Találatok a következő kifejezésre: Még ráérek de mit (6 db)

Miért mondta az orvos hogy a hozzátáplálással várjunk még, illetve ezen ne gondolkodjunk még? 4 honapos a fiam és 7, 40kg ezért megkérdeztem mikor kezdjük a kostolgatást és azt a válasz, meg hogy hasfájos volt ráérünk még de mi az összefüggés?

2hete kap este potlásnak tápszer elötte anyatejes volt de engem érdekelt volna mikor kezdjünk kostolgatni de ezt a választ kaptam,mi köze a hasfájosságnak a hozzátápláláshoz?Elsö baba és nem tudom hogy vannak ezek a dolgok,segitsetek?

Legjobb válasz: Jól írta az elõttem szóló.MNem is beszélve arról hogy a bélnedvei még nem állnak készen ételek megemésztésére.Mikor már betöltötte a 4 hónapot, akkor szabad elméletileg elkezdeni, de én nem tartom jónak.mi 6és fél hónsan keztük a hozzátáplálást, és nem volt baja!És szerintem a súlya elég magas a korához, így gondolom nincs szükségre mégtöbb szénhidrátra!Várj még vele egy picit!

Jól írta az elõttem szóló.MNem is beszélve arról hogy a bélnedvei még nem állnak készen ételek megemésztésére.Mikor már betöltötte a 4 hónapot, akkor szabad elméletileg elkezdeni, de én nem tartom jónak.mi 6és fél hónsan keztük a hozzátáplálást, és nem volt baja!És szerintem a súlya elég magas a korához, így gondolom nincs szükségre mégtöbb szénhidrátra!Várj még vele egy picit!
Szia! Valószínûleg azért, mert sok gyümölcs (alma, banán, körte...), amit kóstoltatni lehetne vele, gyakran megfogják a pici hasát. Gondolom az erre való érzékenység esetenként összefügghet a hasfájósággal. Várj még néhány hetet és egy kis gyümölcslevet biztosan adhatsz neki:) A babád súlya pedig nem indok a hozzátáplálásra, az enyém 4 hósan 8kg volt, mégsem kapott mást (csak anyatejet). Minden jót!
Mert még túl kicsi. Ha nem tudja megemészteni, akkor a veséjét tönkre teheted
Beszéld meg a védõnõddel is. Kisifam nagyrészt tápszeres volt kb 2hós koráig, onnan elég volt neki az anyatej de fejnem kellett és elléggé megviselte a dolgot a mellem. (kicsikém nem volt hajlandó szopizni). 4hósan kezdtük a hozzátáplálást a védõnõ tanácsára. almapüré utánna sárgarépa utánna krumpli majd vegyesen. mára 9hós és semmi baja nincs az emésztésével és nem is volt hasfájós sem a hozzátáplálás kezdetén sem. mindez attól függetlenül hogy kisfiam is elég hasfájós volt kb3hós korig. beszéld meg a védõnõddel is. remélem tudtam segíteni. mi így csináltuk, de mindenki maga dönti el.

22hetesen még mindig nem tudom a baba nemét, de szeretnék már vásárolni. Mit tegyek? Milyen színeket válasszak? Vagy várjak még, ráérek? Csak nem akarok minden a nyári hőségre hagyni, nagy hassal.

Ja és ráadásul esélyes,hogy picit hamarabb jön a kiírtnál.

Legjobb válasz: Fehér, zöld, sárga, bézs is jó mindkét nemnek, illetve nem is muszáj a kisruhákkal kezdeni, megveheted a babakocsit unisex színben, a kiságyat, pelenkázót, játszószõnyeget (ha szeretnél), pár játékot, törölközõket, textil pelenkákat, ágynemût, kiskádat, cumis üvegeket, és a ruhákat majd akkor, ha már tudjátok, hogy milyen nemû lesz a kicsi! Boldog babavárást!

Fehér, zöld, sárga, bézs is jó mindkét nemnek, illetve nem is muszáj a kisruhákkal kezdeni, megveheted a babakocsit unisex színben, a kiságyat, pelenkázót, játszószõnyeget (ha szeretnél), pár játékot, törölközõket, textil pelenkákat, ágynemût, kiskádat, cumis üvegeket, és a ruhákat majd akkor, ha már tudjátok, hogy milyen nemû lesz a kicsi! Boldog babavárást!
Párom kolléganõje 37 hetes, és még mindig nem tudták neki megmondani a baba nemét. Így õk vettek sárga, fehér, barnás kisruhákat, de nem túl sokat. Majd ha megszületik, és megtudják a nemét, akkor beszereznek többet is. A babaholmikból is unisex dolgokat vettek. Amúgy még ráérsz reméljük. Nekem is azt mondták, hogy elõbb jön a baba, aztán végül a 41. héten megindították a szülésemet. :) Én amúgy olyan 28 hetesen kezdtem vásárolni, akkor már nagyon biztosra mondták, hogy lány.
Vegyél akkor szép fehér állatkamintás rugikat :) lehet vajsárga is, én kedvelem az erõsebb színeket is, a zöldet, narancsot. szerintem ha megveszed a legkisebb rugikat általános színekben, akkor nem lehet gond :) késõbb meg veszel csajosabbat, vagy fiúsabbat is, ha már tudod.
Akkor vásárolj unisex színû ruhákat. (bézs, fehér, zöld, sárga, narancssárga) Vagy, ha már nagyon kíváncsi vagy, és van rá pénzetek, ott a 4d uh! :) Hátha talán ott meg tudják mondani a baba nemét! :)
A kérdező hozzászólása: Igen a 4D már szóba került, hogy megyünk. :)
Nekünk pont a 4D-n nem tudták soha megmondani, mindig 2D-n látszott! :) Mi tudjuk, hogy kislány, de azért nem a rózsaszín a meghatározó, inkább a fehér és a bézs, nagyobb dolgokban mindenképp... Kisebbeket (pelenkázó feltét, rugik), késõbb is ráértek, hátha addigra kiderül. :) ) 37 hetes km
Szerintem is Unisex színek a nyerõk.Mi már a 18 héten megtudtuk, de mégse özönlötte el a házat a rózsaszín.A mai világba gondolni kell arra is hogy a tesóra is jó legyen.Az viszont nem biztos hogy ugyanolyan nemû lesz.Meg az elején szinte 1x-1x van rajta 1-1 ruha és már ki is nõtte.De ezt neked kell eldönteni.Boldog babavárást!
Szia! Én amúgy is mindenbõl olyat fogok venni, ami jó lánynak is és fiúnak is, mert 2 babát tervezünk. Kiságyat, babakocsit, stb... simán meglehet venni.

Még ráérek (remélem), de mit kell vinni a babának a kórházba?

30 hetes vagyok,4-5 hét múlva legkés?bb be kell feküdnöm, és nem akarok semmit itthon hagyni.

Legjobb válasz: http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php Már valaki egyszer kérdezte és én is elmentettem, szerintm ez egy értelmes oldal.

http://www.babanet.hu/hol-mi/kelengye.php Már valaki egyszer kérdezte és én is elmentettem, szerintm ez egy értelmes oldal.
Elsõ válaszoló vagyok. Bár nem pont ezt kérdezted, de hátha segít.
Azt mondják, kórháza válogatja, sok helyen adnak dolgokat, pl. pelust. De én nem bíznám a véletlenre, igazán nem nagy pakk kell a babának, én vinnék pelusokat és ruhácskákat is, valamint takarót, hogy amikor majd hozod haza legyen.
szerintem menj be a korházba ahol szülni fogsz és kérdezd meg mit kell majd vinni, mert tényleg minden korházba máshogy van.
Én vittem neki rucikat, törölközõt, vékony takarót, kis sapit és ezekre szükség is volt. Vittem pelust is meg positörlõt, de arra nem volt szükség mert adtak.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
Nekem azt mondták adnak popsikrémet-nem adtak, még jó hogy vittem .Gyakorlatilag sztem érdemes bevinni mindenbõl, nálam a textil pelus fogyott a legjobban, de velem egész nap ott volt a baba.Kistakaró kissapi kiskesztyû jól jön, vittem ruhát is az nem kellett.pelenka popsitörlõ mindnképpen legyen veled.4napos baba anyukája


Van egy barátom akit nagyon szeretek és nagyon komoly a kapcsulatunk! De apu nem engedi meg anyu is azt mondja h várnom kell még 1 évet mert fiatal vagyok és ráérek később is a kapcsolatokra! De szerintem ez nem igy van! Mit csináljak?

De nem teszünk olyat amit nem szabad csak jól elvagyunk max csak csókolózunk!14 éves vagyok!

Legjobb válasz: úgy hiszem egyetlen gyermek vagy ha a szüleid ennyire vigyáznak rád:) ha úgyérzed akkor magyarázd el a szüleidnek hogy fel vagy készülve egy kapcsoltra és hogy semmi komolyat nem akarsz még. Amúgy sztem egy év alatt(habár ilyenkor változnak a legtöbbet a gyerekek)nem leszel sokkal bölcsebb és nem gondolod meg magad a randizásokkal és fiukkal kapcsolatban. ha ezt így elmondod nekik hogy csak csókolózni fogtok(vagy szoktatok)akkor megnyugodnak és talán más szemmel néznek majd a kapcsolatotokra.szia,soxerencsét!

úgy hiszem egyetlen gyermek vagy ha a szüleid ennyire vigyáznak rád:) ha úgyérzed akkor magyarázd el a szüleidnek hogy fel vagy készülve egy kapcsoltra és hogy semmi komolyat nem akarsz még. Amúgy sztem egy év alatt(habár ilyenkor változnak a legtöbbet a gyerekek)nem leszel sokkal bölcsebb és nem gondolod meg magad a randizásokkal és fiukkal kapcsolatban. ha ezt így elmondod nekik hogy csak csókolózni fogtok(vagy szoktatok)akkor megnyugodnak és talán más szemmel néznek majd a kapcsolatotokra.szia, soxerencsét!
persze a szüleid is megijedtek egy kicsit, hogy milyen hamar éretté váltál, nem veled van a gond, csak õk nem tudják még ezt a helyzetet kezelni. Azt persze elfelejtették, hogy õk is voltak fiatalok /ezt nyugodtan megmondhatod nekik/ Ilyenkor kezdenek a hormonok dologzni és ez ellen nem lehet mit tenni, meg kell élni ezt élményt, különben ha elfojtod az érzelmeidet csúnya pattanásos lesz a bõröd- ez komoly- a lényeg: a szüleid az elvárásoknak a társadalmonak akarnak megfeleni, hogy mit szólnak a nem tudom én kik, ha már téged randizgatni látnak egy fiúval és mindjárt összekombinálják azt is hogy már voltatok együtt, a másik meg meg lehet nekik mondani, hogy manapság már korán érnek a lányok, meg õk is voltak fiatalok... ügyes légy!!
Én is 14 éves vagyok, és 13 évesen volt elõször barátom:P Én a szüleimnek ugy adagoltam be hogy elõször csak mondogattam egy fiúról hogy ilyen jófej, olyan aranyos és hogy mennyire figyel rám stbstb utána egyre gyakrabban találkoztam vele járt át hozzánk... És anélkül hogy kijelentettem volna hogy járunk tudomásul vették hogy ez van. Vagy esetleg leülhetnél vele beszélgetni. 1 év abszolút nem számít, ebben a korban teljesen normális ha valakinek barátja/barátnõje van. Én már a smároláson is jóval túl jutottam. De persze azt nem beszélem meg anyukámékkal hogy lefeküdtem már vele:P MIndig csak "szûlõbarátként" beszélj róla nekik és hidd el meg fogják gondolni magukat:P
Figyelj, te bejelented a szüleidnek , hogy mikor akarsz ba**ni? Ha nagy dobra vered akkor biztos, hogy hisztizni fognak anyukádék. Titokban kell csinálni.
a sok titokbol meg lesznek a ygerekek mi . sztem egyáltalán ne titkolj semmitsem! és ahogyan az elözök is irták beszélj a szüleiddel!!!! sok szerencsét!

Van egy barátom akivel lassan 1éve együtt vagyok de még mindig nem mutatott be a családjának és nem sűrűn találkozunk. De ő azt mondja hogy szeret és ő szerinte ráérünk a bemutatással. :S nektek mi a véleményetek erről?

Legjobb válasz: Õszintén szólva, ha nem itthon élnék, és nem lenne muszáj bemutatnom azt, akit felhozok, lehet én se nagyon mutatnék be otthon senkit... Engem nagyon hidegen hagy ez a családos kötelezõ pofavizit, és ha ettõl függetlenül, úgy érezném, hogy a barátom szeret és kellek neki, akkor az se nagyon érdekelne, ha õ se mutatna be. Én sose szoktam erõltetni, hogy de vigyél haza, mutass be, sõt. Csak hát pár hónap után felhozzák és akkor muszáj. 22L

Õszintén szólva, ha nem itthon élnék, és nem lenne muszáj bemutatnom azt, akit felhozok, lehet én se nagyon mutatnék be otthon senkit... Engem nagyon hidegen hagy ez a családos kötelezõ pofavizit, és ha ettõl függetlenül, úgy érezném, hogy a barátom szeret és kellek neki, akkor az se nagyon érdekelne, ha õ se mutatna be. Én sose szoktam erõltetni, hogy de vigyél haza, mutass be, sõt. Csak hát pár hónap után felhozzák és akkor muszáj. 22L
Hááát szerintem itt gondok vannak, ha nem vállal fel a családja elõtt.Nem lehet az , hogy igazából csak testi kapcsolatra kellesz neki?
Ez nagyon gáz.. Õ gyakran jár hozzátok? Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: igeen tud rólam a családja!! a tesójával egy suliba járok! meg õ már látott együtt minket buliban...!!! az apukájával is "találkoztam" már csak úgy futtában.... de az anyukájának nem hajlandó bemutatni.... pedig már többször mondta neki az anyukája hogy vigyen el bemutatni mert kíváncsi rám.... de valamiért nem akarja hogy elmenjek.... :(
De tudnak rólad a családjában? Vannak olyan pasik, akik valamiért nem hoznak haza bemutatni egy lányt, még ha komolyan gondolják a kapcsolatot akkor sem... nem tudom elképzelni, hogy miért. Van a családomban is ilyen. Mindenki kíváncsi a párjára, de egyszerûen nem hajlandó bemutatni...
Szerintem is az a baj, hogy valószínûleg a családjával van valami bibi.
Szeretõnek tart, vagy nem vesz komolyan.
A kérdező hozzászólása: én sem erõltetem... mivel õ azt mondja hogy õt nem érdekli az én családom csakis én érdeklem õ velem akar lenni és rám kíváncsi nem pedig a családomra....!! szóval azt nem gondolnám hogy nem szeret mert már sok dologgal bizonyította hogy tényleg szeret... csak ez engem zavar egy picit hogy nem mutat be... :/
Nem lehet, hogy lehet szégyenli a családját ?
Szerintem nem gondolja olyan komolyan ezt a kapcsolatot mint te, gondolom elhanyagol nem nagyon keres inkább te szoktad õt. Lehet hogy van egy másik lány akivel komolyabb a helyzet akit ismernek a szülei te pedig egy szeretõ vagy. 23/F
A kérdező hozzászólása: nem... mert nem sûrûn hozza fel azt a témát...!!!
A kérdező hozzászólása: nem..! 19L 19F
A kérdező hozzászólása: ja és a lánynak nincs barátja
Ismered egyáltalán, vagy ismeretlenül írtál neki? Mert, ha ismeretlenül írtál, akkor nem rögtön a találkozással kéne kezdeni, elõször írogassatok, beszélgessetek, mert "rémisztõ", ha azonnal lerohansz valakit a találkozással. Mennyi idõsek vagytok? Nem lehet, hogy fiatalok vagytok, és mondjuk idegennel (már, ha az vagy neki, nem tudom) el sem engedik a szülei? Az is lehet, hogy tényleg nem tudja, rá fog-e érni, meg tényleg nincs pénze... Ebben az esetben mondd, hogy õ mondjon idõpontot, és - ha tényleg ennyire érdekel a dolog -, ahogy a többiek mondják, menj el érte.
te vagy tomi?
szerintem te egy valódi LOSER vagy! nyafogol itt mint egy ovodás ha anyira kell üzend meg neki hogy lemész érte és hogy várjon kint, ennyire egyszerü ha [email protected] akkor legalább azt is megtudod mert akkor jönnek a kifogások, már mikor azt mondta nincs pénze bemenni már akkor fel kellett volna ajánlani hogy fizeted az utját, kretén...... :) )
Lehet hogy nem mer átmenni fél hogy egybõl rámászol mozi helyett
Nem tudsz kiigazodni a közlekedésben?Van interneted... Szerintem te csak kifogást keresel, sajnos ha nem teszel semmi erõfeszítést akkor a várt hatás is elmarad.Te döntesz! Szerintem a kérdésed így hangzik kikódolva:"még arra várok hogy többet megtegyél értem, majd ha látom rajtad, szólok" Üdv
A kérdező hozzászólása: meg tulajdonképpen oké is lenne ha tudnám hol kell leszálni :D mert egyáltalán nem jártam azon a helyen ahol a lány lakik sõt még körülötte sem :S
A kérdező hozzászólása: hát buszoznom kéne meg vonatoznom hogy eltudjam vinni valahova
Menjél el érte autóval, ilyen egyszerû a kérdés.Ha nincs kocsid, buszozz oda, és együtt menjetek be a városba, fizesd a buszjegyét. A NÕ pénzbe kerül.
A kérdező hozzászólása: meg most irtam neki, hogy nagyon helyes lány vagy meg örülnék ha betudnál jönni :)
Vagy kéreti magát, vagy nem kapott kapva az alkalmon.
A kérdező hozzászólása: meg behívtam városba, hogy találkozzak vele azt mondta hát õ nem hiszi mert nincs most pénze vagyis az utazásra
Hát, ha magamból indulok ki, akkor ez simán jelenthet nemet. Vagy nem tetszel neki, vagy pedig nincs pénze. Ha rám hallgatsz, hívd el mondjuk sétálni, az nem kerül semmibe. ;) Ha így is nemet mond, akkor hagyd a fenébe. Sok sikert! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!