék:D
Viccbõl, akik ezt mondják, azt akarják ezzel jelképezni, milyen fontos a sör az étrendjükben.

Hogy hívják azt a betegséget (fóbiát), ami arról "szól", hogy egy ember nem meri kinyilvánítani a véleményét, mert fél az esetleges válaszoktól, ellenvéleményektől?

Eléggé jellemző rám ez,társaságban is mindig csak bólogatok és helyeselek,mintsem én is ellene beszéljek vagy mellette álljak ki. Külön témát se indítok sose,mindig máséba csatlakozok maximum be.

Legjobb válasz: ilyen betegség nincs. ilyen a természeted.

ilyen betegség nincs. ilyen a természeted.
ezt önbecsüléshiánynak nevezik..
Szociális fóbia= Félelem az emberektõl

Miért hívják a pasik a nőket ribancnak? Hallottam olyanokat hogy azért mert sok az egyéjszakás kaland és sok pasival. De kérdem én hol itt a baj?

A legtöbb pasi ugyanezt csinálja.

Legjobb válasz: 6. engem hívtak hímringyónak itt ezen az oldalon, azért mert vmit leírtam magamról h hogyan érzek. amúgy egyáltalán nem voltam még nõvel, szóval kicsit elhamarkodottan ítélkezett az illetõ. ez most nem ide tartozott, bocsi.

6. engem hívtak hímringyónak itt ezen az oldalon, azért mert vmit leírtam magamról h hogyan érzek. amúgy egyáltalán nem voltam még nõvel, szóval kicsit elhamarkodottan ítélkezett az illetõ. ez most nem ide tartozott, bocsi.
az összes férfi megb*szhatja magát meg ezeket a kulcsos hasonlatokat... a nõknek is vannak igényiek, nem tudom hányszor leírtam már ezt. És igen, ez valamikor nekik is csak a szexig terjed. Ennyi. Különben is, mindenkinek a magányügye, hogy kivel mikor fekszik le.
Kulcsos sztori tényleg unalmas.Az egy éjszakázás a férfiak életéhez tartozik hozzá, amelyik nõ csinálja a z ku.va.Amúgy ha ennyire szidjátok a pasikat, miért nem vesztek egy vibrátort?
Hát férfiakat nem nagyon hívják hímringyóknak.Ha meg mégis, akkor azzal sok vizet nem nagyon zavartok :D
Figyelj kicsim...szerinted..ugyan az a feladata egy nõnek mint egy férfinak a mindennapokban?Te élvezed tele a férfit vagy õ téged?Akkor tudd a helyed ribanc.vagy baszasd szét a pinád:)
Egy kulcs, ami minden lakatot kinyit, egy nagyon jó kulcs. De ha egy lakatot minden kulcs kinyit, az egy nagyon szar lakat. 18/f
oké, legyen... csak az a baj hogy általánosítunk. Elismerelm, hogy elk*rvult, elbutult, elb*zisodott meg mit tudom én mit csinált a világ, de még mindig vannak normális emberek. Szóval csak ezért fáj (bár nem is értem miért? XD) amikor általában az összes nõrõl k*rvaként beszélnek. Mert én nem vagyok az, és ismerek még jó pár lányt, nõt, akik nem azok...
Hát a pasik a nõk miatt bunkók, hogy a nõk miért kur.vák azt még mindig nem érti senki.Úgyhogy számíts még pár ilyen kérdésre :D
Hát köszönöm szépen az agyatlan jelzõt, erre többet nem is reagálnék. Viszont az unalmassághoz annyit, hogy már ezek a kérdések hogy "miért ribanc a nõ, ha..." "miért ilyen bunkó minden pasi..." is épp eléggé unalmasak. Ennek ellenére néha mégis érzek késztetést, hogy választ írjak hozzá, mégha nagy világmegváltó hatása nem is lesz.
Ez kur.va nagy!!Tényleg így van!Ezeket után szerintem egy nõ se ugasson, hogy miért szólunk le titeket, ha kur.vák vagytok. Hanariko!Igen, pont én fogom megmondani.14-es!Nem döglenénk bele, ha nem lenne ennyi kur.va.
Erre a kérdésre ezt a képet linkelném be:) Nem sértõ szándékkal, de mindkét nemnek megvannak a hátrányai http://fun7.blog.hu/2012/07/14/cim-nelkul_13836
Hanariko! Unalmas vagy! És agyatlan! Még a ribanc vérû nõk is maximálisan azon vannak hogy fenntartsák a jó képet magukról, és ne tûnjenek lotyónak.
Ja, ha a nõknek nem lehetne, a férfiak sem tudnának kiket k*rogatni. Errõl ennyit.
12. majd pont te fogod megmondani...
Mi az hogy hol itt a baj?Férfiaknak lehet, nektek nem.
Hát ja ki akarják próbálni, meg pár alkalom belefér.A tiniribancok egyre korábban kezdik, azért is égnek ki, a partykur.vák meg a kú.rás mellett a sok bulizástól is kiégnek.
8. válaszoló: igazad van, ezért is mondják a fiatal tini r*bancokra, hogy hamar kiégnek, mert korán kezdik. De mint mindenben itt is mértéket kéne tartani és semmi baj nem lenne. Nem minden héten (vagy ne adj isten minden nap) mással összefeküdni. De pár alkalom sztm mind két nemnél belefér, ha az illetõ olyan vérmérsékletû, vagy csak egyszerûen ki akarja próbálni. Terhességre meg kapcsolatbeli szexnél is van esély.
8. voltam és 35F
Ha sok az egyéjszakás kaland, vagy ha már egyáltalán van, az nem jó! se nõnél, se férfinál. mindegy, minek nevezzük õket, bár sztem jobb a negatív, sértõ szavakat kerülni, de ettõl még nem kéne csinálni. hol itt a baj? pl. a terhesség veszélye. védekezésnél is mindig ott az 1% esély, és minél többet csinálja az ember, annál nagyobb az esély. persze van, aki nehezen esik teherbe, van aki könnyen. de pl. fertõzéseket is lehet így elkapni és már elveszti egy idõ után a szex az értelmét, és a nagy Õ-vel már egyáltalán nem is lesz érdekes (kiégés). kialakulhat az egyik fél részérõl kötõdés a másik iránt, a másik meg nem úgy gondolja. de végülis mindenki úgy teszi tönkre az életét és teszi ki magát ilyen veszélyeknek, ahogy akarja.
Ja mert a férfiak nem lesznek ettõl hímringyók, dehogy... :D Még hogy egyenjogúság... jó vicc.
Igen, tudom, nem szoktam általánosítani, csak most így sikerült :D
Miért fontos az?
hát figyelj, én az a srác vagyok aki a bemutatkozás után simán megkérdezni a csaját, hogy figyelj cica, hogy is hívják a szüleidet mert elfelejtettem bemutatkozásnál, mivel kicsit zavarban voltam. tádámmm, ennyi...
Mondd azt, hogy olyan szép neve van anyukádnak, honnan kapta a nevét? Beszélni fog róla. Vagy anyukádnak mi a lánykori neve?
A kérdező hozzászólása: jaja fiú vagyok, nem kérdem többször mert már egyszer kérdeztem és mondta, de ismét elfelejtettem:) )
párodat kérdezd meg nyugodtan, vagy a szülöket legközelebb hogy hoyg szólíthatod.... (van olyan akit kiráz a hideg ha néniznek még akkor is ha már 50 éves)
(*ok...bocsi...inkább töröld a válaszaimat, csak a helyet foglalom...)
*n (miért vagy 55%-os?:()
Jaj nyugalom!Bemutatkozáskor az emberek többsége arra figyel, hogy a saját nevét helyesen mondja.:D Egyszerûen kérdezd meg tõlük, vagy a barátnõdtõl, hogy hogyan szólíthatod õket!Lehet, hogy a rendes nevüket nem is szeretik, van valami érdekes becenevük, stb. Ikább kérdezz rá, az a biztos.:)
Utolsó vagyok. Párod/barátod/barátnõd
2! Én lány vagyok és simán elfejtem akkor rögtön, bemutatkozás után, hogy hogy hívják:D Amúgy meg kérdezd meg a párod, nem olyan ciki ez szerintem.
Hát az anyja nevét a személyi igazolványáról, diákigazolványáról (ha van még)...
Semmi pánik, nem kell rákérdezned. Nekem egybõl 5 nevet kellett volna megjegyeznem. Egészen egyszerûen, eleinte nem lesz dolgod a nevekkel, nyilván mert nem a szülõkhöz, hanem a csajhoz jársz. (tutira srác vagy a csajok jegyzik a neveket :D) aztán ha eléggé figyelsz akkor sztorikban szóba fog jönni a név, vagy csak beszélgetnek és a nevén szólítja egyik a másikat. Nem kell kérdezõsködni, megoldja magát a helyzet.
Nincsenek fent valamelyik közösségi oldalon? Amikor elsõ alkalommal találkoztam párom szüleivel annyira zavarban voltam, hogy anyukám nevén mutatkoztam be. Lévén, hogy 16 éves voltam, nem kicsit kerekedett a szemük, amikor közöltem, hogy xyné xy muncuska vagyok :D Aztán közöltem, hogy milyen hülye vagyok, bocsi, az az anyukám neve. Mindezt fülig vörösödve. Egy élmény volt.

A nyugati határszélen, Körmend, Szentgotthárd környéken van egy hely amit úgy hívnak, hogy Õrség. Mért hívják így?

Kinek kell ?rködnie ott és miért? Mit kell meg?rizni?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90rs%C3%A9g

Õrségi Nemzeti Park ennyi...
családszeretõ. És lehet, hogy sokkal boldogabb mint az aki négyszer annyit keres.
"Privát e-mail a válasz írójának Realista. Külföldön sincs kolbászbóla kerítés. Lehet 4szer annyit keres, de 6szor annyiba kerül az élet." ja, a benzin olcsóbb átszámítva a tömegközlekedés átszámítva valamivel drágább, de a NYUGATI fizetések arányában nézve a magyarhoz viszonyítva olcsóbb a kaja azonos árban van étterem fizetésbõl simán megengedhetõ minden nap lakásbérlet/rezsi - egy minimálbéres fizetés felét nem éri el könyvek - fele árban átszámítva, CD 1/3 - 1/2 árban minimálbérbõl heti 2 mozi/színház megvan de tulajdonképp igazad van, ott sincs kolbászból a kerítés---viszont nem sokkal drágább - a munkaszerzés az viszont körülményes
családcentrikus de nagyon:) Ez nem tudom mért rossz dolog.aAzért mert nagyon kötõdik a családjához attól még nem lúzer..
exem most volt kint 4 honapig irországba. sokat keresett és az élet sem drága kint. csak a cigi. de hazajött mert besokallt hogy nincs kihez hazamenni és nincs kihez szolni. erre mondják azt hogy a pénz nem boldogit.
Lokálpatrióta?
Lúzer. Na jó, azért nem, de majdnem. Külföldrõl vissza is lehet jönni, és pár év külföldi tapasztalatba nem szoktak családok belehalni. Tehát, mint minden ez is: "attól függ". Valamennyire bátornak és rugalmasnak is kell lenni, el kell tudni szakadni a gyökerektõl ahhoz, hogy valaki a lábára álljon. De az is igaz, hogy szép dolog, ha valakit a pénz nem vakít el, és az emberi kapcsolatai köré szervezi az életét.
Röghöz kötött.
érzelgõs szentimentális élhetetlen balek válassz, tetszés szerint
Peches, nem elég önálló.
Realista. Külföldön sincs kolbászbóla kerítés. Lehet 4szer annyit keres, de 6szor annyiba kerül az élet.
Elõre is elnézést kérek, hogy nem teljesen a kérdésre válaszolok, hanem inkább pár másik válaszoló kommentjére szeretnék reagálni, de egyszerûen nem bírom ki, hogy ne tegyem szóvá. Nem értem, hogy honnan jön ez a tévhit, hogy lehet, hogy külföldön 4szer annyit keresel, de az élet meg sokszorosával drágább, mert én nem ezt látom és tapasztalom, pedig 2 idegen országban is éltem már, és jelenleg is élek. Mindkét esetben legyen szó akár csak egy diákmunkáról, vagy rendes diplomás munkáról azt tapasztaltam, hogy legalább a fizetésen kétharmadát félre tudtam tenni havonta, mindamellett hogy normálisan laktam, ettem, szórakoztam, utazgattam más országokba. És csomó minden nemhogy nem drágább, de még olcsóbb is külföldön, legalábbis egyes országokban. Most látogattak meg nemrég a szüleim, és el voltak hûlve, hogy mennyi mindenért itt kevesebbet fizettek a boltban, mint Magyarországon tették volna. Oké, abban teljesen igazat adok, hogy a lakhatás és némely szolgáltatások (internet, fodrász) drágább, de a fizetésekhez képest még azok sem vészesek. Mi most itt kint egy viszonylag nagy lakást tartunk fenn a fizetésünk negyedébõl, ruhára meg kajára pedig kb kevesebbet kell költenünk mint Magyarországon. Szóval, hogy a kérdésre is válaszoljak végül, én azt mondanám az ilyen emberre, hogy nem éli az életét teljes erõbedobással, mert egy ilyen esélyt kihagyni és elszalasztani egyszerûen nem szabadna.
Gyökér! Fél év alatt 3 milkát spóroltam össze. Péntek délután 4-kor már itthon kortyolgattam a söröcském. Bécsnél messzebb viszont nem mennék, mert a hétvége fontos a haverokkal!
Csak egy pár példát tudok mondani, pl London. Az élelmiszer árak ugyanott vannak, mint Mo-n. A kozmetikai szerek olcsóbbak (pl ott 2 márkás tusfürdõ kerül annyiba, mint itt 1) a mûszaki cikkek is olcsóbbak.
Külföldön sincs kolbászból a kerités mi a biztositék hogy talál munkát, mihez kezd ha kirugják külföldön nem lehet csak úgy felugrani a családhoz barátokhoz egy tányér kajára.
marha, mint én. idehaza akarok orvos lenni, már most tudtom, pedig csak az egyetem felénél vagyok. nem önállóság kérdése, van aki ilyen és kész. nekem nem lenne pofám itt hagyni a családomat, a barátaimat, akik számítanak rám csak azért, hogy többet keressek. a pénz nem minden és ezt hozzám közel álló ember példáján tanultam meg. nem bírnék a tükörbe nézni, ha elhagynám az országomat és mindenkit, akit szeretek, ha képes lennék azt mondani, hogy õket gyógyítsák azok, akik nem elég jók külföldre vagy öregek vagy akármi. mi lesz azokkal, akiket itthon hagyunk? hát csak ide születtem, az Istenért...sz*rul megy minden, küzdés minden, de van kiért. a nagyszüleim és a szüleim sosem jönnek már külföldre, ahogy sok barátom sem és a testvéreim sem. lehet, hogy külföldön többet keresek és hazaküldöm a pénzt, de az nem mindig segítség. egyébként pedig itt vagyok otthon és ezen semmi sem változtat. szegénység van, elmaradás van, gond van, de otthon vagyok. ha hátat fordítok-és sokan hátat fordítanak, akkor ez nem is fog megváltozni sosem. és nem vagyok nagy magyar vagy ilyesmi, csak egy hétköznapi ember.
Hosszútávon kb. ugyanígy érzem kezdõ kutatóként, mint az utóbbi medikus válaszadó. Viszont pár évre szemrebbenés nélkül kimennék, részben a pénzért, részben a tapasztalatért.
"Elmenni innen messzire Nem lenne válasz semmire Nem lehetsz gyenge ennyire Feledni és feladni kész Veled lesz úgyis az egész Innen akármerre mész Maradni igazán merész Állj meg és nézz szembe vele" pár euróval többért nem lennék képes itthagyni az otthonomat. nekem ez az ország a nagybetûs OTTHON. máshol nem tudnám ilyen jól érezni magam, akármennyi pénzem lenne. minden ide köt. persze, nem valami fényes a helyzet, és én talán jobb körülmények közt élek mint jó pár honfitársam, lehet ezért sem kényszer a kivándorlás. de ha az lenne, akkor is depressziós lennék pár héten belül. nekem az nem éri meg.
utolsó, az nem otthon, ahol elszedik az utolsó vasad is (bankok megrendszabályozása nuku, magánnyugdíjpénztárak, áfaemelés), leszarják a fejed, ha beteg vagy (híres az egészségügyünk), ellehetetlenítik a munkavállalásod (járulékok, benzin egekbe emelése) és erõszakkal röghöz kötnek (orvosok röghöz kötésének a terve)....
lehet, de könyörgöm, ha mindenki elmegy, aki talán valaha is változtatni tudna, akkor mi lesz az országgal? mi lesz azokkal, akik itt maradnak, mert nincs tudásuk, pénzük, lehetõségük elmenni? dögöljenek meg? azért van ilyen szarban az ország, mert mindenki menne el, mindenki tojik arra, ami itthon van, mindenki a maga kalácsát sütögeti. ilyen a magyar, mindig másfelé húzunk. eltanulhatnánk némi nemzeti öntudatot más országoktól! lehet mindent a politikára fogni, de senki sem áll oda, hogy na majd én. ugyanaz az 5 párt van 20 éve. én nem vagyok tehetséges a politikában, de biztos lennének, akik igen, de azok sem tesznek, csak rázzák az öklüket. szar ami van? csináld jobban! én ha orvos leszek akkor igyekszem jobban csinálni és rábírni a környezetem, hogy õk is. kis lépés, de legalább valami. nem húzom el a seggemet, mert hiszek abban, hogy az országnak van jövõje.
A családcentrikusságot is tönkre tudja tenni az ellehetetlenített magyar viszonyok. Legalábbis én már menekülnék innen, munkát nem kaptam, fizethettem viszont a tb-t magam után. Most, hogy csontelhalást fedeztek fel nálam, várhatok három hónapot, hogy megMR-ezzék, hogy megbizonyosodjanak róla. Aztán kezdik csak kezelni. Szerintem azt remélik addigra megdöglök. Na, bocsánat, de nekem mostanában a szép városon, a családon kívül nem ad semmit Magyarország, valamibõl pedig élni kell. Úgyhogy én megyek. 22/L
Családcentrikusnak, akinek az emberi értékek, érzelmi kapcsolatok, a valahová, valakihez tartozás fontosabb, mint az anyagiak. Ameddig ez "megéri" neki, nem is fog kimenni soha. De ha végképp elkeserítõnek éli meg az itteni helyzetet, teljesen lefelé áll a mérleg nyelve és pl.sokáig nem kap munkát, akkor átrendezheti az értékrendjét muszájból.
Az élet rendje, hogy egy felnõtt kirepüljön a fészekbõl.
Igen, de ha egyszer majd saját családot is akar alapítani, meg élni, (mert számomra a világjárás jelenti azt, hogy élni), akkor nem árt magára is gondolni. Egyébként ebbõl nem derül ki sok, lehet, hogy az a valaki tényleg és õszintén családcentrikus, de lehet, hogy mondjuk annyira bamba, hogy anyuci nélkül az utcán sem tud átmenni.
Hungarista, Család és hazaszeretõ A pénz nem boldogít, lehet többet keresne külföldön, de 1000x jobban hiányozna neki a családja, barátai, ismerõsei.
Függõ személyiségtípus.
Lúzer. Pár évre igazán mehetne, és hát Európában mi van messze repülõgéppel?
Nekem is vannak ismerõseim kint. Svájcban ráadásul, ami gazdag ország. Keményen dolgozak és még kevesebb pénzük van szinte, mint mikor kimentek. Egy reggeli a pékségbõl egy vagyonba kerül.
csóró hazafinak hívják :D
Honnan tudjam, hogy hívják, nézd meg a telefonkönyvbe
Azt is mondhatnám hogy csóró lúzer de inkább azt mondom hogy nem elég bevállalós. Én is külföldön dolgozom és bár sok dolog drágább, havi 800-1000Eurót félrerakok.
Azért, mert egy életünk van, és azt kell élveznünk. Én is sajnálom, boldogabban élnék itthon családdal, barátokkal.. De egyszerûen nem tudok boldog lenni, ha kiszámolom a mostani fizetésembõl mikor fogja saját lakásra futni, mondjuk 2-3 szobásra, ahol családot is lehet alapítani.. Pedig szerencsés vagyok, mert a szüleim még nem rúgtak ki itthonról, így nem megy el az egész fizetésem lakhatásra, megélhetésre, csak a fele...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!