Találatok a következő kifejezésre: Még nem elmenni az orvoshoz (8 db)

Kizárt, hogy ne tudnád magadnak feltenni. lazítsd el magad, és úgy told be.
Hogy-hogy nem tudod magadnak berakni? Milyet kúp az, valami különleges kúp? Simán mint amikor kitörlöd a feneked odanyúlsz és becsúsztatod. Én is használok kúpot (aranyérre). Nem nagy szám. Csak utána vigyázz, mert ha olyan akkor kifolyik. Én is azt hittem egyszer, hogy "csak a szél" erre kijött a kúp is, akkor már felolvadva... én oda szoktam tenni egy zsebkendõt az alsónemûmbe, tudom vicces :) Nem nehéz felhelyezni, betolod, úgy hogy kb 1 centire legyen bent, nem kell túl mélyre, csak hogy bent legyen és ne tudjon már kicsúszni. De ha részletesebben kifejted miért nem tudod megoldani akkor szerintem jobb tanácsokat tudunk adni, mert nekem nem világos mi a gondod.
2. vagyok Eleinte nekem is nehezen ment, ha olyan lennék az elsõ pár másodperc után feladom. De tolni kell szépen óvatosan aztán magától becsúszik. Aranyérnél még nehezebb, mert sokszor nem engedi át az a záróizom vagy micsoda és tényleg nehézkes a felhelyezés, de szerintem neked simán menne. Nem kell ettõl félni. De ha más nem kis síkosítóval kend be a végbelednél vagy valami krémmel és akkor könnyebben felmegy a kúp.

Már 6 napja fáj jobboldalt az alhasam, még nem jutottam el orvoshoz de már csak jövőhéten van alkalmam elmenni. Szerintetek mi okozhatja? Mire orvoshoz kerülök elfog múlni?

13 éves lány vagyok. Már minden betegség átfutott a fejemen. A szüleim nem akarnak orvoshoz vinni mert azt hitték csak kitaláltam. 6 napja fáj a jobb alhasam de érzem hogy mindennap ritkábban (esetleg néha gyengébben) fáj! Jövőhéten már elvisznek a dokihoz, de addig én nagyon félek hogy mi okozhatja!

Legjobb válasz: Szia, gondolom te is sejted, hogy ezt így látatlanban nem lehet diagnosztizálni. Mindenesetre jó jel, hogy a fájdalom alábbhagy. Azért a vakbélgyulladást valószínûleg ki lehet zárni, mert ha az egyszer beindul, akkor rövid idõ alatt romlik az állapot.

Szia, gondolom te is sejted, hogy ezt így látatlanban nem lehet diagnosztizálni. Mindenesetre jó jel, hogy a fájdalom alábbhagy. Azért a vakbélgyulladást valószínûleg ki lehet zárni, mert ha az egyszer beindul, akkor rövid idõ alatt romlik az állapot.
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Szeretnék elmenni az orvoshoz hogy gyógyszert írjon nekem fel, de még soha nem voltam nőgyógyásznál! Megvizsgál gondolom, de ez hogy zajlik? Mit tesz?

Minden negatív és pozitív dolog

Legjobb válasz: Bemész elmondod hogy gyógyszert szeretnél íratni de még nem voltál soha nõgyógyásznál. Megkérdezi hogy szûz vagy e vagy sem ha nem akkor a hüvelyen keresztül vizsgál meg ha még az vagy akkor viszont a végbélen keresztül. Aztán felír egy gyógyszert elmondja hogyan használd és egy hónap múlva menj vissza az eredményért mert persze mintát is vesz. Kb ennyi nem nagy kunszt. Nem fáj de kicsit azért kellemetlen. Nyugodtan menj el ne félj. De 16 év alatt csak szülõi engedéllyel lehet felíratni gyógyszert (legalábbis így tudom de ha nem így van akkor javítson ki valaki).

Bemész elmondod hogy gyógyszert szeretnél íratni de még nem voltál soha nõgyógyásznál. Megkérdezi hogy szûz vagy e vagy sem ha nem akkor a hüvelyen keresztül vizsgál meg ha még az vagy akkor viszont a végbélen keresztül. Aztán felír egy gyógyszert elmondja hogyan használd és egy hónap múlva menj vissza az eredményért mert persze mintát is vesz. Kb ennyi nem nagy kunszt. Nem fáj de kicsit azért kellemetlen. Nyugodtan menj el ne félj. De 16 év alatt csak szülõi engedéllyel lehet felíratni gyógyszert (legalábbis így tudom de ha nem így van akkor javítson ki valaki).
te vgy a 18 milliomodik aki ezt kérdezi használd a keresõt!
1. Vetkõzzön le! feküdjön fel!. Piff-paff kész is a vizsgálat. 2. A normális orvos elmondja mit csinál éppen, nyugtatgat, nem okoz fájdalmat, kedves, nyugodt. Nekem az 1. fajta dokihoz (SZTK-s) volt szerencsém... Fájt és órákig sajogtam odalenn a vizsgálat után. Fogalmam sem volt, mi történik velem. Rémálom volt. Azóta is rettegek a nõdoki szó hallatán is... Megvizsgált ujjal, kenetet vett rákszûrésre (ez fájt, mert durván nyomta belém a rohadt mûszereit) és hüvelyi UH-t is csinált. Elküldött vérvételre. Abból kiderült, hogy van pár értékem, ami nem a normális tartományban van, de a válasz csak annyi volt, nem fontos... Felírta a bogyót úgy, hogy nem is érdeklõdött a kórelõzmények felõl (pl. trombózis). Egyetlen kérdést fel nem tett. Mondanom sem kell, azóta már 2x lecseréltem azt a bogyót, de még a 3. sem jó. Nem veszõdik velem, azt mondja, nem tud mit kezdeni, hormonérzékeny vagyok, nem ír fel mást. Na hát nekem ez volt az 1. élményem...Azóta ha mennem kell vmiért hozzá, elkap a hasmenés az idegességtõl, mert félek az egész macerától.

Honnan lehet felismerni ha valaki cukorbeteg? (tinédzserkorban; és még nem tudja az illető hogy az e vagy nem) (nem tud csak jövőhéten elmenni orvoshoz és tudni szeretné)

Legjobb válasz: Vizeletben csak 10-11 mmol/ l felett jelenik meg a cukor, de már 5,5 fölött magas. Inkább menj el a háziorvosodhoz és kérj egy beutalót. De úgy tudom patikában is megmérik. A sok folyadékfogyasztás (napi 5-8 l) lehet tünet.

Vizeletben csak 10-11 mmol/ l felett jelenik meg a cukor, de már 5, 5 fölött magas. Inkább menj el a háziorvosodhoz és kérj egy beutalót. De úgy tudom patikában is megmérik. A sok folyadékfogyasztás (napi 5-8 l) lehet tünet.
Hát elõször is tünetek alapján, az ilyen korban kialakuló cukorbetegségnek általában jellegzetes tünetei vannak. "Gyakori tünete a nagymértékû szájszárazság, fáradékonyság, levertség, éhségérzet, látásromlás, fejfájás, éjszakai lábikragörcs, a bõrfelszín viszketegsége, a nõknél mindez hüvelyi viszketéssel is kiegészül, a hajlatokban - így a farpofák között, a combhajlatban és az emlõk alatt -, a bõr kimaródása, a hüvelynyálkahártya vagy a hímvesszõ gyakori gyulladása, "hangyamászás", azaz kéz- és a láb zsibbadása jelentkezik." A vizeletben bizonyos cukorszint fölött megjelenik a cukor, így tényleg vehetsz valami tesztcsíkot a gyógyszertárban, de biztosabb, hogy ha vérbõl nézik. Ilyet tudnak a patikában, illetve ha van cukorbeteg ismerõsöd, elkérheted a vércukormérõjét. Egyébként miért érdekel? Tüneteid vannak, vagy csak beparáztál, vagy...? És mik a tüneteid, ha vannak?
Vegxél egy vizelet tesztet. Illetve sok folyadék fogyasztás, hirtlene fogyás börviszketés általános tünetei.
Ja bocs, ezeket kihagytam, nem másolta be, ezek is tünetek. "Az 1-es típusú cukorbetegségnél gyorsan megjelennek a jellegzetes diabéteszes tünetek, a megnövekedett vizeletmennyiség, az állandó szomjúságérzet, a fokozott étvágy ellenére bekövetkezõ súlyvesztés, a magas vércukorszint, a cukor megjelenése a vizeletben, illetve a kóma kialakulása."
azért utolsóhoz hozzátenném mint frissen kiderült cukorbeteg h ez a kóma nem tom mennyire jellemzõ...nekem volt akkora cukrom h nem mérte a mûszer, mégsem kómáltam be.
Egyrészt nem biztos, hogy miden tünet megjelenik, másrészt kóma akkor fordul elõ, ha sokáig nagyon magas valakinek vércukorszintje, éheznek a sejtjei, kialakul a diabetikus ketoacidózis, aminek a vége kóma. Szerencsére általában ennél elõbb észreveszik a betegséget.

Még nem tudtam elmenni az orvoshoz. Honnan tudhatom, hogy nem méhen kívül van a baba?

Vannak tünetei?6 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Pontos jele nincsen, viszont hat hetes korára nõ már annyit, hogy fájdalmas lenne az adott helyen, vagy már el is ment volna.

Pontos jele nincsen, viszont hat hetes korára nõ már annyit, hogy fájdalmas lenne az adott helyen, vagy már el is ment volna.
Biztosan csak az ultrahang mutatja ki ilyen pici korban hogy hol van az embrió.
Hát biztosat szerintem is csak az UH mond, de szerintem erõs fájdalmaid biztosan lennének már ha rossz helyre ágyazódott volna be! Mindenesetre azért igyekezz a 6-7 hét körül elmenni dokihoz. Már csak azért is, hogy megnyugodj.
Erõs vérzés és alhasi görcs a jele a méhen kívüli terhességnek.
Erõs vérzés és alhasi görcs a jele a méhen kívüli terhességnek.De azért a doki tudja 100%-ra mondani.
Vérzés eros hasfájás EZ BIZTOS!!!
ezeknél egyszerûbb megoldás nincs, miért nem tudsz orvoshoz elmenni?
mért hiányoztál? Lógtál???? AAKK ANNAK itt az eredménye

Úgy érzem terhes vagyok, eddig minden jel arra utal, de orvoshoz nem merek elmenni, és még senkinek sem mondtam el, hogy milyen változásokon mentem keresztül az utóbbi hat hétben, nagyon sok mindenben változtam. Vajon terhes vagyok?

Legjobb válasz: Leginkább az tünt fel, hogy minden héten buliztam és szórakoztam a haverokkal, most is elmegyek de már kevésbé érzem úgy magam mint ezelõtt. A piát sem kívánom. Max egy sört vagy egy boroskolát iszok meg de azt is nagy nehezen a barátaim kedvéért. viszont a menstruálcióm megjött de nem úgy mint azelõtt..:/

A kérdező hozzászólása: Leginkább az tünt fel, hogy minden héten buliztam és szórakoztam a haverokkal, most is elmegyek de már kevésbé érzem úgy magam mint ezelõtt. A piát sem kívánom. Max egy sört vagy egy boroskolát iszok meg de azt is nagy nehezen a barátaim kedvéért. viszont a menstruálcióm megjött de nem úgy mint azelõtt..:/
Akkor feltehetõen nem vagy terhes, csak a hormonok játszanak.
A kérdező hozzászólása: én is ezt gondoltam..de már egyre inkább úgy gondolom, hogy nem..:S eddig még nem történt ilyen velem mindig pontosan jött meg és nem voltak ilyen tüneteim sem, gyógyszert sem szedek..
Tesztelj egyet.

Mindenkinek muszaj atesnie az "elso nogyogyaszati vizsgalaton"? Meg ha nem is kuld minket a hazi orvos oda? Kotelezo ez? es ha igen, milyen korban kell elmenni hozza?

en nagyon szegyenlos vagyok es ahogy mondtak sokan szerintem leutnem az orvost ha azt kerne hogy vetkozzek le...vagy legalabbis kirohannek:Dstrandon is orakig kinlodom hogy vegre levegyem a ruhamat es furdoruciban legyek...lehet hogy ez mar sulyos de en nem szeretnek soha eljutni a nogyogyaszhoz:D

Legjobb válasz: Pedig egyszer el kell kezdened. Én azt szoktam, hogy viszek egy hosszú és bõ polót ami takarja a fenekem és leér combközépig, így nem olyan kellemetlen kimennem az öltözõfülkébõl. Ha szégyenlõs vagy, neked is ezt tanácsolom.

Pedig egyszer el kell kezdened. Én azt szoktam, hogy viszek egy hosszú és bõ polót ami takarja a fenekem és leér combközépig, így nem olyan kellemetlen kimennem az öltözõfülkébõl. Ha szégyenlõs vagy, neked is ezt tanácsolom.
évente egyszer erdemes elmenni nogyogyaszhoz márcsak a rákszûrés miatt is. Ha majd gyereket szülsz a messzi jövõben, akkor bezony.. lesznek dolgok :) amugy en azt tanacsolom, hogy szerezz egy jó nõdokit, en is ilyen voltam, nekem nõnemu a nõdokim, ami sokat segít. meg nagyon rendes, meg ilyesmi. fontos, hogy bizz a nodokiban, ne idegenkent kezeld, mindenképpen megéri egy jót keresni.
Nem, kezdheted rögtön a másodikkal is :D Na de komolyra fordítva a szót: nem, nem kell elmenni nõgyógyászhoz, de ha nem akarsz elburjánzott méhnyakrákot, esetleg egyszer szeretnél majd fogamzásgátlót, akkor el kell menned. Nincs ebben mit szégyellni; gondolj arra, mennyi 70 éves ráncos avas dolgot kell nézegetnie a bácsinak, mindjárt nem fogod szarul érezni magad ;) Meg hát minden nõ csinálja, miért épp te ne tennéd? Azt mondják, hogy aki már menstruál, annak évente illik elmennie általános vizsgálatra (ha jó a doki, meg sem érzed; kamu ám, hogy meg kell halni közben ;)), bár az égvilágon semmi nem kötelez rá. Saját jól felfogott érdeked, hogy lerendezd magadban a dolgot, és hozzászokj.
El kell menned! Hidd el nagyon fontos! Én is azután mentem el miután az orvos keresztanyám mesélte azt a storyt, hogy egy 60év körüli néninek minden baja volt, és nem tudták kideríteni elöször, hogy mi is lehet a baj, mindenféle orvos vizsgálta amikor a nõgyógyász is megvizsgálta akkor derült ki, hogy méhnyakrákja van, ami már szinte kilógott és teljesen áttétes lett az egész szervezete és nem tudták megmenteni... Jó rendben, ez idõsebb kor, akkor még fontosabb, de már fiatalkorban el kell kezdeni, hogy rutinná és fontossá váljon a rendszeres ellenõrzés az életedben! Arról hogy mikor érdemes elmenni megoszló vélemények vannak. Valaki szerint az elsõ mensikor már el kell menni, valaki szerint amikor elkezded a szexuális életed, de szetrintem 20éves korig mindenképp érdemes túlesni az elsõ vizsgálaton!
Szia! én 18voltam mikorelõször elmentem aztán évente vissza is járok. Nem a világ legjobb dolga de muszáj megtenni ha egészséges akarsz lenni, esetleg késõbb babát szeretnél. Én szoknyában szoktam menni így mégsem vagy teljesen kivetkõzve magadból. próbálj valami rendes dokit keresni :)
Semmi sem kötelezõ, de gondolom Te sem akarod, hogy egyszer csak azt vedd észre, hogy szétrohadtál.
Olyan ez mint a fogorvos...idõnként muszáj pofavizitet tartani nála. Mehetsz nõdokihoz is ha nagyon szégyenlõs vagy.
A kérdező hozzászólása: nagyon koszi mindenkinek:D
Én 13 évesen mentem elõször, jó végülis már szinte 14 voltam.:D De egyébként az legyen a legkisebb gondod, hogy meglát meztelenül! Mert ez engem például egyáltalán nem zavart, igaz itthon hozzá vagyok szokva mert egész család meztelenül járkál egymás között, meg bátyámmal sokáig együtt fürödtünk stb. De tényleg, nem kell szégyenkezni, mindenki tudja, hogy neked mid van, és látott is olyat, és a doki nem azzal lesz elfoglalva, hogy gyönyörködjön a testedben!:D Szóval tényleg egyáltalán nem fogja érdekelni hogy te most meztelen vagy. Emiatt ne aggódj. Amúgy meg 15 éves kor után már jó elmenni ha addig már megjött. Nem kötelezõ, de jobb megelõzni a dolgokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!