Találatok a következő kifejezésre: Még nem elmenni az (92 db)

Honnan lehet felismerni ha valaki cukorbeteg? (tinédzserkorban; és még nem tudja az illető hogy az e vagy nem) (nem tud csak jövőhéten elmenni orvoshoz és tudni szeretné)

Legjobb válasz: Vizeletben csak 10-11 mmol/ l felett jelenik meg a cukor, de már 5,5 fölött magas. Inkább menj el a háziorvosodhoz és kérj egy beutalót. De úgy tudom patikában is megmérik. A sok folyadékfogyasztás (napi 5-8 l) lehet tünet.

Vizeletben csak 10-11 mmol/ l felett jelenik meg a cukor, de már 5, 5 fölött magas. Inkább menj el a háziorvosodhoz és kérj egy beutalót. De úgy tudom patikában is megmérik. A sok folyadékfogyasztás (napi 5-8 l) lehet tünet.
Hát elõször is tünetek alapján, az ilyen korban kialakuló cukorbetegségnek általában jellegzetes tünetei vannak. "Gyakori tünete a nagymértékû szájszárazság, fáradékonyság, levertség, éhségérzet, látásromlás, fejfájás, éjszakai lábikragörcs, a bõrfelszín viszketegsége, a nõknél mindez hüvelyi viszketéssel is kiegészül, a hajlatokban - így a farpofák között, a combhajlatban és az emlõk alatt -, a bõr kimaródása, a hüvelynyálkahártya vagy a hímvesszõ gyakori gyulladása, "hangyamászás", azaz kéz- és a láb zsibbadása jelentkezik." A vizeletben bizonyos cukorszint fölött megjelenik a cukor, így tényleg vehetsz valami tesztcsíkot a gyógyszertárban, de biztosabb, hogy ha vérbõl nézik. Ilyet tudnak a patikában, illetve ha van cukorbeteg ismerõsöd, elkérheted a vércukormérõjét. Egyébként miért érdekel? Tüneteid vannak, vagy csak beparáztál, vagy...? És mik a tüneteid, ha vannak?
Vegxél egy vizelet tesztet. Illetve sok folyadék fogyasztás, hirtlene fogyás börviszketés általános tünetei.
Ja bocs, ezeket kihagytam, nem másolta be, ezek is tünetek. "Az 1-es típusú cukorbetegségnél gyorsan megjelennek a jellegzetes diabéteszes tünetek, a megnövekedett vizeletmennyiség, az állandó szomjúságérzet, a fokozott étvágy ellenére bekövetkezõ súlyvesztés, a magas vércukorszint, a cukor megjelenése a vizeletben, illetve a kóma kialakulása."
azért utolsóhoz hozzátenném mint frissen kiderült cukorbeteg h ez a kóma nem tom mennyire jellemzõ...nekem volt akkora cukrom h nem mérte a mûszer, mégsem kómáltam be.
Egyrészt nem biztos, hogy miden tünet megjelenik, másrészt kóma akkor fordul elõ, ha sokáig nagyon magas valakinek vércukorszintje, éheznek a sejtjei, kialakul a diabetikus ketoacidózis, aminek a vége kóma. Szerencsére általában ennél elõbb észreveszik a betegséget.

Ha egy fiú mondja, ha van kedvem elmenni valahova, csak írjak neki, én meg nem írok, azt lekoptatásnak veszi?

Már találkoztam vele egyszer, kedves fiú, de nem akarok neki írni, szoktam vele találkozni minden héten, lehet hogy szóban jobb megbeszélni, de nem tudom azt hiszi-e nem tetszik nekem ha nem írok.. Nem akarom lekoptatani, csak nem akarom hogy azt higyje nyert ugye van mert még nincs. Koszi!! 22/L

Legjobb válasz: Bocsi , de mirt kell a csajoknak mindent túlbonyolítani ? :D Ha szeretnél vele találkozni akkor írj neki , ha nem akarsz akkor nemírsz ennyi.Ha sok ideig nemírsz neki vgay õ ír rád , vagy keres valaki mást.

Bocsi , de mirt kell a csajoknak mindent túlbonyolítani ? :D Ha szeretnél vele találkozni akkor írj neki , ha nem akarsz akkor nemírsz ennyi.Ha sok ideig nemírsz neki vgay õ ír rád , vagy keres valaki mást.
Nem biztos, hogy lekoptatásnak vesz, de átfut az agyán ez a lehetõség is. A továbbiak alakulása viszont attól függ mennyire kitartó és mennyire akar téged. Persze azért nem ártana apró jelekkel biztatni. Pl írsz neki egy hogy vagy? vagy élõben mosolyogsz rá és szemezel vele vagy akármi. Ez esetben nem veszi koptatásnak. Lehetséges persze, hogy azt gondolja nagyon gátlásos és félénk ill. tapasztalatlan vagy fiúk terén és azért nem írsz neki. Így vagy úgy de jelentkezni fog mindenképpen. 26/F
részvétem! És muszáj lesz elmenned, hisz õt képviseled!
Részvétem. Menj el mindenképp. Próbálj erõt venni magadon. Tudom, nem könnyû, de Anyukádat fogod képviselni.
Részvétem. Beszélj a bíróval, hogy még nem készültél fel, megértõ lesz.
részvétem. elég, ha az ügyvéded, vagy törvényes képviselõd megy.
ha megindokolod(orvosi igazolas) akkor nem KELL megjelenned.Olvass bele az idezesbe, mindig feltuntetik.Reszvetem!!
Az idézésre ha nem jelensz meg elõvezetnek és megbírságolnak, szerintem. Nincs ügyvéded? Talán õ is elmehet helyetted.
Ezt így én sem értem.
A kérdező hozzászólása: Anyukám autóbalesetben halt meg és annak az embernek lesz a tárgyalása ki miatt meghalt és engem is beidéztek.
De milyen tárgyaláson kell megjelenned azt nem írtad.
attol fugg milyen ugyben kell megjelenned.Pl. a gyerekem apja nem jelent meg a targyalason(gyerekugy) es semmi kovetkezmenye, elnapoltak(eveltek) egy jo fel evre!!Addig sem kell fizetnie...
A rendõrség elõállíthat tudtommal és akkor fizetned is kell.
A kérdező hozzászólása: De ha nem megyek el mi történik, erõszakkal gondolom nem vihetnek be!?
Részvétem tényleg szörnyû lehet de ha beidéztek el kell mened mert csak tetézed a bajt, a végén még megbüntetnek. Meny el és néz velük szembe le esne egy nagy teher a szívedrõl.


Heló! Azt mondták nekem hogy a call of duty mw 2 alapból nem menne el de ha a black box-ot szedem le akkor igen. és ha a world at war-nal csökkentek a grafikán akkor elmenne ha alapból nem? Pl: az árnyékoláson meg ilynek?

Legjobb válasz: hülyeség hogy elmenne blackbox al.. amúgy meg mi az hogy elenne a world at war ha csökkented a grafot? vagy elindul, vagy nem.. ha meg úgy érted hogy játsz ható lesz-e, akkor talán, a gépedtõl függ

hülyeség hogy elmenne blackbox al.. amúgy meg mi az hogy elenne a world at war ha csökkented a grafot? vagy elindul, vagy nem.. ha meg úgy érted hogy játsz ható lesz-e, akkor talán, a gépedtõl függ
A kérdező hozzászólása: úgy értem hogy csak akkor ment amikor a black box-ot szedtem le.mert ez az ajánlott proci Core 2 Duo E6600 2.4GHz vagy Athlon 64 X2 Dual Core 4400+ és nekem csak szar celeron-om van
A kérdező hozzászólása: és a grafikát lehet csökkenteni például ha az árnyékolást kikapcsolod meg minden felesleges szar kikapcsolsz
Nekem is ment a mw2, de fura módon jobban mint a world at war. Szóval nekem a waw minimumon játszhatatlan volt.
árnyékolás. :DD

Az egyik barátnőmnek holnap lesz a szülinapi bulija. Meghívott engem is, de én meg nem akarok elmenni. Hogyan mondjam meg neki, hogy ne sértődjön meg? 14/L

ha azt mondom, hogy nem érek rá, biztos vissza kérdez hogy miért. ha azt mondom, hogy nincs kedvem, megbántanám.

Legjobb válasz: Nos Én nem tartom helyesnek a "nemes" hazugságot, mert az is hazugság. És a születés napot ellenzem, mert nem bibliai eredetû, DE: Miért nem szeretnél elmenni.? Ha megírod, akkor talán jobban fogok jó választ adni. Zsömle/lány

Nos Én nem tartom helyesnek a "nemes" hazugságot, mert az is hazugság. És a születés napot ellenzem, mert nem bibliai eredetû, DE: Miért nem szeretnél elmenni.? Ha megírod, akkor talán jobban fogok jó választ adni. Zsömle/lány
Ne mondd azt, hogy nincs kedved! Inkább találj ki valami indokot, amivel nem bántod meg. Mondjuk már van programod, vagy a szüleid nem engednek.
A kérdező hozzászólása: a buli 14-20 óráig tart, nekem meg 3-4-ig külön angolom van , és kicsit kellemetlen lenne a parti közepén betoppannom. meg egy csomóan lesznek, és a meghívottak felét alig ismerem... ja és a barátnõm 11 éves öccsét sem annyira bírom.
Mondd meg az igazat. "Ne haragudj, de angolom van, így csak a közepére tudnék odaérni. Egyébként is a vendégek többsége nem kedvel engem. Kérlek, ne haragudj, hogy nem megyek." Vigyél neki valami apró ajándékot a bulin kívül, és hívd át magatokhoz máskorra.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) már vettem neki Milkát :)
igen a 4-es válaszoló jól írta. egyet értek. Zsömle/lány
A kérdező hozzászólása: nah beszéltem vele, és mondtam neki, hogy nem érek rá. ahogy láttam nem nagyon hatotta meg a dolog, mondott valami oké félét, és ennyi :)

1 éve vagyok együtt a barátommal és az a gond hogy én szeretnék elmenni discoba és o meg nem. Mondja hogy ne mennyek meg minek. Mit csináljak?

Mert o nem szeret discoba járni.JÓ én sem vagyok az a Discoba járos,de régen nagyon szerettem mikor o meg nem volt.Miota együtt vagyunk nem is voltam discoba csak kocsmába.Mondom neki,hogy el akkarok menni akkor csak felhuza magát.persze mondja h mennyél nyugodtam de hallom a hangján h nem tetszik neki és igy olyan rossz elmenni szorakozni.Persze o is szeret elmenni bulizi és szeretek is velem menni csak nem jon el velem discoba.

Legjobb válasz: Ezt jó lenne megbeszélnetek egymás között! Gondolom van olyan dolog, ahová meg õ szeretne elmenni, Te meg nem. Jobb helyeken ebbõl nincs probléma, ha már õ nem hajlandó veled menni, akkor ne fogjon vissza téged. Persze remélem azért van elég közös programotok. ;)

Ezt jó lenne megbeszélnetek egymás között! Gondolom van olyan dolog, ahová meg õ szeretne elmenni, Te meg nem. Jobb helyeken ebbõl nincs probléma, ha már õ nem hajlandó veled menni, akkor ne fogjon vissza téged. Persze remélem azért van elég közös programotok. ;)
Mióta vagytok együtt? Ennyire nem bízik benned? Mert gondolom csak azért nem szeretné, mert fél, hogy összejössz egy másik sráccal
Nem tud táncolni.
Nálam is ez volt, a barátnõm sokáig nyösztetett h menjek el vele discoba (mert az anyja csak ugy engedte el oda ha velem megy), aztán ott bent meg összejött valaki mással.. ráadásul ugy történt h kb 11kor beléptünk az ajton és hajnali 3 körül láttam csak utána, addig mintha a föld nyelte volna el.. és miután kijöttünk még neki állt fentebb h mindenen problémázok, szakitottunk is.
Mi a fas.znak akarsz diszkóba menni???? Ott a barátod akkor mit akarsz???? Ezek a mai lányok már nem tudják hogy mit csináljanak jómódjukban... Én sem örülnék ha a barátnõm diszkóba akarna menni!! 19/F
Hát menj el. Mit tudsz csinálni?xD

18-éves lány vagyok fél éve élek szexuális életet és még nem sikerült elmennem hüvelyen keresztül, pedig a párom mindent meg tesz nekem amit csak kérek! Mert mikor elmennék az van hogy pisilési ingerem van de nem bírok elmenni mit lehetne tenni?

Legjobb válasz: Szerintem irányítsátok egymást, ebben az esetben te a párodat, hogyan jó neked. És ne legyenek gátlásaid, ne járjon az a fejedben, mi van, ha most se jön össze! Mert így tuti nem fog. A hüvelyi orgazmusról meg csak annyit, hogy sok nõ nincs tisztában azzal, hogyan mûködik. Kimásolok neked egy cikket, remélem segít! Mostanában megszaporodott azoknak a problémáknak a száma, amikor a férfiak „elvárják” a nõktõl a hüvelyi orgazmust. Arra hivatkoznak, hogy az elõzõ barátnõjüknek volt. Pedig a Spektrum TV többször is adta azt a filmet, amiben bebizonyították, hogy a nõk hüvelyében 1000x kevesebb érzõideg végzõdés van, mint a csiklójukban! Persze, hogy a csikló érzékenyebb! A Természetnél nincs bölcsebb! Ugyanis, ha a nõk ugyanolyan érzékenyek lennének a hüvelyükben, hogy bírnák ki a szülés fájdalmát?? Nem véletlen az, hogy annyit hangsúlyozzuk az elõjáték fontosságát! Hiszen a nõk szexuális izgalma a szavakkal, tettekkel, a simogatással, csókolózással kezdõdik és a csiklóingerléssel fejezõdik be. Az orgazmus végsõ soron az agyban keletkezik, és onnan sugárzik szét az egész testbe, annak teljes ellazulását okozva. A hüvely az csak egy csatorna, amelyen keresztül az ondó a méhbe jut. Amikor egy nõ szexuális izgalomba jön, természetesen már nem tudja megkülönböztetni, hogy pontosan hol jó, ezért a csikló és a hüvely közelsége miatt érezhet „hüvelyi orgazmust”. Ehelyett bizony agyi orgazmusa van! De ennek keletkezésében a csikló sokkal nagyobb szerepet játszik, mint a hüvely. A férfiak szeretik azt hinni, hogy az õ nemi szervük okozza a nõknek az orgazmust. Pedig nem! Az egész személyiségük kell hozzá!

Szerintem irányítsátok egymást, ebben az esetben te a párodat, hogyan jó neked. És ne legyenek gátlásaid, ne járjon az a fejedben, mi van, ha most se jön össze! Mert így tuti nem fog. A hüvelyi orgazmusról meg csak annyit, hogy sok nõ nincs tisztában azzal, hogyan mûködik. Kimásolok neked egy cikket, remélem segít! Mostanában megszaporodott azoknak a problémáknak a száma, amikor a férfiak „elvárják” a nõktõl a hüvelyi orgazmust. Arra hivatkoznak, hogy az elõzõ barátnõjüknek volt. Pedig a Spektrum TV többször is adta azt a filmet, amiben bebizonyították, hogy a nõk hüvelyében 1000x kevesebb érzõideg végzõdés van, mint a csiklójukban! Persze, hogy a csikló érzékenyebb! A Természetnél nincs bölcsebb! Ugyanis, ha a nõk ugyanolyan érzékenyek lennének a hüvelyükben, hogy bírnák ki a szülés fájdalmát?? Nem véletlen az, hogy annyit hangsúlyozzuk az elõjáték fontosságát! Hiszen a nõk szexuális izgalma a szavakkal, tettekkel, a simogatással, csókolózással kezdõdik és a csiklóingerléssel fejezõdik be. Az orgazmus végsõ soron az agyban keletkezik, és onnan sugárzik szét az egész testbe, annak teljes ellazulását okozva. A hüvely az csak egy csatorna, amelyen keresztül az ondó a méhbe jut. Amikor egy nõ szexuális izgalomba jön, természetesen már nem tudja megkülönböztetni, hogy pontosan hol jó, ezért a csikló és a hüvely közelsége miatt érezhet „hüvelyi orgazmust”. Ehelyett bizony agyi orgazmusa van! De ennek keletkezésében a csikló sokkal nagyobb szerepet játszik, mint a hüvely. A férfiak szeretik azt hinni, hogy az õ nemi szervük okozza a nõknek az orgazmust. Pedig nem! Az egész személyiségük kell hozzá!
Én 21 vagyok, túl jó pár kapcsolaton, és nekem sem volt még...Már csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen érzés...a pisilési inger ? Azzal kezdõdik? Mert akkor az borzasztó, akkor maradok csak a csiklóinál... Nekem is volt egy pasim, azzal hencegett, hogy neki az összes barátnõje mindig elélvezett...nah persze!
KedveS Kérdezõ! Annyival egészíteném ki az elõttem szólót, hogy a nõk jelentõs része nem jut el tisztán hüvelyi izgatással az orgazmusig, más szóval a nõk jelentõs része csikló-típusú. Ez teljesen normális!!! A csiklóizgatással kiváltott orgazmus éppúgy tökéletes, mint a hüvelyi változata. A barátod figyeljen arra, hogy alaposan izgassa a csiklódat! Üdv: dr. Szalai Krisztián
Én 4 éve vagyok a párommal és még soha nem volt hüvelyi orgazmusom! :( Van olyan is, akinek egész életében nem jön össze! A pisilési inger már jó, mert ez annak az elõjele!
A párom elég tapasztalt és én sem vagyok már egy kis csitri, de eddig nem jött össze nekem sem, csak a pisilési inger. Az elõzõ biztos egy nagyszájú pasi! Nektek könnyû!
Sok nõ nem képes rá, de azért nem lehetetlen. Ne így állj hozzá, hogy te is ezt a kategóriát képviseled!!! A párommal 10 hónapig kísérleteztünk, mire végre összejött. Nektek is van még idõtök, csak tessék figyelni magadra, gyakorolni, és nagyon nyitottnak lenni. Azt hallottam, hogy egy nõ igazán 30 fölött kezdi el élvezni a szexet, mert akkor kerül tisztában önmagával. Te is nagyon fiatal vagy, még én is csak 21 leszek, tehát gondolj bele még csak most jönnek a jó éveink.:) Petranova
tapasztalt férfi tudná kezelni a helyzetet, de ezek szerint mindketten kezdõk vagytok.
Nekem volt már hüvelyi orgazmusom, de azóta semmi, ez a pisilés engem is idegesít, de mindig mondja a párom , hogy nyugi ugysem fogsz bepisilni, de nekem akkor sem megy :(
Ha megint csináljátok, akkor folytassátok tovább, nekem is ez volt az elelyén.

Mért van az h ti férfiak nem mertek elmenni urológushoz évente 1x? Privátba ne írjatok, mert valamiért nem nyitja meg a gép az üzeneteket!

Legjobb válasz: Miért kellene évente egyszer elmenni? A prosztata szûrõvizsgálat csak egy bizonyos kor felett ajánlott. Ha valami gondom lesz, akkor vacillálás nélkül megyek majd az urológiára, ahogy már életben néhányszor megtettem. 29/F

Miért kellene évente egyszer elmenni? A prosztata szûrõvizsgálat csak egy bizonyos kor felett ajánlott. Ha valami gondom lesz, akkor vacillálás nélkül megyek majd az urológiára, ahogy már életben néhányszor megtettem. 29/F
Mindkét forma helyes a helyesírási szótár szerint.
a miért-et miért nem lehet miért-nek írni, és miért kell "mért-nek írni?????
Jó lenne, ha éjszaka lenne ez nyitva tartva, nem napközben kellene besunnyogni mikor tele van az SZTK pletykás nyuggerekkel, idióta régi ismerõsökkel meg ezek rokonaival. Annyira kínos lehet ez mikor "háháháhá jó mulatást" meg "csak nem valami bajod hihihi" jellegû beszólások vannak... A nemibeteg-gondozóba se tudom hogyan fogok majd besunnyogni (pedig ez már szinte 100% hogy kikerülhetetlen) Valszeg majd télen megyek nagykabátban, kapucni fel és hokimaszk. (Jobb kézbe balta, hogy senki ne álljon az utamba vagy kezdjen el gúnyolódni) És ha valaki mégis felismer és elpofázza az aláírta a saját halálos ítéletét.
Nõk közül sem megy mindenki el évente szûrésre, bár nektek sokkal kellemetlenebb a helyzet, mert nálatok belsõ vizsgálat van, a férfiak esetében meg prosztatát bízonyos kortól néznek csak.Szerintem mert kellemetlen, és ciki érzés, ilyen vizsgálatra senki nem megy szívesen és sokan úgy gondolják hogy mivel prosztatát bízonyos kortól vizsgálnak csak általában(40 éves kor felett)a fitymaszükületet maguk is észrevennék, vagy ha nemibajuk lenne.persze van olyan nemibetegség aminek nincs is tûnete. Nõknek sem kötelezõ amúgy menni.
Nem hiszem, hogy kevésbé ciki lenne egy nõgyógyászati rendelõ elõtt ülni, mint egy urológiai elõtt. Ilyen hülye választ, hogy azért mert megszólnak az emberek! Urológushoz ráadásul nem ennyire egyértelmû, hogy miért megy az ember, míg nõgyógyászhoz sokkal egyértelmûbb, hogy mi történhet. Szerintem azért nem mernek menni urológushoz a férfiak, csak ha már baj van, mert egyrészt másképp kezelik a betegségeket, nem akarnak gyengének látszani. Másrészt baromian rettegnek is, mivel csak végszükség esetén mennek orvoshoz, hogy milyen ciki és mi lesz, ha kiderül, hogy halálos betegek. Másképp kezelik a betegségeket, mint mi, nõk.
Van különbség a kettõ között. Míg ha egy nõ ücsörög a nõgyógyászat elõtt a többi arra járó csaj együtt érez vele, míg a férfiak inkább elkerülik azt a részt vagy ha mégis akkor is inkább szomorúak. Míg ha valaki az urulógus elõtt áll akkor a nõk "na mázli hogy anno lemondtam vele a randit" jellegûen hálálkodnak az égnek míg a többi csávó egyszerûen csak kiröhögi õket magukban, hogy "hö hö na hülye pista ezt most megszívtad : D Ne feledd, ha érzed a doki ujját a seggedben, de mint a 10 elöl van akkor bajban vagy" meg "na meva bajok vannako odale?"
Ja ciki már az hogy elõ kell venni valaki elõtt, nyomkodja, húzkodja, emelgeti a golyót, és hiába jönnek a jó dumával, hogy csini ápolónõ, senki sem vágyodik olyankor semmilyen csini cicára, ez nem szerelmi aktus lesz :-)olyan cikibe lesz az ember hogy vagy attól fél összemegy, vagy attól hogy föláll és igen a prosztata vizsgálat 40 éves kor felett ajánlott, de kiakarná hogy a fenekébe nyúlkáljanak egy hetero biztosan nem.Van egy csomó video urológia vizsgálatról meg lehet nézni, nem éppen felemelõ az egész helyzet. Aki akar menjen, aki nem az meg ne, ennyi, magánügy.
ezeknél egyszerûbb megoldás nincs, miért nem tudsz orvoshoz elmenni?
mért hiányoztál? Lógtál???? AAKK ANNAK itt az eredménye


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!