Találatok a következő kifejezésre: Még szoptatok. tehetnék (10 db)

6 kg maradt rajtam szülés után 5 hónappal és még 18 ami terhesség előttről. Mit tehetek ha még szoptatok?

Kalóriaszámolás bevált régebben, azzal 15 kg-t fogytam egyszer.

Legjobb válasz: Egyel sok salátát, joghurtot, keruld az edes es zsiros eteleket, es gyalogolj rendszeresen a babakocsival. Es légy türelmes, lassan de biztosan elmúlik majd a túlsúly!

Egyel sok salátát, joghurtot, keruld az edes es zsiros eteleket, es gyalogolj rendszeresen a babakocsival. Es légy türelmes, lassan de biztosan elmúlik majd a túlsúly!
A kérdező hozzászólása: Félreértettél.Mit ehetnék, hogy hízzak!
Szia. Én is így vagyok. A testtömegindexem szerint alultáplált voltam, amikor terhes lettem. 15 kg híztam és 19 ment le:-( 14 hónapig szoptattam és ez is volt az oka, hogy abbahagytam. 2 hónap telt el és 2 kg már visszajött:-) Én hajlamos vagyok elhanyagolni az evést. Próbált többször keveset enni. Esetleg napi rendet, napi menüt összeállítani. Mennyit szoktál enni és miket?
Ez valami kamu vagy poén? Miért ne ehetnél?

Mit tehetek hogy a család elfogadja, hogy a 28 hónapos fiamat még szoptatom?

Legjobb válasz: Ebben a korban már elkellene választani,mert az idö haladtával nehezebb lessz.Neked is,és a gyerköcnek is.

Ebben a korban már elkellene választani, mert az idö haladtával nehezebb lessz.Neked is, és a gyerköcnek is.
szia! ne tegyél semmit! ha neked is meg a babának is fontos ez akkor szoptasd! akkor kezd el a a leszoktatást a cicizésrõl amikor te gondolod úgy hogy eljött az ideje és ne akkor amikor a család mondja. szerintem is nagy már a babád ehhez dehát istenem.... mások vagyunk!mindenkiben kialakul valamiféle anyai ösztön. a baba-mama kapcsolat akkor lesz tökéletes ha magatokra koncentrálsz és nem azzal törõdsz hogy mit mondanak mások! sok sikert és jó egészséget!!
Az én fiam is szopott még két és fél évesen! Minden kaja után kellett neki néhány korty! Szerintem semmi gond ezzel, magától is leszokik róla!
Szerintem a családod nem rossz szándékból ellenzi. Nem normális dolog ez.
A kérdésedre válaszolva szerintem mond meg nekik hogy senkinek semmi köze ahhoz hogy te mennyi ideig szoptatod a kisfiadat. Ezt neked kell eldöntened, ha a fiadnak és neked is ez így jó akkor próbáld ezt megértetni velük. ( persze finoman közöld velük). Majd eljön annak is az ideje amikor már õ sem akar majd cicizni. Amúgy meg semmi káros nincs benne.
Akármennyiszer is lepontozhattok, akkor is egy teljesen degenerált dolog, hogy egy ekkora gyerek szopjon! Nincs rá semmi szüksége, csak elrontod vele, olyan függõséget alakítasz ki benne, ami károsan hat a személyiségére, és igazából csak a te szükségleteidet szolgálja, semmi mást. Önzés. Még ha egyesek áldozatnak is állítják be.

Még szoptatok. Mit tehetnék hajhullás ellen?

Legjobb válasz: Elevit, és ha az nem elég A vitamin.

Elevit, és ha az nem elég A vitamin.
elevit és/vagy sörélesztõ tabletta. de sajnos szülés után természetes hogy hullik a haj.
Szia. Az elõttem szólónak teljesen igaza volt. Egy vérvizsgálat mindent kiderít (vashiány, gyulladás vagy természetes folyamatról van szó). Viszont ezt a marhaságot felejtsd el nagyon gyorsan hogy A-vitamint ajánlottak. Azt pattanásos bõrre kell szedni, de azt is kizárólag orvosi javaslatra és nem önmagában. Ez a kedves jóakaró inkább tartotta volna magában az ötletét....az avitaminózis nagyon veszélyes dolog, fõleg ha szoptatsz. Hála Istennek a gyógyszertárakban is tudják mindezt így nem is fognak recept nélkül adni senkinek!!!! Biztosabb ha a háziorvosod kérdezed meg ezekrõl a dolgokról mielõtt hallgatsz egy hasonló "okos" tanácsra mint az A-vitamin....:S Szia és gratulálok a babához 1kozmetikus

A laktoherbes teáktól, és a homeopátiás bogotól is megy a hasam, és ugye abébit i bántja. Mit tehetnék még a tejszaporítás érdekében? Elég neki a tejcsi (még), igény szerint szoptatok.3 hetes babás

Legjobb válasz: fejjél, ha úgy érzed kevés a tejed, szopi elõtt meg utána is. Nekem 4 hetes a babám, én is így voltam, hogy azt hittem nem lesz elég, de bõven van! És így legalább a hûtõben is van eltéve.

fejjél, ha úgy érzed kevés a tejed, szopi elõtt meg utána is. Nekem 4 hetes a babám, én is így voltam, hogy azt hittem nem lesz elég, de bõven van! És így legalább a hûtõben is van eltéve.
Fejd ki, amit a baba a ciciben hagyott. A legjobb tejszaporító pedig az igény szerinti szoptatás. Én az elsõ 3 babámnál nem használtam semmilyen tejszaporító praktikát, csak amit az elõbb említettem és minden szopi elõtt próbáltam legalább 10 percet pihenni az elsõ hónapokban. Mindhárom gyereket kb. másfél évig szoptattam:) ) Ja! és higgy abban, hogy elég lesz a babádnak a tej, a szervezeted tudja a dolgát, ez is nagyon fontos!!! Boldog babázást! Sok-sok tejecskét!
Most se szedtem semmit, csak néha szopis teát iszok. Mindent úgy csináltam, ahogy elõbb írtam (még cumisüvegünk sincs!), most 6 hónapja szoptatom a kislányomat:) ) Elõzõ voltam.
Mi lassan 3 hónaposak vagyunk, és majd' kicsattan a kisfiam a tejcsitõl :) Laktoherbet iszom, napi 4-6 filtert, mellette sok folyadékot.Igény szerint szoptatok, és tudom, hogy bõven van, mert utána mindig mosolyog, nyugodt. :) )) Ilyenkor nagyon örülök én is.Egyébként a Laktoherb nem bántja a bébik hasát, ezt egy tapasztalt doki mondta, mert én is azt hittem még eleinte, és váltottam Fitolacra, na attól meg nem nõtt a tej mennyisége.Majd újra vissza tértem a Lako-ra, és szerintem az is sokat segít, hogy van bõven tejem.Még annyit errõl, hogy pont az ellenkezõjét váltja ki a tea, nem a rosszat.A babák általában 1 hónapos korukig hasfájósak, és nem a teától, hanem még meg meg kell szokniuk az anyatejet, és ugye az az amit Te eszel, azt eszi Õ is....Ez csak jó tanács volt :) Mi már rég nem vagyunk hasfájósak, hála Isten bármit ehetek, de azért persze módjával.Kisfiam most lesz 3 hónapos, és közel 7(!)kg:) )) Boldog babázást!

Ma vettem észre, hogy csomó van a mellemben. Ha szoptatok még nem fáj, viszont ha enyhén megnyomom kellemetlen. Mit tehetek?

Legjobb válasz: A csomót ki kell fejni, mert mellgyulladáshoz vezethet! Lehet, hogy kellemetlen, fájdalmas lesz, de csak így szüntethetõ meg, vagy ha a baba kiszopizza!

A csomót ki kell fejni, mert mellgyulladáshoz vezethet! Lehet, hogy kellemetlen, fájdalmas lesz, de csak így szüntethetõ meg, vagy ha a baba kiszopizza!
A kérdező hozzászólása: Köszi!!! A Baba szopizott, de nem múlik... Kézzel nem tudok fejni, gép meg nincs, mert vidéken vagyok anyukámnál.... Vmi borogatás nem segít?
Kitartóan masszírozd, mert begyullad!!!Rakhatsz rá langyos borogatást is, nekem használt.(ne hideget mert az apaszt!!!!)
Zuhanyozás közben masszírozd, vagy a melegvizes borogatás is jó.
multkor azt írta valaki hogy probáld meg forditva tenni a cicire a babát mert ö jól kitudja üriteni

Tegnap óta fáj az egyik mellem, feszít, nagyon rossz érzés, még az is, ha a póló hozzáér! Szoptatok. Mit tehetek?

Legjobb válasz: Szia, szoptass belõle minél többször hogy gyógyuljon - 3 óráként ha ez nem megy ki kell fejni teljesen1-2 napig rendszereaen,, hogy rendbe jöjjön. Fejés(a fejés se tartson tovább 15-20 percnél mert beödémásodik), szoptatás elõtt meleggel borogasd, vagy melegvizes zuhannyal kb 5 percig ,hogy meginduljon a tej és óvatosan masszírozd ekkor. Ha nincs csomó még megelõzheted, hogy jobban begyulladjon, ha csomós és 1-2 nap alatt nem múlik menj dokihoz. Tudom hogy irtóan fájdalmas szoptatni így, de megelõzheted hogy antibiotikumot kelljen szedni( én is voltam ilyen cipõben) jobbulást!

Szia, szoptass belõle minél többször hogy gyógyuljon - 3 óráként ha ez nem megy ki kell fejni teljesen1-2 napig rendszereaen, , hogy rendbe jöjjön. Fejés(a fejés se tartson tovább 15-20 percnél mert beödémásodik), szoptatás elõtt meleggel borogasd, vagy melegvizes zuhannyal kb 5 percig , hogy meginduljon a tej és óvatosan masszírozd ekkor. Ha nincs csomó még megelõzheted, hogy jobban begyulladjon, ha csomós és 1-2 nap alatt nem múlik menj dokihoz. Tudom hogy irtóan fájdalmas szoptatni így, de megelõzheted hogy antibiotikumot kelljen szedni( én is voltam ilyen cipõben) jobbulást!

1 éve nem szoptatok, de még mindig van tejem. Nagyon zavar már, de a homeos bogyó eddig nem segített! Mit tehetek, hogy elapadjon végre?

A nőgyógyász azt mondta, hogy azért van még mindig mert piszkálva van.. hagyjuk békén, és akkor 2 hét, és elmúlik. De hát nincs piszkálva, és a homeos bogyó sem segít! Tippek?? Miért nem akar elapadni?? Zavar már nagyon, ráadásul mostanában fáj is az egyik mellem.. olyan, mint amikor beindult a tejtermelés szülés után, és begyulladt. Na, pont olyan érzés..

Legjobb válasz: Másik nõgyógyász, elküld hirmonvizsgálatra, és ír gyógyszert.

Másik nõgyógyász, elküld hirmonvizsgálatra, és ír gyógyszert.
egyetértek az elõzõvel! gyógyszert lehet szedni! szerintem sem normális ha ennyivel szoptatás után is van még tejed.lehet h a prolaktin szinted magas, egy labor után ez kiderül és megfelelõen kezelhetõ
Bizony.Másik doki, vagy endokrinológus.
Nekem a Premens (gyógynövényes) tabletta segített.

2 hónapja szoptatok, és még mindig fenn áll az alábbi problémám. Mit tehetnék?

Szoptatást már véd? nélkül teszem, elhagytam immáron 3-4 hete. Azóta viszont minden nap szoptatás után 4-5 perccel iszonyat mellbimbó fájdalmam van. Alig tudok olyankor kiegyenesedni. És ez minden szoptatás után. A babám jól kapja be a bimbót, mert látom. Mit tehetnék? Járt valaki hasonló cip?ben?

Legjobb válasz: Szia Nekem is szokott fájni, de csak néhány percig. Állítólag azért van, mert újratermelõdik a tej szoptatás alatt, illetve utána, nekem szúró fájdalmam van ilyenkor, de már megszoktam.

Szia Nekem is szokott fájni, de csak néhány percig. Állítólag azért van, mert újratermelõdik a tej szoptatás alatt, illetve utána, nekem szúró fájdalmam van ilyenkor, de már megszoktam.
Bizonyos esetekben a mellbimbó fájdalmát okozhatja szájpenész is. Ha felmerül a szájpenész gyanúja, beszéld meg orvosoddal a saját és a babád kezelését. Most olvastam neten.
A kérdező hozzászólása: Uh köszönöm a felsorolást! Igazából egyik probléma sem áll fenn sajnos, jó a mellrehelyezés, több pózban szoptatok, és szoptatás közben nem fáj, csak utána. Bimbó és az bimbóudvar környékén, ami akár fél órán át is eltart. Szájpenésze nincs. Cumizni szokott a szopik végén néha. Hát nem tudom.
nem tudom te mit érzel :) , nekem nyilaló, szuró fájdalom szokott fellépni, elõtte, közben, után is akár, de elmulik magától, vagy kicsit masszirozom a mellem (inkább simogatom) és ha kell fejek is belõle. én úgy tudom az oxitocin nevü hormon okozza, és igen ahogy már írták elõttem a tejtermelõdés miatt van.
Szerintem ez nem a tejleadás/oxitocin miatt van, ez valami más lehet. De nekem se nagyon van tippem... :-S
A kérdező hozzászólása: Ez valóban nem a tejadóreflex. Azt is szoktam érezni. Ez más, ez tipikus fájdalom. Én sem tudom, mert nem a mellem fáj, hanem a bimbó környékén és néha annyira fáj az egyik, hogy persze egybõl fájni kezd a másik. Csíp a bimbóm, ezt érzem. És görnyednem kell, mert úgy elviselhetõbb. Hát akkor nem tudom mit tehetnék. :( Nem tudom, kihez fordulhatnék?

Apad a tejem mit tegyek? Igény szerint szoptatok, sűrűn teszem a babám mellre, hogy így több tej termelődjön, szedem a more milket, iszom a laktoherb teát, és alkoholmentes sört, minden szopi után fejek. Mit tehetek még?

Lehetséges, hogy a cerazette tablettától apad a tej?

Legjobb válasz: Szia!Nem hiszem,hogy a gyógyszertõl apad a tejed,mert én is ezt szedtem és 1éves koráig szopizott.Légy tûrelmes,pihenj sokat minél töbször szoptatsz annál több tejed lesz.Biztosan be fog indulni kitartás.

Szia!Nem hiszem, hogy a gyógyszertõl apad a tejed, mert én is ezt szedtem és 1éves koráig szopizott.Légy tûrelmes, pihenj sokat minél töbször szoptatsz annál több tejed lesz.Biztosan be fog indulni kitartás.
Szia!Szerintem is a gyógyszer a ludas.Én pont így jártam a hétvégén.Hat napig szedtem és azt vettem észre, hogy a cicim kiürült, de a babám még éhes és én nem tudok neki mit adni.Együtt sírtam a fiammal.Azonnal abbahagytam és most már rendezõdik a dolog.Megoldjuk másképpen a védekezést.Én is igény szerint szoptatok és 2 hónapos a babám. Még annyit, hogy nekem vérzést is okozott a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, azt elfelejtettem írni, hogy az urticát is próbáltam, az semmit nem segített.
Bocs, homeos.
Szerintem is minden megteszel, de talan tenyleg a hmeos bogyokat meg megprobalhatnad.Nekem a fejfajas elleni tokeletesen bevalt.Sok sikert.Szoritok.
Próbáld meg a homeos bogyókat, nagyon jó, serkentõ. Én is ezzel élek!
Át.
Sziasztok!A negyedik válaszadónak te átgondoltad amit írtál?
Kap a babád mást? Vizet, teát? Van cumi, cumisüveg? Honnan gondolod, hogy kevés a tej???
Szerintem a tablettától apad a tejed, mert az én nõgyógyászom azért nem írta fel nekem, mert kb. minden második nõnek elapad tõle a teje. Szerintem hagyd abba a gyógyszer szedését, és figyeld meg, hogy akkor több tejed lesz-e.
Szerintem mindent megteszel.Én is szedtem Cerazette-t, mindkétszer mikor szoptattam, de nem vettem észre hogy kevesebb tejem lenne.
Nekem is elsõ gyermekemnél ettõl a tablettától kevesebb lett a tejem. Amikor abbahagytam, visszajött. Lehet, hogy nem a tablettától, hanem annak pszichés hatásától (amit az ember oly sokat hall, elhiszi), de alényeg, amikor abbahagytam, visszajött. Most, másodszor már nem is próbálkoztam. Ja, és akkor úgy vettem észre, hogy a kicsinek sem kellett a tej, valószínûleg az íze is megváltozott... Próbáld ki, hogy abbahagyod.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!