Találatok a következő kifejezésre: Mért adnak a cicák egy (3 db)

Mért adnak ki a cicák egy bizonyos "prűű" hangot?

Legjobb válasz: Milyen az a prûûû hang???

Milyen az a prûûû hang???
Ha például hazaérsz és ilyen hanggal jönnek hozzád akkor ez náluk az üdvözlés. Hozzám is jönnek ilyen hanggal a macskáim!Ez azt jelenti hogy ismernek szeretnek, üdvözölnek:) )
Az én macskám az ablakban ülve szokott ilyen hangot kiadni. Mindig úgy értékeltem, hogy a madarakat utánozza, vagy beszélget velük. :)
Valóban a kedveskedés és az üdvözlet hangja, szerintem is. Ha madarat figyelnek, akkor inkább csattogtatja a száját, mintha kattogna, vagyis izgalomban van:-), legyet stb. látván, ugyanezt csinálja.
az enyémak csak akkor csinálják ha vadásznak pl játékra, légyre...stb.

Egy ismeroseom nem szoptat hanem lefeji a tejet es cumisuvegbol adja oda a babajanak mert hogy elalszik a cicin, de igy eszik rendesen. Helyes ez szerintetek?

Legjobb válasz: Az a lényeg, hogy egyen a baba, mindegy hogyan. Barátnõm babája is állandóan elaludt cicin, majdnem el is apadt a lány teje, a baba meg csak fogyott egyre jobban. Állandóan ébresztgetni kellett, aztán csak a tápszeres kiegészítés lett a sztori vége.

Az a lényeg, hogy egyen a baba, mindegy hogyan. Barátnõm babája is állandóan elaludt cicin, majdnem el is apadt a lány teje, a baba meg csak fogyott egyre jobban. Állandóan ébresztgetni kellett, aztán csak a tápszeres kiegészítés lett a sztori vége.
Az õ dolga. Õ tudja, hogy jó neki.
Nekem is fejnek kellett a tejet, a második héttõl mert nem tudtam szoptatni. Így anyatejes maradhatott a kisfiam az elsõ hetekben, nem igazáz érdekelt, akkor az, hogy jajjj nem szoptatom, hanem cumisüvegbõl eszik így ment 3, 5 hónapos koráig. Fejlõdött szépen! Sõt, mivel jól tudott lakni, így már az elejétõl 4 óránként evett, amit így utólag érzés szintjén kitudnék emelni, hogy az apával is ehetett:) mind a ketten élvezték:) Szerintem a baba az egészsége, táplálása a fontos, a csomagolás másodlagos.
Én is így csinálom, már lassan 9, 5 hónapja.Közbe anyatejleadó is lettem május óta. Hát mit ne mondjak elég kimerítõ.Közbe lefogytam vagy 20 kg-ot.
Szerintem sincs ezzel gond. Ha van elég tej, megy a fejés, és nekik ez így könnyebb, akkor miért ne? A baj akkor lenne, ha ez miatt csökkenne a tej mennyisége. Igaz, szerintem is macerásabb állandóan fejni, cumisüveget kifõzni/sterilizálni, vagy csak egyszerûen folyamatosan elmosni õket, melegíteni, stb., de hát kinek hogy.
én nagyon tisztelem azokat az anyukákat akik fejnek azért h a babájuk mégis csak anyatejet kapjanak sõt mi töb képzeld el menyi macera van a fejésel meg menyi idö mi szoptatós anyák csak oda adjuk a cicit és enyi de azok az anyukák akik fejnek cumisüveg sterilizálása, mosása akkor még meg is kell melegíteni mert amedig kifeji adigra elhúl stb szóval minden tisztelet az övék
Én felesleges macerának tartom lefejni és úgy adni, inkább azt csinálnám, hogy nem hagynám elaludni. Valószínû pici még a baba, és azért fárad el, de majd ahogy nõ egyre ügyesebb lesz.Nálunk is az elején volt, hogy egy-másfél óra volt egy szopi, pár hónap múlva már csak 5 perc.
Én is így csinálom, 6.5 hónapos a fiam. Elalváshoz és éjjel cicizik, de nappal nem , így cumisüvegbõl kapja. Jobb, mintha tápszert kapna így.
Szia, sziasztok. Kedves útolsó válaszóló KÖSZÖNÖM!Igen mi akik nemtudunk szoptatni megtehetnénk azt, hogy elapasztjuk a tejet de nem hanem napi 3x-5x-7x fejünk azért, hogy a babánk mégis csak anyatejet kapjon!És igen elég"macerás"a fejés de megéri minden csepje!! Ami a legrosszab, vannak emberek akik leszolnak minket mert, hogy nem tettünk-teszünk meg mindent azért, hogy szopni tudjon a babánk. Kedves kérdezõ a véleményem ha igy anyatejet kap az ismerösöd babája akkor szerintem helyes!!

Ha 20-20 percig hagyom csak a cicin, de csak mondjuk 40-et, vagy 60-at eszik a 6 hetes babám, akkor se tegyem vissza? Mert eddig addig szopiztattam, amíg ő akart, de így volt, hogy másfél óra volt egy szopi.

Legjobb válasz: Majd késõbb, ha idõsebb, erõsebb lesz, akkor a szopik ideje is lerövidül, akár pár percre alkalmanként. Ha tápszerezni akarod, akkor nyugodtan határold be a szopik idejét, és mivel a baba nem jut elegendõ tejhez, kénytelen leszel pótolni, ami a tejed elapadásához vezet, majd, de ha szeretnéd még sokáig szoptatni, akkor ne vedd le a cicirõl 20 perc után.

Majd késõbb, ha idõsebb, erõsebb lesz, akkor a szopik ideje is lerövidül, akár pár percre alkalmanként. Ha tápszerezni akarod, akkor nyugodtan határold be a szopik idejét, és mivel a baba nem jut elegendõ tejhez, kénytelen leszel pótolni, ami a tejed elapadásához vezet, majd, de ha szeretnéd még sokáig szoptatni, akkor ne vedd le a cicirõl 20 perc után.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ, én is úgy gondolom, hogy majd neki kell erõsödnie. Most már így is csökkent a szopik ideje, de még nem tartunk 20 percnél. Akkor remélem gyorsan erõsödik a pici szája, mert csak szoptatni szeretném. :)
A lényeg, hogy ne hagyd elaludni! Nálunk is a 45-50 perces szopik mára már csak 15 perc körüliek, pedig most már mindkét cicit kiszippantja(azelõtt elég volt 1). 6hónapos anyukája
A kérdező hozzászólása: igyekszem nekem még csak ritkán szívja ki teljesen. 80-90et is szokott enni és 130 simán van a melleimben.
a babának az a legjobb, ha addig ehet, amíg kíván. én olyankor "korlátoztam", a mikor gondom volt (sebesedett a mellem). hamar fog rövidülni, ne aggódj! akkor meg majd azon drukkol az ember, hogy csak egyen minél többet, hosszabb ideig!
El is alhat rajta, ha úgy alakul... a cumizgatás is jó szaporító ám. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!