Találatok a következő kifejezésre: Még nem szoliba, (430 db)

A KATA-T választani kell és kell róla egy bejelentő és szólni kell a könyvelőnek? Mert az én könyvelőm még nem szólt erről..

Legjobb válasz: Persze, hogy nem szólt róla a könyvelõd, mert ha azt választod nem lesz rá szükséged. Minden hülye át tud utalni havi 50 ezret a NAVnak.

Persze, hogy nem szólt róla a könyvelõd, mert ha azt választod nem lesz rá szükséged. Minden hülye át tud utalni havi 50 ezret a NAVnak.
Én könyvelõként tájékoztattam az ügyfeleket róla, errõl a tájékoztató anyagot elküldöm neked is szívesen. Viszont nem gondolnám, hogy a könyvelõnek ez kötelessége lenne, bár nálam evidens, hogy minden ilyen változásról tájékoztatom az ügyfeleket idõrõl idõre. Maga a döntés a tied, a könyvelõ segíthet a bejelentkezésben. Kata-s januártól már nem lehetsz, legfeljebb februártól. Viszont annyi a részlet szabály, hogy jobb, ha egyezetetsz róla a könyvelõddel. Én az enyémeknek kétfajta konstrukciót kínálok, vagy marad alacsony havi díjért és akkor felügyelet alatt van, vagy pedig önállósodik és nem fizet semmit. Nem gondolom, hogy Kata esetén teljesen felesleges a könyvelõ, de persze ezt mindenki maga tudja.
Azért tetszik, hogy KATA-sként nem kell könyvelõ - de az ÁFA bevallás pl magától elkészül? vagy megtanulnak könyvelni a KATA-s nem alanyi mentes cégek, egyéni vállalkozók?
elõtted szóló vagyok . Igen tudom, de hát ez a promó, és ehhez tartják is magukat, illetve az a tapasztalatom maradnának, de ingyé, hát úgy meg nem...
Írd meg neki, hogy ha annyira tökös, akkor meg is szólíthatna, ne fb-n írogasson, ha minden nap lát! :)

Nem turi meg a pelust magan, de meg nem szol, ha pisilni kell?

Ha letepi magarol a pelust, akkor mit csinaljak? Ma kezdte el ezt csinalni. 20 honapos. Tegnap sikerult vegre elkapnunk a pisit a bilibe, 3 icipici bogyo melle. Nagyon orult a pisinek. De az elobb peldaul bekakilt a bugyiba(vettem neki parat, mert probalgatom a pelusrol leszoktatni), beraktam a kadba, hogy lemossam, levettem rola a bugyit, kimostam, adni akartam ra masik bugyit, de o azt akarta, ami elozoleg rajta volt, pedig tok egyforma a ket bugyi. Aztan most csak ratettem a bugyit. Probalom kerdezgetni 5 percenkent, meg megnezem a bugyit, de most peldaul 2 percre tunt el a szemem elol, es mar be is kakilt. Eroszakoljam vissza ra a pelenkat, vagy mit csinaljak?

Legjobb válasz: én annak vagyok a híve, hogy 2 éves kor körül vegyük le a pelust nappalra, de ahogy leírod, azt tanácsolom, hogy adj rá pelust, bodyt, esetleg a body alá vékony harisnyát naci helyett, így nem tudja levenni. akkor érdemes elkezdeni, hogy már beállt a kaki szerintem, mert balesetek ugyan lesznek, de az, hogy össze vissza kakálja a lakást... szóval érted ;) vagy vegyél egy számmal nagyobb bugyit és add azt rá a pelusra :) viszont ettõl függetlenül nappal pár órára leveheted a pelust, hagy szokja, de bilire még ne erõltesd, majd nyáron inkább, addigra talán megérik rá :)

én annak vagyok a híve, hogy 2 éves kor körül vegyük le a pelust nappalra, de ahogy leírod, azt tanácsolom, hogy adj rá pelust, bodyt, esetleg a body alá vékony harisnyát naci helyett, így nem tudja levenni. akkor érdemes elkezdeni, hogy már beállt a kaki szerintem, mert balesetek ugyan lesznek, de az, hogy össze vissza kakálja a lakást... szóval érted ;) vagy vegyél egy számmal nagyobb bugyit és add azt rá a pelusra :) viszont ettõl függetlenül nappal pár órára leveheted a pelust, hagy szokja, de bilire még ne erõltesd, majd nyáron inkább, addigra talán megérik rá :)
Az én fiam ugyan ezt csinálta ennyi idõsen. Neki 2. nap este sikerült a bilibe kakálni és azóta az csakis oda megy. A pisi is egyre többször sikerült, 3-4 hét után már a déli alváshoz sem kellett neki pelus, 23 hónapos korára meg már az éjszakait is elhagytuk. Nálunk az vált be, hogy nagy volt az üdvrivalgás minden pisi és kaki körül, ami a bilibe sikerült. Ez neki annyira tetszett, hogy ez ösztönözte. Sokáig minden bilizés után megtapsolta magát, nagyon édes volt. :D A pisinél meg a magyarázás, magyarázás, magyarázás, és végtelen sok magyarázás, na meg a türelem segített.

Zavarja a fiúkat, ha nem borotválom magam ott? A barátom még nem szólt semmit (2éve vagyunk együtt). Szeretném amúgy csak nem találtam jó módszert

melyik a legjobb módszer a sz?rtelenítésre? a borotvától nagyon begyullada b?röm, a gyantát meg nem sikerült kitalálnom hogyan kell használni

Legjobb válasz: Menj el kozmetikushozo majd profin elintezi a dolgot.A borotvalas csak erositi a szorszalakat es nem kellemes az erintes mert egy nap utan mar olyan mint amikor a ferfiaknak no a szakalla.A gyanta utan meg kb,egy honapig nincs gond.Egy kicsit fajdalmas de ki lehet birni.Egyebkent a ferfiak jobban szeretik ha ott sima,az en ferjem alig varja mindig hogy szortelenitsek,szerintem higienikusabb is mint a "bunda".

Menj el kozmetikushozo majd profin elintezi a dolgot.A borotvalas csak erositi a szorszalakat es nem kellemes az erintes mert egy nap utan mar olyan mint amikor a ferfiaknak no a szakalla.A gyanta utan meg kb, egy honapig nincs gond.Egy kicsit fajdalmas de ki lehet birni.Egyebkent a ferfiak jobban szeretik ha ott sima, az en ferjem alig varja mindig hogy szortelenitsek, szerintem higienikusabb is mint a "bunda".
én meg azt gondolom, hogy ha nem akarod, akkor ne szõrtelenítsd magad az intim területeken. a legtöbb nõ bõre érzékeny, begyullad, a gyanta után benõ, hetekig szenvedést okoz, és pont azt nem sikerült elérni, ami a cél lenne: hogy szép legyen.
De azt irja hogy szeretne, egyebkent nekem nem no be es nem piros a gyantazastol.

Mennyi kézpénzt lehet felvinni magunkkal aktatáskába, vagy valamiféle bőröndbe a repülőre ha akarunk utazni pl Amerikába, vagy bármely más országba amiért még nem szolnak?

Legjobb válasz: Nem, ez a 10.000 Eurós összeghatár az EU-n kívül van (EU KÜLSÕ határának átlépésekor). EU-n belül nincs ilyen bejelentési kötelezettség, a szabad pénzmozgás EU-s alapelv.

Nem, ez a 10.000 Eurós összeghatár az EU-n kívül van (EU KÜLSÕ határának átlépésekor). EU-n belül nincs ilyen bejelentési kötelezettség, a szabad pénzmozgás EU-s alapelv.
az usába 10.000.- dollárig korlátozás nélkül lehet készpénzt vinni.
Az EU külsõ határának átlépésekor, 10.000, - Euró felett van bejelentési kötelezettség. Korlátozás nincs.
10.000 eur felett nem csak bejelentési kötelezettséged van, hanem igazolnod is kell a pénz származását, pl bankivonattal
Származást nem kell igazolni (legalábbis Mo-n nem, más országban elképzelhetõ, hogy van ilyen). Azt akkor kell igazolni ha majd a NAV vagyonosodási vizsgálatot indít. http://www.mfa.gov.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_.. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0700048.TV
Pont ahogy elöttem mondták, de ez eun belül van. Vagy is repcsire akármennyit felvihetsz, de az országba nem mindegy mennyit vihetsz be. Eun belül szerintem mindegyik országba 10.000€-ig lehet, de az usa-ba lehet más összeg.
zavarja, nekem multkor mondta.
Miért? Az nem számít hasznos segítségnek, hogy más meg azzal küzd, hogy a 22cm-es fegyverétõl minden csaj megijed? Ha ez megnyugtat, akkor nekem is ekkora, nekem is volt kb ennyi idõsen miatta kisebbségi komplexusom. És Te emellett még abban a kiváltságos helyzetben is vagy, hogy még lazán nõhet. Ez már elég normális válasz? 20F
A kérdező hozzászólása: 16:01 köszi a válaszod... ugy látom Te vagy az egyetlen normális itt
15cm :D tuti nem zavarja, jót nevet rajta a bnõivel ;) 19/l
Annyira nem gáz... Mondjuk nekem 16-17 körül van...de nagy a feje :)
pics*ba már, elõzõ válaszolók, neketek sosem voltak ilyen dilemmáitok tinikorotokban?? ha meg nem bírtok normálisan válaszolni akkor mért kell írogatni.. szerencsétlen srácnak mért kell még jobban letörni az önbizalmát.. egyébként kedves kérdezõ, 20/L vagyok, egy ugyanilyen korú barátnõmmel pont errõl beszélgettünk a minap, hogy nem értjük, mért hiszik a pasik hogy ennyit szémít a méret. ha hiszed ha nem pont a 15 centit hoztuk fel példának, hogy az átlagosnak számít, és az már teljesen jó. amúgy vannak pózok amiknél mélyebbre tudsz hatolni, ha mégis kicsinek érzed akkor "trükközz" ilyenekkel.
Ha állva 15 cm, próbáld meg fekve.
Vonalzóval méregetitek vagy mi f*sz?
Zavarja ám, huhú, de még mennyire. Mindig amikor érzi, hogy már megint keményedik, rögtön arra gondol: "a francbamár, megint ezzel a bébip*csûvel kell b*sznom, hol van már egy igazi 25 centis nigger rapper?!"
Gondolom akor a bnõd se lehet idõsebb... szóval tutti elég neki a 15cm-es... De egy igazi nõnek már lehet hogy nagyobb kell majd.
Ez jó volt...:D
a barátomnak is 15 és szerintem nem kicsi:) 16/L
Figyelem! A szexualitás kategória kérdései kizárólag felnõtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngészõd Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Mint mindenki más. " :D szerintem átlag az a 15 cm

Anyukám be nyitott maszturbálás közbe (este 21:30 körül) és másnap meg nem szol hozzám, szoljak valamit? 16/L

Legjobb válasz: háát ha akarod megbeszélheted vele h ez ilyen korban tök természetesde ha akarod hagyhtod is, egyszer majd csak hozzádszól...de én a heyedbe lehet h leülnék vele picit beszélni rrõl ha nem érzed kínosnak a dolgot :)

háát ha akarod megbeszélheted vele h ez ilyen korban tök természetesde ha akarod hagyhtod is, egyszer majd csak hozzádszól...de én a heyedbe lehet h leülnék vele picit beszélni rrõl ha nem érzed kínosnak a dolgot :)
Gondolom feküdt az ágyon szétrakott lábakkal a középsõ ujját tövig feldugva miközben hangosan zihált... :DDD Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne ezt megbeszélni anyukáddal, szerintem még Õ maga sem tudja, hogy most mit is tudna mondani mégis csak egy enyhe megrökönyödés érte...Hagyd, hogy megnyugodjon!!! Aztán, ha esetleg szóba hozza, akkor megbeszélhetitek, de ha nem hozná szóba, akkor ne feszegesd a témát... Legközelebb a paplan alatt csináld oldalt fekvésben! Vagy lehetõleg akkor amikor nincs otthon senki...
huu basszus nekem ez a rémálom ha megesne nagyon szarul lennék na de mindegy szerintem beszélj vele, hogy ez természetes és kérdezz rá, hogy ugye nem mondod, hogy te nem csináltad ??? ez egy emberi ösztön nem tehetsz róla és ezért ne is szégyeld magad
annyira okosak vagytok:D:D gondolom valahol pornót nézett az meg elég egyértelmû, hogy nem a biosz dogához kell:D várj még pár napot s ha nem enyhül akkor beszélj vele:) 21/L
miért nem ? Ez egy anonym oldal, senki nem tudja ki vagy..:D
utolsó xD
Ha elõttem is maszturbálsz, beszélek anyáddal.
azt értem h fiaknál észreveszik de csajoknal? takaro alatt siman lehet, abbol nem sokat vesz észre. hát hogy csináltad?
nemondod ell hogycsin:D? ez olyan oldal hogy ugysem tudja meg senki hog ykivagy... :D 14/f
A kérdező hozzászólása: Úgy volt, hogy TV nézés közben csináltam, szétárt lábbal és nem volt rajtam a pléd
Figyi - Valahogy csak megszülettél te is, tehát apukáddal ahhoz kellett csinálnia legalább 1x (mármint nem ugyanazt, hanem hasonlót) :D Kül. szerintem nem olyan gáz 16 évesen...
wazze eggyáltalán nem szólt hozzád vagy hozzád szólt csak a dolgot nem hozta szóba??? azé nem mind1!!;)
Szerintem egyszer kukkold meg õt és apudat szexelés közben és akkor kvittek vagytok.
utolso xd
a baratok közt kertesz vili bacsiara nyomtad???:D
Elég szar felfogása lehet édesanyádnak. :S Ez tök normális h masztizol, oké, tényleg csinálhattad volna diszkréten na de hát istenem. :D Mé nem kopog? :D Ne légy zavarban! 100% hogy anyud is csinálta/ja néhányszor... :D Nem kell leülnöd vele. Lennie kell annyi észnek, hogy nem gyerekeskedik... 19/L
Lányom te meg itt szétkürtölöd? Én nem hozom neked szóba, te meg elmondod mindenkinek??? Na majd megbeszéljük.
Biztos féltékeny rád, hogy te még jól érzed magad, neki sajna már csak a házi munka maradt.
szerintem meg a távirányítóval játszott éppen, vagy könyékig magában volt :_D
Lehet, hogy anyukad is most pont ezen gondolkozik, hogy hogy szoljon hozzad, vagy hogy leuljon veled beszelgetni es hogy mit is mondhatna. Szerintem nem harakszik, eleg gyagyas kell egy szulonek lennie hogy ilyesmiert haragudjon. Ne panikolj, vagy ne szegyeld magad!
Szerintem az elektromos fogkefédet dugtad fel, és ki-be kapcsolgattad. Vagy esetleg a telefonod, rezgõre állítva?
Áruld már el, hogy mi történt, lehet, hogy nem is látott anyukád semmit sem!
A kérdező hozzászólása: Szerencsére itt nem :D
A kérdező hozzászólása: Azt nem mondom el, hogy hogy csináltam, de köszi a kommikat.
Kérd meg anyukád, hogy maszturbáljatok közösen.

Hogyan kezelitek az olyan helyzeteket, amikor a babátoknak olyat adnak rágni, ami nem neki való, vagy ha más gyereke ölbe veszi meg rángatja, az anyja meg ne szól rá?

Legjobb válasz: Amivel nem értek egyet, arról szólok, hogy azt még nem eheti, ne adják oda. Ezt nálunk betartják. Ha mégsem, elvenném. Én szólnék a gyerkõcnek, hogy nem szabad rángatni, meg, hogy óvatosan bánjon vele. Segítenék neki ölbe venni és én is tartanám. Ha olyan vki hogy nem akarom hogy ölbe vegye, elvenném a babát, hogy õ most az anyukájával szeretne lenni.

Amivel nem értek egyet, arról szólok, hogy azt még nem eheti, ne adják oda. Ezt nálunk betartják. Ha mégsem, elvenném. Én szólnék a gyerkõcnek, hogy nem szabad rángatni, meg, hogy óvatosan bánjon vele. Segítenék neki ölbe venni és én is tartanám. Ha olyan vki hogy nem akarom hogy ölbe vegye, elvenném a babát, hogy õ most az anyukájával szeretne lenni.
Nálunk az elejétõl ahhoz lettek a barátok, rokonok szoktatva, hogy elõször engem kérdeznek meg, hogy bármilyen kaja adható-e a babának. Legyen az valami rágcsálni való, vagy rendes étel. Az igaz, hogy a más gyerekére annak az anyukának illene rászólni, akié a gyerek, de mivel a másik gyerek meg a tiéd, hát nyugodtan szólj rá te, hogy nem szabad. Egyszerûen mondd meg neki, hogy a babával milyen szabályok szerint lehet játszani. Ha nem tudja betartani, akkor hanyagolja inkább a játékot.
átérzem a problémát, nálunk is ez van mindenki tömné, persze ha észre veszem nem hagyom, de volt hogy gondoltak egyet és a több napos possadt babavizet csak úgy odaadták neki mert hogy szerintük szomjas nem is kérdeztek hogy hol a vize. csak az üveggel szokott játszani és tetszik neki hogy lehet rázni a benne maradt vizet, de most már ha jön vki családtag el kell dugnom minden ételt italt ami nem a babának való, sanjos nálunk nem értik meg! ilyen is van
Volt már rá példa, hogy "etetni" szerették volna az akkor 6 hónapos babámat, anyósomék és anyukámék is, na meg a kedves szomszéd anyuka. Amikor megláttam, szóltam hogy mielõtt valamit is adnának neki, elõtte engem kérdezzenek meg. Anyósnak nem tetszett, de azóta ilyen probléma nem volt. Egyszer fordult elõ, hogy más gyermeke felhúzta az ülõ babámat, és majdnem mind a ketten elestek, mert akkor a lányom még járni nem tudott, odaléptem és elvettem a kisfiútól a lányom, mondtam neki hogy ezt nem szabad, majd megkértem az anyját hogy híva félre, és magyarázza el neki hogy ilyet nem csinálunk. Megsértõdött és azóta felénk se néz, mégcsak nem is köszön.
Ilyen velem is volt, hátam mögött adtak citromlevet a 2 hetes csukló babámnak. 8 hónaposan meg kovászos uborkát etetett vele kedves anyós. Játszótéren elõfordul az ilyen, én akkor egyenest a gyerekre szólok rá. Ha anyukának gondja van, megbeszéljük. Én is figyelek arra, hogy kérdezés nélkül ne adjak senki gyerekének semmit. Arra meg pláne, nehogy kárt tegyen másik kisgyerekben, mert korántsem veszélytelen kisbabákat ráncigálni..
A kérdező hozzászólása: Nekem a szomszéd anyukával és anyósommal gyûlt meg a bajom. A szomszéd anyuka 3 gyereket szült, és úgy érzi, ez elég ahhoz hogy beleszóljon mindenbe. Elsõ nap, mikor hazajöttünk a kórházból átjött a férjével, és egész késõ estig maradtak nálunk. Pár hetesen már ültette, ha átjött, 5 hónaposan meg fagyit adott a fiamnak a megkérdezésem nélkül. Anyósom meg elsõ 3 hétben ideköltözött, és szinte csak szoptatni adta ide a babámat, úgy kisajátította, most meg azzal jött, hogy ne fürdessem minden nap a gyereket, mert az gyengíti a csontját.
A kérdező hozzászólása: Ja, anyósom amúgy felnõtteknek készült krumplipürét akart adni a fiamnak, meg piskótát akart neki sütni.

Ha kislányom szól kakálás közben, hogy kakál, de pisilésről még nem, akkor szerintetek ha betölti a 2 évet, akkor már nagy eséllyel lesz szobatiszta? (22 hónapos)

Tudom,hogy ez gyerekfügg?, már van egy nagyobb gyermekünk,aki soha nem szólt ha már benne volt a pelusba a kaka,akkor sem, de 2 évet ahogy betöltötte,rá 2 hétre már el is felejtette a pelenkát-éjszakára is.

Legjobb válasz: Szerintem ez teljesen változó. Kisfiam 19 hónapos, kábé egy-másfél hónappal ezelõtt fixen jelezte, hogy kakilt. Szólt, hogy KAKA, PEJUSZÁT - cseréljük ki. Mostanában viszont "visszaesett", megint nem jelzi, csak elvonul. Bilire, wc-szûkítõre hiába ültetem, sír, nem akar rajta maradni. Pisinél egyetlen egyszer szólt, hogy PEJUSZÁT - kérdeztem: cseréljük ki? Mondta: IGE! Tényleg nagyon tele volt neki, azért szólt, de ez csak egyszer fordult eddig elõ. :( Én abban bízom, hogy jön a nyár, egyre többet kint leszünk majd a kertben, és a nagy kánikulában nem fogok ráadni pelust, csak kis gatyót. Aztán remélem, hogy szólni fog, ha pisilnie-kakilnia kell - nagyon valószínû, hogy zavarni fogja a lába szárán végigfolyó pisi. :)

Szerintem ez teljesen változó. Kisfiam 19 hónapos, kábé egy-másfél hónappal ezelõtt fixen jelezte, hogy kakilt. Szólt, hogy KAKA, PEJUSZÁT - cseréljük ki. Mostanában viszont "visszaesett", megint nem jelzi, csak elvonul. Bilire, wc-szûkítõre hiába ültetem, sír, nem akar rajta maradni. Pisinél egyetlen egyszer szólt, hogy PEJUSZÁT - kérdeztem: cseréljük ki? Mondta: IGE! Tényleg nagyon tele volt neki, azért szólt, de ez csak egyszer fordult eddig elõ. :( Én abban bízom, hogy jön a nyár, egyre többet kint leszünk majd a kertben, és a nagy kánikulában nem fogok ráadni pelust, csak kis gatyót. Aztán remélem, hogy szólni fog, ha pisilnie-kakilnia kell - nagyon valószínû, hogy zavarni fogja a lába szárán végigfolyó pisi. :)
A kérdező hozzászólása: Hát, az én lányomat egyáltalán nem zavarja a lábán végigcsorgó pisi, sõt, szerintem még élvezi is. Már vagy 2 hónapja heti minimum 2 alkalommal este fürcsi elõtt bepisil a kádnál állva-néha a kádba. Akkor mindig elmagyarázom neki, mit csinált, és pisilni a bilibe kell. Eddig még semmi hatása. Ja, és néha elõfordul, hogy kaka nélkül jelez-akkor lehet pisilt, vagy pukizott. A bilire még nem ültetem, majd amikor készen áll rá, akkor majd ráül egyedül pelenka nélkül.
kisfiam 20 hónapos.1 évesen szólt ha kakilt.volt hogy egybõl elötte.aztán pár hónap múlva elmaradt.újabban néha szól meg ütögeti a pelusát, hogy kaka.pisinél nemszól, esténként le szoktam venni a pelusát fürdés elött fél órával.hát nagyon élvezte hogy folyt végig a lábán a pisi, meg a szõnyeg is olyan lett(ilyenkor mondja h pisi), ezért már 4 napja a bilin ül este.tegnap és tegnapelött már sikerült is belepisilni, igaz fél tõle.mindig mondja h "bánt a pisi", elmagyarázom neki h nem bánt meg anya itt van és megvéd, meg folyton terelem a figyelmét.20 perc után sikerült is belepisilnie.ha lecsökken az idõ, meg nem mondogatja h bánt a pisi, akkor napközben is elõveszem a bilit, mert ugyebár akkor szól ha nincs rajta pelus, de már akkor amikor épp folyik. szerintem megpróbálhatod neki a bilit, lehet akár tetszeni is fog neki.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!