Találatok a következő kifejezésre: Mért elítélendő hogy a (3 db)

Elítélendő, hogy nem akarom még beadni a gyermekemet oviba (2, 5 éves), mert én nem készültem még fel rá?

Úgy terveztük, hogy 2 gyerkőc között nem megyek vissza dolgoni, de nem jött még össze, meg arra sem készültem fel lelkileg, hogy visszamenjek dolgozni. Egyébként be van íratva, persze, ha nem jön a tesó és 3 éves lesz, menni fog oviba, de most még én nem vagyok rá felkészülve. Olyan váratlanul ért, h az ovónők erőltetnék, h szoktassam be.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ. Én 3,5 évesen adtam be, engem is szekáltak, dadus, óvónõ megállított az utcán. Mondd, hogy nem stabilan szobatiszta vagy nagyon anyás. Nekem könnyebb volt, hogy mikor mindkettõ kicsi volt, nem kellett reggelente keltegetni õket és oviba rohanni.

Nem kötelezõ. Én 3, 5 évesen adtam be, engem is szekáltak, dadus, óvónõ megállított az utcán. Mondd, hogy nem stabilan szobatiszta vagy nagyon anyás. Nekem könnyebb volt, hogy mikor mindkettõ kicsi volt, nem kellett reggelente keltegetni õket és oviba rohanni.
2, 5 évesen még semmi keresni valója az óvodában. Kevés a létszám abban az óvodában, hogy így akarnak gyereket beterelni?
És a bölcsi?
Attól függ hogy mennyire igényli a gyerek társaságot. Ha szeretne közösségbe járni akkor én vinném akármennyire is fáj nekem. Szintén így voltam a gyermekem 2 és fél éves volt, mikor elkezdtem hordani és nagyon jól érezte magát, igaz csak délig volt. Nem tudsz vele úgy játszani, mint a hasonló korú gyerekek. A nevelési tanácsadó azt mondta, hogy ne kezeljem babaként, õ már egy kis gyermek. Kérdezd meg hogy õ mit szeretne.
Gyerektõl függ. Már 2, 5 éves, annyira nem kicsi. Megpróbálhatjátok hogy viszed délelõttre, ha rugalmas az ovi, akkor mondjuk egy héten 3x. Az oviban már vannak közös foglalkozások, ezeket nagy valószínûséggel élvezni fogja. Egy próbát megér.
Ugyanígy vagyok, mint Te.Nekem õ a 3., de az elsõm is 4 évesen kezdte az ovit.Nagyon anyás is, meg eljátszik a tesóival, és szerencsére van a házunkban egy vele idõs kisfiú is.Úgy látom neki ez elég még.Édesanyám óvónõ volt, úgyhogy sajnos tudom, hogy mennek a dolgok bent.Persze más, ha mindenképp dolgozni kell menni valakinek, be kell adnia, s próbálja a legjobb csoportot, óvónénit megtalálni.Én is megkaptam már, hogy anyámasszony katonája lesz a gyerek.De nekem még annyira kicsi-pontozzatok le_én egyszerûen sajnálom szerencsétlen 2és fél, épphogy 3 éves ovisokat.
Úgy tudom, hogy 3 éves kortól kötelezõ az ovi. (Kivéve, ha a "szakember" szerint nem érett az óvodára) Itt, ha egy gyerkõc bölcsis, és betölti a 3. évét, még év közben is elõszeretettel kiteszik. 2, 5 évest még én sem szívesen oviztatnék, szerintem bõven ráérsz fél év múlva beszoktatni, majd ha ténylegesen kezdõdik az ovi.
Szia! Én is úgy gondolom, hogy nyugodtan várd meg a 3. évét a picinek. Különben is, ez az idõ úgysem jön többé vissza. Én inkább azokat az anyukákat értem meg nehezebben, akiknek nem lenne muszáj dolgozni, és mégis bölcsibe adják a gyermeküket. Bár tény, hogy mindenki más.
Nem, semmiképpen nem elítélendõ, de ez a történet nem rólad szól, hanem a gyerekedrõl. Kérdés, mennyire igényli a társaságot, hasonló korú gyerekeket. Nem az óvónõknek kell eldönteni, hogy a te gyereked menjen-e oviba, hanem neked. A helyedben én tennék egy próbát. Add be oviba, de csak délelõttre. Majd meglátod, hogy érzi/tek magatokat!

Mért elítélendő dolog, hogy a csecsemő a szülei között alszik?

Holott én azt látom, hogy ez a picinek nagyon jó érzés

Legjobb válasz: Több okból mondják, hogy nem éppen helyes. Egyrészt, mert ha te is alszol, meg a párod is, könnyen elõfordulhat, hogy valamelyikõtök ráfekszik a babára, ebbõl már történtek tragikus kimenetelû dolgok. A másik, hogy ha ehhez nagyon hozzászokik, akkor késõbb sem nagyon lehet a saját ágyába szoktatni, de gondolom ti sem akartok évekre lemondani a házaséletrõl. Muszáj, hogy legyen egy olyan terület, ami csak a tiétek. Ez nem azt jelenti, hogy a babát nem lehet beengedni a szülõi ágyba, de ne aludjon ott egész éjszaka. A legtöbb baba felébred reggel (hajnalban), de még eléggé álmos, ilyenkor nyugodtan magatok mellé vehetitek, ilyenkor még visszaalszik, és te is pihenhetsz még. De neki is meg kell tanulni tiszteletben tartani mások privát szféráját, mert különben késõbb sem fogja.

Több okból mondják, hogy nem éppen helyes. Egyrészt, mert ha te is alszol, meg a párod is, könnyen elõfordulhat, hogy valamelyikõtök ráfekszik a babára, ebbõl már történtek tragikus kimenetelû dolgok. A másik, hogy ha ehhez nagyon hozzászokik, akkor késõbb sem nagyon lehet a saját ágyába szoktatni, de gondolom ti sem akartok évekre lemondani a házaséletrõl. Muszáj, hogy legyen egy olyan terület, ami csak a tiétek. Ez nem azt jelenti, hogy a babát nem lehet beengedni a szülõi ágyba, de ne aludjon ott egész éjszaka. A legtöbb baba felébred reggel (hajnalban), de még eléggé álmos, ilyenkor nyugodtan magatok mellé vehetitek, ilyenkor még visszaalszik, és te is pihenhetsz még. De neki is meg kell tanulni tiszteletben tartani mások privát szféráját, mert különben késõbb sem fogja.
Nagyon egyet ertek a masodik szoloval ugyanakkor megertem az elottem szolot is. Lassan 8 eve foglalkozom gyerekekkel ujszulottol 10 eves korig. Tudom, hogy nagyon kellemes anyanak babukajaval egyutt aludni es kenyelmes is szoptatasi szempontbol. Ugyanakkor igen, egy rossz mozdulat es nagy kart lehet tenni a bababan. En azt mondom az elso par 1-3 honap meg ok. hogy ha eleg bator vagy es a kicsiddel alszol. De aztan kemeny szivvel barhogyis koveteli a Mama meleget ki kell tenni a szuret a sajat budoarjaba. Kulonosen veszelyes a 14honapos kor utan...akkor SOHA nem fogod kitenni a szuret. Ez tapasztalat.
Szia! Nem elítélendõ, csak nem fogod tudni leszoktatni késõbb és folyton ott akar majd aludni. Én csak ezért nem venném magam mellé, és persze a korábbi válaszadó által mondott ráfekvés miatt. Hidd el késõbb lesz ebbõl probléma.
Nekem 3 gyerekem van. 2 huszon éves, és egy kilenc éves. Tehát van némi tapasztalatom. Szerintem sem bûn, sõtt, ha a gyerek igényli akkor fontos is. Nem értem azokat a szülõket, akik saját önzõ érdekbõl kirakják a gyereket. Minden gyerek más. Tapasztalatom szerint a két nagy jobban megmaradt a szobájukba, mert nem voltak egyedül. A kicsit már vehetjük egykének is a nagy korkülömbség miatt. Õ igényelte a közelségemet, és amikor elkezdõdött a nagycsoport, majd a suli, már nem volt rám szüksége. Önálló lett, magától választotta az állandó külön alvást, és egyszer sem akar kijönni. Megért a dologra. Azért mi nagyok idõnként belegondolhatnánk, hogy milyen piszok rosszul esne, ha vágyuk egy kis bújásra, akár egész éjjel, és azt kapnánk, hogy " te már nagy vagy, és legyél önálló, meg egyébként is van neked is egy térfeled, menj oda." Ugye gáz lenne. Azt sem értem, hogy a keleti kultúrákban, és a természeti népeknél miér az természetes, hogy a szülõk együtt alszanak a gyerekekkel? És mit csinálnak azok a szülõk, akik csak egy szobában laknak úgy családilag? Mert nincs több. Ezért írtam, hogy önzõk vagyuk. Szerintm az ösztönöd meg a szived pontosan tunifogja a helyes választ.
Miért lenne ez elitélendö dolog, szerintem nem az
Az én lányom 10 hónapos, újszülöttkorától velünk alszik, direkt ezért csináltattunk nagyobb ágyat. Eszem ágában sincs kitenni, pedig van külön szobája. Neki is jó, és nekünk is jó, hogy velünk van. Én nem tudtam sajnos szoptatni, ezért nem a kényelmi okok miatt van így.
Szia! Az én manókám 1 hónapos koráig velem aludt! Tök jó volt a babának is és nekem is. 1 hónapos kora után szoktattam az ágyába. Sikerült! Minden kicsi más és más!!!! Ha Te úgy érzed, hogy nektek ez a jó, akkor ne foglalkozz semmivel. Én jobban bíztam a megérzéseimben, mint a légzésfigyelõben!!!!! :)
Miért lenne önõ egy szülõ, ha legalább éjszaka arra vágyik, hogy a párjával alhasson - és csak vele. A szülõséget nem szabad összetéveszteni a rabszolgasággal. Szeresd nagyon a gyereked, tegyél meg érte mindent, de gondolj arra is, hogy neked mi a jó. Különben hogyan tanulna meg késõbb alkalmazkodni az a gyerek?
Az én lányom mellettünk alszik, én ugy érzem biztonságban még. ( látom és hallom minden mozdulatát , alvását. Két hónapos, és igényli sztem h ott legyen mellettem éjszaka is. Ahogy nektek a legjobb ugy aludjatok!

Elítélendő, ha nem veszünk meg mindent a babának előre, mert úgyis tudjuk, hogy sok mindent fogunk ajándékba kapni?

Tudom, hogy édesanyám pl. vett már pár dolgot, így mi csak egy ágynemű huzat szettet vettünk, mert ő már vett kettőt, cumisüvegből is vett már négyet stb. így nem látom értelmét, hogy itt álljanak toronyban. Vagy pl. nem vettünk még pihenőszéket, mert amikor pár hetes még úgysem kell, és azt kérnénk keresztelőre a keresztszülőktől. Nagyon számítóak vagyunk? Igazából nagyon fiatalok vagyunk mindketten a férjemmel, és habár lenne most rá pénzünk, inkább amit lehet, azt megspórolnánk, sajnos úgysem nagyon kaptunk semmit barátoktól, rokonoktól, mert nem született mostanában baba sehol, így mindent meg kell vennünk az ajándékokat leszámítva. Természetesen nem várom el, hogy bárki vegyen bármit is, anyukámnak is elmondtam, hogy ne vásároljon halomra, de ő neki nem lehet parancsolni, hogy végre unokája születik, és jó pár évig nem lesz több unoka, illetve a keresztszülőknek is majd vagy mondunk ajándékötletet, vagy vesznek, amit jónak látnak, és én vagyok keresztanya, szerintem ez a legrosszabb, amikor semmi támpontom nincs. Amire csak szüksége van a babának, az mindene meglesz, de a pazarlást szeretnénk elkerülni.

Legjobb válasz: Teljesen jól gondolkodtok, nincs annak értelme, hogy halomra vásároljatok mindent. Ha van már 4 cumisüveg, akkor fölösleges venni még többet. Ugyanez igaz a többi dologra is.

Teljesen jól gondolkodtok, nincs annak értelme, hogy halomra vásároljatok mindent. Ha van már 4 cumisüveg, akkor fölösleges venni még többet. Ugyanez igaz a többi dologra is.
Semmi baj nincs ezzel. Mi semmit nem vettünk a babának addig, amíg nem kaptuk meg az ígért dolgokat. Addig igazából nem is tudtuk, hogy mit kell még venni, mert tényleg nagyon sokan segítettek. Majd a 30. hét után, amikor már itt voltak a dolgok, elmentünk megvenni a többi szükséges dolgot, de már nem kellett sok minden. :) Nem is értem miért érzed úgy, hogy ez nem normális?
Szerintem nem baj. Mondjuk én nem örülnék ha megmondanák mit vegyek keresztszülõként. Keresztelésre eszembe sem jutna etetõszéket venni, én arra valami maradandót szeretnék, amire 20 évesen is ránézhet. Bár ha õk megkérdezik nyugodtan mondhatód.
Teljesen praktikus, normális gondolkodás. Én már ismerõsnél is úgy voltam, aki babát várt, hogy elõre megkérdeztem mivel szállhatok be a kelengyébe, mert nem akarok hülyeséget venni. Elõre oda is adtam (nem babonások egyáltalán) meg úgyis meg kell lennie a baba születése körül. Én is vagyok keresztanya, én is megkérdeztem, autósülést kapott a keresztgyerek. Csak praktikusan! :)
nem
ki az, aki ezt elítélné? mi csak olyat vettünk, ami az elsõ pár hétben már kell, a többit pl. lehet ajándékba kérni, úgyis megkérdezik, mire van szükségünk, nem várjuk el, de hát hol szokás pl. Karácsonykor üres kézzel menni? alapvetõen amúgy is azt gondolom, egy újszülöttnek minimális dolgokra van szüksége, fõleg, hogy a felérõl azt se tudjuk, kell-e, fogjuk-e használni. más, mert kismama dolog, de pl. mellszívót se vettem, honnan tudjam, lesz-e tejem? ha kell, a férjem felkészült, elüget a boltba és kész :) vagy pl. nem vettünk raklapnyi pelust, mert ahogy látom, hallom, nem mindenkinek jön be ugyanaz a márka. nekünk ágynemû is egy van :) (még - és 1-1, mert ikrek, na de értitek a lényeget) 31 hikm
szerintem a két legfontosabb dolog a kiságy és a babaruha... ezekkel kapcsolatban biztosra menjetek! a többit meg ha megkapjátok másoktól, akkor csak örüljetek neki, nagy szerencse ez ám, sokba kerül a babaholmi sajna-sajna... jól jön a pénz majd a pelusra. ui: cumisüveg felesleges - mármint bízom benne, hogy felesleges lesz (eladod a vaterán majd...), mert szoptatsz :) boldog babavárást! :)
Tíz hónapos múlt a fiam, de mi a babakocsin és a gyerekbútoron kívül nem vettünk még neki semmit. Volt már keresztelõje, kaptunk hülyeséget is, de a viszonylag nagy dolgokat (játék) akkor mondtuk meg, így azokat is megkapta. Tényleg nem kell túlspilázni a dolgot, amiket anyukám és anyósom vett a baba születése elõtt - felét nem használom. Októberi a fiam, karácsonyra kértünk még nagyobb dolgokat (járóka, ilyesmiket). Bár mi rengeteg dolgot kaptunk rokonoktól (ruha, játék, eszközök), de minden alkalomra elhalmoztak új ruhákkal is minket, ami tök felesleges pénzkidobás részükrõl (fõleg, hogy leértékelve vették és nagyobb ruhákat kapott - pl.karácsonyra kapott tavaszi együttesét kb. februárban tudtam volna ráadni, holott április végén lett valamelyest jobb idõ. Írd össze, hogy miket szeretnétek majd neki, különbözõ árkategóriákban. Ha kérdezik hogy mit hozzanak, bátran mondj 2-3 dolgot felsorolásszerûen, hogy válasszanak. Felesleges az, hogy olyan dolgokat kapj, amit csak pakolsz egyik helyrõl a másikra, miközben a kigondolt holmit meg kell venned.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!