Találatok a következő kifejezésre: Még nincs a kutyusomnak a törzskönyve, (2 db)

Még nincs meg a kutyusomnak a törzskönyve, de az útlevél miatt kell neki a kutya-chip. Utólag is bele lehet tenni a törzskönyvbe a chip kódját?

Legjobb válasz: Ha törzskönyvezett a kutya akkor tetoválást kap (fülébe, hasára stb. a törzskönyv száma megegyezik azzal a számmal)A tetoválás is elég az útlevél kiállításához abba kerül bele a tetoválás száma.Ugyanide írják be a chip számot is. Ha nincs tetoválása a kutyának (és nem is lesz, vagy ha úgy gonolod mindkettõre szüksége van a kutyának) akkor kell a chip is.2011-ig elfogadják a tetoválást utána már csak a chippelt kutyákat lehet külföldre vinni. Szóval ha szorít az idõ akkor állatorvos õ chippeli a kutyádat veszetség ellen beoltja (ezzel lehet meghosszabítani minden évben az útlevelet)és kiállítja azt és beleírja a chip számát.Késõbb ha lesz törzskönyv akkor annak a számát is felvezeti az útlevélbe. kb ennyi remélem érthetõ. Üdv Netty

Ha törzskönyvezett a kutya akkor tetoválást kap (fülébe, hasára stb. a törzskönyv száma megegyezik azzal a számmal)A tetoválás is elég az útlevél kiállításához abba kerül bele a tetoválás száma.Ugyanide írják be a chip számot is. Ha nincs tetoválása a kutyának (és nem is lesz, vagy ha úgy gonolod mindkettõre szüksége van a kutyának) akkor kell a chip is.2011-ig elfogadják a tetoválást utána már csak a chippelt kutyákat lehet külföldre vinni. Szóval ha szorít az idõ akkor állatorvos õ chippeli a kutyádat veszetség ellen beoltja (ezzel lehet meghosszabítani minden évben az útlevelet)és kiállítja azt és beleírja a chip számát.Késõbb ha lesz törzskönyv akkor annak a számát is felvezeti az útlevélbe. kb ennyi remélem érthetõ. Üdv Netty
Igen utólag is be lehet tenni a chip kódját, de beszélj a tenyésztõtökkel (neki tudnia kell) meg az állatorvosotokkal is. A chipet utánamég regisztráltatni kell, azzalmég nincs vége, hogy belerakta a kutyába. De ezt az orvosod fogja intézni.

Ha elhozok egy Rottweiler kutyust mire kell oda figyelni? Miből tudom meg, hogy fajtiszta-e a kutya ha nincs hozzá Törzskönyv? Itt egy link a kutyusról. Szerintetek fajtiszta-e? Sajnos csak ez az 1 kép van. Szuka 3 és fél hónapos kutyus.

http://kepfeltoltes.hu/view/120811/rottil_ny_www.kepfeltolte... Jpg

Legjobb válasz: hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.

Egyik haverom szaporítótól vett rotit, és 3 lábára diszpláziás a kutyus, többszázezer forintban van a gyógykezelés, és már hola vége... Nem éri meg kockáztatni. Neten találsz "B" kategóriás kenneleket, ahol törzskönyv nélkül kapsz 60 ezer forintokért DP mentes kiskutyát. Bár szívem szerint azt ajánlanám, hogy vegyél egy rendes lelkiismeretes tenyésztõtõl, aki csak törzskönyvvel hajlandó eladni kutyát, és garanciát is vállal rá, de inkább egy leinformálható papír nélküli kutya, mint egy szaporított kutyus egy bolhapiaci gyártószalagról. Mindenesetre kívánom, hogy legyen egészséges kutyus, akárhogy is döntesz.
Én is azt mondom, hogy pénzt nem szabad adni érte, de ha megelégszel azzal, hogy keverék, tudomásul veszed, hogy lehetnek késõbb problémák (egészségügyi vagy idegrendszeri)akkor ajándékba elfogadhatod. Tenyésztõtõl vásárolt kutyával is lehetnek gondok, csak jóval kisebb eséllyel, és õ vállal rá garanciát is.
hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.
A kérdező hozzászólása: Hát igen...így van! :)
Teljesen egyértelmûen keverék. A felmenõi között esetleg lehet rottweiler, de nem biztos. Ajándék esetében mindegy, ha nincsenek különösebb elvárásaid a kutya irányába. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen méretû és tulajdonságú lesz.
aranyos kutya de csak fajtajellegû keverék ha nincs törzskönyve. Miért nem veszel inkább kennelbõl? Nincsenek ezek leszûrve, aztán kifogsz egy ideggyenge, beteg kutyust akkor aztán nagy lesz az orvosi számlátok.
Én nem mondanám rá rögtön, hogy keverék mert elég h.lye beállításban van a kutyus.Szembõl nincs kép?
A kérdező hozzászólása: Szia. Nincs sajnos szembõl kép csak ez. Most beszéltem azzal a hölggyel akitõl kapom a kiskutyát õ váltig állítja , hogy fajtiszta. Az apukája törzskönyvvel is rendelkezik az anyukája nem törzskönyves , de állítólag fajtiszta Rottweiler.
A kérdező hozzászólása: SB2011 Köszönöm szépen válaszod... akkor valószínûleg ez keverék lesz, gondoltam mert úgy látom mint ha kicsit hosszabb lenne az orra a kelleténél.
A kérdező hozzászólása: Hmm... Igazad van.Elgondolkodtató amiket írtál...és ezek szerint fogok dönteni az biztos!!! Köszönöm Válaszod!
Ha minden álmod egy rottweiler akkor érdemes rászánni a pénzt és rendes tenyésztõtõl venni. Ha kell, gyûjts, én 3 évig gyûjtöttem a kutyámra. Ha csak szimplán egy kutyára vágysz konkrét elképzelés nélkül, akkor szerintem nyugodtan elfogadhatod ezt az ajándékot. Nagyon aranyos kiskutya. Egyesek itt túlságosan messzemenõ következtetéseket vonnak le egy szál kép alapján, nem tudom honnan szedték, hogy nem fog rottira hasonlítani felnõttként... Mindenképp vidd kutyaoviba, én is járok most a kölyök kutyámmal és nagyon nagyon sokat segít. Ha oviba meg suliba hordod és eleget foglalkozol vele nem hiszem, hogy probléma lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod. Tulajdon képen ajándékba kapom és érdekelne, hogy vajon mire számolhatok...mennyire hasonlít a rottweiler-hez így külsõre. itt egy másik link azoknak akik nem tudnák azt megnyitni: http://kepfeltoltes.hu/120811/rottil_ny_www.kepfeltoltes.hu_..
Én is a rottweilereket bírom, de ez ha nem mondtad volna hogy "az" akkor azt mondanám hogy egy tacskó keverék a feje nagyon olyan. Amennyiben rotit szeretnél és törzskönyv nélkül minden képpen a szülõket vedd szemügyre és aztán a kicsiket!
Az állítólagon van a hangsúly.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!