Találatok a következő kifejezésre: Mélyen tapadó lepényem, ez (2 db)

Miért nem tájékoztatott a védőnő hogy a mélyen tapadó lepény ennyire veszélyes? Ez miatt császároznak?

Legjobb válasz: Hogyha parázol a szülsétõl akkor ez épp "kapóra" jön mert már a mai császárok nem olyanok mint pár évvel ezelõtt.Legalábbis nagyon sok kórháûzban alkalmazzák a kíméletes császárt, ahol alig vágnak a bikini vonal alatt a hasi izom nem sérül és 4 nap múlva ugyanúgy távozhat az anyuk a pici babával eggyütt. Nyugi, valószínûleg a doki mondta volna, hogyha problémát jelente a dolog, lehet hogy nem akart feleslegesen idegesíteni.

Hogyha parázol a szülsétõl akkor ez épp "kapóra" jön mert már a mai császárok nem olyanok mint pár évvel ezelõtt.Legalábbis nagyon sok kórháûzban alkalmazzák a kíméletes császárt, ahol alig vágnak a bikini vonal alatt a hasi izom nem sérül és 4 nap múlva ugyanúgy távozhat az anyuk a pici babával eggyütt. Nyugi, valószínûleg a doki mondta volna, hogyha problémát jelente a dolog, lehet hogy nem akart feleslegesen idegesíteni.
Ezt az orvosnak is mondani kellett volna. Van esély a császárra, mert elzárja az utat, ha mélyen tapad. Sokat kell pihenni, és kíméld magad, mert a mélyen tapadó lepény vérzést okozhat. Hány hetes vagy? Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: 27 hetes vagyok.Amúgy is parázok a szüléstõl most meg aztán nagyon beijjedtem!!
Szia!Ne idegeskedj, nekem is mélyen tapadt majd a terhesség elõrehaladtával szépen jó helyre került.Én még véreztem is, de már minden rendben.38 hetes vagyok a babám beilleszkedett és azt mondták h eddig minden spontán szülésre utal.Neked már biztosra mondták a császárt?
Jajj ne ijedj meg! Beütöttem a google-ba, hogy "mélyen tapadó lepény" és ott szépen leírja, mire kell figyelned, mi miért van, és ír a szülésrõl is ilyen esetben. Olvasd el, megéri, a legelsõt olvastam azok közül amit kiadott. (1. válaszoló vagyok)
A kérdező hozzászólása: Nem mond senki semmit.:(Esetleg azt hogy minden rendben, de arról senki nem beszélt hogy mi veszélyes és nem is tudtam mert ilyen nekem nem volt!Én 13 évvel ezelõtt szültem utoljára !!Én ugynevezett újrakezdõ vagyok!:D
Nekem is mélyen tapadó lepényem van, most derült ki 33 hetesen a második vérzésemkor. Eddig mindig azt mondták, hogy minden rendbn van. Az hogy lent tapad még nem baj, csak ne takarja a méhszájat. Nekem sem mondott semmit a doki, mondta hog yminden rendben, ne féljek. Ettõl még szülhetek rendesen. nekem is valószínü azért van vérzésem mert lent van a méhlepény és a baba is nagyon, és nyomja. Amennyit tudsz pihenj, lehetõleg ne azon az oldalon, ahol a lepény van, hanem a másikon. És nem félj, nem lesz semmi baj!! Ne ilyedj meg.

Mélyen tapadó a lepényem, ez mit takar?

Legjobb válasz: Azt, hogy a méhszájon vagy a méhszáj közelében tapadt meg. Ha teljesen fedi a méhszájat az rosszabb, mert könnyebben okozhat vérzést, pl. fizikai akitvitás vagy szex után. Ha a méhszáj közelében tapadt és nem fedi, akkor jó esély van rán, hogy idõvel feljebb vándorol és nem lesz vele semmi gond. Nézegesd a régebbi kérdéseket is, mert volt már erre vonatkozó kérdés és rá jó válaszok. Mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, hogy mire kell vigyáznod!

Azt, hogy a méhszájon vagy a méhszáj közelében tapadt meg. Ha teljesen fedi a méhszájat az rosszabb, mert könnyebben okozhat vérzést, pl. fizikai akitvitás vagy szex után. Ha a méhszáj közelében tapadt és nem fedi, akkor jó esély van rán, hogy idõvel feljebb vándorol és nem lesz vele semmi gond. Nézegesd a régebbi kérdéseket is, mert volt már erre vonatkozó kérdés és rá jó válaszok. Mindenképpen beszéld meg az orvosoddal, hogy mire kell vigyáznod!
Semmi ok az aggodalomra, nekem is feljebb húzódott, ahogy nõtt a méh. Természetes úton gyönyörû kislányt szültem :-)
A méhlepény a terhesség végéig nõ, és egyre feljebb húzódik-jobb esetben. Ha fedi a méhszájat a szülés elõtt, akkor mindenképp császárra számíthat a kismama. Nem tudom hány hetes vagy, nekem 18 hetesen nagyon közel volt a méhszájhoz, 3 hét múlva már 3 centivel feljebb helyezkedett el, most 34 hetesen már nem is említik meg az ultrahangon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!