Találatok a következő kifejezésre: Mért akar kislány (45 db)

Mért akar minden kislány fogyni? Mikor még fejlődnek.

Legjobb válasz: Mert olyankor fontos hogy tetszenek a fiúknak, tulajdonképpen a fiúk hibája, mert meglátnak egy kissé husisabb csajt és rögtöb ledagizzák. Az meg kinek esik jól? Na meg a tévében, újságokban mindenhol az anorexiás modelleket látják és azt tartják ideálisnak, rájuk akarnak hasonlítani. Sajnos.

Mert olyankor fontos hogy tetszenek a fiúknak, tulajdonképpen a fiúk hibája, mert meglátnak egy kissé husisabb csajt és rögtöb ledagizzák. Az meg kinek esik jól? Na meg a tévében, újságokban mindenhol az anorexiás modelleket látják és azt tartják ideálisnak, rájuk akarnak hasonlítani. Sajnos.
Ez mind igaz, amit az elõttem szóló írt. Na és persze azt is hozzá kell tenni, hogy azt sehol nem hallják, hogy a nyúlás elõtt egy pár kilót felszednek, hogy késõbb ne legyenek olyanok, mint egy csontkollekció, hanem szépek és formásak legyenek. Ilyenkor egybõl le is akarják adni a felszedett kilókat, holott ez a súlytöbblet majd szépen eloszlik rajtuk.
Én is felszedtem 2-3 kg-ot és egybõl le is akartam adni, mert azt hittem el fogok hízni. Aztán pár hónap alatt nõttem 3-4 cm-t aztán késõbb valahogy el is tûnt ez a súly..
Én sem voltam magammal megelégedve, de rájöttem, hogy nem szépek a csontos lányok.Azt viszont be kell látni, hogy mindig lesznek olyan pasik akiknek a vékony és olyanok akiknek a normális testalkatú lányok jönnek be. Vagy esetleg a ducik. Ez részben ízlés kérdése is. Én sokáig koplaltam és csak azt értem el vele, hogy tönkre tettem a gyomrom.
A kérdező hozzászólása: Feljebb olvashattok pár hasonló kérdést" 15 eves lany vagyok 175cm es 57-58kg. Kover vagyok? De kérdem én mért kell néhány emberkének még tippeket is adni ezeknek az önbecsülésükben sérült csajoknak? Hiszen mind akit eddig olvastam átlagot súlyú volt sem nem kövér sem nem sovány. Pont jó.
Mert megnõ az önbizalmuk ha többször többen elmondják nekik, hogy jó alakjuk van. Ez mindenkinek jól esik!!!!!!
Én nem azért akarok fogyózni hogy a fiúknak tetszek mert szarok rájuk csak már a mamám is ezt hajtogatja: Kis csillagom lekéne fogyni 5-8 kgt kövér vagy! Mos erre mit mondjak?? És igaza is van! 13 vagyok 165 magas és 65-67 kg! Tudom fiatal vok még a fogyóhoz de már a mamám is ezzel szekál!
A kérdező hozzászólása: Mond meg neki, hogy egy dietetikus azt üzeni, hogy felesleges fogynod, mert fejlõdésben vagy. Majd ráérsz ezzel 20 évesen ha még mindig ezzel szekálnak. Le lehet szállni rólad.

Tegnap óta nagyon fáj a jobb mellem. Van benne egy kis görcs is. Mitõl lehet? Ha fejem alig jön belõle, szoptatni nem tudok, mert a kislányom nem akarja elfogadni a mellemet. Van valami megoldás rá valami praktika amitõl elmúlik ez a fájdalom?

Legjobb válasz: Valószínüleg begyulladt a melled a sok tejtõl,nagyon meleg vízzel zuhanyoztasd a fájó melled fõleg ott ahol a csomó van benne úgy 10-15percig és utána masszírozd meg egy kicsit és tedd rá a babádat úgy hogy az alsó ajka a csomó felõli oldalon legyen és ezt mind addig ismételd míg meg nem szûnik a fájdalom.De tényleg inkább forró víz legyen mert ez megnyitja az eldugult tejcsatornákat,fájdalmas lesz a szopi is de muszáj.Nekem bevált már kétszer. Sok sikert.

Valószínüleg begyulladt a melled a sok tejtõl, nagyon meleg vízzel zuhanyoztasd a fájó melled fõleg ott ahol a csomó van benne úgy 10-15percig és utána masszírozd meg egy kicsit és tedd rá a babádat úgy hogy az alsó ajka a csomó felõli oldalon legyen és ezt mind addig ismételd míg meg nem szûnik a fájdalom.De tényleg inkább forró víz legyen mert ez megnyitja az eldugult tejcsatornákat, fájdalmas lesz a szopi is de muszáj.Nekem bevált már kétszer. Sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.már maszírozgattam, meg próbáltam szoptatni, de nem nagyon ment, ezért fejtem és már jobb de még a forró vizet kipróbálom, mert még azért ott a csomó.
Úgy tedd mellre a babát, hogy az álla a csomó felé legyen...tudom, neha hülye pózt kell felvenni. Mindíg azzal kezd a szoptatást amelyik fáj, elõtte masszírozd meg. Ne add fel, akárhogy fáj. Ha lázas vagy, ad a doki gyulladáscsökkentõt!

4 hós anyatejes kislányom ma nem akar szopizni. Ordítva áll ellen, ha cicire akarom tenni. De azért éhes, mert a lefejt tejet üvegből kiszívta. Mi lehet a baj, elválasztaná magát ilyen korán? Szopiszrájk? Vagy ritkább szopira akar átállni?

Legjobb válasz: Nálunk is pont ugyan így volt minden.Nem tudom a te babád miért csinálja,de az én kislányom este 5-kor elfogadta a cicit.Õ is sírt egész nap.Nem akart se szopizni,sem üvegbõl enni.Már a kórházba akartam vinni. Most nagyon együtt érzek veled.Próbáld bele erõltetni a cicit a szájában.Én ezt csináltam!!! Kitartás......

Nálunk is pont ugyan így volt minden.Nem tudom a te babád miért csinálja, de az én kislányom este 5-kor elfogadta a cicit.Õ is sírt egész nap.Nem akart se szopizni, sem üvegbõl enni.Már a kórházba akartam vinni. Most nagyon együtt érzek veled.Próbáld bele erõltetni a cicit a szájában.Én ezt csináltam!!! Kitartás......
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszt, igen, én is ezt tettem, közelharcban mellre kényszerítettem a lányom... de azért jó lenne tudni, mi lehet az oka, vagy ez is egy X-akta...
Szopi sztrájk. Fogzás..?
Biztosan nem választja még le magát ennyi idõsen. Nálunk egyébként pont 4 hósan jelezte, hogy köszöni, õ már nem kér ilyen sûrûn cicit, így napi egy szopi kiesett, de így is bõven elég volt. A másik a fogzás, simán jöhetnek neki a kis fogacskái! De tuti nem leválasztás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a többi választ is! Inkább a ritkább szopit tudom, mint okot elképzelni, sokszor volt már olyan érzésem, hogy én erõltetem a szopit, de õ még nem is annyira éhes... holnap megpróbálok több idõt hagyni két szopi között, aztán meglátjuk... Szerintem nem fogzás, mert megnéztem a száját és semmi különöset nem látok az ínyén. Persze látszanak a kis fogacskái, de nincs megduzzadva sehol sem...?????
Menstruáció? Mármint nálad :)

Másnak is roszul eszi k 10 hónap körüli babája? Mert az én kislányom nem igazán akar enni esetleg gyümölcsöt vagy turókrémet, de a húsis kaját nem mindig akarja megenni . Idáig esténként megette a tejpépet de egy pár napja azt se akarja megenni

Legjobb válasz: én 4 napja semmit nem tudok beletuszkolni. mióta volt az a nagy kánikula, azóta nem eszik. hogy van-e összefüggés nem tudom. a foga is jön, dehát eddig is jött, mégis evett. már majdnem leszoktattam az éjszakai kelésrõl, erre jött ez az éhségsztrájk nála. napközben néhány falat kenyeret futtában a szájába adok, meg pár falat gyümit, és ezzel letudta az étkezést. éjszaka meg keltem kétszer, és adom neki a tápszert, mert hát valamit muszáj ennie. nappal nem fogadja el azt sem, de álmában megissza. így kétszer 240ml-t megiszik éjjel. remélem visszáll a rend, mert ez így sokáig nem mehet:-(

én 4 napja semmit nem tudok beletuszkolni. mióta volt az a nagy kánikula, azóta nem eszik. hogy van-e összefüggés nem tudom. a foga is jön, dehát eddig is jött, mégis evett. már majdnem leszoktattam az éjszakai kelésrõl, erre jött ez az éhségsztrájk nála. napközben néhány falat kenyeret futtában a szájába adok, meg pár falat gyümit, és ezzel letudta az étkezést. éjszaka meg keltem kétszer, és adom neki a tápszert, mert hát valamit muszáj ennie. nappal nem fogadja el azt sem, de álmában megissza. így kétszer 240ml-t megiszik éjjel. remélem visszáll a rend, mert ez így sokáig nem mehet:-(

Kislányom 16 hónapos. Múlt héten próbáltuk meg először a nagyszülőknél alvást, de nem maradt ott. Este 9-kor menni kellett érte, mert nem akart lefeküdni, nagyon anyás. Hogyan lehet rávenni, hogy aludjon a mamánál?

Legjobb válasz: Egyébként mennyi idõt tölt nagyszülõkkel? Korábban is volt csak velük, játszottak együtt? Mert ha nem nagyon, akkor többet kellene találkozniuk, hogy szokja a kislány õket. Esetleg a nagyszülõk/mama aludhatna nálatok kezdésnek.

Kislányom elõször 1 évesen aludt a tesóméknál (nincsenek nagyszülõk), nagyon izgultam, de semmi gond nem volt. Viszont elõtte olyan már volt, hogy együtt aludtunk ott illetve olyan is, hogy nálunk a tesómék fektették le. Lehet, hogy ilyeneket kéne kipróbálni. A másik, hogy lehet, hogy "rossz" korban van most ehhez, mert a kislányom 1, 5 éves és mostanában nehezebben van el nélkülem, mint 1 évesen. Most is elalszik a tesóméknál, de néha megy az ajtóhoz, hogy apa-anya.
Egyébként mennyi idõt tölt nagyszülõkkel? Korábban is volt csak velük, játszottak együtt? Mert ha nem nagyon, akkor többet kellene találkozniuk, hogy szokja a kislány õket. Esetleg a nagyszülõk/mama aludhatna nálatok kezdésnek.
Sehogy ha majd elég érett lesz hozzá akkor maradni fog. Én fiam se maradt elõször. Vártunk pár hónapot, azóta már négyszer aludt ott minden gond nélkül. Erõltetni nem szabad.
Hacsak nincs valami nagyon-nagyon fontos oka annak, hogy ott KELL néha aludni a nagymamánál, szerintem nem szabad erõltetni. Mi is próbálkoztunk a kisfiammal, ugyanez volt, menni kellett érte, mert annyira sírt utánunk. 3, 5 éves, pár hete kijelentette, hogy a mamánál szeretne aludni, hétvégén ment is anyósomhoz, jól érezte magát, nem volt semmi probléma. Örülök, hogy kivártuk, és nem edzettük rá idõ elõtt, egyikünk sem késett le semmirõl.
Szerintem még nagyon kicsi ehhez (az én kisfiam is 16 hós!). Várjatok vele még. Ha valami nagyon nyomós oka van, muszáj ott aludnia, akkor esetleg egyikõtök maradjon vele, legalább az elsõ néhány alkalommal!
Én 13 éves vagyok, és elõször 5 évesen aludtam ott mamánál. Azóta is cs kétszer. Sokszor vagyok nála nap közben, de annak h ott aludjak nem látom értelmét. És ez mindig is így volt. Szóval szerintem a kislányodra sem kell ezt rá eröltetni. Még túl kicsit is hozzá. Várd meg amíg nagyobb lesz és õ mondja h ott akar aludni.
Kisfiam elõször egyedül 15 hónaposan aludt a mamánál, nagyon imádta, de az én fiam már kicsi csecsemõként sokat volt a nagyszüleivel, és aludt is náluk, csak ugye akkor mi is ott voltunk, és csecsemõként is elaludt már velük, tehát ha épp vizsgáztam simán elaltatták, tehát az én fiam megszokta meg imádja is ha náluk alszik.Szerintem szoktasd hozzá apró léptekkel.
Mért kéne rávenni hogy aludjon ott? Várjátok ki amíg õ maga szeretne ott aludni, akkor ott fog maradni majd, de erõltetni nem szabad, fõleg ha õ még nem akarja. Az mért baj hogy anyás? Nem értem.
"Én 13 éves vagyok, és elõször 5 évesen aludtam ott mamánál. Azóta is cs kétszer. Sokszor vagyok nála nap közben, de annak h ott aludjak nem látom értelmét." Majd felnõsz és gyereked lesz megtudod, milyen jó egy szabad szombat, amikor elmehetsz a pároddal szórakozni vagy eltölthetsz otthon egy romantikus estét. "nem látom értelmét" :-))) ezen felröhögtem, még inkább gyerek vagy, mint felnõtt, de legalább mindenhez van véleményed. Amúgy oda lehet szoktatni a nagyszülõhöz egy-egy estére ennyi idõs korban a gyereket. Viszont ehhez a tipikus türelmes nagyi kell, aki 50x végignézi vele a bociboci tarka nyitható könyvet és nem parancsra altatja, mert általában a lefekvésnél kezdõdnek a problémák.
Akkor szerintem a legutóbbi alkalommal inkább "hisztirõl" lehetett szó, nyilván megsértõdött, hogy egyedül hagyták a szobába, a többiek meg kint voltak, mint ne mondjak engem még felnõttként is zavarna. :) Úgyhogy ezt kellene valahogy összehozni, hogy amíg ébren van mindkettõ, addig játszanak, és egyszerre feküdjenek le lehetõleg.
A kérdező hozzászólása: Egyébként imádják egymást a mama és a kicsi, sokat van ott napközben, a délutáni alvással semmi gond, ha a mama teszi le. Sokszor vigyázott rá éjszaka nálunk a mama 1-1 vacsora alkalmával.
A kérdező hozzászólása: Scythian! Köszönöm az együttérzést és hogy egyedüli anyukaként mellém álltál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Nagyon kedvesek vagytok. Az az igazság, hogy Szilveszterre szeretném, ha nyugodtan ott hagyhatnám a picit anyósomnál, egy nagy bulira lennénk hivatalosak. Természetesen, erõltetni nem fogom, de õ a 2. gyerek és néha jól esne, ha nem kellene 6-kor felkelnem. A nagyobbik lányom 7 éves, de sajnos az elsõ kísérletnél nem segített a mamának. Simán ott hagyták a kis ágyban, rácsukták a szoba ajtót, aztán mikor sírni kezdett, kivette a mama, de már nem akart ott maradni. A nagylány pedig mesét nézett ez alatt. :(
Ennyi idõsen nekünk is sietni kellett haza a moziból, mert sírva hiányolt minket. 2 évesen viszont szépen el volt a mamával nálunk. Mi elmentünk egy hétvégére apával a mama pedig nálunk vigyázott a kicsire. Nagyon jó volt két év után egy kicsit kettesben:) .
Nem kell altatni, hanem addig szórakoztatni, amíg magától elalszik a fáradságtól.
A kérdező hozzászólása: Így tettek, elmúlt szombaton végre sikerült ott aludni. 10-ig fent volt ugyan, de magától ment aludni. Biztosan sok volt az inger elsõre és nem akart lefeküdni. Anyósomnak sem volt kedve (szerintem) küzdeni vele, de legutóbb nagyon jól elvoltak. 2 év után elõször tudtam 6-nál tovább aludni. :) Köszönöm a sok kommentet.

Mit tegyek ha 6 hónapos kislányom nem akarja elfogadni a tápszert? Eddig szopizott + kapja a bébikajákat, mert már csak reggel, este és éjjel akar szopizni.

Napközben néha 1-2 percig cicizik és kész nem kéri tovább.A véd?n? azt mondta hogy naponta legalább egyszer próbáljak meg adni neki tápszert,de hogyan fogadtassam el vele?

Legjobb válasz: hát nehéz de mértnem cicizeted többször?az én babóm is 6 hós cicizik és reggel alma reszelve háztartási kekszel utána 1 kis cici nem sok de megnyukszik tõle!nem értem napközbe mért nem akar szopizni?!délután még próbálkozunk tejpépel de nem sok sikerrel!inkább a cici!

hát nehéz de mértnem cicizeted többször?az én babóm is 6 hós cicizik és reggel alma reszelve háztartási kekszel utána 1 kis cici nem sok de megnyukszik tõle!nem értem napközbe mért nem akar szopizni?!délután még próbálkozunk tejpépel de nem sok sikerrel!inkább a cici!
Az én lányom csak kanállal hajlandó egy kis tápszert meginni. Nagyon macerás, de a cumisüveget nem fogadja el. Pohárból még nem próbáltam én sem, 6 hós a babám.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam napközben többször cicire tenni, de nem hajlandó elfogadni.Hiába próbálkozom és néha már annyira bepöccen az eröltetéstõl hogy nekiáll kiabálni és teljesen elfordítja a fejét.
Szia! Próbáld meg pohárból, a babák már akkor tudnak pohárból inni, amikor megszületnek.Ez nekem is hihetetlen volt, de én is megitattam pohárból egy naposan, mert olyan gyenge volt, hogy nem tudta cicibõl szívni a tejet, így lefejtem, és nagyon ügyes volt.Azóta se fogadja el a cumisüveget, csak pohárból iszik.

Szinte egyedül nevelem a kislányomat mert az apja egész nap dolgozik és mindig engem lát a kislányom aki 7 honapos. Ha le akarok lépni nem lehet, mert egyböl sir. Ez mindig igy lesz?

Sehova nem tudok menni nélküle még 10 percre sem.Senkire nem is tudom hagyni,mert nincs nagyszülö a közelben,Ez már soha nem fog megváltozni?Mindig ilyen anyás lesz?Korlátozottak a lehetöségeim.Mindig egyedül vagyok vele,nincs senki a közelbe

Legjobb válasz: Nem lehetne az apukával beszélni?Áthelyezés,más munkakör,stb,hogy a családjával is legyen már.... Hiszen egy család apából és anyából áll.Pénzt is kell keresni ez oké,de nem a család rovására.Még ilyenkor hétvégén se segít az apuka?Vasárnap is dolgozik? Nagyon rossz lehet így neked egyedül.A gyereknek is biztos hiányzik valaki más társasága is,ha ennyire nem megoldható az apuka,akkor menjetek társaságba játszótérre,más anyukákhoz,hogy tanulja és ismerkedjen a társaságokkal a pici. Jaj ilyenkor áldom az eget,hogy az én párom segít és elmegy õ a gyerekeimmel játszótérre,vásárolni,sétálni,csinálnak kizárólag apás programokat.

Nem lehetne az apukával beszélni?Áthelyezés, más munkakör, stb, hogy a családjával is legyen már.... Hiszen egy család apából és anyából áll.Pénzt is kell keresni ez oké, de nem a család rovására.Még ilyenkor hétvégén se segít az apuka?Vasárnap is dolgozik? Nagyon rossz lehet így neked egyedül.A gyereknek is biztos hiányzik valaki más társasága is, ha ennyire nem megoldható az apuka, akkor menjetek társaságba játszótérre, más anyukákhoz, hogy tanulja és ismerkedjen a társaságokkal a pici. Jaj ilyenkor áldom az eget, hogy az én párom segít és elmegy õ a gyerekeimmel játszótérre, vásárolni, sétálni, csinálnak kizárólag apás programokat.
A kérdező hozzászólása: Csak a hétvége van, de nekem is itt kell lennem, mert egyfolytában keres.Hát talán majd változik a helyzet.Uj városba költöztünk, nm ismerünk senkit.de azért köszi
kb 2 éves koráig így lesz. legalábbis a fiam most jutott el oda, h nem kell, h mindig látótávolságban legyek. a szitu detto mint nálatok, azzal a különbséggel, h a szombat a páromnak tuti meló, ha külföldön melózik, akkor hetekig nincs itthon.
Mi is így vagyunk. Wc-re nem tudok nyugodtan elmenni, folyton hiszti:-) Azért mosolygok, mert már bele törõdtem, ezt is vállaltam a férjemmel amikor várandós lettem. A férjem rengeteget melózik, azért, hogy jól éljünk. Hétvégén vagyunk együtt, akkor is kímélem, mert hulla fáradt és muszáj aludnia. Hamarosan megyünk párnapra Zalakarosra alig várom:-) Végre egy család leszünk 4 napig:-)) Reggeltõl-estig együtt leszünk:-)
Sajnos ez pont az az idõszaka a babádnak amikor amúgy is ragaszkodósabbak lesznek. A nagy átlagra értem. Nálunk pl. ez kimaradt de most meg ( a fiam 2 éves múlt) olyan félõs lett, meg ha nem lát, már üvölt...hogy azt kívánom bár inkább csecsemõkorában esett volna át ezen. Egyébként én férjem is kanyarba van itthon kb. nála nem is maradnak el a gyerekek (természetesen hiszen alig látják) és mi is új városba költöztünk. Sajnos ez van, ezt vállaltam. Nekem már most 2 gyerkõc van de januártól megyek vissza dolgozni (mert muszáj) és legalább felnõtt emberekkel is beszélek majd néhány szót naponta.
Nálunk is ez a helyzet ill én egyedül nevelem. 2 éves múlt de a homokozóba is ott kell üljek mellette. Nem aggódom mert nagyon gyorsan felnõ és hiányozni fog hogy odabújjon megöleljen.

Nem elég tápláló a tejem. A gyerekorvos szerint, mert 2 hetes kislányom a 3530g-os születési súly helyett még csak 3480g. Hummana tápszert írt föl a doki, de szopizás után már nem akarja megenni. Mitől lehet táplálóbb a tejem?

Legjobb válasz: Ne hallgass az orvosra, ha nem kéri a tápszert, az azt jelenti, hogy elég a tejed, nem éhes. Van olyan baba, amelyik 3-4 hét alatt nyeri vissza a születési súlyát, fõleg, ha sokat csökkent a súlya. Két három nap és eléri a 3530-at, nyugi. Te meg egyél kiegyensúlyozottan, minden legyen a kajádban, egyél levest, húst, tésztát, stb. persze ne egyszerre:) Az én fiam két és fél hetesen nyerte vissza a születési súlyát, úgyhogy ne aggódj. A nõvérem kisfia azért lett végleg tápszeres, mert az anyját beparáztatta az orvos. A második gyereknél már nem hallgatott rá, és igaza is lett, mert egy hónapos korára majdnem egy kilót hízott (ahhoz képest, amennyivel hazavitték. SZóval, csak nyugi, és gondolj arra, hogy a doki jót akar, de õ nem ismeri a kicsit, nem látja, hogy jókedvû, van elég pisis pelusa. Õ csak a szakkönyv alapján ítél, és a babák egyetlen szakkönyvet sem olvasnak:) Jó babázást!

Ne hallgass az orvosra, ha nem kéri a tápszert, az azt jelenti, hogy elég a tejed, nem éhes. Van olyan baba, amelyik 3-4 hét alatt nyeri vissza a születési súlyát, fõleg, ha sokat csökkent a súlya. Két három nap és eléri a 3530-at, nyugi. Te meg egyél kiegyensúlyozottan, minden legyen a kajádban, egyél levest, húst, tésztát, stb. persze ne egyszerre:) Az én fiam két és fél hetesen nyerte vissza a születési súlyát, úgyhogy ne aggódj. A nõvérem kisfia azért lett végleg tápszeres, mert az anyját beparáztatta az orvos. A második gyereknél már nem hallgatott rá, és igaza is lett, mert egy hónapos korára majdnem egy kilót hízott (ahhoz képest, amennyivel hazavitték. SZóval, csak nyugi, és gondolj arra, hogy a doki jót akar, de õ nem ismeri a kicsit, nem látja, hogy jókedvû, van elég pisis pelusa. Õ csak a szakkönyv alapján ítél, és a babák egyetlen szakkönyvet sem olvasnak:) Jó babázást!
Sajnos szeretnék vitatkozni.4800grammal született kisfiam 1.5hónaposan 4300!!!! gramm volt.Óránként szoptattam az orvos és a védõnõ is csinált próba szoptatást egy evésre kb 80-100 evett.ezek után még kb 40 -et fejtem a mellembõl.2 hónapig szenvedtünk állandó cici , ordítások.Aztán azt mondta dokim hagyjak fel a lelkizéssel és ne akarjak "mindenáron"csak szoptatni.Elkezdtem hozzátáplálni tápszerrel.Minden rendbe jött, szépen gyarapodott!!!Akkor ez mitõl van?Rendszeresen evett, elegendõ mennyiséget!Mindenki azt mondja(szakemberek)nem volt "jó" a tejem.Remélem neked nem lesz ilyen problémád!!Sok sikert!9 hónapos kisfiú anyukája
Válts sürgõsen orvost, szoptass igény szerint és ne aggódj, ahogy elõttem is írták, minden rendben veletek!
Ne hallgass a gyerekorvosra (a helyedben én keresnék másik gyerekorvost!Minden csecsemõ születése után veszít a súlyából, amit 3-4 hetes korukra visszaszednek és szépen elkezdenek gyarapodni. Ezért nem szabad rögtön tápszerhez nyúlni, hanem helyette az elsõ néhány héten szoptatni, szoptatni, szoptatni! Így lesz elegendõ tejed és majd ahogy a baba egyre nagyobb és erõsebb lesz két szoptatás között is több idõ fog eltelni.2 hetes babának még bõven van tartaléka, amibõl tud gazdálkodni.Az elõtej is azért van, hogy kezdetben a pici gyomornak ne legyen megterhelõ (a természet kitalálta!!!) Jó babázást kívánok!
A harmadik hét végére kell visszahíznia a születési súlyára.
Ilyen nincs h nem elég tápláló a tejed, nehogy elhidd! :) A lányom (mondjuk õ nagy súlyú volt) 4400 al született, 4100 al jöttünk haza a kórházból.Itthon szépen evett 3-4 óránként nem sírt h éhes lenne. 4 hetesen lett 4300 és 9 hetesen pedig már 6 kiló volt. Szóval van akinél az elején lassabban épül vissza a súly:) de aztán nekilódul. Most 4 hónapos és 7 kiló:)
Egyet értek az elsõvel. Ha nem akarja elfogadni a tápszert, akkor valószínûleg elég neki a tejcsid. Pláne ha az etetések után/között nem sír, hogy éhes. + van elég pisis, kakis pelus, akkor ne aggód, rendben fejlõdik :) Én a 2. babámnál aggódtam, hogy nem hízik rendesen, szopizott/zik, mérleg nincs és nem láttam, hogy mennyit eszik. 11 hetesen 6300g :) ) (3200-el született) Úgyhogy nyugi :)
Olyan nincs, hogy egy anyukának az elsö pár hónapban nem elég tápláló a teje, ugyanis az pontosan a baba igényeinek megfeleöen termelödik. Ha a baba nem sir szoptatás után, akkor nem éhes, ha nem is fogadja el a pótlást, akkor ne eröltesd.
És ha nagyétkû a gyerek és mind a két mellbõl kiszívja akkor mi van?Csak a tápszer marad!Mert nem termelõdik olyan gyorsan a tej!
9.56 -os vagyok.Igen én a MAGAM példáját írtam és arra reagáltam, hogy nem létezik olyan hogy nem jó tej.De sajnos igen. Ahogy írtam nagyon drukkolok a kérdezõnek, hogy ne legyen ilyen problémája.Engem nagyon sokáig megviselt lelkileg.Ezt senkinek nem kívánom!!!!
ma 09:56-os: igazad van, NEKED nem volt elég vagy megfelelö tejed, de a te babád sirt, nem volt nyugodt, ellentétben a kérdezövel - éppen ezért ez más helyzet. NEKI a picije nem sir, nem nyugtalan, semmi más gond nincs vele, csak az orvos szerint nem hizik elég gyorsan, de a tápszert sem fogadja el, azaz a tej megfelelö és elég neki.
Eszel rendesen?Én azt vettem észre, hogy amikor kalóriadúsabban táplálkoztam, akkor a tejem is zsírosabb volt, de ha diétásabban ettem, akkor sokkal éhesebb volt a kisfiam is.Most 21 hónapos és még szopik.
Ay orvos jutal;kot kap a felírt tápszer után. Válts orvost!
ha éhes lenne akkor enne....vagy sírna...de ha nyugodt és szopizik nem lehet nagy gond...egyél rendesen, sok fehérjét és ne parázz...ja és válts orvost
Én nem kezdek bele semmilyen eszmefuttásba, mert hosszú lenne, így is hosszú lesz :D Pár szóban mégis annyit, hogy nincs olyan, hogy nem tápláló anyatej, a tejünknek minden cseppje arany! Na de Te kérdeztél valamit, így hát a kérdésedre válaszolok egyenesen: a nõgyógyászom nekem a fehérjeport ajánlotta. (Biztos hallottál már róla, fõleg olyan férfiak/nõk használják, akik célirányosan edzik a testüket, hiszen a fehérje az õ számukra iszonyú fontos, attól épül az izomzat. De! A fehérje nem csak izomépítésre szolgál. Az immunrendszerünk a fehérjékbõl táplálkozik, ráadásul az egészséges táplálkozás alapköve.) Szóval lehet kapni tejfehérje, tojásfehérje, szójafehérje és kombinált fehérjeporokat. Becsapós, de testépítõboltokban szoktam én beszerezni. Ezek 100%-osan tiszta fehérjeporok, telerakva plusz vitaminokkal és aminosavakkal! És nyugi, ez nem illegális szer, ez csak fehérje, még mielõtt megijedne bárki is. Lehet utánaolvasni. (Az illegális cuccokat boltban úgysem kapnád meg.) Szóval nem leszel tõle kigyúrt izomagyú felpumpált kétajtós szekrény, ahhoz keményen edzeni is kellene hozzá, plusz kellene néhány fecskendõnyi tiltott cucc. Nem olcsó, de éppen az értéke miatt! Nos, visszatérve: a nõgyógyászom ezt ajánlotta, hogy maximalizáljam a tejem tápanyagtartalmát. És meg vagyok elégedve a fiam gyarapodásával, 14 hetes és 7 és fél kiló. (Bízom benne, hogy nem kapok túl sok támadást, nekem a férjem ezzel foglakozik és tudja mit beszél, a fiának pedig SOHA nem ártana.)
Utolsónak: igen, pont ezzel a felfogással lehet jó gyorsan elapasztani a tejet. "Mert nem termelõdik olyan gyorsan a tej!" Valóban beletelik 2-3 napba, mire igazodik az igényekhez. Addig meg marad az, hogy akár 1-1, 5 óránként is cicin van. Ha mégis tápszer, akkor is vannak olyan megoldások, amivel a tej sem apad. De örök igazság: ha a baba nem küld jelet a szopival az agynak, akkor a büdös életben nem lesz elég a tej. A lányom ilyen nagyétkû volt, sírdogált, de mindig kapott cicit, két nap alatt helyreállt a rend, azóta sem volt ilyen probléma. HA azonnal tápszerhez nyúltam volna, már rég nem kapna anyatejet. Nyilván nem mindenáron, ahogy írta egy válaszoló itt, ha muszáj pótolni, akkor muszáj, egy gyerek se éhezzen. De ha nem muszáj, akkor ne azonnal a tápszerhez nyúljunk már.

Barátnőmék kislánya egy hónap múlva 5 éves lesz, és nem mer beszélni, ha az anyja kicsit lelép a városba, hisztizik, nem akarja elengedni, mi lehet a probléma?

Úgy vettem észre, valami nagyon nincs rendben. Szeretnék segíteni, de ez nagyon kényes téma, hogy csak úgy beszélgessünk róla. A kislány oxigénhiánnyal született, Dévényre vitték sokszor. Korábban érdeklődő, kis barátságos leányka volt, olyan igazi kis pozitív kicsike, nagyon szerettem hozzájuk menni ezért. Sosem beszélt, de úgy voltam vele, majd elkezdi, vannak olyanok akik 3-4 éves korukban kezdenek beszélni, és akkor mindjárt egész mondatokban, ezzel nyugtattam a barátnőmet is, aki mindig távolította is a problémát, látszólag lazán kezelte, beszélt róla. Óvodába jár a kislány, ott állítólag beszél. De a múltkor is, fent voltam náluk, előtte egy másik barátnőnk, és a kislány, aki pedig már sokszor látott, nem voltam neki idegen, csak bújt el, és többórányi ott töltött idő után sem tudtam vele beszélni, a kommunikációnk kábé így nézett ki: - Na, milyen színű a cica? - ... - Fehér? - ... - Nézzük csak, azt a kiscicust, milyen is lehet, barna? - ... - Na, akkor foltos? - ... - Szürke? - (végre bólogat) Bólogatással tudtam vele beszélgetni, felajánlva a különféle válaszlehetőségeket, és bólogatott, ha "helyes a válasz". Több óra után, miközben az ötéves keresztlányommal órákat dumálgatunk, mondja mondja a kis okos megfigyeléseit, komoly párbeszédeket szoktunk folytatni, tényleg tök okos gyerek, ez a kislány egyszerűen nem beszélt még most sem. A látogatásom alatt kizárólag mutogatni és bólogatni volt hajlandó. Kitaláltuk, hogy anyjával elmegyünk picit sétálni, eszünk valamit. Tudni kell, hogy a pasasa semmirekellő alak, alig dolgozik, a barátnőm tanárként keveset keres, két három barátnőjén kívül nem megy hozzájuk senki, a nagyszülők sem túl érdeklődőek, évente párszor elég az unokájukat látni, nem hogy magukkal elvinnék valahová. Ezt azért írom csak, hogy lássátok, nem túl szociális környezetben van a kislány. Szóval, az este csúcsa volt, hogy pakolunk, mennénk ki, a kislány erre torkaszaadtából elkezdett üvölteni, de úgy igazán, belekapaszkodott teljes erővel az anyjába, olyan rossz volt ezt látni, hogy majdnem azt mondtam, inkább maradjunk náluk. Végig a lábába kapaszkodott, szinte hisztérikus volt, nehezen tudtunk elmenni. Nekem őszintén a barátnőm pasasa se szimpi, nem tetszik, hogy a kislánnyal bánik, noha nem veri vagy ilyen, de erre nincs objektív rálátásom. A kislány nagyon anyás, az anyjával van többet, ő hozza viszi az óvodába. De szerintem itt valami nincs rendben, szerintetek mi az ok?

Legjobb válasz: Bennem felmerülne a gyanú, hogy rosszul hall a kislány. A fülét feltétlenül meg kéne nézetni (hallásvizsgálattal). Az enyém 3-4 évesen produkált hasonló tüneteket és kiderült, gond van a hallásával. (ami azóta már jó szerencsére, de ehhez ki kellett vetetnünk az orrmanduláit).

Bennem felmerülne a gyanú, hogy rosszul hall a kislány. A fülét feltétlenül meg kéne nézetni (hallásvizsgálattal). Az enyém 3-4 évesen produkált hasonló tüneteket és kiderült, gond van a hallásával. (ami azóta már jó szerencsére, de ehhez ki kellett vetetnünk az orrmanduláit).
A kérdező hozzászólása: A hallása rendben van. A többirõl mit gondolsz?
Elektiv mutizmus a neve. Semmi koze a hallás ahhoz, szinte biztos, hogy tökéletesen hall, azert nem beszel mert nem akar. Olvass utána. Pl itt:http://fejlesztok.hu/hasznos-olvasmanyok/18-fejlesztes/63-mu..
Ugyanez volt barátnõm gyerekével is. Náluk ott oldódott meg a probléma, amikor középsõ csoportban ovit váltott és dráma tagozatos oviba ment.
A kérdező hozzászólása: Nem ismertem ezt a kifejezést, az ötlet valóban reális. Bár ott hmm, félreérthetõen fogalmaztam, a kislány SOSEM beszélt, csak érdeklõdött. Tehát nem úgy volt, hogy egyszer még okés volt és aztán mutizmus lett. Kicsit paráztam, hogy azt fogjátok írni, hogy autista lett.

Az újfajta Eperke mesét honnan tudnám letölteni, arra gondolok, ami hétvégenként megy a TV2 -n, reggel 8 után? Mert a régi fajta van, de kislányom csak az újat akarja, amibe Limonádé. Áfonya meg a többiek vannak.

Legjobb válasz: Az én kislányomnak is ez a kedvenc meséje,meg is van neki minden része.A rajzfilm letöltés ingyen-rõl letudod tölteni a következõ részeket,ezek az újak: A csillámbogyó-bál egy régi hagyomány Fagyünnep Fesztiválhercegnõ Ünnepi felvonulás A legjobb döntés Galoppaló Vannak még részei de azokat ingyen sajnos nem lehet letölteni.A Mirax.hu-ról megtudod rendelni,vagy esetleg könyvesboltban meglehet venni.

Az én kislányomnak is ez a kedvenc meséje, meg is van neki minden része.A rajzfilm letöltés ingyen-rõl letudod tölteni a következõ részeket, ezek az újak: A csillámbogyó-bál egy régi hagyomány Fagyünnep Fesztiválhercegnõ Ünnepi felvonulás A legjobb döntés Galoppaló Vannak még részei de azokat ingyen sajnos nem lehet letölteni.A Mirax.hu-ról megtudod rendelni, vagy esetleg könyvesboltban meglehet venni.
A kérdező hozzászólása: Szia!Segítenél, hogy hol van pontosan??Mert beírtam, hogy rajzfilm letöltés ingyen és kijött elég sok, csak az a baj, eperkét nem találtam, ha pedig igen, akkor csak a mozisat.Nekem meg azok kellenének amik neked vannak, amiket írtál.Köszi
Meseletöltés ingyen: http://75c921ac.goneviral.com Itt az Eperkén kívül még a következõket lehet letölteni: Kacsamesék, Barney és barátai, Dóra a felfedezõ, Elmo világa, Hupikék törpikék, Mickey egér játszótere, Thomas a gõzmozdony, Barátaim Tigris és Micimackó, Fifi virágoskertje, Roary a versenyautó, Sam a tûzoltó, Go Diego Go, Manny mester, Sün Alfréd, Chuggington, Hunyor Major, T-Rex Express, Jarmik, Bibi és Tina, A dzsungel könyve, Szirénázó szupercsapat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!