Találatok a következő kifejezésre: Még nem meg a (52155 db)

15 hónapos kislányom még nem eszi a darabos ételt, csak ha leturmixolom és még pohárból sem iszik. Megfogja a poharat, bele is kortyol, de azzal a lendülettel ki is köpi. Ja, és két napja nem eszi meg vacsorára a tejcsit. Valamit rosszul csinálok?

Leírnátok ilyen korú babátok mit tud és mi a napirendje, napi étkezése? Köszi el?re is

Legjobb válasz: 15 hónapos a lányom.Szerencsére nincs baj az étkezésekkel mert nagyon szereti a hasát.Reggel este tejital.Reggeli, szendvics,virsli,rántotta,péksüti..Ebéd amit épp fõzök,uzsi gyümi,vacsi hasonló mint a reggeli, vagy ha olyan akkor az ami az ebédbõl maradt+tejital. De õ pohárból nem iszik.Ill megfogja és próbálná de ha hagyom neki a nyakába önti az egészet,viszont szépen eszik egyedül kiskanállal.

15 hónapos a lányom.Szerencsére nincs baj az étkezésekkel mert nagyon szereti a hasát.Reggel este tejital.Reggeli, szendvics, virsli, rántotta, péksüti..Ebéd amit épp fõzök, uzsi gyümi, vacsi hasonló mint a reggeli, vagy ha olyan akkor az ami az ebédbõl maradt+tejital. De õ pohárból nem iszik.Ill megfogja és próbálná de ha hagyom neki a nyakába önti az egészet, viszont szépen eszik egyedül kiskanállal.
Az én lányom 16 hós lesz nemsokára.Reggelire megeszi a szendvicseket, sajtokat, van hogy bundáskenyér, tojásrántotta bármi.Néha ha olyanja van megeszi a paradicsomot is meg uborkát is hozzá.Ebédre amit fõzök minden jöhet.Délutánonként gyümölcsözünk.Este változó ebédbõl vagy valami szendvics ismét.A tejet nem szereti sajnos csak a kakaóval lehet becsapni idõnként.Egyébként õ sem iszik még pohárból a nyakába öntené.Csõrös pohárból iszik.
Az én lányom sem iszik még magától pohárból, a cumisüveg meg a csõrös pohár elrontotta. Reggelre tápszert iszik, aztán kis csipegetés az én reggelimbõl, majd ebédeli azt amit mi. igyekeztem a mi kajánkat átalakítani úgy, hogy sok zöldség legyen benne. Uzsonna gyümölcs, sütõtök, esetleg joghurt. Vacsorára csipeget az apja vacsijából majd tápszer. Ebéd után másfél-két órát alszik. Adjál neki valami rágcsát tízóraira, uzsonnára (buláta, kölesgolyó, háztartási keksz, gyümölcsdarabok) hátha attól megjön a kedve. azt nem írtad akkor eszik-e mikor ti és egy asztalnál-e veletek. Ez is segíthet a dolgon. Nálunk az áttörést az hozta meg, hogy hasonló korú gyereket látott annak idején darabosat enni. Megpróbáltam ott helyben a darabosat megetetni vele és elfogadta.
Az én lányom 19 hónapos, teljesen kizárt nála, hogy pohárból igyon. A cumisüveg viszont szinte egész nap a szájában lóg. Elrontottam, tudom. A védõnõ le is tolt, hogy az elején megmondta, hogy ne adjak neki cumisüveget egyáltalán. Ja, persze, de ha mész valahova a pici gyerekkel télen, hogy itatod meg pohárból? Nyakába borul az egész a -10 fokban? Anyukám azt mondta, hogy majd ráérek 2 éves korában leszoktatni róla. Igaz, nekünk az már nem olyan sok, neked még van idõd.
Az én fiam 17 hónapos lesz, és még Õ is a turmixolt dolgokat eszi. Bár tegnap óta a sima kenyeret is rágcsálja. Reggelire sima tejpépet szoktam neki adni, amibe gyümölcsöt reszelek. (Ezt ma nem volt hajlandó megenni, inkább egy szelet üres kenyeret evett.) Tízóraira gyümölcsöt kap. Ezt kis darabokra vágom fel és villát adok hozzá, így élvezi az evést. Ebédre fõzök neki fõzeléket, amit turmixolok, bár próbálom egyre durvábbra hagyni az ételt. Néha "konzerv kaját" adok neki a 4 hónapos menüsorból. Uzsonnára próbálkozok neki adni vajaskenyeret husival, de nem igazán eszi, ezért az ebédjének a maradékát kapja. Esetleg Kinder tejszeletet, túró rudit, vagy Danon Actívia gyümijoghurtot 2 darab babapiskótával. Fürdés elõtt 3 deci táp, lefekvés után 2, 5 deci táp. Pohárból kb 14 hónapos kora óta egyedül iszik. A fürdõkádban gyakorolta. Van neki egy kétfüles müanyag játszó pohara.
Kisfiam 15, 5 hónapos. Reggelire szendvics, bundáskenyér, virsli, rántotta, ... Tízóraiira kekszet kap és/vagy gyümölcsöt. Ebédre az eszi amit mi. Uzsira joghurt vagy gyümölcs, túrókrém, ... Vacsorára hasonló mint reggelire, általában kakaóval vagy tejjel. Reggel és este még szopik. Õ egyedül is iszik pohárból, viszont nem tud egyedül enni.
utolsó vagyok azt elfelejtettm írni, hogy a tojásrántottát meg szendvicset meg ilyeneket nem eszi meg szóval az ilyen klasszikus reggeliket :)
A kérdező hozzászólása: Aranyosak vagytok, köszönöm a válaszokat.

Van még más is akinek még nem utalták a Gyed-et?

Legjobb válasz: Szia!Nekem sem jött még meg, nem tudom mi van! De jó lenne ha már utalnák végre!

Szia!Nekem sem jött még meg, nem tudom mi van! De jó lenne ha már utalnák végre!

Demján Sándor szerint még nem vagyunk a gödör alján, hát lehet még ennél is rosszabb?

Eltelt 20 év a rendszerváltás óta, de egyre mélyebbre süllyedünk. Demján azt nyilatkozta, hogy kegyetlen 10 év vár ránk. Teljesen kilátástalan az emberek többségének a helyzete, alig van lehet?ség munkahelyet találni, az árak a csillagos egekben járnak, egyre több a lopás, rablás.

Legjobb válasz: Nézd meg Malawit, Észak-Koreát, és az egyéb fincsi helyeket! Lehet még rosszabb...

Nézd meg Malawit, Észak-Koreát, és az egyéb fincsi helyeket! Lehet még rosszabb...
Lehet. És lesz is.
Demján multimilliárdos nagyvállalkozó, ennek megfelelõen amikor nyilvánosan megszólal (magyarul: amikor politizál), akkor a multimilliárdos nagyvállalkozó réteg érdekeit védi (értelemszerûen). Általában az ilyen "nagy szakemberek" azt szokták hangoztatni, hogy vége van az országnak, ha nem csökkentjük a béreket, nem építjük le a jóléti államot, meg úgy általában nem dolgoztatunk mindenkit éhbérért látástól vakulásig, mert akkor oda lesz a "versenyképesség" (=a dolgozók kizsigerlése, ami a profitot növeli). Nem kell foglalkozni a demjánok, csányik szövegeivel, a saját érdekeiket képviselik. Akárcsak a bokroslajosok és a többi "pártatlan szakértõ".
Szerintem igaza lehet. Társadalmi és anyagi szempontból egyaránt rosszabb lesz. Egyre többen válnak munkanélkülivé, egyre gyakoribbak a betörések, a lopások, a verekedések. A társadalmi feszültségek egyre nagyobbak és ez kihat az életünkre, az anyagiakról nem is beszélve. Falun sok ember úgy él, hogyha van 4 gyereke, akkor "ahol 4 felnõtt, ott felnõ majd az 5. is". Milyen felnõttek lesznek ezekbõl a gyerekekbõl? Bele sem merek gondolni, mi lesz itt 20-30 év múlva. Arról nem is beszélve, mikor a 14 éves lány ismerõseim jóformán már alkoholisták és a bulizáson kívül semmi sem érdekli õket. És igen, az éhezés a mai helyzetnél is rosszabb és szerintem lassan sokak elérik ezt a szintet.


ELTE szlavisztikán, van olyan hogy anyanyelvû tanár tart órát, és még nem tudja a társaság az adott nyelvet, akkor angolul magyaráz, vagy minden esetben olyan tanít, aki beszél magyarul is?

Legjobb válasz: Tudnak természetesen magyarul is, olyan én még nem láttam pl: hogy ELTE-BTK Szlavisztika (orosz) (orosz nyelven) se olyat hogy angol nyelven, teljesen az alapoktól indultok, de viszonylag gyors tempóban.

Tudnak természetesen magyarul is, olyan én még nem láttam pl: hogy ELTE-BTK Szlavisztika (orosz) (orosz nyelven) se olyat hogy angol nyelven, teljesen az alapoktól indultok, de viszonylag gyors tempóban.
A kérdező hozzászólása: Azert merult fel bennem a kerdes, mert olvastam olyat h skandinavisztikan van olyan, h angolul van megtartva az ora mivel a norveghoz meg nem eleg fejlettek a hallgatok, h ugy elmagyarazza a nyelvtani reszt, de a tanar meg egy mukkot nem tud magyarul..
Érdekes, egyébként vannak alapjaid?
A kérdező hozzászólása: Csehre akarok menni, de egy betut nem tudok csehul.
Ha csehre akarsz menni, akkor addig még van rá idõd, hogy legalább egy betût megtanulj. Ilyenkor azt érdemes tenni, hogy érettségi után nekiülsz a nyelvnek, és mire odakerülsz, valamit már konyítasz hozzá.

Pestre költözünk fel de még nem biztos, a kutyámmal vannak némi problémák hogyan oldhatnám meg?

Szóval a lakással nincs baja. Eddig is lakásban volt, de kertes házban élünk. Odakint végzi el a dolgát. Eddig még nem rágott szét semmit sem. közepes termetű lesz belőle ha megnő, most 4 hónapos. Az egyik, hogy pesten lakásban lennénk, de olyan helyen, amelynek van saját udvara. Nem tudom ilyenkor hogyan szokás majd, mert kutyát tartani lehet a házban, de az udvarra kivihetem hogy elvégezze a dolgát? természetesen ha szarik felveszem és a kukába dobom. Anyámék szerint inkább az utcára vigyem ki hogy elvégezze a dolgát. A másik probléma az, hogyha egyedül hagyjuk rendszerint rinyálni kezd. Mondjuk napközben nem szólhatnak a hangosabb zajokra, ha esetleg negyed óráig, 10 percig nyöszörögne a kiskutya, de ha otthon vagyunk akkor persze nem csinálja ezeket a fesztivált. Amíg még nem költözünk ki, szeretnék változtatni ezen a nyöszörgésén. Ha az udvaron hagyom akkor el van, de ha látja hogy elmegyünk a boltba, megpróbál minden áron kiugrani a kerítés rései között (ami nem megy neki) és ugyanúgy síránkozik. Azt nem tudom mennyi ideig, de lehet szólnának érte. Ötletek?

Legjobb válasz: Hosszú, mindennapi séta, és nem lesz gond.

Hosszú, mindennapi séta, és nem lesz gond.
Nappal is szólhatnak. Azt, h este 10tõl van csak csendháborítás már eltörölték. Kihívhatom a zajongó szomszédra a zsarukat reggel 8kor is, de élután 2kor is.
A nyöszörgésen úgy tudsz segíteni, hogy amikor hazamész nem köszönsz neki, nem foglalkozol vele, amíg meg nem nyugszik. Távozáskor sem köszönsz el tõle, úgy menj el, mint ha nem történne semmi. Mert ha te nagy ügyet csinálsz abból, hogy elmész, akkor õ is. Inkább az utcára vidd, hogy elvégezze a dolgát. Lehet, hogy a kakát felszeded, de ha mindent lepisil a kutya, azt sem fogják értékelni a szomszédok. Még nagyon pici, ezért eleinte olyan gyakran sétáltasd amilyen gyakran csak tudod. Késõbb már elég lesz 2x vagy 3x, de ezek ne csak egészségügyi séták legyenek. Legalább egyszer egy nap legyen egy nagy 1, 5-2-3 órás séta (ez attól függ mennyire aktív fajta), amikor tanítgatod, nevelgeted, találkozhat más kutyákkal, meg tudtok ti is játszani. Az pedig, hogy ki akar ugrani utánad, nem releváns, hiszen egy közös kertben amúgy sem hagyhatod kint a kutyádat felügyelet nélkül.
A nagy tévedés ott van, hogy nincs szükség sétákra. Hiszen a sétának nem az a lényege, hogy mozog a kutya. Sokkal fontosabb, hogy találkozzon a fajtársaival, szocializálódjon, élmények érjék, erõsödjön a kettõtök közti kötõdés. Hidd, el, ezek nagyon fontos dolgok ahhoz, hogy boldog kutya legyen. Azok alapján amit írsz, úgy látom, hogy nagyon szereted, így remélem ezt meg is fogod tenni érte. :)
Nagyon is szüksége van a sétákra! Szocializáció szempontjából a legfontosabb! Amúgy ha nem sétáltok hol végzi el a dolgát? Csak a kis udvarra vinnéd le? Egy panelkutyának napi 3x-4x-i séta kell, hogy szokja az embereket, más kutyákat, jármûveket.Meg persze, hogy szobatiszta legyen.El kell engedni a futtatón, hogy játszon a kutyatársaival.
Hát egy hozzáértõhöz fordulj, kutyaiskolába például, mert ez így nem jó. Nem a szomszédok miatt, hanem mert nem szabad hagyni szenvedni az állatot. De mivel lesznek közvetlen szomszédaid, már õket is érinteni fogja a gond, illetve szólnak a jegyzõnek állatkínzás miatta - ha otthon sokat sír egy kutya rendszeresen, akkor szólnak neki. az udvarhasználat a tulajdonosokkal való megegyezésen múlik. Ha nem füves az udvar, hanem társasházi zárt udvar kövezettel, akkor kizárt dolog, hogy ott lehessen WC-ztetni. Vagy ha másnak az ablaka alatt van a kert, akkor is.

Hogy készültök ha 25. Hétben még nem tudni a baba nemét? És 31. hetesen megyek köv uh-ra.

Van fiú meg lámytesó is, úgyhogy ruha szempontból nem gond, csak érzelmileg, lelkileg izgi...

Legjobb válasz: Én nem bírnék várni, bejelentkeznék 4D-re. Ha nincs erre lehetõség, akkor sajnos marad az idegtépõ várakozás. Lelkileg nagyon ingadoznék, az biztos, hogy akkor most mire is számítsak, de ha lenne már fiam is meg lányom is, akkor lényegében annyira nem lennék rá kíváncsi :-)

Én nem bírnék várni, bejelentkeznék 4D-re. Ha nincs erre lehetõség, akkor sajnos marad az idegtépõ várakozás. Lelkileg nagyon ingadoznék, az biztos, hogy akkor most mire is számítsak, de ha lenne már fiam is meg lányom is, akkor lényegében annyira nem lennék rá kíváncsi :-)
Én is bejelentkeznék egy 4D-re, nem bírnám a várakozást :)
Ugyanebben a helyzetben vagyok, annyi különbséggel, hogy én szóltam a dokinak már 3szor, hogy ne mondja meg. 26 hetes vagyok, 31. héten megyünk legközelebb. Még õrlõdöm, hogy akarom-e tudni a nemét, de itt nagyon rábeszéltek, hogy ha már a férjem megtudja, akkor nincs értelme nekem tovább várni. Érzelmileg a fiúhoz húzunk mindketten. Nem vagyunk túl izgatottak, második terhességem. Az elsõnél viszont teljesen kivoltunk. A 24. héten mentünk 4D-re, tulajdonképpen csak a neme miatt. Hogy hogy készülünk? Sehogy. Ruhák vannak, uni is. Meg minden egyéb ami kellhet. Neve is van, 1 lány és 1 fiú név.
Tényleg így van. Szólj az ofõdnek, hogy nem mész el szóbelire.
Az eredmények annyiból számítanak, hogy pl. ha rendes érettségin megbuknál, akkor amúgy az elsõ javító ingyen lenne, így meg fizetõs lesz. A rendes érettségi idején lehet újra megpróbálni, tehát ha neadjisten megbuknál negyedikben tornából, akkor elõrehozottként mindenbõl vizsgázhatnál, kivéve, amibõl már van elégtelen elõrehozottad.
Utolsó! Ha nem megy el szóbelizni, nem bukik meg. Mivel nem fejezi be az érettségit, és nem "rendes" érettségire megy, sehol sem számít. (olyan, mintha meg sem próbálta volna)
Legeslegutóbbi válaszoló: de megbukik, csak ez nem kerül be a bizonyítványába, törzslapkivonatot kap róla. Érettségi elnöki névjegyzéken szereplõ emberként mondom ezt...

Még nem voltam a védőnőnél (beutalót már megkaptam hozzá). Az első alkalommal már meg kell mondanom, hogy ki az orvosom vagy nem?

Szülész-n?gyógyásznál voltam el?ször de ? átpasszolt engem ahhoz a dokihoz akihez körzetileg tartozok,mivel neki sok a munkája,ett?l a krapektól meg mindenki óvja a kismamákat. Tudom,hogy lehet más orvost is választani terhesgondozásra. Még nem voltam másik dokinál ezért nem szeretném 100 %-ra megmondani,hogy kihez fogok járni... megtehetem,hogy kés?bb döntöm el,hogy kihez járok majd rendelésre,magánrendelésre? Nem akarom,hogy azonnal leszúrjon a véd?n?,hogy még ezt sem tudom :D

Legjobb válasz: mivel nincs kötelezõ orvosválasztás, így ha szülésig nem mondasz nevet, akkor sem szúrhat le emiatt

mivel nincs kötelezõ orvosválasztás, így ha szülésig nem mondasz nevet, akkor sem szúrhat le emiatt
Nekem csak az uh-nál készült leleteknél nézte hogy ki csinálta és írta be a kis könyvembe. Soha nem kérdezte hogy van e fogadott dokim vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:) Megnyugodtam :)
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor nem is izgulok :) Köszi a választ.

18-20 éves kismamik, ti mikortòl kezdtek el babaruhâkat vâsárolni? Hányas kisruhât néztek? Van aki már vett vmit, de még nem tudja a baba nemét?

Legjobb válasz: fehér, halványsárga, bézs az mindkét nemhez jó, ahhoz vagy rózsaszín, vagy kék dolgokat kell venni. bár én nem szeretem, ha egy kislány csak rózsaszín, kisfiú meg csak kék ruhákba van öltöztetve,

fehér, halványsárga, bézs az mindkét nemhez jó, ahhoz vagy rózsaszín, vagy kék dolgokat kell venni. bár én nem szeretem, ha egy kislány csak rózsaszín, kisfiú meg csak kék ruhákba van öltöztetve,
Szia! 22 éves vagyok, és 26 hetes kismama. Igaz Én már tudom , hogy kisfiam lesz, de amig nem tudtam semleges színû dolgokat vettünk. Bézs, fehér ilyesmi. Már rengeteg ruhája van, cukibbnál cukibbak :) a legkisebb méretbõl nem vettünk sokat, 5-6 db.-ot, 62-es mérettõl vásároltunk ruhákat inkább. 26+1hkm
Szia! Remélem nem bánod, hogy írok, de én 23 éves vagyok, és már megszültem 2 hónapja. Én a 30. hét után kezdtem el bevásárolgatni, amikor már saccolták a súlyát. 12., 16. hét elõtt teljesen felesleges még bevásárolni! Majd a 25. hét után vásárolgass! Ne szaladj elõre, mert ha pl. 11. héten veszel egy 56-osat, és a végén pedig kiderül, hogy 62-esnél is nagyobb kell???
Szerintem viszont elírás lehet. Ezért is kérdeztem rá.
Amíg nem tudjuk biztosra a nemét, addig fehéret, barnát, zöldet fogok csak venni. Ha biztosra tudjuk majd a nemét, akkor veszek igazi lányos rózsaszínt/illetve fiús kék rucikat is dokihoz, vendégségbe. Egyébként itthonra tökéletesek az unisexek is. 56-osból betárazok párat, mivel még nem tudom, mekkora babára számíthatunk, de több lesz a 62-es. Mi még nem vettünk csak fehér kiskesztyût és zöld takarót. 18 hetes km
Évesre vagy hetesre gondolsz??
Vegyél fehéret az jó a fiúnak is és jó a lánynak is.
Fehéret vegyé, mer az uniszex.Amúgy 5.-6. hónapban a"nagy ultrahangon" megmondják milyen lesz a kölök.De ha nem, akkor az sem gáz, ha nem 15 éves korára elõre vásárolsz, csak 1-2 hónapra.Mindegy milyen színû a ruha.
Évesre gondol oda van írva!

Az baj, ha 18 hetesen még nem érzem a baba mozgását?

Legjobb válasz: Nem baj, biztos nemsokára érezni fogod, az is lehet hogy már mocorog csak még nem tudod hogy Õ az.

Nem baj, biztos nemsokára érezni fogod, az is lehet hogy már mocorog csak még nem tudod hogy Õ az.
Én 18+4-es vagyok ma.. Én sem érzem.. Én is megkérdeztem és a dokim csak legyintett.. Hogy majd a 20. hét után.. Sõt mivel nekem a lepény elõl fekszik lehet hogy é még késõbb fogom... Úgyhogy nem baj :)
Dehogy baj!!!Van aki még 20-21 hetesen sem érzi!Én is 19 hetesen kezdtem el érezni!Lehetséges hogy már érezted volna ha épp nem sétálsz, vagy takarítasz meg ilyenek, mert lehet hogy olyankor már jelzett! :) Érted? 24hkm
Konkrétan én csak a 21.hét körül éreztem! :) Elõtte is volt valami izomrángás féle, de abban még nem voltam biztos, hogy Õ az! :) Szóval ne aggódj! Hamarosan érezni fogod! :) 31hkm


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!