Találatok a következő kifejezésre: Még nem el 14 (75 db)

Kismotorra kell kék-sárga kárbejelentő? Még nem vagyok 14, igaz hogy 13 és fél évesen már ellehet kezdeni? Minimum mikor kezdhetem el a jogsit? Friss jogsival van vmi megkötés kismotorra? (Mint pl. :amíg nincs 2 éves B-d nem lehet utánfutót vonatni)

Ja,és valami könyvet tudnátok erre ajánlani??-Csak hogy ne érjenek váratlan dolgok:D-Válaszotokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: 13 és fél évesen beiratkozhatsz és elkezdheted az elméleti tanfolyamot. 13 év 9 hónap után tehetsz elméleti vizsgát, majd 14 év után jármûkezelésit. Végül a 14. születésnapod után 1-2 hónappal már meglehet valamennyi vizsgád, mert ugye kell némi idõ a forgalmi oktatáshoz és vizsgához is. Segédmotoros kerékpárra - amennyire tudom - nincs külön megkötés a kezdõ jogosítvány esetén, mert nemzeti kategória, nem nemzetközi. Kék-sárga kárbejelentõt pedig nem kötelezõ magadnál tartani semmilyen jármû esetén, csak tanácsos. Mivel bárkit érhet baleset, jó, ha utána el lehet kezdeni a biztosítási ügyintézést is.

13 és fél évesen beiratkozhatsz és elkezdheted az elméleti tanfolyamot. 13 év 9 hónap után tehetsz elméleti vizsgát, majd 14 év után jármûkezelésit. Végül a 14. születésnapod után 1-2 hónappal már meglehet valamennyi vizsgád, mert ugye kell némi idõ a forgalmi oktatáshoz és vizsgához is. Segédmotoros kerékpárra - amennyire tudom - nincs külön megkötés a kezdõ jogosítvány esetén, mert nemzeti kategória, nem nemzetközi. Kék-sárga kárbejelentõt pedig nem kötelezõ magadnál tartani semmilyen jármû esetén, csak tanácsos. Mivel bárkit érhet baleset, jó, ha utána el lehet kezdeni a biztosítási ügyintézést is.
13, 5 fél évesen elkezdheted a KRESZ-t de rutint csak 14 évesen csinálhatod és a forgalmat is, szerintem a kék sárga bejelentõ nem kötelezõ legalábbis nálam nincs és eddig nem is kérték (1 szer állítottak meg a rendõrök eddig) megkötésbe nem tudom mire gondolsz ugyan is személyt nem szállíthatsz oldalkocsit nem tehetsz rá utánfutót nem tehetsz rá de amúgy nincs ilyen, könyvnek ezt ajánlom: http://konyv-konyvek.hu/motorosok_segedmotorosok_tankonyve_9.. én ebbõl tanultam és minden elsõre sikerült :D 14/F
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, ez életmentõ volt.:D
A kérdező hozzászólása: ...mindkettõtöknek
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés...Elméletben mi szerepel??táblák, forgalmi szituációk??
Igen, meg még útburkolati jelek, esetleg rendõri karjelzések. Arra kell figyelni, hogy számítógépen a vizsgaprogival kell sokat gyakorolni. Ttána már annyira ismered a kérdéseket, hogy a vizsgán szine végig se olvasod és ráböksz a jó megoldásra :)

16 éves vagyok.14-én kellett volna, hogy megjöjjön de azóta se jött meg. Nem élek szexuális életet, bár beteg voltam gyógyszert szedtem és 14-e óta stresszes volt az életem. Normális ez?

Legjobb válasz: Elõfordul. Nekem is késik néha, pedig 45 vagyok. Ha biztos nem volt petting sem, akkor várj türelemmel. Ha mégis volt valami, akár egy kis tapogatás, akkor jobb, ha elsétálsz a nõgyõygászhoz.

Elõfordul. Nekem is késik néha, pedig 45 vagyok. Ha biztos nem volt petting sem, akkor várj türelemmel. Ha mégis volt valami, akár egy kis tapogatás, akkor jobb, ha elsétálsz a nõgyõygászhoz.
A kérdező hozzászólása: nincs barátom szóval semmi ilyesmirõl nincs szó
Semmi baj, lehet, hogy ki is marad teljesen. Ha a következõ sem jön meg, érdemes dokihoz menni.
a szedett gyógyszer és a stressz lehet ilyen hatással. ha sokszor elõfordul érdemes elmenni a dokihoz egy kivizsgálásra.

Még nem múltam el 14 éves és lehet, hogy terhes vagyok. Mit tegyek? A törvény bünteti a szexet 14 év alatt, engem vagy a szüleim? Vagy akitől a baba van mert ő már 15 éves. Mihez kezdjek?

Nem igazán tudom h terhes vagyok-e vagy sem. Az alkalom után 2x már megjött a de most 1hete késik.Ha terhes vagyok akkor már a 2.hónapos a baba. Eddig nem észleletm a menctruáció kimaradásán kív?l semmi jelet a terhességre, sem hányineger, sem émejgés,se mell faájdalmak semmi.Híztam mondjuk egy kicsit de a sportot egy lábsérülés miatt abba hagytam és gyógyszewrt is szettem rá.A 3. napon az aktus után csinálatam teszetet de az negatív lett. Terhes lehetek? Ha igen mit tegyek?

Legjobb válasz: Nem hinném ,hogy terhes vagy, mert már volt 2 mensid, és a teszt is negatív. De nyugodtan csinálj megint tesztet, már tuti + kell legyen, ha terhes vagy. A mensi sokmindentõl késhez, akár az izgalomtól is, a mozgáshiánytól is... A szüleid nem büntetik, téged sem, de az "apát" igen. Jó lene, ha rendesen védekeznél, de még jobb lenne, ha még egy kicsit várnál a szexuális élettel.. Ha kérdésed van, menj el nõgyógyászhoz, megállapítja a terhességet is, ha van, és segít a megfelelõ védekezés kiválasztásában is!

Nem hinném , hogy terhes vagy, mert már volt 2 mensid, és a teszt is negatív. De nyugodtan csinálj megint tesztet, már tuti + kell legyen, ha terhes vagy. A mensi sokmindentõl késhez, akár az izgalomtól is, a mozgáshiánytól is... A szüleid nem büntetik, téged sem, de az "apát" igen. Jó lene, ha rendesen védekeznél, de még jobb lenne, ha még egy kicsit várnál a szexuális élettel.. Ha kérdésed van, menj el nõgyógyászhoz, megállapítja a terhességet is, ha van, és segít a megfelelõ védekezés kiválasztásában is!
Ez a kérdés több, mint két éves. Akár terhes volt, akár nem, az már úgyis kiderült.
Igen, valószínûleg nem vagy terhes, de a biztonság kedvéért csinálj mégegy tesztet.H az negatív, nincs semmi gond!:)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkinek akki így kiált melletem nagyon jól esik!!! és nem tudom elmondani h mennyire hálás vagyok!köszönöm szépen mindenkinek!
a 3. válaszolónak üzenem hogy ez a lány nem azt kérdezte hogy te hogyan büntetnéd a gyerekedet ha ilyet csinálna. Valószínûleg el sem mondaná!
szerintem mindenki a maga gyerekét ítélgesse. a másét könnyü megitélni. lehet hogy e te gyereked még rosszabb. nem hiszem hogy te tudnál rola ha a gyereked nem lenne szüz mert nem neked mondaná el elõsször.a helyesirásban meg te sem vagy jobb.
én is azt mondom hogy ne izgulj nem vagy terhes . azoknak a válaszoloknak akik elitéltek azt mondom hogy egyet értek az elõttem irokkal, ésez az oldal nem azért van hogy elitéljük egy mást. és honnan tudjátok hogy a ti lányotok , nem 13 évesen veszitette el a szüzességét.valószinüleg az õ anyukája sem tudja
Sztem egyszerûen csinálj most egy tesztet, és hidd el nem lesz gond, szorítok neked, legközelebb meg ügyesebben, hogy ne kelljen a frásznak kerülgetnie.Ha esetleg mégis terhes lennél(amit nem hiszek)a szüleiddel beszélj, tudom nehéz, de õk tudnak a továbbiakban segíteni-ha rendszeresen együtt vagytok, beszéljétek meg mi legyen a védekezés, de jobb lenne felnõttel elbeszélgetni errõl, hogy mégegyszer ne kerülj ilyen helyzetbe.
Szerintem sem vagy terhes. Orvoshoz jó lenne azért elmenni. Ja, és a dokinál, azért van a szád, hogy kérdezz, tehát ha valamiben nem vagy biztos, akkor tudod mit kell tenni :) Lehet, hogy a gyógyszer miatt késett a menstruációd. A többi válaszoló meg nem tudom, mit képzel magáról. Õk talán még sosem követtek el hibát? Pláne helyesírásit. Oké, én is szoktam fikázni mások helyesírását, ha nagyon ordít róla, hogy az illetõ egy tukó paraszt, de itt nyilván csak elírásról van szó.
Kedves válaszolók! Szerintem ennek a lánynak éppen elég büntetés volt ez az idegeskedés. Szerintem nem a mi feladatunk megítélni. Ez az oldal azért van, hogy segítsünk egymásnak. Ha otthon nem meri ezt megkérdezni, annak biztosan oka van, azért fordult ide.Azért ilyen a mai társadalom, mert nem segítünk egymásnak, csak ítélkezünk egymás fölött:( Nem védeni akarom amit tett, (mert én a házasság utáni szexet tartom helyesnek és nem vagyok öreg sem, 23 éves), de manapság sok ilyen helyzet fordul elõ, inkább segítsük, ha ide fordult. Ja, és szerintem bárkivel elõfordul, hogy elgépel valamit.
Nos, 14 évesen nekem nem volt rendszeres ciklusom.Olyan 15-16 éves voltam, amikor belõtte magának a 28 napot.Már kétszer megjött, gondolom rendes mennyiség stb.Ha baba lenne, mér rég jelentkeznének a terhességi tünetek. Hányás, fáradtság, émelygés, alacsony vérnyomás, puffadás.Ezek közül nem mind jelentkezik, de egy vagy kettõ mindenképpen.Meg 12 hetesen már picit gömbölyödik a poci is..sõt..13 hetesen.(Mert annyinak kellene lenned, ha babás lennél.) Ergó, ez jó lecke volt!Talán védekezz rendesen!Az meg hogy a törvény kit büntet meg kit nem egyformán mindegy, mert ha az én lányom lennél, és bejelentenéd hogy 13 évesen babát vársz, hát szerintem kikelnék magamból, és mind az apát és mind a lányomat én büntetném, nem kellene oda törvény!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a kommenteket.nagyon sokat segítettek!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen. az "apát" ha még is lenne baba h büntetné a törvény?
SZia! Ne haragudj lehet kicsit nyers leszek de! Ennyi evesen mar azert illene valamennyire ismerni a magyar helyesirast. (sajnos kulfoldon elek ezert nem tudok ekezetet irni, meg mielott valaki megszolna :) Szoval. 14 eves meg nem multal el es lehet terhes vagy, akinek az apja egy 15 eves gyerek, mert gyerek. En azt tanacsolom, hogy beszeld meg szuleiddel. Ha elmennel nogyogyaszhoz es kiderulne, hogy terhes vagy, es az apa 15 eves, akkor az orvosnak kotelessege a szuloket ertesiteni, vagy a gyamugyet, ugyanis meg kiskorunak szamitasz. Bar nem vagyok jartas a magyar torvenyekben, ugyanis kulfoldon elek, de szerintem, ha terhes vagy, ott biztos a gyamugyisek nem hagyjak szo nelkul azt sem, hogy az apa 15. Jobb esetben kapsz meg egy lehetoseget es o is, rosszabb esetben a baratod javitointezetbe kerul. DE mivel a tuneteid nem utalnak terhessegre hiszen az aktus utan mar ketszer menstrualtal, valoszinu nem vay az. A te korodban meg normalis, ha nem allt be a ciklusod es rendszertelenul jon meg. Probalj meg meg egyszer tetsztet csinalni, vagy menj el nogyogyaszhoz rutinvizsgalatra. De szerintem nyugodt lehetsz, nem vagy terhes. Azonban, ha legkozelebb egyutt lesztek a baratoddal, mindenkepp vedekezzetek, hisz ha mar ilyen idosen erettnek erzed magad a szexre, akkor azt is tudnod kene, hogy, hogyan elozzel meg egy nem kivant terhesseget!!!!! Nem eleg csak szexelni es kesz!! Hanyszor, de hanyszor elmondjak!!! Es hanyszor, de hanyszor a te korodban elfelejtik. Szoval, legkozelebb vigyazzatok! Szep napot!
csak úgy jelezném hátha valaki ide téved és vonatkozik rá: 14. életévét be nem töltött személlyel szexuális kapocsaltot létesíteni bûncselekmény, és rendõrségi eljárást von maga után (akár bele egyezett a fél, akár nem)

Mért van az hogy mostanában olyanokat olvasok itt hogy 15 évesen mr szpott, meg hogy 14 évesen már kiverte a haverjának, meg hogy gáz hogy 15 és szűz. Szerintetek nem korai a sexuális élet 14-15-16 évesen?

Legjobb válasz: lehet h régebben is gyakori volt ez meg h korán szültek meg házasodtak de akkor a szülõk kiválasztották a jövendõbelit és nem volt az h egy 13 éves már több f*szt fogott mint kilincset..max 1-et

lehet h régebben is gyakori volt ez meg h korán szültek meg házasodtak de akkor a szülõk kiválasztották a jövendõbelit és nem volt az h egy 13 éves már több f*szt fogott mint kilincset..max 1-et
Mostmár biztos így van. Én meg itt vagyok 17 évesen, és még meg sem csókoltam egy lányt :S :'(
Sztem semmi közöd hozzá. Egyébként van akinek korai van akinek nem. 17/F
példaként nõvérem 13 évesen már nem volt szûz, most már 30, férje van, és két gyereke. korai, vagy nem korai? ezt nem a társadalomnak kell eldönteni, az lószart se tud semmirõl. :) mindenki érzi magán, hogy miújság.
Szerintem ha valaki már 14 évesen annyira felkészültnek érzi magát h megtegye, hát tegye. Mindenkinek szíve joga mikor szeretné elveszteni. Ha belegondolunk régen ilyen idõs korban volt aki már férjhez ment, és szinte biztos hogy régebben is volt olyan aki ennyi idõsen már elvesztette, illetve élt nemi életet, csak nem kerítettek ekkora feneket neki. Az az igazság hogy pl egy érettebb gondolkodású fiatal elveszti a szüzességét, a haverja/barátja/barátnõje meg még nem vesztette el, akkor rögtön fel merül benne hogy milyen ciki dolog. Sajnos ilyen korban ez gyakori.
DE!
akik szerint régen már 13 évesen elvesztették... azoknak: 1) a SÖTÉT középkorban - tényleg ahhoz az idõhöz hasonlít a mai??? elkeserítõ lenne! azért a mai emberek tanultabbak, mûveltebbek, és nincsenek arra rákényszerítve, hogy tiniként házasodjanak és gyereket szüljenek. mert ugye középkorban ezért történtek a dolgok korán. 2) aki megtehette, az nem szexelt ksilányként. Nézzetek és olvassatok könyvet: Austen, vagy Bronte, vagy Stendhal... nem mindig a Rómeó és Júliát kell alapul venni. A legtöbb korai szépirodalmi regény (és ezeken kívül alig tudunk valamit a korai korokról) nem kislányok nászát írja le. szóval szerintem kicsit kritikusan kéne hozzáállni ehhez a téveszméhez. persze, elõfordult, de nem volt általános!
most nemértem mit reklamáltok, amikor régen már 18 évesen házasodtak!
eh most erre mit mondjak ? itt vagyok 15 évesen szûzen pasi nélkül, nem is volt soha :D
és még az is ciki ha 15 évesen nemqurtal meg sennkit :S 15/F
kedves második... az hogy 17 évesen nem csókoltál meg egy lányt se... az a te hibád... nem köcsögségbõl... de aki béna esetlen vagy csúnya a lányok számára... az marad sokáig szûz... és akkor jöhet a szöveg a belsõ értékekrõl... amikor aztlátom az ismerõsök közt meg az utcán hogy a legnagyobb alpári parasztokkal járnak a csajok...
sztem nem ez alapján lehet eldönteni hogy kinek korai kinek nem... azt kell nézni hogy mennyire komoly az illetõ... ha átlagban nézzük a komolyságot... akkor korai de még 20 évesen is sokaknak... bátyám az kivette mielõtt elment a nõjében... énmeg gumit használtam a csajomhoz... pedig fiatalabb vagyok pár évvel... szóval... egyénfüggõ inkább...
A legtöbb esetben korai és meggondolatlan, nem mondom, hogy vannak olyan esetek, amik erre rácáfonak, de egy 14-15 éves fiatal még általában nagyon gyerek, agyilag is testileg is, és még egy idõsebb sem mindig tudja, hogy kivel és mikor lenne érdemes mondjuk elveszíteni, szerintem nagyon gáz, amit a mostani tizenévesek csinálnak, és nem azért, mert beszûkült lennék vagy prûd, sõtt! De én akkor sem látom ezt helyesnek... Amúgy meg, régebben az emberek fiatalabban meghaltak vagyis kevesebbet éltek, magyarán ugyanazt az életutat, amit most mondjuk 65 éves koráig bejár az ember 45 évre kellett mondjuk szûkíteni. Korábban kellett éretebbé válni, stb... ne hasonlítsuk a múltat a jelenhez megfelelõ tényezõk vizsgálata nélkül, mert buta és esetlen lesz!
nagyon ciki! szerintem 18alatt mindenképp gáz, sem testileg sem lelkileg nem érették még a szexhez, de a kapcsolatokhoz sem annyira, de ne foglalkozz velük a divat hogy 12évesek már szexelnek fûvel fával, sztem undorító hová jut a világ, ritka az olyan aki 18-19 évesen még szûz, és higyétek el nekem õk járnak jobban

El szeretnék menni a barátomhoz, de anyám nem enged. Hogy győzzem meg, h elengedjen? 14/L

A barátom 150 km-re lakik tőlem, és szeretném meglátogatni... gyűjtögetem a pénzt, (bár nagyon lassan mert csak zsebpénz, meg am is szar helyzetben vagyunk...) és megkérdeztem anyumat h 'ha el akarnék menni hozzá, kivel engedne el?' mire a válasz: "senkivel". Oké, h aggódik meg minden, de azért én érettebb (-nek gondolom magam) a koromnál, nagyon megbízható vagyok, csendes, visszahúzódó... egyszóval nem vagyok az a vagány, bevállalós, bulizós, drogos-piás tini mint a maiak (t. a kivételnek)... de nem enged el... én néha már fontolóra vettem h elszökök amint lesz elég pénzem, de ha sikerülne is eljutnom a barátomhoz, megtalálhatnak és kitudja mikkel vádolják majd... én meg ilyen súlyos dolgokba nem akarom belekeverni, nem akarom h miattam szenvedjen.... azt mondta, h amint lesz pénze azonnal eljön hozzám... de itt kellene aludnia, azt pedig (milyen nagy meglepetés -.-") anyám (meg apám) nem engedi... merthogy bepróbálkozna.. oké, ezt még megértem.. mondtam, h akk majd elutasítom. "akkor se, nem érdekel! menjen motelba..." na persze majd azért kiad több ezret... és ha nem alszik itt, csak 2-3 órát lehetnénk együtt (első találkozás), ami rohadtul kevés bárhonnan nézzük... nem tudom mit tegyek... konkrét kérdésem nem igazán van, szerintetek mit kellene tennem?:/

Legjobb válasz: Õszintén megmondom, hogy én sem engednék el egy 14 éves kislányt, az bombabiztos!!

Engem ennyi idõsen nem engedtek el a nagy "szerelmemhez", és milyen jól tette, 14 éves kislány vagy, ne utazgass 150kmre pasihoz, pláne ha még nem is találkoztatok.Az meg, hogy szüleid nem engedik nagyon jól teszik pláne azt hogy együtt aludj vele.
Õszintén megmondom, hogy én sem engednék el egy 14 éves kislányt, az bombabiztos!!
Jól értem, hogy 14 vagy, ott akarsz aludni a barátodnál (vagy õ nálad) és ez lenne az elsõ találkozásotok? Ha a válasz igen, teljesen jogos a nem engedés. Nekem ugyan még nincs gyerekem, de még így is elég meredeknek tartom.
nekem nem volt pasim 14 éves koromban, és nem érzem, h bármirõl is lemaradtam volna, gyerek vagy még
14 évesen én sem engednélek el sehová. Fõleg 150km-re. Igazuk van a szüleidnek.
Ha sokáig együtt lesztek, idõvel majd engedik...Csak adj nekik idõt, addig meg egyikõtök se akarjon a másikkal éjszakázni. Legyetek együtt nappal, legyetek szem elõtt, hogy lássák "jól viselkedtek", idõvel gyengülni fog a szigor. Csak várj.
Ha félúton találkoztok úgy se? :) úgy egy napot együtt tudnátok tölteni, és talán hamarabb elengednek a szüleid is... Mióta vagytok együtt am? :)
#2: K**vára büszke lehetsz magadra, mondhatom -.- Kérdezõ: Próbáld meg szülõket meggyõzni, mesélj róla, próbálj egyességet kötni, hogy nézegessenek be hozzátok, stb. hátha meg enyhülnek. Ugyanezt megpróbálhatja a fiú is, vagy esetleg mivel távol laktok webcamon beszélgessen a szüleiddel vagy a szüleitek egymással...jobb így hirtelen nem jut eszembe.
Engem mikor ennyi voltam, elengedett anyum, bár csak 70km-re. Gyõzködnöm sem kellett, bízott bennem. De megsúgom, téged nem fognak elengedni.
Ha jól értem: el akarsz menni egy sráchoz, akit még életedben nem láttál. Egy olyan városba akarsz menni, ami nincs benne abban a hatósugárban, ahová a szülõk max egy óra alatt odaérhetnek. Ráadásul (gondolom én) még soha nem jártál abban a városban. Egyáltalán nem vagy érettebb a korodnál. Pont olyan naiv vagy, mint ahogy azt gyerekként illik. Ha az én lányom próbálja meg ezt kikunyerálni tõlem 14 évesen, hat szóban reagálnék: Szó sem lehet róla. Téma lezárva.
Szülõként eleve felteszem a kérdés, hogyha ez elsõ találkozás, akkor mi alapján nevezed a barátodnak? Ha elsõ találkozás, akkor fogalmad sincs, élõben is mûködni fog-e a szimpátia, de máris együtt akarsz vele aludni? És ha már 14 évesen fiúzol, akkor miért nem a való életben szedsz össze egy rendes srácot, akit mondjuk meghívhatunk egy vasárnapi ebédre, hogy én is megismerhessem, és akkor gyakrabban találkozhatnál vele? Nem, nem engednélek el.
én sem engednélek el, fõleg nem úgy, hogy most találkoznátok elõször. egy történet: van egy barátnõm, nem olyan régen neten keresztül ismerkedett meg egy 23éves sráccal, a lány 19. a srác Miskolc mellett él, a lány Somogy megyei. 1hónap beszélgetés után (telefon, net stb) a csaj úgy döntött elmegy a sráchoz tök egyedül úgy, hogy csak egy képet látott a srácról és ennyi. ezt is hülye ötletnek tartottam, mert bármi megtörténhet, persze hála Istennek nem volt semmi gond, a srác normális, együtt is vannak, aminek örülök, de valjuk be, egyedül random elmenni több száz km-re egy vadidegenhez a mai világban elég rizikós. én 20éves vagyok, de én nem mennék egyedül el 150km valakihez úgy, hogy nem is ismerem. egyébként meg szerintem ne a lány lépjen elõször ilyen irányba a fiú felé, de ez meg már csak az én gondolatom...
1. Õ nem a barátod, maximum netes ismerõsöd. 2. Ha annyira akarna veled találkozni, jönne õ. 3. Ha nem tudnátok megoldani anyagilag a találkozásokat, akkor jobb, ha bele se mentek az egészbe.
Figyelj kislány! El akarsz indulni egy vadidegen fiúhoz-pasihoz, akit még soha nem láttál, és csodálkozol, hogy nem engednek el. Azt sem tudod, ki az-mi az, persze hogy nem mehetsz, és ha van egy kis eszed, belátod, hogy tényleg nem szabad, mert nagyon gyorsan bajba kerülhetsz. Különben is, még ne fiúzz, max, barátkozz velük, a környezetedbõl!
Ha érettebb lennél a korodnál, nem akarnád meggyõzni anyukádat, hanem röhögnél magadon.
Már mindent elmondtak az elõttem lévõk. Szerintem fogadd el anyukád döntését. Még tényleg kicsi vagy egy ilyen utazáshoz, és ahhoz is, hogy "barátod" legyen (tudod, milyen értelemben írom). Majd pár évvel késõbb keress fiúkat, és lehetõleg a közeledbõl :) Ja és érezd magad különlegesnek, mert érintetlen vagy (ez az életkorodnak megfelelõ állapot egyébként), sajnos sok kortársad elkapkodja a dolgokat, aztán csodálkoznak, hogy húszévesen már kiégtek.
14-et töltötte unokatesóm, mikor a barátja elõször náluk aludt, kilenc hónap múlva volt egy lánya. Ebbõl a példából kifolyólag teljesen biztos, hogy nem engedném, hogy együtt aludjon a 14 éves lányom a barátjával. Az utazást, hogy miért nem engedik is teljesen érthetõ. Messze mennél, ki tudja hova, ki tudja kihez. Egyébként hogy lehet a barátod, ha még nem is találkoztatok? Csak nekem kezdõdik csóktól a járás? Vagy leglábbis kézfogás vagy valami...
Ha jól sejtem még csak interneten max. talán telefonon beszélgettetek. Érthetõ hogy a szüleid nem akarnak elengedni. Telefonon és a neten bárki bármit mondhat, bárkivel bármit el tud hitetni. 14 éves vagy és 150 km-re akarsz elmenni egy pasashoz, akit még életedben nem láttál. Szép és jó hogy nem vagy olyan mint a korodbeli lányok, de ettõl függetlenül még gyerek vagy. Látszik mennyire naiv vagy. Inkább maradj otthon. Különben is ha a srác annyira szeret amennyire mondja, akkor megkeres, vagy vár addig amíg idõsebb nem leszel és a szüleid elengednek, vagy betöltöd a 18-at és akkor már nem kell az engedélyük. 16/L
Az a pasi, aki 150 km-re lakik tõled, és még a büdös életben nem találkoztál vele, minden, csak nem a barátod! Azt sem tudod, ki õ. Jól teszik a szüleid, hogy nem engednek el, ahogy azt is, hogy nem engednék veled aludni. Egy lánynál, nõnél alapszabály: ne te fuss a pasi után, õ fusson teutánad! Ha komolyan gondolja, hogy szeretne megismerni, akkor bizony összeszedi a pénzt, megerõlteti magát, és megkeres. Ne értéktelenítsd el magad azzal, hogy odadobod magad neki, vagy hogy futsz utána. Egyébként meg: elsõ találkozásnál 2-3 óra bõven elég.
A kérdező hozzászólása: értem... azért kösz a válaszokat^^ #2 te beteg vagy (._.)"
Ez roppant érdekes h minden egyes ember azt mondja h érettebb a koránál. Sztem te most arra gondolsz h nem vagy ribi, na de lényegtelen. Nekem is az a véleményem h 14 évesen ne utazgass olyan messze egyedül mert elrabolnak, külföldre visznek ahol bedrogoznak és prostitúcióra kényszerítenek. Gondolom ezt nem akarod. :D A másik meg h hogy lehet barátod 150 km-re? Közelebb nem élnek fiúk?
2. vagyok, csak vicceltem... Mit csinálnék én egy tökmaggal?Amúgy meg érthetõ, miért nem engedtek el...
A kérdező hozzászólása: nem, nem vagyok ribi... sõt, mondok jobbat: szûz vagyok. hát nem, azt tényleg nem akarom h külföldre vigyenek meg ilyenek...
14 évesen ülj szépen otthon a pinusodon és tanulj. Azt is megtiltanám, hogy pasid legyen, nem hogy utána utazgass 150km-t.
Szûz vagy? Úristen, ezer szerencse, nem gondolod? Szóval...a pasid, de még nem találkoztatok, 150 km-re van tõled. Én sem engednélek. Mindenki baromira nagynak érzi magát ennyi idõsen, aztán jön a meglepi, hogy mégse azok... Amúgy a drága "párod" hány éves? Remélem legalább 18-19.
Bakker azért ez durva. A "mai" 14 éveseknél az a nagy erény ha még szûz vagy és nem vagy drogos-piás ribanc? Hát nincs valami magasan a léc már ne is haragudj. Nálam valahogy ez evidens és alap egy 14 éves kislánynál, nem ez számít "jó tulajdonságnak". Szerintem keress közelebbi barátokat és hallgass édesanyádra.
A kérdező hozzászólása: hát képzeljétek, nem az a határ h ne legyek ribi és ne igyak-drogozzak ._." azért ez nálam is alap bármily hihetetlen...
Én is 14 évesen voltam elõször szerelmes, interneten keresztül ismertem meg, de csak 20 km-re lakott. Engem úgy engedtek le, hogy pont voltak falunapok náluk, és egy barátnõmmel levonatoztam, aztán este értünk jöttek. Többször is találkoztunk így, de együtt alvásról szó sem volt. Akkor ott akartam aludni, de nagyon jó hogy nem engedtek, mert késõbb amikor már 16 voltam átmentem hozzá, és kiderült hogy nagyon erõszakos, sírva rohantam a vonathoz haza. Így hogy még sosem találkoztatok, hidd el, nem tudod hogy milyen ember, igazából nem hiszem hogy szerelmes lehetsz. Hogy lehetne a barátodnak hívni ha még nem is találkoztatok? A környezetedbõl barátkozz sok sok emberrel, aztán késõbb közülük kerülhet ki az igazi szerelmed. L22

13-14 éves lány vagyok és még nem vásároltam turiba. Mielőtt el mennék: Nem ciki ott vásárolni? Van ott nekem való ruha?

Mert megtehetem h. plázába vásárolok de ki akarok próbálni mást. Ja és vékony és alacsony vagyok. Kultúrált válaszokat szeretnék és köszönöm :)

Legjobb válasz: Egyáltalán nem ciki. Nem csak azok járnak turiba, akik nem tudnak nagyobb összegeket elkölteni más butikokban. Én ha bemegyek egy ilyen helyre, egybõl elkap egy olyan furcsa érzés, elkezdek vadászni valami különlegesre és egyedire. Mert ebben az tetszik, hogy keresnem kell a nekem valót és ha találok valamit akkor annak nagyon örülök. Velem az a helyzet, hogy üres kézzel nem tudok hazamenni sosem. Itt is ugyanúgy el lehet költeni tízezreket, csak épp több ruha megy haza a vevõvel. Másrészt ha valaki az ilyen ruhájára ráun, könnyebb szívvel dobja ki, mert úgysem vagyonokat költött el rá... Te is fogsz találni a méretedre valamit, bár az átlag testalkatúak több mindenbõl válogathatnak.

Egyáltalán nem ciki. Nem csak azok járnak turiba, akik nem tudnak nagyobb összegeket elkölteni más butikokban. Én ha bemegyek egy ilyen helyre, egybõl elkap egy olyan furcsa érzés, elkezdek vadászni valami különlegesre és egyedire. Mert ebben az tetszik, hogy keresnem kell a nekem valót és ha találok valamit akkor annak nagyon örülök. Velem az a helyzet, hogy üres kézzel nem tudok hazamenni sosem. Itt is ugyanúgy el lehet költeni tízezreket, csak épp több ruha megy haza a vevõvel. Másrészt ha valaki az ilyen ruhájára ráun, könnyebb szívvel dobja ki, mert úgysem vagyonokat költött el rá... Te is fogsz találni a méretedre valamit, bár az átlag testalkatúak több mindenbõl válogathatnak.
Nem lehet sok eszed, ha komolyan vetted az elsõ válaszom..:DDDD ezzel azt akartam kifejezni, hogy nem ciki:D jaj
Ja, igen. Ne menj azért rögtön darabosba, egy életre el fog menni a kedved tõle. A kilósban is lehet nagyon jókat találni, de jóval kevesebbet mint a vállfásban. És hát azért szinte meg kell dolgozni... Sajna nem túl kulturáltak. A darabosban is van ilyen, de arról az oda járó vevõ közönség tehet...
Tudod mi a ciki? Lenézni azt aki turkálóban vásárol! Ott is lehet nagyon jó minõségû ruhákat kapni. Nekem sok trikóm, pólóm van turkálóból, és nagyon jók!
De, ciki, aki elmegy turiba az nyilván csak azért lesz ott, hogy popcornnal dobáljon és röhögjön rajtad.
Én a helyi turikban max farmert tudok beszerezni, a felsõk kinyúltak stb. Fõvárosban nem néztem mert vidéki vagyok, de ne kilósba menj szerintem, hanem darabosba Ja és 14L voltam :)
Szerintem nem ciki, de, ha még nem turiztál sosem, akkor jobb a darabáras. Ott általában szép és jó állapotú cuccok vannak. Ha cikinek érzed, akkor keress online turikat. Pl. http://www.doratrend.hu
Dehogy ciki!!! Én is szoktam odajárni, tök jó cuccokat is kapok ott...
A kérdező hozzászólása: Én nem nézem le azokat akik ott vásárolnak. Ezt egy szóval se mondtam
nem ciki en is szoktam ott vasarloni ugyanennyi vagyok es a bnoim is szoktam neha a legjobb cuccok onnan vannak.
Hát, nem ciki, senki se fogja megtudni, hogy turiban vetted kivéve akik szintén ott vásároltak.. azok viszont, hát ott vásároltak hehe:D de amúgy én is szoktam ott vásárolni és mindig van nekem való ruha (: persze vannak ócskák is.. ezért turi, nagyon sokat kell keresgélni és néha kicsit fárasztó:S
A kérdező hozzászólása: Oké köszi a válaszokat. Amúgy csak azért értettem félre mert már volt aki nagyon sértõ válaszokat írt. Amúgy van eszem :D és így már gondolom érthetõ miért értettem félre
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszolónak üzenem h. mivel más is ott vásárol így tuti nem dobálnak meg amúgy meg csak elmennék és ha nem találok semmit elmegyek amúgy meg nem ruhát hanem ilyen kiegészítõt vennék ha van. Amúgy meg ne nézzél le.
szívesen mennék, de lehetetlen eset vagyok, sose találok semmi jót..:D

14 éves vagyok, és hirtelen meghíztam ( fogamzásgátló miatt, mert még nem állt be a menzeszem) és megrepedt a bőrőm. El lehet tüntetni valaha? Ha visszafogyok pl?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy Ki volt az Aki Neked ezt ajanlotta, de nem lett volna szabad. A mai korszakban mar mindenki ugy eszi a gyogyszert, mintha az etkezeshez tartozna, tehat naponta, s ha kell akkor is, s ha nem akkor is! Gyogynovenytea, a cickafarfuteat kell innod, s az majd rendbe fog hozni. Tehat cickafark tea, az elso 1 csesze ehgyomorra, de nem egybol, hanem kortyolgatva kell meginni. Napi 3-4 cseszevel lehet fogyasztani. Te meg novesben vagy, tehat nem szabad megijedned nagyon a csikoktol, viszont az etkezessel, es masszirozassal es a rendszeres tornaval eltudod tuntetni ezeket, de talan csak elhalvanyulni fognak s tunnek el teljesen, de nem lesz nagyon veszes.

Nem tudom, hogy Ki volt az Aki Neked ezt ajanlotta, de nem lett volna szabad. A mai korszakban mar mindenki ugy eszi a gyogyszert, mintha az etkezeshez tartozna, tehat naponta, s ha kell akkor is, s ha nem akkor is! Gyogynovenytea, a cickafarfuteat kell innod, s az majd rendbe fog hozni. Tehat cickafark tea, az elso 1 csesze ehgyomorra, de nem egybol, hanem kortyolgatva kell meginni. Napi 3-4 cseszevel lehet fogyasztani. Te meg novesben vagy, tehat nem szabad megijedned nagyon a csikoktol, viszont az etkezessel, es masszirozassal es a rendszeres tornaval eltudod tuntetni ezeket, de talan csak elhalvanyulni fognak s tunnek el teljesen, de nem lesz nagyon veszes.
Hát szerintem ha vissza fogysz, akkor meg meg fog ereszkedni a bõröd. Miért kell 14 évesen rendszertelen menstruációval ilyen hülyeséget csinálni? Hát ezt most tisztességesen megszívtad. Menj vissza a dokidhoz és gratulálj neki, õ diplomásan csinálta ezt veled.
Ki az az istenbarma aki 14 éves gyereknek menzesz beállítására fogamzásgátlót ír fel? Az ilyennek el kellene venni a diplomáját... Komolyan csak azért írta fel, mert nem volt rendszeres, vagy vmi más bajod is volt, ami indokolttá tette? Amúgy nem fog eltûnni, max halványodni.
Meg kell védenem az orvost, mert rendszertelen menstruáció és hormonális zavarok esetén, ha más nem jön szóba, évtizedek óta teljesen elfogadott, tankönyvi eljárás a fogamzásgátló formájában történõ hormonpótlás. Ez a hormonális egyensúlyt a lehetõ legszabályosabban állítja helyre, és ajánlott olyan esetekben, mikor a rendszertelen hormonmûködésnek más - súlyosabb - következményei lennének. Többek között az elmaradt vérzést (le nem lökõdött méhnyálkahártya kiürítését) is ezzel lehet csak megindítani. Még ha laikus számára furcsának tûnik is. A csíkok miatt pedig ne aggódj, ez azért van, mert ahol kicsit tágul a bõr, ott értelemszerûen ritkábban helyezkednek el a pigmenttartalmú sejtek. Ez idõvel (fogyástól függetlenül) ez fog tûnni teljesen.
"Meg kell védenem az orvost, mert rendszertelen menstruáció és hormonális zavarok esetén, ha más nem jön szóba, évtizedek óta teljesen elfogadott, tankönyvi eljárás a fogamzásgátló formájában történõ hormonpótlás. " Igen. De nem egy 14 éves gyereknél. Teljesen normális, hogy 14 évesen még nem áll be. A tabletta amúgy sem beállítja, hanem LEállítja a ciklust.
"Igen. De nem egy 14 éves gyereknél. Teljesen normális, hogy 14 évesen még nem áll be. A tabletta amúgy sem beállítja, hanem LEállítja a ciklust" Itt nem a menstruatiós ciklus beállta vagy be nem állta a kérdés, hanem a háttérben húzódó hormonalis rendellenességek, amelyek a testi fejlõdést is károsan befolyásolják, illetve más súlyos betegségek alapjául szolgálnak. (nota bene az orvost meg is büntetik - jogosan - ha ezt figyelmen kívül hagyja és maradandó károsodás alakul ki a betegnél). Olyan probléma is lehet, hogy egy 14 éves lánynak megindult a peteérése, azonban hormonalis zavar miatt az ovulatio nem tud bekövetkezni. Ilyenkor a petefészek károsodása (meddõség!) és késõbbi, akár életveszélyes petefészek-vérzés megelõzése céljából mindenképp be kell indítani az ovulatiót hormonalisan. A másik: A hormonalis fogamzásgátlók a ciklust nem "leállítják" vagy "megszakítják", hanem annak ritmusát befolyásolják, bizonyos mértékig eltolják vagy a ciklus részeinek egymáshoz való idõbeli viszonyát szabályozzák. Ez függ a bevitt hormonok típusától és mennyiségétõl.
"Itt nem a menstruatiós ciklus beállta vagy be nem állta a kérdés, hanem a háttérben húzódó hormonalis rendellenességek, amelyek a testi fejlõdést is károsan befolyásolják, illetve más súlyos betegségek alapjául szolgálnak. " Megkérdezném a kedves kérdezõt, hogy kivizsgálta-e az orvos, mielõtt felírta a tabit? Csinált-e hormonvizsgálatot pl? Vagy csak felírta a tablettát??? Mert azért tényleg nem mindegy, ebben igazad van. Talán elõítéletes voltam egy kicsit. De azért a "még nem állt be", meg a "több hónapra kimaradt a menzesz" vagy a "egyáltalán meg sem jött" között van némi különbség.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :) amúgy kicsit elrtérteteka tárgytól... :S

14 honapos es meg nem jar, egyensulyoz, latszik rajta hogy mar nagyon menne, allandoan engedne el a kezunket de azert fel elindulni, mit tegyek? Van meg valaki itt akinek ebbe a korban a babaja meg nem jart-jar?

Legjobb válasz: Szia, én fogtam a kezét, addig amíg csak akarta vagy volt hogy a kapucniját fogtam és a kezével tudott kalimpálni 15 hónaposan kezdett el járni egyedül!

Szia, én fogtam a kezét, addig amíg csak akarta vagy volt hogy a kapucniját fogtam és a kezével tudott kalimpálni 15 hónaposan kezdett el járni egyedül!
Mi is a másik feléhez tartozunk, mert a kisfiam 10 hónaposan és 1 naposan tette meg elsõ önálló lépését.Azóta eltelt 4 hónap és már most látszik, hogy szörnyen o lábai vannak. Szóval nem biztos, hogy jó az ilyen korai járás. A barátnõm kislánya is 14 hónapos volt amikor elindult, és semmi hátránya nem származott belõle. Majd megérik rá, és aztán szaladhatsz utána:)
Igen, van. Kislányom 16 hónaposan "engedte el" a kezem. És ez teljesen normális. Akkor indult el, mikor már teljesen biztos volt a dologban. Ezért nála ki is maradt teljesen a botladozós, bizonytalan, imbolygós járás. Mikor elindult, teljesen stabilan tette, mintha mindig is járt volna. Ne ijedj meg a sok csodagyerektõl, akik már 10 hónaposan futnak. Fele sem igaz....
z enyém már korán megindult, de minden gyerek más. Ne fogd a kezét, menjen egyedül. Elõször a bútorok mellett mennek, azután egyedül. Ha fogod a kezét, soha nem tanul meg egyensúlyozni és esni sem. Ha elesik, akkor se vedd fel, felkel majd magától is. Türelem, rövidesen szaladni is fog.
20 éves vagyok, másfél évesen kezdtem járni. anya orvosként kétségbe esett, hogy biztos bajom van... semmi bajom sincs, tökéletesen eljutok bárhová, de élsportoló nem lettem:Dne aggódj. majd elengedi a kezed:)
Ezt a fele sem igaz állítást cáfolnám. Unokanõvérem kisfia 10 hónapos korában indult el, unokahúgom kislánya 9 hónapos, és már gyönyörûen lépeget egyedül. Egyébként én is azt mondom, hogy ne fogd a kezét. Hagyd, hogy õ bontakozzon ki. Kisfiam 1 éves, egy hete indult el igazán, napról-napra ügyesebb. Ma már csak akkor mászott, ha sietett valahová, egyébként megy mint a golyó keresztül-kasul a lakáson - persze még imbolyogva. Amikor mi fogtuk a kezét, behomorított, és lábujjhegyen járkált. Úgyhogy én abbahagytam a vezetgetést, és inkább hagytam, hogy õ próbálkozzon. Vettünk neki egy kis bébitaxi-járássegítõt, azt is tologatta, meg a babakocsiját. :) Hátul belecsimpaszkodott, és le-föl masírozott vele a nappaliban. Aztán egyik nap csak úgy elengedte, és elindult egyedül. Szóval türelem, Nálatok sem fog elmaradni az elindulás.
22:43, azért írtam, hogy a fele sem igaz, mert a fele sem igaz. De, Ti akkor a másik feléhez tartoztok. :-)
Kislányom 13hónaposan indult el. Elõtte két héttel vettünk neki járássegítõt(3000ft-ért). Azzal indult el se perc alatt. Sokan azt mondták ne vegyem meg, de nekem nagyon megérte. Azóta is használja az elején lévõ játékokat.
Lányom 17 hónaposan és 1 hetesen kezdett járni, most 18 hónapos + 5 napos, tehát lassan 1 hónapja. Járunk korai fejlesztõbe, ott folyton mondták, hogy ne vezetgessük, mert megszokja a kapaszkodást. Na mindegy, a lényeg, hogy elindult, és ahogy az egyik elõttem szóló írta, nem csetlik-botlik, hanem gyönyörûen stabilan jár.

Ha a párom bennem megy el, nekem mindig kifolyik! Ez természetes? Attól függetlenül reménykedhetek, kisbabára? ! 28 naponta van meg a menszeszem, és a 10 napon csináltuk, nem a 14-en.

Legjobb válasz: Ne haragudj de ez butácsak kérdés volt. Szerited aki véletlenül esik teherbe akkor az hogy csinálja?Hidd el, megy az felfelé is. De szerintem ne kezdd el ezt a programozott szex dolgot, legyetek spontánok, ne görcsölj, ne számolj, ne védekezz :)és meg lesz a baba.

Ne haragudj de ez butácsak kérdés volt. Szerited aki véletlenül esik teherbe akkor az hogy csinálja?Hidd el, megy az felfelé is. De szerintem ne kezdd el ezt a programozott szex dolgot, legyetek spontánok, ne görcsölj, ne számolj, ne védekezz :) és meg lesz a baba.
MOst azt fogjátok számolgatni amikor szerelmeskedni akartok, hogy lesz-e belõle baba vagy sem??
Lehethogy az az egy gyõztes azért célhoz ér!!!!!!Jól válogassátok meg a pózt, nyílván nem a lovagló a legjobb. ha elélvez, míg tud, maradjon benned.
lehet hogy hülyén hangzik de szeretkezés után ne pattanj fel... tarts az ágy- bármi - mellett egy kis csomag törlõkendõt hogy ha zavar meg tudd törölni magad és aztán állj gyertyaállásba v. tegyél párnát a popsid alá hogy befelé follyon a lényeg. lehet hogy mulatságos de sikeres. akkor nem folyik ki azonnal bár az sem gond mert nem folyik ki az összes még ha úgy látszik is. szóval ne aggódj emiatt de azért egyszer kétszer próbáld ki a gyertyás popsiemelõs megoldást is ... --hátha-- sok sikert!!!
mert mit csinálna benned, ha nem jönne ki szerinted? Felszívódna, beléd poshadna? :S
http://babatervezok.otthona.net/ En itt tajekozodtam.Hihetetlenul jo infok vannak hogyan lehetsz babas. Nekunk elsore sikerult.
A kérdező hozzászólása: Ezt nem is tudtam, hogy mindenkinek máskor van peteérése. Eddig más kérdésekben vagy válaszokban mindenki azt irta h 14. napon van.
Az anyag egybõl a méhnyakra megy, úgyhogy aki meg akar maradni, az elindul felfelé. :D De mindenesetre egy kispárnát beraksz a feneked alá, és kb 20 percig úgy maradsz, nagyobb az esélyed, hogy terhes maradsz. Sok sikert. Amúgy mindenkinek máskor van peteérése, képzeld nekem a 19, 20, 21.napokon van. Sok sikert!
Mi többször voltunk együtt, a peteérés elõtt. Nekem 30-31 naposak a ciklusaim, és így voltunk együtt: a 6., 11., 12., 15. napon és most úgy tûnik, hogy kislány lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!! És ti megvártátok a 14. napot? Vagy ti is korábban csináltátok, mint mi?
Nekem mindig kifolyt...azt hittem sok, de mégis baba lett belõle, szóval az ügyesebbek tudják, hogy nem hátra, hanem elõre kell menniük! :) Amúgy tényleg ne pattanj fel egybõl, fel a lábakat a magasba és akkor rásegítesz a kiskatonáknak! Remélem hamar összejön a babátok! 27 hetes pocakos
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Kislányom 14 hetes és még nem fordul fekvő helyzetben semerre, fejét tudja tartani, bár fekvő helyzetben nem úgy, hogy az alkarjára támaszkodik. Kezdjek el aggódni?

Legjobb válasz: Semmi probléma nincsen ezzel! Nagyon ügyes a kislányod így is! Majd mindent a maga idejében. Az õ gerince még kicsi és fiatal még ahhoz, hogy forogjon hasról hátra, hátról hasra. Az én kisfiam 5 hónaposan fordult elõször hanyatt. Ezt megmutatta nekünk 3-nak a családból, azóta viszont, csak akkor csinálja, ha nem látja senki. Türelem! Egy 6 hónapos kisfiú anyukája

Semmi probléma nincsen ezzel! Nagyon ügyes a kislányod így is! Majd mindent a maga idejében. Az õ gerince még kicsi és fiatal még ahhoz, hogy forogjon hasról hátra, hátról hasra. Az én kisfiam 5 hónaposan fordult elõször hanyatt. Ezt megmutatta nekünk 3-nak a családból, azóta viszont, csak akkor csinálja, ha nem látja senki. Türelem! Egy 6 hónapos kisfiú anyukája
Szia! Egyetértek az elöttem íróval. Az én lányom 15 hetes és még nem forog, de a fejét szépen tartja alrkaron támaszkodva is. Hagyd minnél többet hason, azzal erõsödik a hátizma és, ha megérik rá majd megfordul. Jó babázást! :o)
Szia! Az én kislányom 16 hetes és még õ sem forog. Az orvos szerint megfelelõen fejlõdik, én nem aggódom, majd megfordul, ha akar. Szóval szerintem ne aggódj te se, majd minden eljön a maga idejében! :) Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a gyors választ!!! Sok boldogságot a picidhez!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!