Találatok a következő kifejezésre: Még nem házasok (86 db)

Még nem házas harmincasok, éreztétek már, hogy tele van a gumicsizmátok a társkereséssel?

Én már vhogy annyira unom ezt az egész megismerked?s-együttjárós-szakítós dolgot. Szeretnék már összefutni azzal, akivel le akarom élni az életem. Kicsit már belefásultam a nem m?köd? dolgokba. Mi a véleményetek? Hogy lehet ezen a krízisen túljutni?

Legjobb válasz: Egy idõ után úgy éreztem: nekem ebbõl elég. Nem fogom továbbra is azt nézni minden szembejövõben, hogy õ-e az igazi, és nem keresek tovább. Elfogadtam, hogy most egyedül vagyok, talán így is maradok, és kész, de nem ez a világ vége, és így is lehet boldog, tevékeny, értelmes életet élni. Kerestem egy olyan közösségeket, ahol értelmes emberek értelmes tevékenységeket csinálnak, ahol jól érzem magam egyedülállóként is, mert nem muszáj, hogy az embernek párja legyen. Megbékéltem magammal. Elfogadtam az egyedülállóságot. Hát nem telik bele három hónap, és nem megtaláltam a páromat? Mindenféle keresés, társkeresõ oldal, csetelés, akármi nélkül? Mint utóbb elmondta, pont az vonzotta hozzám, hogy olyan elégedett voltam az életemmel, a helyzetemmel, az állapotommal, hogy számomra olyan "kerek a világ", ahogy õ fogalmazott. Ma is ezt szereti bennem a legjobban. És ami még érdekes, nem én vagyok az egyetlen ilyen harmincas, aki az után bukkan a párjára, hogy sok keresés és aggodalom után elfogadta az egyedülállóságot, megbékélt vele, és elkezdett örülni a jelenlegi helyzetének. Egy másik barátnõm dettó ugyanígy járt. Ma már mind a ketten házasok vagyunk, a férjemmel babát is várunk. Egy ideje nyitottabb szemmel járok, és nézem az egyedülállóakat, amint próbálnak párt találni. Egyre inkább azt látom, hogy a kétségbeesetten próbálkozók nem járnak sikerrel, a helyzetükkel megbékéltek, akik meg az egyedülállóságuk dacára elégedettek és mosolyogva, magabiztosan néznek a világba, azok meg villámgyorsan párra találnak. Talán ez a titka. 33/L

Egy idõ után úgy éreztem: nekem ebbõl elég. Nem fogom továbbra is azt nézni minden szembejövõben, hogy õ-e az igazi, és nem keresek tovább. Elfogadtam, hogy most egyedül vagyok, talán így is maradok, és kész, de nem ez a világ vége, és így is lehet boldog, tevékeny, értelmes életet élni. Kerestem egy olyan közösségeket, ahol értelmes emberek értelmes tevékenységeket csinálnak, ahol jól érzem magam egyedülállóként is, mert nem muszáj, hogy az embernek párja legyen. Megbékéltem magammal. Elfogadtam az egyedülállóságot. Hát nem telik bele három hónap, és nem megtaláltam a páromat? Mindenféle keresés, társkeresõ oldal, csetelés, akármi nélkül? Mint utóbb elmondta, pont az vonzotta hozzám, hogy olyan elégedett voltam az életemmel, a helyzetemmel, az állapotommal, hogy számomra olyan "kerek a világ", ahogy õ fogalmazott. Ma is ezt szereti bennem a legjobban. És ami még érdekes, nem én vagyok az egyetlen ilyen harmincas, aki az után bukkan a párjára, hogy sok keresés és aggodalom után elfogadta az egyedülállóságot, megbékélt vele, és elkezdett örülni a jelenlegi helyzetének. Egy másik barátnõm dettó ugyanígy járt. Ma már mind a ketten házasok vagyunk, a férjemmel babát is várunk. Egy ideje nyitottabb szemmel járok, és nézem az egyedülállóakat, amint próbálnak párt találni. Egyre inkább azt látom, hogy a kétségbeesetten próbálkozók nem járnak sikerrel, a helyzetükkel megbékéltek, akik meg az egyedülállóságuk dacára elégedettek és mosolyogva, magabiztosan néznek a világba, azok meg villámgyorsan párra találnak. Talán ez a titka. 33/L
Nehéz dolog...fõleg így 30 körül, amikor kezded úgy érezni, hogy kifutsz az idõbõl. Sajnos ha görcsösen keresed az igazit tuti nem fog jönni, mert az az igazi most is ott van körülötted, csak még nem vetted észre. Magam is görcsösen kerestem, aztán beleuntam és elkezdtem beletörõdni a helyzetbe, újra önmagam lettem volt célom (a társkeresésen kívül is) és lekötöttem az "élettel" a figyelmem. Ebben az állapotban tudsz csak reálisan látni és nyitott lenni a valódi érzelmekre a "környezetedben"
Adnék Neked egy kicsit az én mentalitásomból, ha lehetne. :) Én majdnem 30 vagyok. Az ambícióimnak élek (nem pénzhajhászat, inkább a mûvészethez van köze), imádok bulizni, afféle bohém entellektüel volnék :D:D:D - és nem fáj a fejem a házasodás-gyermekvállalás miatt. Ha késõbb úgy hozza az élet, akkor lesz, de most nem hiányzik, sok más dolog van az életemben. Van kapcsolatom, de a kedvesem se gondol még komoly dolgokra. Úgy járunk együtt, mint két 20 éves, a mának élve, meg esetleg a holnapnak, de nem a távoli jövõnek - és nekem ez nagyon megfelel. Persze rosszalló tekintetek kereszttüzében élek, de nem érdekel, akkor is úgy csinálom, ahogy nekem jó! Neked is csak azt tudom tanácsolni, élj a mának, ne azt keresd, akivel leélnéd az életed, mert azt úgyse lehet elõre elhatározni - azt keresd, akivel most jó, és kész.
Kezdj magaddal valamit az életben, legyenek céljaid a párkeresésen kívül.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm az eddigi válaszokat! Itt van egy kis félreértés: nem keresem görcsösen a páromat. Azt hiszem, megtaláltam a helyem a világban, nagyon önálló vagyok, el tudom magam foglalni, nem az az életcélom, hogy vki felesége legyek. Biztos vagyok abban, hogy mindenkinek szüksége van egy kis egyedüllétre, meg kell tanulnia azt is "elviselni", fõleg saját magát... Sokat lehet profitálni az egyedüllétbõl. De én ezt már megtanultam... Sokat voltam egyedül is, mert a szüleim és a családom magamra hagytak, így kénytelen voltam feltalálni magam az életben. Az én kérdésem inkább arra irányul, hogy tizen-huszonévesen az ember még kifejezetten élvezi az együttlógást, a "lesz, ami lesz" életérzést, de ez harminc felett már nem olyan szórakoztató. Egyszerûen csak azt a vkit keresi, aki TÉNYLEG a másik fele, aki nélkül mindig megmarad egy kis hiányérzet, ha nem találkozik vele.
A kérdező hozzászólása: Egyszer egy csoporttársammal összefutottunk, és benne is az az életérzés volt, amit írtama címben, ezért gondoltam, hogy másnak is ismerõs. A lényeg, hogy már tkp. fárasztó az elsõ három év egy kapcsolatban. Tudom, furcsán hangzik, de igaz :) Szóval, szívem szerint a negyedik-ötödik évnél kezdeném, mert már tövirõl hegyire ismerem az elsõ hármat. Sajnos, nem tudom másképp megfogalmazni =:)
Javítókészlet: Igaz, több mint 30 (!) évet töltöttem el elõtte azzal, hogy megtudjam, milyen ember vagyok és milyen ember való hozzám, milyet keressek.

18 éves legjobb barátom szeretne a gyerekem keresztapja lenni. De még nem házas az nem gond? Lehet ő a kereszapja?

Legjobb válasz: természetesen lehet,ha meg van keresztelve,áldozva,bérmálkodva..stb. nem kell,hogy házas legyen..

természetesen lehet, ha meg van keresztelve, áldozva, bérmálkodva..stb. nem kell, hogy házas legyen..
18 évesen még jó, hogy nem házas :O am az nem számít semmit..
A kérdező hozzászólása: ennek nagyon örülök :) köszönöm a választ :)
A kérdező hozzászólása: 18 évesen is lehetne házas mint pl anyósom is az volt ennyi idõsen...na mind1. azt szeretném még kérdezni hogy keresztszülõk mind a két szülõ részérõl lehet szal 2-2 vagy csak 1 keresztapa és 1 kereszanya lehet? Mármint úgy értem hogy az én részemrõl is lehet 2kereszszülõ meg a párom részérõl is. Szóval értitek :)

Huszonéves még nem házas párok! Tudom, hogy még korai a kérdés, de mentek valahová Valentin napkor? Vagy otthon töltitek?

Legjobb válasz: Mi vacsorázni megyünk a kedvenc helyünkre,aztán hozzám és filmet nézünk,összebújunk. :) Ti? :)

Mi vacsorázni megyünk a kedvenc helyünkre, aztán hozzám és filmet nézünk, összebújunk. :) Ti? :)
én szeretem a valentin napot...a krácsonyt is megünnepeljük az is ugyanolyan ünnep csak nem piros napos.Én meg pont azt bírom hogy mindenhol szívecskék vannak tiszta édi:) Mi el szoktunk menni a kedvenc helyünkre ahol elõször randiztunk, meg ahol megkérte a kezem...aztán otthon pezsgõ, ......, aztán alvás:)
jajj de jo:) akkor gratulálok:) mi is ritkán találkozunk, legközelebb februárban:(( de majd 18 -án ha minden jól megy megyek hozza:) és majd akkor valantinnapozunk (amit mi nem úgy hivunk:P :) ) második voltam
nem szeretem a valentin-napot, szerencsére a párom se
A kérdező hozzászólása: mi pont ezért megyünk el... nem akarunk egymásnak semmit venni, de együtt akarunk lenni, minél többet, ugyanis elég ritkán, 3-4 hetente tudunk találkozni, és ez a hétvége mindkettõnknek szabad! Nem felvágásból megyünk el, hanem hhogy legyen egy gyönyörû hétvégénk! Amolyan elõnászút - nyáron esküvõ
A kérdező hozzászólása: mi egy hosszúhétvégét tervezünk valahol
Elsõ vagyok: jól hangzik a hosszú hétvége, nekünk sajnos most nem jön össze, talán majd nyáron :) Mi sem veszünk semmit, a lényeg, hogy együtt tudunk lenni, mert ez egy hajtós január volt/van és alig tudunk találkozni. Az ünnepeket szeretem, mert kicsit kizökkentenek a hétköznapokból, olyan jó az ember lelkének.Ez nem jelenti azt, hogy az ember nem igyekszik a hétköznapokat is feldobni, de az ünnepek szép emléket adnak. Pl. az anyáknapját is szeretem és ünneplem és ez nem jelenti azt, hogy az év többi napján nem nem találkozom vele vagy nem ölelem meg.Dehogynem, de jó érzés, hogy van az a nap, amikor méginkább minden róla szól. Nekem a Valentin nap is ilyen, ez a szerelmesek napja és mindenki saját ízlésének megfelelõen emlékezhet meg róla vagy éppen nem törõdhet vele.Ezt is elfogadom, attól még szeretem. :)
Mi csak 7végén találkozunk, nem tartanánk meg, ha nem vasárnapra esne.Igazából semmi különöset nem teszünk, nem ajándékozzuk meg egymást. 21 l
Mi sajnos nem tudunk swmmi különöset csinálni pont valentinnapkor de viszont elözö nap együtt leszünk egésznap!
Mi egy hangulatos étterembe megyünk vacsorázni:)
az még egy hónap, addig élni is kell... de max fözök valami fincsit, és elvagyunk...


Jehova tanúi! Vannak itt köztetek olyan fiatal párok, akik még nem házasok és a tiltás ellenére is éltek szexuális életet?

Írnátok kort és nemet is? Köszi az őszinte válaszokat! Sokat jelent!

Legjobb válasz: Egyébként csak kiváncsiságból kérdezem,hogy mennyire lehet ezt ma már betartani,mert hát tudom,hogy elég nehéz

A kérdező hozzászólása: Egyébként csak kiváncsiságból kérdezem, hogy mennyire lehet ezt ma már betartani, mert hát tudom, hogy elég nehéz
Netezniük sem szabad, mert a sátán alkotása ez úgyhogy õk tuti nem fognak válaszolni... Talán a kirúgott tagok... Bár ott vagy halálodig vagy vagy meghalsz.
Szerinted itt fognak tallózgatni? XD
Van jehova barátom akivel folyton szoktam neten beszélélgetni. 18/L
A kérdező hozzászólása: Nekem is van olyan jehova ismerõsöm, aki állandóan a facebookon lóg

Ha 17 évesen szül valaki és még nem házas, van-e az ujszülöttre nézve valamilyen jogi következménye? Kell-e apasági nyilatkozat? Stb.

Legjobb válasz: Szia.Apasági nyilatkozat kell,akkor lesz az apa nevén,különben a te nevedre anyakönyvezik...

Szia.Apasági nyilatkozat kell, akkor lesz az apa nevén, különben a te nevedre anyakönyvezik...
Apasági nyilatkozat akkor is kell, ha 50 évesen nem házas valaki, de ez igazán a név szempontjából, amit az elsõ válaszoló leírt, illetve, az apasági olyan jogokkal ruházza fel az apát , ami olyan mint a házasságban élõk jogai. Ezenkívül jobb ha a 17éves anyukát az egyik szülõ/gyám elkíséri az elsõ védõnõi, szakorvosi látogatásra.. Nagy segítség lehet a továbbiakban.
jézusom..

Van valami különbség párkapcsolat terén egy elvált huszonéves férfi és egy olyan huszonéves férfi között aki még nem volt házas?

Legjobb válasz: AZ elvált férfinak egy életre elment a kedve a nõktõl.Aki még nem volt házas az még nem tudja mi vár rá

AZ elvált férfinak egy életre elment a kedve a nõktõl.Aki még nem volt házas az még nem tudja mi vár rá
ha van kisfia, akkor már nagy a különbség, mert így már valamilyen szinten egész életében kapcsolatban lesz a volt nejével, hisz van egy közös gyerekük. És én biztos nem mennék bele egy ilyen kapcsolatba.
Csak a saját magamból tudok kiindulni. Nagyon élveztem a válás utáni szabadságot, de mégis egy stabil kapcsolatot kerestem. Másodszorra már biztosan nem megyek bele egy olyan házasságba, ahol kétségeim vannak a döntésem helyességét illetõen. (Ettõl függetlenül még tévedhetek...)
A kérdező hozzászólása: Igen, törõdik a kisfiával, imádja õt. Bár sajnos a munkája miatt sokszor van külföldön, ezért nem mindig tud vele lenni. Ha jól tudom, kb 1 éve válltak el
Semmi. Csak akkor van különbség, ha már gyereke is van az elváltnak.
Nem tudni. Elsõ gondolatom az, hogy most örül, hogy elvállt. A kisfiával törõdik egyébként? Mert az sokat elmond egy apáról...
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen rájöttek h nem tartoznak egybe, szóval békésen válltak el. Szerintetek így már komolyabban választja meg a köv. párját, vagy inkább csak élvezi az életet tovább sok csaj között?
Valamiért megnõsült, utána elvált. Biztos oka volt. Talán tûnhet felelõtlenségnek. Manapság már 10-20 év együttélés után sem házasodnak az emberek, ez az új trend talán?
A kérdező hozzászólása: van neki egy kisfia
A kérdező hozzászólása: köszi az eddigi válaszokat :)

16. éves gyerek vagyok szeretném mostoha apám vezeték nevét felvenni de anyum meg ő nem házasok. Máshogy meglehet oldani?

Legjobb válasz: Szerintem még ha házasok is lennének, nem vehet csak egyszeruen a nevére. Azt hiszem, hogy orokbe kell hogy fogadjon. De erre a szulok beleegyezése is kell. Meg szerintem az apának is alá kell írni egy papírt, hogy lemond rolad. De pontosan nem tudom.

Szerintem még ha házasok is lennének, nem vehet csak egyszeruen a nevére. Azt hiszem, hogy orokbe kell hogy fogadjon. De erre a szulok beleegyezése is kell. Meg szerintem az apának is alá kell írni egy papírt, hogy lemond rolad. De pontosan nem tudom.
Csak akkor, ha házasok és édesapád beleegyezik abba, hogy örökbe fogadjon. Ekkortól az apukád nem fizet majd tartásdíjat, és nem is örökölhetsz majd utána.
örökölni örökölhet, attól még a vér szerinti rokonság nem szûnik meg :)
Elsõ kettõ: Nem azt írta, hogy hivatalosan szeretné, ha a mostohaapja lenne az apja, csak a nevét akarja felvenni. 14 éves kor fölött szülõi engedéllyel lehet nevet változtatni, 18 fölött anélkül is. Vezetéknevet olyat lehet csak felvenni, ami nem történelmi név (Rákóczi, Széchenyi) és nem túl gyakori (Nagy, Tóth, stb.) ha ilyen neve van a mostohaapának, akkor nem biztos, hogy megengedik, kivéve ha a felmenõid közt is volt ilyen. Ekkor tényleg csak az örökbefogadás a megoldás, de abba a vérszerinti apádnak bele kell egyeznie.
ja és hogy házasok-e anyáddal, az ebbõl a szempontból tökmindegy.

Párommal még nem vagyunk házasok de már veszekedik velem. Mit tegyek?

Most azon van kiakadva, hogy én ma egésznap anyunál voltam. Tegnap főztem, ő ma dolgozott akkor minek kellett volna itthon ülnöm? Ti értitek ezt?

Legjobb válasz: "Párommal még nem vagyunk házasok de már veszekedik velem." Miért, le van írva, hogy házasság után szabad a veszekedés? :D

"Párommal még nem vagyunk házasok de már veszekedik velem." Miért, le van írva, hogy házasság után szabad a veszekedés? :D
Örülj neki! Egyrészt így még könnyebben mozoghatsz, ha nem tetszik a dolog... Másrészt azt mondják, hogy addig nem is szabad házasodni, amíg nem voltak veszekedések, viták egy kapcsolatban! :)
Akkor ne legyél vele. Senki sem tart pisztolyt a fejedhez, hogy maradj vele. Nem panaszkodni kell, hanem lépni. Ki.
Akkor csak ezt írhatom: "Ki milyen virágot szakajt, olyant szagol!"
menjél csak hozzá. legalább három év múlva gyûjthetitek a pénzt a válásra.
Az egész kérdést nem értem. H van az meg írva, hogy csak házasság után lehet veszekedni ?
Talán ma is kellet volna fõznöd, vagy takarítanod. De az semmi jóra nem vezet, ha az otthonodban nem találsz elfoglaltságot, és egész nap az anyukádnál vagy. Ahhoz elég egy héten egyszer-kétszer pár óra.
Én is kiakadnék, ha elmegyek dolgozni a feleségem meg stikában elhúzna az anyjához! Hú! Otthon nincs elfoglaltság akkor irány munka után nézni, a napot nem kell támasztani, elmegy az magától! Lányok-asszonyok ne unatkozzatok, abból semmi jó nem lesz.
Ömm, amúgy meg Jehova tanúk vagytok?Mert nekik vannak ilyen irreális elképzeléseik az életrõl és a házasságról.
Te választottad! A választásod pedig téged minõsít...úgyhogy ne legyél rá kiakadva! :) És azt szabad tudni, mi volt a biliben a vihar oka? Az, hogy anyádnál vagy mikor õ nincs otthon nem egy épkézláb indok!
-Ha pitiáner dolgokon kiakad egy férfi, akkor mi lesz nagyobb problémáknál?Elkezd sírni, meg anyuci szoknyájához, vagy egy másik nõ szoknyájához visszamegy, és elkezd kapaszkodni a szoknyába?Elég gyerekes "párod" van. -Ha most nem mersz lépni, vagy nem akarsz, csak azért, mert "végre" lesz lagzi, meg jön a lóvé, akkor válni fogsz pár év múlva, és 30 ezer forintod elmegy, vagy több!Mert te fogod beadni a válópert, ezt most iss megmondom, ez 80%!Lehet, hogy neki lesz elege a folytonos megalázkodásodból, úgyhogy a 20% az övé!Egy ilyen határozatlan, éretlen "férfinak" ugyanis nem egy bizonytalan nõ kell, hanem egy karakán, magáért kiálló nõ, aki temperamentumos! Ebbõl válás lesz és pont.
"Akkor már jobban elfogadható mivel a válás nem megy könnyen." Hát öhm... ez elég érdekes elgondolás.
A kérdező hozzászólása: Képzeld el utolsó válaszoló, hogy dolgozom!
A kérdező hozzászólása: Akkor már jobban elfogadható mivel a válás nem megy könnyen.
A kérdező hozzászólása: Hamarosan lesz az esküvõnk eszemben sincs elhagyni.
Én rengeteg mindenkivel veszekszem, pedig egyikükkel sem házasodtam össze. :) Szerintem a veszekedéssel nincsen semmi gond, a feszültséget ki kell adni, és nem magunkban tartani, mert abból semmi jó nem sül ki. Persze attól függ mit értünk veszekedés alatt. Úgy gondolom, hogy mi nem tudjuk megmondani neked miért bukott ki. Lehet hogy lett volna otthon dolgod, amit õ úgy gondolt hogy megcsinálsz. Vagy lehet hogy messze lakik anyád, és sokba kerül látogatni. Vagy az is lehet, hogy anyád pénzt akar kicsalni tõled, vagy a párod ellen hangol, és ezért nem örül neki hogy találkoztok. Vagy az is lehet hogy csak simán elvárja, hogy szóljál neki ha elmész/elutazol. Lehet hazament és megijedt hogy nem vagy otthon, hogy valami történt veled, közben csak trécseltél. Engem személy szerint nem zavar ha a párom elmegy az anyjához, vagy találkozik vele. A te párodat szemmel láthatóan igen, mi nem tudjuk megmondani hogy miért. Kérdezd meg talán. De szerintem a házasságnak nincs semmi köze a veszekedéshez. Elõtte is, utána is, idegenekkel és ismerõsökkel is veszekszünk.

Hol szerezhetek be okiratot arrol, hogy még nem vagyok hazas, német nyelven?

külföldi hazassag miatt kellene

Legjobb válasz: gyarországon bejelentett lakcímed szerinti anyakönyvi hivatalban, és ki kell kérned hogy nem vagy házas. Ezt ha otthon nem a lakcímed szerinti anyakönyvezet´önél akarsz házasodnod ugyan úgy meg kell tenned. szóval pécsen laksz de szegeden lesz az esküvö akkor pécsen kell kikérned. Ha németországba lesz akkor ezt a papírt gondolom hívatalos fordítóval le kell fordítattni és hitelesítettni, mint minden egyéb doksit pl bizonyítványt,... De ahol össze akartok házasodni abban az anyakönyvi hivatalban tuti elmondják, De otthon a lakcím szerinti anyakönyvi hívatalban kell megkérni.

gyarországon bejelentett lakcímed szerinti anyakönyvi hivatalban, és ki kell kérned hogy nem vagy házas. Ezt ha otthon nem a lakcímed szerinti anyakönyvezet´önél akarsz házasodnod ugyan úgy meg kell tenned. szóval pécsen laksz de szegeden lesz az esküvö akkor pécsen kell kikérned. Ha németországba lesz akkor ezt a papírt gondolom hívatalos fordítóval le kell fordítattni és hitelesítettni, mint minden egyéb doksit pl bizonyítványt, ... De ahol össze akartok házasodni abban az anyakönyvi hivatalban tuti elmondják, De otthon a lakcím szerinti anyakönyvi hívatalban kell megkérni.
Ide is leírom, bár gyanítom a fordítás felõl az itt kérdezõ tett fel újabb kérdést. A beszerzett okiratot az OFFI fogja hivatalosan és hitelesen fordítani, melyet aztán németországban a nagykövetségen hitelesíttes.

Az bűn, ha mondjuk még nem vagyok házas, de elmegyek egy randira, ami nagyon jó, és beleszeretek abba, akivel randizom, és átjön a randi után a házamba, és ott is elvagyunk, és szeretkezünk egyet?

Válaszotokat el?re is Köszönöm!

Legjobb válasz: Elsõ randin "beleszeretsz" abba akivel találkozol? Viccelsz? Max megkívánod. De ha a kettõt összekevered, akkor egyelõre bármiféle kapcsolat bûn önmagad ellen. Ha nem vagy házas de párkapcsolatban élsz, akkor nem bûn, ha belátod, hogy ezek szerint a korábbi párkapcsolatod fabatkát sem ér és szakítasz. Ha a vallási oldalát kérdezed, hogy bûn-e a házasság elõtti szex, akkor egyértelmû a válaszom: NEM BÛN!

Elsõ randin "beleszeretsz" abba akivel találkozol? Viccelsz? Max megkívánod. De ha a kettõt összekevered, akkor egyelõre bármiféle kapcsolat bûn önmagad ellen. Ha nem vagy házas de párkapcsolatban élsz, akkor nem bûn, ha belátod, hogy ezek szerint a korábbi párkapcsolatod fabatkát sem ér és szakítasz. Ha a vallási oldalát kérdezed, hogy bûn-e a házasság elõtti szex, akkor egyértelmû a válaszom: NEM BÛN!
Ha nincs állandó partnered miért lenne bûn?
Kérdésedbõl arra következtetek, hogy neveltetésed tetette fel veled a kérdést. TAlán a vallás, talán csak az erkölcs. Manapság már szinte semmi nem bûn, mindenki maga válogatja meg, hogy mi az õ saját értékítélete. VAn aki ezt megteszi, van aki nem. Elsõ alkalommal és sem szexelek senkiel, meg kell ismernem a másikat, meg kell szeretnem, és ez nem megy egyik pillanatról a másikra. TAlálkozzatok, járjatok, ismerkedjete, és ha biztosak vagytok a közös vonzalomban, jöhet a szex is. TAláld meg saját magad a saját magad értékítéletével, és élj aszerint.
Ez nem bûn. Ez két egészséges ember, egymásra találása. Akkor is szép, hakésõbb nem lesz szerelem belõle.
Ez magaddal szemben lehet... nem bûn, hanem hanyagság. Elsõ találkozásnál ilyet még nem lehet megítélni. Adj erre idõt és alkalmat: legyél vele sokat, különbözõ programokban. De ne a szex legyen az elsõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!