Találatok a következő kifejezésre: Mért alszanak a (220 db)

Mennyit alszi 9hetes babátok? Eddig nem aludt most van, hogy úgy kell kelteni, mert átaludná a napot?

estére ny?gisebb,hasfájós sokára alszik el,de kibírja 8tól 5-ig szopi nélkül.Normális,hogy ennyit alszik?csak kicsit szokatlan?

Legjobb válasz: éjjel alszik ennyit? akkor örlülj neki! az én 2 hónapos babóm 9-2ig alszik éjjel, aztán fél3-6ig.

éjjel alszik ennyit? akkor örlülj neki! az én 2 hónapos babóm 9-2ig alszik éjjel, aztán fél3-6ig.
A kérdező hozzászólása: éjjel sokára alszik el sajna, van hogy 8kor eszik és 11, éjfél mire elalszik, és kel fél6, hat fele!De nappal is sokat alszik, 4-5órát sokszor.Eddig meg semmit!nem beteg?
Hát én elvinném az orvoshoz, mert valami oka van, hogy nem tud aludni.
kórházban hogyan aludt? és amikor hazavitted, legalább az elsõ héten sem aludt hosszabbakat? mit eszik, gyarapszik-e? hasfájásra tippelek amúgy a zöld kaki lehet túletetés eredménye vagy alultápláltság, de gondolom az utóbbi nincsen

Mert nem alszik a fiam? 4 eves lesz, 2 honap mulva.3 hete mar, h este nem alszik el, csak 22-23 ora között, es reggel fel 6 kor kel.

pedig alvas lehetösege megvan,8 tol agyba rakjuk.ordit,h utál aludni,nem akar.miert?

Legjobb válasz: pont ez megy nálunk is este a 4 évesemnél. én 9kor teszem le, tegnap is f11 után aludt csak el :( viszont reggel 8kor olyan nehéz kirobbantani az ágyból, hogy az nem igaz :( enyém nem alszik el délután sem, az óvónõ panaszkodik is ;)

pont ez megy nálunk is este a 4 évesemnél. én 9kor teszem le, tegnap is f11 után aludt csak el :( viszont reggel 8kor olyan nehéz kirobbantani az ágyból, hogy az nem igaz :( enyém nem alszik el délután sem, az óvónõ panaszkodik is ;)
Lehet az a baj, hogy oviba lerakják aludni. Így kipiheni magát a délutánra és lehet este nem fárad már el eléggé, hogy elaludjon idõben.

Mért alszik nyugtalanul a 7 hós babám éjszakánként? Két hónapja még jól aludt most viszont nyugtalan, gyakran felkel.

Legjobb válasz: Szia! Az én kicsim is 7 hónapos, és egy jó pár napja mi is ezzel küzdünk. Amúgy napközben semmi gond, jókedvû meg minden, éjszkákat kb. 6 hetes korától nyugisan végigalussza, de msot kb. 10x felsír, vagy nyöszörög. :( A kiságyában ügyesen alszik kezdettõl, de most hajnalban már nem gyõztem szaladgálni hozzá, gondoltam nyugodtabban alszik majd velünk, de még így is felkelt jópárszor.

Szia! Az én kicsim is 7 hónapos, és egy jó pár napja mi is ezzel küzdünk. Amúgy napközben semmi gond, jókedvû meg minden, éjszkákat kb. 6 hetes korától nyugisan végigalussza, de msot kb. 10x felsír, vagy nyöszörög. :( A kiságyában ügyesen alszik kezdettõl, de most hajnalban már nem gyõztem szaladgálni hozzá, gondoltam nyugodtabban alszik majd velünk, de még így is felkelt jópárszor.
Kislányom 8 hónapos és 7 hónaposan éppen így voltunk, pedig addig jó alvó volt, egyedül elalszik és éjjel is max egyszer kelt a cumiért és aludt is vissza. Viszont 7 hónaposan óránként ébredt. Foga még nincs. Viszont lehet a mozgásfejlõdés, mert 6 hónaposan elkezdett mászni és 7 hónaposan már felállt minden mellett és fel is ült stabilan. Azóta eltelt 1 hónap és (kopp-kopp) reggel 6kor kelt tegnap, ma meg 5kor. Adok neki vizet, vagy a cumiját és alszik vissza. Ez már így tökéletes. :) Akkor pár nap alatt teljesen leamortizálódtam, mert egyáltalán nem tudtam kipihenni magam, mire elaludtam volna, már mehettem is hozzá. A borostyán lánc nekünk 3 hónapos kora óta a nyakában, hááát nem tudom hogy használ-e? :)
A kérdező hozzászólása: Azt elhiszem, ma az én babám is nyugodtan aludt, 3 felkelt, de szopizás után azonnal visszaaludt, és nyugodt volt.
Megint elsõ vagyok: Az én kicsim még nem ül, viszont pár napja ügyesen mászik:) Hülyeségnek tartottam, de próba cseresznye képpen rendeltem neki egy borostyánláncot, hátha nyugodtabban aludna. Kedden jött meg és fel is raktam neki azonnal (éjszakára nem, csak nappalra), de elsõ este ugyanúgy felkelt :/ Viszont már második éjszaka megint végig aludt!! Nem tudom, hogy ettõl, vagy amúgy is aludt volna, mindenesetre örülök hogy újra tudtam aludni éjjel én is, apa is és a baba is!!:) ))))) Annyira jó volt ALUDNI!!:D :) Végre!
A kérdező hozzászólása: igen én is arra gondolok az enyém már szépen ül , és folyton sürög-forog.
Mozgásfejlõdés is megzavarhatja! Az én 6, 5 hónaposom lassan készülget már mászni....
A kérdező hozzászólása: igen én is a fogzásra gondolok, nekünk már kettõ kibujt.de nem tudom meddig fog ez tartani.
1. vagyok. Nekem ne játszik éjszaka, csak felsír, de cumi be, simi és alszik tovább. Csak a fogzásra tudok gondolni. Nekünk még nem bújt ki egy sem.
Szintén 7 hónapos a kislányom, mi is többször kelünk éjszaka, szerencsére legtöbbször csak a cumi kell, és visszaalszik. Én azt vettem észre, hogy sokszor hasra akar fordulni, csak nem megy, s ez ébreszti fel. Épp tegnap hajnalban 4kor felkelt, s fél6 ig játszott, pörgött-forgott a kiságyba... remélem nem lesz rendszer! :)
A kérdező hozzászólása: köszi szerintem is a mozgásfejlõdés lehet vagy a fogzás. az enyém már ül, és folyton sürög- forog.és két foga is van.

Sokan állítják, hogy nem jó dolog, ha a szülőkkel alszik a baba bizonyos ideig. Válaszolnának nekem olyan szülők, akik erre ténylegesen tudják a választ, mert köztük alszik a pici?

Tényleg nem jó dolog, vagy ezt csak olyanok állítják, akikkel soha nem is aludt együtt a picur?

Legjobb válasz: Szia! Velünk tényleg nem alszik a gyerek, azért mert közvetlenül elõttünk volt ill. van a rossz példa. A húgom kb. 11 éves lehetett amikor egyáltalán nem akart még külön aludni, most már 13 de még most is sokszor vissza kéredzkedik a szüleimhez.

Szia! Velünk tényleg nem alszik a gyerek, azért mert közvetlenül elõttünk volt ill. van a rossz példa. A húgom kb. 11 éves lehetett amikor egyáltalán nem akart még külön aludni, most már 13 de még most is sokszor vissza kéredzkedik a szüleimhez.
Sajnos engem anyukámék magukhoz vettek az ágyukba.Elõször csak éjjeli szoptatásra, aztán mindíg ott felejtõdtem, 12éves koromig amikor is megjött az elsõ vérzésem és "muszáj"volt külön aludni. Valamikor éjjel átmentem és nem is emlékeztem rá. Ezekbõl kiindulva az én kislányom születése óta külön szobában, saját ágyban alszik.Inkább aludtam a földön, vagy bejártam óránként éjjel is ha kellett, de ne élje át azt amit én mikor át kellett szoknom....
egy szobában alszunk mind a négyen, de külön ágyon. csak akkor alszik vmelyik velünk, ha ok van rá. betegség rossz álom, de ha tudom (nem alszok el), elaltatás után visszateszem a helyére.
második vagyok ismét...az elsõnek igaza van. Mi se akkor tettük közénk amikor olyan pici volt, hiszem akkor még eszik, alszik...kb 6 hós volt...könnyebb volt megvigasztalni, az éjszaka közepén, mint állni az ágya mellett...szóval szülõi kényelemnek az oka (nálunk)
az elsõ egy hónapban velünk aludt a baba a nagyágyon, de két dolog miatt szoktattam bele a kiságyba - a házaséletünk a nullával volt egyenlõ - a légzésfigyelõ csak a kiságyban jelez, én nem veszem észre, ha a pici nem vesz elvegõt (amióta a kiságyban alszik, egyszer már volt riasztás, és sajnos nem tévesen..:() az elején még kényelmes volt, hogy ott volt mellettem, mert sokszor felébredt éjszaka enni, de már 2 hós "nagyfiú" és éjszaka csak 1x kel fel, szépen alszik a kiságyban amire nem szoktatod rá, arról nem fáj késõbb leszoktatni
hát, valóban nem túl szerencsés...mi is egyszer kétszer áttettük közénk a picit, aztán csak egyszer ottmaradt. Most szoktatom vissza az ágyába...egész jól megy. (most 1 éves) Én azért mondom h nem túl jó dolog, mert a szülõ nem tud pihenni...mindig fáradtan ébredtem, ha velünk aludt. DE én 10-éves koromig a szüleimmel aludtam....na bummmmm. Egészséges felnõtt lettem.
Nekem még a pocakomban alszik a baba, de azt biztosra tudom, hogy ha veletek egy ágyban alszik a pici, akkor azzal növelitek a csecsemõhalál veszélyét. Szerintem ez már önmagában is elég indok ennek a elkerülésére.
Elsõ vagyok. nem azt mondtam, hogy ez okozza a csecsemõhalált, csak hogy nõ vele a veszély. A kutatások, amik arra irányulnak, hogy megtudják, hogy mitõl van a csecsemõhalál, mert valóban nem tudják még, hogy mitõl van, szóval a kutatások azt mutatták, hogy a csecsemõhalál olyan esetekben, ahol a szülõkkel egy ágyban aludt a baba, sokkal nagyobb számban fordult elõ, mint amikor a saját ágyában aludt a baba. Nálunk a bölcsõ az ágyam mellett van, onnan is el fogom érni a babát, meg fogom tudni etetni, stb. A baba légzését segíti és a babát nyugtatja, ha egy légtérben van az anyával, de ez nem azt jelenti, hogy egy ágyban kell lenni.
A kérdező hozzászólása: http://www.egyperc.hu/forum/babamama/szulokkel-vagy-kulon/39.. egyes kutatások szerint, pedig csökkenti a bölcsõhalál kockázatát. :) ))
A kérdező hozzászólása: Egyébként a 11:27-essel vagyok egy véleményen. Mindenkinek köszönöm a választ, szép napot! :)
ha éjjel jól alszik, akkor ne aggódj emiatt.
Sztem a meleg miatt. Délelõtt kicsit hûvösebb van, délutánra meg nagyon meleg.
Az én lányom is mindig délelõtt aludt többet, amíg napi 2-t aludt. Már csak 1-et alszik, de délelõtt tök koki, alig várja, hogy alvás jöjjön. Délután mindig jobban pörög, jobb a kedve, stb. Õ ilyen típus :) másfél éves
Az én kisfiam is de. alszik többet! fél 11-tõl alszik, dél-fél1 fele szokott kelni. Du. csak fél órát alszik. Amúgy én addig nem is piszkálom, h du. aludjon többet amíg át nem szokik a napi 1 alvásra. Ezt õ alakította így magának.

A párom haragszik amiért köztünk alszik a gyerek mert olyankor nem akarok vele lefeküdni. Miért nem érti meg, hogy egy gyereknek az anyja mellett van a helye éjszaka is?

Legjobb válasz: Velem is velem alszik sokszor, de attól nem ott a helye. Egyébként elalszik, kimentek más szobába és kész. Inkább kifogás, mert nem akarsz vele együtt lenni.

Velem is velem alszik sokszor, de attól nem ott a helye. Egyébként elalszik, kimentek más szobába és kész. Inkább kifogás, mert nem akarsz vele együtt lenni.
Elsõ és legfontosabb kérdés: mennyi idõs a gyerek?
Gyereknek a saját ágyában, saját (ha van) szobájában a helye. A miénk is elsõ pillanattól fogva a saját ágyában aludt, és nem köztünk, mégse roppant össze lelkileg.
A gyereknek tényleg a saját ágyában van a helye, nem a szülei között.Egy idõ után pedig már csak ott fog tudni aludni, máshol meg már nem.
Hmmm.. meg nincs igazad. A gyereknek nem ott van a helye, mert akkor oda a házasélet, nem csak a szex miatt, hanem az intimitás is. A gyerek aludjon a saját is helyén, hogy megszokja!
Nincs igazad. A gyereknek a saját ágyában a helye. Neked meg a párod mellett. Addig folytatod ezt, amíg szépen lecserél, vagy beújít egy szeretõt. Esetleg jó indok a gyerek arra, hogy ne kelljen lefeküdni a pároddal? Nagyon hibásan állsz hozzá.
15 éves. XD
Akkor haragudjon, elég önzõ egy ember lehet ha nem tud csak magára gondolni.
A kérdező hozzászólása: A párom szeret de én még úgysem szeretem õt mint embert. De kinek kellenék egy gyerekkel???? Senkinek.
Kellenél, ne aggódj. Én sajnálom õt, nekem is volt párkapcsolatom, ahol azt hittem, hogy jó, ha véletlenül szültem volna neki, akkor én is Igy jártam volna, mint õ. Szerencsére nem. De ne add fel ezért kérdezõ, találhatsz még olyat, akit szeretsz.
Miért keresel kifogásokat? MINDENRE!!! Nõj föl, vállalj felelõsséget, és lépj!
A kérdező hozzászólása: Õ 35 én 24. Eddig csak olyanokba botlottam bele akik kihasználtak. Õ is ilyen: kihasznál anyagilag.
Hidd el nem a gyerek miatt nem kellenél senkinek
Te még a gyereket se szereted nem hogy az apját...vele vagy de emberként se szereted?Meg azért nem mész el mert egy gyerekkel senkinek se kellenél..akkor hagyd ottneki, ha neked ez a legnagyobb gondod! Nemtudom hány éves lehetsz, mert úgy viselkedsz mint egy tizenéves.
Ha ki tud használni anyagilag, akkor még könnyebb válnod, mert jól állsz. Lépjél, mert egyre rosszabb lesz.
Ez már megint kamu-szagú :D De nézzük - Nem kívánod a párod, soha nem is szeretted, csak nem volt jobb. A gyereket nem akarod elszakítani az apjától, ezért vele maradsz. DE emellett valaki mástól tervezed? Egyébként szerintem nem gáz az anyjával alvó gyerek, nekem mind a 3 gyerekem aludt velem, ahogy nõttek, ez szépen elmaradt. Egész miniként meg az apjuk mellkasán szerettek aludni. Szerencsére mi egyformán gondolkozunk errõl, nem gondoljuk, hogy ez a kapcsolat rovására menne, szexszel sem volt sose gond, vicces is volt a lakás különbözõ helyiségein "randizni"
Kérdezõ, hány évesek vagytok?
Mond meg neki hogy vége, mindkettõtöknek így lenne a legjobb. Felesleges hazudoznod neki, hogy a gyerek így úgy.. Eldöntitek kinél marad a gyerek, mehet a másik a gyerekhez amikor tud vagy jó az idöpont.Nehogy azt hidd, hogy a gyereknek jó lesz úgy felnõnie, hogy ti együtt vagytok, együtt laktok, de nem is szeretitek egymást.
Nem szakItod el, akkor is tudnak találkozni, ha mindketten olyan emberrel éltek majd, akit szeretni fogtok.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy hiba volt vele összejönni de nem én vagyok sem az elsõ sem az utolsó aki tévedett már párkapcsolatot illetõen.
Egy kapcsolat alapja a kommunikáció, ergo ha van valami bajod mond el a férjednek!!! De már most sajnálom a férjed utódját akinek 2 gyereket akarsz szülni....
Van az a dolog ... a fogamzásgátlás - tudod azért van, hogy ne legyél terhes. Hallottál róla?
A kérdező hozzászólása: Nem akartam gyereket de így sikerült... De nem vagyunk házasok. A gyereket meg nem akarom elszakítani az apjátol.
Most nem azért kérdezõ, de miért nem tudod megmondani a párodnak, hogy adjon le vagy 20 kilót, aztán meg amikor már fitt, akkor rakjon meg téged máshol, ne a gyerek elõtt? Nem igaz, hogy nem lehet kinyitni a szádat és megbeszélni, ha valami baj van. Mert elõrejutni csak így lehet, hogy leülsz és akkor beszélsz a problémáról, aztán meg megoldást kerestek rá... Különben marad a kínlódás még pár tíz évig vagy simán szétmentek a közeljövõben. Na most a 3 közül szerinted melyik lenne a legjobb?
A kérdező hozzászólása: Õ évek óta nem dolgozik, csak fusizik de azt a pénzt is elisza és ez nem kamu.
Te jó ég, akkor minek maradsz vele? Hogy lehetnek ilyen vakok az emberek? Cuccolj el a kölökkel és kész. Találni meg mindig lehet.
Ráadásul egy gyereket nem szerencsés alkoholista apa mellett felnevelni.
Te meg egyszerûen fantáziátlan vagy szex terén.Nem csak éjjel lehet szexelni, hanem pl amikor a kicsi alszik vagy nappal...
Undoritó dolog , a gyerekeddel egy szobaban szexelni Ugy latszik a kerdezö az egyetlen normalis ember Többi perverz, szultek nezöközönseget
Velünk aludtz a nagy 2évig.Mégis összehoztuk a kicsit.. 8hós a kicsi.3év van köztük.
Egy gyereknek a saját ágyában a helye!!!
Egyáltalán akkor 2 éve ki sem pihentétek magatokat.Nekem 4 gyermekem van de az elsõ 2 emeletes ágyon aludt 1 szobában velünk.Soha nem volt gond!!!!!!Igen ahhoz, hogy kedved legyen a párodhoz kipihentnek és kõzelségnek kell lenni. Gyorsan tedd külõn ágyba vagy fotelbe a gyereket, mindenkinek ugy lesz JO!!!
Hagyd ott a gyereket a férjednek, te meg lépj le!
Nagyjából végigolvastam a válaszokat, mostmár értem. Tök mindegy ti hol alszotok, csak összevergõdtetek mint valami csorda. A gyereked apa nélkül fog felnõni, ezzel a hozzáállással a szerencsétlen következõ kettõ is. Szültél egy gyereket egy embernek akit nem szeretsz, egy szobás lakásba. Fogadd õszinte gratulációmat. Ez nem az a helyzet amikor "így sikerült, ez van", ezt így alakítottad mert így akartad és nagyon ciki vagy. Csak a gyerekeket sajnálom az egészben.
A gyereknek külön szobában, külön ágyban a helye. Hidd el, ha a kezdetektõl így van szoktatva, szépen elalszik nélküled is egy jó mese után, mert a te helyed viszont a férjed mellett van az ágyban. Léteznek bébiõrök, hallani fogod éjjel ha valami baj van. Nem értem miért kell egy ágyban aludni, komolyan. Az a TI ágyatok, a gyerekágy megy a gyereké.
Mi a fenének emelted ki a kérdést? Mit akarsz még????
Ez jó azért... egyszer azt írod, hogy nappal dolgozik, azért nem tudtok szexelni, aztán meg azt, hogy nem dolgozik, stb. Ebbe jól belekavarodtál! A tény az, hogy nem szereted, kihasználod, vele vagy, mert így kényelmes. Ahogy te is fogalmaztál, nem volt más, terhes lettél, így vele maradtál. Remélem otthagy téged a fenébe és talál egy értelmes nõt!
Ja, és mikor lebukik a kamu kérdésével, mindig ezt a jelzõt (nyomorék) használja. 13 éves, fel se fogja a jelentését, mit is ír. Szomorú(:
Elegem van a hazug provokatív kérdésekõl.
Nekem is ez a kérdés ugrott be utolsó elõtti. XD
Utolsó!Nekem is ez a kérdés jutott eszembe, mert a "2 nõ" értelmi szintje kb. ugyanott van.
A kérdező hozzászólása: Tudom. Haza is költözöm de már elõre hallom anyámat...
teljesen le rongált ez az egész 20 éves vagyok .... És nem sok közöm a gyerek témához . De ez még nekem is leesne hogy ezt hogyan kéne csinálni. + meg ha nem tudod elfogadni a párod beszélj vele hogy probálkozzon fogyni én most fogytam 32 kg-ot nemrég. Bár igy is el kéne tudnod fogadni... Ha meg nem tudod akkor meg nem is szeretted, ami sztem azt jelenti hogy 1 olyan embernek csináltál gyereket akit nem szeretsz , nem kívánsz... Terhességre meg ne fogd mert szerintem akkor a férfi undorodna... Na mind1 ez csak az én meglátásom . A gyereket meg szoktasd rá hogy aludjon 1dül...
Tõle már nem , de mástól szeretnél még vagy 2 gyereket. Te jó ég, hogy van ez? Vagy esetleg már meg is találtad azt a másik embert?
Szerintem ez az utolsó hozzászólás megmutatta, hogy kamu.
Akkor szépen szólj neki, hogy le kéne adni pár kilót, mondjuk egészségebben fõzöl, és felhívod a figyelmét az egészségére. Bááár... régen mennyi volt? Ha 90, akkor nem hiszem hogy 10kg olyan sok lenne. De ha 60 akkor igen...
A kérdező hozzászólása: Azóta van ritkán szex amióta terhes lettem. Ha szexelünk is akkor is csak azért mert kiköveteli magának és addig nem hagy békén. Õ 100 kg én 50 vagyok. Ezért nem kívánom...
Sejtettem/sejtettük hogy ez a baj..miért nem kívánod? Nem vonzó már? Egyáltalán mióta nem volt köztetek semmi?
Máshol is lehet szexelni..nappali, konyha (nem az asztalra gondolok, le lehet egy pokrócot, takarót teríteni, ha meg Neked IS hiányozna a szex akkor megoldanád és nem zavarna ez.Lehet halkan is csinálni, vagy akár egy kis romantikus fürdés közben is.Be kell zárni a fürdõ ajtót vagy addig eltorlaszolni, úgyis meghalljátok a picit ha fel kel :)
Ne butáskodj, nem vagytok már kamaszok, a szex kell mert nélküle megöli a kapcsolatot az bármennyire is jó, hisz a férjed is kezd besokalni! A gyereknek egészségesebb ha nem a szülei ágyában alszik hanem van sajátja!
A kérdező hozzászólása: Valahogy nem is kívánom a párom... Amúgy napközben dolgozik nem ér rá szexelni.
Nekem már régen lenne egy vagy két barátnõm. Lehet a párodnak is van már. Fiatalon heti 2 alkalom minimum.
Valaki mindig bedobja azt, hogy szexelni nem csak ágyban lehet... Igen, tudja mindenki, ennek ellenére a gyereknek a saját ágyában a helye, nem a szülõi ágyban, ahol ez-az megtörténhet. Még akkor is, ha lehet a hálószobán kívül is szexelni.
Szexelni nem csak az ágyban lehet...
Akkor két éve nem szexeltetek?
2 éves. Már így is ha le akarjátok errõl szoktatni nehéz lesz, pedig minél hamarabb kellene. Ha egy szobában vagytok miért egy ágyon alszotok? Vagy nincs saját ágya? Fürdõszobában nem tudtok?
Amikor mi szoba-konyhában laktunk, egy szekrénnyel volt elválasztva a gyerekágy a szülõi ágytól. Minden megoldható. De tessék külön ágyba tenni a gyereket! Mikor vagy hajlandó lefeküdni a pároddal egyébként?
Szerintem aludni külön kellene, jobb ha a gyerek is megszokja ezt minél korában így késõbb nem lesznek ezzel is bajok. A párodnak pedig valamilyen szinten igaza van, hisz ha sosincs sex, mert a gyerek ott van, az bizony baj. Viszont meg lehet ezt a dolgot oldani úgy , hogy ha olyan kor mikor nincs ott a gyerek napközben, rámozdulsz egy kicsit, így spontán lesz a dolog és azt is elkerülhetitek, hogy ellaposodjon a kapcsolatotok.
Akkor válasszátok le valahogy neki egy külön részt. És akkor ez így megy évekig majd? Akkor lesz szex, ha lediplomázik és elköltözik?
A kérdező hozzászólása: Két éves a gyerek. De nagyon félek, hogy szex közben meglát minket, nincs külön szobája és bármikor felébredhet.
Mond megneki hogy szeretnéd ha sportolna és fogyna egy kicsit, mert már õ se olyan mint régen.Vagy lepjen meg pl.estére egy romantikus vacsival, fürdõvel és akkor tudtukbeszélgetni meg ha megjön a kedved akkor mást is:)
Nemrégen olvastam egy orvosi véleményt, hogy miért egészségtelen, ha a szülõkkel alszik egy gyerek. Nem a kétéves, hanem az újszülött. Az csak mese, hogy a gyereknek állandóan kell az anya közelsége. Miért szültél gyereket, ha nem tetszik a párod? Mindenképpen elvált asszony akarsz lenni? Ez az út odavezet. Térj észre, mert a gyereknek az apjára is szüksége van.
A kérdező hozzászólása: Fiatalabb korában nem volt ilyen "kövér". Mondjuk mivel 180 cm ahoz képest nem súlyos de nekem nem jön be.
Megnézném este a férjem arcát, amikor jön lefeküdni, és az ágyban találná a 2 éves, és a 7 hónapos ikreket, és meg mondanám, hogy a gyerekeknek mellettem a helyük... Ha azért mentél férjhez, mert nem volt más, akkor most is fogd fel így, hogy õt választottad, nincs más.
"Az elõtt tetszett és azért jöttem vele össze mert nem volt más aztán terhes lettem és vele maradtam." Te egy kifejezetten nagyon undorító és ocsmány nõ vagy, aki csak és kizárólag azért jöttél össze vele, mert gyereket akartál. Õszintén remélem, hogy elváltok, és nála helyezik el a gyereket, mert te nem vagy alkalmas egy emberi lény felnevelésére, ilyen "morállal"...
Jaj elválni nem fog, mert ez így kényelmes neki
Akkor válj el és ne a gyerek legyen a bástya, hogy szülhettél olyannak, akit nem szerettél?
Ha úgysem kívánod, akkor neked ez a kényelmes... és azért vele maradni, mert terhes lettél? Szereted egyáltalán?
A kérdező hozzászólása: Én tõle már nem... De legalább még kettõt mástól igen. De sajnos nem ilyen egyszerû.
Egy gyereknek a saját ágyában van a helye. Az enyém 3 éves és sosem aludt velünk.... akkor voltam csak mellette mikor beteg volt. Amúgy meg nem igaz, hogy nincs más helyiség ahol szexelhetnétek, egy kis kreatívitást kérem szépen. Nem csak az ágy létezik....
szeretntek mégegy gyereket? barátnömnél van az hogy köztükalszik a2, 5 éves gyerek mégisamásodik babával várandos nálunk is detto már 5 hosa kislányoma2.5éves nagylányom mellett ha már nem szoptatok ott a gyerekszoba alszanak ot tketten amig szoptatok addig én vagyok a gyerek zobába gyerekekkel mert a kicsi nagyn sokszor kell ennek hatalmas árat fizettem de egyrészt megérte mert boldog vagyok de másrészt nagyon sok mindent meg kell türnöm
Egy két éves gyereknek a saját szobájában, de legalábbis a saját ágyában a helye!
Nagyon romantikus, szerintem nincs értelme ennek a kapcsolatnak.
de szép ez a sztori, így összességében ://
A kérdező hozzászólása: Az elõtt tetszett és azért jöttem vele össze mert nem volt más aztán terhes lettem és vele maradtam.
A gyerek születése elõtt se jött be Neked? Vagy csak utána?
Azért valahogyan tudtára kellene hozni ezt, hisz így még változtatni se tud rajta
Én is haragudnék rád, már megbocsáss. Már most látszik, hogy megnyomorítod majd azt a gyereket a "szereteteddel". Mi az, hogy "egy gyereknek az anyja mellett van a helye éjszaka is"???? Te teljesen bolond vagy????
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy félek a gyerek meglát vagy meghall minket szex közben ezért inkább köztünk alszik. Igazatok van ez jó ürügy...

Mért alszanak el olyan nehezen napközben a babák?

7 hónapos babám nappal 2-3 alkalommal alszik 1 vagy fél órát, de bármilyen álmos is, mindig sír miel?tt elaludna.

Legjobb válasz: Az enyém is ennyi idõs. És néha pityereg egy rövidet elalvás elõtt, mert már olyan fáradt! Én ki szoktam vele "tolni" leengedem a redõnyt teljesen jól besötétítek, bekapcsolom az éjszakai fényt is.Így azt hiszi, hogy megint este van és alszik délben 2-2,5 órát. Délután van még egy rövid 1-1,5 óra alvásunk még, mielõtt apa hazaér a munkából.

Az enyém is ennyi idõs. És néha pityereg egy rövidet elalvás elõtt, mert már olyan fáradt! Én ki szoktam vele "tolni" leengedem a redõnyt teljesen jól besötétítek, bekapcsolom az éjszakai fényt is.Így azt hiszi, hogy megint este van és alszik délben 2-2, 5 órát. Délután van még egy rövid 1-1, 5 óra alvásunk még, mielõtt apa hazaér a munkából.
Lányom 8 hós, délelõtt ha sétálunk a babakocsiban alszik fél órát, ha nem, akkor dédinél van, nála gond nélkül elalszik. Délután 2-3 között álmos, akkor én altatom, de az katasztrófa. Képes 2 órát üvölteni, semmi nem jó, csak cici, cici, cici, cici...Anélkül nem megy... Néha bevágom ilyenkor is a babakocsiba kínomba, és akkor elalszik. Este még alszik egyet 18 körül, de itt is csak fél óra. Nagyon ritkán elõfordul, hogy álmos, leteszem, mellé fekszem, kicsit simizem, de ha nem alszik, otthagyom a cimival betakarva. Kis takarónézegetés után elalszik, de ez kb 5x fordult elõ eddig. Az esti altatás is katasztrófális 2 hónapja, félóránként kelek hozzá, kiesik a cumi a szájából, jobb esetben visszaalszik ha visszateszem, 2-kor el kell ringatni, 4-kor és 6-kor meg csak cici után alszik vissza. Nem tudom mikor lesz ebbõl "rendes alvás", de már várom, hogy 2-3órát végigaludja délután. Férjem is mindig azt mondja, hogy örülne ha alhatna, nem tudom a babák miért nem alszanak, ha álmosak :-) (persze tudom, érdekes a világ, meg elvesztem anyut.. de akkor is:-)
Szerintem egy jól kialakított "rituálé" segítene. A rendszeresség és kiszámíthatóság segít. Biztonságérzete ad és a baba tudja mi következik.
Kimaradt az elõbb:) Vannak könyvek amiket elolvastam, és az segített átgondolni az alvás problémáját. Nekünk nagyon jól bevált hogy délelõtt alszik egy órácskát délután 2-2.5 órát és kicsit késõbb szunyókál. Éjjel pedig jól alszik. Mindig ugyanúgy fektetem le, de nem azt esti rituálét követem. Elhúzom a függönyt, hogy félhomály legyen, nem kapcsolok zenét mint este. Az elalvási szakaszokat figyelem nála és amikor még nem alszik túl mélyen leteszem. Nálunk ez nagyon jól bevált.
A kérdező hozzászólása: A rituáléval és a rendszerességgel nincs gond, este könnyen, egyedül alszik el, sosem sír és sosem altatom. Csak a nappali elalvásokkal van gond, bár mindig ugyanúgy történik minden, a sírás is. Hiába fekszem ilyenkor mellé és simogatom, egy ideig sír, hiába álmos, hiába van csukva a szeme. A cicin vagy a karomban sosem aludt/altattam... Köszönöm a válaszokat, ha van még valakinek ötlete/tapasztalata szívesen veszem!

Az éjjel nem nagyon tudtam aludni. sokszór felébredtem és ilyenkor éreztem a baba mozgását. /23hetes vagyok/vajon azért mozgott mert én is fenn voltam, vagy mindig mozog éjjel csak nem érzem mert alszom?

Legjobb válasz: ugyan úgy ahogy nappal, néha fenn van, néha alszik. Születése után is fel fog kelni éjszaka, nekik még ilyen a ritmusuk. Szerencsés vagy hogy amúgy tudsz aludni, sok baba nem is hagyja csak pár órát szundítani a mamát :) Minden jót!!

ugyan úgy ahogy nappal, néha fenn van, néha alszik. Születése után is fel fog kelni éjszaka, nekik még ilyen a ritmusuk. Szerencsés vagy hogy amúgy tudsz aludni, sok baba nem is hagyja csak pár órát szundítani a mamát :) Minden jót!!
Szia! Megérzi a bab ha nem alszol és õ is felébred. Én ezt már sokszor tapasztaltam. Olyankor mindig rugizza az oldalamat. Ha sétálsz egy kicsit a lakásban akkor elvileg õ azt érzi hogy ringatod és vissza fog aludni, így meg te is vissza tudsz feküdni. Nappal is ha járkál le- föl az ember azért érzi ritkábban a baba mozgását mert õ úgyérzi ott bent hogy ringatják. Üdv: 25 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: köszönöm, aranyosak vagytok és nagyon boldog babavárást és babázást kívánok nektek is!
Ezen már én is godnolkodtam, hogy nem alszik, vagy nem érzem? Mert ha alszom, én sem érzem, hogy mocorog, de amint felébredek, õ is rugdalózik kicsit. Szeritnem mindegy is, a lényeg, hogy szerencsések vagyunk, hogy tudunk aludni:-) 30 hetes kismama (most voltam egy hetet kórházban, mellettem egy 25 hetes kismama alig aludt éjjel, annyit rugott a picije)

Mit csináljak vele? Én rontottam el tudom, de este nagyon nehezen alszik el 2, 5 éves gyerekem a kiságyba, mert délutánonként a mi ágyunkon mesét nézve alszik már egy el egy-két hete.

Legjobb válasz: lassan fokozatosan vidd át az ágyba: elõször csak egyre kevesebb mesét nézzen, és majd amikor szinte semmimese nem lesz már, akkor néha próbáld meg átvinni, hogy ott aludjon el. remélem segíthettem.

lassan fokozatosan vidd át az ágyba: elõször csak egyre kevesebb mesét nézzen, és majd amikor szinte semmimese nem lesz már, akkor néha próbáld meg átvinni, hogy ott aludjon el. remélem segíthettem.
Rajta van még a rács a kiságyon?Nem lehet hogy nem is a mese hiánya zavarja, hanem a rács? Amúgy az én fiam napközben elalszik a saját szobájában, de este köztünk alszik el tv-t nézve és átviszem a saját szobájába miután elaludt.
Én megtanítanám egyedül elalduni, ahogy tettem 1 éves lányommal is. "Aludj jól, gyermekem" c könyv.
Nem a nagy ággyal van a gond, hanem azzal hogy TV-t nézve alszik el.Egy ekkora gyereket nem kellene ilyen ingerek érjenek elalvás elött.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!