Találatok a következő kifejezésre: Még van hónap (1470 db)

Laparoszkópia után nagyobb az esély a teherbeesésnek? A hormonjaim rendben a párom spermái tökéletesek. Nekem a jobb oldali petevezetőm van elzáródva azt nyitják meg minden hónapban van 3-4 tüsző a műtét után nagyobb esély van ara hogy teherbe essek?

A ciklusom közepén pé környékén lesz a m?tét már akkor teherbe eshetek ha együtt leszünk a m?tét után és elött is?

Legjobb válasz: szia sztem nagy esély van ezután, de nem értem.. minden honapban megynitják? ez hogy lehet? amugy meg minden honapban másik petefészekben van pé-s.. egyszer beesik meglátod..

szia sztem nagy esély van ezután, de nem értem.. minden honapban megynitják? ez hogy lehet? amugy meg minden honapban másik petefészekben van pé-s.. egyszer beesik meglátod..
A kérdező hozzászólása: Jah bocsi nem minden hónapban megnyitják hanem minden hónapban van 3-4 érett tüszõm , hülyén fogalmaztam ne haragudj... :-DD
A kérdező hozzászólása: Mióta kiderült hogy a jobb oldali el van záródva azóta tudom hogy csak a a bal oldalon érik minden hónapban a tüszõm mert a baj funkciónálisan átveszi a jobb oldal szolgálatait is....
ez tök jo hogy átveszi és ráadásul hogy 3 , 4 .. ez jo, nagyon esélyed van ikrekre..
Nekem bal oldali petefészkemet mûtõtték 5 hónapja. AZóta mindkét oldalon van peteérés, és a "balos" hónapjaimban eddig sokkal szebben alakultak a hõgörbéim, mint a "jobbosban". Szerintem jó hatással volt rá a mûtét, ebben a hónapban nagyon reménykedem! Abban nem vegyok biztos, hogy még a mûtét hónapjában tudtok próbálkozni. Nekünk 2 hetem mondott a doki szexmentesre, aztán még két hét védekezéssel. Szóval egy hónap pihi, de ez a mûtétedtõl és orvosodtól függ.

Leírnátok, ki mennyi pénzből, hogy jön ki egy hónapban? És hogy érzi milyen életszínvonalon él (meg van elégedve, szűkösen, de minden kijön, stb)?

Ha nem baj azt is, hogy mennyi megy kajára, rezsire, bérleti díjra, ruhára, hitelre, stb.

Legjobb válasz: Nálunk 3 felnõtt, és 3 gyerek van. A férjem dolgozik csak, õ most úgy 190e Ft kap (a válság miatt csökkentett mûszak van), meg mellette néha van egy kis maszek munkája. Nekem most járt le a gyesem, állásom még nincs, úgyhogy ehhez még jön a két gyerek után a családi pótlék, meg a húgom (akinek szintén egy gyereke van) beszáll még 32e Ft-al a rezsibe. Így összesen kb. 240 e Ft-unk van egy hónapban. Mi ebbõl szerencsére nagyon jól kijövünk, pedig van egy hitel a házon (felújításra), személyi kölcsönünk is stb. stb., de minden nap húst eszünk, autót tartunk fent, havonta többször kirándulunk, a gyerekek játékokat kapnak, és évente egyszer 1-2 hétre külföldre is megyünk. Jó, félrerakni nem tudunk, de nem panaszkodom. Kajára kb. 70e Ft megy el, hitel: 45e, benzin: 30e, fûtés: fával fûtünk, úgyhogy ez sok, évi kb. 250e, havi szinten 20e, villany:20-22e (villanybojler), internet:5e, kábeltévé: 2900, víz: 5000, csatorna hozzájárulás: 2700, biztosítás: 5e, ruhákat használtan veszem. Gáz: kéthavonta 3500 Ft. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.

2 fõ: Bérletek 9400*2 telefonszámla: 2*4000 kaja: 60000 rezsi: 25000 (átlag) Hitel nincs, de váratlan kiadások vannak. (saccra: 20 000)
Nálunk 3 felnõtt, és 3 gyerek van. A férjem dolgozik csak, õ most úgy 190e Ft kap (a válság miatt csökkentett mûszak van), meg mellette néha van egy kis maszek munkája. Nekem most járt le a gyesem, állásom még nincs, úgyhogy ehhez még jön a két gyerek után a családi pótlék, meg a húgom (akinek szintén egy gyereke van) beszáll még 32e Ft-al a rezsibe. Így összesen kb. 240 e Ft-unk van egy hónapban. Mi ebbõl szerencsére nagyon jól kijövünk, pedig van egy hitel a házon (felújításra), személyi kölcsönünk is stb. stb., de minden nap húst eszünk, autót tartunk fent, havonta többször kirándulunk, a gyerekek játékokat kapnak, és évente egyszer 1-2 hétre külföldre is megyünk. Jó, félrerakni nem tudunk, de nem panaszkodom. Kajára kb. 70e Ft megy el, hitel: 45e, benzin: 30e, fûtés: fával fûtünk, úgyhogy ez sok, évi kb. 250e, havi szinten 20e, villany:20-22e (villanybojler), internet:5e, kábeltévé: 2900, víz: 5000, csatorna hozzájárulás: 2700, biztosítás: 5e, ruhákat használtan veszem. Gáz: kéthavonta 3500 Ft. Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Szia! Én gyeden vagyok itthon, 73.000 Ft-ot kapok családi pótlékkal együtt. Párom szabadúszó kõmûves, ha van munkája hetente 50.000.-hoz haza. Télen nincs munka, sõt õsszel se nagyon. Lakáshitel: 38.000.-Ft Rezsi havonta: 20.000.-kb (télen 35.000.-) Tankolás: havi 10.000.-kb. Gyereknek pelenka, tápszer, egyebek: 15.000.- Havonta 2x bevásárolunk: 30.000.- És van egy kölcsönünk: havi 17.500.- Hát nehéz, de mindig volt valahogy. Ennyi kb. Üdv.
én egyetemista vagyokkb 30 ezerbõl élek havonta. ebben nincs benne a lakhatás, azt a szüleim külön fizetik. Amit én állok az a kajám hétfõtõl péntekig, ruházkodás, utazás-közlekedés, telefon számla, szórakozás. A kaja kb 10 ezer, telo kb 3000, utazás 10 ezer, a maradékot magamra költöm, igaz nem sok de nem panaszkodom, megvan mindenem ami kell a minden napokra. igaz hogy szeretnék pár dolgot, dehát amig egyetemre jár az ember :)
Én édesapámmal élek együtt és havi 80ezer ft-unk van!:S Na ebböl:10e-villany, 6e víz, 5500-internet, telefonok havi 10e(2db), és még egyéb csekkek...:( Hitelünk, autónk nincs! Buszbérletem havi 5ezer ft. A többi kajára, váratlan kiadára, v.néha ruhára fogy el... Tartalékunk nincs sajnos, és nyaralni se voltunk.:(:( Életszínvonalunk szükös, de nem panaszkodhatunk! A házunk régi, de egész jó állapotban van! Ja és télen fával fütünk ami nagyon sok....:( Majd ha végzek a sulival és dolgozok talán jobb lesz... Az apukámtól többet nem várhatok!!! na kb.ennyi!
A Párommal havonta 280.000.-ból gazdálkodunk. És ez egyáltalán nem kevés pénz ha úgy vesszük, hogy albira sem kell költeni, és még gyerek sincs, de még is épp hogy kijövünk havonta.:( 22/N & 28/F Kaja:kb.35-50.000.- rezsi:kb.40-50.000.- ruha:kb. 10-40.000.- kocsihitel+tankolás:50-60.000.- telószámla: kb.10.000.-
Még egyedül vagyunk a párommal, de a hasamban már a kicsi :) A párom 110e keres, én nem dolgozom itthon kapok 60ezret. Szóval 170e ft. Ebbõl : Kocsi tankolás : 20-30e Rezsi : 20e körül Kaja : minden hónapban 2x vásárolunk be, ilyenkor ált 20e szóval Kaja olyan 40e körül van havonta ruha: hát.. 15-20e nél nem költünk többet ruhára, majd ha dolgozom, akkor, talán:) mer a picinek kell most elõre megvenni sok mindent:) naponta még kb 500ft mind kettõnk zsebébe kell h legyen, meg mindennap friss kenyér, tej... stb. hát szûkösen jövünk ki.. hónap vége felé már szoktam kérni anyutól, amit mikor kapjuk a pénzt megadom:) 21/L
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Férjem nettója 140, enyém 105= összesen 245. Lakáshitelünk kb. 74 ezer. Rezsi, csekkek, tankolás, egyéb kiadások, nyári programok... Mostanában nem nagyon tudunk félrerakni. A kaján amúgy sem spórolok, azon nem vagyok hajlandó, igyekszem egészségesen fõzni. Ketten vagyunk egyelõre, de ha babánk lesz, visszább kell adni az igényekbõl, pedig nem járunk külföldre nyaralni, vagy hasonlók, csak itthon próbálunk minél változatosabban élni. De nem panaszkodom, sokan örülnének annak, amink van.
Én azt hiszem teljesen elégedett vagyok: Én 145 ezret keresek + párom gyesen van + családi pótlék, ez kb 180, de van hogy fusizom és akkor havi 200 ból gazdálkodunk. Albiban lakunk rezsivel max 70 ezer, nyáron 60 ból is kijön. Kajára elég sokat költünk, min 60-70 ezret, mivel nagy zöldség és gyümölcs evõk vagyunk ;) Gyógyszerre viszont még sose költöttünk. Másban viszont spórolunk: nincs kocsink, semmilyen hitelünk. Így azért tudunk megtakarítani és elérjük a rövidtávú céljaink, friss házasként most alakítjuk ki a kezdõ háztartásunk. Szóval azt mondhatom maximálisan elégedett vagyok. :)

Elevitet szedek mert babat szeretnénk de utobbi két honapban össze vissza jött meg, mult honapban 12 napot most 3nap kesesnel tartok de semmi jele a mensinek, szerintetek mitol van? Lehet az elevittol?

Legjobb válasz: mondjuk en is igy gondoltam hogy nem az Elevittol van de én már nem tudom...majus ota próbálkozunk és a ciklusaim nem valami stabilak de altalaban 31 32 napra szokott megjönni,mult honapban 44re jött meg most 34nél tartok de nincs jele hogy megjönne :(

A kérdező hozzászólása: mondjuk en is igy gondoltam hogy nem az Elevittol van de én már nem tudom...majus ota próbálkozunk és a ciklusaim nem valami stabilak de altalaban 31 32 napra szokott megjönni, mult honapban 44re jött meg most 34nél tartok de nincs jele hogy megjönne :(
Az elevittõl nem valószínû, az csak vitamin. Valószínû, hogy kicsit megzavarodott a ciklusod. Nem tudom mi van a levegõben, de most itt a fórumon rengeteg ilyet olvasok, hogy ennyit, meg annyit késik. Nekem is már 2 hónapja megborult az eddig szépen kiszámítható ciklusom.
A kérdező hozzászólása: vagy attol lehet hogy vágyunk a babára?lehetséges lenne?nagyon be vagyok parázva hogy valami baj van :( 23eves vagyok, ráérnénk még a babával de rettegek hogy nem jön össze és évekig húzodo vizsgálatok meg kezelések kellenek hozzá hogyy végre teherbe tudjak esni :/ remélem nem igy lesz és hamar jön a golya
Az Elevit vitamin, nem tud hormonális vagy pszichés problémákat okozni, amik megzavarhatják a mensit. Amúgy soha nem késett, csak mostanában? Mióta próbálkoztok a babával?
Szia! Önmagában az elevit nem okozhat ciklusproblémát. Viszont csinálhat étvágyat (én a világot felfaltam volna, amíg szedtem), és ha többet eszel tõle, esetleg híztál, az már megzavarhatja a dolgokat. Amúgy sok minden okozhatja, de ha a ciklusod hónapokon át rendszertelen, nézesd meg magad endokrinológussal.

Ha egy menstruációs ciklus 28 napos, egy hónap 30-31 akkor miért van hogy ugyanakkor jön meg minden hónapban?

Legjobb válasz: Ha tényleg 28 napos a ciklusa vkinek, akkor nem minden hónap ugyanazon napján jön meg...

Ha tényleg 28 napos a ciklusa vkinek, akkor nem minden hónap ugyanazon napján jön meg...
A kérdező hozzászólása: akkor általában senkinek nem 28 napos a ciklusa? mert mindenki úgy nézi hogy ugyan azon a napon kell megjönnie minden hónapban...senki nem úgy hogy kiszámolja a 28 napot és mindig más idõpontban..? akkor általában 30 naposak a ciklusok nem?
Senki nem úgy nézi, hogy "ha elõzõ hónapban 15.én jött meg, akkor most is 15.én fog". Max az nézi így, aki baromira nem tudja, hogy kell a ciklust számolni. Ha vkinek már egy ideje van menzesze, akkor szépen kiszámolja, hogy mennyi telik el a kettõ között és az alapján számolja a következõt. A normális ciklus meg 24-35 napos.
Nekem sem nem mindig ugyanakkor jön meg, pedig 28 naposak a ciklusaim.
nekem pont 28 napos a ciklusom (gyógyszert szedek) mégis úgy számolom hogy ha 15-én jött meg most akkor a kövi hónapban is akörül fog... (minek után csak 2-3 nap eltérés van.. nyilván ha mondjuk most azt akarnám kiszámolni hogy decemberben hogy lesz meg akkor már naptáron leszámolom a napokat))
A 28 nap egy átlagérték, ahogy elõttem is írták 24-35 napig bármi normális. Van akinek pl. 30 napos a ciklusa, de ez sem azt jelenti, hogy mindig hajszálpontosan akkor jön meg, hanem általában 30 naponta, de van hogy 29 vagy 31 napra. Ez sok mindentõl függ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Szerintetek melyik nyelvvizsgát kéne megcsináljam, ha később külföldön szeretnék tanulni, majd dolgozni. Németországban vagyok kint cserediákként már 8 hónapja, még van 3 hónapom, de jó lenne tudni, mire is kéne készülni?

Hallottam már a goethe -ről azt mondják nagyon jó, de nem tudom, melyik érné meg legjobban? És hallottam, hogy vannak bizonyos nyelvvizsga tételek. Írnátok erről pár szót? Jelenleg a B2- es és a C1- es között gondolkozom.

Legjobb válasz: 12 hónap alatt anyanyelv C2 re kéne menned nem B2 re mondjuk ha végig verted meg 2 vodkáért beverted akkor nem csoda hogy csak a ja jajajat gyakorolhattad

12 hónap alatt anyanyelv C2 re kéne menned nem B2 re mondjuk ha végig verted meg 2 vodkáért beverted akkor nem csoda hogy csak a ja jajajat gyakorolhattad
hát amit kint is elismernek, az a TestDAF. munkavállaláshoz is elfogadják, és Magyarországon is van tudtommal vizsgahelye. beütöd google-ba és kiadja a vizsgahelyeket, kint is van sok nagyvárosban és felkészítõ tanfolyam is tudtommal.
A kérdező hozzászólása: Nagyon vicces vagy második. -.-" 11 hónap! és 0-ról kezdtem.
akkor is..én kint sem voltam külföldön mégis 16 évesen küldtem le angolból az anyanyelvet , bár ahhoz születni is kell 1 kicsit talán jeahzorrr de meg is lehet tanulni bekockulva aztán persze az leromlik
A kérdező hozzászólása: ha ennyire okos vagy akár el is tûnhetsz. normális kérdést tettem fel, nem kellenek az üres szövegek. köszönöm kedvességed.
no most, ha te külföldön akarsz tanulni akkor nem fogják neked elfogadni a bme, telc és hasonló kaliberû, csak Magyarországon valamicskét érõ nyelvvizsgákat. Geothe, ÖSD (bár az osztrák), és a legjobb, ami minden országban elismert: DSD (csak évente 1 vizsganap van a nagyobb városokban, de nézz utána)
akkor ügyes vagy kisfiam rakjál amit akarsz kedvességbõl nem élsz meg

Még egy hónapig van támogatás a beba pro1 tápszerre, mert a fiam eléri a 6 hónapos kort? Váltsak pro2-re vagy írassak még a pro1-ből többet és adjam még azt neki?

Az egyes sokkal olcsóbb így, mint a kettes, és a dobozán az áll, hogy hozzátáplálás mellett nyugodtan adható. Ti mit tennétek, vagy milyen olcsó tápszert ajánlanátok egy hat hónapos babának, ami természetesen jó is neki, csak nem több ezer forint az ára. köszi a segítséget

Legjobb válasz: elméletileg 6 hónapos korig van az 1es tápszer. adhatod még 2-3 hónapig ezt de aztán váltsál. én a mildibét vettem, olcsó és jó van a dm-nek saját tápija is, én nem vagyok vele megelégedve de az árát nézve nagyon kedvezõ

elméletileg 6 hónapos korig van az 1es tápszer. adhatod még 2-3 hónapig ezt de aztán váltsál. én a mildibét vettem, olcsó és jó van a dm-nek saját tápija is, én nem vagyok vele megelégedve de az árát nézve nagyon kedvezõ
A kérdező hozzászólása: köszi Amit te adsz, az mennyibe kerül és hol lehet venni?
már nem emlékszem sajnos :( én már az 1+-ost adom ebbõl a márkából, az 1800.- tesco, osan, dm, rossman üzletekben. a többi 1+os tejitalok 2500.- körül mozognak, szóval nagy az eltérés, már a 2esnél is az volt!
Kisfiam két hét, és 6 hós lesz, én egyelõre nem váltok, két okból is. Egyik amit Te is írtál, hogy olcsóbb, mint a 2-es tápi, másrészt kicsit tartok attól, hogy babóm nem fogadja el a kicsit más ízû tápit. Kisfiam probiotikus Hipp Plus 1-et kap (Rossmann: 1500 Ft, 800 gr), és Mildibé 1-et (felírva: 600 Ft, 600 gr, prebiotikum van benne). 8 hós kora körül fogunk váltani, remélem, akkor már nem zavarja majd az eddigitõl eltérõ íz. :)
nekünk még a 6. hó betöltése elõtt felírják a havi adagot, és addig ki is kell váltani, amíg el nem fogy én azt adom neki, mivel már mást is eszik szerintem az 1 es is jó amíg el nem fogy, még van 6 doboz, éd még hozzájön 6 .

Szules utan meg mindig meg van a hasam es oleg nagy. Mintha 3 honapos terhes lennek, es mar pedig 6 honapja szultem. Hogy tudnam nyara lelapositani a hahsam?

Legjobb válasz: Én 10 hónapja szültem, egy hónapja csinálom a diétám és egész szépen alakul. Aerob edzés biciklin + torna + diéta

Én 10 hónapja szültem, egy hónapja csinálom a diétám és egész szépen alakul. Aerob edzés biciklin + torna + diéta
Én ugyan nem az elsõ válaszoló vagyok, de vagy a 90 napos diétát, vagy ezt: http://ilicu.multiply.com/journal/item/2/2 ajánlanám. És persze rendszeres mozgás ami elég napi fél óra, de annyi legyen!
A kérdező hozzászólása: es milyen dieta?
A kérdező hozzászólása: koszi

12 éves vagyok és kb. 6 hónapja jött meg először. De sajnos nem rendszeresen, ugyanis volt már olyan, hogy egy hónapba 2x is megjött aztán meg 2 hónapig egyáltalán nem. Ez mitől van?

Legjobb válasz: Nyugi! Az elején még teljesen természetes, hogy nem rendszeres. Ha már két év után is kimarad hosszabb idõre, akkor érdemes felkeresni orvost, de most nincs semmi baj. A hormonoknak idõ kell, hogy beálljanak.

Nyugi! Az elején még teljesen természetes, hogy nem rendszeres. Ha már két év után is kimarad hosszabb idõre, akkor érdemes felkeresni orvost, de most nincs semmi baj. A hormonoknak idõ kell, hogy beálljanak.
Egyetértek az elõttem szólóval. Velem is igy volt, össze-vissza jött meg az elején.
A kérdező hozzászólása: Jó, értem, csak az a baj, hogy nem vehetek föl fehér gatyát, mer ha véletlen megjön, akkor...nos tudjátok
a fehér gatya nagy dilemma. mi lesz most veled? aggódom miattad komolyan. :D nyugi már örülj h egészséges vagy!

Fogamzságátló 4. hónapjában (elején) még van pecsételõm, igaz a mensim szinte 0 volt.5. hónapra ez már elmúlhat? Vagy mennyi a határ, mikor nem normális? Az agyamra megy.

Progeszteront is szedtem mellé, így gondolom ettõl még késõbb állhat be picit. Belezavar nyilván.

Legjobb válasz: Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor nincs menstruációd. Megvonásos vérzésed van, amit a gyógyszer szünetre történõ abbahagyása vált ki. Ha nem megfelelõ a gyógyszer a hormontartalma miatt, vagy más hormonok befolyásolják a hatást, akkor lehet pecsételõ vérzés bármikor. Csak ez nem jó. És ha neked nincs rendben a vérzésed, akkor lehet nem megfelelõ a gyógyszer összetétele és másikat kéne szedned. Vagy a másik hormonadag miatt volt. Amúgy ezt orvossal kéne megbeszélnek, õk biztos jobban értenek hozzá. Mert egyébként ha valaki elkezd fog. gátlót szedni, akkor az elsõ 3 hónap után már nem igazán kéne semmi extrának lennie, pecsételõ vérzéseknek, hanem egy megvonásos vérzésnek kell jelentkezni és ennyi.

Ha fogamzásgátlót szedsz, akkor nincs menstruációd. Megvonásos vérzésed van, amit a gyógyszer szünetre történõ abbahagyása vált ki. Ha nem megfelelõ a gyógyszer a hormontartalma miatt, vagy más hormonok befolyásolják a hatást, akkor lehet pecsételõ vérzés bármikor. Csak ez nem jó. És ha neked nincs rendben a vérzésed, akkor lehet nem megfelelõ a gyógyszer összetétele és másikat kéne szedned. Vagy a másik hormonadag miatt volt. Amúgy ezt orvossal kéne megbeszélnek, õk biztos jobban értenek hozzá. Mert egyébként ha valaki elkezd fog. gátlót szedni, akkor az elsõ 3 hónap után már nem igazán kéne semmi extrának lennie, pecsételõ vérzéseknek, hanem egy megvonásos vérzésnek kell jelentkezni és ennyi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, nem vagyok hü...lye, de így rövidebb volt leírni, meg az is érti, aki ezzel nincs tisztában. de tényleg köszi az oktatást, ez a kérdés szerves része olt. :D 3. hónap végén is szedtem mellé a progeszteront, mivel nekem hiányom van abból, így írt plusz kúrát. Orvos telefonon nem hiszem, hogy nyilatkozna, és emlékezne rám, és most felesleges 8 ezer forintom sincs rá, ezért vártam tapasztalatot. Bár azt gondolom, vagy szeretném, hogy a hormonkúra zavar be, meg hogy nem minden szervezet egyforma, és nincs kõbe vésve a 3 hónap. Elõtte évekig szedtem másikat, fél éves szünetem volt, a méhnyálkahártyám is vékony volt, amikor megnézte, mert MESNIM (igazi mensi) nem jött meg. Gyógyszer meg tovább vékonyítja ugyebár.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!