Találatok a következő kifejezésre: Még nem tudok főzni, (22 db)

Szerintetek gáz a mai világban, hogy 23 évesen még nem tudok főzni?

Lány vagyok természetesen :)

Legjobb válasz: Én is csak azért tudok mert imádom a hasam és anya ritkán ér rá fõzni,tehát rákényszerülök. Én szivesen csinálom és szerintem nincs olyan,hogy nem tudsz.Ha van egy jó recepted és mindent aszerint csinálsz akkor más nem is kell;)

Én is csak azért tudok mert imádom a hasam és anya ritkán ér rá fõzni, tehát rákényszerülök. Én szivesen csinálom és szerintem nincs olyan, hogy nem tudsz.Ha van egy jó recepted és mindent aszerint csinálsz akkor más nem is kell;)
Szerintem nem gáz. Én 21 vagyok és én sem tudok fõzni. Persze ha kell fõznöm bármit összehozok recept alapján, mert sütni pl nagyon jól tudok, de nem érzek késztetést arra hogy fõzõcskézzek minden nap. Majd ha kell megoldom a helyzetet, abban nem kételkedem, de most a mindennapjaimhoz nem szükséges hogy fõzzek! Nyugi! :) szerintem nem vagy elmaradva, ha kell majd menni fog!
Ezért szereti a legtöbb pasi az anyja fõztjét, mert az új asszony nem sokat tud :) Na de viccet félretéve...neked sem ártana, ha mondjuk megtanulnál, mert anyukád ha mondjuk beteg, lehet, hogy jól esne neki egy húslves vagy valami, pláne ha nem neki kell a gáz mellé állnia :)
ma 19:09 Azért ez nem ilyen egyszerû, hogy le van írva és kész. Ismerni kell bizonyos fogásokat. Én a mamámtól nagyon sokat tanultam, és még tanulok is remélem vagy 100 évig:) A húsételek mindig jók sikerülnek, viszont volt m ár olyan sütim amit a kutya evett meg.
Bocs, hogy ezt mondom, de én furának tartom. Nem csak lányok részérõl. Csak szerintem felnõtt ember képes saját magának normális ételt prezentálni. Igazából nem egy nagy dolog egy receptnél az egyértelmû utasításokat követni. Eleve nem is értem azt a kifejezést, hogy "nem tudok fõzni", hiszen olvasni ha tud az illetõ, és a hozzávalók, valamint az eszközök rendelkezésre állnak, akkor mi kell még? Le van írva, mit kell csinálni.
Bocsi, hogy õszinte leszek de szerintem gáz, igen.. gáz, hogy a mai fiatal felnõttek többsége a popóját sem tudja kb egyedül kitörölni. Egy lány meg fõleg tudjon fõzni, képzeld el anyádnak is micsoda megkönnyebbülés lenne ha néha te fõznél pl helyette. Másrészt, ha majd együtt laksz valakivel és tényleg iszonyú éhes vagy jó lesz ha van már egy kis gyakorlatod, és nem kell a kukába dobni az ételt melt elsózód/odaégeted/nyers marad. Most még anyukád is tud segiteni ha valamit nem tudsz. Nem kell 8 fogásos menüsort megtanulni, de azért egyszerûbb leveseket, fõzelékeket, húsokat simán meg lehet receptbõl csinálni. Kicsit legyél önállóbb.
Szia! Hát szerintem kicsit az. én 22 vagyok és tudok, nem mondom, hogy mindent, de elég sokféle kaját meg tudok fõzni. Hál istennek anyu nagyon szívesen meg tanított és segített, jelezném, hogy nem szeretek fõzni, de igen is kutya kötelességemnek éreztem megtanulni. Fõként az miatt, hogy ha majd egyszer külön költözöm, ne az legyen már a legnagyobb gondom, hogyan fõzzek meg tök egyszerû paprikás krumplit, vagy egy brassóit, és hogy melyik végén kell meg fognom a porszívót!:P de egyébként nem vagy még le késve semmirõl! Hajrá, fõõzzz!:P
Nyugi, én nem is akarok megtanulni :) Nem nekem való ez.
Ja szakácskönyvben: Kevés tej, ízlés szerint. Hát b*ssza meg, nekem ez kínai és nem is érdekel.
Nevetnem kell. Hova tûntek a férfiak?! :P
Én nem esküszöm az emancipációra, sõt ki nem állom a feminista gondolatokat, pedig nõ vagyok, de hánynom kell az egésztõl, a nõi munka az nõi munka, de mint mondtam, én karrierista vagyok nem izgat a családalapítás, így a fõzés sem hoz lázba.
Utolsó: majd ha a férjem eltartja az egész családot egyedül, akkor én meg majd fõzök mosok takarítok rá. Addig meg ne firtassuk ezt. Egyébként tökéletesen boldog vagyok, elmondása szerint a párom is az. Imád fõzni. Ez van.
És akkor erre az emancipációra esküsztök?! Rég elvetélt ügy - illúzió. :) Saját boldogtalanságotok.
Én nem azt mondtam hogy milyen "kényelmesen" életek (ez a kifejezés el se hangzott). Arról beszéltem hogy fel volt osztva hogy a féfi kereste a pénzt, a nõ meg az otthoni munkát végezte, amibe a fõzés is beletartozott. Jelenleg azonban mindkét fél pénzkeresõ, és nem hiszem hogy igazságos lenne hogy ugyanugy 8-10 órát ledolgozik a munkahelyén mint a férje és még EZEN FELÜL fõzzön, mosson, takarítson egy személyben, míg a férj kényelmesen elnyúlik a tv elõtt mint aki jól végezte a dolgát, mert ugye a fõzés, takarítás "nõi munka".
Egyelõre ti nézitek le azt, aki nem tud fõzni. Miért vagyok én ettõl rosszabb? Egy karrierista nõ vagyok, nyilván ha családcentrikus lennék, akkor szeretnék fõzni. Így viszont az utolsó gondolataim közé tartozik.
azt kihagytam hogy 23/L :)
Ne haragudj, de az. Senki se várja el, hogy 5 fogásos ebédeket varázsolj, de azért egy pörköltöt, húslevest már igazán illene összeütnöd ennyi idõsen... Elég gáz lesz, ha majd álmaid pasija megkívánna egy gulyáslevest, te meg majd hápogsz, hogy nem tudsz csinálni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ, nem is gondoltam h ennyi fog jönni! Látom megoszlanak a vélemények...de azt is, h többség szerint kissé gáz..legalább megtudtam :) Nem az, h nem megy, vagy nem jön össze..eddig még nem igazán próbálkoztam, mert nem éreztem szûkségét, szóval itt ez a gond..lehet ha nekiállnék, semmi gond nem lenne..de mostanában egyre inkább foglalkoztat a dolog, h kezdek idõsebb lenni, és h még nem fõztem :$ Ezért gondoltam h rákérdezek itt, mit gondol errõl más.De ezek után asszem veszek 1 szakácskönyvet :)
A szó szoros értelmében én sem tudok fõzni, mivel rohadtul nincs türelmem hozzá, idõm sincs rá, utálom és nem is érdekel. Amennyire szükségem van azt el tudom készíteni: csirkemell, tojás, rizs és kész. Mivel szinte minden nap ezeket eszem, nem vagyok egy receptvirtuóz.
"amúgy meg van gyors kajálda is meg házhoz szállítás, és zsíros kenyér meg tasakos leves" zsíros kenyeret nem eszek, mivel zsíros. a zacskóslevesben semmi tápanyag nincs. mivel naponta 3-4-5X eszek fõtt ételt -nem is keveset- így eléggé sokba lenne a házhoz szállított kaja. elõtt-utóbb muszáj lesz megtanulni fõzni! egy azért mert az a tápláló és egészséges valamint az anyagi szempont sem utolsó! nyilván ha lesz az embernek családja, akkor nem fogja gyorskajákkal etetni a gyerekeit, hogy aztán elhízottak legyenek. persze ráér még a kérdezõ, de akkor is... nõvérem sem tudott fõzni jó ideig, aztán rájött, hogy a palik mennyire szeretnek jókat enni, így hát elkezdett fõzõcskézni....
Megmondom: szerintem gáz. 23 évesen felnõtt ember vagy, kellene annyi önellátó képességgel rendelkezned, hogy legalább fõzni tudsz. Nem narancsos karikákba pácolt libasültre gondolok, de alapvetõ dolgokat, pörköltöt, leveseket, ilyesmit igenis meg kellene már tudnod csinálni, mert ez nem úgy mûködik, hogy majd ha a szükség így hozza... nem lehet egyik napról a másikra szakáccsá válni. Képzeld el, hogy anyukáddal történne valami, és te ott maradnál egyedül, esetleg ezentúl neked kellene rá fõznöd egy ideig - akkor mit csinálnál? Tehát szerintem 23 évesen legyen benned annyi önállóság, hogy legalább fõzni tudsz egy bizonyos fokig.
Meg kéne tanulnod ennyi évesen; nekem mellesleg lesülne a bõr a képemrõl, fõleg egy kezdõ kapcsolatnál, ha a pasit kéne beállítanom a tûzhely mellé, mert én ugyebár utálok fõzni+ lusta vagyok + azt képzelem, hogy ettõl én modernebb nõ leszek, mert nem vagyok egy háztartási robotgép. Szánalmasnak tartom az ilyen hozzáállást, + egy nõnek legyen tartása.
A kérdező hozzászólása: Csak úgy mellékesen, ha olvassa valaki még :) Ma megfõztem (teljesen egyedül!) az elsõ levesemet, ami egyébként mindenki szerin nagyon finomra és ízletesre sikeredett, elsõ próbálkozásra úgy gondolom nem is rossz :) Ez adott 1 kis löketet a további próbálkozásokhoz, és nem is volt nagy ördöngõsség :)
A kérdező hozzászólása: Szerintem sokan nem olvasták a 2. hozzászólásomat..amibe ugyanis leírtam, h ezek után rajta leszek a dolgon, és igenis meg akarok tanulni fõzni! Csak eddig valahogy ez kimaradt az életembõl, anyukám se fõz minden nap, csak hétvégén, szóval nekünk ez nem tartozik bele a hétköznapokba.De mostanában kezdtem el úgy érezni, ahogy "idõsödök", h most már illene megtanulni.Szóval sokan félreértelmezték a kérdésemet, én nem azt mondom, h nem tudok, és nem is akarok, hanem h szeretnék, csak MÉG nem tudok, de ezután nagy erõkkel rajta leszek!Szóval nem kérek több olyat, h sajnálom a pasidat, meg így úgy..szerintem annyira még nem vagyok lemaradva róla, és még még belõlem is lehet jó háziasszony!
Utolsó: ilyen pali a francnak se kéne. Velem volt hasonló, anyós tett rá, de a pasinak megvoltak az érdekes kis nézetei, hát nem én repültem hanem õ:) De majd tuti fog magának találni valami palimadarat elõbb utóbb, a válaszokat olvasva látom hogy van, nem is kevés:) A mostani párommal (aki már a võlegényem) közösen vezetjük a háztartást, õ fõz, én takarítok. Az ilyen surmó pasikat ki kell rugni a francba, vannak rendes pasik is, akik errõl a kérdésrõl is igazságosan gondolkoznak!
Én csak azt kívánom kedves Kérdezõ, hogy az életben ne fogj ki egy olyan palit meg hozzá még egy anyóspajtást, aki majd megtanít Téged korod, nemed és vallási hovatartozásodtól függetlenül fõzni, mert ha nem: REPÜLSZ! Ezt komolyan írom.
Ne aggódj, én se tudok. 23 vagyok, lassan 24. Nos, teljesen hidegen hagy a fõzés. Anyu fõz , apu fõz, húgom szakácsnak tanult... Aztán most lehet rám mondani, hogy de lusta pi*a vagyok, de nem tudok és nem is akarok megtanulni fõzni. És a nem tudok fõzni kijelentés alatt azt értem, hogy nem tudok nekikezdeni pl magamtól egy fõzeléket megcsinálni!!!! DE, ha azt akarok enni, és nekem kell megcsinálni, felcsapom a szakácskönyvet aztán lesz ami lesz alapon.. De a fõzésbe tartozik pl a rántott hús is azt meg szerintem egy ovis is megcsinálja még akkor is ha sose látta, meg pl sütõbe bevágom a húst és megsül, szóval ezeket nagyon tanulni se kell, egyszer látod és már megy... De nem zavar, hogy hírtelen fogalmam sincs hogyan kell megcsinálni egy spenótot, paradicsomos káposztát vagy akármit. Majd ha rá leszek kényszerülve "megtanulok" rendesen fõzni, addig meg jó nekem így, éhen nem halok, volt már magamra kellett kaját kreálnom 1 hétig, és sikerült, persze volt amit kidobtam úgy elsõre... 1 szó, mint 100, nem égõ ez, én legalábbis magasról tojok arra, aki szerint megbocsáthatatlan bûn, hogy 23 évesen nem tudok rendesen fõzni...
Hát ha más nem én már azért is szeretek, mert szeretem látni a párom szinte könybe lábadó elkerekedõ szemeit amikor meglátja mi az aznapi menü:D Ha tehetem mindíg csinálok valami finomat, vagy valami különlegességet nézek neten. Én a mindmegette.hu-ról is szoktam recepteket lesni, ott legalább a mások véleményeit is elolvashatod és könnyebb receptek is vannak. Melleskleg ha megcsinálsz egy törtburgonyát+rántottparizelt, szépen beszórod vágott petrezsejemmel, raksz mellé zöldséget, sajtot máris van egy finom kajád ami még jól is néz ki. Tehát vannak egyszerû de nagyszerû ételek ;)
Én már az elején is írtam, hogy ez nem fiú-lány kérdése, hanem egy felnõtt embernek nem ártana annyira önállónak lennie, hogy képes elõállítani a szükséges alapanyagokból valami ehetõ ételt. Azon meg jót nevettem, hogy ha valaki családcentrikus, akkor magától értetõdõen szeret fõzni, aki meg karrierista, az egyértelmûen nem szeret és nem tud. Én valahogy a kettõ közé helyezném magam, viszont szeretek fõzni MERT szeretek enni. Lehet enni étteremben, meg egyéb helyeken, de pont azért, mert nagyon szeretek finomakat enni, az a legjobb, ha pont a saját szám íze szerint készítem az ételeket.
szintén 23 éves lány vagyok, és jópár dolgot össze tudok hozni. a párommal élek, anyum néha hoz kaját, de már lebannoltam, mer túl sokat hoz, és néha nem is ízlik. szóval valami egyszerûbb fõzelék, rántott hús, fasírt, csirkemell pácolva, krumplipüré, vadas már jól megy. leveseket is jól nyomom :D a csoporttársaim volt hogy átjöttek, fõztem nekik spenótot is mindet felzabálták :D szóval nem árt, ha egy lány ennyi idõsen már össze tud dobni valamit. a párom is díjazza :D
Szerintem nem azért fontos fõznie egy nõnek, mert "illik" vagy mert ez a nõ feladata. Ugyanúgy a férfi is fõzhet egy párkapcsolatban. DE saját magad miatt nem ártana megtanulni, mert ez is az önállósághoz tartozik. És ez egy pasira ugyanúgy vonatkozik. Hogy néz már ki, hogy valaki 30 évesen külön lakik, de azért átjár anyucihoz ebédelni, ráadásul bármikor adódhat olyan helyzet, hogy egyedül marad az illetõ. Az nem megoldás (szerintem), hogy mekis kajákon él valaki hosszú távon.
08:25 Nekem akkor sülne le a bõr a képemrõl ha olyan párom lenne aki elvárja hogy a 10 óra meló után még én fõzzek rá mindig, meg én csináljak mindent. Ahogy mondtad: egy nõnek legyen tartása...
Nem ciki, még megtanulhatsz. Én ismerek 2 40 év feletti hapsit, akik még mindig nem tudnak fõzni. Vérciki. Anyuci kis szellemifogyi gyerekei.
Ha már az internetes recepteknél tartunk, a No Salty c.weboldalt nem ajánlom.Nem akarom lejáratni, de nagyon sok ott az amatõr recept, amit tényleg nem a valóságnak megfelelõen írnak le a felhasználók, de van fóruma, ahova lehet véleményt írni.Én is ott szoktam átfogalmazni néhány receptet, ami nálam nem úgy sikerül, mint a recept írójánál.
Olyan nincs, hogy valaki recept alapján ne tudjon fozni. Persze az elején kell egy kis gyakorlás, de a fozés nem nagy ordongosség. Anyukámmal ki nem állhatjuk, ha ketten fozunk a konyhában, szóval amit tudok azt csakis magamtól, receptekbol, internetrol, innen-onnan tanultam. A vasárnapi ebédet én csinálom, ha anyunak nincs kedve, nem nagy kunszt. A párom múltkor azt mondta, hogy jobban fozok mint az anyja, ez azért nagy szó egy férfitol. Kérdezo van még idod, a receptek segítenek és majd ha rászorulsz akkor megtanulsz, bizonyára tobb kedved lesz hozzá, ha látod, hogy eheto és finom amit csinálsz.
Én bevallom, és azt is, hogy nem akarok megtanulni. Úgysem lesz rá idõm, és amúgy is rühellem az egészet, mindent szívesen megcsinálok, inkább mosogatok egész nap, de fõzni..
Bocsi, de én 19:17-essel értek egyet teljesen.. Lehet, h lepontozol vagy nemtudom, de te kérted ki a véleményeket, úgyh fogadd el, mindenki máshogy gondolja. Én is úgy gondolom, h elég gáz, h azt veszem észre én is a környezetemben, h csomó fiatalnak a feneke alá van rakva minden és tök nem önállóak és ha véletlenül rossz helyzetben kerülnének, csak állnának és nem tudnák megoldani a dolgokat.. Szerintem lányoknál fõleg már fiatalon meg kell szerettetni a fõzéssel kapcsolatos dolgokat..nem eröltetni kell! hanem megmutatni egy két dolgot..Most lehet úgy tûnik, úgy beszélek mint vmi anyuka, de 21 éves vagyok még csak és én nagyon örülök, h anyukám arra nevelt, h segítsek itthon mindenben, fõzés is stb.. néha meg is kér, h csináljak ebédet és ilyenkor legalább a válláról le veszem azt a feladatot. Egyébként én imádok is fõzni, szval nekem nem probléma, nem érzem kényszernek.
Szerintem egy kicsit gáz... Én 17 éves vagyok, de szinte bármit elkészítek, bár én imádok fõzni, sütni, meg persze enni is:) De én elég önálló vagyok, és nem is szeretnék annyira önállótlan lenni, hogy még fõzni se tudjak:S
A lány bevállalta, hogy 23 évesen még nem tud fõzni. És Ön bevéllalja? Igen vagy nem?!
19:18 vagyok! és ne arra várj, hogy majd a szükség meg tanít fõzni, mert nagyon bele bukhatsz. Igen is kellenek oda anyuci jó kis praktikái, ezzel azzal még jobbá tenni!:) és nem elég, ha csak el mondja, együtt kell csinálni, és minden alkalommal egyre jobb lesz!:) Ha arra vársz, hogy majd idõvel, akkor lehet úgy jársz, mint kereszt anyám, hogy csak zacskós levest tud, meg pizzát rendelni a gyerekeinek, mert ha neki áll fõzni, abban nem sok köszönet van!:D
Én még csak 17 vagyok de itthon folyton nyaggatnak hogy megtanulhatnám végre >< Tudok csinálni max rántottát és ennyi xD Amúgy szerintem nem gáz, sosem késõ megtanulni, meg sztem nincs benne a létszükséges dolgok között...van olyan pasi aki a focit nem szereti, akkor lehetnek olyan nõk akik fõzni nem szeretnek..
Háááát nem tudom, h ezen mit kellene annyira sokat tanulni, persze egy jó szakács, ill. háziasszony, az más, de alapvetõ fõzéshez nem kell túl nagy tehetség sztem. Nekem sajnos mind a két szülõ súlyosan lebetegedett (mozgásképtelen), így nem csak, h magamnak, de nekik is kellett (kell) fõznöm, és hát pl. megnéztem egy receptet az interneten, és egyszerûen azt csináltam, ami ott le volt írva, és nagyrészt teljesen zökkenõmentesen ment, most meg már mondhatni belejöttem, tehát kategorikusan azt, h "Én NEM TUDOK abszolút fõzni" azt sztem senki nem jelentheti ki, mert egy kis, minimális ügyességgel sztem bárki el tud készíteni hétköznapi ételeket;) 26/F
Én vagyok az új asszonyos :) Nah ennek kb az az értelme, hogy ha akkor kezd valaki fõzni, mikor nagyon muszáj, akkor abba az esetek többségében bele lehet tojni, de nagyon magasról. Nekem 14 évesen kellett megtanulnom és egyáltalán nem bánom, így hogy már több mint 10 éves gyakorlatom van a konyhában is, van amit elrontok, nemhogy egy kezdõ. az alapokat nem nehéz elsajátítani, de ahhoz, hogy valaki jól is fõzzön, ahhoz kell egy kis gyakorlat. Ha a párod hízott, az nagyon jó, akkor van érzéked a fõzéshez, ami nem minden mai hölgyemény esetében igaz :)
Én is gáznak tartom, legalábbis nem szívesen lennék a majdani párod..Hacsak nem egy Rotschild vagyok. :-)
Szerintem nem gáz, de egy férfi, aki a párod lesz szívesebben veszi, ha tudsz fõzni. Természetesen nem tudsz mindent, dejó ha az alapvetõ dolgokkal tisztában vagy.
nem gáz, de nyilván nem ártana ha elkezdenél gyakorolni, de ha kiírtad a kérdést lehet te is így gondolod. szerintem egy nõnek azért illik tudnia fõzni, alapszinten legalább. én fiú létemre fõzõk úgy vagy jobban mint a velem egykorú lányok, de mikor albérletben laktam rá is voltam szorulva... anyukád is örülne ha besegítenél, meg persze a leendõ párod is. hajrá! 23f
Semmi gond, majd, ha szükséged lesz rá, megtanulod! Én 47 vagyok, annak idején csak 27 éves koromban (lányom megszületésekor) kezdtem el rendszeresen fõzni és persze ezzel egyidõben sütni-fõzni tanulni. A családban népszerû, finom falatokat tudok készíteni (úgyse ismer senki, tehát nem szerénytelenség), azonban a mindennapi ételek fõzése számomra robot. Meg is tanítottam a férjeimet is szakácskodni, így idõnként mentesülök alóla:)
Én is 23 vagyok és nem mondanám, hogy jól tudok fõzni és nem is szeretek, de azért pár dolgot el tudok készíteni. Egy szelet húst megsütni, valamilyen rakott ételt készíteni, egyszerûbb süteményeket. Ebben az gáz, hogy anyukádra vagy utalva. Eléggé önállótlanságnak tartom, hogy ennyi idõsen is mindig anyukád fõz. Nem vagy már kisbaba. Ha elutazik 2 hétre, végig rendelsz kaját vagy koplalsz?
Én receptek alapján kezdtem el fõzni, minden sikerült. Azóta szakácsnak tanulok. :D
Hát nem is tudom... nem annyira, de károdra nem válik ha tudsz egy-egy dolgot. Még én is összetudok dobni egty rendes ebédet :D És igen recept alapján bármit el lehet készíteni még ha nem is "*****"-os lesz 14/f =)
szerintem is kicsit fura, de még nem gáz. :) fiatal vagy majd eljön az ideje, fõleg ha próbálkozol is, az még jobb.
Aki nem akar idejekorán gyomorfekélyt kapni az instant sz*roktól, kutyagumiktól, az jobb, ha valamit azért konyít a dolgokhoz.Meg valami jó kis ételallergiát is, mert az se véletlenül alakul ki. Az ilyenket mondjuk akkor tudom sajnálni, mikor beledobják õket a mélyvízbe, aztán csak fuldokolnak, mert rájönnek, hogy receptekbõl nem mindig lehet mindent elkészíteni.A gyerekének meg egy jóideig nem fog tudni szintén plasztik kaját adni, mert csak ott érzi meg igazán az ember, mi mindent tudna olcsóbban és finomabban megúszni, amiben mellesleg nincsenek rákkeltõ anyagok.
még hogy nem válóok... nagypapám mondogatja gyakran, hogy ha nincs nagyim szilváspitéje, már rég elválnak...(mindig azzal békiti meg)
Epp, hogy a mai vilagban nem ego ez, regen az volt. De en sosem ertettem ezt a nem tudok fozni szoveget. Szerinted mas hogy foz? En is neha receptbol nezem, nem mindent tok magamtol fozok. Szoval nem ertem...ez nem lustasag inkabb?
Ja és természetesen nem fog senkit elhagyni a párja azért mert nem fõz rá esetleg, de egyszerûen jól esik a másiknak kedveskedni ezzel. Meg én is jobban szeretem a saját fõztömet megenni mint egy olyat amibe ki tudja hányan köptek bele, meg milyen szaros kézzel panirozták a húsokat.. mert sajna a nagy ételszállito cégeknél nem ritka az ilyen , tapasztalat;) A párom meg pék volt, úgyhogy a kenyeret is magamnak sütöm:D:D
utolsó: az, hogy fõzõl magadnak és a párodnak nem jelenti azt, hogy csicska vagy. Nálunk pl együtt is szoktunk, vagy csak én, vagy csak a párom, mivel mindketten tuudnk és szeretünk is fõzni. És jól esik mikor megdicséri a fõztöm, és látom milyen jóizüt kajál belõle. Nem érzem csicskának magam.
szerintem nem gáz, ez életvitel kérdése, minthogy tudsz e fára mászni, vagy vezetni vagy sem van e kocsid vagy sem, akarsz e kutyát vagy sem ha megpróbálod tudsz fõzni, csak ne sózd el és ne kozmáld oda :) recept nem kell amúgy meg van gyors kajálda is meg házhoz szállítás, és zsíros kenyér meg tasakos leves ha szeret a párod ezért nem fog elhagyni, ennyi erõvel te is elhagyhatnál valakit csak mert nem tud fõzni mért pont a nõ legyen a csicska? a pasik azokat csak kihasználnák vannak jól fõzni tudó és érvényesülni akaró pasik is, papucsok is :)
Szerintem csak Te épülsz, gazdagodsz vele, ha tudsz fõzni, illetve valahol szerintem lelki ( nem csupán testi) igénytelenség, ha nem tud egy nõ fõzni. A pénztárcáról meg nem is beszélve.Hiába dívik manapság a fast - food rendszer, én méregdrágának tartom - pedig megtehetném - mégse élek vele, mert 1.olyan kis adagot adnak, ami mellé még kell ennem vmit, hogy jóllakjam, 2.nem tudom hogyan, milyen körülmények között készül ( hiába esküsznek sok helyen a minõségre, ott is csak emberek dolgoznak, igényesek-igénytelenek egyaránt és végezetül 3.lehet, hogy én történetesen ebédelek, de a családomnak akkor is kell fõzni, és inkább készséggel megteszem, párom imádja a fõztömet, és bizony jól tud esni, mikor egy-egy fogást õszintén megdícsér...pedig válogatós.
"Ezért szereti a legtöbb pasi az anyja fõztjét, mert az új asszony nem sokat tud :) " Kezdõ "háziasszonyként" recept alapján tudok olyan jól fõzni-sütni, hogy páromra 20 kiló ment fel 1 év alatt mikor összekerültünk:D 19:16-os voltam

Érdemes úgy elmenni érettségi után szakács tanfolyamra, hogy még nem tudok főzni?

Legjobb válasz: Egy barátom elment és ahhoz képest, hogy a nulláról kezdte, igen jól beletanult.

Egy barátom elment és ahhoz képest, hogy a nulláról kezdte, igen jól beletanult.
Ja és elég gyorsan.
Szerintem érdemes. Egyébként sokan azt hiszik magukról, hogy tudnak, pedig nagyon sok dolgot rosszul csinálnak. Neked legalább nincsenek rossz beidegzõdéseid.
A kérdező hozzászólása: Az tuti :D ... és lányként mennyire vészes a szakács szakma? Nem biztis, hogy ebben szeretnék elhelyezkedni mondjuk, mert egyetemre is kéne menni, de elõtte gondolkozom. Vagy mi érné meg, ami szakma ... kozmetikus, pincér? Pincérként van esélyem suli mellett munkát találni mondjuk?
Attól függ, ha kitanulsz egy kozmetikus/mûkörmös vagy fodrász szakmát, hogy ki tudnád e alakítani a vevõköröd. Ami azért nem hátrány, mert amíg szalonban nem is, de magánemberként tudsz dolgozni. Ha suli mellett szeretnél "pincérkedni", számít hogy mennyi a heti óraszámod, de szerintem ez inkább az adott munkahelytõl függ, mennyire idõhöz kötöttek.

Szerintetek gáz, ha 15 évesen még nem tudok főzni?

Anya azt mondta, ? ennyi id?sen már simán f?zött a családra meg hogy n?vérem is már 14 évesen pizzát sütött...

Legjobb válasz: Nem az. Lassan elkezdhetsz ilyeneket megtanulni hogy hogy fõzöl ki tésztát,hogy pucolsz krumplit,hagymát,hogy vágos fel a húst,de ennyi.

Nem az. Lassan elkezdhetsz ilyeneket megtanulni hogy hogy fõzöl ki tésztát, hogy pucolsz krumplit, hagymát, hogy vágos fel a húst, de ennyi.
Szerintem nem gáz, de a saját érdekedben nem árt, ha néhány dolgot megtanulsz fõzni, mire elköltözöl. Engem nem tanítottak meg fõzni, 24 évesen költöztem el otthonról és igencsak drága volt a tanulópénz.... Hiába kerestem jól, a pénz kifolyt a kezem közül és fõleg készételekre, amitõl csak a hátsóm hízott... Próbáltam fõzni, de sokszor önthettem a vécébe, annyira ehetetlen lett.
Szerintem nem az, egyébként nekem ugyanezt mondja anyukám amit neked a tied, hogy õ is meg a nõvérem is ennyi idõsen már fõztek. Én is 15 vagyok, de én nem izgulok a fõzés miatt, már milliószor láttam anyukámat fõzni, sokszor be is segítek, ha éppen nem tanulok vagy takarítok.
Ah dehogyis gáz, ahhoz képest elég sok mindent készitesz már. En is ennyit tudtam 15 éves koromban. Amikor férjhez mentem, akkor kezdtem beletanulni a fõzésbe, ami már teljesen szuper lett. Kitartás mindig az interneten keresgess egyszerü recepteket és készitsd el, ha van egy kis idõd. Ritka az, aki 15 évesen már tud fõzni.
Nem gáz. Régen megvolt az a családi idill, hogy a kisunoka ott ült a nagyi mellett, és leste, mit hogy kell csinálni, de ma már sok-sok ennél érdekesebb elfoglaltságot is talál az ember. Fõzni akkor kezdesz el magtanulni, amikor rákényszerülsz vagy pedig ha simáén van benned ez iránti érdeklõdés. Az én anyukám több, mint fél éve külföldön van, szóval nincs már, aki meleg kaját csináljon, szóval elkezdtünk a tesómmal próbálkozni, vannak már dolgok, amik ehetõre sikerülnek, bár igaz, mosogatni utálunk, így csak heti egyszer-kétszer eszünk meleg kaját (a többi napon müzlizünk meg szendvicsezünk, esetleg, ha épp nem akarunk spórolni, rendelünk pizzát. :) Én 21 vagyok, õ 23.
Nem mert ma a suli mellett nincs annyi szabadidõd mint régen. Majd idõvel akár nyári szünetben megtanulod.
25 vagyok, és most tanulok, nagyon jól megy. Én csak azért nem akartam megtanulni fõzni, hogy másra ne kelljen.
15 évesen még én sem tudtam fõzni, nem volt rá szükségem, anyukám mindent megcsinált. Aztán amikor férjhez mentem, akkor pillanatok alatt megtanultam szakácskönyvbõl, és telefonos segitséggel fõzni. Elõször egyszerûbb ételeket, de ma már bármit gond nélkül megfõzök, sütök.
Én 27 éves vagyok, mégsem tudok fõzni. :D
A kérdező hozzászólása: Remélem :) Mondjuk ha úgy nézzük, azért nem kell annyit tanulnom, ráadásul néha úgy írok 4es-5ös dogákat, hogy nem is tanulok rá. Szóval szerintem nem lenne akkora nagy gond, ha néha így suliidõben is délutánonként fõzõcskéznék...már ha a szüleim megengednék.
Nem gáz, csak nekem fura. Én csak 3 évvel vagyok nálad idõsebb, de emlékszem, hogy már ilyen 11-12 éves koromban rendesen tudtam fõzni leveseket, apróhúst, persze akkor még a sütõt nem én indítottam be. Most már komplett menüt elkészítek. Sosem voltunk egy nagy fõzõs család, kiskoromban csak a mamám mondta, hogy segítsek összevágni ezt, meg azt és fokozatosan belejöttem. Szerintem azért legalább egy levest tudj összedobni, vagy valami tésztát. Nekem már nincs annyi idõm fõzögetni, mint régen, de a kész kajáktól csak hízom, meg még éhesebb vagyok a hozzáadott cukor, meg fehér liszt miatt, szóval nekem nem válnak be.
Szerintem se gáz.. De amikor van kedved, fõzzél nyugodtan, sikerélményt ad. Ha nem sikerül túl jól, az sem tragédia, gyakran fõzõknél is elõfordul... Arról nem is beszélve, milyen kincset fogsz majd érni késõbb a párod, anyósod szemébe...:) ) Még mindig többre becsülnek egy házias lányt, mint egy plázacicát...:) )
Én 15 évesen már tudtam, de ha nem tudsz, nem tudsz, majd lassan megtanulod, ha van kitõl, és szükség lesz rá. Sok 15 évest ismerek, aki még teát sem tud, ha már kérdezted, mennyire gáz. Nekik nem is muszáj, sõt, van, aki kikéri magának, hogy õ meg a fõzés... és elmegy kajáldába. Minden család más. Nekem mindegy, te mikor tanulsz meg fõzni, de tanácsként: próbáld meg tanulgatni, késõbb nagyon jól fog jönni. Én 19 évesen a koleszon már mindent fõztem, a csoporttársaim nem tudtak, max tükörtojást-ilyenek. Hét közepén már nem volt pénzük, én kényelmesen elvoltam a székely káposztán napokig, vagy nagy adag krumplistészta, rizs akármivel... (amit órák között meg tudtam csinálni, nem volt sok idõm fõzni, közben meló is). 21 évesen háziasszony lettem, és a férjem mondta, hálát ad az égnek, hogy tudok fõzni... Szóval érdemes megtanulni :)
16évesen ennyit se tudok fõzni:S legjobbarátnõmön mindig csodálkozok hogy milyen tapasztalt már õ 15éves. én pedig 'nagyon szõke' vagyok a fõzéshez mindig akkorákat röhögünk rajtam h milyen béna vagyok xd de hát ez van:S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat (: Majd megpróbálok tanulgatni. Mondjuk eddig is kísérleteztem már, kisebb-nagyobb sikerekkel xD De azért remélem, hamar belejövök :D


Nem tudok főzni 19 évesen. Más hány évesen tanult meg?

Párom szeret f?zni, azt mondta majd megtanít. Szüleimmel lakom, ?k f?znek. Sütni tudok, és szeretek, de f?zni nem. Esetleg levest.

Legjobb válasz: Én sem tudok igazán fõzni, nem érzem még szükségét megtanulni. 1-2 alap kaját tudok és annyi, nálunk anyu meg nagymamám is fõz. Szerintem nem maradtál még le semmirõl :) Ha meg a párod azt mondja, akkor majd megtanítgat :) 18/L

Én sem tudok igazán fõzni, nem érzem még szükségét megtanulni. 1-2 alap kaját tudok és annyi, nálunk anyu meg nagymamám is fõz. Szerintem nem maradtál még le semmirõl :) Ha meg a párod azt mondja, akkor majd megtanítgat :) 18/L
Én vendéglátóba jártam, így már 15-16 éves korom óta tanulok fõzni. Elég sok minden sikerül már, és a párom is imádja a fõztöm, pedig õ szakács, így néha nehéz neki fõznöm. De nem ciki, hogy te nem tudsz fõzni és semmirõl nem is vagy lemaradva. Azért próbálgasd néha, hátha kedvet kapsz hozzá!
én kb. 20-21 évesen tanultam meg fõzni.. elkezdtem diétázni és ez késztetett rá, nem vártam el anyámtól hogy még külön fõzzön nekem is 22/F :D
Hát én mikor terhes lettem 24 évesen tanultam meg fõzni. Elõtte csak pár dolgot tudtam. De nagyon hamar bele lehet tanulni. Nem vagy lemaradva semmirõl. Ráérsz még fõzni ha családod lesz:)
Na akkor ezt kapd ki: Édesanyám 19 évesen ment hozzá édesapámhoz. Elsõ közös hétvégéjükön elmentek bevásárolni. Se szatyor, se kosár nem volt náluk, és akkoriban még nem lehetett a boltban nejlonszatyrot kapni a pénztárnál, úgyhogy felpakoltak, teletömték az összes zsebüket meg az összegombolt kabátjaikat, el lehet képzelni, hogy úgy néztek ki, mint két karácsonyfa. Majd ezzel a felszereléssel beszédültek egy könyvesboltba és kértek egy szakácskönyvet. :) Ekkoriban történt az is, hogy édesanyám fölhívta az anyukáját és megkérdezte, hogy honnan lehet tudni, ha fölforrt a víz. :) Aztán belejött, apukám is túlélt minden kezdeti nehézséget és mondanom sem kell, hogy odavagyunk a fõztjéért. Egyébként meg egy nem ördöngösség a fõzés, aki szeret enni, annak gyerekjáték ráérezni a fõzésre.
Tanulás mellett több szabadidõd van, mint munka melleett, tanulj csak meg fõzni most. Én évekig tanultam, mindig egy-egy eljárást tökéletesítettem, legkésõbb a hús sütést tanultam meg. 16-tól 22 éves koromig tanultam meg sütni-fõzni fokozatosan. Egyedül, mert a tanításból mindig az lett, hogy másik csinálta gyorsan, én meg a lényegrõl maradtam le, míg a krumplit pucoltam.
1. vagyok Alap kaják szerintem bõven elég, ilyen hogyx fõtt meg sültkrumpli, rántott hús, rántott meg tükörtojás, rizst vagy tésztát kifõzni. Ezek tényleg nagyon könnyûek és majd késõbb megtanuljuk a változatosabbakat. Amúgy ha a nagyszüleink korában élnénk, valóban ciki lenne, de mostmár minden sokkal fejlettebb, készhez kaphatóbb, így nem vagyunk rászorulva.
Én sem tudok fõzni :) otthon lakok, anyukám fõz :) Jó, elméletben egy csomó mndent meg tudok csinálni, és ha magamra lennék utalva nem halnék éhen mert akkor már gyakorlatban is fõznék :) 20/L
Én 17/L vagyok. Itthon nekem is kell segiteni a konyhába, viszont ha egyedül vagyok itthon, csak akkor fõzök. De én is csak olyan alap kajákat, meg amit nagyon szeretek, azt el tudom késziteni. Miota párkapcsolatban élek, azota vagyok a "konyha nõje" :DD (ez viccesen hangzik), mert ha együtt fogunk élni a páromal, muszály leszek fõzni, addig kell megtanulnom.
Én akkor tanultam meg fõzni, amikor összeköltöztem a férjemmel, 22 évesen. Addig csak recept alapján ment, de sose csináltam, mert útáltam. Mostmár csak kitalálni nem szeretem a menüt. Egyáltalán nem tragédia ha nem megy neked a fõzés, majd beletanulsz a saját hibáidból (nem rosszindulat, de mindig tanul vmi ujat az ember). 24 L
Nagyon elszomoritó, amit egyik-másik közel huszonéves"böske" leir a fõzési tudományát illetõen.És még büszke is rá.Azt viszont nem irta ide, hogy mikor, és kitõl tanulta meg a lábát szé..enni.Pedig forditva kellet volna, igentisztelt "bözsikék"!!
igaza van az elõttem szólónak..
majd megtanulsz:)
Mindkét szülõm szakács, szóval 12 évesen én már nagyban sütöttem-fõztem.
(tegnapelõtt 14:18)-vagyok. Kedves kérdezõ, sütni tudsz? Van , aki hamarabb tanul meg sütni, mint fõzni :) Én nem tudok sütni :((( tegyük hozzá, anyum nem is engedi, hogy süssek. De igy sose tanulok meg. Mindig azt mondja, figyeld hogy kell. Mindig nézem, mégsem enged sütni. :S
Egy fél hónapja múltam el 20 éves!Intenziven 3, 5 hónapja fõzök egész jól megy már!Nagyon könnyû megtanulni és ha majd ráérzel mindent nagyon könnyûnek fogsz találni majd meglátod!Nem egy nagy ördöngösség elõtte rám is anyukám fõzött!csAK TALÁLD FEL MAGAD!
Ha születik majd egy gyerkõcöd és el akarod látni minden finomsággal pikk pakk megtanulod:) üdv a.
12 éves korom óta sütök, fõzök. imádom..ebben kiélhetem a kreativitásomat, amit a férjem nagyon díjjaz.. :) 24/L
Nehogy problémázz már ezen! Ha nem maradtok éhen egyik nap sem a közös életetek kezdetén, akkor minden rendben. ;) Olvasva a kommetjeidet is, szerintem érdekel a dolog, érzéked is van hozzá, tanítómestered is lesz, úgyhogy fel a fejjel! ;) Minden rendben van, de különösen rendben lesz, hidd el! (Akkor lenne baj, ha 20 év házasság után sem tudnál egy, teszem azt, tejbegrízt összehozni.)
A kérdező hozzászólása: Recept alapján 1-2 kaját meg tudok csinálni, éhen nem maradnék, de azért kicsit cikinek érzem. De persze most a tanulás az elsõ, meg hogy utána munkahelyem legyen. Ráérek utána fõzöcskézni.
A kérdező hozzászólása: Válogatós vagyok nagyok, sok olyan ételt nem eszek meg amit az átlagember igen. Pl lecsó, pörköltek stb. Persze azért ezeket is meg akarom tanulni, mert a párom szereti.
A kérdező hozzászólása: Fõiskola mellett majd talán több idõm lesz, most még az érettségire készülõk. (Nem buktam meg, 5 osztályos ez a szak amire én jelentkeztem, és év vesztes vagyok.)
Kezdetnek bõven elég, ha recept alapján megtudsz fõzni. Igazából késõbb ezt tökélesíted majd, és szerzed meg hozzá a rutint. Jó pár éve fõzök már (nagyon szeretek is a mai napig), de mindig tanulok valami újat. Én mondjuk sose recept alapján fõzök, hanem saját ízlés szerint, többnyire majdnem minden kaja adja magát, hogy hogy kell elkészíteni, ha mégis elbizonytalanodok gyorsan megnézem neten a receptet. Szerintem mindenki tud fõzni, max nem akar vagy nem mer.
12 évesen , sõt már elõtte is könnyebb dolgokat fõztem, mert muszály volt, külömben én, és a 2 tesóm éheztünk volna a kedves édesanyám jóvoltából. Sokszor nem sikerült, vagy még ehetõ volt, megettük, de egyre jobb lesz. Volt olyan, hogy a karfiolt kirántottam simán, és nem fõztem meg elõtte :S de nem olyan nagy ördöngõsség.
A kérdező hozzászólása: Apukám is imád fõzni, minden nap 2-3 fogásos ebédet fõz (az mellékes hogy felét kidobjuk), párom meg hétvégenként fõz egy 18L-es bográcsban a családnak.
Azért azt nem árt tudni, hogy a férfiak imádják, ha egy nõ jól tud fõzni. Tizenévesen még nem tragédia, ha valakinek nem megy, de azért attól ki szoktam akadni, hogy 20-30 körüli "celebek" a tévémûsor kedvéért vesznek kezükbe életükben elõször fakanalat. Na, az már szerintem ciki!
A kérdező hozzászólása: Anyukám sem tud jól fõzni, sõt a nõvérem sem egy házi tündér. Mamám viszont igen. :) Gondolom h nem azért fog elhagyni a párom mert nem tudok fõzni. :D Majd õ megtanít, hogy ne haljunk éhen ha összeköltözünk. :)
Nekem mindig segítenem kellett anyukámnak a konyhában. Mindig egyre több és nehezebb dolgot bízott rám. Emiatt néha nagyon utáltam, hogy nekem be kell kevernem a palacsinta tésztáját és csak utána mehetek a barátnõmmel játszani. Késõbb már a sütést is átvettem tõle, mert megszerettem. Komolyabban kb. 14 éves koromban fõztem, mivel a szülõk dolgoztak, az öcsémnek meg nekem enni kellett. Persze azért nálam is volt szétfõtt tészta, paprikás krumpli, odakozmált pörkölt... De tény, érdemes az alapokkal kezdeni, ha már ezek teljes magabiztossággal mennek, úgyis elkezdesz kísérletezni magadtól is. :)
Szia!"Jó pap is holtig tanul" ugyee? :) Amíg valaki a szüleivel él, nincs "rászorulva", hogy megtanuljon fõzni...esetleg hobbi szinten, szórakozásból összedob egy-egy könnyû kaját.Én 18 évesen költöztem össze a párommal, azóta minden nap fõzök rendszeresn.Azóta eltelt 6 év, tehát volt/van idõm fejleszteni a tudásomat :) és próbálkozom újdonságokkal is.Na nem ilyen bonyolult dolgokat gyártok, a magyar konyha egyszerûbb ételeit, a tésztaféléket, grillezett finomságokat szeretjük(kivéve a húst, mert az sosem ettem) Szóval majd fokozatosan belejössz, nem kell megijedni a feladattól!Az meg külön szuper, hogy a párod szeret fõzni...olyan jó, a férfiak általában ügyesen boldogulnak a konyhában!
Bocsi, most látom, hogy tudsz sütni :D Neharagudj

Ki hogyan szokott sütni, főzni, illetve párolni? Kaptam egy ránézésre szuper gépet (Tefal-Vitacuisine) Csak sajnos még nem tudom használni. Használ valaki ilyet mondjuk párolásra?

Legjobb válasz: Õszinte leszek: nekem is volt hasonlóm,kaptam ajándékba,de pár használat után állt 1 évig a szekrénytetején majd továbbajándékoztam,hátha más hasznát veszi. Én amit próbáltam benne párolni,ízetlen lett,rengeteget is fogyasztott a gázhoz képest,így nem szerettem meg. Én maradok a hagyományos sütés fõzésnél.

Õszinte leszek: nekem is volt hasonlóm, kaptam ajándékba, de pár használat után állt 1 évig a szekrénytetején majd továbbajándékoztam, hátha más hasznát veszi. Én amit próbáltam benne párolni, ízetlen lett, rengeteget is fogyasztott a gázhoz képest, így nem szerettem meg. Én maradok a hagyományos sütés fõzésnél.

Égő hogy 17 évesen nem tudok főzni? Ha nyáron megtanulok még lehetek jó háziasszony? Más hány évesen tanult meg?

Legjobb válasz: Nem égõ,de ha megtanulsz fõzni az dicséretes.Legyen sok örömöd benne.

17 évesen, ha a szüleidnél laksz, nem ciki. Ahogy írta is valaki, akkor ciki, ha saját háztartásod van, és nem tudsz fõzni. Ez viszont nem csak ciki, de rém egészségtelen is. Nem szabad ezeket a gyilkos készkajákat enni, még ha meg tudod fizetni, akkor se. Lehetõleg mindent állíts elõ te magadnak. Egyébként meg bármikor meg lehet tanulni fõzni. Én férfi vagyok, sajnos egyedül élek. 40 éves korom után költöztem távol az anyukámtól, addig pár utcára laktam, és hazajártam kajálni. Most már nem tudok, de azóta fokozatosan belejöttem a fõzésbe, és szeretem is. Egyre jobbakat csinálok, meg mindig felfedezek valami új dolgot a neten. Ez egy teljesen jó elfoglaltság.
Nem égõ, de ha megtanulsz fõzni az dicséretes.Legyen sok örömöd benne.
Anyósom akkor tanult meg mikor összeköltözött apósommal. Anyu már fiatal korában is tudott. Persze nekem anyu fõztje a finomabb, de anyós is jól fõz. Amúgy pár alap dolgot megtanulsz valakitõl(pl. rántás, hagymapirítás) utána pedig már egy részletes, jó minõségû szakácskönyvbõl bártan fõzhetsz.:)
Ez aranyos kérdés :) dehogy égõ, sok háziasszony, feleség nem tud fõzni egyáltalán. Jó, hogy ez téged érdekel. Én nagyon sok örömet találtam a fõzésben, nem úgy tekintettem rá, hogy kötelezõ, magam és a párom miatt csináltam és néha ha jöttek hozzánk barátok, szülõk, miattuk. Jól esett az elismerés, hogy megérte dolgozni. Egy nyár alatt úgysem fogsz megtanulni mindent, ez szerintem folyamatosan jön és ne szegje kedved, ha valami nem sikerül, ezen mindenki átesik.
nem égõ. nekem se tud nagyon sok barátnõm. én viszont imádok :) fõleg azért mert anyum zsírosan szeret elkészíteni mindent, de én nem nem akarom azt enni, szóval magamnak kell csinálni. ne izgulj, kezdj egyszerûekkel (pl. tojásrántotta) aztán majd belejössz ;) sok sikert! :) 16/L
21:04 ez tök jó! nekem unokaöcsém 12 éves és õ is tud már ezt azt. fõleg sütiket, ugyanis mamája cukrász, és eléggé ráütött. szóval õ is ügyes srác! :) meg egyik volt osztálytársam is 7.ben már saját tortákat hozott suliba. szóval hajrá srácok! :D
Mindenki tud fõzni, csak neki kell állni. Max eleinte szakácskönyvbõl. Engem sem tanított soha senki, meg nem is mondtam rá olyat, hogy: fõzni tanulok. Nekiálltam, és kész lett a kaja. Hol jobb, hol rosszabb. 17 évesen már én fõztem otthon majd minden nap. De amúgy ha otthon laksz nem gáz egyáltalán. Csinálni kell ;)
Én is 17 vagyok, és én most tanuloom:)
Most ha azt mondom, hogy 17 éves srác vagyok és 15 éves korom óta meg tudom fõzni a legalapabb dolgokat, mint pl.: húsleves, csirkepörkölt, oldalas és még rengeteg mást akkor ahhoz mit szóltok? xD Azóta a cukrász vénámat próbálom tökéletesíteni...hát ízre már finom, csak még a díszítésen kell csiszolni.
Szvsz nem sok 17 éves tud fõzni, de az igenis gáz ha valaki úgy költözik el otthonról hogy nem tud.
Szerintem egyáltalán nem ciki.Én már 13 évesen sütöttem, de gondolom nem holnap akarsz férjhez menni, szóval még bõven van idõd megtanulni a nélkülözhetetlen fogásokat. :)
Hagyd a fenébe, mi férfiak úgyis jobban fõzünk!:D
Én 22 évesen tanultam meg, mikor kisbabám született és itthon maradtam vele. Elõtte tanultam/melóztam, szinte nem is volt szabadidõm és egyszerûbb volt étterembe mennünk a férjemmel. A baba mellett több idõm lett és nekiálltam. Tényleg csak az nem tud fõzni, aki nem próbálja meg. :-) Nekem sajnos nem volt anyukám, édesapám nevelt fel, így senki nem tudott fõzni tanítani, egyedül kellett belevágnom. De manapság már olyan jó kis szakácskönyvek vannak, annyira részletesek, hogy ez nem okozott gondot.
Hát, ha az az életperspektívád, hogy gyorsan férjhezmész, szülsz x gyereket és háztartásbeli leszel akkor gáz. Ha tovább akarsz tanulni, majd karriert építeni, akkor nem égõ.
nem égõ, mit gondolsz mire van a sok por, meg konzerv? XD Bedobom a mikróba, két perc és kész xD De az fúúúj :P Én is 17 vagyok, bár én tudok fõzni :D Nagyon hamar meg lehet tanulni, ha van érzéked hozzá. Én szemre ész nélkül csinálom mindig, de mindig jól jön össze :D A családom olyan, hogy a pörkölt, galuska, húsleves, paprikáskrumplin kívül semmi nem étel... vagyis volt, most már ott tartunk hogy "nem igazi étel, de ehetõ" megreformáltam a házi konyhát XD Jó tanács: ne pontosan kövesd a receptet, lehet hogy nem a te ízlésed :D én amibõl tudom mennyi is az annyi, nem írok mennyiséget a füzetembe, csak szemre ész nélkül :D
Én 33 vagyok, most mentem férjhez, és nem tudok fõzni. De nem egy nagy történet, szakácskönyvbõl mindent meg lehet csinálni.
Én 10 éves fiú vagyok de tudok vagy 50receptet.Tanulj meg Te is.Elõször egyszerûbbeket többször és majd megjegyzed.Olvasgass a neten, könyvekben recepteket. Leld örömed a fõzésben!
Az elõttem szólók szinte mindent elmondtak. :) Elég megtanulni pár alapreceptet, a többire pedig te is rájössz. Én soha nem tanultam, anyukámat néztem és próbáltam neki segíteni. Ha egyedül fõzök mindig érzés alapján csinálom. Az alap kajákat és a többi nem túl bonyolult ételt meg tudom csinálni, igaz nem egy ötcsillagos menü. :D A sütikkel pedig úgy vagyok, hogy 10%-a szép és finom, 80%-a ronda de finom, a maradék 10% megoszlik a ronda és nem finom, és a szép de ehetetlen közt. Valami nagyon jó, más kevésbé. Pl. karácsony környékén háromszor sütöttem mézeskalácsot, kétszer isteni volt, a harmadik tésztáját viszont elrontotam, mert túlfûszereztem. Ha valami nem sikerül, ne keseredj el, nem mindig lesz tökéletes-Gordon Ramsey-s-5*os menü, de nem az számít. A fõzés öröme ugyebár(amíg nem mérgezõ) :D Receptekkel pedig tele van az internet, a szakácskönyv, az újságok, meg persze rokonoktól/barátoktól is lehet tanulni. Itt is találsz jó recepteket és ismerkedhetsz azokkal akik szintén fõzni tanulnak: http://www.fozniakarok.hu/
UI: elõször megéri elolvasni a Konyhai kisokost, sokszor hasznát veszi az ember :)
Nem ciki, márcsak azért sem, mert meg akarsz tanulni...hajrá...nem nagy ördöngõsség...az lenne ciki, ha meg sem akarnál, és olyan pasira vadásznál, aki aládtenné a kacsalábonforgót.
nem ciki. Én már 10évesen próbálkoztam a fõzésseel mamám segítségével. Sajnos õ 2001-ben meghalt, utána anyutól tanulgattam, majd szakácskönyvbõl egyedül próbálkoztam kisebb nagyobb sikerrel. Most 25évesen külön költöztem, és saját háztartást vezetek, 2naponta fõzök és minden hétvégén valami új sütit sütök. Szóval még ráérsz. Tanulgas és majd kialakul
a mindmegette.hu azért jó mert írnak véleményt
én 14 évesen sütöttem:D
amúgy a http://www.mindmegette.hu-ról könnyû elkészíteni:) ha normálisan le van írva a recept:D
van, aki 25, vagy negyven évesen tanul meg. Tanulni sosem szégyen. Szerezz egy Horváth Ilona Szakácskönyvet, és már tudsz is. Komolyan.
a http://www.tutireceptek mindig sikerül.
én 23 évesen, de bele csak 40 évesen jöttem.
Arra viszont figyelni kell, hogy a család elõtt általában a rosszabb formádat kell mutatni! Hallgass rám! Én már beleestem ebbe a hibába és mikor jóanyám nincs itthon nekem kell fõzni, mivel a többiek még egy teát sem tudnak megfõzni. Nem kellemes érzés a fél napot a konyhában tölteni és látni, hogy 30 perc alatt elpusztítanak mindent... :) 21:04 voltam
Engem a nagyim tanított, aki hivatásból is szakács volt. Nagyon sok ételt el tudok készíteni, de a párom is nagyon jól fõz, így inkább hagyom õt érvényesülni.
Az elõzõ vagyok, a korom lemaradt... 21/F
Egyaltalan nem ciki, meg fozhetsz eleget ha mar muszaj
14/L voltam

Mennyire gáz, ha 15 évesen nem tudok főzni? Hogy tanulhatnék meg?

Eddig még csak sütiket mertem kipróbálni, azaz eddig életemben kb. 3x csináltam teljesen egyedül sütit, ebből kétszer amerikai csokis süti, ami nem valami nagy dolog, mert csak a hozzávalókat kell összekeverni, golyókat formázni belőle, majd összelapítani, h ilyen kis korong legyen és megsütni, de nekem még ezt is sikerült elrontanom..mert valamiért amikor másodjára csináltam, a sütőben fogták magukat a korongok és így szétfolytak, pedig mindent a recept szerint csináltam o.O pár napja pedig sima csokis muffint akartam csinálni, azt is ugyanúgy csináltam, ahogy a receptben le volt írva, mégis olyan hülye íze lett...bár anyáék szerint finom volt, de szerintem tök ugyanolyan íze volt, mint az 5 perces mikrós kakaós sütinek...szóval szar. miért van az, hogy ugyanúgy csinálom, ahogy a receptben le van írva, mégis rossz lesz? pedig tényleg pontosan kimértem mindent, még ki is pipáltam azokat a hozzávalókat, amiket már beleraktam, akkor mit rontottam el?? 15l

Legjobb válasz: Próbáld meg elõször az egyszerû ételeket, spagettik pl.. De fõzni mindenki tud ám :) Csak követni kell a recepteket :) Majd ha lesz tapasztalatod, már tudni fogod h mit mivel fûszerezz, mivel dobj fel.

Próbáld meg elõször az egyszerû ételeket, spagettik pl.. De fõzni mindenki tud ám :) Csak követni kell a recepteket :) Majd ha lesz tapasztalatod, már tudni fogod h mit mivel fûszerezz, mivel dobj fel.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) de félek, hogy ha még egy nyomi kis sütit is elrontottam, egy normális ételt is el fogok :|
Semennyire, még bõven van idõd elkezdeni tanulni. Tanulni pedig csak gyakorlással lehet, fõzzél, fõzzél, fõzzél. És igen, az elején sok ételt el fogsz rontani, de ez normális, aztán majd egyre jobban fog menni. A lényeg, hogy az elején tényleg egyszerûbb dolgokkal kezd, ne akarj rögtön Wellington bélszínt csinálni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Mit lehet főzni édesköményből? Van egy édeskömény gumóm, de még sose főztem ilyet, nem tudom mit csinálhatnék belőle, milyen fűszerek kellenek hozzá.

Legjobb válasz: Mindenképpen sózni kell, mert egyébként nagyon édes - de ez gondolom nem meglepö :). Lehet nyersen - keresztbe - nagyon vékonyra gyalulva salátának elkésziteni, lila hagymával együtt vagy vegyes zöldségsalátaában - nagyon finom. Ha hosszában negyedeled, akkor a darabokat ki tudod rántani - rendesen panirozni és bö olajban kisütni, csak nem nagyon hirtelen, mert akkor nem sül át - vagy esetleg elötte blansirozd, de csak picit. Lehet a negyedeket blansirozni és utánna rakottan elkésziteni, telföllel és sajttal átsütni. Ha van türelmed, akkor szét tudod bontan rétegeire, és azokat a kis hajó forma darabokat tölteni, amivel akarod - húsos töltelék, sajtos, túrós. Szétdarabolva, kevés vajon vagy olajon megpárolva aromás zöldségkörités.

Mindenképpen sózni kell, mert egyébként nagyon édes - de ez gondolom nem meglepö :) . Lehet nyersen - keresztbe - nagyon vékonyra gyalulva salátának elkésziteni, lila hagymával együtt vagy vegyes zöldségsalátaában - nagyon finom. Ha hosszában negyedeled, akkor a darabokat ki tudod rántani - rendesen panirozni és bö olajban kisütni, csak nem nagyon hirtelen, mert akkor nem sül át - vagy esetleg elötte blansirozd, de csak picit. Lehet a negyedeket blansirozni és utánna rakottan elkésziteni, telföllel és sajttal átsütni. Ha van türelmed, akkor szét tudod bontan rétegeire, és azokat a kis hajó forma darabokat tölteni, amivel akarod - húsos töltelék, sajtos, túrós. Szétdarabolva, kevés vajon vagy olajon megpárolva aromás zöldségkörités.
Héjában sült krumpli a neve (nahát) és nem kell megfõzni sütés elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Tudtam hogy van magyar neve, így már rémlik, csak régebben sosem csináltam ilyet, azért nem ugrott be.

Hogy kell megtanulni fözni? Mikor hogy tanultátok meg feleség vagyok már és nem tudok de szeretnék tudni és mit csináltok a szaggal

Legjobb válasz: Én a férjemtõl tanultam meg fõzni. Én sem tudtam, amikor férjhez mentem. A szagokkal? Szellõztetéssel szabadulhatsz meg.

Én a férjemtõl tanultam meg fõzni. Én sem tudtam, amikor férjhez mentem. A szagokkal? Szellõztetéssel szabadulhatsz meg.
A kérdező hozzászólása: nincs ablak a konyhán sajnos amerikai konyhas és szoba konyha egyben van 1szobas
Kigondolod mit szeretnél enni és megfõzöd. Ha nem tudod hogyan kell, nem láttad a nagymamádtól, stb... akkor fogod a szakácskönyvet vagy a netet és uccu!
Ha van otthon, akkor nagyon jó a szagelszívó. Erre találták ki. Egyébként pedig kezdd innen: http://www.fozniakarok.hu Itt videós recepteket találsz és tényleg teljesen kezdõknek van. Nagyon jó oldal. Én például 13 évesen fõztem elõször, és azóta már profi vagyok, anyukámtól tanultam fõzni és szeretem is csinálni, kiskoromban is érdekelt, úgyhogy mindig ott voltam anya mellett, mikor fõzött. Sok sikert!
vegyél egy alap szakácskönyvet, amit a konyhában lapozgathatsz, mert nincs mindig ott a net. gondoljátok ki a pároddal, hogy mit ennétek, nézzetek körül mi van otthon és kezdj el valamit elõszöl azokból. késõbb már tudatosan vásárolj fõznivalókat. ha valamelyik recepthez konkrét tanács kell, akkor itt tényleg vannak jószándékú segítõk és kérdezz bátran. de, ha leírod, hogy most perpill. mi van otthon, ahhoz is fogsz tanácsokat kapni. bárorság, kitartás, türelem :) )) a siker jönni fog /esetleg egy-két kudarc után...:) )/
Mondjuk az se lenne gond, ha a fõzés elõtt megtanulnál helyesen írni és fogalmazni. Teljesen primitiv, alig érthetõ még ez a pár szavas fogalmazványod is. Egyébként én mindent a netrõl sajátítottam el. Kigondoltam, hogy mit szeretnék enni, megnéztem a receptjét, és megcsináltam. Aztán úgy fél év múlva már a rutin is megjön. A szagokkal meg nem foglalkozok.
Csinálj egy marhahús levest, fõtt húst adhatod tormával, kaporszósszal, fokhagymaszósszal, pár szem fõtt krumplival, másodiknak, de csinálhatsz hozzá paradicsomszószt, vagy gombaszószt is. Ezek egyszerûen elkészíthetõ kaják. Keress rájuk az interneten.www.no-salty.hu, http://www.mindmegette.hu, www.serpenyo.hu
szellõztetni kell sokat, naponta 2x a szobákban és a konyhában fõzés után
hát ha abszolút nem tudsz semmit, akkor javaslom hogy kezd a tojásrántottával.. ha az megy jöhetnek már a rendes kaják fokozatosan (elõsször vmi egyszerû rakottas.. aztán majd ráérzel)
A kérdező hozzászólása: mivel kéne kezdenem disznó meg marhahust szereti a ferjem meg kinai kajcit
Rakott krumpli máshogy: Fözz meg héjában krumplit(mondjuk egy, másfél kilot) Elõtte jól sikáld meg a krumpli héját h ne legyen koszos. Ez akkor lesz jo ha belenyomod a kést és más puha. Fõzd meg a tojásokat(keményre)Forrás után 10 perc. Vegyél egy szál kolbit, de van a boltban az a kis szeletelt kolbi az is jó. Kell még hozzá egy nagy doboz tejföl is, kis trapista sajt. Vegyél egy sajtszószt(knorr)Leirtak alapján készitzsd el. Ha husosabbra akarod kis szalonnaszeleteket is pirits. Fogsz egy jénait, alulra teszel egy kis vajat oljata vagy tejfölt, csak h az alja ne legyen száraz, rá egy sor a felkarikázott fõtkrumplibol(héja nélkül).Aztán 5 föttojás felkarikázva aztán rá a kolbiszeletek, mindenhová jusson és ráöntöd a sajtszószt, aztán 2.réteg krumpli másik 5 tojás szlonna szeletek ha akarsz bele rá a tejföl hogy jol befedje és végül a tetejére reszelt sajt, ezt így veteszed a sütõbe 170-200 fok, kicsit piruljon a teteje, olvadjon el a sajt jo negyed, fél ora alatt kész. Rántott sajt 2 fõre: Veszel 2 camembertet.Elfelezed öket majd azt is félbe ha kör alaku akkor kapsz 4-4 cikket. Liszt, tojás, zsemlemorzsába beleforgatod, aztán mégegyszer mindegyikbe, ügyelj rá h mindenhol legyen panir, ne látszodjon ki a sajt és a végén kicsit nyomkodd rá a kezeddel.Forró olaba tedd bele és forditzsd meg fél, egy perc mulva, kb.2 perc alatt kész.(Ha nem elég piros még egyszer megfordithatod de ne villval mert kiszurod.) Csinálj hozzás krumplipürét vagy hasábot. Majonézes kukoricasalival tálald.1 konzerv kukorica 1 tejföl, 2-3ek majonéz.kevés só, bors.1 kis fej lilhagyma. Összekeversz mindent és beleöntöd a kukoricát(amirõl elözzöleg leöntötted a levét.)
Én kerestem egy mentort és az õ segítségével mára kiváló szakács vált belõlem. 21/F
A kérdező hozzászólása: irnátok valami könnyen elkészithetö receptet ciki hogy nem tok fözni és minden pénz pizzara megy el
Akkor próbáld ki az olasz konyhát! Gyors, egyszerû ételeket készítenek. Nem igényelnek nagy szellõztetést. Kerüld az olajjal fõzést, és nem lesz olyan büdös... Sok sikert :) Kitartás! Nem egy nagy ördöngösség!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!