Találatok a következő kifejezésre: Még soká kell, (388 db)

Vérvétel elõtt nem szabad enni ugye? Inni meg sokat kell, de mindegy mit? Mire kell ilyenkor figyelni?

Legjobb válasz: Véradás elõtt kell sokat inni, vérvétel elõtt max minimálisat, csak vizet!

Véradás elõtt kell sokat inni, vérvétel elõtt max minimálisat, csak vizet!
És persze enni se szabad.
Ha a vérvétel vizsgálat céljára történõ "mintavétel", akkor valóban éhgyomorra kell menni. Folyadékot sem ajánlanak többnyire, kivéve ha idõs emberrõl van szó, akinek nem feszesek a vénái. Ha túl nagy a folyadékbevitel, akkor esetleg meghamisítja az átlagosan várható értékeket, mert felhígítja a keringõ vért.
Én 1 pohár vizet szoktam inni indulás elõtt, mert amúgy nem találják a vénámat :D de max ennyit.
Normál vérvétel elõtt nyugodtan ehetsz! Van egy nõvér rokonunk, szegények mindig ezzel szívnak, hogy azt hiszik az emberek, nem lehet enni elõtte, aztán meg rosszul lesznek meg ájuldoznak. Persze ne egyél cukrosat vagy zsírosat, de normális kaját ehetsz nyugodtan!
Vérvétel elõtt se inni , se enni nem szabad, illetve inni csak vizet de minimálisat, esetleg annyit amennyivel beveszed a gyógyszert! Azt szokták mondani, hogy ha reggelre mész akkor elõtte éjféltõl ne egyél, igyál.
5-ös: hallottál már az éhgyomri vérvételrõl? Általában benne van pl. az alap vércukor, szép lenne ha enne :D
A legtöbb vizsgálat céljára történõ vérvétel éhgyomorra kell hogy menjen a vércukor miatt. VérADÁSNÁL kell étkezni meg inni, vérVÉTELNÉL ha nem mondtak semmit, akkor úgy állj hozzá, hogy nem! Minimális vizet ihatsz!
Én rendszeresen kell, hogy menjek vérvételre, enni nem szoktam, de egy kicsit iszok, mert volt, hogy semmit nem ittam, és alig akart folyni. Nem tudom összefügg e, azóta egy picit mindig iszok elõtte, de csak vizet.

Tudnátok ajánlani, valami olyan készítményt, ami rövid időn belül tud segíteni a tanulásban, és nem is kerül olyan sokba? Kb.2 hetem van az államvizsgáig, és még sokat kell tanulnom, de úgy érzem elfáradt az agyam.

Legjobb válasz: Én csak azt tudom, hogy a memória az alvással stabilizálódik, tehát ha keveset alszol hiába tanulsz mert nem fogod rendesen megjegyezni. Én inkább pont, hogy többet aludnék a helyedben.

Én csak azt tudom, hogy a memória az alvással stabilizálódik, tehát ha keveset alszol hiába tanulsz mert nem fogod rendesen megjegyezni. Én inkább pont, hogy többet aludnék a helyedben.
ginkó bilóba de nem olcsó

Szerintetek hogy ha a csipőbőségem 89 a derékbőségem 67 mellbősegem 90 magasság 161cm 52kg és 16 éves vagyok akkor ezek megfelelő méretek vagy még sokat kell dolgoznom ahhoz?

Februártól járok rendszeresen konditeremben de sajnos változast nem nagon vettem magamon észre igyis folytassam vagy még máson is valtoztassak?

Legjobb válasz: Szerintem több, mint megfelelõ. Vagyis elég jó!

Szerintem több, mint megfelelõ. Vagyis elég jó!
folytasd-e:) ? a sportot az egészséges életért érdemes végezni elsõsorban, nem holmi méretekért. egyébként nem rosszak ezek a méretek, de testzsír% megadása, vagy kép nélkül végülis nem sokat mondanak, fõleg azt nem, hogy mihez képest kellene sokat dolgoznod. fitt modellhez, vagy mihez? étrend nélkül meg nem tudom milyen változásra számítottál.
elég alacsony vagy az 52 kilóhoz. Bár attól függ, hogy neked mi a megfelelõ.


8 napos babák mit csinálnak egy nap? Nekik még sokat kell aludniuk?

Legjobb válasz: Szia Elvileg eszik alszik pelcsi csere...es ez megy egesz nap...de ha a te babad is olyan mint az enyem...akkol eszik es orakon at nezelodik :) majd alszik egy picit es kezdjuk elolrol

Szia Elvileg eszik alszik pelcsi csere...es ez megy egesz nap...de ha a te babad is olyan mint az enyem...akkol eszik es orakon at nezelodik :) majd alszik egy picit es kezdjuk elolrol
Napközben 5-6 órát. De ha eltér ettõl és nyugodt baba ne aggódj. Minden baba más. Más szükségletei vannak. Az én fiam ébredés követõ 1 óra múlva elfáradt és alvás következett. Szépen kialakul majd, ahogy megismered a babát.
Az én babóm nappal inkább fent van, 3 óránként eszik és nézelõdik, néha meg bealszik.Éjszaka viszont csak enni kell fel azt is valamikor csak egyszer.

38 hetesen az nst kicsi hullámokat mutatott ki (méhtevékenységet mutatva) akkor még sok kell a szülésig?

Legjobb válasz: Lehet hogy holnap szülsz, lehet hogy 3 hét múlva. Nekem sem volt semmilyen jóslófájás, vagy ilyesmi, az nst sem mutatott semmit soha, 39+3. hétre szültem a babámat. Üdv.

Lehet hogy holnap szülsz, lehet hogy 3 hét múlva. Nekem sem volt semmilyen jóslófájás, vagy ilyesmi, az nst sem mutatott semmit soha, 39+3. hétre szültem a babámat. Üdv.
A kismamablog.hu-n olvastam, hogy sokan azt hiszik, hogy az nst adataiból lehet következtetni a szülés idõpontjára, de ez nem igaz. Bármikor szülhetünk :-) szintén 38 hetes
Nekem szó szerint egyik óráról a másikra változott a helyzet! Kereken 40 hetesen délután 3-kor még semmi, 4-kor már rendszeres tízperces, 6-kor pedig már 6 perces fájások voltak... Szóval teljesen bizonytalan, ahogy elõttem írták, erre nem lehet adni!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Hogy vannak azok a kismamák, akik december vége, vagy január elején fognak szülni? Bevásároltatok már? Sokat kell pihiznetek, vagy van aki még birja? Mennyit hiztatok? Van még étvágyotok stb?

Legjobb válasz: Szia! Én jan. elejére vagyok kiírva.Már elég sok mindene megvan a babónak, márcsak pár apróság kell még.Én még teljesen jól vagyok, igaz a zokni és a cipõ vétel okoz a legnagyobb gondot, szerencsére nem túl nagy a hasam úgyhogy még bírom, igaz nagyon hamar elfáradok ezért próbálok sokat is piheni.Étvágyam már nincs,de azért ha valami nagyon izlik abból jó sokat tudok enni.Ezért már 12 kg fel is jött rám.És te, hogy vagy mennyit híztál mikorra vagy kiírva? Kiscsajszid lesz vagy fiad?

Szia! Én jan. elejére vagyok kiírva.Már elég sok mindene megvan a babónak, márcsak pár apróság kell még.Én még teljesen jól vagyok, igaz a zokni és a cipõ vétel okoz a legnagyobb gondot, szerencsére nem túl nagy a hasam úgyhogy még bírom, igaz nagyon hamar elfáradok ezért próbálok sokat is piheni.Étvágyam már nincs, de azért ha valami nagyon izlik abból jó sokat tudok enni.Ezért már 12 kg fel is jött rám.És te, hogy vagy mennyit híztál mikorra vagy kiírva? Kiscsajszid lesz vagy fiad?
Én jan. 14-re vagyok kiírva, egész jól vagyok. Néha vizesedik egy kicsit a lábam, de reggelre el is múlik. A hajlongás már nem esik jól. 9-10 kilónál tartok. Az étvégyam kicsit csökkent, de azért még bírok enni! :-)Majdnem mindent megvettünk épp a héten, már csak a fürdetõ szerek vannak. Ti mikor pakoljátok össze a kórházi holmit?
Szia! Én nem unatkozom, mert még mindig tart a lakásfelújítás. Ma pl. a tapétát szedtük le. Utána fõztem. Most kezdtem neki a babaruhák mosásának és vasalásának. Még nem vettünk meg mindent. De már csak apróságok vannak. A babaágy sincs még összerakva, kicsit félek is, hogy kicsúszunk az idõbõl. A jövõhéten tapétázunk, szõnyeget rakunk le. Húzos hét lesz megint! Amúgy december 7-re vagyok kiírva. Nekem csak egy gondom van mostanában: nagyon dagad a lábam és nem is múlik el. De csak a bokámig dagad és nem vizesedik. Üdv
Szia! Én dec. végére, pontosabban karácsonyra vagyok kiírva, de elképzelhetõ, hogy elõbb fog jönni a babóca, mert a 30 hetes ultrahangon 2 héttel nagyobb adatokat mért a doki. Én sok ruhát kaptam ismerõseimtõl, meg volt is eltéve az elõzõ két gyerkõc után. Azért egy párat veszek még, hogy újak is legyenek a kicsinek. A kiságyunk megvolt, babakocsit ismerõstõl vettünk nagyon jó áron, hordozóval és mózessel együtt. Már csak a cumisüvegeket, a kórházi betéteket, és textilpelust, meg eldobhatót kell vennünk. Ebben a hónapban be kell szereznem ami még hiányzik, mert a jövõ hónaptól már bár mikor jöhet a kisfiunk. 32 km
Utolsó vagyok. Bocsi azt nem írtam, hogy persze sokat pihenek, mert ha nem teszem estére a bokámon látszik. 8 kg-ot híztam eddig. Sokszor eszem keveset, egyszerre nem megy az ebédnél a kétfogásos sem már. Az éjszakai alvás rémes, minden éjjel 2-3x ki kell menni pipilni, sokat forgolódok, nagyon ébren alszom. Amúgy amit kell megcsinálok, én mindig is nagyon mozgékony voltam, nem tudok sokáig egy helyben ücsörögni. Jó babavárást! 32 km

Sokat kell tanulni, hogy bejussak az Állatorvosira? Lenne még több kérdésem lent leírom.

Imádom az állatokat és ?k is imádnak (szerintem) de nem volt olyan kutya/macska aki megharapott volna és nem félek semelyik állattól sem. Az utóbbi id?ben meghalt a kutyám és nagyon akartam rajta segíteni de nem tudtam. Így elterveztem, hogy állatorvos akarok lenni, hogy segítsek az állatokon. Az lenne a kérdésem, hogy sokat kell tanulni, hogy bejuss az állatorvosira? Én most megyek 7-be vagyis pályaválasztás van. Általános iskola után van olyan suli ami állatorvosi? Ha van valaki aki állatdoki az leírna, hogy hol tanult az általános sulitól fogva. Meg, hogy nap mint nap van m?tét? És, hogy milyen amikor dolgozol? Könny? a munka? Bocsánat a sok kérdésér de nagyon szeretnék állatdoki lenni és nem tudom, hogy milyen a folyamat. El?re is kösz! 12/L

Legjobb válasz: Ez sokkal késõbb tudod megnézni... Én is állatorvosnak készülõk, és én is a Szent Istvánba jelentkeztem,de sajnos olyan ...... volt az iskola hogy nem indult és egy másik iskolába jelentkeztem-gimnáziumba(semmi köze nincs a bioszhoz),ahonnan tovább tanulhatok,majd jõnnek az egyetemek,fõiskola,aztán orvosi meg még ami van külfõldön...itt Magyarországon csak az "alapképzést" tudod megtanulni az én véleményem szerint ugyanis több állatorvossal beszéltem és õk is azt mondták hogy külföldre mentek tanulni,és igen rohadt sokat kell tanulni,ott nem elég a 4-es:S hát ez van;azon gondolkodtam hogy ha a kõzépiskola olyan 50.000 ft akkor az egyetem meg a nagyobb iskolák 500.000 ftba kerülnek?!Ez itt a baj,sajnos nem vagyok gazdag és ha csak ez miatt nem lehetek állatorvos(lódoki)akkor biztos bemegyek a parlamentbe aztán jól.....elrendezek ott mindenkit:)

Ez sokkal késõbb tudod megnézni... Én is állatorvosnak készülõk, és én is a Szent Istvánba jelentkeztem, de sajnos olyan ...... volt az iskola hogy nem indult és egy másik iskolába jelentkeztem-gimnáziumba(semmi köze nincs a bioszhoz), ahonnan tovább tanulhatok, majd jõnnek az egyetemek, fõiskola, aztán orvosi meg még ami van külfõldön...itt Magyarországon csak az "alapképzést" tudod megtanulni az én véleményem szerint ugyanis több állatorvossal beszéltem és õk is azt mondták hogy külföldre mentek tanulni, és igen rohadt sokat kell tanulni, ott nem elég a 4-es:S hát ez van;azon gondolkodtam hogy ha a kõzépiskola olyan 50.000 ft akkor az egyetem meg a nagyobb iskolák 500.000 ftba kerülnek?!Ez itt a baj, sajnos nem vagyok gazdag és ha csak ez miatt nem lehetek állatorvos(lódoki)akkor biztos bemegyek a parlamentbe aztán jól.....elrendezek ott mindenkit:)
"Állatorvosi" középiskola nincs. Ellenben jó ötlet, ha gimnáziumban biológia tagozatra jelentkezel. Ott tanultok latint+több biológiát, kémiát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Tudtommal többet kell tanulni, hogy állatorvosi egyetemre, mint "sima" orvosira, mert itt Mo-n csak egy állatorvosi egyetem van. Egyik ismerõsöm egész gimnázium alatt kitûnõ volt, az emelt biosz érettségije 91%os lett és még így is aggódik. Szóval igen, sokat kell. De legyél kitartó és akkor tuti összejön:)
még nem nagyon vagy képben érettségi ügyileg, szóval csak érdekességképpen leírom, hogy 425 volt idén a ponthatár (a max 480) szóval igen, tanulni kell, de nagyon. ami kell: biosz, kémia, a latin igazából nem létkérdés, amire szükséged van, azt úgyis megtanulod az egyetemen a napirended attól függ, hogy milyen állatorvos szeretnél lenni, mire specializálódnál. ha érdekel a képzés, nézz utána a felvi.hu-n: szent istván egyetem, állatorvos tudományi kar. itt leírják, hogy mibõl kell érettségizned, meg mibõl áll a képzés
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Most is Animal Planet megy és 4.5 voltam év végén, de csak azért mert fél évtõl kiköltöztem Amerikába 5 hónapra...Hát remélem menni fog.
A minimum a biosz kémia emeltszintû ötös érettségi és két nyelvvizsga középfokon. Maximális pontra kell készülnöd, ha azt akarod hogy felvegyenek. Érdemes lenne elszegõdnöd egy állatorvos mellé, hogy meglásd mivel is jár a mesterség.
A kérdező hozzászólása: Hány évesen mennyek el megnézni, hogy mivel jár?
A kérdező hozzászólása: Utolsó:Köszönöm szépen a választ! :)

Tudtok olyan érveket mondani amiben egy 16 éves 10. -es fiúnak "segít" egy laptop? Pl sokat kell mûszaki rajzolnom és ahhoz vagy bármi ami hihetõ és viszonylag jól el is mondható. Esetleg tanulásban vagy bármi értelmes idõtöltésre használnám még.

Laptopra akartam pénzt gyûjteni ezért suli után nyári munkára mentem 2 hétre amiért kaptam egy kicsit. Volt is még kicsi de nem elég ahhoz amit kinéztem. Van kb 70-80 ezer forintom és szüleimtõl akartam pénzt kérni mivel gondoltam biztos adnak majd. Van itthon egy laptopunk azt használja mindenki de pont ezért így 16 évesen sajátot szeretnék. A pénzzel nincs gond (amint említettem nekem nincs sok) de nem adnak mert azt mondják hogy minek ennyi pénzért újat venni? Ott a régi, ami szintén nem rossz gép. Azt mondták ha tudok olyan érvet felhozni hogy látják értelmét, akkor megveszik.

Legjobb válasz: Mobilisabb, lehet több helyen használni, nem vagy helyhez kötve. Konyhában, nappaliban, bárhol felnyitod és használod. Kényelmesebb rajta írni, mint papíron, fõleg ha megtanulsz gyorsan gépelni, anélkül, hogy odanéznél. Pl. én többször elõnyben részesítem a laptopot a papírnál. Kis helyen is elfér és könnyen hordozható. És ami talán leginkább, hogy egyetemre már elég valószínû, hogy kelleni fog. Sok a beadandó, sokat és gyorsan kell jegyzetelni. Jobban kezelhetõek ezek az irományok ha egy gép memóriájában vannak, mintsem egy csomó lapon. Sok egyetemen nagyon sokan használnak laptopot vagy egyéb elektronikus jegyzetelõ eszközt.

Mobilisabb, lehet több helyen használni, nem vagy helyhez kötve. Konyhában, nappaliban, bárhol felnyitod és használod. Kényelmesebb rajta írni, mint papíron, fõleg ha megtanulsz gyorsan gépelni, anélkül, hogy odanéznél. Pl. én többször elõnyben részesítem a laptopot a papírnál. Kis helyen is elfér és könnyen hordozható. És ami talán leginkább, hogy egyetemre már elég valószínû, hogy kelleni fog. Sok a beadandó, sokat és gyorsan kell jegyzetelni. Jobban kezelhetõek ezek az irományok ha egy gép memóriájában vannak, mintsem egy csomó lapon. Sok egyetemen nagyon sokan használnak laptopot vagy egyéb elektronikus jegyzetelõ eszközt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget, és várom a további kommenteket.
u.a, plusz fejlettebb gép lesz, gyorsabb is. Kreativitásra használod, alkotásra, azt csinálnád rajta amit szeretsz, ez elég érv.
Elvileg idén tavasszal érettségiztél, középiskolába tanuláshoz manapság mennyire kell a laptop? Pl. info érettségihez nagyon, de máshova? Nyelvtanulásra is jó, pl. online podcastok hallgatására (hangfelvétel + az elhangzott szöveg pontos leírása). Ha kevés a pénzetek és 10.-ben kaptál egy laptopot azzal az a gond, hogy egyetemen is ezt fogod használni, amire végzel, nagyon elavult darab lesz, pont pl. az MSc diplomaírásnál...

Az miért van hogy ha letöltöttem valamit ncorrol, amit amugy sokan seedelnek meg sokan töltik is le, de nem tölti vissza, míg ha más egyéb honlapról töltök le azt seedeli vissza? Valamit kell csinálni az ncore honlapján?

Legjobb válasz: Ne törõdj vele, mert nem kell arányt csinálni, csak legyél 48 órát seedben mindennel. Amúgy én se tudok szinte semmit feltölteni. Valszeg a sok seeder/seed szerver miatt.

Ne törõdj vele, mert nem kell arányt csinálni, csak legyél 48 órát seedben mindennel. Amúgy én se tudok szinte semmit feltölteni. Valszeg a sok seeder/seed szerver miatt.
A kérdező hozzászólása: jaa hogy már nem kell arányt csinálni? nem is tudtam...akkor zsir:D. Akkor eltudnád mondani mi ez az hitnrun szabály?
Keresel olyat, hogy (Aktivitás) , arra rákattintasz és ott látod a tartozásod, hogy mennyi ideig kell még seedelni valamit. Havonta 5-öt elsumákolhatsz bünti nélkül. A Hit'n'run az, ha letöltesz valamit és meglépsz a seed-kötelezettség alól.

Kisbabámnak árthat a kiabálás? A munkahelyemen igen sokat kell kiabálnom (tanítok). Napi 4óra és sokszor kell felemelnem erőteljesen a hangom. De dolgoznom kell, legalább még 5hónapot, hogy kapjak gyed-et. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia!Én is tanítok,de én még csak ott tartok,h szeretnék teherbeesni.Ez az én esetemben nem megy könnyen,mivel gondok vannak,gyógyszeresen kell peteérést serkenteni,hormonkezelés,stb.Én úgy érzem ,nemhogy dolgozni tudnék majd a babával,de még teherbeesni sem..A nap végére érzem h egy görcsben van a méhem.Stressz,erõlködés,kiabálás,a gyerekek mellett nem lehet pihenõt tartani..a kiabálás megerõlteti az alhasat.Igyekezz nem kiabálni,próbáld más úton elintézni a dolgot..Miért kell dolgoznod még 5 Hónapot?Ez így embertelen.Menj el táppénzre!A saját életedet,gyerekedet nem teheted tönkre a munka miatt!

Szia!Én is tanítok, de én még csak ott tartok, h szeretnék teherbeesni.Ez az én esetemben nem megy könnyen, mivel gondok vannak, gyógyszeresen kell peteérést serkenteni, hormonkezelés, stb.Én úgy érzem , nemhogy dolgozni tudnék majd a babával, de még teherbeesni sem..A nap végére érzem h egy görcsben van a méhem.Stressz, erõlködés, kiabálás, a gyerekek mellett nem lehet pihenõt tartani..a kiabálás megerõlteti az alhasat.Igyekezz nem kiabálni, próbáld más úton elintézni a dolgot..Miért kell dolgoznod még 5 Hónapot?Ez így embertelen.Menj el táppénzre!A saját életedet, gyerekedet nem teheted tönkre a munka miatt!
Ja és mivel ennyire új tanár vagy a gyerekeknek, legyél szigorú, érezzék, h nem lehet veled szórakozni, kérj számon, adj nyugodtan egyest vagy mínusz pontot, de azért valahogy éreztesd h nem vagy hárpia, pl. beszélgess velük a szünetben pár szót vagy mosolyogj rájuk óra közben.
A kérdező hozzászólása: Szia! Mert új munkahely (2hetes) és még csak 1hónapos munkaviszonyom van. Sajnálom, hogy ilyen nehezen esel teherbe, mi is 10hónapig próbálkoztunk, mire sikerült. SOK SIKERT ÉS KITARTÁST NEKTEK!
Szia!Én is tanítok és én is szoktam idõnként kiabálni a gyerkõcökkel de nem gondolom, h gondot okozna a babának.Igaz, én inkább elnémulok elõször, megvárom, h észrevegyék, ha nagy az alapzaj.Ha nem sikerül, jön szó és gond nélkül a röpdolgozat, vagy kizavarom a fõbeszélõt és igazolatlant adok neki, így a kiabálásra csak ritkán van szükség.Mondjuk én felsõsöket tanítok, lehet, h ez kisebbeknél nem válik be.Amikor érzed, h fáradnak, próbáld újra a figyelmüket felkelteni.Én olyankor mesélek valami témához tartozó dolgot vagy bedobok egy poént, ami oldja a hangulatot, utána újra mehet a tanulás.
Huha...ez így valóban nagyon nehéz..kínszenvedés lehet így dolgozni:(Nagyon vigyázz magadra!Inkább menj el kis pihenõkre idõnként, 1-2 napokra, ha nem is hetekre, azt biztos nem néznék jó szemmel!És inkább hagyd rájuk a dolgot, ne hagyd h felmérgesítsenek és kiabálnod kelljen.Én pl. ha az udvar másik végében csinál vmit amit nem kellene, inkább odacaplatok hozzá..Kitartást neked is!
Én is tanítok, gyógyped. intézményben. Szerintem maga a kiabálás nem okoz problémát, inkább az, ha a sok gyangya gyerkõc hülyeségeit a szívedre veszed és emiatt görcsben áll a gyomrod meg mindened. Nekem sosem kell szerencsére kiabálnom, de van, hogy kicsit többet engednek meg maguknak mint kéne. Olyankor elhallgatok, mondok pár "jó szót" nekik halkan és megy tovább az óra. Viszont azt tudom, ha pozitív lesz a terhességi tesztem abban a pillanatban betegállományba megyek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!