Találatok a következő kifejezésre: Még van mint egy hetem (168 db)

Már több mint egy hete 2, 5 évesem széklete elég bűzős, néha folyós, kb 4-5 van neki. Doki csak diétát javasolt, meg türelmet, hogy várjak. Pro kidet is adtam neki. mit tehetnék még?

Legjobb válasz: Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

Az én másfél évesemmel is hasmenéssel küzdünk több, mint egy hete. Nekünk a doki a következõket mondta: ha semmi más baj nincs (se hõemelkedés pl), aktív, sokat szaladgál (tehát nem zavarja), iszik eleget, eszik eleget, akkor semmi teendõ nincs a diétán kívül (sok káliumban gazdag kaja: srépa, banán, krumpli), smectat lehet adni (ez összefogja a kakit, pontosabban bevonja bél nyálkahártyáját) és valami probiotikumot. És ne aggódjak, van, hogy 2-3 hétig is simán eltart egy ilyen. Neki még sose volt ilyen, hasmenése sem, nemhogy ennyi ideig, szóval engem is zavar, de igyekszünk betartani. Már mindig azt hiszem, na ma jobb volt, nem adunk pl smectat, erre másnapra megint 3 kaki. :(

Anyukámnak patella /térdkalács/törése van. Több mint egy hete történt hogy elesett kórházba került úgy volt hogy megműtik, de még mindig csak várnak a mütéttel 1 hetig. Lába dagadt tiszta lila. Ugye ez így szabályos?

Legjobb válasz: Nekem is a térdemmel volt gond, kifordult a helyérõl, ezért este bevittek a kórházba. Elküldtek haza, azt mondták majd +gyógyul.... Másnap megint bevittek mert már lázasodtam is, nem is engedtek haza, azt mondták, hogy azonnal mûteni kell. Eltelt 5 nap, mindig csak annyit mondtak, hogy majd másnap mûtenek. Ez ment egy hétig. Utána mondtuk az orvosnak, hogy vagy megmûtenek, vagy megyünk másik kórházba mert ennek így nincs értelme. Érdekes módon másnap reggel sor került a mûtétre. Viszont késõbb nem küldtek gyógytornára se, azt mondták tanuljak meg járni ahogy akarok :) Ez Magyarország... :) Nem igazán érdekli az orvosokat, hogy mi van a betegekkel.

Nekem is a térdemmel volt gond, kifordult a helyérõl, ezért este bevittek a kórházba. Elküldtek haza, azt mondták majd +gyógyul.... Másnap megint bevittek mert már lázasodtam is, nem is engedtek haza, azt mondták, hogy azonnal mûteni kell. Eltelt 5 nap, mindig csak annyit mondtak, hogy majd másnap mûtenek. Ez ment egy hétig. Utána mondtuk az orvosnak, hogy vagy megmûtenek, vagy megyünk másik kórházba mert ennek így nincs értelme. Érdekes módon másnap reggel sor került a mûtétre. Viszont késõbb nem küldtek gyógytornára se, azt mondták tanuljak meg járni ahogy akarok :) Ez Magyarország... :) Nem igazán érdekli az orvosokat, hogy mi van a betegekkel.
A kérdező hozzászólása: Csak azért tettem fel a kérdést mert még ilyet nem halottam hogy várnak a törött lábbal és sétálhat is igaz nem kör gipsze van csak rögzítették félkörösen.Annyi mindent hall az ember félünk a komplikációtól, amúgy kapja a Clexán injectiót/alvadásgátlót/
Ha kapja a Clexant nem lesz gond. És valószínû nem mozdult el a csont. De azért az sem normális hogy 1 hét után nem mûtik.... utána gyógytorna és fizikó!!!!

Van még kb 2 hetem a mensesig. Már több mint egy hete próbálkozunk a babával. Ma szokatlant éreztem az alhasam felé. Mitől lehetett, most van a peteérésem vagy a baba megfogant?

Legjobb válasz: Akkor hajrá a ciklusod 12-15 napján! Tehát ha két heted van a mensiig, akkor jól csináltátok és hajrá még egy hétig!

amúgyse érdemes naponta szeretkezni, 2 naponta ajánlott, külömbözõ okok miatt. 1. min. 2 nap kell hogy újra termelõdjenek rendes erõs spermák, 2. a spermiuk akár 2-3 napig is életképesek a petevezetékbe
Akkor hajrá a ciklusod 12-15 napján! Tehát ha két heted van a mensiig, akkor jól csináltátok és hajrá még egy hétig!
Akár mindegyiktõl, akár be is képzelheted, hogy összefüggés van. Peteérés: A ciklusod hosszából vonj ki 14 napot. pl.: 32napos ciklusai vannak: 32-14=18, tehát az utolsó mensid elsõ napjától kezdve számolj 18-at kb.: ekkor van a peteérésed. Változatos ciklus esetén átlagol. Baba megfogan: a peteérés után 1-3 nap, majd kb.: 7nap beágyazódás, majd kb.: 3-5nap megtapadás. Ezeknél mindnél érezheted furán magad.
A kérdező hozzászólása: Legközelebb holnap tudunk, remélem nem késõ
A kérdező hozzászólása: Sajnos ma nem tudunk, de tegnap megvolt :)
MOST próbálkozzatok!
A kérdező hozzászólása: Akkor még a jövõhéten is próbálkozzunk?
A kérdező hozzászólása: változó a ciklusom, 26-29-ig szokott, legutóbb a 29 napra jött meg
Ha 2 hét van még a menzeszedig, akkor most van peteérésed, valószínû, hogy azt érezted. Magát a fogantatást nem lehet érezni, maximum a beágyazódást, (ami kb. 7-10 nappal a megfoganás után történik, )de azt sem feltétlenül, és könnyen összetéveszthetõ a menstruációt megelõzõ tünetekkel is.
A kérdező hozzászólása: 2 naponta szoktunk

Több, mint egy hete késik a menstruációm, pár napja hányingerem van, de még szűz vagyok. Lehetek terhes?

a barátommal többször kerültem intim kapcsolatba, de még sz?z vagyok, és magömlés sem történt. a pénisze csak a boxerén keresztül ért a hüvelyemhez, és nem tudom, hogy a szöveten átjuthat e az el?váladék? kézzel izgatott, de el?tte nem ért a saját nemiszervéhez. nem aggódnék annyira, ha nem késne a menstruációm már több, mint egy hete, és nem lenne 3 napja er?s hányingerem. nézegettem tüneteket is, és nem tudom, hogy a teltségérzetet esetleg csak bemagyarázom e magamnak. van esély rá, hogy terhes legyek?

Legjobb válasz: Tessék szépen elflangálni egy tesztért!De én kevesebb,mint 1% esélyt látok arra,hogy baba legyen.Emlékszem arra,amikor nekem volt egy ilyen esetem.Mindig védekeztünk a párommal,de késett 4 napot az egyik hónapban.Annyira ideges voltam,hogy hányingerem volt.Folyton ott volt a mindjárt megjön érzés és az idegességtõl levert és fáradt voltam.A baba alapvetõ jelei.Bele sem akartam gondolni,hogy mi lesz ha babás vagyok.Nah ekkor elmentem egy patikába és vettem egy tesztet.Negatív lett.kicsit megnyugodtam,és délután vettem azért még egyet hátha tévedett.Már nem volt idõm megcsinálni,mert haza fele megjött. Tanulság a fenti sztoriból,ha nagyon ráparázol a babára a szervezeted akár terhességi tüneteket is produkálhat!Egy teszt majd téged is megnyugtat.Nem írtad,hogy hány éves vagy,de lehet csak a szervezeted játéka,mert még nem állt be rendesen stb.

Tessék szépen elflangálni egy tesztért!De én kevesebb, mint 1% esélyt látok arra, hogy baba legyen.Emlékszem arra, amikor nekem volt egy ilyen esetem.Mindig védekeztünk a párommal, de késett 4 napot az egyik hónapban.Annyira ideges voltam, hogy hányingerem volt.Folyton ott volt a mindjárt megjön érzés és az idegességtõl levert és fáradt voltam.A baba alapvetõ jelei.Bele sem akartam gondolni, hogy mi lesz ha babás vagyok.Nah ekkor elmentem egy patikába és vettem egy tesztet.Negatív lett.kicsit megnyugodtam, és délután vettem azért még egyet hátha tévedett.Már nem volt idõm megcsinálni, mert haza fele megjött. Tanulság a fenti sztoriból, ha nagyon ráparázol a babára a szervezeted akár terhességi tüneteket is produkálhat!Egy teszt majd téged is megnyugtat.Nem írtad, hogy hány éves vagy, de lehet csak a szervezeted játéka, mert még nem állt be rendesen stb.
A kérdező hozzászólása: én sem érzem érettnek magam rá, és nem tudom elképzelni, hogy 14 (és kevesebb!) évesek hogyan képesek rá. egyik nap csináltam egy tesztet, ami negatív lesz, úgyhogy megnyugodtam kicsit, és azóta már meg is jött. de azért még vigyázok. köszönöm a válaszokat és a nyugtatást:)
Végre egy korod beli lány, akinek megvan a magához való esze. Így ismeretlenül is büszke vagyok rád. Én 21 évesen veszítettem el a szûzességemet, de még azt is korainak tartottam. Nem éreztem magam felnõttnek hozzá. Egyébként a férjemmel kb. 6 évet szexeltünk megszakításos módszerrel és nem lettem terhes. Most amíóta élesben megy, így sem sikerült még eddig. Nyugodj meg, nem tudott átjutni sperma és nem lehetsz terhes. Nekem is volt gyermekkoromban olyan, hogy nem jött meg a menzeszem többször is, pedig én sem voltam senkivel. A menzeszed többször is fog változni. Nekem eleinte rendszeresen 2-4-6-8 napokig tartott, és egyáltalán nem fájt a hasam elõtte. Amióta aktív szexuális életet élek, 4-5 napos a mensim és baromira fáj az elsõ nap a hasam. Hányingered sokmindentõl lehet, de 1000%, hogy nem babától van. Ha mégis, akkor te leszel a világ 9. csodája. Nyugalom és nem lesz semmi gond.
A kérdező hozzászólása: én utánanáztem sokmindennek, éppen ezért gyanakszom erõsen. köszönöm, hogy ennyien válaszoltok, próbálom magam megnyugtatni, de nem nagyon megy.. a hõmérségkeltmérés nekem nem hiszem, hogy jót mutatna, nekem már több, mint fél éve szintte folyamatos hõemelkedésem van a nap bármely szakában:) mihelyst hazajövök hétfõn délután, rögtön megírom, hogy mi történt.. már ha túlélem, mert elég gyenge az idegrendszerem, egy ilyen megrázkódtatást lehet, hogy nem viselne el..
Biztos, hogy nem vagy terhes, ne izgulj! Én a helyedben utánanéznék az interneten, vagy biológia könyvekben, hogyan történik a megtermékenyités, milyen feltételek kellenek a teherbeeséshez..Érdemes lenne a nõgyógyászod tanácsát is kikérni.
Bisztos hogy nem vagy terhes, mert még ha belekerült volna egy kis cucc a hüvelyedbe akkor sem bisztos hogy terhes leszel
Szia! Már harmadszor írok neked:) . Két réteg elõváladék+alsónemû+hüvelyed bejáratához jut csak el, hát igazán életképes egy kis fickó lenne ha ezeket mind túlélné és még ráadásul egy "labirintuson" is átjutna, akkor neki élnie kellene valamiért.:) Mi megpróbálunk minden akadály kiküszöbölni mégsem jön a babóca. Ne aggódj:) Ha nem tudsz tesztet venni, akkor hõmérékletbõl sokan megállapítják, hogy terhesek, bár az orvosom azt mondta nem megbízható, de kipróbálhatod. Este készítsd az ágyad mellé a hõmérõt, reggel ne kellj fel hanem a szádban mérd meg a hõmérsékletedet, ha 37, 2 fölött van lehet baba van. De ez nem 100%os jel. Már mindjárt itt a hétfõ és vehetsz tesztet. Még egy tanács. Hétfõ reggel ne pisilj, hanem vedd meg a tesztet gyorsan és így az elsõ vizeletbõl tudod megcsinálni, abból a legjobb. Majd írd meg mi lett.:)
Szia! Már harmadszor írok neked:) . Két réteg elõváladék+alsónemû+hüvelyed bejáratához jut csak el, hát igazán életképes egy kis fickó lenne ha ezeket mind túlélné és még ráadásul egy "labirintuson" is átjutna, akkor neki élnie kellene valamiért.:) Mi megpróbálunk minden akadályt kiküszöbölni mégsem jön a babóca. Ne aggódj:) Ha nem tudsz tesztet venni, akkor hõmérékletbõl sokan megállapítják, hogy terhesek, bár az orvosom azt mondta nem megbízható, de kipróbálhatod. Este készítsd az ágyad mellé a hõmérõt, reggel ne kellj fel hanem a szádban mérd meg a hõmérsékletedet, ha 37, 2 fölött van lehet baba van. De ez nem 100%os jel. Már mindjárt itt a hétfõ és vehetsz tesztet. Még egy tanács. Hétfõ reggel ne pisilj, hanem vedd meg a tesztet gyorsan és így az elsõ vizeletbõl tudod megcsinálni, abból a legjobb. Majd írd meg mi lett.:)
A kérdező hozzászólása: ha te terhes lehettél tablettával, akkor én is terhes lehetek így:S mindenesetre most pár napig hanyagolom a teát, ha minden jól megy, egy ideig nem lesz rá szükségem, és akkor ha elmúlik a hányingerem, akkor máris nyugodtabb leszek. nemi élettel kapcsolatban eléggé határozott elképzeléseim vannak, hogy mikor, és hogyan, és nem fogom elsietni:) mindenesetre nagyon remélem, hogy most tényleg nem vagyok terhes.
Csak egy jótanács: A mensid idõpontját jó lenne évre pontosan tudni, mert arra majd amikor tényleg a tervezett baba jön szükség lesz. De mint fentebb említettem, nem hiszem, hogy terhes lehetsz.Tényleg fatális nagy véletlen kell, mondjuk ahhoz is, hogy valaki tabi mellett essen teherbe, mint én, de én legalább szexeltem:) A gyógyteák mértéktelen fogyasztása okozhat rossz közérzetet/hányingert. Azzal, hogy õrizd meg magad a házasságig azért nem értek teljesen egyet, mert szerencsések a fentebb írók, akiknek életük elsõ nagy szerelme a férjük is egyben, de azt tényleg érdemes megválogatni, hogy kivel fekszel le és kivel nem.Meg ameddig ennyire parázol a nemkívánt babától, jobb is, ha kicsit hanyagoljátok ezt a szex témát.Akkora para tud lenni az emberben, hogy akár ellazulni is képtelen.Én is majd 19 voltam, amikor elkezdtem nemiéletet élni, fõleg emiatt.Nem bántam meg, hogy addig vártam vele.Igaz a pasi nem lett a férjem, de szerettem.
A kérdező hozzászólása: nem paráznék, de eddig mindig többé kevésbé pontos volt, sosem késett ennyit, 11-12 éves korom óta menstruálok. a hétvégén már nem lesz lehetõségem tesztet venni, ezért marad hétfõre. én jelenleg úgy érzem, hogy senki mással nem tudnék soha párkapcsolatot folytatni, hogyha a barátom mondjuk szakítana velem. úgy érzem, õ az igazi, de még várni akarok a szûzesség elvesztéssel, szerintem is jobb az ilyenben biztosnak lenni:) arra is kíváncsi lennék még, hogy az elõváladékok mikor szabadulnak föl, és hogy azt tudom, hogy azok is okozhatnak terhességet, ezért nem megbízható a megszakításos szex, de hogy akkor azok sem szivároghatnak át egy réteg szöveten?
tuti nem vagy terhes.sztem csak nem állt be rendesen még a mensid.ne parázz!!!
Az elõzõ válaszolóval teljesen egyetértek. Mi is megvártuk a férjemmel a házasságot, úgy hogy elõtte 6, 5 évig jártunk, most 23éves vagyok és egy percig sem bántuk és büszke is vagyok rá, mert ez mutatja meg legjobban mennyire szeretitek egymást(lelkileg:) . Kitartást:) ) Nehéz de megéri, ha azt érzed hogy ki is lógsz a sorból. Szerintem ne várd meg a hétfõt, menj el most egy tesztért ha tudsz, mert csak izgulni fogsz. És engem is érdekel az eredmény, mert ha ilyen módon lehet babóca, akkor így próbálkozunk mi is hátha már végre jön:) ) Csak vicc volt. Csináld meg azt a tesztet.
Ne pánikolj!!!!! De EZER hogy nem vagy terhes.. ha igen számolj be mert én még ilyet SOSE hallottam. Ennyitõl nem eshetsz teherbe! És reméljük, hogy ennyire tényleg nem lehetsz "szerencsétlen". És õrígesd csak az igazinak, de az én véleményem az hogy a férjednek!!!! Hidd el még ha néha maradinak is tûnik ez a tanács minden férfi erre vágyik!!! Az én csoporttársaim a fõsulin mindegyik a 21bõl azt mondta már megbánta, és bárcsak õk is megtartották volna az igazinak magukat. És irigyek voltak, hogy én kibírtam a házasságig. Nem mondom sokszor voltam nevetség tárgya, de számomra a férjem a legfontosabb... és legalább nincs kire gondoljak és összehasonlítgassak... Sok sikert! 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: igen, én is úgy terveztem, hogy hétfõn elmegyek tesztért. 16 éves vagyok, és mivel nem akarom még elveszteni a szûzességem, ezért hagytuk magunkon a biztonság kedvéért a fehérnemûket. igazából a hét elején kezdtem el ginseng teát inni (bár akkor már késett a menstruáciuóm jó pár napja) élénkítés céljából, mert tanulnom kellett, és elég sokat ittam, a hányingert talán az is okozhatja. de minden tünetet bemesélek magamnak, vagy nem tudom, hogy bemesélem e, ezért félek. úgy tudom, a tünetek 2 hét után jelentkeznek, hát nekem ezek kissé elõbb kezdek el, mint amikor az utolsó ilyen alkalom volt barátommal. veszek tesztet, de ha pozitív lesz, akkor engem megölnek. ennyire nem lehetek szerencsétlen, hogy még le sem fekszem vele, de teherbe esek..
Csak bemagyarázod magadnak! Tuti, hogy nem vagy terhes! Szeplõtelen fogantatás pedig nem létezik! :) Ne idegeskedj és meg fog jönni! Fiatal korban nem mindig rendszeres a mensi! A spermák pedig nem jutnak át a ruhán!
Szerintem nem olyan könyû csak úgy teherbe esni.Általában a teszt ilyenkor már kimutatja a babócát. Csinálj egyet. Annyi minden miat késhet a mensid, ha fiatal vagy azért mert még nem állt be, késõbb idegesség, betegség, front... Ha a teszt + vagy ha - de nem jön meg menj el orvoshoz. Csak okosan a továbbiakban:)
Megszállt a szentlélek. :D

A macskám már több mint egy hete nem jött haza. Mi lehet vele, van még esély, arra, hogy hazajön, vagy arra kell gondolnom valami baja lett?

Fiú macska, olyan 1,5 év körüli.

Legjobb válasz: Ne aggódj, a macskáknak 9 életük van. Lehet, hogy összeköltözött egy lány-cicával, majd amikor megunja, otthagyja. Az is meglehet persze, hogy valaki befogta, de amikor már (azt hiszi az illetõ, hogy nála megszokott) egy kicsit szabadabbra engedi, a cicád egész biztosan ahogy teheti megszökik és hazamegy. Lehet, hogy hetek fognak beletelni, de biztosan elõ fog kerülni.

Ne aggódj, a macskáknak 9 életük van. Lehet, hogy összeköltözött egy lány-cicával, majd amikor megunja, otthagyja. Az is meglehet persze, hogy valaki befogta, de amikor már (azt hiszi az illetõ, hogy nála megszokott) egy kicsit szabadabbra engedi, a cicád egész biztosan ahogy teheti megszökik és hazamegy. Lehet, hogy hetek fognak beletelni, de biztosan elõ fog kerülni.
Jesszusom második! Miért kell rögtön ráhozni a frászt a kérdezõre azzal, hogy a legrosszabb verziót emlegeted fel elsõ nekifutásból! Persze, õ is tudja, õ is ettõl fél, de feltette a kérdést, mert talán reménykedhet még valamiben! Te aztán tudod adni a másiknak a biztatást! Inkább ne szólalj meg!
jesszus elsõ..... mivel nem ivartalanított ezért verekedhetett egy másik kandurral....ott akármi történhet. Nem ártana ivartalanítani, ha elõkerül.
Elsõ: Mi pontosan így jártunk pár éve egy ivartalanított kandúrunkkal. 3 hét elteltével került haza. Biztos befogta valaki, mert nem volt sovány a cica, amikor hazajött. Aztán õ az elsõ adandó alkalommal hazaszökött. A kérdezõnek: Esetleg érdemes lenne kiplakátolni, ha van a cicádról képed. Lehet, jó szándékkal vitte valaki haza.
elmész orvoshoz. Amúgy mi a panasz?
A kérdező hozzászólása: Barnázok. Ezzel kapcsolatban voltam dokinál, írt fel gyógyszert. De nem múlt el a barnázás. Más panaszom nincs.
Hívd fel és szólj neki errõl mihamarabb, mert a barnázásnak el kell múlnia!

Már több mint egy hete be van dugulva a jobb fülem. Megvagyok fázva egy kicsit. Voltam dokinál azt mondta megfázástól van. Csak orrcseppet adott. Már 3nap telt el de még mindig be van. Fülgyertyára gondoltam. Szerintetek?

Legjobb válasz: Én sajnos fülfájós vagyok, lehet kapni gyógyszertárba fülcseppet, OTIPAX, ez nekem segít, meg sót szoktam egy fazékba melegíteni, bele egy konyharuhába, vagy bármibe és rá a füledre. Nekem sokat segített, karácsony elõtt volt nekem is bedugulva

Én sajnos fülfájós vagyok, lehet kapni gyógyszertárba fülcseppet, OTIPAX, ez nekem segít, meg sót szoktam egy fazékba melegíteni, bele egy konyharuhába, vagy bármibe és rá a füledre. Nekem sokat segített, karácsony elõtt volt nekem is bedugulva
Szerintem már simán tesztelhetsz újra, ha baba van, akkor már ki kell mutatnia, mert kb 4 hetes körül van. Sok sikert!
Neke is nov 22 volt az utolsó mensi. Nlam is eltérõ ciklus 29, 30, 32 én már dec 19-én olyan pozitívat teszteltem, hogy a csík majd le ugrott a tesztrõl!!!! Írd meg mi lett!!!
A kérdező hozzászólása: akkor holnap vagy holnapután teszt!gartula második!majd megírom!
A kérdező hozzászólása: és a nagyon "erõs"puffadás mitõl van?este már kellemetlen, meg jobban már nem is lehetne kinyomni a hasam?akkor ez lehet a "baba"miatt is?pecsételésem nincs! második:neked volt pecsételés?

Éppen ma van nálam egy hete a cicám (3 hónapos). Eddig a szobatisztasággal nem volt gond. Ellenben az utóbbi másfél napban háromszor piszkított a szobába. Mitől gondolhatta meg magát? Az alom minden nap friss. Eddig mindig megtalálta, most miért nem?

Befolyásolhatja-e az alomszagtalanító? Ártalmas lehet-e a dorgálás, amit hirtelen haragomban sajnos elkövettem?

Legjobb válasz: Hát , ez ritka, mert akit egyszer rászoktatsz az oda megy mindig...én igytudom. De szerintem ha látod hogy dolga lesz, vidd gyorsan oda. Igen, lehet a szagggal van baja, helyezz el két almot, és az egyikbe legyen szag , a másikba nem... sok sikert ;)

Hát , ez ritka, mert akit egyszer rászoktatsz az oda megy mindig...én igytudom. De szerintem ha látod hogy dolga lesz, vidd gyorsan oda. Igen, lehet a szagggal van baja, helyezz el két almot, és az egyikbe legyen szag , a másikba nem... sok sikert ;)
Nem tudom mit értettél dorgálás alatt, de az biztos nem segített a helyzeten. A macska szereti tiszta, csendes helyen végezni a dolgát, nem kedveli, ha zajos helyen van az alomtálcája - akkor inkább maga keres egy csendes helyet. Eléggé kényesek, a piszkos almot elutasítják, ezért fontos, hogy mindig tisztán tartsd azt. Sok macska szereti külön végezni a kis- és a nagydolgát, így talán érdemes kipróbálnod két alomtálcát rendszeresíteni, ha a tisztántartás és a csendes helyre tett alomtálca sem segít. Próbáld más szaggal elfedni azt a helyet/azokat a helyeket, ahová a macskád elõzõleg ürített, mert a saját szagnyomát érezve továbbra is oda fogja végezni a dolgát. Sok sikert nektek!
Lehetséges, hogy az alomszagtalanító a saját szagát is közömbösítette?Nem tudom, mert soha nem használtam ilyet pedig évtizedek óta mindig van állatom.Azt viszont saját tapasztalatom alapján javaslom, hogy most csak ott szagtalaníts, ahol nem kívánatos a dolog elvégzése.Az alomba pedig tedd a pisivel átitatott WC papírt, hogy visszataláljon a saját szagához.Megfenyíteni nem érdemes, látod nem ért semmit.Az almot nem kell naponta cserélni, a kakát és a csomóba összeállt pisit kell csak kivenni belõle.Idõnként kell csak fertõtleníteni, addigra már szokásból is oda fog járni.És ne felejtsd, még kölyök, baleset még ezután is elõfordulhat.
Hát valószínû azért van, mert nem érzi, hogy oda kellene végeznie a dolgát az alomszagtalanító miatt!Én azt nem ajánlom!Írtad, hogy minden nap friss alom van!Annyira soha sem szokott büdös lenni, hogy arra szükség lenne normális esetben!Az én macsekom almát hetente takarítom, de bûz egy szál sem! Jóminõségû, csomosodós macskaalmot ajánlok!Az bevonja a kakit, pisit, és nem szivárog igazán a szag! Jó cicázást!!:) )

Már több mint egy hete magasan van a méhszájam, alig elérhető, és folyamatos folyásom van. Egyből a fogamzásgátló után kezdtem el szeretkezni a párommal, és lehet h még nem fejtette ki a kellő hatást. Elkezdtem aggódni h terhes vagyok?

Semmi más jele nincs, csak még az h nagy mértékben megn?tt az étvágyam. De se mellfeszülés, se semmi alap tünet. Csak ez a méhszáj dolog, ez erre utalhat?

Legjobb válasz: Most kezdted el szedni a fogamzásgátlót, ez az elsõ hónapod? Védekeztetek gumival ebben a hónapban? Ha most kezdted el szedni, akkor az elsõ hónapban védekezni kell még mellette, mert az elsõ hónap UTÁN fejti ki hatását,de ez mind benne van a HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN, amit valószínûleg magasról lesz*rtál. Simán lehetsz terhes. Tényleg nem értem az ilyen embereket. Nehéz lenne elolvasni azt a rövid kis leírást??!!

Most kezdted el szedni a fogamzásgátlót, ez az elsõ hónapod? Védekeztetek gumival ebben a hónapban? Ha most kezdted el szedni, akkor az elsõ hónapban védekezni kell még mellette, mert az elsõ hónap UTÁN fejti ki hatását, de ez mind benne van a HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN, amit valószínûleg magasról lesz*rtál. Simán lehetsz terhes. Tényleg nem értem az ilyen embereket. Nehéz lenne elolvasni azt a rövid kis leírást??!!
én is úgy tudom, hogy az elsõ hónapban kell mellette védekezni. én azt javaslom mielött tovább szeded a gyógyszert menj el dokihoz beszéld meg vele hogy szedd e tovább a gyógyszert szerinte lehetsz e terhes, mert azt ne felejtsd el, nem biztos hogy van olyan szerencséd, hogy szakember válaszol itt neked. és ha véletlen terhes lettél, akkor inkább egészséges babád legyen mint beteg a fog.gátló miatt. én minden hónapba a fog.gátló szünetében mielött újra szedném vagy tesztet csináltam, vagy dokihoz mentem el, hogy kizárja a terhességet, nem azért mert aggódtam, hogy terhes leszek, hanem mert aggódtam, ha terhes vagyok és tovább szedem a gyógyszert beteg lesz a baba. úgyhogy jó tanácsként javaslom, hogy most mindenképp beszélj a dokival, és beszéljétek meg hogy havonta egyszer megnéz a fog.gátló szünetében amikor még vagy már nem vérzel és utána szeded be a következõ adagot, nekem van hogy csúszik a bevétel, de szerintem az kisebb baj mit egy váratlan baba.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak üzenném h azt mondta a nõgyógyászom h Lindynette 20-nál nem kell várni b+!Ehhez alkalmazkodtam.Engem csak az érdekelt h a méhszáj elhelyezkedésének köze lehet-e a terhességhez.Vagy az is lehet h még ovulálok, mert az 1-7 napig tarthat elvileg.És nyitott a méhszájam, és puha!!!!Szal ha csak paraszt stilusban tudnak egyesek válaszolni, akkor inkább megkérném õket, h jelentkezzenek a Mónika show-ba, ne pedig itt osszák a nem létezõ eszüket!!!thx....a 2. válaszolónak köszönöm!
Szerintem nem válaszoltam paraszt stílusban, te viszont annál inkább! Kül.sajnos nem olyan világot élünk, hogy az a szent amit az orvos mond, szóval én akkor is elolvastam volna az utasítást pusztán kíváncsiságból. Az észt nem csak úgy osztom, mivel sajnos van tapasztalatom terhesség, inszem, lombik és egyéb téren... A méhszáj tényleg fent van és nyitott peteérés esetén, DE ha szedsz fogigátlót és ezt tapasztalod, akkor még nem hat a bogyó, mivel a tabletta lényege, hogy ne legyen peteérés ergo ne legyen mit megtermékenyíteni. Szóval csak valami nem stimmel és peteérésed volt, ha nem védekeztetek akkor bizony terhes is maradhattál. Várd ki az esedékes mensit (megvonásos vérzést) és lõjj el egy-két tesztet a biztonság kedvéért.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm!Sajnos eléggé zavaros a mensim alapból is, volt már h 40 valahányadik nap jött meg, holott az már elég súlyos csúszás sztem!...Amúgy sztem már lejjebb jött, tegnap könnyebben el tudtam érni.Meg van valami rózsaszines nyák is, bár tudom ez semmit nem jelent.
Kül.sajnos a magasan lévõ méhszáj sem jelent már semmit. Múlt hónapban én is nagyon bizakodtam, nagyon fent volt a méhszájam, néha el sem értem, késett is, már totál elvoltam hogy sikerült. Nekem mensi elõtt 3-4 nappal már nagyon lent van és kemény, azaz zárt. Végül megjött és még aznap is fennt volt... Csinálj hétvégén egy tesztet, esetleg rá egy hétre is, hogy nyugodt legyél. Ha már rózsaszínezel, akkor valószínûleg meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Igen egyébként én is rájöttem, h számolgatás, stbstb...nagyon kevés esetben jön be...abszolút szervezet függõ&egyén függõ, kinek mit merre-meddig....ezért is mondja mindenki h hiába kérdezel, max az alap dolgokat tudod meg úgyis....már úgy vagyok vele amúgy, átgondoltam ha be is csúszott a baba, megtartom :) ...bár anyagilag nem állok jelenleg fényesen, de nem számit...25 vagyok, és lehet a sors akarja igy :) párom is támogatná sztem, már beszéltünk róla, még ezt a hetet megvárom, aztán tesztek =) neked pedig drukkolok h összejöjjön :)
A kérdező hozzászólása: Nah ennyit arról h hol van a méhszáj....elérhetetlen volt újra, majd reggelre megjött :)
Na ugye mondtam, hogy nem tuti a helyzete... Eddig mindig megbíztam benne, de múlt hónapban még a mensi elsõ napján is nagyon fent volt. Azóta nem is nézem. Te is így jártál most, becsapott a méhszájad.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!