Találatok a következő kifejezésre: Még nem fel (4631 db)

Nagyon jó a beszélőkém, mondhatni amatőr lélekturkász vagyok VAn barátnőm és sok lánnyal beszélgetek a párkapcsolatról meg lelki dolgokról, amiben tudok segítek. Hol az a határ amikor még nem félre érthető a kíváncsiság?

Nem szeretném ha félre értenék az érdeklődésemet. Bár ha jobban belegondolok ha egy pasi szeret lelkizni és jókat lehet vele beszélgetni akkor az akarhat valamit nem? 32 F

Legjobb válasz: Buz|-e vagy?

Buz|-e vagy?
Félreértenék - mivel az igekötõ az ige elõtt áll, így egybeírjuk.
nem teljesen értem a kérdést, de amúgy én féltékeny típus vagyok és ha az én barátom beszélgetne más lányokkal lelki dolgokról meg párkapcsolati dolgokról akkor eléggé szarul esne és féltékeny lennék.
Attól függ, kinél. Ha van egy-két lány, akikkel ilyenrõl beszélgetsz, az még belefér a barátság kategóriába. Ha több is, az már elég fura. Amúgy meg ha valaki akarja, félreérti, ha nem akarja, akkor meg akkor sem érti, ha tényleg arról van szó. Mindenesetre én a barátnõd helyében nem lennék boldog. 21L
Nos, nekem is akad egy két fiú/férfi barátom, az õ érdeklõdésüket sosem értem félre, sõt nagyon is jól esnek, mert tudom róluk hogy a közeledésük szimplán baráti. Szerencsére már abban a korban vagyok, ahol a srácok többsége is tiszteletben tartja, hogyha kiderül hogy van párom és nem nyomul, így nincs probléma. Fordított helyzetben viszont nekem nagyon nem esne jól ha a párom nyújtana lelki támaszt megannyi nõnek. Neki is akad jópár lány barátja, ami szintén nem szimpi, de próbálom elfogadni. 22/L

A baratommal mar 1 éve együtt vagyunk, en 16 vagyok ő 20. Már többször kérte, hogy feküdjek le vele, én mindig azt mondtam, hogy még nem. Félek, már őt is sajnálom, hisz szeret engem. Mit tegyek?

Legjobb válasz: csak akkor feküdj le vele ha késznek érzed magad rá! ha teljes szívedbõl szereted és megbízol benne! ha ez nem így van akkor ne tedd! de ha megbízol benne és szeretnéd, úgy érzed hogy nem fogod megbánni akkor szerintem lehet. de csak akkor ha Te is szeretnéd!

csak akkor feküdj le vele ha késznek érzed magad rá! ha teljes szívedbõl szereted és megbízol benne! ha ez nem így van akkor ne tedd! de ha megbízol benne és szeretnéd, úgy érzed hogy nem fogod megbánni akkor szerintem lehet. de csak akkor ha Te is szeretnéd!
Feködjön le vele mert gyakorlatilag "muszáj"? Itt van a probléma, a szexrõl iylen eltorzult képei vannak a mai lányoknak.. egy egy éves kapcsolatban, ahol szerelmes két ember, a barátunkkal nemhogy muszáj, hanem teljesen természetes, hogy szeretkezünk. Nem arra beszéli rá itt sneki, hogy a diszkó wc-ben kúrassa fel magát valami idegennel..a barátnõje 1 éve. Tényleg mit kell ezen ennyit készülni? gondolom pettingelnek már egy jó ideje, az is ugyanolyan bensõséges ..maga az aktus már csak egy fél lépés, amit egy év alatt , nem az hogy illene, vagy muszáj lenne, csak egyszerüen nem érthetõ, miért ilyen nehéz megtenni. Nem tudom miért kell ennyire felfújni ezt a dolgot, ha eddig nem kivánta meg, meg "nem készült fel rá" , szerintem nem fog 1 hét 1 hónap de még 1 év után sem, erre nincs "tökéletes" pillanat, nem szólal meg a titanic zenéje közben.A szex egyszerüen jó a párunkkal, nem tudom miért kell sanyargatni magát sok nõnek, hogy évekig kelletik magukat.
Mitõl félsz? Ezt tisztázd magadban..és hogy meg tudsz e valaha annyira bizni a barátodban , hogy lefeküdj vele , ha eddig nem sikerült. Teljesen normális, hogy szeretné, csodálom, hogy kibirt 1 évet..egyébként a szextõl nem igazán kell félni, egy nagyon jó dolog és természetes is ha azzal vagy akit szeretsz. A barátod epdig biztos óvatos lenne veled, ha ennyit vár rád és szeret is .
Felfogtátok, hogy mit tanácsoltok neki? Feküdjön le a pasijával, mert egy év után ez így szokás és különben is nehogy otthagyja miatta? Feködjön le vele mert gyakorlatilag "muszáj"? Feküdjön le a pasival, hogy megfeleljen neki, miközben õ még nem is akarja, hisz fél tõle? Szerintetek kellemes élmény lenne neki utána, nem bánná meg? Lehet, hogy igen, de benne van az is a pakliban, hogy nem! Ne azért feküdj le a sráccal, mert õ akarja, hanem azért, mert te is akarod!
igen basszus! Igen! Lepontozhattok engem is (mint látom meg is tettétek az elõbb), meg az utolsó válaszadókat is... de a világ akkor így mûködik, ha tetszik, ha nem. Ha valaki nincs felkészülve agyilag egy párkapcsolatra akkor ne járjon senkivel(fõleg ne egy ivarérett 20 évessel), mert ott van minden. Fõleg szex. Hiszen ha szereti két ember egymást akkor ez az elsõ amit megtesznek. Szerintem is önzõ és gyerekes viselkedés félni valami olyantól amit az egész életében csinálni fog, ráadásul úgy hogy eközben csak sóvárgásra itéli a párját. Ez olyan hiszti féle. Nem kell járni senkivel és akkor majd nem kell félni semmitõl. Az utóbbi idõben akkora feneket kerítettek ennek a szüzesség témának, hogy csak na. Lassan egy kategóriába esik a "tabletta+gumi, de ugye nem vagyok terhes" kategóriával...
Pontosan! Ezért kell hanyagolni, az ilyen nõket mint a kérdezõ, mert szabályosan már kihasználják a férfit, ha igazán szeretnéd nem igaz, hogy még egy év távlatában sem állsz készen rá...., ez már csak hiszti....
Teljesen egyetértek az utolsó válaszolóval, ha szeretsz valakit, akkor ahhoz nem kell 1 év, hogy kiderüljön, és ha szereted, akkor általában le is fekszel vele, hiszen a szex alapvetõ része a párkapcsolatoknak, bárki bármit mond. Tény, hogy nem normális 14 évesen valakinek elveszteni a szüzességét, de te már 16 éves vagy, ráadásul 1 éve együtt vagytok. Az sok. És lehet, hogy a barátodnak egy idõ után túl sok lesz...
Akik várakozásra biztatnak, belegondoltak abba, hogy mit tanácsolnak? Hogy mit próbálnak a lány tudatában helyesnek feltüntetni? Gondolkozott már ezen valaki, hogy miért írnak ilyet? Tényleg kiváncsi vagyok... A lánynak kellett egy kapcsolat. Nem egy kis tapasztalatlan gyereket választott, hanem egy 20 évest. Itt van, tessék. Van egy lehetõség élni kell vele. 1 év felkészülési ideje volt a szexre a sráccal. Ha nem kívánja a szexet, azt az elején is közölhette volna a sráccal, had döntse el, hogy mi van. 20 évesen 1 évet kíbírni punci nélkül... hát nem semmi mutatvány az biztos. Ami viszont biztos, hogy a kérdezõ ne játsszon tovább a sráccal. Vagy feküdjenek le vagy ne, de ha 1 év alatt sem "készült még fel", bár nem értem miért kellene erre komolyabban felkészülni, akkor beszélgessen el a sráccal, hogy õ még kb 2-3 évig ilyen gyáván és gyerekesen fog gondolkozni, kell-e még így is? És mikor akarsz szexelni vele? újabb 1 év múlva vagy ha 18 éves leszel, vagy ha majd elvett feleségül? Vagy hogy? Ilyenkor mire vár egy lány? Mikor van a megfelelõ alkalom? Mitõl megfelelõbb, mint a többi pettinggel töltött este? Van egy javaslatom: Ha sajnálod és tudod, hogy nem így kellene lenni, akkor szexeljetek egyet, aztán majd meglátod, hogy neked való-e ez a dolog, de gyanítom ahogy benned fog járni a pénisze, alaposan lehülyézed magad, hogy miért nem akartad ezt korábban.
Ha szeret, vár. 1 év még egyáltalán nem olyan kibírhatatlan idõ. Ha ennyi idõ alatt már többször kérte, elég türelmetlen... vagy csak azt akarja.
Szerintem ha csak azt akarná, már rég elhagyta volna, mert ahhoz túl sok ez az egy év. Ha a barátod szeret, valóban vár még tovább is, mert tudja, hogy egy ez lánynak nagyon fontos, egy egész életre kihatással levõ élmény. Meg kell várnia a megfelelõ alkalmat, és nem szabad siettetnie, mert ezzel csak ronthat a helyzeten. Itt nem az a lényeg, hogy egy éve együtt vagytok és más kapcsolatokban egy év után már rég szexelnek az emberkék... Így ne azért tedd meg, mert õ már várt ennyit.... Akkor feküdj le vele, amikor késznek érzed rá magad lelkileg is. Addig, amíg bármilyen fenntartásaid vannak (félsz, nem vagy biztos benne) a saját érdekedben még ne tedd meg.
hasonlo szituacoban vagyok en is..csak en meg 8 honapja vagyok eggyutt a baratommal.. nah szoval en azt tanacsolom neked, hogy ha ugy erzed, hogy keszen alsz ra lelkileg es testileg is hogy szeretkezzetek akkor tedd meg, de ha meg nem erzed azt, akkor meg varj.. ha igazan szeret a baratod meg fogja erteni, mert egy kapcsolatban nem a sex az elso sztem..nah jo fontos az is meg minden..de az erzelmek a legfontosabbak.. ha meg nem erzed keszen magad akkor meg varj..de mindenfelepekken beszeldd meg a baratoddal :) sok sikert nektek :)
Vannak még lányok ebben a világban, akiknek igenis nagy cucc a szüzesség elvesztése és nem pedig arról szól, hogy van rá alkalom akkor nem hagyom már ki... Szerintem igenis van ideális hely és idõ, én is így voltam vele. Volt egy barátom, akirõl azt hittem, hogy szeretem, és mégsem tudtam vele megtenni fél év után sem, sem késõbb. A mostani páromnál éreztem, hogy igen, õ a tökéletes és vele megéri, mert tudom, hogy nem fogom megbánni. És így is lett. Vagyunk még néhányan, akiknek a szüzesség elvesztése egy mérföldkõ az életünkben, és nem mindegy, hogy milyen az elsõ tapasztalat. Szokták mondani, hogy sok esetben az elsõ befolyásolja a szexuális életet. Ez a lány sem hiába mondta, hogy nem akar lefeküdni a pasijával, hisz fél, még NEM AKARJA. Lehet, hogy lelkileg még nem érett meg a feladatra, csak testileg áll rá készen. Ettõl még nem lesz gyerekes hisztis p*csa, mint aminek beállítjátok, és ez nem jelenti azt, hogy ezen a szinten fog maradni évekig. Inkább becsülni kéne, hogy a mai 14 évesekkel ellentétben nem adja oda magát gondolkodás nélkül egy embernek, hanem igenis biztos akar lenni a dolgában. És ha jár a sráccal egy éve, akkor mi van? A szexrõl kellene szólnia egy kapcsolatban? Elõ van írva valahol, hogy aki x idõ után nem fekszik le a párjával azt meg kell kövezni? Torzul a világ.... Én még úgy gondolom, hogy a szex csak a szerelem kiteljesedése, továbblépés, de szex nélkül is lehet csodálatos, és kiteljesíteni csak akkor kell, amikor mindkét fél õszintén akarja, és egyik sem kötelességbõl teszi. Én továbbra is azt tanácsolom, hogy senki másra ne hallgas, csak magadra. Ha úgy érzed, hogy nem állsz rá készen, ne tedd azért, mert úgy érzed, kényszerítve vagy rá. Elvégre te a testedrõl, lelkedrõl van szó.
mitõl félsz ha 1ve együtt vagytok, nem bizonyított még eleget az a szerencsétlen?
Inkább becsülni kéne, hogy a mai 14 évesekkel ellentétben nem adja oda magát gondolkodás nélkül egy embernek, hanem igenis biztos akar lenni a dolgában Én cska azt nem értem, miért csak ez a két véglet él sok nõben? Azért 1 év után már nem mondhatjuk azt, hogy gondolkodás nélkül, részegen, állat modjára fekszik le valami ismeretlenel..szerintem ez a fajta bizalom ha nem alakult ki ennyi idõ alatt, nem is fog, de akkor miért van még mindig ezzel a fiúval a kérdezõ? A másik.Mindenki elkezdi valahol, megtehetné, hogy odadja magát valakinek, akivel viszont szeretik egymást, de õ addig vacilál, hogy a fiú már a falat fogja kaparni..(csodálom, hogy eddig nem tette).Majd összejön valakivel, aki jól á[email protected] a fejét, és siránkozni fog, hogy milyen negativ nyomokat hagy benne..mert valljuk be a huszonéves fiuk közül sokan pályáznak a tizenéves kiscsajokra, egy egy numerára. A harmadik. Pettingelni gondolom már pettingeltek, ha arra "készen áll" kivánja a párját, és élvezi, a szexet miért vonja meg magátol? Ez nem mérföldkõ szerintem, hogy (bocsánat a mocskos fogalmazásért) belédhatol egy pénisz. Nem áll a feje tetjére a világ, és ha a petting jó, kétlem, hogy az aktus negativ nyomokat hagyna a lányban.

36+1-hetes kismama vagyok! Eddig még nem félek a szüléstöl! De mi van ha itt az idő, és bepánikolok? És akkor kezdek félni!

LEHET VALAMI HÁTÚLÜTÕJE?NÁLATOK HOGYAN ZAJLOTT?

Legjobb válasz: Lesz segítséged? Legyen egy-két terved ha indulni kell. Lesz aki bevisz kocsival? Vagy legyen kéznél taxi telszám, ha gyorsan kell hívni. Pakold össze már most a kórházi csomagot. És nyugi, az elsõ szülések általában tovább tartanak, persze mindig van kivétel.

Lesz segítséged? Legyen egy-két terved ha indulni kell. Lesz aki bevisz kocsival? Vagy legyen kéznél taxi telszám, ha gyorsan kell hívni. Pakold össze már most a kórházi csomagot. És nyugi, az elsõ szülések általában tovább tartanak, persze mindig van kivétel.
Mire eljön az idõd, nem érsz rá pánikolni. A szülés elvonja a figyelmedet, hogy befelé figyelj. Erre nem lehet felkészüli. A félelem abból ered, hogy rémmeséket mondanak egymásnak az emberek a szülés élményérõl. De más dolog átélni és más hallani. Egy dolog számít. Akire a legjobban tudsz támaszkodni az legyen veled a szülésnél. Ez fontos. Õ lesz a kapaszkodód.Ha rá figyelsz nem tudsz félni.
A kérdező hozzászólása: A párom ott lesz velem végig!remélem segíteni fog!
én 39 hétig nem pánikoltam mikor indulni kellett sírtam hogy nem akarok menni félek és 1óra 20 perc múlva túl voltam az egészen pedig elsõ baba és senki nem volt ott velem mert influenzajárvány volt
Ha nagyon bepánikolsz, az pszichésen lassíthatja a szülést. Szerintem ne félj! Ha rádtör, próbálj megoldást találni a félelmeidre, nekem is van "haditervem", hogy kit hívok, ha menni kell, vagy milyen szituba kerülhetek. Aztán ha egyik sem jön be, akkor majd rögtönzök valamit. Ne pánikolj, vedd lazán és jókedvûen, sokkal könnyebb lesz felkészülni.
Sodorni fog az "ár". Szóval, nem lesz ilyen pánikroham. :)

Holnap után talizok A fiúval, de nagyon izgulok, ilyen még nem volt! Eddig fb-n beszélgettünk, és msn-en (ott kamoztunk is) De nagyon félek h vmit elszúrok! Ilyenkor mit NE vegyek fel? és inkább mit? Vagy mikről érdemes vele beszélni, ill mikről nem?

Több fiúval találkoztam már.. de úgy érzem h ? más:$$ aludni se tudok már amiota megbeszéltük a talit ! : DD wáá, nagyon bevagyok zsongva:) lécci.. tippeket:) ilyenkor hogyan szoktatok nyugisak lenni?:))) el?re is köszönöm :) (a fiú 16, én pedig 15 :-)

Legjobb válasz: Olyan nagy hülyeség ez a: mit vegyek fel meg mit ne vegyek fel meg mirõl beszéljek.Úgyis jön magától a téma és arról fogtok beszélgetni.Ruhát meg azt vegyél fel amit szoktál szerintem ez farmer meg valamilyen felsõ. Nem ez fogja eldönteni hogy elszúrsz valamit vagy nem hogy mi van rajtad.Csak legyél önmagad és nem lesz baj. Amúgy sok szerencsét !

Olyan nagy hülyeség ez a: mit vegyek fel meg mit ne vegyek fel meg mirõl beszéljek.Úgyis jön magától a téma és arról fogtok beszélgetni.Ruhát meg azt vegyél fel amit szoktál szerintem ez farmer meg valamilyen felsõ. Nem ez fogja eldönteni hogy elszúrsz valamit vagy nem hogy mi van rajtad.Csak legyél önmagad és nem lesz baj. Amúgy sok szerencsét !
Mondjuk ne vegyél fel ruhát.
A kérdező hozzászólása: hehehhh:DD köszi !! :DD az nyugtató ha õ is izgul :$! de.. mert ilyenkor megeshet h feláll neki?:OO:/
nem kell szétmenni, mert találkozol vele...:D...ne zavarjon meg, ha feláll a pömpölõje, legyen tartásod...de amúgy légy természetes, és hidd el, neki is vonalkódos a bugyija, hogy talizik veled...:D...sok sikert:D
Moss fogat , hogy ne legyen büdös a pofád
Légy természetes. Olyan, mint amilyennek megismert, és amilyennek a barátaid, családod ismernek.
A kérdező hozzászólása: oksi, köszi. :DD
Makker fiú :DD Átlagos ruha , és ha beszél akkor érdekeljen is ne csak az járjon a fejedbe h húú mitfogok neki mondani , mert azt utálják a fiúk(meg sztem a lányok is ) ha fallnak beszélnek :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod. :) értem:DD
A kérdező hozzászólása: asdasd-_-"
legyél olyan mint mindig, beszélgess vele úgy mint a barátaiddal. nem kell agyon tervezni a dolgot mert abból jó nem sül ki. öltözz fel az alkalomnak megfelelõen (nem tudom hova mentek mit csináltok) felesleges olyan ruhát felvenned ami nem illik hozzád, amiben esetleg kényelmetlenül érzed magad.
bugyit biztosan ne
A kérdező hozzászólása: okésokés:) köszönöm !:) )
A kérdező hozzászólása: -.- nem úgy értettem, naa.:DD
Igen ilyenkor megeshet

A barátnőm egy főiskolára jár egy fiúval. Eddig csak szemeztek. A fiú a múlt héten elkérte a számát, hogy majd ezen a héten fel szeretné hívni. De még nem hívta fel. Miért?

Legjobb válasz: Két lehetõség van,az egyik,hogy mégsem akarja felhívni,a másik meg,hogy még nem akarja vagy meri felhívni.A mostani barátom engem sem hívott fel 1 hétig a megismerkedésünk után.Már tiszta ideg voltam,hogy ebbõl sem lesz semmi.Aztán kiderült,hogy azért nem hívott fel,mert sok munkája volt és nem tudta eldönteni,hogy bele menjen egy távkapcsolatba velem.Végül hívott és már 3éve együtt vagyunk,persze nem távkapcsiban már:). Ha akarja úgyis fel fogja hívni,ha nem hát így járt:(,de van fiú a világon. 22/L

Két lehetõség van, az egyik, hogy mégsem akarja felhívni, a másik meg, hogy még nem akarja vagy meri felhívni.A mostani barátom engem sem hívott fel 1 hétig a megismerkedésünk után.Már tiszta ideg voltam, hogy ebbõl sem lesz semmi.Aztán kiderült, hogy azért nem hívott fel, mert sok munkája volt és nem tudta eldönteni, hogy bele menjen egy távkapcsolatba velem.Végül hívott és már 3éve együtt vagyunk, persze nem távkapcsiban már:) . Ha akarja úgyis fel fogja hívni, ha nem hát így járt:(, de van fiú a világon. 22/L
Talán közbejött neki valami vagy meggondolta magát.
Azt hiszem, hogy a férfiaknál van erre valami íratlan(?) szabály, hogy mennyi ideig nem szabad felhívni egy lányt.

Más is fél a szüléstöl? A második babám lenne de az elsö szülésem igen fájdalmas volt igy nagyon félek, ti hogy vagytok evvel? Még nem vagyok terhes, mit tehetnék hogy ne tarcsak ennyire töle, igy nem merek teherbe esni.

Legjobb válasz: Én az elsõt várom és rettenetesen félek. Egyébként a többség úgy van vele, hogy az elsõtõl félnek, a másodiktól meg mégjobban, mert már tudják milyen is az. :) Én most azt tudom mondani, hogy biztosan megbirkózol ezzel az érzéssel. Én meg pl. jelenleg úgy gondolom, hogy mégegy terhességet nem tudok végigcsinálni. Nagyon kikészít, veszélyeztetett vagyok és sajnos mindig van valami. De gondolom ez majd megváltozik. Már nagyon várom a végét, mert félek, hogy hamarabb érkezik a picim. 32 hetes vagyok.

Én az elsõt várom és rettenetesen félek. Egyébként a többség úgy van vele, hogy az elsõtõl félnek, a másodiktól meg mégjobban, mert már tudják milyen is az. :) Én most azt tudom mondani, hogy biztosan megbirkózol ezzel az érzéssel. Én meg pl. jelenleg úgy gondolom, hogy mégegy terhességet nem tudok végigcsinálni. Nagyon kikészít, veszélyeztetett vagyok és sajnos mindig van valami. De gondolom ez majd megváltozik. Már nagyon várom a végét, mert félek, hogy hamarabb érkezik a picim. 32 hetes vagyok.
A doki es a szuleszno rendesek voltak hozzad? Mert hozzam nem, es en biztos hogy mas orvosnal szulnek ha megegyszer babat vallalnek. Nem mindegy hogy milyenek hozzad a korhazban szerintem!
en 18 ora vajudassal szultem meg a lanyomat, rettenetes fajasokkal, de gondolkodas nelkul bele mennek megegyszer! es szulni is fogok meg!!!! most ezen vagyunk a ferjemmel:)
ne félj a másodiktól!mikor megszültem az elsõ csemetém 2 és fél évvel ezelõtt akkor azt mondtam hogy soha többet.pedig nagyon segítõkészek, aranyosak voltak azok az emberek akik körbevettek a szülés alatt.most meg már decemberben szülni fogom a másodikat.hamar túl leszek a dolgon és boldog leszek hogy két gyermekem lesz.mindent kilehet bírni!nagyon félek, nem tagadom de a végeredmény az örökre szól és az a legcsodálatosabb az egészben!
Ne félj, sok olyat hallottam, akinekaz elsõ rettenetes volt, a másokdi meg már majdnem a liftben meglett. Minden szülés más, ahogy nincs két egyforma terhesség sem. De ha nagyon félsz, akkor beszéld meg te is a dokiddal, hogy kapjál fájdalomcsillapítót.
Szia!Én is rettentõen félek a szüléstõl.32hetes vagyok, de máson nem jár az agyam csak azon, hogy mennyire lesz nehéz.3.babám várom.1977-ben szültem a 2-at, rettenetesen nagy fájásaim voltak.Jól beis pánikoltam vajúdás közben.Az ápolónõk nem a kedvességükrõl voltak híresek!!!!Én most eldöntöttem, hogy epiduláris érzéstelenítõt kérek.Már mondtam is a dokimnak, mondta, hogy természetesen ad.Így egy kicsit könnyebben fogom most fel!!Szerintem nyugodtan merj teherbe esni.Sok sikert!!!!

Szeretnék elválni. A családi ház felső része eltartási szerződéssel az én nevemre került. Ekkor még nem voltunk házasok. A felső szint felére ő jogosult? Pénzt követel, de én most jelenleg nem tudom kifizetni. Ettől függetlenül elválhatok?

Legjobb válasz: nem jogosult, ha csak nincs esetleg a nevén belöle. amúgy ha a házaság elött került a nevedre nem. ( elég sok országban a házasággal a vagyonod fele kapásbol megilleti a másik felet is, de nálunk hála nem) csak a hßazaság alatt szerzett közös vagyon fele illeti meg ami elötte a te neveden van az nem. ha nem egyeztek meg akkor jön a persekedés. menyjetek el ügyvédhez közösen és az ügyve´d elmondja neki is mit tehet. az ügyvéd mind két fél érdekeit nézi. ámúgy ha megegyeztek hogy közös tulajdon lesz akkor is elválhattok. anyukáddal vagy a szomszßeddal is lehet közös tulajdonod.

nem jogosult, ha csak nincs esetleg a nevén belöle. amúgy ha a házaság elött került a nevedre nem. ( elég sok országban a házasággal a vagyonod fele kapásbol megilleti a másik felet is, de nálunk hála nem) csak a hßazaság alatt szerzett közös vagyon fele illeti meg ami elötte a te neveden van az nem. ha nem egyeztek meg akkor jön a persekedés. menyjetek el ügyvédhez közösen és az ügyve´d elmondja neki is mit tehet. az ügyvéd mind két fél érdekeit nézi. ámúgy ha megegyeztek hogy közös tulajdon lesz akkor is elválhattok. anyukáddal vagy a szomszßeddal is lehet közös tulajdonod.

Ezt a feladatot nem bírom megoldani:Kató néni egy kosár tojást vitt a piacra. Az elsõ vevõ megvette a tojások felét, és még egy fél tojást. A második vevõ megvette a megmaradt tojások felét, és még egy fél tojást?

A harmadik vevõ is megvette az így megmaradt tojások felét, és még egy féltojást. Amikor a hatodik vevõ is megvette a megmaradt tojások felét, ésmég egy fél tojást, kiürült a kosár. Hány tojást vitt Kató néni a piacra

Legjobb válasz: Legalább életszerûbb lenne a feladat! Kíváncsi lennék, hogy viszi haza a kedves vevõ a fél tojást? :-)

Legalább életszerûbb lenne a feladat! Kíváncsi lennék, hogy viszi haza a kedves vevõ a fél tojást? :-)

Pár hetes a nimfapapagájom, még eléggé fél, nem szokott hozzánk, de pár napja, ha oda rakom a kezem (a kezemet még nem raktam be a kalitkába, csak kívűlről mozgattam neki) de állandóan nyitogatja a száját, és néha fúj is. Mi ennek az oka?

Egyre gyakrabban csinálja... és furcsának tartom a hangját. Minden nimfapapagájnál előfordult már ilyen jelenség?

Legjobb válasz: Minden nimfa fúj. A jelentése: félek. Az hogy kinyitja a csõrét a fújással kombinálva ezt jelenti,ezt kommunikálja feléd illetve a kezed felé: Nem tudom mit akarsz,mi vagy (így) félek tõled ha közelebb jössz megtámadlak. Mennyit foglalkozol vele naponta? Mekkora a kalitkája?

Minden nimfa fúj. A jelentése: félek. Az hogy kinyitja a csõrét a fújással kombinálva ezt jelenti, ezt kommunikálja feléd illetve a kezed felé: Nem tudom mit akarsz, mi vagy (így) félek tõled ha közelebb jössz megtámadlak. Mennyit foglalkozol vele naponta? Mekkora a kalitkája?
A kérdező hozzászólása: Viszonylag sokat foglalkozok vele, csak nem tudok, éppen azért mert fúj. Nem túl nagy, de azt mondták a boltba, hogy elég. Köszi, a segítséget...

7, 5 hónapos babám stabilan üll de még nem üllt fel magától teljesen fekvő helyzetből, baj lenne?

Hogyan tudnám rávenni hogy magától felülljön?

Legjobb válasz: Nem baj!Az én kisfiam 10 és fél hónapos,stabilan ül,mászik,kúszik,feláll és lépeget,de egyedül még nem ült fel.Ez valahogy kimaradt még neki.Ha leültetem szépen ül és megindul kúszva vagy mászva ülõ helyzetbõl.Én nem akarom rávenni,majd rájön,hogyan kell.Elõbb-utóbb le kell neki ülni,mert lassan jön a popsira tottyanások ideje:))) Ja,õ a harmadik babám,az egyik lányom 5 és fél hónaposan felült,a másik lányom pedig 8 hónaposan.Nem egyformák,ne aggódj.

Nem baj!Az én kisfiam 10 és fél hónapos, stabilan ül, mászik, kúszik, feláll és lépeget, de egyedül még nem ült fel.Ez valahogy kimaradt még neki.Ha leültetem szépen ül és megindul kúszva vagy mászva ülõ helyzetbõl.Én nem akarom rávenni, majd rájön, hogyan kell.Elõbb-utóbb le kell neki ülni, mert lassan jön a popsira tottyanások ideje:) )) Ja, õ a harmadik babám, az egyik lányom 5 és fél hónaposan felült, a másik lányom pedig 8 hónaposan.Nem egyformák, ne aggódj.
Az enyám 1 hét múlva 8 hós. Hasonló a helyzet. Nem baj ez. Sehogy nem tudod rávenni, ne is próbád. Egyedül kell rájönnie. Türelem!!!
A kérdező hozzászólása: kúszni se kúszik csak a popoját emelgeti. bízok a babámban. :D
Nem kell izgulni! Az én kisfiam eleinte úgy ült fel, hogy hasra fordult, a fenekét az égre meresztette és a súly elhúzta hátra. Akkor kb 8 hónapos volt. Eleinte mászni is úgy kezdett, hogy a feje a földön maradt és a homlokával szántott mint egy buldózer. Most 11 hónapos lesz és mindent gyönyörûen megcsinál. Gyakorlatilag egy hónap alatt tanult meg felülni, stabilan ülni, rendesen mászni, és felállni. Most már a járással próbálkozik, de mindenképpen meg kell nekik hagyni az idõt, hogy szépen rájöjjenek maguktól.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!