Találatok a következő kifejezésre: Még nem el, de gyermeket (9 db)

Nem.
Én is úgy tudom, hogy nem. Ha a nõ szül, és közben férjnél van, a férj nevét kapja a gyermek. Késõbb lehet újra anyakönyveztetni. De addigra, míg megszületik kimondják a válást gondolom, nem? A szavaidból úgy vettem ki, hogy még nincs útban a kicsi. Talán várjátok meg a válás folyamatát, hogy mikor lesz vége és akkor ki tudod számítani az idõzítést. Minden jót kívánok!
Szerintem nézz utána a Csjt.-ben--családjogi törvény. Lehet hogy a válás után még fél év után is a régi párod nevét kell felvenni a kicsinek, mivel törvényesen amikor fogant még a férjed volt. Nem tudom pontosan, de tutira meg tudod nézni a http://www.magyarorszag.hu oldalon.
A válás kimondása után még 300 napig a születendõ gyereket a volt férj nevére anyakönyvezik. Szerintem ez egy hülye törvény, mert ha két ember eldöntötte, hogy válik, nyilván nem fekszenek le egymással a válás kimondásának napján, az életközösség pedig kevés kivételtõl eltekintve hamarabb felbomlik... Szerintem várjátok meg, míg kimondják a válást, utána a párod tehet apasági nyilatkozatot (elõtte nem), vagy a baba érkezéséig akár össze is házasodhattok, akkor van a legkisebb gubanc az egészbõl.
Nem. Csak ha ténylegesen elváltál. Amíg nem válsz el, autómatikusan a férjes neved után kapja a pici a nevét. Esetleg késõbb át lehet íratni.
Tehet a párod "apasági nyilatkozatot, ", de a dolog elég faxnis, bár elintézhetõ. Okosabb várni ha lehet,
Csak azt nem értem, hogy ha egy lány szül, akkor simán elfogadják az apasági nyiletkozatot, férjes asszony esetében pedig autómatikusan a férj nevét kapja a pici akkor is, ha az anyuka viszi az apasági nyilatkozatot. Mi ez ha nem diszkrimináció????? Sajnos még a válás után majd egy évig a férj nevére anyakönyveznek :S
Férjemmel már több, mint fél éve húzódik a válásunk, hamarosan gyermeket szülök. (Nem részletezném az okot, hogy mi miatt nem jöttünk ki, lényeg, hogy nem ismeri el a gyereket) Sajnos, mivel még házasok vagyunk, az õ nevére kell, hogy kerüljön. Node, ehhez házassági anyakönyvi kivonatot kell vinni. Én azzal próbálkozom, hogy nem viszek, hátha az én nevemre kerül a gyermek. Már az is jobb lenne. A párod nevére viszont semmiképp nem kerülhet! Ez a 300 nap valóban igaz, még apasági nyilatkozttal sem kikerülhetõ.
Tesz egy lemondó nyilatkozatot és az új apa meg apaságit. Szerintem, de kérdazz meg egy ügyvédet.
automatikusan a férjed nevét kapja míg nem vagytok elvállva, erre semmi más lehetöség nincsen. ha elváltok is most már az ö nevét kapja, de ahoz hogy lemondjon a gyerekröl neked össze kell házasodnod az újpasiddal akkor mondhat le a férjed a gyerkeröl és az új pasi felvegye. amíg házaságban vagy nem lehetséges. ha a váláskor már terhes vagy is a gyerek a férj nevét kapja. mi ezért vártunk a párommal hogy ne a férjem nevét kapja. ha most a válás után a párommal nem házasodunk akkor is automatikusan még a´z exférjem nevét kapná de ilyenkor lehet apasági nyilatkozatot tennie a páromnak. elég kacifántos , de sajna ez van. mondjuk ha a házságkor nem a férjed nevét irattátok be a születendö gyermekekre vonatkozóan akkor nincs gond. de apának a férjed lesz akkor is feltüntetve. szóval most megszületik a gyerek aki a fßerjed nevét kapja aztán közben már válljatok el és a kedves igazi apa vegyen el egyböl és vegye a nevére a gyereket. ja még annyi lehet hogy a férjed apasági tesztet kér amiben kiderül hogy nem az övé a gyerek és akkor ai igaz nevére veheti, de ezért fizetni kell.
A kérdező hozzászólása: Az anya vezeték nevét nem kaphatja a gyerek?
Ha erröl nyilatkoztatok a házaságkötéskor. de az apa akkor sem ismeretlen lesz, hanem a férjed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Van egy 6 éves kisfiam aki az apjával él 3 éve. Bántalmazott az apa ezért elhagytam, a gyermeket ott hagytam. Szeretném kérni a gyerek elhelyezési pert. Milyen esélyem van hogy nálam helyezik el? A gyerekem velem szeretne élni de ő még nem dönthet.

Tartok a volt párom élettársától aki egykor a barátn?m volt.Nagyon szertném ha velem élhetne a gyermekem.Mit kellene tennem?

Legjobb válasz: öszintén szolva,basszus:(,röviden.értem a problémädat,de hiäba bäntalmazna engem a férjem hidd el hogy én nem hagynàm nàla a gyerekem,ne viccelj.fognàm és ràhivnàm a rendört,és ne haragudj hogy ezt mondom de én nem futamodtam meg volna azert mert bäntott.elhiszem hogy nehez ezt feldolgoznod és hogy jobbnak lättad elmenned onnan,de gondolj bele....én nem hagytam volna ott a kisfiamat föleg nem egy ilyen emberre.tuti én a zsarukat ugy ràhivtam volna mint a sicc...és ha nem is akkor.hät ne is haragudj de nem vàrtamvolna 3 évet azzal hogy jéééééé nekem van egy gyerekem otthagytam az apjànak visszaakarom kapni....nem 3 évet vàrtam volna...ha màr vàrok,akkor max 3 nap,nem pedig év.....keress fel egy ügyvédet,lehet nekik irni neten is...

öszintén szolva, basszus:(, röviden.értem a problémädat, de hiäba bäntalmazna engem a férjem hidd el hogy én nem hagynàm nàla a gyerekem, ne viccelj.fognàm és ràhivnàm a rendört, és ne haragudj hogy ezt mondom de én nem futamodtam meg volna azert mert bäntott.elhiszem hogy nehez ezt feldolgoznod és hogy jobbnak lättad elmenned onnan, de gondolj bele....én nem hagytam volna ott a kisfiamat föleg nem egy ilyen emberre.tuti én a zsarukat ugy ràhivtam volna mint a sicc...és ha nem is akkor.hät ne is haragudj de nem vàrtamvolna 3 évet azzal hogy jéééééé nekem van egy gyerekem otthagytam az apjànak visszaakarom kapni....nem 3 évet vàrtam volna...ha màr vàrok, akkor max 3 nap, nem pedig év.....keress fel egy ügyvédet, lehet nekik irni neten is...
Ne haragudj, nem igazán tudlak megérteni. Pont a védtelen kisgyereket hagytad az agresszív apjánál teljesen kiszolgáltatott helyzetben? Eddig nem jutott eszedbe a fiad, nem is látogattad? Amúgy meg fordulj ügyvédhez.
3évig nem nagyon érdekelt hogy van fiad, aki eddig az apjánál élt. Valószínûleg szakember azért meg fogja hallgatni a kisfiú véleményét is.De a bíróság szerintem kicsi eséllyel fogja neked ítélni, hiszen 3 éve leléptél, gyerektartást nem fizettél.Ha engem verne meg a párom, akkor sem hagynám itt a gyereket, hanem elmennék orvoshoz készíttetnék egy látleletet, s utána irány a bíróság, és elköltöznék.(Õt meg gyanítom kivégeznék a jóbarátaim...)
Keríts egy ügyvédet.
A bíróság az esetek többségében az anyánál helyezi el a gyereket.Ebben az esetben viszont az a gond, hogy te ott hagytad a gyereket. Ráadásul ennek már 3 éve... Akkor õ még nagyon kicsi volt és az anyja mellett lett volna a helye. Ha az apa szépen nevelte és a gyerek nem volt bántalmazva, akkor szerintem van rá esély hogy nála maradjon. Ez szerintem csak bíró kérdése... Az én véleményem most nem számít, de eddig miért nem küzdöttél a gyerekedért? Sokkal nagyobb esélye lett volna hogy megkapd. Én örülök hogy most harcolnál érte, de lehet, hogy a gyerek már megszokta az apjánál... Akkor viszont had döntsön õ. Nem szabad hagyni, hogy a gyerek szenvedje meg a ti vitáitokat. Nézd a gyerek érdekeit és úgy dönts!
Én a helyedben felvenném a kapcsolatot velük: http://www.nane.hu/
miért ítélkezek más felett tisztelt hozzászólók??? nem tudhatjuk milyen helyzetben volt, hogy élte meg, milyen körülmények között volt stb.... sajnos kérdezõ kicsi az esélye h a gyermeked ujra nálad helyezzék el..sajnálom ami veled történt..legyen úgy ahogy a legjobb a gyermekednek
én azt hittem hogy a fejével él
Szia! Érdeklõdnék, hogy megvolt-e a per, és a bíróság hogy döntött?
20 évesen szerintem még elég normális, fõleg ha fiúról van szó :D azok sosem nõnek ám fel
Én 16 éves vagyok, de ugyanez. Nem ciki, egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek, megnyugodtam:)
Ha tudsz komoly lenni és felelõsséget vállalni magadért, akkor nincs vele semmi baj. Ízlésekrõl amúgy sem szabad vitatkozni, mindenkinek más tetszik, más a hobbija. Unalmas is lenne, ha mindenkinek ugyanaz jönne be és ugyanazt csinálná :) Én 23 éves vagyok, egészségügyben dolgozok, emberi életekért felelek, mégis szabadidõmben imádok Lol-ozni meg animéket nézni. Kinéznek emiatt? Nem. Max akik hasonló érdeklõdési körrel rendelkeznek, azokkal kivesézem ezeket a témákat, ennyi. Attól, hogy nem szokványos dolgokat szeretsz, még teljesen normális vagy!
Sokszor egy animációs sorozatnak komolyabb a története, mint a mai nézett magyar tv sorozatoknak. Ez csak az ábrázolás egy módja, könyvet olvasva te képzeled el a történetet, filmekben és sorozatokban pedig színészeket alkalmaznak akik pénzbe kerülnek. Az elsõsorban fiataloknak kitalált mûfajban , bár rengeteg felnõtt animációs sorozat is van, elég sok jópofa, lehetetlen megjelenítésre van lehetõség, amit általában csak elképzelni tudunk, filmekben vagy nagyon "gagyin" nézne ki vagy nagyon drága lenne, mindkettõre vannak példák. A lényeg: az tartja cinkesnek az ilyen mûfajt aki azt hiszi ez gyerekeknek szól, de az nem látott még 18+ -osat. A tényleges gyerekes gondolkodással sincs szerintem semmi gond, csak tudni kell a helyét és idejét, ne egy tárgyalás közepén kezdj el gyerek módjára gokut imitálni.
Mások egész nap buliznak, vannak akik otthon ülnek, vannak akik játszanak, vannak akik a kedvenc karakterüknek öltözve találkoznak más hasonló emberekkel. Ma már semmi nem furcsa :D
Ne csinalj magadnak gondot ebbol...miert kellene mindenkinek beallni a sorba??...amig igy gondolkozol addig lassabban is korosodsz az pedig nem hatrany.
Hát, Lányom/Fiam, ha ez cinkes, akkor nyújtom a kezem kézfogásra, mert akkor én is gáz vagyok :D 24 éves, dolgozó, háztartást vezetõ, férjnél lévõ lány (direkt nem NÕ, mert az olyan komolyan hangzik) vagyok, szeretek komoly, mély dolgokról is beszélgetni, de még mindig egyszerûen RAJONGOK a szupehõsökért (el sem hinnéd mennyire), télen hógolyózok és nagyon szeretem a mesefilmeket. :D
Szerintem normális. Ha a komoly helyzetekben nem viselkedik infantilis módon, akkor semmi gond nincs vele.
az elsõ válaszoló nyomatja itt a sztereotípiát! :) Egyébként igaza van...nem gáz! Az gáz amit annak érzel. Közhely, tudjuk jól, de istenem, miért éljünk úgy ahogy mások várják el? Ha azt csinálod amit szeretsz akkor leszel a legboldogabb!
Azt hozzátenném hogy pl. az animék közül eléggé sok az nem kimondottan gyerekeknek való. (nem véletlen a 12, 16, 18-as karika)

Gyermek örökbefogadást tervezünk a párommal. A napokban MMPI tesztet kellett töltenünk a pszichológusnál. A teszt eredményét nem árulta el, de közölte, hogy mindkettõnknek kellenek további kiegészítõ tesztek még?

Ez már azt jelenti, hogy már nem feleltünk meg? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Elõfordul az ilyesmi?

Legjobb válasz: Nekünk nem volt teszt, csak 2 órás személyes elbeszélgetés. Nem nagyon szoktak a pszichológián elbukni

Nekünk nem volt teszt, csak 2 órás személyes elbeszélgetés. Nem nagyon szoktak a pszichológián elbukni
Vagy talán a témához közelibb téma lenne megemlíteni a tanárokat például. Jó emberek, a következõ generációkat nevelik, tanítják a gyerekeket, mégis akadnak szép számmal pedofil tanárok meg sorolhatnám, akik nem épp szeretetbõl teszik azt, amit tesznek. Nem szabad naivnak lenni, ha gyerekekrõl van szó, és mindenkit jóindulatúnak elkönyvelni, mindig lesznek, akiket nem a jó szándék vezérel.. és ezt, amennyire lehetséges, igyekezni kell kiszûrni
Nagyon örülök, hogy Ön ennyire szerencsés helyzetben van, hogy ennyire jó családba került. De ilyen alapon nyugodtan ki lehetne jelenteni azt is, hogy aki gyereket szül, az azért szüli meg, emt szeretni akar egy gyereket. És mint tudjuk, a szülõknek sajnos elég nagy hányada nem hogy nem szereti a gyerekét, de kínozza, veri, mérgezi, drogosan megöli és sorolhatnám. Ön szerencsés volt, de nem mindenki az. Ismerek személyesen örökbe fogadott fiatalt, akinek nagyon durván kisiklott az élete az új családjában. És tele van az internet manapság azzal, hogy hányan adnak-vesznek csecsemõket pár tízezer forintokért. Persze a nagy számok törvénye alapján minden esetben nem lehetnek hatékonyak ezek a tesztek, na de ha ezek nem lennének, sokkal nagyobb százalékban kerülnének ezek a gyerekek alkalmatlan családokba. Azt nem lehet felróni, hogy hát de ez is hibázik, akkor mi értelme... minden hibázik, mégis van értelme. Az orvosok sem mentenek meg minden embert, de azért elég sokat megmentenek ahhoz, hogy megérje egyáltalán orvosoknak lenniük.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Nekem aztán senki ne jöjjön, hogy szegény gyerek érdeke a sok teszt! Én örökbefogadott vagyok, majdnem 60 éves. Akkoriban még nem voltak tesztek, de a legjobb szülõket kaptam, nem is sejtettem soha, hogy nem a vér szerinti szüleim (ez már csak jóval haláluk után derült ki) Akkor viszont utána jártam, ki szült meg...hm....nagyon durva dolgok derültek ki, a leírás alapján az a csoda, hogy életben maradtam, a kedves "édesanyám" születésemtõl egy pincében tartott, nem etetett, nem gondozott... a többit nem részletezem) Szóval az édesszüleim(õk az örökbefogadó szüleim) nagyon nagy szeretetben neveltek, taníttattak. Aki örökbe fogad egy gyereket, semmilyen anyagi juttatást nem kap érte, (az én idõmben még családi pótlékot sem kaptak), tehát valóban szívbõl, szeretetbõl fogadja be. Ezek után nekem ne magyarázza senki, hogy tesztelni kell, mert aki örökbe fogad, az valóban azért teszi mert SZERETNI akar egy gyereket, s külön tisztelet nekik, hogy egy vadidegent tudnak sajátjukként elfogadni. Csak azért bánt, hogy szüleim halála után derült ki a dolog, mert soha nem tudtam elmondani, hogy végtelen szeretetem mellett mennyire hálás is vagyok Nekik, hogy kiemeltek a mocsokból, hogy embert neveltek belõlem, nélkülük jó esetben az utcán élnék, valószínûleg hajléktalanként. Inkább örülni kellene, hogy a mai anyagias világban még vannak olyan jólelkû emberek, akik nyakukba veszik egy kicsi gyerek gondozását, nevelését, taníttatását.
Egyáltalán nem felesleges. Azt a logikát használják, mint minden más alkalmasságvizsgáló rendszer, többek között a fegyveres testületeké is. Persze, eltérések vannak, de az alapelv változatlan. A tesztek csak és kizárólag akkor feleslegesek, ha a jelölt amúgy is megfelelne. De elõre senki nem tudja, megfelel-e a jelölt. Persze, kiderülhet utólag is az alkalmatlanság, de akkor a gyerek bánja. A kérdés tehát, ha utólag nem derülhet ki, mégis, hogyan csökkentsük annak a kockázatát, hogy a gyermek nem olyan családba kerül, ahol nem az õ érdekeit nézik elsõ sorban ? El lehet beszélgetni mindenkivel, lehet csinálni mondjuk 3-4 alkalmas interjúkat, alkalmanként 60 percben. Az napi 6 jelölt kb., ha szünetet is szeretnénk, hogy szerencsétlen szakember ne purcanjon ki agyilag, akkor inkább 5. Több száz jelentkezõnél ez vállalhatatlan, mert nincs rá elég idõ, se szakember. A teszteket ezért fejlesztették ki, pl. az amerikai hadseregben a második világháborúban: rengeteg embert tesztelni a fontos tulajdonságokra, rövid idõ alatt, egy meghatározott becslési pontossággal. Több ember, kevesebb idõ, kevesebb szakember, nõ a kapacitás, csökkennek a költségek. A tesztelés költséghatékony. Lesznek, akik átcsúsznak, hazudnak, igen. Nem 100%-os a rendszer. Semmilyen mérési eljárás, beleértve a beszélgetést, nem az. Ahhoz képest, hogy hányan jelentkeznek, és hány sztorit hoztatok fel pl. itt ellenpéldaként, a rendszer egész tûrhetõen muzsikál. Mert nem csak azt kell nézni, hogy hányan jutnak át, hanem azt is, hogy hányan lesznek az átjutók közül utólag alkalmatlanok az át nem jutó alkalmatlanokhoz képest. Ha ez a szám ésszerûen alacsony, akkor a rendszer elérte a célját: a hibás döntés kockázata csökken, miközben költséghatékonyabb a rendszer. Persze, akinél nincs semmi kizáró ok, az is végig szívja az egész procedúrát. De miután elõre nem lehet megmondani, kinél lesznek gondok, utólag rájönni pedig a gyermek kárára volna, ésszerûbb letesztelni mindenkit. Arról nem is beszélve, hogy akármilyen is a rendszer, mindig lesz valaki, akinek nem tetszik :P
Nyilvan nem lehet minden jott mentnek azonnal egy gyereket a kezebe nyomni, de azert ez tulzas, hogy eveken keresztul tesztelik oket. Teljesen megertem, amit mondasz 9-es, de senki nem beszelt arrol, hogy egyaltalan nem kell megvizsgalni az orokbefogadokat. Egyszeruen felesleges felhajtas ez, hiszen ezek is befolyasolhatoak es nem mutatnak ki mindent...
Az MMPI egy betegségekre kitalált diagnosztikai teszt. Ha minden normál tartományon belül van, csak annyit mutat, hogy bizonyos biztonsággal megállapíthatóan nincs pszichiátriai zavar. A pszichiátriai szint alatti gondokat, pl. személyiségzavarokat, egyéb, nevelésben problémát okozó tulajdonságokat nem veszi észre. Ezért (is) kellenek a kiegészítõ tesztek. Az árvaházból kikerülõ gyerekek egy része már alapesetben traumatizált (bántalmazott, kidobott, stb.), vagy nagy eséllyel küzd kötõdési, érzelemszabályozási nehézségekkel. Minél rosszabb körülmények között neveli az állam, annál nagyobb eséllyel. Miután az ilyen gyerekek többlet terhet rónak a nevelõre (hiszen mások a nevelési igényeik, magasabb tolerancia kell hozzájuk), nem árt, ha a nevelõ kötõdése és érzelemszabályozása elég strapabíró hozzájuk. Már csak azért sem, mert a nevelõszülõ lesz az, akinek az ilyen téren esetleg bekövetkezõ hiányosságokat pótolnia kell. Hogy a leendõ nevelõszülõnek tényleg megvannak-e erre a kapacitásai, azt az MMPI nem tudja megmutatni. De egy 2 órás beszélgetés sem feltétlenül.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A teszteknek megvannak a maguk hibái, de a kidolgozói igyekeznek úgy kialakítani, hogy leszûrhetõ legyen belõle a hazugság vagy túlzott megfelelni akarás. Attól, hogy sok gyerek van árvaházakban, abszolút nem indokolt, hogy lazán odaadogassák bárkinek a gyerekeket, ez elég idióta hozzáállás, már bocsánat. Tele vannak a hírek emberkereskedõkkel pedofilokkal meg sorolhatnám, az árvaházaknak igyekezniük kell minél biztosabbra menni, mikor a gyerek jövõbeli nevelõszüleirõl van szó. Ha pár hónap múlva kiderül, hogy ja bocs mégse vált be a családnak a gyerek, és visszapasszolják vagy elhanyagolják, az a gyerekben hatalmas károkat okozhat. Az emg hogy szeretõ szülõk, honnan a fenébõl tudnák õk, hogy aki odamegy, az tényleg szeretõ szülõ?:D Ez abszolút nem arról szól, hogy 200 gyerek mellett épp unatkoznak és kedvet kaptak a tesztpontozgatáshoz.. Egyébként a kérdésedre válaszolva, teljesen normális, ha teszteket töltetnek ki veletek. Minél több teszt van rólatok, annál konkrétabb kép alakul ki rólatok :) Sok sikert az örökbefogadáshoz!
Nevetséges és röhej az egész, de komolyan. Vannak nevelõszülõ rokonaim és havonta olyan kontrollokat kapott elsõ években, akik még azt is megnézték, hány befõtt van a kamrájukban. Az árvaházakban biztosan jobb, egy gyereknek, mint két szeretõ szülõnél, akinél épp nem stimmelt valami a teszten...amiben egyébként azt ikszelsz amit éppen akarsz...nem beszélve a hiperpigmentáltakról, akik évente potyogtatnak ki utódokat, azoknak nem kell se teszt, se semmi, csak segély... A meggyszem a tortán, hogy szociális munkásként, tanácsadóként, pszichológusként és pedagógusként én is át kéne esnem ezeken a teszteken, pedig a való életben pontosan ilyen tesztekkel és szülõkkel foglalkozom :D
Ez egy vicc, komolyan. Ha a nem idén barnult a segély miatt szül 10 gyereket, azt nevelheti akkor is, ha még írni-olvasni sem tud, és megeszi a mocsok, de ha valaki örökbe akar fogadni egy gyereket, az vizsgázzon. Ja, és csodálkozunk, hogy ezek után kevesen akarnak örökbe fogadni.
Kedves utolsó! Ez is bizonyítja, hogy a teszteknek nincs semmi értelme....
Nem tudom minek voltak a tesztek pl.egy bizonyos esetben amikor az örökbefogadó szülõk csak addig mímelték a szeretõ családot míg meg nem kapták a picit aztán anyuci bepasizott (persze nem biztos hogy csak azután) elváltak és a gyermeket a nagymama neveli azóta is! Igaz, hogy megvan mindene, szeretetben él és sokkal jobb sora van, mint intézetben, de a tesztek fabatkát sem értek! Vagy a nagymamát kellett volna tesztelni?:)
Nevetseges...mennyi kis arva var szereto csaladra, ezek meg tesztekkel szorakoztatjak magukat evekig. A teszten is lehet csalni, semmi ertelme.
A kérdező hozzászólása: Magam is nevetségesnek tartom, hiszen magunk is nevelünk már saját gyermeket, és pont abban akarnak esetleg megfogni amit már amúgy is sikeresen gyakorlok hosszú évek óta?-Tökéletes szülõket keresnek?-Van egyáltalán olyan?-Jobb lesz-e így annak a kisgyereknek akit esetleg örökbe tudnék fogadni ha frankón stimmel a teszt lap? Másrészt ismerek olyan nevelõ szülõket akik kritikán aluli szinten nevelik a náluk levõ gyermekeket!-Õk azok akiknek már sikerült a teszt? Nevetséges.
Nem biztos. Nálunk is van a családban örökbefogadott gyerek. A szüleinek 1(!) évig kellett különbözõ tesztekre, meg képzésekre járniuk, hogy megkaphassák a gyereket! Szerintem ez valamilyen szinten nevetséges, hisz a kismamáknak sem kell ilyen teszteket meg képzéseket csinálni... Szerintem sokkal több gyereknek lehetne otthona, ha nem ilyen lenne a rendszer. Persze nem azt mondom, hogy adják oda bárkinek a gyerekeket, de én azt például némiképp túlzásnak éreztem, amikor a gyámügy kiment az örökbefogadó szülõkhöz és még azt is megnézték, hogy a szekrényben hogyan vannak összehajtogatva a ruhák! Mindent, szó szerint mindent átforgattak! Ez röhej!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A gyerekek érdeke: minél nagyobb eséllyel olyan szülõkhöz kerülni, mint amilyenek az Öné voltak. A szülei azonban nem csak szerették Önt. De ezt a szeretet át is tudták adni Önnek, hogy aztán Ön is át tudja adni másoknak. egyáltalán nem mindegy, mit ad egy szülõ a gyermekének. Ideális esetben azt, amit az Ön szülei is megtettek. Ha minden jelentkezõ ilyen lenne, nem vezették volna be a tesztelést. Egy azonnal érthetõ indokot, amiért van értelme a rendszernek, már elõttem leírtak. Leírok egy másikat is, ami kevésbé egyértelmû. A beszélgetésben keveredik a frusztráció és a rendszerkritika. Adott mondjuk egy leendõ gondozó, akinek mondjuk nem lehet természetes úton gyermeke. Naná, hogy szeretni fogja a gyereket. Az ilyen szülõk gyakran azt is nehezen viselik, ha egy másik szülõ kiabál a gyermekével, azt kérdezvén maguktól: "neki bezzeg lehet gyermeke, holott én jobban bánnék vele. Ez igazságtalanság!" Az. Ha megpróbálom felvenni ezt a nézõpontot, egy dolog bizonyos: elég ijesztõ dolog, hogy letesztelnek. Ott van egy karnyújtásnyira a lehetõség, és egy olyan rendszer állja az utamat, amit nem ismerek, nem tudok befolyásolni, azt sem tudom, mit akarnak tõlem, és lehet, nem megyek át a teszten. Ez elég félelmetes és dühítõ lehet. Itt nem a tesztrõl van szó. Itt arról van szó, hogy *engem tesztelnek*, vagyis ha valaki alkalmatlannak nyilvánít, akkor sosem lesz gyermekem! Bezzeg, a Móriczkának sikerült, és rettenetes, amit a gyerekkel csinál! De miután csak nem fogom megkérdõjelezni magamat, hát megkérdõjelezem a rendszert. Teljesen átlagos reakció, érthetõ. Ez nem a rendszerrõl szól. Hanem arról, aki nagyon szeretne gyermeket, de valaki azt mondhatja neki, hogy nem, és erre a jelöltnek nincs befolyása. A kérdés az, miért mondhatják egyáltalán, alkalmatlan, ha egyszer a szeretete nem megkérdõjelezhetõ? Azért, mert lélektanilag egy dolog a szeretet, és egy másik dolog, hogy valaki ezt hogyan tudja közvetíteni a gyermek felé. Kb. olyan, mintha valaki tudna írni, de kérdés, van-e mivel írni. Egy alkoholista szülõ, aki veri a gyermeket, is szeretheti a gyereket. Ugyanúgy egy pszichiátrián kezelt gondozó, egy munkamániás manager, stb. is. De nekik kevés eszközük (figyelem, érzelemszabályozási módok, integrált személyiségrészek, idõ, stb.) van arra, hogy ezt átadhassák. A tesztelés azt a célt is szolgálja, hogy megnézzék: megvan-e minden eszköz (pl. érzelemszabályozási mechanizmusok) "az íráshoz". Mindkét félnek szüksége van a szeretetre, igen. De az, aki megtaníthatja a gyermeket arra, miként fejezze ki a szeretet, az elsõ körben a gondozó lesz. Senki nem tud átadni valami olyasmit, amivel maga (még) nem rendelkezik. És ez az örökbefogadott gyermek gyerekeire is vonatkozik. Na persze, nem tökéletes szülõket keresnek. Winnicott írta anno, hogy a gyermeknek nem tökéletes szülõre van szüksége, hanem valóságosra. Ezt a tesztelõ pszichológus is tudja.

Nyolc éve élek együtt a férjemmel, van 3közös gyermekünk, de amióta megszültem a gyerkőcöket, nem kívánom a sexet és ez jelenti kettőnk között a legnagyobb feszültséget! Nem igazán tudom, hogy most ez még helyrehozható vagy inkább váljunk el?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell fejjel a falnak rohanni. Kérdés, hogy szereted-e még a férjedet, és akarod-e, hogy megváltozzon a kapcsolatotok? Mert akkor sokat tehetsz érte. A nõk leggyakrabban akkor nem kívánják a szexet, ha fáradtak, vagy ha saját magukkal, a saját testükkel nincsenek megelégedve. Nem tudom, Téged mennyire viselt meg a 3 szülés, de biztosan nem olyan a formád, mint lánykorodban. (Senkinek nem olyan:)) Próbálj sportolni, hódítsd vissza a férjed! Sok sikert!

Szerintem nem kell fejjel a falnak rohanni. Kérdés, hogy szereted-e még a férjedet, és akarod-e, hogy megváltozzon a kapcsolatotok? Mert akkor sokat tehetsz érte. A nõk leggyakrabban akkor nem kívánják a szexet, ha fáradtak, vagy ha saját magukkal, a saját testükkel nincsenek megelégedve. Nem tudom, Téged mennyire viselt meg a 3 szülés, de biztosan nem olyan a formád, mint lánykorodban. (Senkinek nem olyan:) ) Próbálj sportolni, hódítsd vissza a férjed! Sok sikert!
semmiképp nem a válás a megoldás. Beszélgess a férjeddel, fedezzétek fel újra egymást, legyetek nyitottabbak. Ha nem boldogulsz keress fel szexuál pszichológust aki segít feloldani a blokkokat miért nem kívánod a szexet. semmiképp ne add fel, a férjed biztos szeret!
Nekünk is 3 gyerekünk van . Nekem szerencsém van én minden szülés után egyre jobban kívántam a párom , csak fáradt is voltam/vagyok elég gyakran . Azért próbálom a párom simogatni , puszilgatni , hogy érezze , hogy szeretem . Ha én nem is kívánom a szexet õt ki szoktam elégíteni és ha sikerül a gyerekeket idõben lefektetni és még nekünk is van hozzá energiánk akkor szeretjük egymást . Néha rá kell magam venni...de aztán megy minden .Azért egy kérdésem lenne :szülés elött rendben volt köztetek a szex?

Tisztelt doktor úr! Én 1997 szeptember 17-én szültem azota nem. 4 gyermekem van 18 éve van egy miomám azt mondta a nőgyogyász, hogy el van sorvadva. A múlt hónapban volt vérzésem a januári hónapban időre meg jött, de csak véres barnázásom volt, nem tudom

Tisztelt doktor úr! Én 1997 szeptember 17-én szültem azota nem. 4 gyermekem van 18 éve van egy miomám azt mondta a nőgyogyász, hogy el van sorvadva. A múlt hónapban volt vérzésem a januári hónapban időre meg jött, de csak véres barnázásom volt, nem tudom mi az oka. A terhesség az ki van zárva, sajnos én 14 éve nem tudok teherbeesni. Volt 2 éve hogy 8 hétre kimaradt a vérzésem, elmentem orvoshoz, de csak gyógyszert írt fel, norcolutot. Sajnos el vagyok keseredve és még annyit: izületi betegségem is van, meg 8 éve pikkelysömöröm is. Várom válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében egy igen összetett problémáról van szó. Javaslom, hogy a leleteivel keressen fel egy endokrinológust! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az Ön esetében egy igen összetett problémáról van szó. Javaslom, hogy a leleteivel keressen fel egy endokrinológust! Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán
a kresz vizsga tudtommal 2 évig érvényes szóval nagyon bele kell húzni :)
A kérdező hozzászólása: nos köszönöm a választ!a vizsga lapomon szerepel olyan rész amiben azt írja hogy 2év letelte után van halasztási lehetõség 6 hónap!
ha azt írja akkor biztos úgy van de akkor mi volt a kérdés ha ott volt a válasz a lapon ? :)
A kérdező hozzászólása: nem vagyok benne biztos hogy van még halasztási lehetõség mivel voltak ezek a kresz változások és most nem tudom hogy mi az igaz!van lehetõség halasztani vagy nincs??
Hívj fel egy autósiskolát, ott biztosan tudni fogják!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a linket !!!de érdekelne hogy ez az idei rendelet-e köszönöm!!!
alul írja h utolsó frissítés 2012 jún. 15. egy autósiskola biztos h frissíti ezeket a változásokat. de itt egy másik is. a lap alján van http://www.sosjogsi.hu/#kerdesek
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat azt hiszem lesz egy két szavam az oktatómhoz!!!!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!