Találatok a következő kifejezésre: Még nem elmenni az orvoshoz. Honnan (2 db)

Még nem tudtam elmenni az orvoshoz. Honnan tudhatom, hogy nem méhen kívül van a baba?

Vannak tünetei?6 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Pontos jele nincsen, viszont hat hetes korára nõ már annyit, hogy fájdalmas lenne az adott helyen, vagy már el is ment volna.

Pontos jele nincsen, viszont hat hetes korára nõ már annyit, hogy fájdalmas lenne az adott helyen, vagy már el is ment volna.
Biztosan csak az ultrahang mutatja ki ilyen pici korban hogy hol van az embrió.
Hát biztosat szerintem is csak az UH mond, de szerintem erõs fájdalmaid biztosan lennének már ha rossz helyre ágyazódott volna be! Mindenesetre azért igyekezz a 6-7 hét körül elmenni dokihoz. Már csak azért is, hogy megnyugodj.
Erõs vérzés és alhasi görcs a jele a méhen kívüli terhességnek.
Erõs vérzés és alhasi görcs a jele a méhen kívüli terhességnek.De azért a doki tudja 100%-ra mondani.
Vérzés eros hasfájás EZ BIZTOS!!!

Honnan lehet felismerni ha valaki cukorbeteg? (tinédzserkorban; és még nem tudja az illető hogy az e vagy nem) (nem tud csak jövőhéten elmenni orvoshoz és tudni szeretné)

Legjobb válasz: Vizeletben csak 10-11 mmol/ l felett jelenik meg a cukor, de már 5,5 fölött magas. Inkább menj el a háziorvosodhoz és kérj egy beutalót. De úgy tudom patikában is megmérik. A sok folyadékfogyasztás (napi 5-8 l) lehet tünet.

Vizeletben csak 10-11 mmol/ l felett jelenik meg a cukor, de már 5, 5 fölött magas. Inkább menj el a háziorvosodhoz és kérj egy beutalót. De úgy tudom patikában is megmérik. A sok folyadékfogyasztás (napi 5-8 l) lehet tünet.
Hát elõször is tünetek alapján, az ilyen korban kialakuló cukorbetegségnek általában jellegzetes tünetei vannak. "Gyakori tünete a nagymértékû szájszárazság, fáradékonyság, levertség, éhségérzet, látásromlás, fejfájás, éjszakai lábikragörcs, a bõrfelszín viszketegsége, a nõknél mindez hüvelyi viszketéssel is kiegészül, a hajlatokban - így a farpofák között, a combhajlatban és az emlõk alatt -, a bõr kimaródása, a hüvelynyálkahártya vagy a hímvesszõ gyakori gyulladása, "hangyamászás", azaz kéz- és a láb zsibbadása jelentkezik." A vizeletben bizonyos cukorszint fölött megjelenik a cukor, így tényleg vehetsz valami tesztcsíkot a gyógyszertárban, de biztosabb, hogy ha vérbõl nézik. Ilyet tudnak a patikában, illetve ha van cukorbeteg ismerõsöd, elkérheted a vércukormérõjét. Egyébként miért érdekel? Tüneteid vannak, vagy csak beparáztál, vagy...? És mik a tüneteid, ha vannak?
Vegxél egy vizelet tesztet. Illetve sok folyadék fogyasztás, hirtlene fogyás börviszketés általános tünetei.
Ja bocs, ezeket kihagytam, nem másolta be, ezek is tünetek. "Az 1-es típusú cukorbetegségnél gyorsan megjelennek a jellegzetes diabéteszes tünetek, a megnövekedett vizeletmennyiség, az állandó szomjúságérzet, a fokozott étvágy ellenére bekövetkezõ súlyvesztés, a magas vércukorszint, a cukor megjelenése a vizeletben, illetve a kóma kialakulása."
azért utolsóhoz hozzátenném mint frissen kiderült cukorbeteg h ez a kóma nem tom mennyire jellemzõ...nekem volt akkora cukrom h nem mérte a mûszer, mégsem kómáltam be.
Egyrészt nem biztos, hogy miden tünet megjelenik, másrészt kóma akkor fordul elõ, ha sokáig nagyon magas valakinek vércukorszintje, éheznek a sejtjei, kialakul a diabetikus ketoacidózis, aminek a vége kóma. Szerencsére általában ennél elõbb észreveszik a betegséget.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!