Találatok a következő kifejezésre: Mérget evett cicám (3 db)

Mennyi ido, amig meghal a cica, ha merget evett?

Az a gyanum, hogy tenyleg merget evett..3.napja nem eszik,nem iszik, csak fekszik. Adtam neki szen tablettat, hogy szedje fel a merget, ha tudja..Olvastam, hogy verzik a cica, ha merget evett.

Legjobb válasz: El kellett volna már vinni orvoshoz. Ha patkánymérget evett az belsõ vérzést okoz. Vidd el orvoshoz, hátha még nem késõ.

El kellett volna már vinni orvoshoz. Ha patkánymérget evett az belsõ vérzést okoz. Vidd el orvoshoz, hátha még nem késõ.
Csak azt tudom mondani, hogy vidd orvoshoz! Nem tudhatod, hogy mi a baja, lehet hogy mérgezés, lehet hogy valami más, így nem tudhatod, mivel lehetne kezelni. Mibõl gondolod, hogy mérgezés? A méreganyagok különbözõen hatnak, van ami rögtön, vannak amik után (pl. a patkányméreg!) több mint 12 órával jelentkeznek tünetek, de ha ezt kivárod, akor már lehet hogy késõ. És ilyenkor nem csak arra kell gondolni, hogy meghalhat szegény, hanem hogy milyen kínokat állhat ki, amíg odáig eljut..
Nem szokták 3 napig kibírni, vagy csak csekély mennyiséget evett, vagy nem is mérgezés okozza a tüneteit. Ahogy elõttem mondták, orvosnak meg kéne mutatni, márcsak azért is, mert lassan ki fog száradni, ha nem ivott már 3 napja.
Próbáld mindenképpen megitatni és imádkozz erõsen!
Mármint azt akartam idemásolni, hogy a tejben és májban tudod elérni a K vitamint.
Tejet adj neki, mérgezés esetén az jó. Nagyanyám kipróbált tippje. Langyosat. Ha nem iszik, egy kiskanállal, vagy cseppentõvel, injekciós fecskendõval adj pár kortyot a szájába félóránként, és egy kis tea, pici cukor pici sóval, ez az infúziós folyadék, hogy ki ne száradjon. Összenomod két oldalt a pofáját és úgy beadod. Szorítsd a combjaid közé, vagy tekerd egy rongyba addig, nehogy megkarmoljon! És megnyugtatóan beszélj hozzá. Kálium az ellenszere úgy tudom, a patkányméregnek.
Nekünk volt egy kismacskánk, szintén így járt;3 vagy 4 napig nem evett, nem ivott és mire orvoshoz került, már túl késõ volt:( Begennyesedett a mellkasa és már nem lehetett mit tenni, el kellett altatni szegényt:( Vigyázz nagyon a cicádra, mert ha egyszer ilyesmi történik vele, akkor nem lehet segíteni, sajnos.
Most komolyan azért nem vitted el orvoshoz, mert nem elég jó? És egy másik? Ha mérget evett, és még aznap, vagy rövid idõn belül kimosatod a gyomrát, nagy valószínûséggel nem lesz baja. Itt most vagy keveset evett, vagy más a baja. Ha más a baja, akkor nem biztos, hogy meg fog oldódni.Lehet, hogy tudna segíteni, lehet, hogy egy olyan betegségrõl van szó, ami gyógyszerrel nem nagy cucc, de viszont anélkül belehal. Nem hibáztatnád magad, ha szegény elpusztulna? Mert hogy nagyrészt te tehetnél róla, az valószínû.
Szia! Mindenképpen vidd el orvoshoz, ha helyben nincs normális doki, vidd el valamelyik közeli településre, persze ha van rá lehetõséged. Ha 3 napja edte meg a mérget, akkor szerintem nem érsz semmit a tejjel, mert már felszívódot, én így gondolom laikusként. Ettõl függetlenül nyugodtan adhatsz neki tejet, mert van tápértéke, de melette mindenképpen adj vizet is, mert nekik az a folyadék és tényleg kiszáradhat. Nekünk volt kutyusunk, aki napokig élt azt követõen, hogy egette a mérget, az elején észre se lehetett venni, mindenképpen. Szerintem mutasd meg agy normális állatorvosnak!
Egyszer az én gyönyörû perzsa cicám patkánymérget evett.Azonnal ki hivtam az orvost.Nemtudom mennyit ehetett az állatorvos adta neki a szurikat hogy életben maradjon.1 hétig birta :'( Ráadásul az is kiderült hogy a szomszéd pakolta ki a patkánymérgeket a macskáinknak mert a másik cicám is mérgezésben pusztult el
Ha mindenki ilyen nyögvenyelõsen fordul állatorvoshoz a cicájával a környéketeken, nem biztos, hogy az orvos hibája, ha mindegyik meghal a kezei között. Talán idõben kellene menni!
Mi lett a cicussal??
Bárhol is van jó állatorvos, vidd gyorsan oda hozzá. És ha legközelebb ilyen van rögtön adj neki tejet, ha més nem fecskendõvel vagy cseppentõvel, és persze rögtön irány a doki. Szurkolok a cicádnak!
Mindenképpen orvos, ha mást nem akkor másik orvos, ha a tietek hülye. De ha valóban mérget evett, akkor biztos baromi fájdalmai lehetnek, és azt nem akarhatja senki a saját cicájának.
am azt még hozzátenném, hogy nem biztos, hogy megmérgezték a mi cicánkat, habár én arra tippelnék.am a májnak nem tesz jót az alkohol fõkép, ha megmérgezték a cicust, de az biztos, hogy a miénk így maradt meg
Sziasztok!am az én cicám is meghalt, mert nem vittük el orvoshoz. mai napig okolom magam ezért, pedig pénzem sem volt rá.szüleim, meg megmondták, hogy nem hajlandóak kifizetni.nem mindenki teheti meg ezt.most tesóm cicusa beteg (az én cicusom tesója)tegnap mozogni se tudott(le volt merevedve), és ma se evett se ivott és széklete sem volt.de kaptunk egy elég szokatlan gyógyszertippet és ki is próbáltuk tegnap!ma délután kimentem, (azt hittem, hogy már meghalt, mert még délelõtt is halálán volt)és azt láttam nincs a helyén, a tálkájából hiányzik a kaja, és széklete is van :D ott várt az ajtó elõtt, igaz még mindig dülöngél.a gyógyszer am pálinka.4 centet adtunk neki.
Miután itt már mindenki megírta, hogy orvoshoz kell vinni a cicát, mert lehet hogy nagyon szenved, és te továbbra is csak itt olvasgatsz, többet nem tudunk csinálni...
A kérdező hozzászólása: Szerintem is jo jel, ha kiment...de most meg mar nincs napocska, nincs cica se...2 lehetoseg van-vagy elment meghalni, vagy csavarog...mert o jarni birt, csak talan kedve nem volt hozza....igy nem tudom itatni se...reménykedek
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogy verzest okoz...de mikor???Mar ma kifekudt a napocskara..eddig bennt fekudt a garazsban..Orvoshoz nem szeretnem vinni, mert itt olyan az allatorvos, hogy akihez o hozza nyul, az meg is hal..ugyhogy inkabb nem
Amikor a kutyámat megmérgezték én tejet adtam neki. Azt bõszen fellefetyelte, majd az állatorvos adott neki valami injekciót. A kutya megmaradt, pedig vért hányt, folyamatosan vér szivárgott ki a pofájából. Igaz, nagy testû kutyáról van szó õ kuvasz volt.
csak el kéne vinni állatorvoshoz. Ha tényleg mérget evett, az csúnya halál. K-vitamin A méreg ellenszere:K vitamin "A K-vitamin zsírban oldódó vitamin, gyakran használt másik neve a fillokinon, amely egyben elõfordulására is utal (filum = levél). Mihez szükséges? * A véralvadáshoz (II, VII, IX és X. faktor) * Alvadási faktorok képzése .... a tej- és tejtermékek, valamint a máj." Addig add ezt. Véres nyers májat. Talán lehet kapni tablettában is, de neked injekció kellene. Nem lehet, hogy csak megfázott, lázas?
MÁSIK állatorvos! Én mondjuk nem számolnám a kilométereket...:(
Vidd õt mindenképp állatorvoshoz. Egyáltalán nem biztos az sem, hogy mérget evett, viszont ha napok óta nem iszik, kiszáradhat. Nekem halt már meg cicám kiszáradásban pusztán azért, mert fájt a torka, és nem bírt inni és enni. Sajnos túl késõn hívtuk az orvost, már infúzióval sem tudta megmenteni. Azóta bármelyik cicámmal nem stimmel valami, azonnal hívom az állatorvost.
2-3 nap nem ivás, nem evés után a macskák szervezete, anyagcseréje olyannyira felborul, hogy az életükbe is kerülhet.
A kérdező hozzászólása: Ez nem valami Úri cica, csak itthoni, hazi..ugyhogy neki nem lehet betiltani, hogy ne koboroljon. Nem tudom, hogy mit evett meg, de csak a mergezesre tudok gondolni..Vagy esetleg abban bizok, hogy csak nem tud kakilni es azert nem eszik..
Tökmindegy lesz, hogy miért nem eszik, ha pár nap után belehal! Bélcsavarodása is lehet pl. Ha kemény a pocija, akkor gyanús, de az azt jelenti, hogy FUTÁS állatorvoshoz, akárkihez is! A kezeletlen bélcsavarodás MINDENKÉPP halálos, pokoli kínokkal. Ugyanez vonatkozik a súlyos mérgezésekre is. Ha szenved az állat, akkor azt a jó gazda nem tétlenül nézi...
Mindenképp itasd gyakran!20 percenként. Ha nem tudod orvoshoz vinni, akkor is itatni kell. Akár kanalanként. A tej minden másra is jó. Ha kiment, akkor javul. Ha meg akarna dögleni, akkor elbújna. Ha lázas, adhatsz pici lázcsillapítót. Csak ki kéne deríteni, mi baja?
Nekem is az a gyanúm, hogy megmérgezték az egyik macskát, amelyiket gondozom. Valamelyik szemét vénasszony a szomszédból. Az a gyanúm. Pár órája már ki se mozdul a dobozból és már tegnap se volt étvágya. Ma se evett semmit.

Mérget evett a cicám?

Sziasztok! A cicám étvágytalan másfél napja, pedig azel?tt napi 3x evett. Házi cica, kijár vadászni és csavarogni. Mióta nem eszik, rossz kedv?, gubbaszt egy helyben és rovarirtó szagú a bundája. Lehet, hogy mérgezett egeret evett? Mit adjunk neki? A szüleim nem viszik el orvoshoz, én meg csak este érek haza, azonnal kellene valami gyógymód. Tej? Vagy mit tegyek? SOS lenne. Köszönöm a segítséget. Szilvi

Legjobb válasz: Sajnos mindenképp elkéne vinni az állatorvoshoz mert csak õ tud vizsgálat utánn biztossat mondani.

Sajnos mindenképp elkéne vinni az állatorvoshoz mert csak õ tud vizsgálat utánn biztossat mondani.

Evett a macskátok már mérget, mik voltak a tünetek, és mi lett a cicával?

Legjobb válasz: meghalt az lett, pedig én még orvoshoz is vittem....

meghalt az lett, pedig én még orvoshoz is vittem....
hányás, habzik a szája, ilyesmik a tünetek. Azonnal vidd dokihoz, ügyelet vagy bármi, de ha sietsz megmenthetõ, barátnõmnek is sikerült, bár ugye az sem mindegy milyen mérget evett.
amint tudod vidd dokihoz, addig is itass vele soksok tejet
Nekem egyszer az egyik kandúrom evett mérget, de nem tûnt fel rajta semmi különös, hiszen nagyon sokat járt el otthonról kandúr lévén. De sajnos egyik reggel a helyén találtuk meg összekucorodva, elpusztulva...:( Annyira sajnáltuk. Anyukám azzal próbált vígasztalni, hogy még meghalni is hazajött...
Magára borított egy befõttesüvegnyi hígítót, mikor bele akart ugrani... Macskát akkor láttam elõször hálásnak a fürdésért. Habzott a szája kicsit, felhívtam az állatkórházat, kérdeztem mit javasolnak. Enyhe mérgezési tünetnek mondták, és azt javasolták itassak vele tejet. Rendbe jött! :)
Nekem az 1ik szomszedommal volt par osszetuzesem, es egyszer megmergezte a Macskamat, ami tenyleg gyonyoru volt, olyan "tejeskave" szinu.. Na lenyeg a lenyeg, hogy habzott a szaja, es vegul elpusztult.. :S Azota meg ferdebb szemmel nezek a szomszedomra, es nem leszek kimeletes vele, csak ezt o meg nem tudja...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!