Találatok a következő kifejezésre: Még nincs a kutyusomnak a (11 db)

Karácsonykor?Az még elég messze van... Szerintem ne szín alapján dönts.Azt válaszd, amelyik az életrevalóbb kutya!
Akkor még nagyon sok idõ fog eltelni mire kézbe fogod õt venni.De sztem fekete legyen, mindenkinek bézs színû van.
En inkabb a nyelvtanorat valasztanam... Most komolyan, mi mondjuk meg, hogy milyen szinu kutyad legyen?Vagy mit akarsz?
Bézst válassz.A feketéknek gyengébb a csontozata és könyebben lesznek ízûleti bajosok.A színnel jár sajnos.
Még ráérsz bõven. De ne szín szerint válassz. Amelyik életrevalóbb, jó természetû, kedves kölyök, azt válaszd. Vagy amelyiket a tenyésztõ javasolja, hogy hozzád illik.

A kutyusomnak a faránál egy foltban nincs szőr, a farka tövénél sincs, mitől van ez? Már hívtuk az állatorvost, de még nem jött, és szeretnék egy picit megnyugodni mert nagyon féltem .

Normális válaszokat előre is köszi

Legjobb válasz: Kivakarta, esetleg rágja? Lehet bûzmirígy gond, vagy allargia, esetleg bolha, gomba.

Kivakarta, esetleg rágja? Lehet bûzmirígy gond, vagy allargia, esetleg bolha, gomba.
Valószínû a bûzmirigye van begyulladva. Az állatorvos majd kinyomja és rendbejön. Nem nagy gond, a mi kutyáinknak is volt ilyen. A táplálékra kell jobban odafigyelni. Volt olyan táp amitõl elõjött nekik, de a tápváltással megoldódott a probléma. Ajánlott csontot adni neki, pl csirkefarhátat.
Allergia, ekcéma....lehet kaja, bolha, stb...
Nekünk is volt ilyen, vagy is a kutyának. A farkánál a hátán ki volt kopva/hullva a szõre. Elvittük dokihoz, kinyomta a bûzmirigyét, azóta nincs ilyen gond.
Nekünk is volt, hogy a farka tövénél kirágta a szõrt a régi kutyánk(anno 20 éve) és kopasz, ronda, sebes folt lett ott.Kiderült bûzmirígy gondja van.Sajnos apámék nem vitték dokihoz anno csak elsõnek, így nem lett neki kinyomva utánna sosem, magától helyre jött meg adtunk neki sok csontos kaját amitõl keményebbet kakilt.Azt ajánlom Te vidd el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: minél hamarabb el akarom vinni.de öreganyám beleokoskodott és lefújta chemotox-szal.ezért feljelenthetem?
Már bocsi hogy ezt mondom de ilyet csak egy idióta csinál. Mit gondolt még ha rüh is, majd a kemotox amit elsõ sorban legyek meg szúnyogok ellen van, majd az megoldja? Baja nem nagyon lesz tõle, de a mamát is biztos lefújnám azért biztos ami biztos el ne kapja a rüht... Egyébként ez bûzmirigy szokott lenni, megoldódott azóta?
A kérdező hozzászólása: én is nagyon kiakadtam mamára...az orvos szokott hozzánk jönni (nálunk így szokás)de még nem jött....-_-

Ha elhozok egy Rottweiler kutyust mire kell oda figyelni? Miből tudom meg, hogy fajtiszta-e a kutya ha nincs hozzá Törzskönyv? Itt egy link a kutyusról. Szerintetek fajtiszta-e? Sajnos csak ez az 1 kép van. Szuka 3 és fél hónapos kutyus.

http://kepfeltoltes.hu/view/120811/rottil_ny_www.kepfeltolte... Jpg

Legjobb válasz: hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.

Egyik haverom szaporítótól vett rotit, és 3 lábára diszpláziás a kutyus, többszázezer forintban van a gyógykezelés, és már hola vége... Nem éri meg kockáztatni. Neten találsz "B" kategóriás kenneleket, ahol törzskönyv nélkül kapsz 60 ezer forintokért DP mentes kiskutyát. Bár szívem szerint azt ajánlanám, hogy vegyél egy rendes lelkiismeretes tenyésztõtõl, aki csak törzskönyvvel hajlandó eladni kutyát, és garanciát is vállal rá, de inkább egy leinformálható papír nélküli kutya, mint egy szaporított kutyus egy bolhapiaci gyártószalagról. Mindenesetre kívánom, hogy legyen egészséges kutyus, akárhogy is döntesz.
Én is azt mondom, hogy pénzt nem szabad adni érte, de ha megelégszel azzal, hogy keverék, tudomásul veszed, hogy lehetnek késõbb problémák (egészségügyi vagy idegrendszeri)akkor ajándékba elfogadhatod. Tenyésztõtõl vásárolt kutyával is lehetnek gondok, csak jóval kisebb eséllyel, és õ vállal rá garanciát is.
hát ez inkább keverék, de szerintem ne fogadd el. Nem szabad szapoítótól venni kutyát, pláne nem egy ilyen kemény fajtát mint a roti. Ráadásul rengeteg betegség elõfordulhatnáluk.
A kérdező hozzászólása: Hát igen...így van! :)
Teljesen egyértelmûen keverék. A felmenõi között esetleg lehet rottweiler, de nem biztos. Ajándék esetében mindegy, ha nincsenek különösebb elvárásaid a kutya irányába. Teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen méretû és tulajdonságú lesz.
aranyos kutya de csak fajtajellegû keverék ha nincs törzskönyve. Miért nem veszel inkább kennelbõl? Nincsenek ezek leszûrve, aztán kifogsz egy ideggyenge, beteg kutyust akkor aztán nagy lesz az orvosi számlátok.
Én nem mondanám rá rögtön, hogy keverék mert elég h.lye beállításban van a kutyus.Szembõl nincs kép?
A kérdező hozzászólása: Szia. Nincs sajnos szembõl kép csak ez. Most beszéltem azzal a hölggyel akitõl kapom a kiskutyát õ váltig állítja , hogy fajtiszta. Az apukája törzskönyvvel is rendelkezik az anyukája nem törzskönyves , de állítólag fajtiszta Rottweiler.
A kérdező hozzászólása: SB2011 Köszönöm szépen válaszod... akkor valószínûleg ez keverék lesz, gondoltam mert úgy látom mint ha kicsit hosszabb lenne az orra a kelleténél.
A kérdező hozzászólása: Hmm... Igazad van.Elgondolkodtató amiket írtál...és ezek szerint fogok dönteni az biztos!!! Köszönöm Válaszod!
Ha minden álmod egy rottweiler akkor érdemes rászánni a pénzt és rendes tenyésztõtõl venni. Ha kell, gyûjts, én 3 évig gyûjtöttem a kutyámra. Ha csak szimplán egy kutyára vágysz konkrét elképzelés nélkül, akkor szerintem nyugodtan elfogadhatod ezt az ajándékot. Nagyon aranyos kiskutya. Egyesek itt túlságosan messzemenõ következtetéseket vonnak le egy szál kép alapján, nem tudom honnan szedték, hogy nem fog rottira hasonlítani felnõttként... Mindenképp vidd kutyaoviba, én is járok most a kölyök kutyámmal és nagyon nagyon sokat segít. Ha oviba meg suliba hordod és eleget foglalkozol vele nem hiszem, hogy probléma lenne.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen válaszod. Tulajdon képen ajándékba kapom és érdekelne, hogy vajon mire számolhatok...mennyire hasonlít a rottweiler-hez így külsõre. itt egy másik link azoknak akik nem tudnák azt megnyitni: http://kepfeltoltes.hu/120811/rottil_ny_www.kepfeltoltes.hu_..
Én is a rottweilereket bírom, de ez ha nem mondtad volna hogy "az" akkor azt mondanám hogy egy tacskó keverék a feje nagyon olyan. Amennyiben rotit szeretnél és törzskönyv nélkül minden képpen a szülõket vedd szemügyre és aztán a kicsiket!
Az állítólagon van a hangsúly.

Nem szeretem az állatokat bocsi. Azt mondják, az rossz ember. Most halt meg a kutyusom, de bennem semmi sajnálat érzés nincs. De kezdem magam rossz embernek érezni. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ne tarts állatot. Mégis miért tartottál? Mert divatos? Vagy mert házban laksz, és ahoz passzol a kutya? Semmi értelme nincs így. Ha nem szereted szívbõl-lélekbõl azt az állatot, akkor nem lesz jó sora, akármilyen jól tartod is. Nem vagy ettõl még rossz ember, feltételezem, nem kegyetlenkedsz az állatokkal, csak simán nem érzel irántuk semmi vonzódást. Ez van, te vedd körbe magad még több emberrel.

Ne tarts állatot. Mégis miért tartottál? Mert divatos? Vagy mert házban laksz, és ahoz passzol a kutya? Semmi értelme nincs így. Ha nem szereted szívbõl-lélekbõl azt az állatot, akkor nem lesz jó sora, akármilyen jól tartod is. Nem vagy ettõl még rossz ember, feltételezem, nem kegyetlenkedsz az állatokkal, csak simán nem érzel irántuk semmi vonzódást. Ez van, te vedd körbe magad még több emberrel.
Igen, rossz ember vagy, mert önzõségbõl vettél kutyát, s nem szeretted. Minek vettél akkor???? Fúj.
Egyet értek!! Jó ok nem vagy állatmániás, de ha van egy SAJÁT KUTYÁD úgy hogy PASID" miatt, divatból" meg minden, és meghal neked az semleges! Gondold már végig logikusan!!!! Akkor te egy SZÍVTELEN ÖNZÕ , ALJAS BUNKÓ EMBER VAGY!!!!!! Mert az tényleg egy dolog hogy nem szereted õket, de az meg már egy másik, hogy így van kutyád hogy nem is szereted, és hogy számodra semleges!!! Kívánom teljes szívembõl, hogy élj boldogan ezek után, és ezt a bunkóságot 2014-Ben a sors majd adja vissza neked!!!!!!
Nem tudom, hogy rossz ember vagy-e, de az én szememben nagyon. Már ha a kérdés igaz, és nem kamu csak.
Szivtelen!! Tudod mit csinalj? Old meg magad!!!!-.-
6 válaszoló:te elég hülye vagy.De amugy komolan, egy kicsi sajnálatot sem éreztél?lehet h tényleg rossz ember vagy, de azt igy én nem tom megmondani.
Ha nem szereted az állatokat, az egy dolog, de hogy a saját kutyád halála is teljesen közömbös neked, az azért nem normális.
Ha együtt éltél vele, és mégsem érzed veszteségnek a halálát, akkor igen, te bizony egy rossz ember vagy barátom. És itt nem az a lényeg, hogy õ egy kutya, te pedig egy magát felsõbbrendûnek képzelõ ember. Hanem mint lény a lényt... Hiszen õ a te kutyád volt, hozzád tartozott. Gondolom a szüleid, a szerelmed, vagy a gyereked halála sem érintene meg. Az ilyet úgy hívják, szociopata. Fordulj szakemberhez, hátha segít.
Én sem szeretem az állatokat olyan értelemben, ahogy az elsõ válaszoló írta, szóval nem érzek vonzódást irántuk, de persze nem is bántom õket. Viszont nekem éppen ezért nem is volt soha semmilyen állatom, nem vágytam rá, és most sem vágyom.
A kérdező hozzászólása: azért volt kutyám, mert vettem egyet 2éve. mert nem volt pasim, és valakit szeretgetni akartam és azt gondoltam törõdni fogok vele... :(
Minek volt kutyád, ha nem szeretted?
Hát izé. Vettél egy kutyát 2 éve és már el is pusztult. Ez akkor is ok kéne hogy legyen a lelkifurkára, ha történetesen szeretted volna. 2 év gyalázatosan rövid élet egy kutyának. Szeretni nem kötelezõ, de felelõs voltál érte.

Ma este vettem észre eddigne mvolt hogy férges a kutyusom kakija.8-10 hét között van nincs meg az oltása és még tablettát sem tdok neki még venni esetleg addig valami házipraktika a kukacok ellen?

Legjobb válasz: Ne már. 500 forint egy féreghajtó tabletta. Olyan házi praktika, ami tényleg hatásos, olyan nincs. Ha mégis hallottál, az kb. falusi népmese. Nézd csak: http://www.frakk96.hu/kutya-f%C3%A9reghajt%C3%B3-tabletta-%C.. tényleg 500 forint, inkább menj és vegyél egyet, vagy kérj az állatorvostól holnap.

Ne már. 500 forint egy féreghajtó tabletta. Olyan házi praktika, ami tényleg hatásos, olyan nincs. Ha mégis hallottál, az kb. falusi népmese. Nézd csak: http://www.frakk96.hu/kutya-f%C3%A9reghajt%C3%B3-tabletta-%C.. tényleg 500 forint, inkább menj és vegyél egyet, vagy kérj az állatorvostól holnap.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm
fokhagyma
A fokhagyma NEM öli meg a férgeket! Tényleg van gyulladáscsökkentõ hatása, de kizárólag embereknél! Kutyáknak szigorúan tilos fokhagymát vagy bármilyen hagymát adni! "A hagymafélék nagy mennyiségben hemolitikus anémiát okoznak. Ez egyfajta vérszegénység, a hemoglobin szerkezetének kóros elváltozását jelenti. " http://www.haziallat.hu/kutya/taplalkozas/mit-nem-ehet-a-kut..
Én azt hallottam hogy lehet...De jó hogy kiderült hogy nem, mert én valószínüleg adtam volna a kutyámnak. Köszi!
2 oltásnak lennie kellene már...ilyen feltételek mellett örülj, ha "csak" férges lett. Vegyél féreghajtót, más nem jó.De ha férges, akkor minden nap kell adni neki annyit, amíg a kakija féregmentes nem lesz.Szóval, ha ma láttál benne férget, holnap adsz neki tablettát, és ismét férget kakil, akkor megint kell neki adni....kb. két hetes folyamat ez...Meg nem ártana beoltatni...

Még nincs meg a kutyusomnak a törzskönyve, de az útlevél miatt kell neki a kutya-chip. Utólag is bele lehet tenni a törzskönyvbe a chip kódját?

Legjobb válasz: Ha törzskönyvezett a kutya akkor tetoválást kap (fülébe, hasára stb. a törzskönyv száma megegyezik azzal a számmal)A tetoválás is elég az útlevél kiállításához abba kerül bele a tetoválás száma.Ugyanide írják be a chip számot is. Ha nincs tetoválása a kutyának (és nem is lesz, vagy ha úgy gonolod mindkettõre szüksége van a kutyának) akkor kell a chip is.2011-ig elfogadják a tetoválást utána már csak a chippelt kutyákat lehet külföldre vinni. Szóval ha szorít az idõ akkor állatorvos õ chippeli a kutyádat veszetség ellen beoltja (ezzel lehet meghosszabítani minden évben az útlevelet)és kiállítja azt és beleírja a chip számát.Késõbb ha lesz törzskönyv akkor annak a számát is felvezeti az útlevélbe. kb ennyi remélem érthetõ. Üdv Netty

Ha törzskönyvezett a kutya akkor tetoválást kap (fülébe, hasára stb. a törzskönyv száma megegyezik azzal a számmal)A tetoválás is elég az útlevél kiállításához abba kerül bele a tetoválás száma.Ugyanide írják be a chip számot is. Ha nincs tetoválása a kutyának (és nem is lesz, vagy ha úgy gonolod mindkettõre szüksége van a kutyának) akkor kell a chip is.2011-ig elfogadják a tetoválást utána már csak a chippelt kutyákat lehet külföldre vinni. Szóval ha szorít az idõ akkor állatorvos õ chippeli a kutyádat veszetség ellen beoltja (ezzel lehet meghosszabítani minden évben az útlevelet)és kiállítja azt és beleírja a chip számát.Késõbb ha lesz törzskönyv akkor annak a számát is felvezeti az útlevélbe. kb ennyi remélem érthetõ. Üdv Netty
Igen utólag is be lehet tenni a chip kódját, de beszélj a tenyésztõtökkel (neki tudnia kell) meg az állatorvosotokkal is. A chipet utánamég regisztráltatni kell, azzalmég nincs vége, hogy belerakta a kutyába. De ezt az orvosod fogja intézni.

Kockáztatnátok a kutyus sétáltatását, ameddig nincs meg mind a 4 oltása?

Van egy 10 hetes kutyám. 2 oltással hoztam el a tenyészt?t?l, jöv?héten megyünk a 3.-ra. Sokfel?l kértem már tapasztalatot/tanácsot ez ügyben, de nem tudom hogy csináljam. Van, aki azt mondja, ne vigyem le, mert túl nagy a kockázat (pl. az állatorvosunk, ami azért nem egy laikus vélemény) viszont vannak, akik azt mondják vigyem, mert így kimarad a szocializáció és ebb?l esetleg lehetnek majd problémák. Arra gondoltam, hogy azért kiegyenlített legyen a kutya minden érdeke és a biztonság is, hogy le fogom vinni ?t, többnyire kézben. Halljon zajokat, lásson más embereket, kutyákat, legyen friss leveg?n, esetleg le is rakom, de csak úgy, hogy fogom és nem engedem, hogy bármit is megnyaljon. Szerintetek így megoldható a dolog?

Legjobb válasz: A 4. oltás után kb. 10 nappal lehet úgy levinni, hogy le is teszed. Szerintem kézben nyugodtan leviheted, de azért ne tedd le:) Én a kiskutyámat, neki sincs meg még az összes oltása, kézben viszem ki az utcára, bár nem sokszor, mert nekünk szerencsére van kertünk, és oda kiengedhetem :D Milyen fajta a kutyid?

A 4. oltás után kb. 10 nappal lehet úgy levinni, hogy le is teszed. Szerintem kézben nyugodtan leviheted, de azért ne tedd le:) Én a kiskutyámat, neki sincs meg még az összes oltása, kézben viszem ki az utcára, bár nem sokszor, mert nekünk szerencsére van kertünk, és oda kiengedhetem :D Milyen fajta a kutyid?
semmi baja sem lesz, akkor, ha olyan helyre viszed, ahova nem jár sürün kutya! meg ha a másik kutya, akivel netán találkoztok, be van oltva rendesen.. ezt csak azért mondják a dokik, hogy hamarabb pénzt kapjanak tõled. az oltásokat se kell 10naponta beadni, mert az oltás 2hét alatt kezd el hatni! ezért ha igy tesznek a kiskutyából sokszor allergiás reakicókat vált ki.a tenyésztõ is mondja, hogy ha a doki azt mondnaá hogy 2hét mulva várom, akor mondd egyszerüen hogy oké, persze... de elég ha a hónap elején meg a hónap végén kap. vagy havonta 1x. "nem kell mindent elhinni" és nem csak azért, mert dokik. 2 doki közt is ég és föld van.
Én levittem a második után, igaz nekem ezt mondta akkor a doki, így nem féltettem, lehet nem mertem volna letenni én se ha tudom ezeket akkor is. De szerencsére smemi baja sem lett, peidg vittem futtatóra is, meg parkba kutyák közé. A második oltásig is vittem magammal midnenhova, igaz csak kézben, csak teraszokon tettem le, ahol nem nagyon járnak kutyák.
A kérdező hozzászólása: Egy bolognese. Kézben mindenképp ki fogom vinni, biztos, hogy szüksége van más, új dolgokkal való érintkezésre.
persze ez a te döntésed, csak elmodntam, nálunk hogy volt
Azért az anyatej is védi õt még kb. 3 hónapos koráig. Nyugodtan sétálj a kiskutyával, csak ne egy zsufolt kutyafuttatóban. Azokat a bacikat, amiket felszedhet az utcán, Te is ugyanugy beviheted a cipõddel a lakásba. Ha hajlamos a betegségekre, akkor elfogja kapni akkor is, ha nem teszi ki a lábát.
Mi az angol szetterünket a 3. oltása után levittük sétálni, úgy hogy szaglászhatott meg minden, és semmi baja nem lett
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Mindenképpen le fogom vinni, hogy legyen levegõn, de féltem, nehogy baja legyen. Ezért szerintem mi is megvárjuk a 3.oltást, biztos, ami biztos.

1 éves törpe tacsi kutyám van és még mindig nem 100%-an szobatiszta. Egyik nap igy másik úgy telik el. Mit tehetnék? Az "orrbelenyomáson" kivül. Baja nincs, fizikailag képes rá. Ja szuka a kutyus.

Legjobb válasz: Már ne is haragudj de a te orrodat kellene belenyomkodni...Lehet lepontozni!!! Egyébként meg a kérdésre válaszolva: Sûrûn ki kell vinni, ha pisil-kakil megdícsérni, ha bent bepisil-bekakil jól megszidni. És nagyon fontos a következetzesség!

Már ne is haragudj de a te orrodat kellene belenyomkodni...Lehet lepontozni!!! Egyébként meg a kérdésre válaszolva: Sûrûn ki kell vinni, ha pisil-kakil megdícsérni, ha bent bepisil-bekakil jól megszidni. És nagyon fontos a következetzesség!
Hát, elsõ körben az orrbelenyomást felejtsd el, semmit nem érsz el vele. Leírhatnád mondjuk, hogy eddig hogy nevelted szobatisztaságra, meg egyáltalán, mindenféle körülményt, csak pisi-e vagy minden jön, hányszor sétál egy nap, meddig van egyedül, mit kap enni... Aztán vagy kiderül, hogy egyszerû a megoldás, vagy mondunk egy-két tippet, amit kipróbálhatsz. Nem akarom a szokásos szöveget elõadni, mert nyilván könnyen megtalálhatod a már feltett kérdések között, na meg lehet, hogy végigpróbáltad már a hagyományos módszereket.
Mi úgy tanítottuk meg a kutyánkat(két cocer spanci)hogy oda vittük a cuccához de nem nyomtuk bele az orrát csak tudja hogy mirõl van szó jól megszidtuk. De mivel ez neked nem jött be akár többször isleviheted sétálni! Hiába nyomod bele az orrát(amit nem itélek el mert sok helyen igy tanítják meg a kutyusoknak)ha napi 5x nincs sétáltatva!
Szia! Nekem is volt egy kutyám, eleinte semmi baja nem volt, aztán nem evett, nem volt széklet semmi, hányt, és kihívtam az állatorvost. Közölte velem hogy szopornyicája van a kutyusomnak, elaltatták mert már nem tudtak rajta segíteni:-(( Remélem a te kutyusodnak semmi baja nem lesz!
Azonnal vidd orvoshoz. Lehet hogy komoly. A mi kutyánknak daganatja volt, mikor hasonló volt a baja.
Nem akarok hülyeséget mondani, de nincs összeragadva a szõr a végbélnyílásánál? Egyszer így jártak keresztanyámék, nem evett a kutya meg nem is ürített, nem tudták mi baja van. Elvitték orvoshoz, levágták a szõrt és ott az asztalon összefosott szegény mindent.
Vidd el állatorvoshoz.Ugyanez volt az elsõ nyuszimnál igaz az más mint egy kutyánál.Beöntést csináltak 2 szurit kapoott és csak egy ezrest kértek szóval nem olyan vészes.
13:13-mas vagyok kifelejtettem, hogya fiatal kutyák nagyon válogatósak szoktak lenni, sokszor még a húst sem eszik meg, hiába nagyon jó minõségû.
Na, itt most annyi, egymásnak ellentmondó marhaság elhangzott, hogy csoda, ha szegény kutya túléli. Valóban 100 oka lehet ennek a tünetnek, de ha a legkomolyabbakat nézzük, akkor a kutya napokon vagy órákon belül elpusztulhat, úgyhogy nincs idõ találgatni és próbálkozni különbözõ "nép gyógymódokkal". Szóval orvost a kutyának AZONNAL! Ha nincs komoly baja, akkor lehet örülni, ha meg komoly a baj, akkor a gyorsaságon múlhat az élete!
Parafin olajat kell rakni a kajájába, de sima olaj is bejött nálunk. Persze azért jobb megnézetni állatorvossal.
Az én véleményem pedig az, hogy pont ellenkezõleg nem szabadna sûrûn váltogatni a kajáját a kutyának, ilyenkor szoktak emésztési problémákkal küszködni.
Nekünk ritkán igaz, de volt ilyen problémánk....külön módon az én kutyám lényegében mindent eszik, almát, körtét, barackot, szilvát(ami van a kertben) a tápja vagy egyéb kajája mellé. Ilyenkor azt lehet tenni, hogy esténként elviszed sétálni, kaja elõtt. Ez általában rendbehozza az enyémet. + ne csak tápon éljen. Kutyaboltban itt nálunk lehet kapni sültkacsafarhátat, nekem egy hatalmas németjuhászom van, õ 2db-ot szokott enni, 140 kilója, 2 db meg olyan 80 deka szal 100-120 ft/nap. De ezt is variálom, pl 3 napig farhát utánna meg táp, utánna a kettõ együtt. Összefoglalva: sétáltasd, és váltogasd a kajáit.
Adj neki most tejet és ha tud wc-ni akkor minden rendben de ha továbbra is erölködik akkor vidd el mindenféle képpen orvoshoz.

Szeretnénk a gyerekeknek egy foxit, lenne is egy édes kutyus, de 8 hetes, és a farka nincs levágva, levágható még?

Sokan sokfélét mondanak.Van aki szerint igen,de csak állatorvos,van aki szerint nem,mert elfert?z?di,nem gyógyul,nyitott gerinc,meghal,stb.

Legjobb válasz: És miért akarjátok levágatni? Mit csóváljon az a szerencsétlen? A kutya a farkával is tájékozódik, azzal is kommunikál. Ne fosszátok meg ettõl.

És miért akarjátok levágatni? Mit csóváljon az a szerencsétlen? A kutya a farkával is tájékozódik, azzal is kommunikál. Ne fosszátok meg ettõl.
Soha nem értettem egyet a farok kurtítással, semelyik fajtánál sem. A farok a kutya egyensúlyozását segíti. Nyugodtan vedd meg, tök édes lesz, amikor majd csóválja a farkincáját:)
Szerintem inkább õt kéne megvenned a gyerekeidnek, vele biztos nem lesz sok gond és felelõsség és még a farkát is le lehet vágni, akár házilag is: http://www.argep.hu/popup.asp?pid=49269548&pnr=10001&foto=1
Nekem 2 foxim is van és egyiknekse volt levágva a farka. Bár az egyik elintézte magának mert idegesítette és lerágta. Viszont a másik is már 4 éves és semmi baja h nem volt levágva. Szerintem felesleges
A fülét késõbb szokták vágni abból valóban nincs gond, de a foxinak a fülét amúgy sem vágáják és a faroök más ügy. Normális orvos ezt nem csinálja meg ha egészséges a farka.
csak hogy a csonkitást már betiltották -.-"
Csak egyféle válasz van: nem, a kiskutya farka csak 2-3 napos korig vágható le. Késõbb ez már egy komoly és veszélyes beavatkozás. Kicsit meg kéne változtatni a hozzáállásod: 1, nem az kéne hogy fontos legyen, van-e farka 2, a kutyát nem a gyereknek kell venni mert az nem egy játék. Azt nevelni kell, foglalkozni vele amire a gyerekek nem biztos hogy képesek még.
*szabad
Ne csonkítsd meg a kutyát. Ez beteges dolog. Az a farok okkal van ott. Attól, hogy Neked úgy jobban tetszik az nem ok a csonkításra. Ezt nem gondolhattad komolyan. Ha van gyereked akkor tudhatnád, hogy állatot NEM veszünk gyereknek csak ha megbízható!! De ha így kezded az állatbaráttá nevelésüket, hogy megcsonkítasz egy kutyát, mert szerinted úgy jobb(?!) akkor eleve elcseszett lesz minden. Gondolj bele. Valakinek jobban tetszenél kisujj nélkül- bár a kutyának fontosabb a farok-, levágnád? Na ugye. Édes az farokkal is. Más gazdinál. Nálad inkább akkor legyen ha törõdsz is vele. De nem ez a törõdés. Akkor inkább fogadj be egy olyan gazdátlan kutyust akin végrehajtották ezt a borzalmat.
Miért kéne megcsonkítani szerencsétlen kutyulit? De szerintem 8 hetesen még nem késõ, egy ismerõsöm Dobermannja kb.3 vagy 4 hónapos volt amikor a fülét és farkát csonkították, nem lett semmi baja.Kérdezz meg egy állatorvost õ biztosan megtudja neked mondani, hogy szabar e ilyen korban vagy sem.
Nekem egy 7 éves foxim van és én kurta farokkal vettem.Aranyos és vicces, amikor csóválja a csutak farkát, szerintem ez fajta függõ, hogy melyik kutyának milyen a standard-je...a foxi amúgy is vadász kutya...olvass utána hogy hol...de neked kell eldönteni.Az biztos én imádom így is az enyém..de imádnám úgy is.
Inkább ne vegyél semmilyen kutyát! A kutya élõlény, nem hajasbaba, hogy a primitív elképzeléseid szerint alakítgasd.A természet nem véletlenül teremtette farokkal a kutyát. És mit csinálsz vele, ha a drága gyerekeid ráunnak?Normális szülõ gyereknek nem vesz kutyát!
Ilyen idõs korban már komoly mûtét, hozzáértõ állatorvos kell hozzá (nyugi, pénzért megcsinálja), aki tudja altatni, pont a csigolyák közt csonkolni, és vágás közben lehúzni a bõrt hogy szépen gyógyuljon. Ezek a tények. Amúgy én sem értek egyet az esztétikai csonkítással, de ha már elhatároztad hogy mindenképp megcsinálod legalább orvossal csináltasd, az nem nyomorítja meg a kutyát.
Nem, nem szabad. Mért akarod levágni a farkát? A kutya farokkal születik úgy is haljon meg. Ha vki levágná a te farkad vagy melledet amid van gondolom annak sem örülnél. Ha zavar a farka akkor ne tarts kutyát!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!