Találatok a következő kifejezésre: Még nagyon elején vagyok a terhességnek (9 db)

Olyan munkat vegzek ami eleg sok hajolgatassal jar. Ez arthat a babamnak ha meg nagyon az elejen vagyok a terhessegnek?

Legjobb válasz: Az elején még talán nem, de a 12. hétig sérülékeny a bébi. Utána meg mindegy, hogy árt-e, egyszerûen nem tudod megtenni. Én 19 hetes vagyok, ügyetlenül hajoltam a leesett papír után és a levegõm is elment hirtelen. Én kicsit oldalazva hajolok le, próbáld ki.

Az elején még talán nem, de a 12. hétig sérülékeny a bébi. Utána meg mindegy, hogy árt-e, egyszerûen nem tudod megtenni. Én 19 hetes vagyok, ügyetlenül hajoltam a leesett papír után és a levegõm is elment hirtelen. Én kicsit oldalazva hajolok le, próbáld ki.
Én ugy tudom hogy föleg az elején egyálltalán nem szabad hajolgatni. Könnyen vetéléshez vagy bevérzéshez vezethet! Nagyon vigyázzáll. Én a helyedbe nem valószinü hogy dolgoznék.
persze hogy árthat a hajulgatás is meg az emelés is, én ezért vetéltem el sajnos. Ugyhogy csak lassan

Még nagyon az elején vagyok a terhességnek (5. hét). Mitől lehet "hascsikarás érzése"?

tegnap délután elszundítottam és mély álmomból felriadtam és felugrodtam(nem akarattal).ekkor elkedtem érezni,hogy görcsöl a hasam,mintha hasmanés kerülgetne,persze nem kellett...ez csak pár percig tartott.azóta nem volt ilyen és nem tudom hová tenni,mi történt.az els? nagyon várt babánkat hordom,aki volt már így légyszi írjon,nagyon féltem a babám......minden választ köszönök!!

Legjobb válasz: Szerintem ennyire nem szabad kétségbe esni . Éretem, hogy félted a babád, de azért éld a nyugodt életed. A terhességnél minden normális, ami nem jár lázzal és vérzéssel. Lehet, hirtelen ültél fel, meghuzódott, a méh is nõl, az is fáj, és a bél is másképp mûködik. Fõleg ha azóta nem jött elõ, nyugodj meg.

Szerintem ennyire nem szabad kétségbe esni . Éretem, hogy félted a babád, de azért éld a nyugodt életed. A terhességnél minden normális, ami nem jár lázzal és vérzéssel. Lehet, hirtelen ültél fel, meghuzódott, a méh is nõl, az is fáj, és a bél is másképp mûködik. Fõleg ha azóta nem jött elõ, nyugodj meg.
Nem terhes állapotban is elõfordul a felriadás ami elég kellemetlen rándulással jár.Igy terhesen még rosszabb lehetett és biztos a rándulástól lettek a görcsök.A hasmenési tüneteket okozhatta az idegesség, hogy most evvel nem ártottál-e a babának.Ne izgulj nem ártottál semmit!

Első terhességem és még nagyon az elején vagyok. Mit tegyek h ne aggódjak folyton, h ne legyen semmi baja a babámnak?

Tényleg igaz az a mondás, h mindegy h fiú vagy lány, csak egészséges legyen. Remélem sikerül pozzitívan látnom a dolgokat, mert így elég nehéz. Nem tudok felhőtlenül örülni.

Legjobb válasz: Szerintem ez mindenkiben benne van, fõleg az elején. Mikor majd látod UH-n, hogy mindene megvan, és fõleg, mikor érezni fogod, ahogy bent mozgolódik, a pocakod növekedésével meg tudni fogod, hogy õ is fejlõdik, akkor nyugodtabb leszel. Nekem is olyan rémálmaim voltak az elején, amik egyértelmûen halálfélelembõl származtak. Mindig szépnek és egészségesnek képzeld, amikor a rá gondolsz! :)

Szerintem ez mindenkiben benne van, fõleg az elején. Mikor majd látod UH-n, hogy mindene megvan, és fõleg, mikor érezni fogod, ahogy bent mozgolódik, a pocakod növekedésével meg tudni fogod, hogy õ is fejlõdik, akkor nyugodtabb leszel. Nekem is olyan rémálmaim voltak az elején, amik egyértelmûen halálfélelembõl származtak. Mindig szépnek és egészségesnek képzeld, amikor a rá gondolsz! :)
2. vagyok! Igen kérheted magán úton, de a saját kórházadba(körzeti kórház) kötelezõ elmenned!Ha pesti, debreceni(nagyobb városok környékén) laksz akkor vannak a neten jó lehetõségeid, mint pl.kupon akciók és ott szuper dolgokat találsz mint pl.fél áron genetikai uh-t! Nézz utána megéri!
A kérdező hozzászólása: 7. hétben vagyok. Ha jól értem, akkor kérhetem máshol a 12. heti uh-n vizsgálatot? Vagy lehet úgy is, h akihez járok, plusz még keresek egy tényleg jólfelszerelt uh magánrendelést? Tehát 2 helyen is megnézetem?
2.vagyok.Sima 4D uh-n is rengeteg rendellenessèget meg tudnak vizsgálni de oda nekem azt mondták nem èrdemes korán menni.A genetikai 4D-re viszont a 12.hèt utáni idõt javasolják.Hány hetes vagy?
Nem tehetsz ez ellen semmit, ezen minden anyuka át megy. Olyan nincs hogy valaki nem aggódik a gyerekéért. De nyugi nem lesz semmi baj. Boldog baba várást.
Én is így vagyok, bár most a 18 hét felé már kevesebb a hülye gondolat. Mindig alig várom az ultrhangot vagy a védõnõt, ahol meghallgathatom a szívverését.:) ) Én idáig a 12. héten voltam genetikai ultrahangon és csináltattam kombinált tesztet. Ez együtt 30 ezer Ft volt. Magán úton az ország egyik legjobb ultrahangosánál, megcsináltattam a legújabb eljárás szerinti down kór szûrést a prenatestet, ami nem olcsó, de nem kellett szúratni magamat (magzatvízvételt ill. méhlepénybiopsziát kiváltó vizsgálat). A következõ genetikai ultrahangot újra a szakmailag elismert ultrahangossal fogom megcsinálatatni. Mindenképp azt ajánlom, hogy az ultrahangokat magánrendelésen csináltasd. Pl. az Istenhegyin vagy a magzati diagnosztikai központban dolgozó ultrahangosok híresen a legjobbak, ráadásul a legjobb technikával dolgoznak, amit sajnos egy állami kórház, vagy sima nõgyógyász sokszor nem engedhet meg magának.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) Kedves 2. Megpróbálom megfogadni a tanácsodat és nem olvasgatok az interneten. Tényleg sok rosszat lehet olvasni és csak magamat idegesítem ezzel. 4D-s ultrahangon sokmindent lehet látni, megállapítani? Gondolok itt különbözõ fejlõdési rendellenességekre. Mikor érdemes legkorábban elmenni? Milyen fontosabb szûrések vannak, amiket szerintetek nem érdemes kihagyni? Itt a fizetõs vizsgálatokra gondolok.
Én nagyon parás voltam, fõleg az elsõnél. Alig vártam az uh- okat. A terhesség alatt 3x voltam 4 d- s uh- on. Még az utolsónál is csak az érdekelt, hgy nem lát e rajta valam bajt a doki. A szülés után az elsõ kérdésem az volt, hogy egészséges e. Mindezek ellenére szép terhességeim voltak, a babára várás izgalma kompenzálta az aggódást.
Szia! Egyzerûen nem tudsz mit tenni, mindig ez lessz szerintem neked is, mert én dettó így voltam(vagyok) Amikor megtudtam hogy kisbabám lessz 1perc nem telt el úgy hogy ne gondoljak hülyeségekre! A páromat is kiborítottam vele és teljesen elvettem a babavárás örömét tõle is és magamtól is!Egyet fogadj meg ha jót akarsz magadnak:A NETEN NE OLVASGASS mert horrorusztikus dolgokat irnak mindenfele és a fele nem is úgy van ahogy ott irják!Ha kérdésed van fordulj a dokidhoz! Én sokszor kaptam idegbajt hogy úúúúr isten mik vannak! Amikor kezdtem megnyugodni hogy itt már nem lehet probléma(mert éreztem pl.mozogni) akkor jöttek nálam a kényszerképzetek hogy még ez is meg az is megtörténhet! Ha nem mozog mi a baj ha sokat mozog akkor miért! Most járok a 30.héten és még most is bennem van a félelem hogy jaj istenem nehogy koraszülött legyen vagy a köldökzsinór ne okozzon problémát! Szóval mindig lessz min aggódnod, gondolom most azt hiszed hogy na ez nem normális hogy ennyire!!!!!! De sajna én ilyen voltam, gyakorlatilag eddig végig aggódtam mindent miközbe egyébként szívembõl kívánok minden kismamának ilyen terhességet mint az enyém mert az égvilágon semmi bajom nem volt, se az elején, se mostanáig!!!!Minden a legnagyobb rendben zajlik! Tehát nyugi, azzal semmit nem változtatasz meg ha idegbajos vagy és parázol! Én már csak tudom! Minden jót és nyugíííííí!!!!30hkm
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget mindekinek:)

Még nagyon a terhesség elején vagyok, július végén fogok szülni. Külföldre megyek, ahol ilyenkor nagy leárazások szoktak lenni és ott akarom beszerezni a kismama ruháimat. Miket vegyek főleg, mi az, amit nagyon ki tudok majd használni?

Szoknyás tipus vagyok, átlagos testalkatú. A terhesség októbert?l júliusig tart majd. Csinos kismama szeretnék lenni, aki büszke a pocakjára.

Legjobb válasz: mivel otthon már májústol álltalában nagyon meleg van és még a szülés után is használhatod a ruhákat így lenge ruhákat vegyél. amúgy nem tudom mikor mész, mert a nyugati országokban (én agliában és németországban is élek/éltem) januárban és augusztusban vannak a leárazások, de akkor nagyrészt az elözö szezont árusítják ki, vagy is januárban leginkább téli ruhát fogsz kapni.

mivel otthon már májústol álltalában nagyon meleg van és még a szülés után is használhatod a ruhákat így lenge ruhákat vegyél. amúgy nem tudom mikor mész, mert a nyugati országokban (én agliában és németországban is élek/éltem) januárban és augusztusban vannak a leárazások, de akkor nagyrészt az elözö szezont árusítják ki, vagy is januárban leginkább téli ruhát fogsz kapni.
A kérdező hozzászólása: Sokkal nyugatibb országba megyek és jön a Thanksgiving és elõtte levõ éjszaka 70-90%-al lehet olcsóbban vásárolni. Tavaly is igy vettem meg az idei ruhatáramat, csak akkor még nem kellettek a kismamaruhák.

Még nagyon a terhességem elején járok, és van egy problémám. Érzékeny vagyok a magnéziumra. Bármilyen készítménytől amiben van magnézium pár tabletta bevétele után szédülök, és ájuldozok. Mit lehet ilyenkor tenni?

Bármilyen készítményt?l amiben van magnézium pár tabletta bevétele után szédülök, és ájuldozok. Utánanéztem, és minden olyan készítményben amit kimamáknak javasolnak nagy mennyiségben van magnézium, így ezt én nem szedhetem. Hétf?n megyek az orvosomhoz, akkor megbeszélem vele, hogy mi a teend? ilyen estben. De addig is szeretném megkérdezni van-e valaki aki hasonló cip?ben jár.

Legjobb válasz: Szia! Bár én nem vagyok ebben a helyzetben de amíg nem beszélsz a dokiddal addig egyél nagyon sok zöldséget gyümölcsöt. AZ BIZTOS JÓT TESZ A BABÁNAK

Szia! Bár én nem vagyok ebben a helyzetben de amíg nem beszélsz a dokiddal addig egyél nagyon sok zöldséget gyümölcsöt. AZ BIZTOS JÓT TESZ A BABÁNAK
Van egy terhesvitamin, a HIPP NATAL, ami pont a magnéziumban elég gyenge, mindössze a napi ajánlott bevitel 3 %-át tartalmazza. Próbáld ki addig is, míg nem találsz másik megoldást. Az is lehet, hogy nem is lesz szükséged magnéziumra, nem fog keményedni a hasad, nem fog nyílni a méhszáj. Nagyanyáink hol szedtek ilyet, gondolj csak bele, mégis születtek egészséges babák, hisz már rég kihalt volna az emberiség, ha minden a bogyókon múlna. Meg hát vannak magas magnéziumtartalmú élelmiszerek is, pl a banán, és ha jól tudom, az olajos magvak.
A kérdező hozzászólása: Nem ragaszkodom mindenáron a vitamin szedéshez, én is úgy gondolom, hogy egészséges táplákozás mellett nincs rá szükség. De mindenki azzal rágja a fülem, hogy felelõtlen vagyok, mert ezek a készítmények nem véletlenül lettek kitalálva. Amúgy elég önfejû vagyok, de itt most nem csak rólam van szó, és így könnyen elbizonytalanítanak. Ráadásul elsõ baba, és kicsit túl aggodalmaskodom a dolgot.

Van itt olyan Kismama aki még csak a terhessége elején, vagy közepén tart, de már nagyon sokat hízott? Van kedvetek beszélgetni, panaszkodni, tapasztalatokat megosztani?

Én most vagyok a 25.héten ès már most 12 kg-t híztam... 165 cm magas vagyok, 68 kg-mal kezdtem a várandósságomat. Rémes még csak belegondolni is hogy már ilyen sok a súlygyarapodásom. :( Amúgy is rendkívül hízékony alkat vagyok, nem voltam rosszul a terhesség elején és a kívánósság meg csak nem akar szûnni. Sajnos a férjem is nagyon szeret enni és a hobbim a sütés-fõzés, ami a terhességgel (és figyelembevéve hogy itthon vagyok, nem dolgozom) ijesztõ kombináció... Nagyon-nagyon remélem hogy majd a nagy meleg és a nyári gyümölcsfelhozatal segít kicsit a dolgon. Vajon mennyivel zárpm a terhessèget, 14-18-20kg?? :(((

Legjobb válasz: Ajànlom a 180gos szénhidrát diétát és nem hogy hízni nem fogsz de talán még fogsz is!!!!neten keres rá!33hkm

Ajànlom a 180gos szénhidrát diétát és nem hogy hízni nem fogsz de talán még fogsz is!!!!neten keres rá!33hkm
Fogyni.. kimaradt bocsi
Igaz én már nem vagyok terhes, de én is ilyen magas vagyok. 67 kg-mal kezdtem a terhességemet és 89 kg-mal zártam. Mire hazaértem a kórhátból 75 kg lettem. Nekem teljesen jó volt a cukrom, csak a védõnõnél volt már "égõ" ráállni a mérlegre.
ez nagyon sok hizás, én 21 hetes vagyok de még nem hiztam, diétával odafigyelek...néha én is bûnözök, de pl abszolut nem eszek feher kenyeret meg cukrot.vigyazz mert én elsõ terhességem alatt a 25. héten már plusz 8 kilonal jartam, mire szülni mentem, még felkuszott vízzel együtt vagy 14 kilo...:( ezen hibámbol okulva most nagyon odafigyelek.arra szamolj hogy még van 14-15 heted és az még minimum 7-8 kilo plusz...én is itthon vagyok, de nem eszek csak ha éhes vagyok, akkor is realis keretek között.a cukroddal ettõl függetlenül nem biztos h gond lesz, nekem sem volt az elsõvel, most viszont van...hiába nem hiztam...:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ha valaki hasonló cipõben jàr mèg és megosztaná velem, irjon! Akkor új kérdés, nem akarok offolni.
Én a 25. hétig 9 kg-ot híztam mindkét terhességemnél (155 cm, 46 kg-ról indultam), és mindkettõ terhesség vége 12 kg lett. Ami szülés után el is tûnt. Ha mostantól kicsit odafigyelsz hogy mennyit eszel, akkor még meg lehet fogni a súlynövekedést, hidd el, sokkal könnyebb most pár hétig odafigyelni a kajálásra mint késõbb hónapokig/évekig koplalni hogy lemenjen a súly. Ilyenkor ha nem figyelsz, nagyon könnyen felszaladhat akár 30 kg is. Csak 4 hónapot kell kibírnod valahogy, addig próbáld meg tökéletesíteni a szakácstudományodat a saláták témakörében. Én nagyon nassolós voltam terhesen (meg egyébként is), tudom neked ajánlani a fagyasztott meggyet mint nasit. Elõttem most is itt van egy bögrényi :)
Kedves Kérdezõ! Még idõben észhez kaptál, ne izgulj. Mostantól, ha picit odafigyelsz, akkor nem lesz gond, vagy stagnálni fogsz vagy akár még fogyhatsz is. Én aztán nem voltam cukros, de nem akartam sokat hízni a várandósság alatt, így viszonylag hamar rákerestem a neten, hogy mit egyek, hogyan táplálkozzak helyesen. Így találtam én is meg a 180-as ch diétát, ami szerintem nagyon jó és nem is érzi az ember nyûgnek, vagy koplalásnak. A nasira azt tudom neked mondani, hogy én nem nagyon vagyok édes szájú, de a várandósság vége felé iszonyatosan kívánni kezdtem az édes ízeket. Én nyírfa cukrot használok kezdetektõl, így ezt teszek egy kis natúr joghurtba vagy túróba és egy pici gyümölcsöt is rakok bele, így ezzel nasizok, ha érzem, hogy kell valami. Vagy szimplán gyümölcsöt eszem, ami a melegben még jól is esik és nagyon jó nasi. Persze a cukortartalma miatt erre is figyelni kell, de inkább ezt, mint sütiket vagy csokit (néha azért ezt is engedd meg magadnak) Ami még nálam bejött, hogy ne tömjem magam mindig, ha elég sûrûn rám tör az édesség iránt vágy, hogy ízesített vizeket vettem vagy olyan limonádét(szentkirályi), amiben nincs cukor és szinte 0-val egyenlõ a ch tartalma. Így néha ebbõl is kortyolgatok. Nagyjából ennyi. A többit a ch diéta alapján csináltam és 10kg jött fel, amibõl sok víz is, mivel az nagyon elõjött a végére. :( Kitartást, minden rendben lesz!
A kérdező hozzászólása: Nagyon kedvesek vagytok, jól esik a bíztatás! :) Mostantól tényleg odafigyelek és így remélem tényleg kordában tudom tartani a hízást. Jó ötleteket adtatok, kipróbálom õket, köszönöm!

Még nagyon a terhesség elején vagyok, 12 hetesen, de minden éjjel azt álmodom, hogy épp megyek szülni. Mit jelenthetnek ezek az álmok?

A múltkori szép volt, egyszer?en "kiesett" az a fél év, ami június és december között van, kint ültünk a kertben a virágok között, aztán egyszercsak elkezdett esni a hó és indultunk a kórházba.

Legjobb válasz: normális. az álmaidban a félelmeid , vágyaid ötvözödnek azokkal a képpekkkel amiket már átéltél, láttál. az elsö éjszaka nyugott voltál, és ezért idillinek hozta össze az a félelmet, vágyat is egyben. de a második valószínü egy kisebbb veszekedés vagy régebbi veszekedés újult elö egy félellemmel a szüléssel. normális szerintem az elöre haladással több lesz a félelem, mert újabb kérdések merülnek fel egyre inkább fog érdekelni a szülés, egyre több infod lesz ami megijeszt.

normális. az álmaidban a félelmeid , vágyaid ötvözödnek azokkal a képpekkkel amiket már átéltél, láttál. az elsö éjszaka nyugott voltál, és ezért idillinek hozta össze az a félelmet, vágyat is egyben. de a második valószínü egy kisebbb veszekedés vagy régebbi veszekedés újult elö egy félellemmel a szüléssel. normális szerintem az elöre haladással több lesz a félelem, mert újabb kérdések merülnek fel egyre inkább fog érdekelni a szülés, egyre több infod lesz ami megijeszt.
Én 17 hetes vok, én is rendszerint álmodok valamit a babával kapcsolatban. A múltkor például már én is szültem, a kezemben tartottam. De álmodtam már olyat is, hogy megjött, meg azt is hogy már mellettem fekszik otthon az ágyba. Szerintem semmi különlegeset nem jelentenek, de ez csak az én magánvéleményem.:)
Én nem vagyok terhes de én is sokszor szinte 1 hónapig minden nap álmodtam azt hogy szülök, és azt jelenti elvileg, hogy megszabadulsz valami tehertõl. Remélem tdtam segíteni!! Jó babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, tényleg folyton a baba jár minden gondolatomban, várom is a szülést meg félek is tõle...
szerintem ezek az álmok azt jelentik hogy amikor öszevesztél azt szeretnéd elkerülni az igazi világ ban még a másik az ahogy te igazán szeretnél szülni. remélem segítetem :)

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Féln

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Félnem kell nagyon? Válaszát aggódva várom: Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Féln

Jó estét! Olyan problémám van hogy kidrült terhes vagyok még nagyon az elején járok, kb.4 hetes a magzat. Ma voltam első ultrahangon, de kiderült a másik oldalt van egy cisztám. Ez mennyiben befolyásolja a terhességet? Képes leszek kihordani a babát? Félnem kell nagyon? Válaszát aggódva várom: Niki

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez valószínűleg nem jelent kockázatot, de a lelet ismerete nélkül ennél többet nem tudok mondani. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!