Találatok a következő kifejezésre: Mérgező a a (317 db)

Tényleg mérgező a gomba kutyáknak? Lehet ettől valami baja?

Elfogyott ma a kutyakaja, csak holnap tudok venni, ezért egy kis gombalevest kevertem neki kenyérrel meg sonkával reggelire. Aztán mondta anyu, hogy ? úgy tudja, nem szabad gombát adni a kutyáknak. Utánaolvastam és még olyat is találtam, hogy mérgez? a gomba. Létezik? Csak egy félbögrényi leves volt, max 3-4 gombaszelet benne( sampion, üzletb?l)

Legjobb válasz: A mérgezõ gomba a kutyára is mérgezõ...amit te megeszel attól meg annak se lesz baja...szerintem

A mérgezõ gomba a kutyára is mérgezõ...amit te megeszel attól meg annak se lesz baja...szerintem
Nem hiszem hogy arra értette volna, amit boltban is kapni..inkább az erdõben találhatókra. De ha gondolod inkább kérdezz meg egy dokit! én is csak tippelni tudok..
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem erdõszéli mérgezõ gombát adtam neki, hanem a szombati gombalevesbõl egy kicsit. De találtam egy oldalt, ahol azt írták, hogy mérgezõ a gomba a kutyáknak, ezért ijedtem meg.
nem kell egy kutyának minden nap adni kaját. nyugodtan hagyd ki az étkezést.
Én is adtam már egyszer gombalevest a kutyámnak... Annyi, hogy nem bírta megemészteni, és másnap ugyanúgy jöttek ki a gombaszeletkék...
Nekem a kutyám nem egyszer kapott már a tápjára gombalevest, mert éppen az is volt otthon, és mást fõztem. Természetesen még én is megehettem volna, nem volt romlott, még emberi fogyasztásra is alkalmas lehetett volna. A gombaleves bolti gombából készült, teljesen normális alapanyagokból, én és a barátom is ettünk belõle, egyikünknek sem lett semmi baja. És neki mi baja lehetett volna tõle? Semmi. Megette, megnyalta a száját, nagyon ízlett neki, és kész. Nyugodj meg, semmi baja nem lesz a kutyádnak a gombától. A kutyáknál a csoki miatt kell aggódni, mert arra érzékenyek.

Az orchidea mérgező a kisbabákra?

Legjobb válasz: Nem érthetö, hogy mire vagy kiváncsi. Orchidea abban a szobában, ahol a gyerek van, nem mérgezö. Orchidea megrágva sem mérgezö - de semmilyen növényt nem tennék úgy, hogy a gyyerek meg tudja enni.

Nem érthetö, hogy mire vagy kiváncsi. Orchidea abban a szobában, ahol a gyerek van, nem mérgezö. Orchidea megrágva sem mérgezö - de semmilyen növényt nem tennék úgy, hogy a gyyerek meg tudja enni.

Tenyleg mergezo a fenyo?

csak mert azt olvastam, hogy nagyon mergezo, de az osszes haziko, letra, bujo fenyobol van. Szoval akkor most hogy is van ez?

Legjobb válasz: A fenyõ nem mérgezõ. A forgács is abból van. Az akác a mérgezõ.

A fenyõ nem mérgezõ. A forgács is abból van. Az akác a mérgezõ.
#1-nek Az akác nem mérgezõ. A levelét is imádják a rágcsálók meg a nyuszik is! A fenyõ a mérgezõ, de csak a vörösfenyõ. Azzal is csak akkor van baj, ha nincs kiszáradva.
A kérdező hozzászólása: akkor pl a kiszaradt lucfenyo agat betehetem a ketrecbe? Biztos nem lesz bajuk?
A fenyõ tûlevele mérgezõ, ha az nincs az ágon, nem lesz gond.
Fenyõágat, gallyat ne tegyél be, ha rajta van a kérge, mert abban ugyanúgy sok a gyanta, mint a tûlevélben. De például lécet, deszkát, rudat tehetsz be.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat!


Mennyire mérgező a meztelen csiga a kutyára?

Rengeteg van nálunk, mindent beborít a nyálkájuk :S A kutyáknak is b?ven kijut bel?le, összemászkálják a táljaikat, a játékaikat... Ártalmas rájuk?

Legjobb válasz: ha arra a belga barna csigára gondolsz, akkor az mérgezõ, de hogy a nyála is az-e azt nem tom'. a simí hazai meztelenek nem mérgezõek, de ha ennyire összemásszák, akkor tegyétek magas helyre a tálakat, játékokat meg elzárni, vagy felkötni egy fára, vasrúdra, amit ha akarnak aztán boxolhatnak, téphetnek, de a levegõben nem másszák össze a csigák.

ha arra a belga barna csigára gondolsz, akkor az mérgezõ, de hogy a nyála is az-e azt nem tom'. a simí hazai meztelenek nem mérgezõek, de ha ennyire összemásszák, akkor tegyétek magas helyre a tálakat, játékokat meg elzárni, vagy felkötni egy fára, vasrúdra, amit ha akarnak aztán boxolhatnak, téphetnek, de a levegõben nem másszák össze a csigák.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó :-) Szekrénybe szoktam berakni, de oda is felmásznek a r...dékok, de irtani meg nincs szívem, és azt sem akarom, hogy mérgezzem a kutyák életterét, a só meg túl brutális :S
Semmi bajuk sem lesz tõle :)

Egy csíkosmókusra nézve mérgező a kókusz héja?

Csimpaszkodót szeretnék csinálni bel?le, de nem tudom hogy szabad-e, nem lesz-e baja.

Legjobb válasz: Nem tudok róla, hogy bármiféle mérgezõ hatása lenne, nálam odú készült belõle, nem volt miatta semmi gond.

Nem tudok róla, hogy bármiféle mérgezõ hatása lenne, nálam odú készült belõle, nem volt miatta semmi gond.
Dehogy mérgezõ, imádják a kókuszt! http://napiallatsagok.blog.hu/2010/03/10/a_mokusok_megorulne..
Nem lesz tõle baja.
Nem hinném.. Viszont az alma-, barack- és szilvamag igen!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Már be is raktam neki, és használja!

Mérgező-e a páfránylé?

Legjobb válasz: Nem mérgezõ. Nyugodtan elszívhatod, megihatod, vagy moshatsz vele. Esetleg fõzhetsz páfránylevest is. Én még csak nem is hallottam páfránymérgezésrõl.

Nem mérgezõ. Nyugodtan elszívhatod, megihatod, vagy moshatsz vele. Esetleg fõzhetsz páfránylevest is. Én még csak nem is hallottam páfránymérgezésrõl.
Attól függ milyen páfrány. Van olyan amelyiknek a levelében gyorsan ható méreg van.
A kérdező hozzászólása: Köszi az ötleteket, de én páfrányteát szeretnék belõle fõzni.
A kérdező hozzászólása: De végül is mindenféle növényben lehet olyan fajta, ami mérgezõ, és olyan is, ami nem. Pl csak a százszirmú rózsa levelébõl csinálnak rózsalekvárt, a többi fajtából nem.

Az akác kérge mérgezõ a lovaknak?

Hántolatlan akácból készült karámom van és most kerül a telekre ló, de nemrégen olvastam, hogy a kérge mérgezõ a lovaknak, ha megrágcsálják. De valahol az ellenkezõjét olvastam. Most akkor mi az igazság?

Legjobb válasz: Az egész növény mérsékelten mérgezõ, de fõleg a termés.

Az egész növény mérsékelten mérgezõ, de fõleg a termés.
Nem persze hog nem avirágját is megehetik
A ló le fogja rágni róla a kérget de nem eszi meg ha kicsit mégis nem lesz baja nekem is ugyan ez volt a szitu ès a lovaim leszedték az egèsz karámfáról a kérget (az is akác volt)

A pangasius filé tényleg mérgező? Mik a tapasztalataid? Megveszed?

Legjobb válasz: Mérgezõ? Úgy konkrétan biztosan nem,hogy megeszed és meghalsz,mert nem lehetne forgalmazni. Arról viszont hallottam már,hogy minden maradékot beledarálnak ilyen halfilékbe.Te is errõl hallhattál. Megvenni nem veszek,de ha nincs más,mert ezt fõzték otthon,akkor persze megeszem.

Mérgezõ? Úgy konkrétan biztosan nem, hogy megeszed és meghalsz, mert nem lehetne forgalmazni. Arról viszont hallottam már, hogy minden maradékot beledarálnak ilyen halfilékbe.Te is errõl hallhattál. Megvenni nem veszek, de ha nincs más, mert ezt fõzték otthon, akkor persze megeszem.
Többször ettem és még élek. :) De amúgy csapnivaló halfilé, sütni lehetetlen annyira vizes. Inkább hekket vegyél, de nézd meg a címkéjét, mert már hekk felirattal is árultak Pangasiust.

Most akkor mérgező a muskátli a kutyáknak vagy nem?

A neten összevissza írogatnak mindent róla. Akkor most mi az igazság?

Legjobb válasz: Mérgezõ. Linalool és geraniol van benne. Hányást, hasmenést, idegrendszeri tüneteket okoz.

Mérgezõ. Linalool és geraniol van benne. Hányást, hasmenést, idegrendszeri tüneteket okoz.
Ha nagyobb mennyiséget megeszik belõle, akkor kezelés nélkül akár el is pusztulhat.
azt nem tudom, de az én kutyám megevett egy csokor tulipánt és semmi baja nem lett
Aki a virágot szereti az rossz kutya nem lehet.hehe.:) )
Nem tudom, de én nem kísérleteznék. Jót biztos nem tesz neki, ne egye meg és kész. Amúgy se csócsáljon szobanövényeket a kutya.
Lehet, hogy igen, ugyanis a kutyám nem bántja. Pedig még a kaktuszt is szétcincálja, de a muskátlihoz eddig nem nyúlt. A leander biztosan mérgezõ és ahhoz se nyúl. Bár utóbbinak baromi rossz íze is van, szóval lehet, hogy ezért van még egyben.
A kérdező hozzászólása: De ha véletlenül a kutya megrágja, nem fog tõle elpusztulni? Különösebb baja nem lesz?
Szerintem nem rágja meg. Ha jó íze lenne, akkor az enyém már megkóstolta volna, de szerintem már a szaga alapján tudja, hogy nem jó.

Mérgezik a magyart? Hepatitis B

Ezt a hangfelvételt találtam most a neten, több ezren megosztották. Kíváncsi lennék ki mit gondol róla. Érdemes időt szánni rá és meghallgatni. Mi az, hogy kötelező? És ha én nem engedem hogy beadják a gyerekemnek, rendőrök viszik el beoltatni?

Legjobb válasz: Látom az agyadat már megmérgezték. Nem fogom meghallgatni úgy is sejtem, hogy mi van benne. Persze, azért kötelezõ az eü dolgozóknak is a hepa B oltás, mert mérgezõ...biztos magukat oltatnák be elõször, nem? Ne legyél már hülye, ne nem kell elhinni minden baromságot.

Látom az agyadat már megmérgezték. Nem fogom meghallgatni úgy is sejtem, hogy mi van benne. Persze, azért kötelezõ az eü dolgozóknak is a hepa B oltás, mert mérgezõ...biztos magukat oltatnák be elõször, nem? Ne legyél már hülye, ne nem kell elhinni minden baromságot.
A kérdező hozzászólása: http://www.magyarvagyok.com/videok/13-Hirek/271813-Mergezik-..
Nem viszik el beoltani a rendõrök, de ha nincs beoltva, nem mehet közösségbe.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok hülye és nem mérgezték meg az agyam. Ha meg sem hallgattad, kérlek ne is mondj véleményt. Nem mondom egyáltalán biztosra, hogy igaz minden szó ami a felvételen van, mindenesetre elgondolkodtató. Ez is olyan hülyeség. Attól, hogy nincs beoltva miért ne mehetne közösségbe? A Hepatitis B szexuális úton terjed, attól hogy emberek közé megy nem fertõz meg senkit:D
A hepatitis B vérrel terjed, és szabad levegõn is sokáig életképes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!