Találatok a következő kifejezésre: Mért elítélendő hogy (5 db)

Mért elítélendő dolog, hogy a csecsemő a szülei között alszik?

Holott én azt látom, hogy ez a picinek nagyon jó érzés

Legjobb válasz: Több okból mondják, hogy nem éppen helyes. Egyrészt, mert ha te is alszol, meg a párod is, könnyen elõfordulhat, hogy valamelyikõtök ráfekszik a babára, ebbõl már történtek tragikus kimenetelû dolgok. A másik, hogy ha ehhez nagyon hozzászokik, akkor késõbb sem nagyon lehet a saját ágyába szoktatni, de gondolom ti sem akartok évekre lemondani a házaséletrõl. Muszáj, hogy legyen egy olyan terület, ami csak a tiétek. Ez nem azt jelenti, hogy a babát nem lehet beengedni a szülõi ágyba, de ne aludjon ott egész éjszaka. A legtöbb baba felébred reggel (hajnalban), de még eléggé álmos, ilyenkor nyugodtan magatok mellé vehetitek, ilyenkor még visszaalszik, és te is pihenhetsz még. De neki is meg kell tanulni tiszteletben tartani mások privát szféráját, mert különben késõbb sem fogja.

Több okból mondják, hogy nem éppen helyes. Egyrészt, mert ha te is alszol, meg a párod is, könnyen elõfordulhat, hogy valamelyikõtök ráfekszik a babára, ebbõl már történtek tragikus kimenetelû dolgok. A másik, hogy ha ehhez nagyon hozzászokik, akkor késõbb sem nagyon lehet a saját ágyába szoktatni, de gondolom ti sem akartok évekre lemondani a házaséletrõl. Muszáj, hogy legyen egy olyan terület, ami csak a tiétek. Ez nem azt jelenti, hogy a babát nem lehet beengedni a szülõi ágyba, de ne aludjon ott egész éjszaka. A legtöbb baba felébred reggel (hajnalban), de még eléggé álmos, ilyenkor nyugodtan magatok mellé vehetitek, ilyenkor még visszaalszik, és te is pihenhetsz még. De neki is meg kell tanulni tiszteletben tartani mások privát szféráját, mert különben késõbb sem fogja.
Nagyon egyet ertek a masodik szoloval ugyanakkor megertem az elottem szolot is. Lassan 8 eve foglalkozom gyerekekkel ujszulottol 10 eves korig. Tudom, hogy nagyon kellemes anyanak babukajaval egyutt aludni es kenyelmes is szoptatasi szempontbol. Ugyanakkor igen, egy rossz mozdulat es nagy kart lehet tenni a bababan. En azt mondom az elso par 1-3 honap meg ok. hogy ha eleg bator vagy es a kicsiddel alszol. De aztan kemeny szivvel barhogyis koveteli a Mama meleget ki kell tenni a szuret a sajat budoarjaba. Kulonosen veszelyes a 14honapos kor utan...akkor SOHA nem fogod kitenni a szuret. Ez tapasztalat.
Szia! Nem elítélendõ, csak nem fogod tudni leszoktatni késõbb és folyton ott akar majd aludni. Én csak ezért nem venném magam mellé, és persze a korábbi válaszadó által mondott ráfekvés miatt. Hidd el késõbb lesz ebbõl probléma.
Nekem 3 gyerekem van. 2 huszon éves, és egy kilenc éves. Tehát van némi tapasztalatom. Szerintem sem bûn, sõtt, ha a gyerek igényli akkor fontos is. Nem értem azokat a szülõket, akik saját önzõ érdekbõl kirakják a gyereket. Minden gyerek más. Tapasztalatom szerint a két nagy jobban megmaradt a szobájukba, mert nem voltak egyedül. A kicsit már vehetjük egykének is a nagy korkülömbség miatt. Õ igényelte a közelségemet, és amikor elkezdõdött a nagycsoport, majd a suli, már nem volt rám szüksége. Önálló lett, magától választotta az állandó külön alvást, és egyszer sem akar kijönni. Megért a dologra. Azért mi nagyok idõnként belegondolhatnánk, hogy milyen piszok rosszul esne, ha vágyuk egy kis bújásra, akár egész éjjel, és azt kapnánk, hogy " te már nagy vagy, és legyél önálló, meg egyébként is van neked is egy térfeled, menj oda." Ugye gáz lenne. Azt sem értem, hogy a keleti kultúrákban, és a természeti népeknél miér az természetes, hogy a szülõk együtt alszanak a gyerekekkel? És mit csinálnak azok a szülõk, akik csak egy szobában laknak úgy családilag? Mert nincs több. Ezért írtam, hogy önzõk vagyuk. Szerintm az ösztönöd meg a szived pontosan tunifogja a helyes választ.
Miért lenne ez elitélendö dolog, szerintem nem az
Az én lányom 10 hónapos, újszülöttkorától velünk alszik, direkt ezért csináltattunk nagyobb ágyat. Eszem ágában sincs kitenni, pedig van külön szobája. Neki is jó, és nekünk is jó, hogy velünk van. Én nem tudtam sajnos szoptatni, ezért nem a kényelmi okok miatt van így.
Szia! Az én manókám 1 hónapos koráig velem aludt! Tök jó volt a babának is és nekem is. 1 hónapos kora után szoktattam az ágyába. Sikerült! Minden kicsi más és más!!!! Ha Te úgy érzed, hogy nektek ez a jó, akkor ne foglalkozz semmivel. Én jobban bíztam a megérzéseimben, mint a légzésfigyelõben!!!!! :)
Miért lenne önõ egy szülõ, ha legalább éjszaka arra vágyik, hogy a párjával alhasson - és csak vele. A szülõséget nem szabad összetéveszteni a rabszolgasággal. Szeresd nagyon a gyereked, tegyél meg érte mindent, de gondolj arra is, hogy neked mi a jó. Különben hogyan tanulna meg késõbb alkalmazkodni az a gyerek?
Az én lányom mellettünk alszik, én ugy érzem biztonságban még. ( látom és hallom minden mozdulatát , alvását. Két hónapos, és igényli sztem h ott legyen mellettem éjszaka is. Ahogy nektek a legjobb ugy aludjatok!

Elítélendő, hogy nem akarom még beadni a gyermekemet oviba (2, 5 éves), mert én nem készültem még fel rá?

Úgy terveztük, hogy 2 gyerkőc között nem megyek vissza dolgoni, de nem jött még össze, meg arra sem készültem fel lelkileg, hogy visszamenjek dolgozni. Egyébként be van íratva, persze, ha nem jön a tesó és 3 éves lesz, menni fog oviba, de most még én nem vagyok rá felkészülve. Olyan váratlanul ért, h az ovónők erőltetnék, h szoktassam be.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ. Én 3,5 évesen adtam be, engem is szekáltak, dadus, óvónõ megállított az utcán. Mondd, hogy nem stabilan szobatiszta vagy nagyon anyás. Nekem könnyebb volt, hogy mikor mindkettõ kicsi volt, nem kellett reggelente keltegetni õket és oviba rohanni.

Nem kötelezõ. Én 3, 5 évesen adtam be, engem is szekáltak, dadus, óvónõ megállított az utcán. Mondd, hogy nem stabilan szobatiszta vagy nagyon anyás. Nekem könnyebb volt, hogy mikor mindkettõ kicsi volt, nem kellett reggelente keltegetni õket és oviba rohanni.
2, 5 évesen még semmi keresni valója az óvodában. Kevés a létszám abban az óvodában, hogy így akarnak gyereket beterelni?
És a bölcsi?
Attól függ hogy mennyire igényli a gyerek társaságot. Ha szeretne közösségbe járni akkor én vinném akármennyire is fáj nekem. Szintén így voltam a gyermekem 2 és fél éves volt, mikor elkezdtem hordani és nagyon jól érezte magát, igaz csak délig volt. Nem tudsz vele úgy játszani, mint a hasonló korú gyerekek. A nevelési tanácsadó azt mondta, hogy ne kezeljem babaként, õ már egy kis gyermek. Kérdezd meg hogy õ mit szeretne.
Gyerektõl függ. Már 2, 5 éves, annyira nem kicsi. Megpróbálhatjátok hogy viszed délelõttre, ha rugalmas az ovi, akkor mondjuk egy héten 3x. Az oviban már vannak közös foglalkozások, ezeket nagy valószínûséggel élvezni fogja. Egy próbát megér.
Ugyanígy vagyok, mint Te.Nekem õ a 3., de az elsõm is 4 évesen kezdte az ovit.Nagyon anyás is, meg eljátszik a tesóival, és szerencsére van a házunkban egy vele idõs kisfiú is.Úgy látom neki ez elég még.Édesanyám óvónõ volt, úgyhogy sajnos tudom, hogy mennek a dolgok bent.Persze más, ha mindenképp dolgozni kell menni valakinek, be kell adnia, s próbálja a legjobb csoportot, óvónénit megtalálni.Én is megkaptam már, hogy anyámasszony katonája lesz a gyerek.De nekem még annyira kicsi-pontozzatok le_én egyszerûen sajnálom szerencsétlen 2és fél, épphogy 3 éves ovisokat.
Úgy tudom, hogy 3 éves kortól kötelezõ az ovi. (Kivéve, ha a "szakember" szerint nem érett az óvodára) Itt, ha egy gyerkõc bölcsis, és betölti a 3. évét, még év közben is elõszeretettel kiteszik. 2, 5 évest még én sem szívesen oviztatnék, szerintem bõven ráérsz fél év múlva beszoktatni, majd ha ténylegesen kezdõdik az ovi.
Szia! Én is úgy gondolom, hogy nyugodtan várd meg a 3. évét a picinek. Különben is, ez az idõ úgysem jön többé vissza. Én inkább azokat az anyukákat értem meg nehezebben, akiknek nem lenne muszáj dolgozni, és mégis bölcsibe adják a gyermeküket. Bár tény, hogy mindenki más.
Nem, semmiképpen nem elítélendõ, de ez a történet nem rólad szól, hanem a gyerekedrõl. Kérdés, mennyire igényli a társaságot, hasonló korú gyerekeket. Nem az óvónõknek kell eldönteni, hogy a te gyereked menjen-e oviba, hanem neked. A helyedben én tennék egy próbát. Add be oviba, de csak délelõttre. Majd meglátod, hogy érzi/tek magatokat!

Elítélendő, ha nem veszünk meg mindent a babának előre, mert úgyis tudjuk, hogy sok mindent fogunk ajándékba kapni?

Tudom, hogy édesanyám pl. vett már pár dolgot, így mi csak egy ágynemű huzat szettet vettünk, mert ő már vett kettőt, cumisüvegből is vett már négyet stb. így nem látom értelmét, hogy itt álljanak toronyban. Vagy pl. nem vettünk még pihenőszéket, mert amikor pár hetes még úgysem kell, és azt kérnénk keresztelőre a keresztszülőktől. Nagyon számítóak vagyunk? Igazából nagyon fiatalok vagyunk mindketten a férjemmel, és habár lenne most rá pénzünk, inkább amit lehet, azt megspórolnánk, sajnos úgysem nagyon kaptunk semmit barátoktól, rokonoktól, mert nem született mostanában baba sehol, így mindent meg kell vennünk az ajándékokat leszámítva. Természetesen nem várom el, hogy bárki vegyen bármit is, anyukámnak is elmondtam, hogy ne vásároljon halomra, de ő neki nem lehet parancsolni, hogy végre unokája születik, és jó pár évig nem lesz több unoka, illetve a keresztszülőknek is majd vagy mondunk ajándékötletet, vagy vesznek, amit jónak látnak, és én vagyok keresztanya, szerintem ez a legrosszabb, amikor semmi támpontom nincs. Amire csak szüksége van a babának, az mindene meglesz, de a pazarlást szeretnénk elkerülni.

Legjobb válasz: Teljesen jól gondolkodtok, nincs annak értelme, hogy halomra vásároljatok mindent. Ha van már 4 cumisüveg, akkor fölösleges venni még többet. Ugyanez igaz a többi dologra is.

Teljesen jól gondolkodtok, nincs annak értelme, hogy halomra vásároljatok mindent. Ha van már 4 cumisüveg, akkor fölösleges venni még többet. Ugyanez igaz a többi dologra is.
Semmi baj nincs ezzel. Mi semmit nem vettünk a babának addig, amíg nem kaptuk meg az ígért dolgokat. Addig igazából nem is tudtuk, hogy mit kell még venni, mert tényleg nagyon sokan segítettek. Majd a 30. hét után, amikor már itt voltak a dolgok, elmentünk megvenni a többi szükséges dolgot, de már nem kellett sok minden. :) Nem is értem miért érzed úgy, hogy ez nem normális?
Szerintem nem baj. Mondjuk én nem örülnék ha megmondanák mit vegyek keresztszülõként. Keresztelésre eszembe sem jutna etetõszéket venni, én arra valami maradandót szeretnék, amire 20 évesen is ránézhet. Bár ha õk megkérdezik nyugodtan mondhatód.
Teljesen praktikus, normális gondolkodás. Én már ismerõsnél is úgy voltam, aki babát várt, hogy elõre megkérdeztem mivel szállhatok be a kelengyébe, mert nem akarok hülyeséget venni. Elõre oda is adtam (nem babonások egyáltalán) meg úgyis meg kell lennie a baba születése körül. Én is vagyok keresztanya, én is megkérdeztem, autósülést kapott a keresztgyerek. Csak praktikusan! :)
nem
ki az, aki ezt elítélné? mi csak olyat vettünk, ami az elsõ pár hétben már kell, a többit pl. lehet ajándékba kérni, úgyis megkérdezik, mire van szükségünk, nem várjuk el, de hát hol szokás pl. Karácsonykor üres kézzel menni? alapvetõen amúgy is azt gondolom, egy újszülöttnek minimális dolgokra van szüksége, fõleg, hogy a felérõl azt se tudjuk, kell-e, fogjuk-e használni. más, mert kismama dolog, de pl. mellszívót se vettem, honnan tudjam, lesz-e tejem? ha kell, a férjem felkészült, elüget a boltba és kész :) vagy pl. nem vettünk raklapnyi pelust, mert ahogy látom, hallom, nem mindenkinek jön be ugyanaz a márka. nekünk ágynemû is egy van :) (még - és 1-1, mert ikrek, na de értitek a lényeget) 31 hikm
szerintem a két legfontosabb dolog a kiságy és a babaruha... ezekkel kapcsolatban biztosra menjetek! a többit meg ha megkapjátok másoktól, akkor csak örüljetek neki, nagy szerencse ez ám, sokba kerül a babaholmi sajna-sajna... jól jön a pénz majd a pelusra. ui: cumisüveg felesleges - mármint bízom benne, hogy felesleges lesz (eladod a vaterán majd...), mert szoptatsz :) boldog babavárást! :)
Tíz hónapos múlt a fiam, de mi a babakocsin és a gyerekbútoron kívül nem vettünk még neki semmit. Volt már keresztelõje, kaptunk hülyeséget is, de a viszonylag nagy dolgokat (játék) akkor mondtuk meg, így azokat is megkapta. Tényleg nem kell túlspilázni a dolgot, amiket anyukám és anyósom vett a baba születése elõtt - felét nem használom. Októberi a fiam, karácsonyra kértünk még nagyobb dolgokat (járóka, ilyesmiket). Bár mi rengeteg dolgot kaptunk rokonoktól (ruha, játék, eszközök), de minden alkalomra elhalmoztak új ruhákkal is minket, ami tök felesleges pénzkidobás részükrõl (fõleg, hogy leértékelve vették és nagyobb ruhákat kapott - pl.karácsonyra kapott tavaszi együttesét kb. februárban tudtam volna ráadni, holott április végén lett valamelyest jobb idõ. Írd össze, hogy miket szeretnétek majd neki, különbözõ árkategóriákban. Ha kérdezik hogy mit hozzanak, bátran mondj 2-3 dolgot felsorolásszerûen, hogy válasszanak. Felesleges az, hogy olyan dolgokat kapj, amit csak pakolsz egyik helyrõl a másikra, miközben a kigondolt holmit meg kell venned.


Szerintetek elitélendö ha valaki 15 évesen terhes lesz és meg is szüli? Ugy hogy az apuka mellette maradna mert szeretne kis babát?

Legjobb válasz: Szerintem is az elítélendõ, amit elõttem leírtak: hogy ebben a korban már szexelnek a kislányok. És nem, én nem hiszem, hogy az apuka megmarad a kislány-anya mellett, kövezzetek meg, de nem tudom elhinni. Esetleg az esetek elenyészõ hányadában, de nem ez a jellemzõ. Persze, hogy ameddig "csak" terhes az anyuka, addig ugye nem sír a baba, az "apuka" bírja a strapát. Aztán jön a haddelhadd, és inkább elhúz...

Hát nem tudom, de nekem 15 éves koromban még eszembe se jutott szexelni, pedig most se vagyok sokkal idõsebb, szóval nem azért mondom mert más korban éltem. 15 évesen én óriási felelõtlenségnek tartom, de nem az én dolgom, így nem ítélkezem. Minden esetre remélem, ha egyszer lesz egy lányom nem kerül ilyen helyzetbe.
15 évesen szexuális kapcsolat??Hol vannak ilyenkor a szülök?..akkor nagyon jó nagymama meg nagypapa lesz a szülõkbõl.Gratula..biztos jó volt a neveltetés...Szegény születendõ kis baba..
Én elítélem, amiért teherbe esett! 15 évesen azt sem tudtam elképzelni, hogy lefeküdjek a pasimmal, pedig nem éltem szent életet én sem, de azért 15 évesen teherbe esni! Hát szomorú, de mostanában tényleg nagyon sok a tini mami. Lassan itt is lehet forgatni az MTV csodasorozatát. :(
15 évesen borzalmasan korai.. 1. gyereknek gyereket? 2. mi lesz az iskolákkal? pár év múlva hol fog dolgozni? bizonyítvány nélkül a mai világban.. 3. mi a garancia arra, hogy apuka 10 év múlva is akarja a babát? és ha eltelik 1-2 év és egyedül marad az anyuka a gyerekkel, mit csinál? mibõl tartja el?
Szerintem is az elítélendõ, amit elõttem leírtak: hogy ebben a korban már szexelnek a kislányok. És nem, én nem hiszem, hogy az apuka megmarad a kislány-anya mellett, kövezzetek meg, de nem tudom elhinni. Esetleg az esetek elenyészõ hányadában, de nem ez a jellemzõ. Persze, hogy ameddig "csak" terhes az anyuka, addig ugye nem sír a baba, az "apuka" bírja a strapát. Aztán jön a haddelhadd, és inkább elhúz...
Nem az elítélendõ, hogy megszüli, hanem az, hogy 15 évesen olyan aktív szexuális életet él, amely miatt teherbe esik. Szvsz egy 15 éves kislánynak nem a gyerekszülés lenne a dolga, hiszen még maga is gyerek, valószínûleg a szüleinek kell eltartania a kisunokát. Egy nõ akkor szüljön gyereket, ha: tervezte, el tudja tartani, alkalmas rá.
Sok múlik a körülményeken, de én sem pártolom, hogy 15 éves gyerekek szexeljenek, pont az ilyen esetek miatt. A szex természetes következménye a terhesség ÉS a gyerekszülés. Addig rendben van, hogy megszüli. De a történet nem itt ér véget, sõt itt kezdõdik csak igazán. Akkor mi van, ha apuka három év múlva mégis inkább élni szeretne?! 18 évesen ott marad egy gyerekkel, és még GYES-t se kap, szakmája nincs, kisgyerekkel pedig nem tud akármilyen állást elvállalni.
Az, hogy megszüli nem, de hogy 15 évesen teherbe esik, az már igen, elítélendõ. Eleve nem kéne 15 évesen még szexuális életet élni, bár tudom, manapság ez már gyakori, de hogy még védekezni sem tudnak, az elég elkeserítõ. Egyébként meg az egy dolog, hogy akkor apuka mellette marad, de vajon meddig? A nehézségek még csak a gyerek születése után jönnek. A másik, hogy picit inkább a nagyszülei nevelnék, és tartanák el, mert még maga a 15 éves anyuka is gyerek, nevelésre és eltartásra szorul, na meg jó lenne, ha legalább a középiskolát befejezné. Én szerintem nem a nagyszülõknek kell szülni.
én elítélem. egy 15 évesnek az iskola legyen a legnagyobb gondja ne egy gyerek. egyébként se tudja felnevelni, mert még õ is gyerek.
Fiatal anyuka vagyok én is, de azért 15évesen ne legyen már valaki anyuka! Egyébként mi ez a sok fiatal anyukás, terhesség kérdés?
18! Igen, erre gondoltam én is! :) 19! Ez volt az elsõ, amire én válaszoltam! Nem a szappanoperát szeretjük, hanem inkább jobb belátásra szeretnénk bírni egy 15 éves gyereket! Vagy szerinted helyes ez? Ha a te lányod lenne, takkor is így állnál a dologhoz? Ne haragudj meg rám kérlek, de segíthetnél meggyõzni, elég nehéz döntés elõtt áll!
A kérdező hozzászólása: irtam a kérdéshez nézd csak meg amit valaki be másolt ;)
Az a 15 éves lány nem tartja meg! A te barátnõd?
Én is tudok két néven regizni, és írni a sajátomra is, mint válaszoló! :) Na jó, én itt befejeztem, törlöm a kérdést! Ez már inkább egymás piszkálása, mint segítség!
Ott van neki a kedves barátnõje, a kérdezõ, majd õ jobb belátásra bírja, habár szerintem egy jó barát még ha ellenzi is ezt a helyzetet, de támogatja a barátnõjét és mellette áll, akárhogy is dönt. Lehet maradi vagyok, de szerintem ez volna az igaz barátság lényege.
Igen, persze. A barátság lényege ez.. Viszont ne egy gyerek akarjon már meggyõzni egy másik gyereket, hogy az vállalja-e a gyereket, vagy sem. Gondolom nem egy felnõtt, érett ember a 15 éves lány barátja/barátnõje. Adjon a 15 évesnek tanácsot az anyja, apja, nagyanyja. Bár ha azok adtak volna, nem jutott volna idáig.. Az biztos, ha én 15 évesen hazamentem volna terhesen, addig éltem volna.. Csak azt nem értem, hogy ha egy ennyi idõs gyereknek kefélni van esze, akkor védekezni miért nincs????
Azért mert ezzel bizonyítja az érettlenségét, viszont én hagyom ezt a kamu kérdést a fenébe.
Szia!ha kamu ha nem!nekem a bnõm 15 évesen szült!elsõ barátjával feküdt le, akivel már fél éve jártak, a fiú 18 volt!mondta a bnõm h használjanak gumit erre a fiú azt mondta jó!erre mégis terhes lett!most már lassan megy suliba akiscsaj!a bnõm estin leéretségizett, és dolgozik mellette! a párja a baba születése után egy évvel ott hagyta õket!de természetesen fizet a kiscsaj után, és amikor csak lehet vele van!mind ketten boldog párkapcsolatban élnek! Szóval akárhogy is nézzük nem mindig tehetnek arról az emberek h teherbe esnek!hány oylan esetet olvasunk itt ahol gyogyszer vagy gumi mellet estek teherbe? amúgy nem elitélendõ, mert sosem tudhatod h az a 15 éves miért terhes stb! most nem azért de mész az utcán elitéled a fiatal anyukát aki tolja a babakocsit, vagy aki egyedül neveli a fiát, nem tudhatod de lehet hogy épp azért van gyereke mert megerõszakolták!sajnos ilyenre is sok példa van!az h egy 15 éves szexel, ahhoz valamilyen szinten kellenek a szülei is!rám és a tesómra oda figyeltek mindig, egyikünk sem feküdt le 17 18 éves kora elõtt.ráadásul úgy h elötte már legalább egy évig oda járt a fiú!ha a mai szülök nem engednék meg azt h a 15 éves lányuk a fiúnál, vagy a fiú a lánynál aludjon és nem engednék el õket minden héten bulizni, elõfordulna h nem lenne ennyi tini terhesség és ennyi abortusz!
Nem sõt becsülendõ és felelõség teljes mert vállalod a következményt :)
Megmondtam magyarázkodni fog a kérdezõ, ami csak bla bla bla. Ahogy beírtam hogy kamu, egybõl válaszolt rá és magyarázkodik.
A kérdező hozzászólása: ha gondolod irhatok is a kérdéséhez ha nem hiszed van néhány elég rossz indulatú ember
Akkor kezet foghatsz a másikkal.
Nem a gyermek felelõssége. A gyerek azt csinálja, amit a környezetétõl tanul. Ha a tévé és a net neveli, amibõl a szabados szexuális élet ömlik, akkor azt. Ha nincs az iskolában hiteles tanár, vagy otthon a szülõ, aki mást, és szeretettel mond neki, akkor nincs, ami felülírja a káros környezeti hatásokat. Ha már megfogant a baba, szülje meg, nem kell még a lelkiismeretét terhelni, s a nõi szerveit egy abortusszal károsítani. Hogy van-e mellette támogató család, vagy akár maga az apa, avagy marad az örökbe adás, az már egy másik történet.
Meddig marad mellette? Amíg meg nem születik, mert fiatalon nem bírja a kötöttségeket, és a felelõsséget?
Jól beugrottatok ennek a kamu kérdésnek is! Annyira kamu, mint a többi ehhez hasonló! Csak a szátokat tépitek, a bugyuta kérdezõ meg röhög rajtatok. Ha majd esetleg válaszol, akkor majd magyarázkodni fog csak, és egyik szavával ütni fogja a másikat, tehát kamu ez a kérdés is. Grr
Kedves 65%-os ezt jól megmondtad! Igazán rendes tõled! Hát szép!
Utolsó! Mi ebben a kamu? Ez csak egy általános kérdés, érdeklõdés, ha úgy tetszik közvélemény kutatás. Nincs benne a kérdésben, hogy a kérdezõ ebben a helyzetben lenne. (Bár lehet nem ok nélkül tette fel a kérdést, de az mindegy.) És a többség nem is úgy válaszolt, úgyhogy nem ugrottunk bele semmibe.
Kedves válaszoló, aki szerint ez kamu! Szóval kamu? Napok óta van valaki, aki 15 éves, terhes, tesztet csinált, pozitív, két hét mulva megint teszt, megint pozitív, és hogy mondja el a szüleinek...... Most itt van a 15 évesen terhes, megtartja, apa mellette marad, és egy újabb kérdés, hogy tizenéves anyukák, ti elvégeztétek a sulit...... Ezt mivel magyarázod? Minden csak kamu? mert szerintem ez ugyanaz a személy, és ha kamuzik, akkor már kezeltetnie kellene magát, mert ez ennyi kérdés után már beteges! EZ TUTI NEM KAMU!
Akkor meg folytatásos teleregény? Hehe, ti aztán látom szeretitek a brazil szappanoperát. XD
A kérdező hozzászólása: bocsi de én ezt az egy kérdést raktam fel az a másik nem én vagyok meg én nem tok a többi kérdésröl
A kérdező hozzászólása: barátnöm áll ebbe a helyzetbe és ezért kérdeztem meg mert szerintem nem kéne megtartani a babát nekik de a fiú nagyon akarja és kiváncsi voltam más véleményére is
Természetesen a szex 15 évesen még korai, de ha már megtörtént a baj, nem könnyû a döntés. Véleményem szerint az abortusz elõre eltervezett gyilkosság. Ha az anya életét nem veszélyezteti a baba és nem nemi erõszak által fogant a gyermek, miért vetetné el? Ha az anyagi körülmények nem engedik, akkor is szülje meg és adja egy magtalan párnak, akiknek minden vágya egy bébi. 27N

Szerintetek megbecsülendő vagy elítélendő az, hogy 23 évesen nem voltam még nővel, mert nem vagyok megalkuvó, hanem inkább megfelelő partnerrel lennék sokáig?

Én sehogy se tudnék úgy együtt lenni valakivel, akivel semmilyen vonzalmat nem érzek. Érzelem nélkül nem menne. Nekem nincs nagy ideálom, mert elég sok fajta nő tetszik, csak nem jön be olyan sok.

Legjobb válasz: Szerintem megbecsülendõ.

Szerintem megbecsülendõ.
tõlünk szeretnél önigazolást, hogy nem hiába b*sztál el ennyi évet?......
Számomra ennek nagyon kifogás-szaga van, de ne legyen igazam.
Én nem biztos, hogy barátnõdként örülnék neki. A barátommal elsõk vagyunk egymásnak, és azért érzem, hogy bár jó sok mindent együtt felfedezni, az is jó lenne, ha már lenne valamennyi tapasztalata, hogy ne legyen ilyen döcögõs.
Csak nehogy az legyen, hogy senki nem jön be, aztán 40 évesen is ezt kérded...
"mert nem vagyok megalkuvó, hanem inkább megfelelõ partnerrel lennék " ebbõl számomra az jött le, hogy elég válogatós vagy :)
"Kifogsz egy olyan csajt akit szeretsz emgminden , de úgy ba.sszik mint a gép akkor mit cisnálsz mi? kidob mert nem keféled meg úgy mint agy állat. Szóval gyakorolj." Erre azért kicsi az esély, a szexuális kultúra a béka segge alatt van, kevés a minõségi szex. A legtöbb fiatal csaj örül, ha a partnere egy kicsit is odafigyel az õ élvezetére, szex közben egyáltalán 1-2x elélvez vagy ha legalább minimális elõjáték van és nem csak a "2 perces durr-bele" megy egybõl.
A kérdező hozzászólása: Pedig épp ez az, hogy én minõségi szexet tudnék nyújtani, mert én benne lennék mindenbe a kötözésen át a durva csókolózásig. Tudom, hogy ezt szüzen mondom, csak egyszerûen nem vagyok az a típus aki váltogatná a nõket, csak eggyel lennék együtt akit megbecsülök!
Ekkora kamut, már régen keféltél volna ha nem lennél szerencsétlen. Csak elõadod ezt a baromságot hogy az igazira vársz.
A kérdező hozzászólása: Szerintem te is lõdd le magad barom! Ha ilyenekbõl kevesebb lenne jobb világot élnénk!
Elitélendõ/megbecsülednõ? Egyik sem. Nem vagyok a birád! Te érzed, hogy neked melyik. Ha ezt az egészet úgy érted, hogy összejöhettél volna egy nõvel, és szeretkezhettél volna vele, de te inkább "várod az igazit", akkor azt hiszem rosszul döntöttél. Feleslegesen tagadtál meg magadtól valamit egy ideálért, aminek egyértelmû gyakorlati haszna is van, ha elfogadod. Például, ahogy az elöttem szóló is jelezte: felszednél némi tapasztalatot, és az "igazi" kisebb eséllyel lesz csalódott ha lesz köztetek szex. És van itt még egy fontos szempontom is. Tipikusan az "éhesen nem megyünk vásárolni" szabályra gondolok. Az önmegtartóztatás homályositja az objektivitást, és belelovall az "igazi" keresésébe. Ha szeretkeznél, sokkal objektivebben látnád azt, akit keresel, nem idálokat látnál, hanem hús-vér nõket, akik imádni valóak. Ezt a hibát egyébként fõleg a nõk követik el, rájuk jellemzõ, és emiatt a gyk tele van ideálokkal felvértezett, de 20-30 éves szûz lányokkal. Ezek azok, akik aztán 40 évesen max 1-2 kapcsoalttal a hátuk mögött még mindig nem értik, miért nem "találják az igazit", (az idálok fogjai), aztán pedig a "már nincsenek igazi férfiak" posztok :) Eközben pedig a "miért hagytak el", és "miért csaltak meg" posztok százai.
Így viszont nincs értelme a kérdésnek. Te egy olyan kérdest tettél fel, amibõl mindenki arra következtet, hogy már lehetett volna szexuális kapcsolatod, de te az igazi keresése végett elszalasztottad ezeket. Mert ahogy az elõbb írtad, hogy "próbálkoztam, de nem jött össze". Szóval ezek szerint te nem vársz, hanem kifogásként használod a sikertelenségedre az "igazira várást". De ez csak tipp :)
A kérdező hozzászólása: Kicsit igen, de ki nem válogat? Nem azt mondom, hogy legyen full szép. Fontos, hogy legyen belsõ értéke, de tetsszen is kívül, gondolom a legtöbb ember nem szánalomból jön össze valakivel.
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen csak késõn érõ típus vagyok, és 3 éve ért engem egy olyan családi vesztesség ami miatt depressziós voltam és nem olyan rég gyógyítottam ki magamat belõle. Ideálom nincs, csak nem tetszik nekem mindenki, tehát tök mind1, hogy milyen a haj színe és a szem színe, és a magassága. Elõtte többször próbálkoztam lányoknál, de nem jött össze.
A kérdező hozzászólása: Tini koromig eléggé antiszociális voltam sajnos, aztán ért engem egy családi veszteség amit több évig nem tudtam feldolgozni. Ezt nem kifogásként írom, hanem tényként.
Az azért elgondolkodtató, hogy 23 éves korodig nem találtál olyan lányt, aki megfelelõ.
A kérdező hozzászólása: Honnan veszed, hogy hamar eldurranék? Meg mibõl gondolod, hogy nekem csak szûz csaj kéne? Az ilyen emberek miatt, mint te tart itt a világ! Lõdd le magad!
Engem hidegen hagyó.
Engem nem érdekel, a Te életed, azt teszel amit akarsz...
A kérdező hozzászólása: Azt még nem írtam le, hogy kissé késõn érõ típus vagyok, de sok nõ tényleg nem tud vonzani, viszont nagyon hûséges lennék azzal akivel együtt lennék!
Szerintem is becsülendõ, fõleg a mai világban, de én vallásos vagyok, ennélfogva annyira nem mértékadó az én véleményem a világiakhoz képest, azt hiszem. De ha eddig kitartottál az elhatározásod mellett, ne pont most gondold meg magad. 22/F
A kérdező hozzászólása: Mondom kicsit késõn érõ típus vagyok és az elmúlt 3 évem nem alakult jól, de ezt hosszú lenne elmagyarázni itt!
Szerintem is megbecsülendõ, ha tényleg így gondolkozol. Nekem is elég konzervatív a véleményem errõl, még ha nem is annyira, mint neked, szóval én mindenképp értékelem, ha valaki ilyen. 21L
Én is ilyen vagyok. Ha neked is jó így, akkor meg miért érdekel más véleménye? Én õszintén szólva teszek arra, hogy ki mit gondol, nekem ez így megfelel és kész. Úgyhogy maradj is ilyen, én örülnék annak, ha a leendõ párom is hasonlóképp gondolkodna. 22L
nagyon jó, pont ilyet keresek *.*
Annyira nem gáz , de az az lesz ha csajjal leszel és eldurransz 30msc alatt. Azért kella tapasztalat Hol találsz te 23évesen szûz csajt mi?? Kifogsz egy olyan csajt akit szeretsz emgminden , de úgy ba.sszik mint a gép akkor mit cisnálsz mi? kidob mert nem keféled meg úgy mint agy állat. Szóval gyakorolj.
na utolsó ebben teljesen igazad van, engem meg üzenetekbe fenyeget :) de te jol kifejtetted neki


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!