Találatok a következő kifejezésre: Még nem meg (73272 db)

Yep. Thats me.
ha csajról van szó akkor ilyen vagyok :D
mindenben, kivéve ha xboxon partyba hívnak, akkor az van hogy mi lesz már, mi lesz már.....
nagyon jellemzõ rám és ez sofa king idegesítõ
"Még egy utolsó szál cigi, még egy utolsó szál cigi, még egy utolsó szál cigi. Oh, már este nyolc van? Ideje pihenni." Áh, nem jellemzõ... :D
Nõgyógyásztól bajod nem lehet, meg elvileg évente legalább úgyis el kellene menni szûrõvizsgálatokra.
Nem kell félned a nõgyógyászattól, menj el nyugodtan. Anyukádnak igaza van. Lehet, hogy hormonális problémáid vannak.
Én is késõn érõ voltam, meg nagyon sovány, de kb. már 14-re nekem is megjött. Menjetek el a nõgyógyászhoz nyugodtan, mert ez lehet, hogy normális, de nem gyakori. Igy majd ti is megnyugodhattok.
Mindenképpen menj el nõgyógyászhoz, mert ez nem normális! Egy 16 éves lánynak már menstruálnia kellene!
Én 15 és fél éves voltam, mikor elõször megjött. Szerintem nincs baj, tényleg csak késõbb érõ típus vagy, mint én. De nem lesz bajod, ha elmentek nõgyógyászhoz, így anyukád is megnyugszik.
Menj el anyukáddal nõgyógyászhoz, mert ez nem jó, hogy még nem jött meg, eddig már meg kellett volna jönnie. Jobb utánajárni, ha meg nincs semmi baj, mindketten megnyugodhattok!
semmi baj, én 15 és fél voltam mikor elõször megjött. azóta eltelt 14 év, és minden hónapban rettenetesen görcsölök, ha így utólag visszagondolok ráért volna még. Addig sincs gond vele, nyugis tesiórák, stb.
16 , 5 éves vagyok nem voltam nõgyógyásznál és még nem jött meg

Miért néz a nő, amikor nem figyelek és ha meg figyelek akkor meg nem, meg kerül?

Legjobb válasz: A föld mágneses mezejének ellenhatásában kell keresni a megoldást.

A föld mágneses mezejének ellenhatásában kell keresni a megoldást.
ha kicsit bõvebben kifejted, megpróbálok válaszolni.

Hogyan tüdőzzem le rendesen a cigit? Mert letüdőzöm de a füst fele lemegy tüdőre de a másik fele meg nem. Meg h beszéljek úgy h letüdőzőm és ne jöjjön ki az összes füst hanem csak szépen picit?

Mert nekem az össze füst kijön mintha szájra szívnám. Meg ha letüd?zöm és utána még szívok rá leveg?t akkor köhögök.

Legjobb válasz: tündérkém, amikor még szívsz rá levegõt, nna akkor tüdõzted le. hány éves is vagy? tizenkettõ, tizenhárom?

tündérkém, amikor még szívsz rá levegõt, nna akkor tüdõzted le. hány éves is vagy? tizenkettõ, tizenhárom?
Gyakorolj még sokat, otthon a kerti wc-be!
Ez a kérdés nagyon gáz!
Sehogy! Felejtsd el szépen, mert semmi pluszt nem ad a dohányzás. Tapasztalom, mert sajnos dohányzom.
Fiatal lehetsz még, maximum 12 re tippelnék. Egyértelmû a folyamat szerintem. Szájba szívod, és egybõl veszel rá levegõt. Ha köhögsz egyértelmû, hogy nem kellene cigizned. Meg nem is a kék meg piros vackokkal kell kezdeni, attól naná hogy fulladozol... Én például hegyilevegõvel kezdtem el(Azt hiszem fehér multi, mind1 a lényeg hogy a leggyengébb) Inkább javaslom, hogy hanyagold még a cigit...
A kérdező hozzászólása: mondtam ha nemtudsz normálisan válaszolnii akkor ne írj !!
Tüdõzzed csak, majd el visz a tüdõrák.
vicces vagy
A kérdező hozzászólása: Akii nemtud normálisan válaszolnii annak nemkérem a kommentjéét. A többieknek köszönööm.
Beleszívsz egyet majd még egy nagy levegõ és kifúj egyszerû!De ha kezdõ vagy akkor valami pirossal kezd hogy örökre megutáld!
Gyakoroljál többet. A budiban akár kiabálhatsz is. És hányhatsz is ha rossz. Csak keményen.
Igaza van az elsõnek, akkor tüdõzöd le mikor rászívsz még egyet. Az elsõ szívásnál csak a szádba megy, aztán veszel egy mély levegõt és akkor megy a tüdõdbe. Ja és onnan nem jön vissza az összes rögtön ahogy írtad.
beszívod kifújód. :DDDDDD elmagyarázni nem lehet.;))) lehet hogy nem a te mûfajod a cigizés?!:) szokj le.;)
A kutyával megbeszélni nem tudod, csak anyuddal. A kutyát pedig többször vidd le.
Vidd le többször, dicsérd meg nagyon, és ne csak pisi-kaki idejéig legyetek lent, hanem játszatok, sétáljatok egy kicsit. Így meg fogja szeretni a "lent létet" és jelezni fogja ha mennie kell. A biztonság kedvéért azért egy kis újságpapírt hagyjatok, hogyha minden kötél szakad, tudjon hova üríteni(:
Szerintem szedd fel az újságpapírt és ha látod hogy nagyon szimatol ott és forog össze vissza akkor vidd le gyorsan sétálni. És ha rendesen elvégezte a dolgát akkor dícsérd meg és jutalmazd meg valami kis jutalomfalattal.
Addig örülj. Nem kell szõrteleníteni a hónaljadat.
Mert még fiatal vagy :) 12 évesen még nekem sem volt semmi komolyabb változás, a csípõm sem volt széles, és a mellem sem nõtt (bár azóta se nõtt nagyon x)) Na a lényeg, hogy nem kell aggódnod, hamarosan beindulnak a hormonjaid és fogsz menstruálni :) Semmi baj nincs ezzel, nekem pl. 15 évesen jött meg.
örülj neki, majd szõrös lesz az is. ne akarj minél elõbb felnõni. a tiniség pedig nincs kapcsolatban a szõrösödéssel és a menzesszel.
Nem mindenki egyforma ütemben fejlõdik. Még bõven ráérsz. Majd akkor aggódj, ha 16 évesen se menstruálsz. Addig teljesen felesleges idegesítened magad rajta.
Menstruálni sem jó dolog hidd el... 10 évesen jött meg nekem. Most nyáron 8 éve... És még hány é vissza van. A családomban minden nõ legalább (!) 50 éves korukig megvolt/megvan nekik... Szóval nem túl jók a kilátásaim... :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) )))
Ne aggódj, ez nem baj!
Én majdnem 12 voltam, amikor elõször megjött, már akkor szõrösödtem, és melltartót kellett hordanom, mert akkora melleim voltak. Hidd el, az sem jó, ha ennyire koránérõ típus a lány, mint én voltam, mert annyira kilógtam az osztálytársnõim közül. A legalacsonyabb lány voltam, mégis a legfejlettebb. Nekem kifejezetten ciki volt az, amikor apukám megjegyezte otthon, hogy hordhatnék már melltartót, mert a fiúk meg fognak szólni az utcában..
A barátnõmnek már megjött és neki nem is annyira szõrös a hónalja.Pár szõrszál van rajta.

Kismotorra kell kék-sárga kárbejelentő? Még nem vagyok 14, igaz hogy 13 és fél évesen már ellehet kezdeni? Minimum mikor kezdhetem el a jogsit? Friss jogsival van vmi megkötés kismotorra? (Mint pl. :amíg nincs 2 éves B-d nem lehet utánfutót vonatni)

Ja,és valami könyvet tudnátok erre ajánlani??-Csak hogy ne érjenek váratlan dolgok:D-Válaszotokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: 13 és fél évesen beiratkozhatsz és elkezdheted az elméleti tanfolyamot. 13 év 9 hónap után tehetsz elméleti vizsgát, majd 14 év után jármûkezelésit. Végül a 14. születésnapod után 1-2 hónappal már meglehet valamennyi vizsgád, mert ugye kell némi idõ a forgalmi oktatáshoz és vizsgához is. Segédmotoros kerékpárra - amennyire tudom - nincs külön megkötés a kezdõ jogosítvány esetén, mert nemzeti kategória, nem nemzetközi. Kék-sárga kárbejelentõt pedig nem kötelezõ magadnál tartani semmilyen jármû esetén, csak tanácsos. Mivel bárkit érhet baleset, jó, ha utána el lehet kezdeni a biztosítási ügyintézést is.

13 és fél évesen beiratkozhatsz és elkezdheted az elméleti tanfolyamot. 13 év 9 hónap után tehetsz elméleti vizsgát, majd 14 év után jármûkezelésit. Végül a 14. születésnapod után 1-2 hónappal már meglehet valamennyi vizsgád, mert ugye kell némi idõ a forgalmi oktatáshoz és vizsgához is. Segédmotoros kerékpárra - amennyire tudom - nincs külön megkötés a kezdõ jogosítvány esetén, mert nemzeti kategória, nem nemzetközi. Kék-sárga kárbejelentõt pedig nem kötelezõ magadnál tartani semmilyen jármû esetén, csak tanácsos. Mivel bárkit érhet baleset, jó, ha utána el lehet kezdeni a biztosítási ügyintézést is.
13, 5 fél évesen elkezdheted a KRESZ-t de rutint csak 14 évesen csinálhatod és a forgalmat is, szerintem a kék sárga bejelentõ nem kötelezõ legalábbis nálam nincs és eddig nem is kérték (1 szer állítottak meg a rendõrök eddig) megkötésbe nem tudom mire gondolsz ugyan is személyt nem szállíthatsz oldalkocsit nem tehetsz rá utánfutót nem tehetsz rá de amúgy nincs ilyen, könyvnek ezt ajánlom: http://konyv-konyvek.hu/motorosok_segedmotorosok_tankonyve_9.. én ebbõl tanultam és minden elsõre sikerült :D 14/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez életmentõ volt.:D
A kérdező hozzászólása: ...mindkettõtöknek
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés...Elméletben mi szerepel??táblák, forgalmi szituációk??
Igen, meg még útburkolati jelek, esetleg rendõri karjelzések. Arra kell figyelni, hogy számítógépen a vizsgaprogival kell sokat gyakorolni. Ttána már annyira ismered a kérdéseket, hogy a vizsgán szine végig se olvasod és ráböksz a jó megoldásra :)

Még nem menstruáló lányok! Hogyan képzelitek el a helyzetet?

Tudom, hogy nem lehet befolyásolni, de mindegy.Mikor szeretnétek hogy megjöjjön? Hol? Milyen betétet szeretnétek először használni? Te még kibővítheted, mindegy, csak jó részletes legyen. Ha összegyűlik 5 válasz, én is leírom. 11/L

Legjobb válasz: Én is menstruálok már, de kicsit közelebb vagyok még az elejéhez, mint az elõzõ. Volt egy idõszak, amikor nagyon szerettem volna, hogy végre megjöjjön, mert attól már "nagylány" leszek, és az milyen jó. Aztán amikor megjött, akkor pont nem ez a korszak volt, egyszerûen akkor épp nem is gondoltam rá. Azt hiszem, azt akartam, hogy olyan 14 éves koromig jöjjön meg, hülyeség, de azért mert azt hittem, hogy a barátnõmnek (aki egy évvel idõsebb nálam, tehát akkor 14 éves volt) már megjött. (Késõbb kiderült, hogy nem, sõt neki kb. 1 naptári évvel késõbb, tehát 2 évvel idõsebben jött meg, mint nekem) Azon nem gondolkoztam, hogy hol szerintem, de ha mégis, tuti azt akartam, hogy otthon jöjjön meg. Végül duplán jó lett, mert nem csak hogy otthon, hanem szünetben jött meg, tehát sehova nem kellett mennem, vagy ilyesmi. A betétekrõl meg azon kívül, hogy egyszer eláztattam egyet szórakozásból, nem sokat tudtam, úgy gondoltam, majd jó lesz anyáé. Azóta meg változott, és most Libresse-re esküszöm. Plusz még annyi, hogy úgy rémlik, hogy volt egy olyan idõszakom(még eléég kicsi voltam), amikor azt hittem, hogy ha valakinek egyszer megjön, akkor utána folyamatosan vérzik. Hál' Istennek ez nem így van:) Meg még, hogy kb. 11 éves koromtól készültem arra, hogy megjön(13 évesen jött meg), és nagyon rosszul esett, amikor a barátnõm kinevetett, hogy nekem úgysem kell betét, minek hoztam magammal a táborba. Egyszer meg beraktam egy tisztasági betétet, hogy kipróbáljam milyen, de pont edzés elõtt, és nem tudom, hogy csináltam, de nagyon rosszul, és össze-vissza elcsúszkált, nagyon zavart. (Annak példájára, hogy negyedikben az egyik osztálytársam elmesélte, hogy az anyukája mondta neki, hogy rakjon be egy betétet, hogy szokja, milyen érzés. Én akkor még azt hittem elõször, hogy a cipõbetétre gondol:DD) 15/L

Én is menstruálok már, de kicsit közelebb vagyok még az elejéhez, mint az elõzõ. Volt egy idõszak, amikor nagyon szerettem volna, hogy végre megjöjjön, mert attól már "nagylány" leszek, és az milyen jó. Aztán amikor megjött, akkor pont nem ez a korszak volt, egyszerûen akkor épp nem is gondoltam rá. Azt hiszem, azt akartam, hogy olyan 14 éves koromig jöjjön meg, hülyeség, de azért mert azt hittem, hogy a barátnõmnek (aki egy évvel idõsebb nálam, tehát akkor 14 éves volt) már megjött. (Késõbb kiderült, hogy nem, sõt neki kb. 1 naptári évvel késõbb, tehát 2 évvel idõsebben jött meg, mint nekem) Azon nem gondolkoztam, hogy hol szerintem, de ha mégis, tuti azt akartam, hogy otthon jöjjön meg. Végül duplán jó lett, mert nem csak hogy otthon, hanem szünetben jött meg, tehát sehova nem kellett mennem, vagy ilyesmi. A betétekrõl meg azon kívül, hogy egyszer eláztattam egyet szórakozásból, nem sokat tudtam, úgy gondoltam, majd jó lesz anyáé. Azóta meg változott, és most Libresse-re esküszöm. Plusz még annyi, hogy úgy rémlik, hogy volt egy olyan idõszakom(még eléég kicsi voltam), amikor azt hittem, hogy ha valakinek egyszer megjön, akkor utána folyamatosan vérzik. Hál' Istennek ez nem így van:) Meg még, hogy kb. 11 éves koromtól készültem arra, hogy megjön(13 évesen jött meg), és nagyon rosszul esett, amikor a barátnõm kinevetett, hogy nekem úgysem kell betét, minek hoztam magammal a táborba. Egyszer meg beraktam egy tisztasági betétet, hogy kipróbáljam milyen, de pont edzés elõtt, és nem tudom, hogy csináltam, de nagyon rosszul, és össze-vissza elcsúszkált, nagyon zavart. (Annak példájára, hogy negyedikben az egyik osztálytársam elmesélte, hogy az anyukája mondta neki, hogy rakjon be egy betétet, hogy szokja, milyen érzés. Én akkor még azt hittem elõször, hogy a cipõbetétre gondol:DD) 15/L
No én jópár éve menstruálok már...Nekem otthon jött meg, olyan betétet használtam amit anyukám (Libresse-t) ha jól emlékszem. Azt tudom, hogy már én is aliv vártam, hogy megjöjjön, mert már majdnem mindenkinek megjött az osztályból csak nekem nem. Azóta rájöttem, milyen kicsi buta voltam. Most minden hónapban azt kívánom, bárcsak a fiúk menstruálnának :D Eleinte nem fájt a hasam, kb 18 éves korom óta majd meghalok elsõ nap. Irritálnak a szagok, hányingerem van, fáj a hasam. Nem olyan mókás, mint hiszed. 22-L
Mert rossz érzés. Én is vártam, de már utálom az egészet.Persze örülök neki kicsit, hogy már megjött 12/l
Utolsó elõtti válaszoló. Mindenki azt mondjam hogy ne várjam mert rossz jobb nekem hogy még nincs. Mégis várom! Miért lenne rossz?
Nekem már megvan kb.fél éve, nagyon vártam de azóta rendesen megbántam de csak a 3.alkalomnál mikor már görcsöltem. Ismerem a helyzetet de ennyi idõsen még ne várjátok ennyire. Én is mindig félek h átázok.Nagyon rossz.
A kérdező hozzászólása: Elõször nem is szabad tampont használni.Nem kell megoperálni, mert jó erõsen kell nyomni és kijön, de ha nem, akkor orvoshoz kell menni.
Én még nem. Most jól jönne ha lenne lány tesóm, fõleg nõvér akivel megbeszélhetném. Remélem nem a suliban lesz, vagy valami nagy eseménykor mert mindenhol azt olvasom hogy akkor jön meg. Nagyon félek hogy a Tampon elszakad, akkor mehetek operációra szóval kösz nem :) ) 11/l
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen! (: =D
Akkor ne aggódj, mert nincs semmi baj! :) Ez a folyás tisztítja és védi a hüvelyed a fertõzésektõl. Remélem ezután sem lesz soha semmi bajod!!! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!! :) Elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Valahol olvastam, hogy ez még belefér, de én akkor is nagyon parázok.
A kérdező hozzászólása: Nem.
A puncid nem csíp vagy viszket?
A kérdező hozzászólása: Az van, hogy sárgás-fehéres, szagtalan folyást vettem észre nem rég, de utána fehér jött.Fertõzés? Nagyon félek, mert nem akarok ilyen fiatalon orvoshoz menni.
Nem baj az, ha egy lány várja a menstruációt, mert nem mindenkit visel meg. Van akinek meg sem kottyan. Meg aztán úgysem lehet örökké megúszni, akkor meg minek idegeskedni miatta. Mindenki magán tapasztalja meg, hogy hogy viseli a menstruációt. Nem kell mondani, hogy ne várja!
Nem fog elszakadni a tampon. Próbáld csak meg eltépni a madzagját, vagy szétszedni. Az, hogy várod nem rossz, csak maga a menstruáció rossz. Nekem nem fáj a hasam, ezt megúsztam(lekopogom), de attól még rossz, hogh folyton izgulok nehogy átázzak, hogy túl korán jön meg, hogy túl késõn jön meg, hogy túl sok betétet használok(bár ez a legkevesebb), elõtte mindenkivel összeveszek kiállhatatlan vagyok, közben olyan "koszosan" érzem magam, minden alkalommal van 1-2 nap, amikor semmihez sincs kedvem, legszívesebben felhúzott térdekkel ülnék egy sarokban, nincs erõm, mosom minden nap a cuccaimat, de hideg víz ide vagy oda nem tudom normálisan megcsinálni, olyankor inkább csak fekete gatyát veszek fel, de nem akarom minden nap ugyanazt(de csak egy van), plusz ha átázik lehet, hogy meg se szárad reggelre, szóval ilyen kis kedves dolgokkal jár:/ 15/L
A kérdező hozzászólása: Írni fogok mindenképpen.:) Köszi mindenkinek a választ!
Nekem is az a bajom az Always-el, hogy nagyon mûanyag. Naturellát meg még szerintem nem is próbáltam. Kérdezõ: Akkor a következõ hónapban már lehet, hogy lesz.:) (Mosolygós fej, mert hátha téged nem visel meg, és akkor csak szimplán örülhetsz neki.) Kíváncsi leszek majd a tapasztalataidra, úgyhogy írj majd:) 15/L (már válaszoltam párszor régebben is)
A kérdező hozzászólása: Nem jött meg, de barna folyásom volt nem rég.:) :D
Kérdezõ! Azóta már megjött az elsõ mensid ? :) Amúgy minden betétnek van egy 'enyhe illata' ami szerintem is egész jó! Nekem most fejezõdött be az elsõ mensim, próbáltam Always, Libresse és Naturella betétet is. Nekem a Libresse és a Naturella vált be, bár inkább Naturella, mert kényelmes, jó méretû. Always azt soha többet, nagyon mûanyag, kellemetlen.. 13L
Háhá... Emlékszem, hogy én is mennyire vártam, hogy megjöjjön. Mindig azt gondoltam, hogy úgysem lesz erõs a vérzésem, úgysem fogok görcsölni, mert a családunknak semmi ilyen gondja nincs (na, ez nem egészen így lett, de beletörõdtem már...). 13 évesen menstruáltam elõször, amikor március 15-ére elutaztunk a családdal. Nagyon gáz volt, mert anya éppen találkozott egy ottani munkatársával, én meg felhívtam telefonon, hogy megjött, mire õ otthagyta azt a pasit és hazajött nekem betétet adni. ^^ Mondta, hogy neki is 13 évesen jött meg elõször. Már aznap tele volt a tudjátokmim az egésszel, vissza akartam tekerni az idõt, hogy kiélvezhessem, amíg nincs meg. És most itt a nyár, és parázhatok, hogy melyik táborban fog megjönni...
Amikor elõször beszéltek nekem a menzeszrõl nem is nagyon figyeltem, nem ijedtem meg, de azt hittem hogy ha megjön akkor örökre meglesz :D elég sokáig vártam hogy megjöjjön, 17 voltam amikor megjött. De már annyira lemondtam róla hogy nagyon beparáztam amikor megláttam a sok vért :D el sem hittem hogy velem történik. Az elsõ nagyon rossz volt. Tudtam hogy nem vagyok beteg és mégis úgy éreztem magam. Elõször Libresse-t használtam mert volt itthon ilyen minta belõle, de nagyon rossz volt, mert össze vissza ragadtak a szárnyak. Az always-t sokkal egyszerûbb berakni. A naturellárol meg csak rosszat hallottam/tapasztaltam. Amúgy amikor még kisebb voltam, egy-két tamponját anyunak kiváncsiságból elvettem és vizet engedtem rá, és csodálkoztam hogy milyen nagyra megnõ ez a kis izé :D
A kérdező hozzászólása: Anya azt mondta, hogy minek vágtam le, mert õ azt alulra ragasztja fel, hogy ott maradjon xD.Egyébként nem erõs illatú, csak enyhén lehet érezni.Az a baj, hogy nem vagyok jó színész, nem tudnám eljátszani a görcsöt.Mondjuk elõbb eljátszottam, ahogy görnyedezve tántorgok és szorítom a hasam =D. Mindegy, köszönöm a válaszokat, most már értek mindent.(:
Ne kívánj görcsöt. El is játszhatod:) ) Szerintem meg a szárny nélküli nem jó, mert felgyûrõdik, elcsúszkál, stb.
Hát látszikhogy még nem tudod mivel jár a görcs..."jó lesz majd, hogy felmentsen tesibõl"...és az életed késõbbi idõszakában jó lesz arra, hogy tönkretegye a napodat, hogy minden hónapban 1-2 nap ne tudj kikelni az ágyból...ne légy ennyire gyerekes... Amúgy meg a szárnyak azért kellenek a betétre mert úgy kevesebb az esélye, hogy elcsúszik. Egyébként a libresse tényleg jó döntés, mert az pamutos, nem fõ fel alul. Habár mostmár az Always is rájött erre, és õk is gyártanak már pamutost. A fehérfolyás meg NORMÁLIS
Illatosított betét nem jó, mert tönkreteszi a hüvely védekezõ képességét.
A kérdező hozzászólása: Hát, remélem nem lesz erõs vérzésem, de néha egy jó kis görcs majd jól jön, mert felmenthetnek tesibõl.A fiúk meg ma is kezdték, hogy "Fúúj, mi van, ha a bugyitok véres lesz? Ez még undorítóbb..." xD. Egyébként nem érdekel a véleményük, mert ez természetes.Anyának szóltam a fehérfolyásomról, és azt mondta, hogy bármikor megbeszélhetek vele bármit, és örül, hogy megbízok benne.Vett betétet, amibõl tettem a táskámba, mert nehogy suliban jöjjön meg.Libresse a márkája és már a csomagoláson érzeni, hogy milyen finom illata van.Az a baj, hogy szárnyas, ami baromira zavar, mert gyûrödik, kilóg, meg minden (Felbróbáltam egyet, hogy milyen), ezért levágtam a szárnyat xD.Sokkal jobb szárny nélkül, mint szárnnyal.Majd mondom, hogy mindig szárny nélkülit vegyen.
Az utolsónak üzenem, hogy ilyet nem szabad csinálni! De gondolom utólag rájött...
fIGYELJ!nem álsz messze tõle én egy fél éve menstruálok és már tampont használok. SZÓRAKOZÁSBÓL KIPRÓBÁLTAM EGYET EGYSZE KB FÉL ÉVE ÉS AMIKOR KIVETTEM TISZTA VÉR VOLT ÉS NAGYON MEGIJETTEM NA GONDOLJÁTOK MILYEN LEHEETETT NA NEKEM ÍGY JÖTT MEG ELÕSZÖR
De édik vagytok:)
A kérdező hozzászólása: De én vagyok az.(: Hogy jöttél rá? Mondom, hogy igazam volt, mások meg nem hiszik el, hogy 11 éves vagyok.
Kedves Kérdezõ! Szerintem jobb ha elmondod a fiúknak is az osztályban, ha megjön a menstruációd, és azt, hogy mi az, és miért van, mert akkor talán õk is komolyan veszik, és nem fognak idiótán vihogni!
A kérdező hozzászólása: Rendben, leírom. Természetes, hogy azt szeretném, hogy otthon jöjjön meg.11-12 éves koromban jöjjön meg a mensi.Elõször anyának, majd apának mondom el és utána a barátnõimnek.Always és Libresse betétet szeretnék használni, bár a Naturelláról se hallottam rosszat.Nem szeretnék átázni, semiképpen sem.Ja, és az osztályban a fiúk ne tudják meg, mert elkezdenek vihogni, meg gúnyolódni.Apának majd inkább anya mondja el, mert én félek.Ja, és magamban megünnepelem, hogy befejezõdött a gyerek korszak, jön a tini korszak.(:
*amik fertõzést okozhatnak. Elõzõ voltam.
A tampon nem a szüzesség miatt nem jó megoldás, hanem azért, mert az a vér, amit nem tud felszívni, csak pang a hüvelyben, és így elszaporodnak a baktériumok, aki fertõzéseket okozhatnak!
Én úgy tudom, hogy ez nem igaz. De javítson ki valaki, ha tévedek. És akkor leírod, hogy te hogy képzeled el a menstruációt? Csak mert írtad, hogy leírod, ha összejön 5 válasz! 12/l
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én az alwayst meg a Libresset fogom kipróbálni, mert az nagyon kedvelt, gondolom, nekem is jó lesz.Igaz, hogy amíg szûz vagy nem használhatsz tampont, mert átszakíthatja a szûzhártyád?
Fura, de én is remegtem. És nekem még aznap elegem lett belõle.:S a 15/L
Én 4 hónapja menstruálok, már nagyon vártam, mert osztyálytársaimnak megjött már. Én nekem az Always betét nem vállt be, mert zavart, hogy "csörög". Libreeset használok Szerettem volna, hogy otthon legyek, amkikor megjön, és ne suliba, és így is lett. Anyukám meg pont az ajtó elõtt volt, így szóltam neki. Elõször én nem is voltam biztos benne, hogy az a mensi. Nagyon stresszes voltam, remegtem is, nem hittem, el, hogy megjött. Elõtte úgy egy hónappal volt már a bugyimon valami fehéres-barnás, nem tudtam hogy mi az. Persze fehérfolyásom már régóta volt. Úgy a második nap lett belõle elegem, de azért kicsit boldogabb vagyok, hogy már megjött, mert így nem vagyok ilyen lemaradott. De annyi gond van vele... :( 12/l
A kérdező hozzászólása: Nem ír senki???
Szerintem, a fiú osztálytársaknak nem kell elmondani. Az apuka meg valószínüleg megtudja így is-úgy is. :)
Kedves Kérdezõ! Ne törõdj azokkal, akik nem hisznek Neked! Én hiszek! :) A belinkelt kérdés írója vagyok. :)
Kedves 18:24-es válaszoló! A fiúk is megtudják elõbb-utóbb, hogy mi a menstruáció.
A fehérfolyás nem betegség. Használhatsz tampont szûzen is, de szerintem elõször mini-t próbáld meg, van akinek az sem megy fel elsõre, másodikra, többedikre sem. Ha nem megy nem kell erõltetni. A fiúknak az osztályban nem kell elmondanod, tulajdonképpen semmi közük hozzá.
most komolyan ezt mondták nem tehetek róla
A kérdező hozzászólása: Alul igen, hónom alja nem.
Mi betegség, a fehérfolyás? :D Különben meg nem lehet kiszámítani, hogy mennyi idõ múlva jön meg. Szõrösödsz már alul, meg a hónaljadnál? Mondjuk én csak mesni után kezdtem a hónaljamnál szõrösödni.
... bár elvileg betegség
nekem már 6 éves kórom óta van és még mindig nem... 11/L
A kérdező hozzászólása: Egyébként informatika órán feleltek, sokan nem, páran igen és egy ducibb lány görcsölõ hassal kimegy és már majdnem sír.Az elõttem ülõ fiú (Joci) elkezdi halkan: elfogyott az o.b tampon.Közben a lány még nem is mensizik.xD Huh, egy nagyon kínos eset.Régebben, matekon ölt mellettem egy fiú, õ mellette egy lány.A fiú mondta, m hogy van betéted, mert kell a XY - nak.Mondom, nincs és nem is hordok magamnál.Erre elkezdi a fiú, hogy VAN betétje, a csaj meg azt mondja, hogy neki nem kell.Én meg égõ pofával mondom, hogy azt mondtam, hogy NINCS. Megvan a fehér folyásom, kb. mennyi idõ, mire megjön?
Az én lány osztálytársaim is énekelni szoktak Always reklámokat... :D Ha valamelyik lány meg kimegy órán a wc-re, bekiabálják, hogy : megy tampont/betétet cserélni. Én vagyok a 18:24-as válaszoló, és úgy gondoltam, hogy a fiúk persze, már tudják, hogy mi az, de azt nem kell elmondani, hogy "nekem már megjött".
A kérdező hozzászólása: Tudják a fiúk, hogy mi aza menstruáció, de õk nagyon kiélvezik, hogy vihoghatnak, meg gúnyolódhatnak.Persze nem direkt, csak azért hogy felidegesítsenek minket.
A kérdező hozzászólása: Írok egy vicces esetet.Matek elõtt beszélgettünk a fiúkkal, szóba került a menstruáció.Azt mondta ez egyik fiú, hogyha tampont használtok és pisilnetek kell, akkor kiveszitek a tampont, pisiltek és visszateszitek? Mi elkezdtük röhögve, hogy nem a húgycsõbe kell feltenni xD.Egy fiú van, aki nem olyan hülye, mint a többi, nem röhög, ha egy lánynak megvan (Na, ezt nagyra értékelem). Egy másik vicces dolog.Negyedik osztályban énekeltük a lányokkal a betétes reklámot, a végén pedig hangosabban: Megvéd az Always! Jujj, ha egy idõsebb lány hallotta volna...De buták voltunk.(:
A kérdező hozzászólása: Eltudom képzelni, de én nagyon kíváncsi vagyok, mert ez egy új korszak az életünkben.Köszönöm válaszodat, jöjjön olyan is, aki még soha nem menstruált.

14 éves vagyok 2 eve van feher folyasom van mellem azis kb 2 eve no meg nem jott meg. Baj lehet?

Az osszes osztalytarsamnak megjott csak nekem. Vekony vagyok de sokat eszek. Mikor fog megjonni. Es neha viszket oda lent az lehet gomba vagy valami??

Legjobb válasz: Azt senki se tudhatja, hogy mikor fog jönni, de nem gond, hogy még nincs. Ha 16 éves korod után se jön meg, akkor tanácsos orvoshoz menni, addig normális, és bármikor megjöhet. A nemi érésed már elindult, de ebbõl még nem lehet megmondani, hogy mikor fog megjönni. Amúgy örülj neki, hogy még nincs, elég sok kellemetlenséggel tud járni. Ha csak néha viszket, az még nem jelent rögtön fertõzést vagy gombát, ha tartósan viszket, ég, csíp, vagy büdös és sárgás a folyásod, akkor el kell menni kivizsgáltatni. Ha jártál uszodában, leültél idegen vécére vagy nyilvános helyen vizes csempére, lócára, stb, akkor lehet enyhe fertõzésed, de ha néha viszket kicsit, az még nem jelent feltétlenül rosszat.

Azt senki se tudhatja, hogy mikor fog jönni, de nem gond, hogy még nincs. Ha 16 éves korod után se jön meg, akkor tanácsos orvoshoz menni, addig normális, és bármikor megjöhet. A nemi érésed már elindult, de ebbõl még nem lehet megmondani, hogy mikor fog megjönni. Amúgy örülj neki, hogy még nincs, elég sok kellemetlenséggel tud járni. Ha csak néha viszket, az még nem jelent rögtön fertõzést vagy gombát, ha tartósan viszket, ég, csíp, vagy büdös és sárgás a folyásod, akkor el kell menni kivizsgáltatni. Ha jártál uszodában, leültél idegen vécére vagy nyilvános helyen vizes csempére, lócára, stb, akkor lehet enyhe fertõzésed, de ha néha viszket kicsit, az még nem jelent feltétlenül rosszat.
A menstruáció miatt 16 éves korodig nem kell aggódnod, de a viszketés miatt el kéne menned orvoshoz.
valószínüleg gomba, ha az, akkor a gyomorban (is) érdemes kezelni
A kérdező hozzászólása: Koszonom a kommenteket bocsanat h en is kiirtam ezt a kerdest mert eleg sok lany nyafog emiatt de tenyleg koszonom az ertelmes valaszokat.
A kérdező hozzászólása: Formaja: Meg...es... Meg...es... Meg...es... Meg...es... Meg...es...
Segíteni nem tudok, de egy példával szolgálni igen. Ihlet nélkül szerintem nincs mirõl írni. Ezzel a versformával most te ihlettél meg engem: Még lobog a tûz bennem és a horizontot kémlelem. Még harcolok valamiért és nem dobtam el az életem. Még van mit tennem itt és ezért céljaimat kérlelem. Még álmokat kergetek és összekulcsolom két kezem. Még reménykedek és hiszem hogy jobbá válik életem.
A kérdező hozzászólása: Benned egy igazi kolto veszett el. Koszi szepen

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!