Találatok a következő kifejezésre: Mérlegképes könyvelői már (5 db)

Ha elvégzem a pénzügy és számvitelt okj-n (1 éves), akkor a mérlegképes könyvelői tanfolyamért már fizetnem kell?

Legjobb válasz: A mérlegképes könyvelõi tanfolyamért mindenképpen fizetned kell.

A mérlegképes könyvelõi tanfolyamért mindenképpen fizetned kell.
Mert a pénzügy számvitelért nem fizetsz? Jó Neked!
A kérdező hozzászólása: Az 1. okj-s képzés 23 éves korig, és szakma nélkül ingyenes. Csak a mérlegképes az a számvitel továbbképzése. És nemtudom hogy mennyire tartozik hozzá.
A mérlegképes a számvitelre épül tehát szorosan hozzákapcsolódik, elõbb ezt kell elvégezni.
Szerintem nem.
Úgy kell beadni, kb. november végén, dec. közepéig a szükséges igazolásokat, stb. hogy január elején jöjjön meg az engedély, és a fényképes igazolvány. Akkor az azt jelenti, hogy jan. elejétõl gyakorlatilag regisztrált vagy, akkor már abban a naptári évben tavasszal bejelentkezel továbbképzésre. Attól kezdve már senki nem tud semmi kifogást emelni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat. Beadtam már a kérelmet, csak még nem kaptam semmit róla. Nem húzhatom tovább, mivel diploma alapján már csak ebben az évben adják ki, valamint decemberben születik meg a gyermekem és nem akartam a legvégére hagyni.

Hol érdemes Budapesten a mérlegképes könyvelőit elvégezni? Ha van már egy pénzügyi főiskolám, akkor kaphatok valamiből felmentést?

Legjobb válasz: Kérdéseidet pontosan megválaszolják a felnõttoktatási központok, melyek az interneten gombnyomással elérhetõk. Ilyen pl. az OKTAV, Trenex, de csak azért nem sorolok másokat (nagyon igazságtalan módon), mert nem ismerem õket. Ha budapesti vagy, könnyû a helyzeted, mert a Metropol valamennyi számának hátsó belsõ oldalán fel vannak sorolva a legelérhetõbb aktuális képzési formák.

Kérdéseidet pontosan megválaszolják a felnõttoktatási központok, melyek az interneten gombnyomással elérhetõk. Ilyen pl. az OKTAV, Trenex, de csak azért nem sorolok másokat (nagyon igazságtalan módon), mert nem ismerem õket. Ha budapesti vagy, könnyû a helyzeted, mert a Metropol valamennyi számának hátsó belsõ oldalán fel vannak sorolva a legelérhetõbb aktuális képzési formák.


Ha ezek közül megszereztem valamelyiket, akkor már elmehetek dolgozni pár évet és elkezdhetem a mérlegképes könyvelőit?

http://www.logo92.hu/feltetelek.html

Legjobb válasz: nem. maximum CD-meghajtónak mehetnél el.

nem. maximum CD-meghajtónak mehetnél el.

Mérlegképes könyvelői képzettséget már csak diplomával lehet szerezni?

Legjobb válasz: Szerintem OKJ-s képzéssel is lehet. Más kérdés, hogy csak WC-papírnak jó.

Szerintem OKJ-s képzéssel is lehet. Más kérdés, hogy csak WC-papírnak jó.
A mérlegképes könyvelõi végzettséget OKJ-s tanfolyam keretében lehet megszerezni, a jelentkezésnek azonban feltétele van: 1. Jelentkezhet minden olyan hallgató, aki jelenleg a MÜTF-ön gazdálkodási szakon nappali, esti, vagy levelezõs alapképzésében vesz részt, és lezárt érvényes félévvel rendelkezik (gyakorlati jegyet, vagy kollokviumot, vagy szigorlatot szerzett) a Jogi ismeretek, a Vállalatgazdaságtan, valamint Számvitel tárgyból. 2. A mérlegképes könyvelõi képzésben részt vehet minden olyan hallgató is, aki a MÜTF-ön szerzett fõiskolai végzettséggel, esetleg más szakirányú egyetemi vagy fõiskolai végzettséggel rendelkezik (szakirányúnak tekinthetõ az az egyetemi vagy fõiskolai végzettség/képzésben való részvétel, ahol a tanulmányok során a mérlegképes könyvelõi képesítés legalább 3 tantárgyából (Vállalatgazdaságtan, Pénzügy, Jog, Számvitel és elemzés, Számvitelszervezés, Ellenõrzés) vizsgázott a hallgató).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!