Találatok a következő kifejezésre: Még van ha (10989 db)

Az mért van hogy nincs merszem, utána meg van? Ha nézek egy lányt nem merem megszólítani, csak ha már nincs ott, akkor "jahjj de jó lett volna" 15/f

Ma is kb velem 1 korú lány ott állt budakeszin, a buszvégállomáson, csomó ideig néztem, néha ? is. Egyik haverommal voltam, mondtam neki folyamatosan h milyen jól néz ki, meg oda kéne menni.. Miután elviharzott a lány, utána már, áhh hogy odamentem volna. Gyávaság ez? Önbizalom hiány? vagy mi? 15/f

Legjobb válasz: Na kiscsávó, ha erre rájössz oszd meg velem is, mert ezzel én is így vagyok, rendesen lelkiismeret furdalásom van ilyenkor.

Na kiscsávó, ha erre rájössz oszd meg velem is, mert ezzel én is így vagyok, rendesen lelkiismeret furdalásom van ilyenkor.
Gyávaság.
gyávaság.:) de próbáld leküzdeni, mert mindig megbánod utána. nem veszthetsz semmit, ha leszólítod. ha nem akar semmit és bunkó, akkor úgysem látod többet. ne legyél besz.ri:)
önbizalom hiányos gyáva vagy. ez nem vicc volt komolyan beszélek. szerintem menj oda kérdezd meg mennyi az idõ, utána ne állj le a beszéddel mondjad neki a magadét õ is mondani fogja ha jól sikerült akkor végén megmondod neki h összefuthatnátok máskor is mert jól érezted magad aztán elkéred a telefonszámát. hazafelé menet meg örülsz magadnak. hidd el nem nehéz.. elején énis és szerintem mindenki igy volt ezzel majd rájössz ha a csajnak nem jössz be akkor b*szhatod igyis-ugyis a csajt. következõ alkalmat ne szalaszd el menj oda bátran és NE feszengj legyél laza de mégse játszd meg magad. sok sikert ;)
Én is vagyok így ezzel sokszor. Sokszor lejárattam magam és azóta már nemnagyon erdekel ki mit gondol. Ha úgy érzem akkor leszólítom, sokan meglepödnek mert ebböl azt szürik le, hogy nem vagyok gyáva, pedig a zabszemet nem vernék fel a seggembe légkalapáccsal sem, de ez minden szituáció után enyhül. Másrészt, igyekszem nem nyomulni vagy semmi ilyesmi, általában vásárlás közben tök lazán félvállról kérdezek valamit, vagy odaszólok pl. kaja vásárlásnál, hogy - huhh, azt ne meg, marha szar volt- 80%-ban mosolyta kapok és tovább megyek. Ha néz továbbra is akkor folytatom. Írhatnám még tovább, de elöször a saját félemed kell leküzdened. Ne félj odaszólni egy csajnak, szard le inkább az egészet. Remélem menni fog. 21/F

Szerintetek otthon egyedül, könyvekből meglehet tanulni felsőfokon németül? Természetesen, ha már a középfok meg van. Ha igen, hogyan? Valakinek sikerült már?

Köszönöm a válaszokat, véleményeket.

Legjobb válasz: Hat angolbol lehet, csak hasznalni kell a nyelvet beszedre is. Talan ez a legnehezebb egyedul otthon. Nyelvtanar ismerosom mondta, hogy a felsofok es a kozepfok kozt igazan az a kulonbseg, hogy mennyire hasznalod. Ott mar nem a nyeltani szzabalyok, hanem a sokretuseg, mogottes tartalom szamit. Azt meg igazan gyakorlassal lehet fejleszteni.

Hat angolbol lehet, csak hasznalni kell a nyelvet beszedre is. Talan ez a legnehezebb egyedul otthon. Nyelvtanar ismerosom mondta, hogy a felsofok es a kozepfok kozt igazan az a kulonbseg, hogy mennyire hasznalod. Ott mar nem a nyeltani szzabalyok, hanem a sokretuseg, mogottes tartalom szamit. Azt meg igazan gyakorlassal lehet fejleszteni.

Ezek a szavak milyen szófajuak? :mert, az, még, van, ha, torka, úgy

Legjobb válasz: Ez alapján magad is el tudod dönteni: http://joe1964.uw.hu/magyszo.pdf

Ez alapján magad is el tudod dönteni: http://joe1964.uw.hu/magyszo.pdf
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)

Kecskepapagájt milyen idősen lehet elvenni szüleitől? 2párt egybe tartva, jól meg vannak, ha így szeretném őket szaporítani?

van e még valami fontos dolog a szaporításról?

Legjobb válasz: Nem. Vagy páronként vagy legalább három párt!

Nem. Vagy páronként vagy legalább három párt!

Ha az apuka meg van fázva, akkor nem engedik be hozzám, ugye? Nem is láthatja a babát semmilyen úton módon? A kórházba azért bejöhet?

Legjobb válasz: Ha az apuka meg van fázva, akkor legyen benne annyi felelõsség, hogy ne menjen be egy szülészetre behurcolva magával a betegséget, hanem maradjon a fenekén otthon.Neked sem jó ha átadja neked a bacikat meg a babádnak, de vannak ott más anyukák és kisbabák akiknek igazán nem hiányzik egy betegség!Tudom nehéz helyzet, de meg kell állni és ha már igy alakult akkor ki kell várni amíg meggygyul és csak akkor érintekzzen a ti babátokkal is ha hazajöttök.Ez a biztos!Még ha addig amíg nem jöttök haza és nem gyógyul meg addig meg hordjon eldobható maszkot a lakásban és sûrûn szellõztessetek.Mérlegelj!Mi a jobb elkerülni a bajt, vagy megkockáztatni.Még ha csak egy nátháról van is szó.Egy pici babánál ez örökös orrszipizés, gyógyszerek, köhögés stb.Vigyázzatok a bacikkal.

Ha az apuka meg van fázva, akkor legyen benne annyi felelõsség, hogy ne menjen be egy szülészetre behurcolva magával a betegséget, hanem maradjon a fenekén otthon.Neked sem jó ha átadja neked a bacikat meg a babádnak, de vannak ott más anyukák és kisbabák akiknek igazán nem hiányzik egy betegség!Tudom nehéz helyzet, de meg kell állni és ha már igy alakult akkor ki kell várni amíg meggygyul és csak akkor érintekzzen a ti babátokkal is ha hazajöttök.Ez a biztos!Még ha addig amíg nem jöttök haza és nem gyógyul meg addig meg hordjon eldobható maszkot a lakásban és sûrûn szellõztessetek.Mérlegelj!Mi a jobb elkerülni a bajt, vagy megkockáztatni.Még ha csak egy nátháról van is szó.Egy pici babánál ez örökös orrszipizés, gyógyszerek, köhögés stb.Vigyázzatok a bacikkal.
A kérdező hozzászólása: Van esze, csak gondoltam megkérdezem.Nem akarunk bajt......
Esetleg vesz magának egy papírmaszkot és míg bemegy hozzád felveszi!:-) Nem eszik ezt olyan forrón egy kis náthát...gondolom nem influenzás, lázas beteg?!

Ha nincs pénz, azért nincsenek barátok, ha meg van, akkor meg azért?

Egész életemben ez volt a gond.Ha esetleg volt pénzem,csak olyanok voltak körülöttem,akiknek nem volt,így sokszor fizettem másnak a szórakozását.Ha nem volt pénzem,persze nem hívott meg senki semmire.Felnőttem,és az a pár ember akit ismerek,egyik hónapról a másikra él.Mivel nekem van autóm,így én tankolok ha valakivel el akarok menni valahova kirándulni,ha rossz az autóm,és fuvar kell,akkor ki kell fizetnem a benzint az illetőnek.Meguntam már ezt az egészet,inkább egyedül megyek bárhová,de ez nagyon unalmas így.Nem vagyok milliomos,de jobban élek mint ők,és sajnos ez inkább hátrány mint előny emberi kapcsolatok terén.Aki meg úgy él,mint én,azok meg túl sznobok,semmi kedvem ilyen emberekkel barátkozni.Ti mit tennétek:inkább egyedül menni,és lenni,mint hogy csak kihasználjanak?

Legjobb válasz: Mivel 3-4 emberrõl beszélsz, lehet hogy tényleg nem veled van a baj. Bár igazából nehezen tudom elképzelni, hogy máshogy nem viszonozzák amit tõled kapnap. Mondjuk süt neked sütit, vagy elintéz ezt-azt helyetted, vagy lenyírja a füvedet vagy ilyesmi. Lehet hogy nem kapsz semmit cserébe, de lehet hogy kapsz, csak te nem veszed észre. Ami azt illeti velem is így van. Ha nagyon kinézek valamit, és nem akarok egyedül menni, van hogy olyan barátnõmmel megyek, aki nem engedheti meg magának, és ilyenkor meghívom. Általában nehezen fogadja el, de mivel én akarom, ezért felesleges rosszul éreznie magát. Ez így egyáltalán nem kihasználás, hiszen elsõsorban miattam megyünk. Általában a valós anyagi helyzetemet a barátaim nem tudják. Nem rájuk tartozik, és elég nagy szakadékot is képezne. Egy nagyon jó barátom tudja, aki hasonló helyzetben van mint én, neki szoktam mesélni, mert hasonlóak vagyunk. A többiek csak azt tudják hogy jól állok, vagy legalábbis sejtik, mert ez nem téma. Én ellentétben veled soha nem éreztem, hogy bárki is ki akarna használni. De valószínû ez beállítottság kérdése. Vagy ha egyértelmûvé is vált, hogy valaki hazudozik, faképnél hagytam és kész. De sose morfondíroztam rajta hogy milyen szemét. Nem az, mindenki boldogulni akar, csak hülyén csinálta, és ha addig bevettem, az az én hibám is. Tanulj belõle és lépj tovább. Nem kell ezt túlragozni. Próbálj meg új emberekkel ismerkedni, kapcsolatot teremteni. 33/N

Mivel 3-4 emberrõl beszélsz, lehet hogy tényleg nem veled van a baj. Bár igazából nehezen tudom elképzelni, hogy máshogy nem viszonozzák amit tõled kapnap. Mondjuk süt neked sütit, vagy elintéz ezt-azt helyetted, vagy lenyírja a füvedet vagy ilyesmi. Lehet hogy nem kapsz semmit cserébe, de lehet hogy kapsz, csak te nem veszed észre. Ami azt illeti velem is így van. Ha nagyon kinézek valamit, és nem akarok egyedül menni, van hogy olyan barátnõmmel megyek, aki nem engedheti meg magának, és ilyenkor meghívom. Általában nehezen fogadja el, de mivel én akarom, ezért felesleges rosszul éreznie magát. Ez így egyáltalán nem kihasználás, hiszen elsõsorban miattam megyünk. Általában a valós anyagi helyzetemet a barátaim nem tudják. Nem rájuk tartozik, és elég nagy szakadékot is képezne. Egy nagyon jó barátom tudja, aki hasonló helyzetben van mint én, neki szoktam mesélni, mert hasonlóak vagyunk. A többiek csak azt tudják hogy jól állok, vagy legalábbis sejtik, mert ez nem téma. Én ellentétben veled soha nem éreztem, hogy bárki is ki akarna használni. De valószínû ez beállítottság kérdése. Vagy ha egyértelmûvé is vált, hogy valaki hazudozik, faképnél hagytam és kész. De sose morfondíroztam rajta hogy milyen szemét. Nem az, mindenki boldogulni akar, csak hülyén csinálta, és ha addig bevettem, az az én hibám is. Tanulj belõle és lépj tovább. Nem kell ezt túlragozni. Próbálj meg új emberekkel ismerkedni, kapcsolatot teremteni. 33/N
Akkor csak rossz típusú embereket vonzol magadhoz.
Üdv a klubban.Nekem sincsenek barátaim.Van, ami nem megy és kész.Szvr az élet.
Érdekes nekem nincsenek ilyen gondjaim.Az átlagosnál sokkal jobban élek, mint bármelyik kollégám.Inkább azt mondanám, hogy igencsak jómódban tengetem az életem.Nekem is vannak olyan barátaim akik 12-14 óráznak és létminimumot kapnak, de eszükbe sem jut hogy kihasználják az én helyzetemet.Sõt.Inkább még õk azok akik adnának örömmel.Ezért én mindig is szívesen kocsikázom velük, és nem érdekel, hogy csak én tankolok(nem is kérem el a benzin árát)Vannak velem hasonló jómódú barátaink is, õk sem csapnak be, vagy használnak ki.Miért tennék? Hiszen nekik is van bõven pénzük, hogy jól éljenek.. Nem lehet, hogy nem is a pénz a gond, hanem a viselkedésed?? Én sosem játszom meg magam, sosem csinálok olyat, hogy meghívom az egész társaságot mulatni..Nagyon szívesen adok, és segítek a barátaimon, de nem szórakoztatom õket, és nem várok semmit cserébe.
Ezért kell megválogatni a barátokat.
Ismered a réges-régi közmondást; suba a subához, guba a gubához. Nos, ha nem akarod, hogy lehúzzanak anyagilag, vagy legalábbis nem akarsz egyetlen jómódú lenni egy filléres gondokkal küszködõ társaságban, akkor a hasonszõrûeket keresd. El nem hiszem neked, hogy mindenki, aki jómódú, akkor rögtön sznob is. Egyébként a szavaid alapján ici-picit te is sznobnak tûnsz...
De nekem úgy tûnik ezzel a 3-4 emberrel sem vagy elégedett, mert akkor nem tetted volna fel ezt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Én se kértem el a benzin árát soha, ha valaki velem jött, meghívtam még pluszba bármire, ezen nem agyaltam.Csak egy kicsit sok ha állandóan én adok, és soha nem kapok semmit, és itt nem csak 1-2évrõl van szó.A viselkedésem normális, nem vagyok idegbeteg, nem szenvedek feltûnési viszketegségben, nem vagyok pszichiátriai eset.Higgadt, és nyugodt vagyok.
A kérdező hozzászólása: Megválogattam, azért maradt csak ez a 3-4ember, ennél csak rosszabbak voltak.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok elégedett ezzel a 3-4emberrel se, õk is majdnem hogy családon belül vannak, de nem bízok meg bennük se már.Külsõ személy nem igazán van.Nem mondanám sznobnak magam, nincs is mire nagyképûsködnöm, tudom milyen teljesen lenn, meg fenn is, ezek váltakoztak életem során.Bulizni már nem járok, egyedül meg nem tudom hova mehetnék ismerkedni, nem is vagyok az a típus, aki csak odamegy valakihez csevegni.

Kimaradt 1 menszim. Terhességi teszt még nem mutatja ki a terhességet és a doki se látta a babát ha van. Kérdésem az hogy ha pl. ha juliba nem jött meg de mondjuk 20 án estem teherbe akkor még van remény? Többször probálkoztunk

Legjobb válasz: Úgy számolom, hogy kb 35-37 napos ciklusaid lehetnek. Kicsit hosszú, de teherbe lehet vele esni. Kb július 13 körül kellett volna, hogy megjöjjön, de ez kimaradt. Erre bõ két hétre volt pozitív az ovuteszted, ekkor szeretkeztetek is, és teherbe eshettél. De a terhesteszt csak legharamabb a fogantatás után két héttel tud bármit is mutatni, és gyakran még akkor se, csak egy-két héttel késõbb. Ma még csak augusztus 3-a van, eszméletlen korán. Ha a baba meg is fogant, még be sem ágyazódott, terheshormonok azonban csak a beágyazódás után kezdeke el termelõdni. Várj legalább augusztus 14-ig, addig ne tesztelj, nem érdemes.

Úgy számolom, hogy kb 35-37 napos ciklusaid lehetnek. Kicsit hosszú, de teherbe lehet vele esni. Kb július 13 körül kellett volna, hogy megjöjjön, de ez kimaradt. Erre bõ két hétre volt pozitív az ovuteszted, ekkor szeretkeztetek is, és teherbe eshettél. De a terhesteszt csak legharamabb a fogantatás után két héttel tud bármit is mutatni, és gyakran még akkor se, csak egy-két héttel késõbb. Ma még csak augusztus 3-a van, eszméletlen korán. Ha a baba meg is fogant, még be sem ágyazódott, terheshormonok azonban csak a beágyazódás után kezdeke el termelõdni. Várj legalább augusztus 14-ig, addig ne tesztelj, nem érdemes.
Elég kevés információt írtál. Mikor kezdõdött az utolsó vérzésed? Hány naposak szoktak lenni a ciklusaid? Melyik hónap 20-ról beszélsz? Mikorra vártad a legutóbbi vérzésed? Egy ciklus minden további következmény nélkül kimaradhat teljesen.
A kérdező hozzászólása: Junius 16 volt az utolsó. Elõtte az utolsó 2 dátum: Május 6 és március 29 . Tehát mindig késik ennyit de megszokott jönni. Juliusban semmi nem volt. Az óvutesztem most julius 29.én 30-án és 31 én pozitiv volt , de a terhességi teszt negatív és a doki se látott babát. Igy lehetek babás? És ne haragudjatok ha értelmetlen vagy zavaros a kérdésem de már nem tudom mire számíthatok.
A kérdező hozzászólása: Amikor az óvuteszt + volt probálkoztunk . Akkor teherbe eshettem? Igy hogy nem jött meg?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Akkor még van remény arra hogy baba van a dologban . Megirom majd mi lett az eredmény és még egyszer köszönöm.
Jól van, annak nagyon örülnék, ha megírnád. :-) és drukkolok neked.
szia! Na teszteltél már??? Drukkolok neked

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!