Találatok a következő kifejezésre: Még van hónap a (1142 db)

Lehet, hogy nem volt peteérésem? Azért még van esély a babára ebben a hónapban? (úgy értem, ha volt peteérés :-)

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/2c2e8ea1eae3a4e9726cb2..

Legjobb válasz: Sajnos eddig nagyon úgy néz ki, az elõzõ ciklusod is elég rövidnek tûnik, ahhoz, hogy legyen. Késõi peteérésed még lehet, nekem is volt már 21. nap, de olyan is, hogy 3 hónapig meg se jött, utána is csak gyógyszerrel. Ha ez gyakori érdemes lenne felkeresni egy orvost, ha amúgy szokott lenni, akkor noincs gond, mindenkinél kimarad olykor.

Sajnos eddig nagyon úgy néz ki, az elõzõ ciklusod is elég rövidnek tûnik, ahhoz, hogy legyen. Késõi peteérésed még lehet, nekem is volt már 21. nap, de olyan is, hogy 3 hónapig meg se jött, utána is csak gyógyszerrel. Ha ez gyakori érdemes lenne felkeresni egy orvost, ha amúgy szokott lenni, akkor noincs gond, mindenkinél kimarad olykor.
Szia elsõ vagyok. Nincs gyerekem, 15 hónapja próbálkozunk, már járunk orvoshoz. Holnapután kell megjönnie, de szerintem meg fog. Persze reménykedem, de nem hiszem, hogy sikerült. Én sem mindig teljesen azonos idõben mérem, de igyekszem. Szerintem fél-egy óra csúszás simán belefér.
A kérdező hozzászólása: Az orvos kérte, hogy mérjem, úgyhogy nekem most muszáj. Gondolom általában azok mérik, akik valami problémát sejtenek. Mivel nekünk már több mint egy éve nem jön össze a baba, sajnos elõfordulhat, hogy nincs minden rendben. Ti mióta próbálkoztok? Írd meg, hogy mi lett az eredményed!!!
szia igaz én már tul vagyok a nem vártig 2 nappal órák kérdése hogy pozi a teszt vagy nem.De azért irtam mert ha össze jött én sose mértem a felkelés után jutott eszembe, ezen nem kell görcsölni mert tudok itt olyan pocakost aki sose mérte és mégis sikerült a baba.
A kérdező hozzászólása: Még egyet szeretnék kérdezni. Azt olvastam ezen az oldalon, hogy azonos idõpontban kell mérni a hõt(Ez nálam képtelenség:-( ). Viszont az orvos ezt nem emelte ki, csak annyit mondott, hogy rögtön ébredéskor mérjem. Észrevettem azt is, hogy mindig azokon a napokon esik "drasztikusan" a hõm, amikor keveset alszom. Ezekrõl mit tudtok?
Ebben a hónapban még tuti, hogy nem volt ovud. Ha lesz, igen csak késõi. Ha meg megjön, akkor érdemes orvoshoz fordulni, mert lehet, hogy valami hormonális gond van. Mivel még nem volt, így remény még lehet:-)
A kérdező hozzászólása: Azért még írjon, aki lát egy kis reménysugarat :-)
A kérdező hozzászólása: Neked már van gyereked?
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a választ. Igen, a múlt hónapban is hasonló volt a görbém. Az az érdekes, hogy korábban nem volt ilyen rövid a ciklusom, 26-30 nap szokott lenni. Egyébként nekem még soha nem maradt ki menstruációm.
A kérdező hozzászólása: Szia! Neked milyen sorrendben lesznek a vizsgálatok? Nálunk elõször hõmérõzés 2 hónapig, majd hormonvizsgálat, majd spermavizsgálat, aztán a bonyolultabb mûszeres vizsgálatok. Egyébként kb. nálunk is 15 hónap. Szúrkolok neked is, biztos nemsokára sikerül , ne aggódj! Írd meg ha összejött!!!

A pénzfeladás is meg van szabva a börtönbe? Úgy értem egy hónapban többször is lehet küldeni?

Legjobb válasz: Nincs megszabva. Csak az van megszabva, hogy a fogvatartott egy hónapban mennyit használhat fel a pénzébõl személyes szükségletek kielégítésére.

Nincs megszabva. Csak az van megszabva, hogy a fogvatartott egy hónapban mennyit használhat fel a pénzébõl személyes szükségletek kielégítésére.
Az, hogy egymás között még üzleteltek, az lehetséges.
Akármennyi pénzt küldhetsz, csak az van meg szabva, hogy a fogvatartott mennyit költhet el belõle.
Azt, hogy egy rab mennyit költhet el, sokminden befolyásolja, pl. az, hogy dolgozik-e a börtönben, vagy milyen az elõmenetele. Pénzt kézhez a rab sohasem kap, hanem az általában havonta két alkalommal történõ "kiétkezéskor" azt levásárolhatja, illetve telefonálásra használhatja fel, amelynek a napi ideje szintén kötött. Üzletelés pénzzel nemigen lehetséges, hacsak úgy nem, hogy másik rab nevére adsz fel pénzt, aki aztán kiétkezéskor kompenzál.

PCO, ciszták tömkelege, ettől úgy meg van vastagodva a ny. Hártya, hogy a doki nem látja van-e terhesség, 3. hete késik, negatív teszt. Az 1. Closty hónapon vagyok túl. Esély a babára?

Legjobb válasz: Ezt a kérdést sajnos én sem tudtam tisztázni... én nem vagyok PCO-s, viszont a hormonegyensúly elégtelensége miatt rengeteg bajom volt, ami többnyire a méhnyálkahártya megvastagodásával járt. 2-3 hónapja életemben elõször szép nagy cisztáim is lettek, amik Norcolut kúra mellett eltûntek. A ciszták rengeteg ösztrogént termeltek, ez vastagította a nyh.-t, erre azt mondta az 1. sz. orvos, hogy vastag méhnyálkahártyába sem igazán tud belekapaszkodni a megtermékenyített petesejt, majd a 2. sz. orvos minden érv nélkül azt mondta, hogy ez "hülyeség". Itt is több alkalommal feltettem a kérdést, de senki nem adott érdemi választ. Closty mellett komoly progeszteron kúra is kell, helyrehozni a hormonszinteket! Esély a babára így nem igazán lehet, de sosem lehet tudni, nagyon vigyázni kell!

Ezt a kérdést sajnos én sem tudtam tisztázni... én nem vagyok PCO-s, viszont a hormonegyensúly elégtelensége miatt rengeteg bajom volt, ami többnyire a méhnyálkahártya megvastagodásával járt. 2-3 hónapja életemben elõször szép nagy cisztáim is lettek, amik Norcolut kúra mellett eltûntek. A ciszták rengeteg ösztrogént termeltek, ez vastagította a nyh.-t, erre azt mondta az 1. sz. orvos, hogy vastag méhnyálkahártyába sem igazán tud belekapaszkodni a megtermékenyített petesejt, majd a 2. sz. orvos minden érv nélkül azt mondta, hogy ez "hülyeség". Itt is több alkalommal feltettem a kérdést, de senki nem adott érdemi választ. Closty mellett komoly progeszteron kúra is kell, helyrehozni a hormonszinteket! Esély a babára így nem igazán lehet, de sosem lehet tudni, nagyon vigyázni kell!
Nem akarlak elkeseríteni, de szerintem ez most nem sikerült, bár én nem vagyok orvos. Én is pco-s vagyok és rengeteg cisztám volt/van. Az elsõ closti kúra után nekem sem jött meg és nagyon halvány pozitív lett a tesztem. Lehet, hogy csak én akartam azt a 2.csíkot odalátni, mert a doki nekem sem látott semmit uh-on csak a vastag nyálkahártyát. 7-8hétre az utolsó mensi után jött meg, de észveszejtõ erõvel és fájdalommal. Mint kiderült, mégis volt ott valami/valaki csak sajnos nem maradt meg. Ne add fel! Második próbálkozásra nekünk sikerült és mostanra van egy gyönyörû kislányom. Neked is sikerülni fog!

Romániában élők! Mennyi ott kb. egy lakás rezsije és mennyiből van meg egy hónapra a bevásárlás? Az autó költségei (biztosítás stb. ) milyenek?

Szeretnék jobban keresni, de nem szeretnék Nyugatra költözni. Arra gondoltam, hogy átköltóznék Romániába, ami olcsóbb ország, de Magyarországra járnék át dolgozni. Szerintetek megérné?

Mért van az h 2szer vagy akár többször jön meg egy hónapban a menszeszem?

Legjobb válasz: Szerintem menj el orvoshoz, mert ez nem normális, ha már 4 éve megvan.

Szerintem menj el orvoshoz, mert ez nem normális, ha már 4 éve megvan.
úgy érted hogy van egy rendes több napik tartó erõsebb vérzésed és még úgy a közepetájt egy gyengébb rövidebb is ha így van akkor a rövidebb csak tüszõrepedésed van ilyenkor néha vérezhetsz, ez már velem is elõfordult ha meg nem ez van akkor valószínû még nem állt be ha nm olyan régen jött meg
A kérdező hozzászólása: neem. hanem rendesen ugyugy mind a 2szer. meg már 4éve megvan szal sztem nem kéne már ilyennek lennie ezért parázok
ORVOS!

Kb már 2 hónapja meg van ez a seb ami most már heg. Elmúlhat-e ez még? L/15

Körz?vel "belevéstem" a kezembe egy bet?t (tudom hülye voltam :/ ) Azt hittem elmúlik, erre már eltelt mondhatni sok id? és még mindig látszik. Szerintetek elmúlik, vagy mit tegyek hogy elt?njön? Kép:

Legjobb válasz: Én körzõvel véstem a Halotti beszédet a hátamra, még mindig ott található.

Én körzõvel véstem a Halotti beszédet a hátamra, még mindig ott található.
én is úgy jártam mint a 19:15ös. ott a helye. NAGYON MEGBÁNTAM! Most alapozózhatom mindig hogy kevésbé látszódjon.
15-16 évesen véstem a kezembe én is, meg vágdostam. Még mindig meg van a helye...nagyon látszik, és még ma is megkérdezik, hogy mi történt velem. 25/N
háhá hegtetoválás:D szerintem nem tudsz mit tenni. Ha nem olyan mély a heg, akkor elmúlik
Életed végéig ott fog maradni.
Az én vágásaim évek alatt elmúltak a kezemrõl. Ma már csak egy pár látszódik halványan. Szerintem egy idõ után neked is elmúlik.
Halványodni fog picit, a kép alapján nem olyan feltûnõ. A bõröd típusától függ, mennyire fog meglátszódni. Nekem majdnem 15 év elteltével is jól láthatóan ott virít az összes, csaknem húsz vonal, örök életre. Részeg mókázások, vérszerzõdések és hasonlók nyomai. Én nem szégyellem, ha rákérdeznek, mi a fene ez a sok heg, elmondom. Akkor ilyen voltam, hozzá tartozik a múltamhoz és ahhoz, aki lettem, ennyi.
Nem olyan vészes ez, szerintem idõvel halványodni fog. Addig is kenegesd naponta 2x Contractubex-szel, gyógyszertárban vény nélkül kapható, 1500-2000 Ft körül van, szépen elsimítja a hegeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szerintem ez nem látszik különösebben, még az is lehet, hogy magától elmúlik. Én durvább heggel mentem a bõrgyógyászhoz, õ a Kelo-cote hegzselét javasolta. Ez egy irgalmatlanul drága krém, és csak egy magán cég árulja itt pesten, de a neten ha rákeresel az szerintem önmagáért beszél. 20L
Elhalványulhat.
Ezt nem látni annyira, ne aggogj. Idõvel még ennyire sem fog. Nekem rosszabb heg van a lábamon és még fehér is. Szépen látni. Mikor kisebb voltam, akkor történt, ráléptem a kapa nyelére, a kapafej egyenesen a lábamba..Azóta ott van a nyoma, de ez már ott is lesz.
Mûtöttek már? Hasi mûtétre (vakbél, sérv) vagy lábtörés miatti mûtétre gondolok. Egy normális sebész ma már nagyon odafigyel arra is - hacsak lehet -, hogy milyen heget hagy a seb maga mögött. Nos, még ezek a nagyon mély sebek is idõvel kifehérednek. A körzõs heg is idõvel kifehéredik - remélem, hogy azóta megjött az eszed és többé eszedbe sem jut ilyen szamárság. Tapasztalatnak mindenesetre nagyon jó. Vegyél körömvirágkrémet és szorgalmasan kenegessed a heget!
A kérdező hozzászólása: :) Hát jó, de remélem azért kicsit még múlni fog, hogy ne látszódjon annyira
Ez nem is latszodik annyira nagyon, ne aggodj:)
Nem fog elmúlni de lehet, hogy kevésbé fog látszani. Én is csináltam ilyet és nekem egyáltalán nem észrevehetõ, csak ha nagyon megvizsgálná valaki a kezem :D
A kérdező hozzászólása: Szóval még elmúlhat?
A kérdező hozzászólása: Haha -.-
Vérzett amikor belevésted? Nem szoktad nézni a Tabu-t? Az egyik része a hegtetkóról szól, gyermekkorban csinálják és életük végéig megmarad. Ez tényleg komoly
Van kifejezetten heget eltüntetõ krém, kérd a gyógyszertárban (nem olcsó!)
A kérdező hozzászólása: Vérzett de vészesen, szóval mit egy kicsi seb, nem volt semmi olyan elõzménye hogy ez tényleg örökre megmaradjon .. :/
A kérdező hozzászólása: *vérzett de nem vészesen
A kérdező hozzászólása: 19:20 neked jobban látszik mint nekem?
egy fokkal igen. de ez még vagy "kifehéredik" vagy elhalványodik. reménykedj hogy inkább halványodni fog.
A kérdező hozzászólása: remélem..
Én körzõvel véstem a Halotti beszédet a hátamra, még mindig ott található. Ezen becartam:D:D:D

Páromat érdekli a csillagászat (amatőr szinten). Ezzel kapcsolatban szeretnék neki venni könyvet, előadásra jegyet, bármit, amit érdemes egy 28 éves embernek olvasnia/látnia/hallania. Vannak ötleteitek? (még 1 hónap a névnapjáig)

Neten nem túl sok dolgot találtam,talán 1-2 Hawking könyvet.Viszont engem ez a téma nem nagyon érdekel,azaz inkább bele sem merültem sosem,így nem nagyon tudok dönteni,mi legyen az ajándék.Viszont ennek örülne sztem:) Így hasonló érdekl?dés? emberekt?l kérnék tanácsot,mit válasszak,hátha ti tudtok többet/jobbat :)

Legjobb válasz: Hawking, Penrose könyveit ajánlom, illetve nekem nagyon tetszik Timothy Ferris: Mai kozmológiai elméletek címû könyve, menj be egy nagy könyváruházba, és nézelõdj a témában, nagyon jó könyvek vannak. Planetáriumi elõadásra is vehetsz neki jegyet, ha nem látta még.

Hawking, Penrose könyveit ajánlom, illetve nekem nagyon tetszik Timothy Ferris: Mai kozmológiai elméletek címû könyve, menj be egy nagy könyváruházba, és nézelõdj a témában, nagyon jó könyvek vannak. Planetáriumi elõadásra is vehetsz neki jegyet, ha nem látta még.
A világegyetem atlasza, Sir Patrick Moore-tól, az egy nagyon elterjedt, ésrdekes csillagésztémájú könyv, és RENGETEGSOKMINDEN van benne, azok pedig részletesen. Ez az a 300 oldalas nagyméretû fajta könyv, ahol a távcsövekrõl fajtájukról, kitalálásukról, az ûrutazás kezdeti ötleteirõl a modern módszerektig, de természetesen részletezi a bolygókat, a Holdat, Szóval EGYSZERÛEN MINDEN benne van. Én tavaly születésnapomra kaptam és egyszerûen szenzációs! Azt nem tudom megmondani, hogy pontosan hol kapsz, de szerintem nem kell nagyon sokáig keresni :)
Leginkább egy távcsövet vegyél neki, mondjuk egy Meade LX200 at vegyél neki, http://www.creatorsview.com/astrophoto/equipment/lx200&me.jpg vagy ha erre nem futja akkor egy "faházat" amit kerti obszervatóriummá avathat. Könyveket a könyvtárból is ki lehet venni, és azokat nappal kell bújni.
http://www.youtube.com/watch?v=uKiT06urRpk igaz csak érdekesség gyanánt, de nagyon jó :)
hát figyelj, nekem tetszik, és attól még megtudja mutatni a férjének, lehet nem olyan, mint egy 600 oldalas könyv, de érdekes, és jól meg van csinálva. Elnézést, hogy csak ennyit tudtam hozzáadni a dologhoz. :D
Nem tudom, mennyire érdeklik az elméletek, kozmológia, vagy tényleg csak a csillagászat?
Elsõ vagyok. Én nagyon szeretek éjszaka olvasni, és egy könyvtárból kivett könyv nem az igazi... ami tetszik, szeretem ha meg is van, mert bármikor elõvehetem, és a gyerekemnek is meglesz majd... könyvtárból azokat veszem ki, ami nem érdkeel annyira, de épp kell egy vizsgához, vagy bármihez.
az a videós neméppen témábavágó, de azt 13 évesen a suliban mutatták nekünk
húú van egy nagyon jó video, kb 5 perc, de megkeresem, az a lényeg, hogy az ismert bolygók és csillagok egymás mellé vannak rakva és, hogy milyen nagyok a különbségek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat(is!) :) Távcsöve van, nem tudom a típusát :) Így ez tabu.Könyve érdeklik, elõadás pedig Bp és Miskolc között és környékén lenne aktuális. Könyvekbõl, elsõre melyiket?Néhány mondatban, mirõl van benne szó?
Én amatõr szinten ezt a programot tudom nagyon ajánlani: http://stellarium.en.softonic.com/ itt le lehet tölteni. Kb mindent tud, ami egy hobbicsillagásznak kell :) a kitapasztalás bonyolultnak tûnhet, de egy-két hét használat után már mindent tud az ember :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) A stellariumnak is örült :) Kedves elsõ, aki privit írtál :) Külön köszönöm a segítséget:)

Már 4 hónapja meg van duzzadva a mellbimbóm és nem akar eltűnni. Mi bajom van?

örökre így marad? vagy el fog múlni? nagyon zavaró számomra mert még pólón át is látszik és nekem nagyon nem tetszik...van valami módszer az elt?ntetésére? mit tegyek?

Legjobb válasz: válaszok?? nagyon be vagyok szarva h nem fog eltûnni :( segítsetek egyébként 15f

A kérdező hozzászólása: válaszok?? nagyon be vagyok szarva h nem fog eltûnni :( segítsetek egyébként 15f
ez az ösztrogén termelés miatt van, el fog múlni nem vagy elhízva, ugye?
Izom csomó miatt!
Nem rég nekem is ilyen bajom volt. Én is be voltam fosva de elmentem orvoshoz és megnyugtatott. A Kamaszkorral jár. El fug múlni.
A kérdező hozzászólása: 171 CM/ 53 kg szóval nem mennyi idõ alatt múlik el??
A haviddal minden rendben van? Ugye nem vagy terhes?
A kérdező hozzászólása: 15FFF!!!
A kérdező hozzászólása: és az mit csinál?
Bocsi 15FFF az ösztrogénes válasz félrevezetett...

Két éve rendszertelen a menstruációm, volt hogy fél évig kimaradt majd erős vérzéssel jött meg aztán megint fél év szünet viszont két hónapja szinte folyamatosan meg van fáj a hasam nagyon 1-2 napra elmúlik majd megint megjön. Mitől lehet ez?

N?gyogyásznál még nem jártam mert félek. 22 éves vagyok.

Legjobb válasz: Ne félj a nõgyógyásztól, õ azért van, hogy meggyógyítson. Inkább meghalnál, minthogy nõgyógyászhoz menj? Gyereket sem akarsz szülni? Mert azt is csak nõgyógyász közremûködésével tudsz majd. Az egészség fontosabb, és hidd el, te is megkönnyebbülsz ha túl leszel a vizsgálaton.

Ne félj a nõgyógyásztól, õ azért van, hogy meggyógyítson. Inkább meghalnál, minthogy nõgyógyászhoz menj? Gyereket sem akarsz szülni? Mert azt is csak nõgyógyász közremûködésével tudsz majd. Az egészség fontosabb, és hidd el, te is megkönnyebbülsz ha túl leszel a vizsgálaton.
22 éves felnõtt nõ vagy, vagy 3 éves kisgyerek? És mégis mitõl félsz, szívem? Hogy megesz a doktor bácsi? Ne haragudj, de ezen a "nõgyógyászhoz nem megyek, mert félek" szövegen borzasztóan ki tudok akadni. Mi a nyavalyától lehet ennyire félni egy FELNÕTT NÕNEK?? Az garantált, hogy valami gáz van benned. Pl ciszta. És amennyiben elmény nõgyógyászhoz, õ ezt ki tudja vizsgálni. Ráadásul anélkül, hogy megenne, vagy felvágná a hasadat. Az ultrahangvizsgálat pl egyáltalán nem fájdalmas. A hormonvizsgálat csak egy tûszúrás. A hüvelyi vizsgálat meg maximum kellemetlen, de nem fáj, és hozzátartozik minden nõ életéhez, fõleg, ha már él szexuális életet. Szedd össze magadat, viselkedj felnõtt módjára, és mielõbb menj el nõgyógyászati vizsgálatra!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat elfogok menni. csak azt szeretném tudni milyen betegségek tünetei lehetnek ezek. Lehet akár méhnyakrák vagy lehet csak hormonzavar?
Nemigen méhnyakrák. De már csak azért is kellene évente legalább szûrésre járni, mert a méhnyakrák egy lassan kialakuló betegség, amit idõben el lehet csípni és jó eséllyel meg lehet gyógyítani (ellentétben pl a vastagbélrákkal vagy a hasnyálmirigy-rákkal, amit a legtöbb esetben túl késõn tudnak diagnosztizálni, lásd Patrick Swayze). A szûrés olcsó, gyors, nem fájdalmas egyáltalán, és életet menthet. Szóval minimum évente nõgyógyász. Nem harap. :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!