Találatok a következő kifejezésre: Még nem hogy (29676 db)

Olyanról már hallottam, hogy meg lehet idézni a gonoszt (és ezt keresztény emberek is elismerik) de olyanról még nem, hogy a Jót meg lehetne-e. Vélemény?

Az 700-as klub egyik részét nézve merült fel bennem ez a kérdés.

Legjobb válasz: Nem igazán értem mit akarsz ebbõl kihozni. Olvastál bibliát? Gonoszhoz tartozik: sátán, sátánhoz tartozó angyalok, démonok. Jóhoz/Istenhez tartoznak: Atya, Fiú, Szentlélek, angyalok... Amikor valaki megtér, átadja életét Isten számára, újjászületik, rászáll a Szentlélek, aki a világmindenség legnagyobb Ura. Közösségbe kerül az Atyával és a Fiúval/Messiással. Náluk nagyobb hatalom nem létezett soha és nem is fog. Mit akarsz még rajtuk kívül megidézni nem értem? Megidézni akarod Istent, mintha uralkodhatnál rajta? :D Jóhogy nem már irányítani akarod a Teremtõt, az Alkotót, a Mindenhatót, a világmindeség Urát :D Ap.csel.8-ban van egy történet Simonról, aki ördögi tudományokat folytatott, de mikor látta, hogy Jézus tanítványainál micsoda erõk mûködnek, meg akarta venni pénzért. :D Hihetetlen néha, hogy miket ki nem gondoltok. Istennnel csak az általa megszabott úton lehet találkozni. Manipulálás, megidézés, kizárva.

Nem igazán értem mit akarsz ebbõl kihozni. Olvastál bibliát? Gonoszhoz tartozik: sátán, sátánhoz tartozó angyalok, démonok. Jóhoz/Istenhez tartoznak: Atya, Fiú, Szentlélek, angyalok... Amikor valaki megtér, átadja életét Isten számára, újjászületik, rászáll a Szentlélek, aki a világmindenség legnagyobb Ura. Közösségbe kerül az Atyával és a Fiúval/Messiással. Náluk nagyobb hatalom nem létezett soha és nem is fog. Mit akarsz még rajtuk kívül megidézni nem értem? Megidézni akarod Istent, mintha uralkodhatnál rajta? :D Jóhogy nem már irányítani akarod a Teremtõt, az Alkotót, a Mindenhatót, a világmindeség Urát :D Ap.csel.8-ban van egy történet Simonról, aki ördögi tudományokat folytatott, de mikor látta, hogy Jézus tanítványainál micsoda erõk mûködnek, meg akarta venni pénzért. :D Hihetetlen néha, hogy miket ki nem gondoltok. Istennnel csak az általa megszabott úton lehet találkozni. Manipulálás, megidézés, kizárva.
A véleményem az, hogy a jó és a gonosz nézõpont kérdése és pont ezért, egyiket sem lehet megidézni.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Katy Weaver
Csatlakozom yuda válaszához.
Én nem csatlakozom, mert le leszek pontozva, meg amúgy sem értek egyet. :) Na de valami értelmeset is mondjak: Nem lehet megidézni sem a Sátánt, sem az Istent, csak sok buta gyerek démonidézõset játszik.
Valóban nem lehet megidézni senkit:)
Így van, a jó és a rossz relatív.Pl.ha azokat vesszük, akik Isten nevében megöltek másokat, számukra ez jó és nemes cselekedet volt, viszont egy másik nézõpontból nézve egyszerûen csak gyilkosok.Melyik a helytálló megállapítás? Tehát mindent lehet kérni, amit az ember szeretne, hiszen erre is és arra is van példa, hogy megkapjuk.Más kérdés, hogy az illetõ elég tudatos-e arra, amit kér a teremtõtõl, mert valamilyen formában mindennek van következménye.

S4league hiba:belépek az aeria games accountommal ami jo erre start ra raámegyek elindul és erre:fekete képernyö egy pillanat ra utána meg nem hogy javitsam meg?

Legjobb válasz: Szia.Én sem tudok belépni. Mi ez az egész? Nem azt kell beírni,ami az eredeti login name volt és a jelszó?

Szia.Én sem tudok belépni. Mi ez az egész? Nem azt kell beírni, ami az eredeti login name volt és a jelszó?

A barátnőm már csókolózott sokszor az előző pasijával én még nem. , hogyan csókoljam meg?

15 éves a barátnőm én pedig 14 és én még nem csókolóztam ő már sokszor..Hogy csókoljam meg,és egyáltalán honnan tudjam hogy ő akarja-e ?

Legjobb válasz: Jajj. Eszembe jutott az én elsõ csókolózásom. A barátnõm egy gumicikrot tett a szájába és én azt haraptam le. Hogy izgultam :)

Jajj. Eszembe jutott az én elsõ csókolózásom. A barátnõm egy gumicikrot tett a szájába és én azt haraptam le. Hogy izgultam :)
Szerintem az elõzõ pasija nem akarja, hogy megcsókold.
Ez. ^

Hogy viseltétek a terhesség utolsó két hóapját? Elöjöttek még olyan dolgok, problémák amik addig még nem? Hogy készültetek a szülésre?

Legjobb válasz: Nehezen Alig vártam a szülést. Felerõsödött a gyomorégésem nehéz légzés oldalt fájt mindenhol nehéz mozgás...Bár nekem ikrek voltak lehet eggyel könnyebb...

Nehezen Alig vártam a szülést. Felerõsödött a gyomorégésem nehéz légzés oldalt fájt mindenhol nehéz mozgás...Bár nekem ikrek voltak lehet eggyel könnyebb...
A gyomorsavam az egekben, volt rá példa, hogy már meghányattam magam, hogy könnyítsek az érzésem , (mintha ecetet hánytam volna), a pisilés az állandósul idõnként, néha jobb, ha fel sem kelek a wc-rõl. A hátam iszonyat, gyakran a földön alszok.És állítólag lehet még rosszabb!!
Holnapra vagyok kiírva. Ma fájt elõször a derekam:) Szóval bármi lehet még az én példámból kiindulva:)
Én élvezem is, meg nem is.nekem az egész terhességen tökéletes volt, de most csak annyi bajom van hogy már semmit nem enged csinálni a párom sõt a család sem és azért az egész napos semmittevés nem a legjobb.Fõleg hogy én eléggé izgõmozgó vagyok.Nem bírok nagyon a fenekemen nyugton maradni.meg ma kezdett el fájni a derekam, meg az egyik bokám.Savam is van, de engem ezek kevésbé zavarnak.Szerintem a szülésre nem lehet felkészülni, én már nagyon várom, hogy megszülessen a kislányunk.Én nem is igazán izgulok, mert még nem szültem.Minek amiatt izgulni amit még nem tapasztaltam és nem tudom milyen.Meg én megbeszéltem a lányommal hogy könnyû szülésünk lesz. :-)
Még "csak" 34. hétben vagyok, szóval az utolsó két hónap elejérõl tudok csak nyilatkozni. Nagyjából úgy vagyok vele, mint Gabi86. Még dolgoznék pünkösdig, de tegnap sokat keményedtem, ezért párom rám parancsolt, hogy maradjak itthon. Még csak fél 9, de halálra unom magam. Az egyetlen dolog amin izgulok, hogy semmi sincs még összekészítve (kórházi csomag, babakelengye), mert eddig költözködtünk és nem akartunk plusz csomagokat hurcolászni. Szóval ha véletlenül elõbb jönne a baba, eléggé felkészületlenül érne minket és ez zavar... persze szerencsére semmi erre utaló jel nincs, csak én aggódom néha hülyeségeken. :)
kedves utolsó ne "izgulj" mert mi is nem rég költõztünk és én is csak kb 2 hete készítettem össze a csomagokat.Én is "Pató Pál"(majd ráérünk arra még)módján voltam ezzel.Pedig nem vagyok ilyen amúgy.de az a lényeg megvan.Neked is majd meglesz a pakolás meg a kelengye is.

Van egy 8 hetes bishon havanese kiskutyám. A psilés már meg a pelusra, de a kakiklás még nem. Hogyan szoktassam rá?

Hogyan szoktathatnám rá, hogy a pelusra kakiljon?

Legjobb válasz: Ha máshova kakil, a KAKILÁS KÖZBEN (!!) megfogod a nyakörvét, és odavonszolod a pelenkára és ott folytatja. Ezt megcsinálod párszor és menni fog neki :)

Ha máshova kakil, a KAKILÁS KÖZBEN (!!) megfogod a nyakörvét, és odavonszolod a pelenkára és ott folytatja. Ezt megcsinálod párszor és menni fog neki :)
Máltaim van, pelenkára szoktattuk, ugyanez a probléma volt, pisi a pelusra, kaki szanaszét a lakásban. Idõközben utánaolvastam és rájöttem, hogy a pelenka rossz ötlet, nem tanítja meg a kutyát arra, hogy visszatartsa a dolgokat. Úgyhogy hagyd a pelust a francba, moss fel, ha bepipil, de ha látod, hogy kell neki, akkor azonnal ki és alaposan megdicséred. Ettõl olyan boldog lesz, hogy mindig igyekszik majd a kedvedben járni...:)
A kérdező hozzászólása: de még csak 8 hetes!

16/L vagyok! Elég sok filmet láttam már, ugye ilyen romantikusakat, de olyat még nem, hogy egy fiatalabb lány beleszeret a tanárába, vagy esetleg egy idősebb fiúba. Ha tudtok ilyeneket megosztanátok velem?

Igazából azért érdekel, mert kíváncsi vagyok, hogy filmekben hogy ábrázolják ezt a mai életben már-már megszokott dolgot.. :)

Legjobb válasz: Szia! Háát, az Aku no kyoten-ben van ilyen, bár valószínû, hogy nem ilyen filmet keresel, de csak simán romantikusakat nem ismerek.

Szia! Háát, az Aku no kyoten-ben van ilyen, bár valószínû, hogy nem ilyen filmet keresel, de csak simán romantikusakat nem ismerek.
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. :) Eszembe jutott még egy, bár ezt én nem láttam még. Az a címe, hogy a Zongoratanárnõ. :)
A kérdező hozzászólása: #10 :) Köszönöm, hogy ajánlottad!! Nagyon tetszett!!!!!! :)
Francia szépség (La belle personne, 2008)http://www.filmkatalogus.hu/Francia-szepseg--f30161
A kérdező hozzászólása: Megnéztem az összeset, amit ajánlottatok, és eléggé érdekesen mutatta be a dolgokat. Volt amelyiket elsõre így nem is nagyon tudtam feldolgozni, vagyis hát átlátni teljesen. De majd megnézem mégegyszer. :) A Lolitában például a férfit eléggé megsajnáltam a végén..
Én is a Lolitát akartam írni. Ott is egy tanárba szeret bele, csak nem a saját tanárába.Nagyon jó film, érdemes megnézni.:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat !!!!!! :)
A szeretõ
Végzetes viszonyok (Like Mother, Like Daughter)http://www.port.hu/vegzetes_viszonyok_like_mother, _like_daug..
Nem romantikus: Drága tanulópénz (Her Costly Affair, 1996)http://www.filmkatalogus.hu/Draga-tanulopenz--f25892
A kérdező hozzászólása: Imádom a japán dolgokat !.. Lefogadom, hogy tetszeni fog .. ^^ köszönöm !!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ! Érdekesnek tûnik :)

Tapasztalatlan srác vagyok, a barátnőm is az, de ő kielégített orálisan, én őt még nem. Hogyan csináljam?

lécci ne hülyeségeket...:)

Legjobb válasz: csókolgatod a testét,aztán a punciját...és a csiklóján elkezded fel-le,körkörösen mozgatni a nyelvedet,hol erõsebben,hol gyengébben..

csókolgatod a testét, aztán a punciját...és a csiklóján elkezded fel-le, körkörösen mozgatni a nyelvedet, hol erõsebben, hol gyengébben..
Az ujjaidat is használhatod miközben nyalod csúsztasd be az ujjad!
finoman szopogathatod is a csiklóját, de csak FINOMAN, mert amúgy fáj:) és nyalogasd a szeméremajkait is, mert az tök jól esik:) de a legfontosabb: érezze rajtad, hogy élvezed te is és akkor nem lesz kényelmetlen és õ is jobban át tudja magát adni!

A barátom akarja a sexet én meg nem hogy magyarázzal el ezt neki?

van egy barátom akivel járok jo pár honapja,és mindig azzal van hogy o ki akarja probálni meg stb...én magyaráztam neki hogy én még most erre nem vagyok felkészulve,,és o álandoan megharagszik emiatt..nagyon szeretem ot és nem tudom csak ugy egyszeruen kidobni..és egyébként ezen kivul minde tokéletes koztunk.....mit tegyek????

Legjobb válasz: Ez egy olyan dolog ami miatt nem szabad megharagudnia! Ha igazán szeret akkor kivárja, míg Te is szeretnéd!

Ez egy olyan dolog ami miatt nem szabad megharagudnia! Ha igazán szeret akkor kivárja, míg Te is szeretnéd!
Egyet semmiképpen se tegyél, hogy úgy tedd meg esetleg, hogy te még nem érzed készen magadat rá.Ha szeret ezt meg kell értenie, hogy te még nem szeretnéd.Ha meg emiatt megharagszik, az az õ baja.Ha szeret, akkor vár rád.
tényleg az a fontos, hogy ne tedd meg csak az õ kedvéért vagy azért, mert félsz, hogy különben elveszíted a barátodat. ha emiatt elhagy, akkor nem is szeretett. mondd meg neki, hogy neked még idõre van szükséged és ezt kénytelen elfogadni, de ha majd készen állsz rá, õ lesz az elsõ, aki ezt megtudja. ;)
A kérdező hozzászólása: szerintem is így van ez....csak hogy o ezt nem érti..vagy nem akarja megérteni.--koszi a válaszokat..

Még nem menstruáló lányok! Hogyan képzelitek el a helyzetet?

Tudom, hogy nem lehet befolyásolni, de mindegy.Mikor szeretnétek hogy megjöjjön? Hol? Milyen betétet szeretnétek először használni? Te még kibővítheted, mindegy, csak jó részletes legyen. Ha összegyűlik 5 válasz, én is leírom. 11/L

Legjobb válasz: Én is menstruálok már, de kicsit közelebb vagyok még az elejéhez, mint az elõzõ. Volt egy idõszak, amikor nagyon szerettem volna, hogy végre megjöjjön, mert attól már "nagylány" leszek, és az milyen jó. Aztán amikor megjött, akkor pont nem ez a korszak volt, egyszerûen akkor épp nem is gondoltam rá. Azt hiszem, azt akartam, hogy olyan 14 éves koromig jöjjön meg, hülyeség, de azért mert azt hittem, hogy a barátnõmnek (aki egy évvel idõsebb nálam, tehát akkor 14 éves volt) már megjött. (Késõbb kiderült, hogy nem, sõt neki kb. 1 naptári évvel késõbb, tehát 2 évvel idõsebben jött meg, mint nekem) Azon nem gondolkoztam, hogy hol szerintem, de ha mégis, tuti azt akartam, hogy otthon jöjjön meg. Végül duplán jó lett, mert nem csak hogy otthon, hanem szünetben jött meg, tehát sehova nem kellett mennem, vagy ilyesmi. A betétekrõl meg azon kívül, hogy egyszer eláztattam egyet szórakozásból, nem sokat tudtam, úgy gondoltam, majd jó lesz anyáé. Azóta meg változott, és most Libresse-re esküszöm. Plusz még annyi, hogy úgy rémlik, hogy volt egy olyan idõszakom(még eléég kicsi voltam), amikor azt hittem, hogy ha valakinek egyszer megjön, akkor utána folyamatosan vérzik. Hál' Istennek ez nem így van:) Meg még, hogy kb. 11 éves koromtól készültem arra, hogy megjön(13 évesen jött meg), és nagyon rosszul esett, amikor a barátnõm kinevetett, hogy nekem úgysem kell betét, minek hoztam magammal a táborba. Egyszer meg beraktam egy tisztasági betétet, hogy kipróbáljam milyen, de pont edzés elõtt, és nem tudom, hogy csináltam, de nagyon rosszul, és össze-vissza elcsúszkált, nagyon zavart. (Annak példájára, hogy negyedikben az egyik osztálytársam elmesélte, hogy az anyukája mondta neki, hogy rakjon be egy betétet, hogy szokja, milyen érzés. Én akkor még azt hittem elõször, hogy a cipõbetétre gondol:DD) 15/L

Én is menstruálok már, de kicsit közelebb vagyok még az elejéhez, mint az elõzõ. Volt egy idõszak, amikor nagyon szerettem volna, hogy végre megjöjjön, mert attól már "nagylány" leszek, és az milyen jó. Aztán amikor megjött, akkor pont nem ez a korszak volt, egyszerûen akkor épp nem is gondoltam rá. Azt hiszem, azt akartam, hogy olyan 14 éves koromig jöjjön meg, hülyeség, de azért mert azt hittem, hogy a barátnõmnek (aki egy évvel idõsebb nálam, tehát akkor 14 éves volt) már megjött. (Késõbb kiderült, hogy nem, sõt neki kb. 1 naptári évvel késõbb, tehát 2 évvel idõsebben jött meg, mint nekem) Azon nem gondolkoztam, hogy hol szerintem, de ha mégis, tuti azt akartam, hogy otthon jöjjön meg. Végül duplán jó lett, mert nem csak hogy otthon, hanem szünetben jött meg, tehát sehova nem kellett mennem, vagy ilyesmi. A betétekrõl meg azon kívül, hogy egyszer eláztattam egyet szórakozásból, nem sokat tudtam, úgy gondoltam, majd jó lesz anyáé. Azóta meg változott, és most Libresse-re esküszöm. Plusz még annyi, hogy úgy rémlik, hogy volt egy olyan idõszakom(még eléég kicsi voltam), amikor azt hittem, hogy ha valakinek egyszer megjön, akkor utána folyamatosan vérzik. Hál' Istennek ez nem így van:) Meg még, hogy kb. 11 éves koromtól készültem arra, hogy megjön(13 évesen jött meg), és nagyon rosszul esett, amikor a barátnõm kinevetett, hogy nekem úgysem kell betét, minek hoztam magammal a táborba. Egyszer meg beraktam egy tisztasági betétet, hogy kipróbáljam milyen, de pont edzés elõtt, és nem tudom, hogy csináltam, de nagyon rosszul, és össze-vissza elcsúszkált, nagyon zavart. (Annak példájára, hogy negyedikben az egyik osztálytársam elmesélte, hogy az anyukája mondta neki, hogy rakjon be egy betétet, hogy szokja, milyen érzés. Én akkor még azt hittem elõször, hogy a cipõbetétre gondol:DD) 15/L
No én jópár éve menstruálok már...Nekem otthon jött meg, olyan betétet használtam amit anyukám (Libresse-t) ha jól emlékszem. Azt tudom, hogy már én is aliv vártam, hogy megjöjjön, mert már majdnem mindenkinek megjött az osztályból csak nekem nem. Azóta rájöttem, milyen kicsi buta voltam. Most minden hónapban azt kívánom, bárcsak a fiúk menstruálnának :D Eleinte nem fájt a hasam, kb 18 éves korom óta majd meghalok elsõ nap. Irritálnak a szagok, hányingerem van, fáj a hasam. Nem olyan mókás, mint hiszed. 22-L
Mert rossz érzés. Én is vártam, de már utálom az egészet.Persze örülök neki kicsit, hogy már megjött 12/l
Utolsó elõtti válaszoló. Mindenki azt mondjam hogy ne várjam mert rossz jobb nekem hogy még nincs. Mégis várom! Miért lenne rossz?
Nekem már megvan kb.fél éve, nagyon vártam de azóta rendesen megbántam de csak a 3.alkalomnál mikor már görcsöltem. Ismerem a helyzetet de ennyi idõsen még ne várjátok ennyire. Én is mindig félek h átázok.Nagyon rossz.
A kérdező hozzászólása: Elõször nem is szabad tampont használni.Nem kell megoperálni, mert jó erõsen kell nyomni és kijön, de ha nem, akkor orvoshoz kell menni.
Én még nem. Most jól jönne ha lenne lány tesóm, fõleg nõvér akivel megbeszélhetném. Remélem nem a suliban lesz, vagy valami nagy eseménykor mert mindenhol azt olvasom hogy akkor jön meg. Nagyon félek hogy a Tampon elszakad, akkor mehetek operációra szóval kösz nem :) ) 11/l
A kérdező hozzászólása: Jaj, nagyon kedves vagy! Köszönöm szépen! (: =D
Akkor ne aggódj, mert nincs semmi baj! :) Ez a folyás tisztítja és védi a hüvelyed a fertõzésektõl. Remélem ezután sem lesz soha semmi bajod!!! :) Minden elképzelhetõ jót kívánok Neked!!! :) Elõzõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Valahol olvastam, hogy ez még belefér, de én akkor is nagyon parázok.
A kérdező hozzászólása: Nem.
A puncid nem csíp vagy viszket?
A kérdező hozzászólása: Az van, hogy sárgás-fehéres, szagtalan folyást vettem észre nem rég, de utána fehér jött.Fertõzés? Nagyon félek, mert nem akarok ilyen fiatalon orvoshoz menni.
Nem baj az, ha egy lány várja a menstruációt, mert nem mindenkit visel meg. Van akinek meg sem kottyan. Meg aztán úgysem lehet örökké megúszni, akkor meg minek idegeskedni miatta. Mindenki magán tapasztalja meg, hogy hogy viseli a menstruációt. Nem kell mondani, hogy ne várja!
Nem fog elszakadni a tampon. Próbáld csak meg eltépni a madzagját, vagy szétszedni. Az, hogy várod nem rossz, csak maga a menstruáció rossz. Nekem nem fáj a hasam, ezt megúsztam(lekopogom), de attól még rossz, hogh folyton izgulok nehogy átázzak, hogy túl korán jön meg, hogy túl késõn jön meg, hogy túl sok betétet használok(bár ez a legkevesebb), elõtte mindenkivel összeveszek kiállhatatlan vagyok, közben olyan "koszosan" érzem magam, minden alkalommal van 1-2 nap, amikor semmihez sincs kedvem, legszívesebben felhúzott térdekkel ülnék egy sarokban, nincs erõm, mosom minden nap a cuccaimat, de hideg víz ide vagy oda nem tudom normálisan megcsinálni, olyankor inkább csak fekete gatyát veszek fel, de nem akarom minden nap ugyanazt(de csak egy van), plusz ha átázik lehet, hogy meg se szárad reggelre, szóval ilyen kis kedves dolgokkal jár:/ 15/L
A kérdező hozzászólása: Írni fogok mindenképpen.:) Köszi mindenkinek a választ!
Nekem is az a bajom az Always-el, hogy nagyon mûanyag. Naturellát meg még szerintem nem is próbáltam. Kérdezõ: Akkor a következõ hónapban már lehet, hogy lesz.:) (Mosolygós fej, mert hátha téged nem visel meg, és akkor csak szimplán örülhetsz neki.) Kíváncsi leszek majd a tapasztalataidra, úgyhogy írj majd:) 15/L (már válaszoltam párszor régebben is)
A kérdező hozzászólása: Nem jött meg, de barna folyásom volt nem rég.:) :D
Kérdezõ! Azóta már megjött az elsõ mensid ? :) Amúgy minden betétnek van egy 'enyhe illata' ami szerintem is egész jó! Nekem most fejezõdött be az elsõ mensim, próbáltam Always, Libresse és Naturella betétet is. Nekem a Libresse és a Naturella vált be, bár inkább Naturella, mert kényelmes, jó méretû. Always azt soha többet, nagyon mûanyag, kellemetlen.. 13L
Háhá... Emlékszem, hogy én is mennyire vártam, hogy megjöjjön. Mindig azt gondoltam, hogy úgysem lesz erõs a vérzésem, úgysem fogok görcsölni, mert a családunknak semmi ilyen gondja nincs (na, ez nem egészen így lett, de beletörõdtem már...). 13 évesen menstruáltam elõször, amikor március 15-ére elutaztunk a családdal. Nagyon gáz volt, mert anya éppen találkozott egy ottani munkatársával, én meg felhívtam telefonon, hogy megjött, mire õ otthagyta azt a pasit és hazajött nekem betétet adni. ^^ Mondta, hogy neki is 13 évesen jött meg elõször. Már aznap tele volt a tudjátokmim az egésszel, vissza akartam tekerni az idõt, hogy kiélvezhessem, amíg nincs meg. És most itt a nyár, és parázhatok, hogy melyik táborban fog megjönni...
Amikor elõször beszéltek nekem a menzeszrõl nem is nagyon figyeltem, nem ijedtem meg, de azt hittem hogy ha megjön akkor örökre meglesz :D elég sokáig vártam hogy megjöjjön, 17 voltam amikor megjött. De már annyira lemondtam róla hogy nagyon beparáztam amikor megláttam a sok vért :D el sem hittem hogy velem történik. Az elsõ nagyon rossz volt. Tudtam hogy nem vagyok beteg és mégis úgy éreztem magam. Elõször Libresse-t használtam mert volt itthon ilyen minta belõle, de nagyon rossz volt, mert össze vissza ragadtak a szárnyak. Az always-t sokkal egyszerûbb berakni. A naturellárol meg csak rosszat hallottam/tapasztaltam. Amúgy amikor még kisebb voltam, egy-két tamponját anyunak kiváncsiságból elvettem és vizet engedtem rá, és csodálkoztam hogy milyen nagyra megnõ ez a kis izé :D
A kérdező hozzászólása: Anya azt mondta, hogy minek vágtam le, mert õ azt alulra ragasztja fel, hogy ott maradjon xD.Egyébként nem erõs illatú, csak enyhén lehet érezni.Az a baj, hogy nem vagyok jó színész, nem tudnám eljátszani a görcsöt.Mondjuk elõbb eljátszottam, ahogy görnyedezve tántorgok és szorítom a hasam =D. Mindegy, köszönöm a válaszokat, most már értek mindent.(:
Ne kívánj görcsöt. El is játszhatod:) ) Szerintem meg a szárny nélküli nem jó, mert felgyûrõdik, elcsúszkál, stb.
Hát látszikhogy még nem tudod mivel jár a görcs..."jó lesz majd, hogy felmentsen tesibõl"...és az életed késõbbi idõszakában jó lesz arra, hogy tönkretegye a napodat, hogy minden hónapban 1-2 nap ne tudj kikelni az ágyból...ne légy ennyire gyerekes... Amúgy meg a szárnyak azért kellenek a betétre mert úgy kevesebb az esélye, hogy elcsúszik. Egyébként a libresse tényleg jó döntés, mert az pamutos, nem fõ fel alul. Habár mostmár az Always is rájött erre, és õk is gyártanak már pamutost. A fehérfolyás meg NORMÁLIS
Illatosított betét nem jó, mert tönkreteszi a hüvely védekezõ képességét.
A kérdező hozzászólása: Hát, remélem nem lesz erõs vérzésem, de néha egy jó kis görcs majd jól jön, mert felmenthetnek tesibõl.A fiúk meg ma is kezdték, hogy "Fúúj, mi van, ha a bugyitok véres lesz? Ez még undorítóbb..." xD. Egyébként nem érdekel a véleményük, mert ez természetes.Anyának szóltam a fehérfolyásomról, és azt mondta, hogy bármikor megbeszélhetek vele bármit, és örül, hogy megbízok benne.Vett betétet, amibõl tettem a táskámba, mert nehogy suliban jöjjön meg.Libresse a márkája és már a csomagoláson érzeni, hogy milyen finom illata van.Az a baj, hogy szárnyas, ami baromira zavar, mert gyûrödik, kilóg, meg minden (Felbróbáltam egyet, hogy milyen), ezért levágtam a szárnyat xD.Sokkal jobb szárny nélkül, mint szárnnyal.Majd mondom, hogy mindig szárny nélkülit vegyen.
Az utolsónak üzenem, hogy ilyet nem szabad csinálni! De gondolom utólag rájött...
fIGYELJ!nem álsz messze tõle én egy fél éve menstruálok és már tampont használok. SZÓRAKOZÁSBÓL KIPRÓBÁLTAM EGYET EGYSZE KB FÉL ÉVE ÉS AMIKOR KIVETTEM TISZTA VÉR VOLT ÉS NAGYON MEGIJETTEM NA GONDOLJÁTOK MILYEN LEHEETETT NA NEKEM ÍGY JÖTT MEG ELÕSZÖR
De édik vagytok:)
A kérdező hozzászólása: De én vagyok az.(: Hogy jöttél rá? Mondom, hogy igazam volt, mások meg nem hiszik el, hogy 11 éves vagyok.
Kedves Kérdezõ! Szerintem jobb ha elmondod a fiúknak is az osztályban, ha megjön a menstruációd, és azt, hogy mi az, és miért van, mert akkor talán õk is komolyan veszik, és nem fognak idiótán vihogni!
A kérdező hozzászólása: Rendben, leírom. Természetes, hogy azt szeretném, hogy otthon jöjjön meg.11-12 éves koromban jöjjön meg a mensi.Elõször anyának, majd apának mondom el és utána a barátnõimnek.Always és Libresse betétet szeretnék használni, bár a Naturelláról se hallottam rosszat.Nem szeretnék átázni, semiképpen sem.Ja, és az osztályban a fiúk ne tudják meg, mert elkezdenek vihogni, meg gúnyolódni.Apának majd inkább anya mondja el, mert én félek.Ja, és magamban megünnepelem, hogy befejezõdött a gyerek korszak, jön a tini korszak.(:
*amik fertõzést okozhatnak. Elõzõ voltam.
A tampon nem a szüzesség miatt nem jó megoldás, hanem azért, mert az a vér, amit nem tud felszívni, csak pang a hüvelyben, és így elszaporodnak a baktériumok, aki fertõzéseket okozhatnak!
Én úgy tudom, hogy ez nem igaz. De javítson ki valaki, ha tévedek. És akkor leírod, hogy te hogy képzeled el a menstruációt? Csak mert írtad, hogy leírod, ha összejön 5 válasz! 12/l
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, én az alwayst meg a Libresset fogom kipróbálni, mert az nagyon kedvelt, gondolom, nekem is jó lesz.Igaz, hogy amíg szûz vagy nem használhatsz tampont, mert átszakíthatja a szûzhártyád?
Fura, de én is remegtem. És nekem még aznap elegem lett belõle.:S a 15/L
Én 4 hónapja menstruálok, már nagyon vártam, mert osztyálytársaimnak megjött már. Én nekem az Always betét nem vállt be, mert zavart, hogy "csörög". Libreeset használok Szerettem volna, hogy otthon legyek, amkikor megjön, és ne suliba, és így is lett. Anyukám meg pont az ajtó elõtt volt, így szóltam neki. Elõször én nem is voltam biztos benne, hogy az a mensi. Nagyon stresszes voltam, remegtem is, nem hittem, el, hogy megjött. Elõtte úgy egy hónappal volt már a bugyimon valami fehéres-barnás, nem tudtam hogy mi az. Persze fehérfolyásom már régóta volt. Úgy a második nap lett belõle elegem, de azért kicsit boldogabb vagyok, hogy már megjött, mert így nem vagyok ilyen lemaradott. De annyi gond van vele... :( 12/l
A kérdező hozzászólása: Nem ír senki???
Szerintem, a fiú osztálytársaknak nem kell elmondani. Az apuka meg valószínüleg megtudja így is-úgy is. :)
Kedves Kérdezõ! Ne törõdj azokkal, akik nem hisznek Neked! Én hiszek! :) A belinkelt kérdés írója vagyok. :)
Kedves 18:24-es válaszoló! A fiúk is megtudják elõbb-utóbb, hogy mi a menstruáció.
A fehérfolyás nem betegség. Használhatsz tampont szûzen is, de szerintem elõször mini-t próbáld meg, van akinek az sem megy fel elsõre, másodikra, többedikre sem. Ha nem megy nem kell erõltetni. A fiúknak az osztályban nem kell elmondanod, tulajdonképpen semmi közük hozzá.
most komolyan ezt mondták nem tehetek róla
A kérdező hozzászólása: Alul igen, hónom alja nem.
Mi betegség, a fehérfolyás? :D Különben meg nem lehet kiszámítani, hogy mennyi idõ múlva jön meg. Szõrösödsz már alul, meg a hónaljadnál? Mondjuk én csak mesni után kezdtem a hónaljamnál szõrösödni.
... bár elvileg betegség
nekem már 6 éves kórom óta van és még mindig nem... 11/L
A kérdező hozzászólása: Egyébként informatika órán feleltek, sokan nem, páran igen és egy ducibb lány görcsölõ hassal kimegy és már majdnem sír.Az elõttem ülõ fiú (Joci) elkezdi halkan: elfogyott az o.b tampon.Közben a lány még nem is mensizik.xD Huh, egy nagyon kínos eset.Régebben, matekon ölt mellettem egy fiú, õ mellette egy lány.A fiú mondta, m hogy van betéted, mert kell a XY - nak.Mondom, nincs és nem is hordok magamnál.Erre elkezdi a fiú, hogy VAN betétje, a csaj meg azt mondja, hogy neki nem kell.Én meg égõ pofával mondom, hogy azt mondtam, hogy NINCS. Megvan a fehér folyásom, kb. mennyi idõ, mire megjön?
Az én lány osztálytársaim is énekelni szoktak Always reklámokat... :D Ha valamelyik lány meg kimegy órán a wc-re, bekiabálják, hogy : megy tampont/betétet cserélni. Én vagyok a 18:24-as válaszoló, és úgy gondoltam, hogy a fiúk persze, már tudják, hogy mi az, de azt nem kell elmondani, hogy "nekem már megjött".
A kérdező hozzászólása: Tudják a fiúk, hogy mi aza menstruáció, de õk nagyon kiélvezik, hogy vihoghatnak, meg gúnyolódhatnak.Persze nem direkt, csak azért hogy felidegesítsenek minket.
A kérdező hozzászólása: Írok egy vicces esetet.Matek elõtt beszélgettünk a fiúkkal, szóba került a menstruáció.Azt mondta ez egyik fiú, hogyha tampont használtok és pisilnetek kell, akkor kiveszitek a tampont, pisiltek és visszateszitek? Mi elkezdtük röhögve, hogy nem a húgycsõbe kell feltenni xD.Egy fiú van, aki nem olyan hülye, mint a többi, nem röhög, ha egy lánynak megvan (Na, ezt nagyra értékelem). Egy másik vicces dolog.Negyedik osztályban énekeltük a lányokkal a betétes reklámot, a végén pedig hangosabban: Megvéd az Always! Jujj, ha egy idõsebb lány hallotta volna...De buták voltunk.(:
A kérdező hozzászólása: Eltudom képzelni, de én nagyon kíváncsi vagyok, mert ez egy új korszak az életünkben.Köszönöm válaszodat, jöjjön olyan is, aki még soha nem menstruált.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!