Találatok a következő kifejezésre: Még nem igazi (1640 db)

Mennyi idő múlva megy tönkre vagy csökken látványosan a Toyota Priusok akkumulátora? Mennyibe kerül kicseréltetni? Hasonló élettartamú mindegyik hibridben az akku vagy ez még nem igazán derült ki?

Érdekes volt azt látni, hogy 169000 km-nél (2004-es autó) többet futott Prius nincs is az

Legjobb válasz: mege ezeket javarész városokban használják szerintem odakinnt is, pont ott jön ki az elõnye, ahol sok a gyorsítás, fékezgetés, sok a lámpás keresztezõdés, dugókban araszolás stb. Meg nem egyedüli autóként a családban. Ha így nézed, a 170 ezer kilóméter nem kevés, igazûból évi több mint 20 ezer km, ami majdnem hogy átlagosnak mondható kisebb kocsiknál. Persze az írásodból kiderül, hogy a többi meg még ennél is kevebbet futott, de olyan használat mellett, amit a válaszom elején írtam, azis reális lehet. (kinnt nem jellemzõ az óratekergetés, legalábbis fele ennyire sem, ott a törvényekkel kezükben tudják ezt tartani, és van is rá kapacitás...)

mege ezeket javarész városokban használják szerintem odakinnt is, pont ott jön ki az elõnye, ahol sok a gyorsítás, fékezgetés, sok a lámpás keresztezõdés, dugókban araszolás stb. Meg nem egyedüli autóként a családban. Ha így nézed, a 170 ezer kilóméter nem kevés, igazûból évi több mint 20 ezer km, ami majdnem hogy átlagosnak mondható kisebb kocsiknál. Persze az írásodból kiderül, hogy a többi meg még ennél is kevebbet futott, de olyan használat mellett, amit a válaszom elején írtam, azis reális lehet. (kinnt nem jellemzõ az óratekergetés, legalábbis fele ennyire sem, ott a törvényekkel kezükben tudják ezt tartani, és van is rá kapacitás...)
A válaszom nem éppen auóspecifikus, de gondolj a mobilok akksijára. Idõvel mind tönkremegy. Az autógyárak biztosan tudják, hogy mennyit bír az akkumulátoruk, de mélyen halgatnak róla. Még semmilyen publikációt nem olvastam róla, hogy mennyit bírnak.
Nézz utána az Autómánia adásai között, meglehet nézni online, ott teszteltek használt Priust, és ahogy emlékszek nem volt vele semmi gond.
ja és az akkumulátorról annyit, hogy a Tesla Roadster, ami teljesen csak elektromos sportautó, annak az akkumulátora kb 160 ezret bír ki. De az nagyobb igénybevételnek van kitéve szerintem, hiszen csak azt használja a kocsi, illetve abban egy 250 lóerõs villanymotor van. Persze nyilván jóval nagyobb teljesítményû akkumulátor, és nem igen értek ezekhez az új akksikhoz, de ennyit minimum a priusé is ki bír szerintem, bár ez nyilván függ a használat módjától, hogy mennyit ment villanymotorral, stb stb.

Van, aki úgy fogja fel az abortuszt, hogy még nem "igazi" baba, hanem néhány sejt, amiből ugyan lehet baba, de még nem az? Csak sejtek?

Legjobb válasz: Az elsõ pár napban talán igaz ez a kijelentés, csak az a baj, hogy nem lehet megmondani, hogy hol van a határ. Mikor baba? és mikor még csak sejt? számomra egy 8 hetes magzat már baba: nagyon emberi, minden szerve megvan, elkezd mocorogni, stb. de egészen más pl: egy 4 hetes "baba", ahol jóformán csak 1-2 mm a petezsák és még alig fejlõdött ki benne valami. (persze benne is ott az élet. ) Ha a mesterséges megtermékenyítésre megtermékenyített, de be nem ültetett babákra gondolok, ez is egy újabb kérdés lehetne...

Az elsõ pár napban talán igaz ez a kijelentés, csak az a baj, hogy nem lehet megmondani, hogy hol van a határ. Mikor baba? és mikor még csak sejt? számomra egy 8 hetes magzat már baba: nagyon emberi, minden szerve megvan, elkezd mocorogni, stb. de egészen más pl: egy 4 hetes "baba", ahol jóformán csak 1-2 mm a petezsák és még alig fejlõdött ki benne valami. (persze benne is ott az élet. ) Ha a mesterséges megtermékenyítésre megtermékenyített, de be nem ültetett babákra gondolok, ez is egy újabb kérdés lehetne...
Igen, mert ez az igazság! Akkor lesz igazi baba, ha megszületik. Nem vagyok abortusz párti, de ez a véleményem.
Szerintem így is kell felfogni. Mégpedig azért, mert akárki akármit mond, egyetlen nõnek sem sétagalopp ezt végigcsinálni, legyen az egy 16 éves felelõtlen tini, vagy egy 25 éves felnõtt ember. Elég nagy baj az, hogy idáig jutott, hogy nincs lehetõsége felnevelni a gyermekét, még ostorozza egy életen át magát azzal, hogy gyerekgyilkos? Aki ezt mondja, az egy végtelenül szívtelen és empátiamentes ember. Van olyan élethelyzet amikor nagyobb bûn világra hozni egy védtelen kis embert, akinek iszonyú sorsa és gyerekkora lesz, mint elvetetni egy néhány hetes embriót. Nekem ez a véleményem.
Sejtek kb 4 hétig...a 9 hetes ultrahangon viszont az én lányom már baba forma volt, a 12 hetesen pedig már az ujját szopta, és keresztbe rakta a lábát...nem vagyok sem abortusz ellen, sem mellette, de nem lehet a lelkiismeretet azzal tompítani, hogy csak egy sejt, mert nem az!!!!
Kedves kérdezõ, nem "csak sejtek" de nem is "baba", hanem humán embrió, késõbb magzat. Ennyi. Kedves utolsó: az altatószer okozta agykérgi depresszió a "törvényszerû sírás" oka, a mûvi abortuszhoz ugyanis nem adnak olyanféle kábítószeres premedikációt mint mondjuk egy epekõ-mûtéthez, ergo ez a hatás kifejezettebb... vannak olyan altatószerek - mint az ultrarövid hatású barbiturátok, Tiopentál, Brietál Sodium, amelyek ráadásul még a szem nyálkahártyáját is toxszák mellette... persze azért a magzatvédõk nagyon szép legendáriumot tudnak keríteni köré:)
Igen, sokan így fogják fel. Ha ugyanis megértenék, hogy gyilkolnak, akkor jóval nehezebb lenne "megemészteni". Ha az ember saját magának is hazudik, akkor ha ugyanazt mondja másnak, már igazat mond...
persze, hogy nem fogják. szokd meg, ez egy ilyen oldal. nyilván érinti õket a kérdés, esetleg a lelkiismeret(furdalásuk) dolgozik. persze õk is tudják, hogy ez semmin nem változtat
Akik jól lepontoztak, megindokolnák, hogy miért tették? Boldogabbak lettetek ettõl? :D
Érdekes, akibõl nem gyereket kapartak ki, csak simán kitisztították (eü. küretesek), azok is ugyanazt a kábító pirulát kapták, mint az abortuszosok, õk mégsem sírtak...
Jah és elõttem szóló neked lehet itt majd magyarázkodni hogy magzatvédõ harcosok meg stb de igenis a baba az egy emberke egészen attól a pillanattól hogy a szíve ver és vannak kezecskéi meg lábacskái meg minden más ami neked is van !!!! Vagy tán te nem így gondolod?
Milyen érdekes dolgok vannak mi az hogy a baba nem igazi amíg meg nem születik?? Nekem van egy kislányom és igenis az elsõ hónapban is igazi ez nem egy bábu és ha nem akarsz gyereket huzzál gumit bazz+ ne ide gyere keseregni és ne a fa*ságokkal traktáljátok egymást akik azt mondjátok hogy az nem igazi inkább nézzettek magatokba vagy tán anyukátok rátok is azt mondta amíg ki nem bújtatok hogy nem vagytok igaziak vagy mi fene annyira utálom az ilyet jah és még valami ott a 72 órás tabletta mint írták elõttem már ha azt hiszed van rá esély vedd be aki meg elmegy a baba abban státuszában abortuszra amikor a baba már mocorog annak csak gratulálni tudok Üdv
Kedves Elõzõ: Atropin-szulfát. Nincs semmiféle nyugtató hatása, az altatás alatt a vagusreflex hatására fellépHETõ szívhalál (kamrafibrilláció) ellen véd... van anesztes, aki elõtte adja tablettában, és van, aki a mûtõben injekcióban.
Hát kedves utolsó, nagyon sajnálom, hogy ezen kell átmenned.Õszintén kívánok neked kitartást.Még sose volt abortuszom, remélem nem is lesz.Nagyon nehéz lehet ez...
Csak így lehet normálisnak maradni közben. Hétfõn lesz abortuszom, napközben megy a monoton gép, gyerek, mert van egy, háztartás, munka, közben elintéztem az orvosi papírokat. Meghallgattam, 28évesen egy védõnõ kioktatását, túl leszek rajta. Húzódik egy ideje, mert elõször úgy volt, hogy meglesz múlt pénteken, aztán most csütörtökön, végül a jövõ hétfõ maradt az idõpont. Hetek óta az volt bennem, hogy még ezt a hetet kell kibírni, még ezt és most még egyet.Édesanyám mellettem áll, túl leszek rajta. Voltak kemény éjszakáim, amikor úgyéreztem, hogy most bolondultam meg, vagy talán észre sem veszem és már régen megbolondultam. Valahogy most észreveszem az összes terhes nõt az utcán, akik mellett eddig elmentem. Rengeteget olvastam a témában, ostoroztam magam, de rájöttem, hogy ennek semmi értelme, mert vagy megtartom és akkor nincs erre szükség, vagy ha elvetetem akkor pedig minek az ostorozás? Persze tudom, tartsam meg mindenáron, majd lesz valahogy, mindig van valahogy, úgy még soha nem volt, hogy sehogy se legyen. De amikor majd pelenkát kell venni, és éppen úgy lesz, hogy nem lesz rá, akkor hogy lesz? 1 hónapja járt le a szerzõdésem, most lettem munkanélküli, addig éveken keresztül olyan családokkal dolgoztam, ahol igenis létjogosultsága lett volna a terhességmegszakításnak, csak ezt nem mindenki meri kimondani, mert szívtelen dolog, meg Isten. Isten nem az a kedves aranyos nagypapi, aki megsimogatja a hátunkat egy fáradt nap után.Ez az Isten volt az, akire hivatkoznak sokszor, aki az egyiptomi csecsemõket hagyta meghalni. Aki városokat, emberiséget hagyott kipusztulni. Nem vagyok sem ellene, sem mellette, mindenkinek saját döntése, saját élethelyzete adja a döntést. A videót láttam pár napja, elég hatásvadász, és ne felejtsük el, hogy egy 7hónapos terhességrõl van benne szó. Akik meg azt mondják, hogy régen nem volt ennyi abortusz, azok vakok és süketek, nem olvastak régi történeteket, nem jártak utána. Az ókor óta létezik. Ez a mostani módja a lehetõ legbiztonságosabb.Mikor nõk vállalták azt is, hogy kötõtûvel, vállfával vegye el tõlük a bábaasszony a babát, vagy mérgezett leveleket dugtak a hüvelyükbe, ahhoz mi kellett? Ördögi gonosz lélek? Vagy örült nagy elhatározás és szabadulási vágy? Erre biztosan nem lennék képes, ezt tudom. Nem fogom fel sejtként és nem fogom fel babaként sem. És nem, nem ugyanaz, mintha már az élõ gyermekemet pusztítanám el. És ha megmutatnák a mûtét után a maradványokat akkor mi lenne? Semmi, elborzadnék, de kb mintha más mûtét után mutogatnának valamit, vért látsz és szövetdarabokat. Sokszor nehezebb döntés elvetetni, mint megtartani. Ez bármennyire is nevetségesen hangzik de így van. Hiszen megtartani nem tart semmibõl sem, majd alakul az élet, biztos jobb lesz mint most, ha meg nem, akkor tévedtem, de megtartottam, most aztán babérkoszorút a fejemre. Ha az x és az y elítél ezért, szíve joga, soha nem fogunk találkozni, soha nem fogok tõle függni. Egy gyereket nem lehet talánra vállalni, az a nagyobb felelõtlenség. És igen rettegek a mûtéttõl, a felfekvéstõl, az altatástól, az ébredéstõl, rettegek és a világból kiszaladnék. És mégis odamegyek és megteszem ezeket a dolgokat, és utána megkönnyebbülök, hogy végre túlvagyok az elmúlt hetek kálváriáján, megszégyenülésén, magyarázkodásán, látni fogom a keddet, a szerdát. Mert most csak hétfõig látok. Az utólagos jajgatásnak sem vagyok a híve, hiszen megtarthatnám, ha más nem a híd alatt is lehet élni, lehet segélybõl is tengõdni, az is élet... Lehet sokan szívtelennek tartanak és gyilkosnak, lehet, hogy így is van, néha szeretném ha tényleg az lennék, akkor nem remegne bele a lelkem, nem rettegnék ennyire az egésztõl. És a legrosszabb, hogy saját nõtársaid ítélnek el. Sokszor ezek az anyatigrisek a katolikus egyházra hasonlítanak a szememben, arra az egyházra, amelyik tiltja a gumióvszer használatát, az élet szentsége miatt, tiltja ezt a harmadik világ Afrikájában is, ahol, mint tudjuk nem a gyerek születés a legnagyobb probléma, az csak a második az aids után.Szemellenzõ fel és jöjjenek azok a gyerekek. A szakdolgozatomat az abortusz hatályos jogi szabályozásából, erkölcsi és etika visszásságaiból írtam. Kicsit ironikus. Ahogy az is, ahogy jópár éve egy életvédõ civil szervezet, egy 13éves lány magzatának jogaiért kiállt, a helyi plébánossal karöltve, akinek a kislány, mert kislány, meggyónta a baját. Bíróságra mentek, jogi képviselõt neveztek ki a magzat mellé. Végül nagy nehezen mindenféle kérvényeknek köszönhetõen a kislány anyja végül eltudta intézni az abortuszt. És ezzel egyidõben a szomszéd faluban egy 14éves lány gond nélkül el tudta vetetni. Oda nem szaladt senki, hogy ejnye bejnye. Kicsit hosszú lettem, de köszönöm a lehetõséget, hogy mindezt kiírhattam magamból. Kitartást kívánok mindkét oldalnak. És még annyit, hogy amit sokszor sokan szeretnek hangoztatni, hogy bezzeg ennek a nõnek ha kõre ül is gyereke lesz, én meg évek óta próbálkozok és semmi, miért nem adja oda másnak... ez is iszonyat, irigység és bosszúvágytól telített. De persze valakit mindig utálni kell, úgy könnyebb elviselni a dolgokat... Az abortusz nem egy hobbi, nem unalomûzõ.
Biztos van, aki ezzel áltatja magát. Csak sajnos az az igazság, hogy amíg nem látnak szívmûködést, addig el se végzik az abortuszt, mert hivatalosan akkortól számít terhesnek egy nõ, hogy szívmûködést látnak ultrahangon. Szerintem egy dobogó szívû, végtagokkal rendelkezõ, mocorgó "valamit" erõs csúsztatás sejtcsomónak nevezni. A sejtcsomó megnevezés kb a beágyazódásig helytálló, ami a megtermékenyülés utáni 7-10 napon következik be. Nem vagyok fanatikus abortuszellenes, vannak olyan élethelyzetek, amikor megértem, de a tények attól még tények maradnak. (engem is altattak, mûtöttek többször is, volt missed ab mûtétem is ami teljesen megegyezik a sima abortusszal, egyszer sem sírtam ébredéskor)
Érdekes, engem is altattak többször más miatt, mégsem sírtam egyik mûtét után sem...
Khmmm... természetesen szó sincs semmiféle piruláról... errõl ennyit...
19-es vagyok, és vagy én tán nem így gondolom!

Egy 6 hónapos babának még nem igazán kellene sósat enni igaz?

Azért kérdezem, mert a fiam semmiféle zöldséget nem hajlandó megenni...Próbálkoztam rengetegszer. Bébiételbe megeszi, amit én megf?zök azt simán nem. Ma tettem a brokkoliba pici sót, úgy ette mintha édességet adtam volna neki. Gyümölccsel semmi gondunk sincs, bármilyen formában, bármikor képes megenni.

Legjobb válasz: Igazából tényleg jó lenne, ha még nem kapna sót, lehet, hogy más módszerrel kellene megpróbálni ízesíteni s fõzeléket. Valahol olvastam zöldségeket, amik sósabbá teszik az étel ízét. Ha másképp nem megy, azért pici sótól nem hiszem, hogy lenne baja a kisfiadnak, de majd biztosan ír valaki, aki jobban benne van a témában. Én elõször 8 hónaposan adtam pici reszelt sajtot a fõzelékbe, amitõl sósabb lett az íze.

Igazából tényleg jó lenne, ha még nem kapna sót, lehet, hogy más módszerrel kellene megpróbálni ízesíteni s fõzeléket. Valahol olvastam zöldségeket, amik sósabbá teszik az étel ízét. Ha másképp nem megy, azért pici sótól nem hiszem, hogy lenne baja a kisfiadnak, de majd biztosan ír valaki, aki jobban benne van a témában. Én elõször 8 hónaposan adtam pici reszelt sajtot a fõzelékbe, amitõl sósabb lett az íze.
Fûszeresebben szereti. Én csak delikátot használtam az õ ételébe, abból is csak annyit hogy egy picit érzõdjön rajta. Pici sótól nem lesz baja.
igen, a zeller zöld, és a petrezselyem teszi sósabbá picit, de csak picit. de 6 hónaposan még nem ajánlják, de azért kérdezd meg a védõnõdet. lehet kapni házi arany márkájú ételízesítõt tescoban, olyan, mint a vegeta, de nincs benne adalékanyag. próbáld azt ki.
A kérdező hozzászólása: az ételízesítõ egészségesebb?
ez a házi arany igen, mert natúr.
En is teszek a 7 honaposom fozelekjebe sot, eppenhogy, nagyon keveset, de a gyerekorvosunk javasolta, ugyanis a so oldja ki az asvanyi anyagokat a zoldsegekbol. So nelkul nem is eszi meg.

Gondot fog okozni a későbbiekben, hogy ha egy 5 hónapos baba még csak otthon aludt a saját kis helyén, illetve még nem igazán vittük sehova sem "csavarogni" a napi sétáláson kívül?

Csak a saját kiságyában alszik, napközben is. Szinte órára pontosan telnek a napjaink, én teszem le adott id?ben aludni és egy kis sírás után alszik is (nappal, éjszaka is). Babakocsiban már nem nagyon alszik, ha ritkán autóval megyünk valahova egy icipicit szundít, inkább nézel?dik. Anyukámnál amikor kicsi volt napközben, amíg intézni valóm volt elaludt, de most már, hogy nagyobb nem aludt szinte egész nap nála. Nagy hibát követtem el, hogy nem hurcoltam ide-oda? Mit ajánlotok, volt ilyen problémátok nektek is?

Legjobb válasz: Igaz nekem 4 hónapos a lányom és minden hónapban egyszer az anyósóméknál alszik/mi is/ de ott is van saját ágya és ilyenkor az anyósómékkal egy szobában van/mi külön vagyunk/ Ilyenkor megyünk el a férjemmel kikapcsolódni stb.Amúgy is sokat utazzunk! Õ már ezt nagyon megszokta...Szerintem nem vagytok elkésve semmivel de azért jobb ha szoktatjátok mert késõbb nehezebb lesz vele...Minden jót!

Igaz nekem 4 hónapos a lányom és minden hónapban egyszer az anyósóméknál alszik/mi is/ de ott is van saját ágya és ilyenkor az anyósómékkal egy szobában van/mi külön vagyunk/ Ilyenkor megyünk el a férjemmel kikapcsolódni stb.Amúgy is sokat utazzunk! Õ már ezt nagyon megszokta...Szerintem nem vagytok elkésve semmivel de azért jobb ha szoktatjátok mert késõbb nehezebb lesz vele...Minden jót!
A mi babánk is majdnem 6 hós volt, amikor elutaztunk 300 km-re rokonokhoz, addig szinte sehova nem mentünk városon kívül.Vittem amegszokott dolgait:takaró, játék...a saját illatát érezze.Az éjszakák nyugtalanok voltak, gyakrabban felsírt, de nem volt vészes.Ha te magabiztos vagy, õ is hamarabb alkalmazkodik.Én nem hagyom senkire, csak az apjára.Most már jön majd a szeparációs szorongás-olvass róla!-és hát Te vagy abiztos pont az életében. szépen meg fogja szokni, csak idõ kell, és a megszokott dolgait biztosítsátok.
Ha ilyen az életviteletek, akkor miért lenne baj? Szerintem egy baba elsõsorban ott érzi jól magát, ahol az anyukája van, és az szinte bárhol lehet. Ha pedig amiatt aggódsz, h' például a nagyszülõknél mikor fogja ugyanolyan jól érezni magát, mint otthon, hát ez gyerekfüggõ. Szép fokozatosan lehet növelni az idõtartamot. Az én lányom hat hónapos, még csak úgy vigyázott rá egyszer egyedül anyukám, h' õ jött hozzánk. Én nem érzem, h' ebbõl bármi gond lehet késõbb.

11hét 2 naposan még nem igazán látszik a pocim. Pedig második gyerkőccel vagyok várandós. Nem gond, hogy csak picit a hugyhólyagom fölött érzek egy kis öklömnyi dudorkát?

Persze puffadás van, f?leg estére, de az csak puffadás. Reggelre nincs . Melleim nagyon fájnak, émelygek még mindig...de nem vészes. Nadrágok picit kényelmetlenek.

Legjobb válasz: Szia!Igazán nincs mitõl tartanod.Ez teljesen egyén függõ.Van akinek csak a 20 hét körül kezd látszódni függetlenül a terhességek számától.Õrülj neki,igy még tovább lesz kényelmes az alvás járás öltözés stb!Boldog babavárást!

Szia!Igazán nincs mitõl tartanod.Ez teljesen egyén függõ.Van akinek csak a 20 hét körül kezd látszódni függetlenül a terhességek számától.Õrülj neki, igy még tovább lesz kényelmes az alvás járás öltözés stb!Boldog babavárást!
Nekem az elsõ gyerkõcömnél a 12 hetes uh-ra még lapos hassal csípõnadrágban mentem, 2x is megkérdezték mikor vetkõztem, hogy biztos jó e a mensi dátuma, annyira nem látszott rajtam semmi, se puffadás se semmi. Most 6 hetes vagyok, és estére már akkorára puffad a hasam, hogy már most túlsúlyosnak érzem magam:) Persze ez még csak puffadás.....
Nekem a 20hét környékén kezdett látszani a hasam!Szerencsés testalkatok vagyunk, ennyi.25hetes

Ha másfél éves gyerkőc még nem igazán beszél, akkor kell valamit tenni, szakemberhez fordulni? Lehet valamivel "megsürgetni" a dolgot? Vagy ne parázzak ezen?

Kislányom még csak egy-két értelmes szót mond, megért mindent, de nem beszél. Hangokat utánoz (állathangokat), de nem értem miért nem próbálkozik a szavakkal, szótagokkal? :(

Legjobb válasz: 2 és fél éves a kisfiam,õ sem igazán beszél,illetve a szavak elsõ szótagját mondogatja.nincs elkésve a kislányod.mondókázzatok,mozogjatok sokat,nekem ezt egy logopédus javasolta.

2 és fél éves a kisfiam, õ sem igazán beszél, illetve a szavak elsõ szótagját mondogatja.nincs elkésve a kislányod.mondókázzatok, mozogjatok sokat, nekem ezt egy logopédus javasolta.
Ha 3éves koráig nem beszél- akkor kell aggódni!! :) ) ha mindent ért, akkor nyugi- nem kell siettetni!
Én ugyanígy voltam, mint Te! A lányom mindent megértett, állathangokat utánzott, de beszélni nem akart. 21, 5 hónaposan megtört a jég. Minden nap elõrukkolt 2-3 új szóval. De tényleg, ez így egyik napról a másikra történt. Ma már 27 hónapos, és mondatokban beszél, egész nap be nem áll a szája... NE PARÁZZ!!! :-)
Kisfiam a 2. szülinapja elõtt 2 héttel kezdett el szavakat mondogatni. Azelõtt csak az apa, mama, dédi szavakat mondta. Aztán mikor beindult, napról napra látványosan egyre több szót mondott, mindent elkezdett utánozni, amit mi mondtunk. Most 27 hónapos, és már ott tartunk, hogy 2-3 szavas mondatokat kezd mondogatni! Szóval abszolút ne aggódj ezen, ha megért mindent amit mondanak neki, akkor nincs baj, majd beindul nála is. :)
Ahogy elõttem is írták, ha a kommunikáció mûködik, akkor tökéletesen fejlõdik. Majd ha 4 évesen is csak ennyit tud, na akkor gond van. Sürgetni nem lehet, majd ha elkezd beszélni, akkor látod, hogy mennyi minden megmarad nekik abból, amit te ezelõtt adtál: énekek, mondókák, nehezebb szavak. Kisfiam ennyi idõsen használt 10-15 szót és egy rakat hangot. 27 hónaposan, egyik pillanatról a másikra (leírtam már itt egyszer, hogy kórházban voltunk és ott kezdett el beszélni) elkezdett beszélni. Ez január legvégén-február elején volt. Mostanra már összetett mondatokat mond, összefüggéseket ismer fel és mond el, olyan szavakat használ, hogy csak lesek. Énekel, mondókázik. A barátnõmmel beszéltük, hogy pont ugyanott tart a fiam 5 hónap alatt, mint az õ lánya, aki 3 hónappal idõsebb a fiamnál, és másfél évesen már mondatokat mondott.
A kisfiam másfél évesen talán 2-3 szót mondott, a második szülinapján sem többet tíznél. Ennek két és fél hónapja, azóta úgy nekiindult, hogy mondatokban nyomja. :) Majd elkezdi a Te kislányod is, ne aggódj. Ne is sürgesd, teljesen felesleges, legfeljebb pár hónappal késõbb kezdi, nincs lemaradva semmirõl.
Kisfiam 14-én lesz 17 hónapos és az égvilágon semmit sem mond (se anya, se apa, se cica pedig van 3 is, semmit). Mindenre mutogat: öö, mindig mindent elmondunk neki, hogy mi micsoda, napjában akár 50-szer is, ha annyiszor mutat valamire, de semmi értelmes szó. Viszont mindent megért bármit mondok neki. Kivisz, behoz, odaad, elrak, megkeres dolgokat. Nagyon sok mindenrõl tudja mire való, mire használjuk, szóval én úgy gondolom hogy egyenlõre nincs mondanivalója számunkra :DDD Mondjuk én is már nagyon várom, hogy "megszólaljon".
Majd fog, nyugi. Ne erõltesd, és ne parázz. Az én kislányom sem beszélt ennyi idõsen, mégcsak egy-két értelmes szót sem!!! Késõbb "visszasírod" még a csendes idõszakot! :)
3 gyerekem van.Az elsõ õ lány 1 évesen már beszélt, második már szavakat mondott.És itt van a harmadik õ fiú 15 hónapos és nem beszél. Van anya, vaú, miaú, ha valamit mutat mondja ottaa, vagy ha fáj valamije úúúúúú. :) Ennyi az összes szókincse, de mindent megért.
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok, kicsit jobban érzem magam. Írjatok még légyszi, kinél hogy volt/ van ez a beszédfejlõdés!
Fiam 19 hós, de õ sem beszél még.Mond egy pár szót, mindent megért, halandzsázik a saját nyelvén, de beszélni még nem beszél.Ne aggódj.A keresztlányom például õ 3 éves koráig nem nagyon akart beszélni, na de utána..... :) le se lehetett állítani.
Az enyém sem beszél, 18 hónapos, de mindent megért! Nyugodj meg, beszélni fog!
A kérdező hozzászólása: És mikor kezdett el beszélni neked? Olyan sok gyerek beszél már ennyi idõsen a környezetemben, ezért is aggódok.
Ha MEGÉRTI, amit mondasz neki, csak nem beszél, akkor nem kell sehová sem menni, ha nem is érti a beszédet, akkor viszont sürgösen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Megnyugtató, hogy mások is (elég sokan) vannak hasonló cipõben, mint én.

Kisfiam 1.5eves, meg nem igazan akar beszelni! Szerintetek ez problema vagy ebben a korban normalis?

Legjobb válasz: Mit értesz "nem igazán" alatt? Ha pár szót már mond (3-5 szó), illetve mutogatással vagy máshogy non verbálisan kifejezi magát, vagyis kommunikál, akkor semmi gond.

Mit értesz "nem igazán" alatt? Ha pár szót már mond (3-5 szó), illetve mutogatással vagy máshogy non verbálisan kifejezi magát, vagyis kommunikál, akkor semmi gond.
Szia..bár nekem még nem született mag a babám de van két keresztfiam, akik 1.5 és 2.5 évesek. A kisebb még csak most kezd szavakat formálni, a agyobb 1-2 hónapja beszélget és mond rövidebb értelmes mondatokat. Teljesen normális, hogy még nem beszél..nyugi nem sokára fog:) ))és meg is unod mert nálunk a nagyobbik fiúcsa, meg kezdte az "Ez meg mi?" korszakot...mindenre felteszi a kérdést:DDD Édes nagyon..de hiába mondom neki mi az, pár perc múlva megint megkérdezi és nevet..nagyon bitangok! Nincs okod az aggodalomra...fõleg ha amit Te mondasz neki, megérti...! Üdv.

Három óra múlva randim lesz (első) egy sráccal, akit még nem igazán ismerek. Moziba megyünk, utána meg sétálunk. Ha nagyon gáz lesz a srác, hogyan koptassam le? És ilyenkor kinek illendő fizetnie?

Legjobb válasz: Elsõ randin szerintem simán belefér, hogy mindenki fizessen magának (ajánld fel, hogy te veszed a saját jegyedet. Valószínûleg õ tiltakozni fog és megveszi neked is, de az elsõ alkalommal még ne függjetek egymástól anyagilag). Ha nagyon gáz... Gondolom ezt a kinézetére érted, mert azért már csak beszélgettetek neten, telefonon egymással és így alakult ki az elsõ randi lehetõsége is. Tehát a stílusa szimpatikus neked, különben nem mentél volna bele a találkozásba. Nekem az a véleményem, hogy nem lesz olyan nehéz végig csinálni a mai randit, még ha "bányarém" is az illetõ. Utána búcsuzzatok el, és szépen lassan le lehet építeni, ha annyira nem jön be neked! De ha esetleg nem akarod ezt végigcsinálni, akkor nézd meg õt, mielõtt a találkozás megtörténne (csak megbeszéltetek valami ismertetõt), és már úgy menj oda, hogy "ne haragudj, de közbe jött valami, csak nem akartalak úgy itthagyni, hogy nem is szólok". Innentõl jöhet ismét a szép lassú leépítés... Én azért azt kívánom hogy jól sikerüljön a randid! Jó szórakozást! ;-)

Elsõ randin szerintem simán belefér, hogy mindenki fizessen magának (ajánld fel, hogy te veszed a saját jegyedet. Valószínûleg õ tiltakozni fog és megveszi neked is, de az elsõ alkalommal még ne függjetek egymástól anyagilag). Ha nagyon gáz... Gondolom ezt a kinézetére érted, mert azért már csak beszélgettetek neten, telefonon egymással és így alakult ki az elsõ randi lehetõsége is. Tehát a stílusa szimpatikus neked, különben nem mentél volna bele a találkozásba. Nekem az a véleményem, hogy nem lesz olyan nehéz végig csinálni a mai randit, még ha "bányarém" is az illetõ. Utána búcsuzzatok el, és szépen lassan le lehet építeni, ha annyira nem jön be neked! De ha esetleg nem akarod ezt végigcsinálni, akkor nézd meg õt, mielõtt a találkozás megtörténne (csak megbeszéltetek valami ismertetõt), és már úgy menj oda, hogy "ne haragudj, de közbe jött valami, csak nem akartalak úgy itthagyni, hogy nem is szólok". Innentõl jöhet ismét a szép lassú leépítés... Én azért azt kívánom hogy jól sikerüljön a randid! Jó szórakozást! ;-)
A korábbi beszélgetésekbõl nem jött le, hogy egy unintelligens állatról van szó? Sajnálom, hogy nem sikerült! Talán majd legközelebb!
szerintem fizesd te a saját jegyed, így nem fogja átverve érezni magát, ha utána lekoptatod. biztos mond majd vmit a végén, h örül h találkoztatok, elmehetnétek máskor is vhova, vagy akár épp az ellenkezõjét.szerintem erre kéne reagálnod, attól függõen, h neked mennyire tetszett, illetve h õ mit mondott
Az fizet, aki elhívta a másikat!! (sztem) Randi közepén semmikép se koptasd le, ha nem jön be, egyszerûen mondd meg neki, hogy legyetek csak barátok!! (ez olyan sablon szöveg, tudom, de én is nõbõl vagyok) :P:P :D
(az elsõ) Hát akkor tényleg legyetek csak barátok!! :P:P Azért sajnálom hogy így sült el!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket mindenkinek :) elmentem, elég rosszul sült el, mert nem illük össze, mégis lenyomta a nyelvét a torkomon :S valami elképesztõen gáz volt... de végignéztük a filmet, aztán húztam el
Úristen komolyan a nõk tényleg azt hiszik, hogy ez a legjobb megoldás hogy végig jópofizni aztán meg valami kamu indokkal lerázni? Meg hogy ha erõsködik. Igenis erõsködj, hogy te fizeted a magadét de inkább ne is húzd az idõt csak menj el hogy bocs de nem.
a mozinál szerintem lehet úgy, hogy a jegyeket õ veszi te pedig a popcornt és az üdítõt ha nagyon gáz és úgy érzed nem bírod ki a sétát, akkor film közben menj ki pisilni és hívd fel egyik barátnõdet, hogy hívjon fel a film után, hogy sos azonnal taliznotok kell. de ezt tényleg csak akkor csináld, ha nagyon nem bírod és kifejezetten kellemetlenül érzed magad vele.
BAsszus akad még aki így randizik??? Miért nem kérted meg hogy küldjön képet vagy miért nem nézed meg az adatlapját facebook-on vagy iwiwen??? Ne legyetek naívak mert messzirõl jött ember azt mond amit akar és sosem tudhatod hogy ilyen taliknál milyen sorozatgyilkosba futsz bele... Amugy a válaszom az hogy fifti-fifti ahogy fizettek de ha a srác akarja akkor hagyd és ne erõsködj hogy te csak azért is fizeted a sajátod.a másik meg az ha nem tetszik akkor tényleg a végén leépíted hogy csak barát vagy most összejöttél egy régi szerelmeddel , vagy most nincsen senkire szükséged mert csalódott vagy...nagyon sok ilyen indok van de ha nem mész el vagy közben ott hagyod az nagyon nagy parasztság!!!!És azért annyira ne legyél felszínes!!! Üdv!
Az elején mond meg neki, ha gáz... mert sok mindent jelnek fog hinni és utána már az egész sokkal rosszabb lesz..
Paraszt dolog meghívatni magad aztán lekoptatni. Az a baj, hogy bármit mondasz, illetve csinálsz õ azt fogja érzékelni, hogy bejött neked. Az elején érdemes megmondani, hogy nem jó.
No para, csak spontán természetesen. Ha nem jön be az illetõ, attól még egy jót beszélgethettek!
Elsõ randin mindenképpen legyél udvarias, ne koptasd le, aztán a következõ randira már nem mész el.
Minek smároltál vele ha nem akartad???A smacihoz is kettõ ember kell!!! Mi ebbõl a tanulság????Így menj el vakrandira még1xer!!!! XD

Srácok! Nem féltek olyan lánnyal szexelni, akit még nem igazán ismertek?

Mi van ha beteg? Mi van ha terhes és megpróbálja rátok kenni a dolgot? Ilyeneken nem gondolkoztok?

Legjobb válasz: védekezni kell. aki meg annyira hülye hogy gumi nélkül megdug egy idegen r*bancot akit 1éjszaka alatt be lehet fûzni, az meg is érdemli

védekezni kell. aki meg annyira hülye hogy gumi nélkül megdug egy idegen r*bancot akit 1éjszaka alatt be lehet fûzni, az meg is érdemli
"Mi van ha terhes és megpróbálja rátok kenni a dolgot?" miért kenné rád egy tök idegenre mikor nyugodtan rákenheti a gyerek igazi apjára is amúgy meg ezekre a dolgokra találták ki azt a hihetetlenül csodás dolgot hogy óvszer.
Ennél jobban megválogatom kivel fekszem le
DNS teszt. de védekezni kell...
ezért nem a teleki téren kell csajozni

Holnap szeretnék brassóit készíteni. Eddig még nem igazán sütöttem/főztem. Valaki letudná írni nekem nagyon nagyon részlesen hogyan kell brassóit? Milyen serpenyőben, mennyi zsír, vagy olaj, meddig süssem a krumplit, stb.

Vagy ha van könny? recept ötletetek, annak nagyon örülnék.

Legjobb válasz: Mivel a brassói itt ilyen egetverõ vitákat szokott kirobbantani, elõre leszögezem, hogy ez az én receptem, én így csinálom, így szeretem. Más meg máshogy, és olyan, hogy "így kell" nincs. Hozzávalók:csirke vagy pulykahús 2 fõre kb. fél kiló, majoránna, 2 húsleveskocka,bors Olajat hevítesz (egy lábosban, annyit, hogy mondjuk a lábos alján max. fél centire álljon az olaj), beleteszed a kockákra vágott húst és fehéredésig forgatod, majd megborsozod,ízlés szerint meghinted majoránnával (ezt tényleg nem lehet meghatározni, én pl. jó fûszeresen szoktam, több csipettel is, van aki meg csak 1-1),és felöntöd vízzel csak épphogy ellepje a húst, semmiképp ne ússzanak a húsok, és beleraksz 2 húsleveskockát. Le kell fedni és hagyni párolódni kb negyedóra alatt elfövi a levét (ha disznóból készíted, akkor fél óra), és akkor zsírjára kell sütni (magyarán, ha már minden víz elfõtt alóla, a zsíron kicsit pirosra pirítod, de ne égesd el:)). Közben szintén a keményebb fajta krumpliból (ne újkrumpli legyen, ha lehet) is fél kg-t hámozol és ugyanolyan kockákra vágod mint a húst és kisütöd forró olajban pont úgy mint a hasábburgonyát (magyarán mondjuk 10 centi mély olajban, egy lábasban). Ne süss ki túl sokat mert a hús jó másnap de a krumpli nem jó megmelegítve, abból új adagot kell kisütni. Ha kész a kettõt összekavarod, és tálalás elõtt még egy kis pirospaprikával megszórjuk az egészet (ezt látni fogod, mikor lesz szép piros színe, akkor elég a paprika:). Remélem ez így elég részletes:)

Mivel a brassói itt ilyen egetverõ vitákat szokott kirobbantani, elõre leszögezem, hogy ez az én receptem, én így csinálom, így szeretem. Más meg máshogy, és olyan, hogy "így kell" nincs. Hozzávalók:csirke vagy pulykahús 2 fõre kb. fél kiló, majoránna, 2 húsleveskocka, bors Olajat hevítesz (egy lábosban, annyit, hogy mondjuk a lábos alján max. fél centire álljon az olaj), beleteszed a kockákra vágott húst és fehéredésig forgatod, majd megborsozod, ízlés szerint meghinted majoránnával (ezt tényleg nem lehet meghatározni, én pl. jó fûszeresen szoktam, több csipettel is, van aki meg csak 1-1), és felöntöd vízzel csak épphogy ellepje a húst, semmiképp ne ússzanak a húsok, és beleraksz 2 húsleveskockát. Le kell fedni és hagyni párolódni kb negyedóra alatt elfövi a levét (ha disznóból készíted, akkor fél óra), és akkor zsírjára kell sütni (magyarán, ha már minden víz elfõtt alóla, a zsíron kicsit pirosra pirítod, de ne égesd el:) ). Közben szintén a keményebb fajta krumpliból (ne újkrumpli legyen, ha lehet) is fél kg-t hámozol és ugyanolyan kockákra vágod mint a húst és kisütöd forró olajban pont úgy mint a hasábburgonyát (magyarán mondjuk 10 centi mély olajban, egy lábasban). Ne süss ki túl sokat mert a hús jó másnap de a krumpli nem jó megmelegítve, abból új adagot kell kisütni. Ha kész a kettõt összekavarod, és tálalás elõtt még egy kis pirospaprikával megszórjuk az egészet (ezt látni fogod, mikor lesz szép piros színe, akkor elég a paprika:) . Remélem ez így elég részletes:)
Az eredeti brassói CSAK sertés vagy marhahúsból jó, és zsírban készítve. Baromfiból is ehetõ, de nem az igazi. Keress rá a neten és azt csináld meg, amelyik recept neked legjobban megfelel.
Kedves 2-es válaszoló. Igazad van a brassói egy igen vitatott étel ki, hogyan kedvére, szájízére csinálja. Hasonlóképpen csinálom. Nekem nem avval van a problémám, hanem az adaggal. Én egyedül megeszem azt az adagot, amit írsz. Iszonyatra imádom és rosszul létig eszem. Pedig 165cm magas és 60kg :)
A klasszikus Brassóinak 2 fajtáját ismerem: Az egyiknél a hús fele marha, fele disznóhús. Ilyenkor a marhahús pirításával, párolásával kell kezdeni, és ha félig már puha, akkor hozzáadni a sertéshúst. A másik receptnél: Sertés szûzpecsenyébõl(esetleg combból) készül – ez nagyon hamar kész van. Itt a húst csíkozás után pirítani kell, és már kész is a hús, nem kell párolni, mert már fogyasztható. Az alap mindenhol ugyanaz: zsír, szalonna, vöröshagyma dinsztelés, hús-pirítás, fokhagyma, majoranna, frissen õrölt bors, só, friss zöldpaprika, paradicsom. -vendéglõs-
Ird be a netre! Sok receptet talasz majd, tuti!:-) en nem meg nem csinaltm, ugyhogy ilyen ugyes kis taancsokat en tudok adni! :-D
4-es: vicces, mi ketten eszünk ennyit a párommal egy alkalomra :) Mondjuk nem vagyunk nagyétkûek, de azért ha belegondolsz, fél kiló ételt fogyasztasz el egyszerre/fõ (25 deka krumpli, 25 deka hús), annak azért nem kellene kevésnek lennie :D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!