Találatok a következő kifejezésre: Még mindig kezelnek (39 db)

Szülők, mennyire vagytok engedékenyek? 21 leszek idén, de anyukám még mindig tiniként kezel bizonyos dolgokban.

Jó nevelést kaptam, támogatnak mind az életben, a sportban mind a tanulásban, er?s f?sulira járok, itthon segitek ha kell mosás vasalás, imádok sütni, ezekkel nincs is baj, anya büszke rám nagyon, viszont abszolút nem partner a pasis témákban. Volt egy három éves kapcsolatom, ott még megértettem, hogy nem lehet a barátommal aludni olyan s?r?n hiszen 17 voltam mikor összejöttönk a volt barátommal..Most viszont van egy 4 hónapos kapcsolatom és olyan jó lenne ha anya megengedné, hogy itt aludjon, de hallani sem akar róla:S..én sem aludhatok nála, és épp magyarázat nincs rá. meg tudnátok mondani, hogy miér viselkedik igy?

Legjobb válasz: Jól gondolod: tinikánt kezel, pedig már egyáltalán nem vagy az. Mondanám a sablonos tanácsot, hogy ülj le vele beszélgetni, de gondolom az már meg volt. Esetleg ha egy délutátnon csinálnátok egy közös programot anyukáddal és a pároddal hármasban? ELmentek állatkertbe, vagy bármi. Lényeg, hogy történjen valami, tehát nem ebédre gondolok, vagy ilyesmi, mert ott könnyen beállhat a kínos csend. Én ezt tanácsolnám.

Ennyi évesen nem irànyithat anyud, de nem adtàl neki valamilyen okot rà? Nem hiszem, hogy csak ùgy tilt ettõl a dologtól.
Ne aggódj az én anyukám is ilyen volt annak idején, 7 hónap ismeretség után meg volt az esküvõ és csak akkor költözhettem át hozzá, sõt mi több akkor voltunk együtt elõször.Mára már 16-dik éves házasok vagyunk, de még mai napig beleszól a dolgunkba, holott semmi köze nem lenne hozzá, hogy mi mit csinálunk, mire költjük a pénzünket.Bele szól a gyerekkel kapcsolatos dolgokba.
nem benned van a hiba hanem az anyudban. az enyém még 26 éves koromban is üvöltött ha kor értem haza, és mindenbe belepofázott VOLNA ha hagyom. ezt neked kell megvívni vele. de az tény h az õ lakása õ dönti el h vihetsz e fel pasit vagy nem :(
Gondolhatná, hogy nem vagy szûz már mármint nem a korod miatt, hanem több éves kapcsolatod volt. Mert szerintem ez miatt nem engedi a szülõ a lányát.
A jó neveléshez hozzátartozik, hogy önállóan tudj dönteni az ügyeidrõl. Azt mondod: Anya, ma a barátomnál alszom, majd jövök ekkor és ekkor. Ez nem bántó, és vitába sem kell szállni. 21 éves korodban, ha ennyi határozottság nincs benned, akkor a nevelésed elhibázott.
Te jó ég, hiszen 21 éves vagy!!! Teljesen megérteném anyukádat, ha 17-18 év alatti lennél, na de ez már nekem is túlzás. Mondd meg, hogy x napon a barátodnál alszol és kész.
Jól gondolod: tinikánt kezel, pedig már egyáltalán nem vagy az. Mondanám a sablonos tanácsot, hogy ülj le vele beszélgetni, de gondolom az már meg volt. Esetleg ha egy délutátnon csinálnátok egy közös programot anyukáddal és a pároddal hármasban? ELmentek állatkertbe, vagy bármi. Lényeg, hogy történjen valami, tehát nem ebédre gondolok, vagy ilyesmi, mert ott könnyen beállhat a kínos csend. Én ezt tanácsolnám.
Mi az, hogy nem aludhatsz nála? 21 vagy! Fogod magad, és elmész - persze nem egyetlen szó nélkül, hanem azért mondod neki. Esetleg ülj le vele beszélgetni, hogy ez a bizalmatlanság rosszul esik neked.
Hát ha engeded, hogy 21 évesen parancsolgassanak, akkor úgy kell neked. Én már rég szedtem volna a sátorfámat. ( szedtem is, pedig meg volt engedve nekem szinte bármi, de mikor felnõ az ember, már nem anyuci szoknyája mellett kell éljen)
Pfffff hát ez kész!!! 17. éved vége fele már el kellett volna kezdened leszoktatni arról, hogy mindenbe beleszóljon ami nem tartozik rá..
Azt nem tudom, hogy miért, talán, hogy neked se legyen az, ami neki hiányzik...Jaj, de gonosz vagyok...:-) Amúgy tudsz róla, hogy nagykorú vagy, és azt csinálsz, amit akarsz? És miért nem mindegy neki, hogy elõtte vagy utána esetleg együtt is aludtok...?!
A kérdező hozzászólása: 18:12 nekem azér utolso buszig lehet maradni de azér tis szivja a fogát.. nálunk is volt nyarálosn mehet az együtt alvás de itthon nem. Én nem is várom, h mindig csak néha 1 honapban egyszer jo lenne a szerelmemhez bujni és ugy elaludni. ma is levizsgáztam nézek anyára és megszolalt nem aludhatsz senkinél..pedig nem is ezt akartam felhozni, de valahogy megérezt, hogy a téma a levegöben van. Nem divathobortbol akarok vkivel aludni mert akkor füvel fával lehetnék itt-ott járnék 1, 2 hetet alvás minden utána dobom. nem én az igaz szerelmen alapulo párválasztás hive vagyok:) )) hogy idézzek a Romeo és Juliábol:D
18:23 Azért 21 évesen együtt aludni már nem "divathóbort"...
ma 18:12 vagyok Nekem már nem "fáj" annyira mint régebben, mert ehhez vagyok szokva és inkább az lenne furcsa ha nem így lennének a dolgok. Fogunk mi még sokat együtt aludni a párommal, nem maradunk le semmirõl. :) Ezt az egy évet kibírom így, a sulira koncentrálok elsõsorban, vizsgák után meg jöhet az önálló élet.
Lànyok (ezt a kérdezõnek és az utolsó vàlaszolónak irom)tudom, hogy most fàj nektek, hogy a szüleitek igy bànnak veletek. De meglàtjàtok, hogy még hàlàsak lesztek a szüleiteknek, hogy nem hagyta nektek azt, hogy a mai divathóbortnak megfeleljetek.
Szia, én decemberben leszek 21, a helyzet nálunk is az mint nálatok. 2.5 éve van barátom és a nyaralásokon kívül soha nem aludtunk együtt! Nálunk ezek a szabályok azok alapján vannak, hogy amíg én itt élek és õ tart el engem addig azt kell tennem amit anyám mond. Ha nem tetszik akkor elmehetek innen. Nos, mivel nincs hova mennem és suli mellett nem vagyok képes magam eltartani ezért kénytelen vagyok betartani a "szabályokat". Örülj neki, hogy csak az együtt alvással van problémája. Én 1 héten egyszer találkozhatok a barátommal, és ha pontban este 9-re nem érek haza akkor kiveri itthon a balhét, nem kapok enni, mindenemet elveszi stb. A lázadás nem vált be, és utána még jól pofán is vágott... Úgyhogy itt csak egy megoldás van, a suli végeztével munkát keresni és lelépni. Addig meg tûrni, tûrni...
A kérdező hozzászólása: 15:59! te biztos átéled akkor, nekem most lesz 4hónapos. nálunk nincs telefonálás, hogy merre vagyok, mert mindig megbeszéljük melyik busszal megyek haza, ha meg nem azzal akarok irok neki egy smst. én még akkor peddzegettem az alvos témát mikor még nem volt barátom. hogy kb 3hónap járás után itt aludhatna-e..hát mit modndjak..a választ ugy is tudjátok:S nálunk elö szokott jönni ez az erkölcsös dolog, h uristen mindnekivel összefekszek..ez ezért tulzás ez a 2. párkapcsolatom ami komolyabb. akikkel meg jártam 1-2honapot vagy annyit sem azoknál szoba sem jött a téma.
Ha nem állsz ki magadért soha nem lesz jobb. Ezt meg kell tenned különben szenvedni fogsz. Felnõtt vagy állj a sarkadra!
21 éves felnõtt nõ vagy már nem kéne engedélyt kérned ahhoz hogy a barátodnál alhass. Én a helyedben biztos nem hagynám hogy anyám taknyos tiniként kezeljen.
A kérdező hozzászólása: én nem tudom már. Azt mondta anya, hogy nekem nem lehet nemet mondani, mert akkor veszekedés van. Ha belegondolok igaz is, mert miért ne engedné meg azt, hogy a barátommal találkozzak 1kicsit 1-2orát. Persze hogy kiakadok. Mert szerinte inkább tanuljak meg uristen mi lesz ha megbukok..ja mindig eljátsza ezt a vizsgák elött, és utána ha meg sikerültek akkor csak sunyin nézz rám..nem is tudom mit jelent a tekintete, talán olyasmit olvasok ki belõle, hogy fáj neki elviselni hogy nem lett igaza de mégis büszke rám.:)
Megértem anyukádat, az én lányomat addig nem engedem ott aludni a párjánál amíg el nem végezte az egyetemet. Pedig a lányom még meg sem született. Szomorú sors vár rá, de hát kézben kell tartani a dolgokat. Egyébként meg ha ott akarsz aludni akkor aludj ott, én 17 éves voltam amikor egyszer csaknem mentem haza, másnap volt kiabálás de utána hétvégente mikor elmentem mondtam, hogy csak reggel jövök, beletörõdött. DE barátnõm még 22 évesen sem aludhattot a párjánál, sokat sírt, sajnáltam angyon.
Kedvesen, de határozottan beszélj édesanyáddal. Ne engedd, hogy ilyen szinten beleszóljon az életedbe, mert még inkább vérszemet kap és sértõdés, harag nélkül nem fogsz tudni leválni róla.
Ha engeded hogy ilyen mértékben befolyásolja az életedet a döntéseidet akkor elõbb utóbb a párod ezt megfogja unni és elhagy. Ha nem állsz a sarkadra szétfog marni titeket. Sõt nem csak tõle hanem a következõtõl és az azután lévõtõl is a végén pedig teljesen egyedül maradsz hacsak nem próbálsz meg változtatni ezen a helyzeten és anyukád tudtára adni hogy már nem vagy gyerek és a saját döntéseidet egyedül hozod meg.
A kérdező hozzászólása: minden elismerésem! én most végeztem a vizsgákkal és barátom kérdezte elmegyek e hozzájuk ma és hnap jönnénk felvetettem anyának..hát mit mondjak...hallanisem akar erröl
Igen, megtartják a babát és tanulni is akar. Én meg lassan elfogadom.
A kérdező hozzászólása: hu ez a nagymamás sztori megrázott. Hogy fogadtad? Meg akarja tartani a babát?:S Én nem a szex miatt akarok vele aludni hanem csak mert annyira hiányzik néha, hogy átöleljem megcsókoljam és úgy aludjak el, hogy másnap reggel mikor kinyitom a szemem lássam hogy igen, õ van mellettem.:) viszont az együtt lét során felelõsségteljesen viselkedünk, mindig védekezünk!
Megengedtem a lányomnak, hogy a barátja nálunk aludjon, ill. fordítva. Én is jó nevelésben részesítettem a lányomat. Támogattam mindenben. Kiváló tanuló, szép sikereket ért el rangos tanulmányi versenyeken, nagyon erõs, jó gimnáziumba járt, egyik nyelvbõl felsõfokú, másikból középfokú nyelvvizsgája van. Most érettségizik, egyetemre szeret(ne) menni. Mindig büszke voltam rá, méltán. Hát most is az vagyok... Bejelentette, hogy nagymama leszek. Még mindig nem igazán tudtam magamhoz térni. Ettõl függetlenül azt javaslom, légy határozott. Ahhoz nem kell engedély, hogy a barátodnál aludjál. Persze, ha õ akar nálad aludni, arra azért csak kell édesanyád "áldása". Sok sikert!
Szerintem légy kicsit önálóbb lépj a sarkadra! igaz hogy segítenek neked támogatnak, de az eszükbe kéne jutatnod hogy már felnõtt vagy és szeretnél néha élni is!
12:03: Ezt az én szüleim is megpróbálták, elmentem kollégiumba és azóta sem néztem feléjük. Remélem sosem születik lányod.
Szegénykém, nagyon sajnállak, sajnos szerintem anyukádat nem fogod megváltoztatni, egyrészt aki ennyire ilyen azt nem lehet, másrészt már rég el kellett volna kezdeni, most már késõ, azt hiszem csak akkor lesz ennek vége, ha elköltözöl otthonról. Egyszerûen nem értem az ilyen szülõket, miért kell megnehezíteni és elrontani felnõtt gyerekek életét, ráadásul ha úgy bánnak valakivel mint egy ötévessel hogyan fog késõbb boldogulni önmagától. Az a baj, pont az ilyen túlféltett gyerekek fognak felnõttként hatalmas baklövéseket elkövetni, de remélem te nem leszel köztük.
Az én anyukám dettó ilyen... Én is 21 éves leszek lassan, de ha késõbb megyek haza, már elkezd telefonálgatni... Oké, hogy sok mindenben segít nekem, de ne akarjon már ennyi idõsen birtokolni. :S ha olyan történik ami neki nem tetszik, egybõl rámmordul, hogy normális vagyok??? Most 3 hónapja van egy kapcsolatom, de még szóba se mertem hozni, hogy itt aludhasson vagy én ott. :( nem tudom mit lehetne tenni, de elvagyunk nyomva!
A kérdező hozzászólása: nem kamu, sajnos ez igaz, miért irnék kamu kérdést? bocsi már, hogy nem írom ki , hogy mi a nevem, hol lakok és járok suliba. És az, hogy erõs fõsuli?? szerinted egy gyógytornász szak nem erõs? probáld már meg te elvégezni és utána emberekkel probálj meg dolgozni. Nem papirokkal, emberekkel. Olyan felelösség van rajtunk. Tanuld már meg te az összes izmot csontot beidegzést mûködést, idegrendszert..mert nem egy könnyû meló elhiheted. A normális válaszolóknak köszönöm, mint említettem megvárom, hogy meglegyenek a vizsgák és utána hozakodok elõ a témával addig felesleges zargatni az alvó oroszlánt. Ha elé állnnék, hogy anyu holnap xnél alszok és fognám magam és elmegyek akkor lehet megsértõdne és nem állna velem szóba..akkor én hogy áljek vele itthon? Meg akkor azzal jön hogy õ nem tart el. Viszont most nyáron juniustol dolgozok, tehát ez se lenne akkora probléma, kifizetném a fogyasztásom és hello.
Vívd meg a harcot anyukáddal.Bizony 21 éves vagy!Felnõtt nõ! Nem irányíthatja az életed, ha te át akarsz menni barátodhoz, akkor fogod magad és át mész!Semmit nem tud ez ellen tenni.Már nem irányíthat nem vagy gyerek, bár annak néz.
21 éves vagy..olyan mintha egy 16 éves lány írta volna.
A kérdező hozzászólása: hát igazibol nem tudom miért ilyen, ha fognám magam és közlöm vele, hogy anya ott alszok a barátomnál majd jövök másnap..akkor felpattana közölné, hogy micsoda?? nemnem mehetsz sehova-ebbõl jönnének a viták a veszekedések stb.képes lenne rendört hivni és elökeriteni.. A barátom itt albérletben lakik, mert nem idevalosi csak itt tanul, és anya azt mondta h pont ezér nem mehtek stb..mind ketten 21évesek vagyunk, de anyukám szerint ovodások. Amugy van egy bátyám ö 25 éves lesz idén, 4éve van barátnöje és kb most alszik itt havonta 1-2x de anya ezen is balhézik h neki ez kellemetlen nem kerülget senkit stb..:S
Tán ovodásnak néznek?
Nem semmi 21 évesen engedélyt kérni? Hol élünk?
Azt próbáld meg elmagyarázni anyudnak, hogy ha úgy gondolja (ahogy te is gondolod), hogy jó, megbízható, komoly felnõttet nevelt belõled, akkor el kell engednie. Ha nem bízik benned és a döntéseidben a saját nevelési eredményeit nézi le... ebben az esetben meg, - ha ígyseúgyse képes benned megbízni, akkor engedély ide vagy oda, te elmész és párodnál alszol.
Miaz hogy nem Aludj ott azt kész. ez maradiság!
Ma 13:00 Ja és 22 éves voltam.
A kérdező hozzászólása: amugy simán elköltöznék, viszont nem birnék fentartani egy albérletet mivel reggel 8tol este 7ig vannak oráim plusz gyakorlatom is és melltte nem birnék dolgozni. Mondtam neki, ha meg lesz a diplomám és lesz munkahelyen az lesz az elsö h elköltözök, erre azt mondta hogy ö nem fogja megengedni mert vele kell maradjak meg ilyen hülyeségek, hogy nekem kell fözni meg stb:D..mert hogy multkor milyen jo kaját csináltam..mondtam hogy ezt nem ö donti el, erre azt válaszolta de dehogynem:S...
Nem tinikent kezel hanem tenyleg oviskent.durva, neked kell kiallnod magadert. ha hisztizik hat hisztizik, rendort miert hivna rad?nagykoru vagy. ha hagyod legkozelebb azt is megmondja kivel jarjal.NOJJ FELL.
A kérdező hozzászólása: ja hát abba mindig beleszol, hogy kivel kéne járnom..most is ez van, neki nem szimpi a srác, miér nem komolyabb stb.. higgyétek el megvivom én a harcomat, de akkor azzla áll elö, hogy a családban csak nekem nem jo ez ami van, apám is mellé áll, tesom az nem ért hozzá tul nyámnyila ö inkább beletörödik:) .. nagyon sokat veszekedtem már vele..sirtma is elég sokat, mert megbántottam. most viszont megvárom, hogy vége legyen a vizsga idõszaknak, ugyis itt a nyár még van 2db vizsgám és akkor újra felhozom a témát.
Én simán elhiszem, hogy nem kamu, nekem van barátnõm, akivel 23 évesen viselkednek így. Õ nem bírta, elköltözött másik városba dolgozni, de mikor hazajön látogatóba még azt se nagyon engedik neki, hogy a barátnõivel találkozzon, vagy elmenjen bulizni. Persze elmegy azért, de mindig hiszti meg veszekedés van. Vannak ilyen szülõk...
Ahogy írtad, büszke rád anyukád, akkor ezzel párhuzamosan bíznia kellene benned, hogy nem azért alszol a barátodnál, hogy utána terhes legyél. 21 éves felnõtt, épp gondolkodású csaj vagy. Anyukádnak be kellene látnia, hogy elõbb utóbb kirepülsz a családi fészekbõl. Szerintem csináld azt, hogy megbeszéled a barátoddal, hogy mikor aludtok együtt, és elõtte nap szólsz anyudnak, hogy holnap nála alszol és ekkor és ekkor jössz haza. Ez után úgy sem tudna mit tenni, elkel fogadnia, hogy felnõtt nõ vagy. 21 éves lány vagyok, ha a barátomnál akarok aludni akkor elõtte vagy aznap szólok a szülõknek és, hogy másnap vagy mikor jövök haza. Anyáék ilyenekbe nem szólnak bele.
Szerintem is állj ki magadért!!! Én 21 évesen költöztem össze a mostani férjemmel. Ajánlom figyelmedbe a Zongoratanárnö címü filmet. Remélem nem akarsz arra a sorsra jutni....
"képes lenne rendört hivni és elökeriteni.. " Nyugodtan hívja ki a rendõröket, akik megkérdezik, hogy hány éves is a kicsi lánykája. Amikor meg anyukád közli, hogy 21, akkor meg majd jól körberöhögik.
te tuti nem 21 vagy amiket irsz az tök bukta. anyád sose mondana olyat, hogy rendõrt hiv ha tényleg normális család vagytok és iskolába jársz mert tudja, hogy tudod nem lehet ilyet, nem tenne semit a rendõrség. Másik:erõs fõsulira járok..ILYET KÖZÉPSULIKRA SZOKTAK mondani, hogy erõs. kamu vagy
Ha felpattan és azt mondja:"micsoda?sehova nem mész!" akkor mi lenne? te elmennél és kész. Azt irtad hogy vita és veszekedés lenne belõle. Ne is haragudj, de 21 évesen tuanulj meg kiállni magadért. Vita és veszekedés. na és? Lesz még az életben olyan , hogy valaki nem akar neked engedni valamit, és ha nem állsz ki anyád ellen magadért, akkor egy munkáltatóval pl hogy lesz?? Másik. rendõrt hiv:) )) na az lenne a jó, jól kirögöhnék, hogy a 21 éves lánye el akar menni otthonról:) )) baszus
A kérdező hozzászólása: sztem nem is akar bizni.. multkor is mondtam neki bemegyek a városba találkozi barátommal és közölte h nem mehtek..végül elmentem de kb 2orás veszekedés volt:/
De ilyen nincs hogy õ irányítja az életed! Ha menni akarsz menj, rendõrt hiába hív, nagy korú vagy akkor mész jössz mikor akarsz.Bizalom kérdése az egész.Nem szeretem az ilyen anya gyerek kapcsolatot.Felnõtt vagy.Állj ki magadért.
21 évesen miért kéne engedélyt kérned, jesszus?Megmondod hogy anya, ekkor meg ekkor a barátomnál alszok, majd jövök. Ennyi. Én már 17 évesen sem engedtem, h így bekorlátozzon, nem is akart. Ha azt mondtam megyek mondta h oké és ez most is így van. 21/L

Apósomnak kb 2 hónapja felfedeztek egy daganatot a húgy hólyagjában amit nem lehet műteni mert kitölti az egész hólyagot, de miért nem kezelik még mindig?

csak egyik vizsgálatról a másikra megy és még hasi ultrahang stb és még mindig nem kezelik, semmilyen gyógyszert nem kapott még. megeshet h a dokik esetleg tudnak vmi olyat amit nem akarnak elmondani? csinálhat ilyet a doki? vagy csak azért húzzák a dolgokat mert várják a pénzt?

Legjobb válasz: azért nem kezelik, mert amíg pontosan nem tudják mirõl van szó, nem is tudják kezelni. Ennek semmi köze a pénzhez.

azért nem kezelik, mert amíg pontosan nem tudják mirõl van szó, nem is tudják kezelni. Ennek semmi köze a pénzhez.
Amíg nem tudják pontosan mi az, addig bármilyen gyógyszert is adni felelõtlenség lenne. :( Sajnálom.
A kérdező hozzászólása: de már vettek belõle biopsziát is meg állapították h milyen indulatú. de pontosan nem tudom h rossz vagy jó indulatú e :S
Kifogják venni a húgyhólyagját és vékony és vastag bélbõl csinálnak és katéterrel fog tudni csak pisilni(énis ígyjártam) :'( 16/F
A kérdező hozzászólása: de azt mondták h nem elehet mûteni mert akkor ki kéne venni a húgyhólyagot mindenestül, és ezért akarják lekicsinyíteni h utána tudják majd kivenni de még mindig nem kezdtek el csinálni vmit is.
szerintem ha borítékba adsz nekik egy kis készpénzt egybõl jobban fognak bánni vele és jóbb gyógyszereket fognak felirni.
Meg minden? Az mi? Menjetek el kettesben fagyizni, meg minden.
Egy fiú csak úgy nem foglalkozik ennyire valakivel Például egy "csak baráttal" nem beszélgetek sms-ben mert nem pazarlom a pénzem.
Szerintem többre gondol ;)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Depresszióval kezelnek, gyógyszert szedek, mégsem érzem, hogy nagyon használna. Durva hangulatingadozásaim vannak még mindig, miért?

napi 20 mg cipralexet szedek, kb. 2 hónapja kezdtem el. KB egy hónap után azért feldobódtam, jobb kedvem lett, bár nem tudom, hogy a gyógyszer miatt-e, vagy azért-e mert megismertem egy kedves fiút... Viszont ha pl vele találkozom, addig jól érzem magam, de rögtön utána 180°-os fordulatot veszek, és nagyon rosszul kezdem érezni magam, meg van, hogy vele is, de tudom, hogy nem a személye a baj. Egyszerűen egyik pillanatban fel vagyok dobódva, és egy pillanat alatt képes vagyok olyan állapotba kerülni, hogy lelépnék a busz elé..

Legjobb válasz: Kedves kérdezõ! Szedd tovább a cipralexet, és ha kaptál hozzá nyugtatót, azt is. Ez a gyógyszeres rész. Lehetõség szerint rendszeresen, azonos idõben minden nap. A másik pedig, amit magadnak kell megtenned, hogy változtatsz az életeden. Persze itt ne nagy dologra gondolj. Írnék pár dolgot: máskor kelsz fel mint ami a szükséges. beiktatsz, elveszel a cselekvéseid közül valamit. Keresed a társaságot, és kerülöd azt a stresszhelyzetet, amitõl kialakult a depressziód. Szóval változtass. Keress uj embereket. Cseteljél, ha tudod kezelni a szgépedet. Ja és a cipralexnek kb 3 hónap, vagy még több idõ kell, hogy elkezdjen hatni. Úgyhogy még nyugi. Amit nagyon nem szabad: alkohol, cigaretta. Durvábbra nem is gondolok. Ha esetleg a sex-el gondjaid lennének a gyógyszerszedés miatt, ezerszer visszakapod majd, ha meggyógyulsz. Szóval tegyél magadért! Sportolj, fussál, bármit. Nagyon megéri.

Kedves kérdezõ! Szedd tovább a cipralexet, és ha kaptál hozzá nyugtatót, azt is. Ez a gyógyszeres rész. Lehetõség szerint rendszeresen, azonos idõben minden nap. A másik pedig, amit magadnak kell megtenned, hogy változtatsz az életeden. Persze itt ne nagy dologra gondolj. Írnék pár dolgot: máskor kelsz fel mint ami a szükséges. beiktatsz, elveszel a cselekvéseid közül valamit. Keresed a társaságot, és kerülöd azt a stresszhelyzetet, amitõl kialakult a depressziód. Szóval változtass. Keress uj embereket. Cseteljél, ha tudod kezelni a szgépedet. Ja és a cipralexnek kb 3 hónap, vagy még több idõ kell, hogy elkezdjen hatni. Úgyhogy még nyugi. Amit nagyon nem szabad: alkohol, cigaretta. Durvábbra nem is gondolok. Ha esetleg a sex-el gondjaid lennének a gyógyszerszedés miatt, ezerszer visszakapod majd, ha meggyógyulsz. Szóval tegyél magadért! Sportolj, fussál, bármit. Nagyon megéri.
Menj vissza a pszichiáterhez, és mondd el neki azt amit írtál: "Egyszerûen egyik pillanatban fel vagyok dobódva, és egy pillanat alatt képes vagyok olyan állapotba kerülni, hogy lelépnék a busz elé.." Valószínûleg gyógyszert fog váltani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Hát igazából eddig is ez volt a baj, ezért emelte 10-rõl 20 mg-ra, és tényleg jobban vagyok, de nagyon sokszor vagyok ok nélkül nagyon lehangolt, még mindig.. És nem vagyok benne biztos, hogy tényleg csak a mindenféle gyógyszer a megoldás... :S
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Megkérdezhetném, hogy te is szedtél-e hasonlót? Csak azért, mert írtad, hogy nagyon megéri.. :) (Egyébként 20 éves vagyok, sajnos az is egy nagy problémám, hogy eléggé antiszociális vagyok, szexuális életem pedig konkrétan nincs, szóval ilyen téren nem tudom, hogy változott-e valami.. : P)
Az antidepresszánsok elég lassan hatnak, csak legalább 3 hét szedés után. Két hónap múltán, ha nincs szignifikáns javulás, még emelhetik az adagot, de dönthetnek más gyógyszer mellett is. Az esetedben tapasztalható hangulatingadozás esetleg árnyalhatja a diagnózist, de ezt az orvosnak kell eldönteni, a Te elbeszélésed alapján. Ha az "illetõ" olyan jó hatással van Rád, lehet, hogy nem gyógyszert kéne szedned, hanem... hmmm. :D A gyógyszerek egyébként csak a betegség tüneteit enyhítik vagy mulasztják el, az okokat nem szüntetik meg. Ott elsõsorban Te vagy a Magad doktora.
Kedves kérdezõ! Igen, magam is szedtem. Igen, meggyógyultam. Eszembe sem jutott olyan, hogy ima, gyógytorna, homeopátia. Szedtem a gyógyszert, és leveleztem a http://www.bura.hu -n. Innen vettem az erõt és a tudatot, hogy jó úton járok. Tudod, sorstársakkal leveleztem. Többen már elõbbre jártak, voltak akik késõbb kezdték. Így látszott az eredmény.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Pròbàld meg teafaolajjal kenni!
1-2 hónapig még nyugodtan várj. és javaslom hogy több féle krémmel kend tehát ha elfogy a canesten akkor keress másikat. Nekem 3 hónapig tartott ez elõször a bõrgyógyászom ajánlotta a canestent, a gombásodás már nem lett rosszabb hanem csak úgy állt ahogy van. Akkor mondta hogy próbáljam másik krémmel annak a nevére nem emlékszem mrá, kentem azzal már kezdett halványodni, utána visszatértem a canestenre szépen kezdett javulni ez bõ 1, 5 hónap alatt történt. Utána visszamentem mondta hogy hagyjam pár napig pihenni tehát ne kenjem meg semmi plusz ha tehetem ne legyen rajtam zokni és szellõzzön a lábam és lehetõleg 2 óránként mossam meg. Így már kezdett csökkenni de a helye még mindig ott volt akkor mondta hogy a gombásodás már elmúlt már csak a helye volt arra meg írt fel nekem egy krémet amit úgy kellett összekotyvasztatni a patikában azzal minden nap kentem 2 szer és szépen lassan kezdett el múlni. Még most is látszik a helye pedig már lassan 1 éve történt, de nem viszket nem fáj nem idegesítõ a látványa és esténként mindig bekenem.

A családom "nem ereszt el", még mindig kiskorúként kezelnek, nincsenek igazan nagy személyes jogaim! Mit tegyek? 18F

Nincsenek túlzottan nagy személyi jogaim, azaz nem mehetek el SOHA bulizni, felszedni egy jó csajt egy estére (alkalmi kapcsolat), ha elmegyek abba a kocsmába ahová elengednek havonta kétszer, fel kell hívnom édesanyámat hogy "Igen anya,megyek haza, tudom, 10 re haza is érek" stb Minden léptem nyomon követik, NULLA magánélet és önrendelkezés annak ellenére hogy nagykorú vagyok, elvégzem a kötelességem (remek tanuló vagyok), valamint volt egy egy éves kapcsolatom is! Nos, azt sem engedték kezdetben de nem érdekelt a dolog, a csajhoz át is mentem aludni az els? éjszakánkon, utána a másik éjszakara, míg nem beletör?dtek SZERETNÉK KICSAPONGANI, mint a többi fiú! Szeretném MEGÍZLELNI az életet! Erre most van itt az alkalom, mert ha nem lépem meg, kimaradhatok sok jóból, no azt nem szeretném semmiképpen! Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Nem túlzod el egy kicsit?Azért ha jól elolvassuk a panaszodat kiderül,hogy csak elmész, csak bulizol és csak csajozol. Hogy félt az anyukád?Hát az meg természetes ebben a mai világban. Én anyuka vagyok, a fiam szintén 18. Elengedem, bár én is fel szoktam néha hivni, de ezt elõre megbeszéljük, és nem égetem be emiatt.Néha egy kicsit huzavonáskodunk, pl. ha a fél éve jogsit szerzett barátjával akar elmenni buliba, de azért mindig megegyezésre jutunk. Köztes megoldás és bizalom. Ez a lényeg.Az sem jó ha hazudozol és elmérgesedik a viszonyotok.Persze egyértelmû,hogy ne az anyukáddal beszéld meg a csajos-bulizós dolgaidat...

Nem túlzod el egy kicsit?Azért ha jól elolvassuk a panaszodat kiderül, hogy csak elmész, csak bulizol és csak csajozol. Hogy félt az anyukád?Hát az meg természetes ebben a mai világban. Én anyuka vagyok, a fiam szintén 18. Elengedem, bár én is fel szoktam néha hivni, de ezt elõre megbeszéljük, és nem égetem be emiatt.Néha egy kicsit huzavonáskodunk, pl. ha a fél éve jogsit szerzett barátjával akar elmenni buliba, de azért mindig megegyezésre jutunk. Köztes megoldás és bizalom. Ez a lényeg.Az sem jó ha hazudozol és elmérgesedik a viszonyotok.Persze egyértelmû, hogy ne az anyukáddal beszéld meg a csajos-bulizós dolgaidat...
Egyszerûen, véletlen otthonhagyod a telefonod és nem abba a kocsmába mész, ahova szoktál, hanem egy teljesen idegen helyre és csajozol bulizol majd reggel hazamész és lefexel aludni. Ennyi
18 elmúltál, érettségi után menj el nyári munkára, aztán ha tovább akarsz tanulni, akkor kollégiumba. Ott már nem tudnak ellenõrizni.
Pl. azt, hogy ezt így szó szerint nekik mondod el. És minden alkalommal, amikor elindulsz szórakozni NEM engedélyt kérsz, hanem azt mondod, hogy "Sziasztok, most megyek, majd jövök valamikor. Telefonom van, kulcsom van, nektek is szép estét..." És ha elindulsz, nem állsz meg vitatkozni, sem végighallgatni a véleményüket, sem megmagyarázni, hogy miért szeretnél elmenni. Az elsõ néhány alkalommal azért ne hajnalban menj haza, de folyamatosan told ki az idõt. Sajnos, az ilyen totálisan értelmetlen korlátozással nem tudsz mit kezdeni, mint hogy azt teszed amit te jónak látsz, és nem kezdesz róla vitatkozni. Más kérdés, hogy "aki a zenészeket fizeti, az rendeli a nótát." Magyarán, ha eltartanak a szüleid, ha elvileg sem állsz készen arra, hogy önálló életet kezdj, akkor könnyen megkaphatod az "amíg a mi kenyerünket eszed..." kezdetû közhelyet. Szóval határozottság, kitartás, és...némi diplomáciai érzék sem árt.:-))
fagyerek :D Egyébként nem értem , hogy sok lánynak miért az ilyen "fiúk" kellenek mint a kérdezõ.
igaza van az utolsó kommentelõnek.minden esetre Én adtam neki bõven de kitörölte...Jó volt benne egy poén ami nem oda illet.De látszik hogy ez vmi fagyerek vagy nemtudom...
(Nyilván egy 14 évesnek más tanácsot adnék)
Amikor összejöttünk, nem tudtam. És nem lenyámnyilázni akartam a Kérdezõt, csak biztatni, hogy ha úgy érzi, teljesíti otthon az elvárásokat, akkor vívjon ki "jogokat" magának. Akár megbeszéléssel, akár ha úgy nem megy, némi önfejûséggel. Pláne ha összejön egy vele egykorú lánnyal, akit kevésbé korlátoznak, a csaj nem lesz elájulva, hogy az újdonsült párjának 10-re otthon a helye hétvégén is. 14.38
Kérdezõ, te egy nyámnyila "cicafiú" vagy.
14:38 Miért jártál egy nyámnyila sráccal?!
utolsó elötti komment teljesen korrekt.Amúgy vmi kis nyálgép vagy ha anyáddal nem tudsz dülõre jutni 18 évesen.OMG!XD
00:20 itt a pont. Épp ezt írtam én is. Aki szabadulni vágyik, az ne kérjen engedélyt, mert abban a percben vége is van a dolognak. Nagylevegõ, kijelentõ mód és távozás. Egyszer kell túlélni, aztán már mûködik:-)))
szegénykém, sajnállak.
Hát figyi! Menj el melózni, aztán költözz haverokkal albérletbe. Onnantól, hogy önellátó vagy nem kell engedélyt kérni! Vagy tényleg menj kollégiumba. Amíg otthon élsz addig meg tartsd be a szabályokat. Ennyi. 23N

A szüleim még mindig úgy kezelnek, mint egy 12 évest. Mit tegyek?

Gépet ki kell kapcsolnom pontban 10-kor.

Legjobb válasz: Egyszerûen csak féltenek,és még nem vagy nagykorú! Annyi mindent hallani kintrõl,hogy én is félteném a lányomat.

Egyszerûen csak féltenek, és még nem vagy nagykorú! Annyi mindent hallani kintrõl, hogy én is félteném a lányomat.
szerintem ez így normális, örülj, hogy figyelnek rád
ne vicceljetek már, az hogy hétköznap két óránál többet nem lehet kint normális? vagy a szombat 11? ha elmegy egy koncertre annak sacc akkoriban vagy késõbb lenne vége. szerintem ez kicsit túlzás. szerintem ülj le velük, mond el mik a te szempontjai, hogy több szabadságot szeretnél, hisz két év múlva már teljesen magad dönthetsz szóval kellene valami átmenet azért. és kérd meg, hogy tárgyaljátok újra a szabályokat.
gondolom, a koncert különleges alkalom, ezek a szabályok, ezektõl lehet eltérni néha. A 16 meg a 18 között meg van két év, addig viszont a szülõ a felelõs.
Szerintem teljesen toleránsak a szüleid felesleges panaszkodnod.
Azért ennyire túlfélteni sem kéne.Veszélyes odakint, de néha jobbat tesz a gyereknek az, ha szabadjára van engedve és önálló lehet egy kicsit.A túlféltéssel csak elcseszni lehet mindent.
Engem lecartak a szüleim ennyi idõs koromban... 16 évesen terhes lettem, sulit abba hagytam, férjhez kellett mennem. Nekem is lehetett volna anno több eszem, de elsõsorban a szüleimnek kellett volna. Szóval azért a Te helyedben Én örülnék, hogy ennyire szeretnek és óvnak.
Én 17 éves vagyok 4 hónap 18 leszek és nem járhatok bulizni, se koncertekre és mikor 6-ra érek haza már elõvesznek.

Több mint egy éve kezelem a talprészt bõrgombával, és még mindig semmi javulás. A kenõcsöt, amit használok, bõrgyógyász írta fel, a neve Travocort. Mit lehetne helyette használni? Nem a canesten, az semmit se ér.

Mivel eléggé kellemetlen hogy ilyen állapotban van a bõröm, elég gyorsan kellene rá valamilyen megoldás, ha valakinek esetleg lenne rá ötlete, tanácsa?

Legjobb válasz: Kendd be jóddal. Ugyan befogja a bõröd, de használ.

Kendd be jóddal. Ugyan befogja a bõröd, de használ.
A kérdező hozzászólása: Nos, beszereztem ezt az ung ad nevû krémet, remélem használni is fog :) még kérdésem, aki javasolta, hogy hogyan kell használni? elég egyszer, vagy lehet többször is egy nap? köszii
házi praktika meg volt már? ecetes vagy szódabikarbónás lábvíz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a jó tanácsot, kipróbálom!
Szia! Nekem a Travocort semmit se ért.... Viszont van egy ung ad vulnera nevû kenõcs, a patikában mérik ki, vény nélküli, pár száz forint! Próbáld ki azt, nekem sokat segít!!
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi az ötletet!
Próbáld bõrgyógyásszal felíratni. Csodálkozom, hogy még nem hallottak róla...
A kérdező hozzászólása: Voltam a gyógyszertárban, és hát nem tudták hogy mit is kérek :) ez a hármas krém és por :) ennek van valamilyen másik neve?? köszii
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezeket fel kell íratni dokival, vagy kiadják nélküle? köszii
Hármas kenõcsöt vegyél a patikában (ott keverik), és hármas port - ezzel beszórhatod a cipõid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, kipróbálom!
A kérdező hozzászólása: Hàzi patika, vagyis szoxabikarbona és ecet a vizbe, ez vàllt be! Csak ajànlom akinek ilyen problémàja van!!

Mit tegyek akkor, hogyha már 20 éves vagyok, de az apám még mindig kisgyerekként kezel?

Hiába komolyodom, járok egyetemre, tanulok, ? még mindig úgy tekint rám, mintha a kicsi fia lennék és úgy viselkedik velem, ha meg szóvá teszem, akkor meg mondja, hogy csak szeretetb?l csinálja, hiába próbálom neki elmagyarázni, nem segít semmit. Valami ötlet esetleg hogy mit csináljak?

Legjobb válasz: Ezen nem sokat tudsz valtoztatni. Majd megszokja, hogy nem vagy kisgyerek, de amig otthon laksz, amig nem lesz elettarsad a sajat lakasodban, amig nem leszel szulo, addig mindig gyerek maradsz. Utana is, de utana kevesbbe. Ez teljesen normalis emberi reakcio toled is es tole is. Majd te is ateled az o oldalat 25-30 ev mulva, mikor a tied lesz 20 eves. (Ne vedd kioktatasnak, csak 2.5 eve en is szulo vagyok, kezdem erteni a dolgokat:D)

Ezen nem sokat tudsz valtoztatni. Majd megszokja, hogy nem vagy kisgyerek, de amig otthon laksz, amig nem lesz elettarsad a sajat lakasodban, amig nem leszel szulo, addig mindig gyerek maradsz. Utana is, de utana kevesbbe. Ez teljesen normalis emberi reakcio toled is es tole is. Majd te is ateled az o oldalat 25-30 ev mulva, mikor a tied lesz 20 eves. (Ne vedd kioktatasnak, csak 2.5 eve en is szulo vagyok, kezdem erteni a dolgokat:D)
22 vagyok, dolgozok, de még itthon élek, de anyám még van hogy reggel bejön a szobámba mikor szabadnapos vagyok felhuzza a redõnyt, közli hogy szellõztessek ki és kezdjek magammal valamit, mert már 9 óra van ebédkor rámkiabál, hogy egyek többet stb én konkrétan már agyvérzést kezdek kapni. költözés tervben 22L
hát..nem akarlak elkeseríteni, de én 35 éves vagyok(van férjem, és gyerekem), de a szüleim még sokszor úgy kezelnek mintha egy tudatlan taknyos lennék. Sok vitánk volt már ebbõl..de magamat kímélve az idegeskedéstõl, inkább már nem is érdekel és nem foglalkozok vele! Ez van.
A szüleidnek mindig gyerek maradsz. Azt tudod tenni, hogy elköltözöl majd, és saját életet alakítasz ki. Így csak akkor kényszerülsz vissza a gyerekszerepbe, ha meglátogatod õket.
távolságtartás. elköltözés stb. ez a megoldás. kutyából nem lesz szalonna. szülõbõl nem lesz barát. vagy eleve ilyen hozzáállásu a szülõ, vagy sose lesz ilyen. költözz el s neveld a saját gyerekeidet. õket még érdemes megnevelni a szüleidet már nem lehet.

Még mindig gyerekként kezelnek. Mit csináljak, hogy ne legyen így?

Nem azt mondom, hogy most, 16 évesen feln?tt vagyok, mert isten ments, hogy ezt gondoljam magamról, de azért úgy gondolom, hogy gyerekkorból már kifejezetten kin?ttem. Voltam csapongó, akadékoskodó, elviselhetetlen kamasz. Most kifejezetten bánt, hogy itthon még mindig gyerekként kezelnek. Egyfel?l megértem, hiszen ökrökra az ?k lányuk maradok, meg minden, de másrészt meg zavar. Nagyon.

Legjobb válasz: Például felnõtt módon értsd meg õket. Fogadd el a szabályaikat. Ne ronts ajtóstul a házba, ha valamelyik szabályon változtatni szeretnél. Azonkívül, és ezt nagyon fontosnak tartom, ha azt akarod, hogy anyukád bízzon benned, próbálj meg Te is bízni õbenne. Elsõ lépésként például ülj le vele beszélgetni a szexrõl. Igen, anyukáddal! Lehet, hogy sejti, hogy mi történt a barátod és közted, de a kölcsönös bizalom arról (is) szól, hogy elmondod neki. És akkor nem sejteni fogja, hanem tudni. És azt is tudni fogja, hogy bízol benne annyira, hogy megbeszéld vele. (persze nem kell részleteket mesélni!) Alapnak ez szerintem már nem rossz. (Nem könnyû, de hát felnõttél...) Aztán hagyj neki egy kis idõt, hogy hozzászokjon a gondolathoz. Ekközben ne követelõzz, hogy ott aludhass! Következõ lépésként pedig kérd azt, hogy (nem tudom, medddig szokott eleengedni) 1-2 órával tovább meredhass nála este. És az idõpontot, amit megbeszéltek, pontosan tartsd is be!!! Ezek, amiket itt leírtam, hónapok alatt zajlanak le! Ennyi idõ kell, hogy anyukád lássa, hogy felnõttként betartod, amit megbeszéltetek. Na ezután felvetheted, hogy csak reggel jönnél....

Például felnõtt módon értsd meg õket. Fogadd el a szabályaikat. Ne ronts ajtóstul a házba, ha valamelyik szabályon változtatni szeretnél. Azonkívül, és ezt nagyon fontosnak tartom, ha azt akarod, hogy anyukád bízzon benned, próbálj meg Te is bízni õbenne. Elsõ lépésként például ülj le vele beszélgetni a szexrõl. Igen, anyukáddal! Lehet, hogy sejti, hogy mi történt a barátod és közted, de a kölcsönös bizalom arról (is) szól, hogy elmondod neki. És akkor nem sejteni fogja, hanem tudni. És azt is tudni fogja, hogy bízol benne annyira, hogy megbeszéld vele. (persze nem kell részleteket mesélni!) Alapnak ez szerintem már nem rossz. (Nem könnyû, de hát felnõttél...) Aztán hagyj neki egy kis idõt, hogy hozzászokjon a gondolathoz. Ekközben ne követelõzz, hogy ott aludhass! Következõ lépésként pedig kérd azt, hogy (nem tudom, medddig szokott eleengedni) 1-2 órával tovább meredhass nála este. És az idõpontot, amit megbeszéltek, pontosan tartsd is be!!! Ezek, amiket itt leírtam, hónapok alatt zajlanak le! Ennyi idõ kell, hogy anyukád lássa, hogy felnõttként betartod, amit megbeszéltetek. Na ezután felvetheted, hogy csak reggel jönnél....
Nekem gyakorlatilag akkor kezdték el elfogadni, hogy felnõttem, mikor 17 évesen megszereztem a jogosítványom.... innentõl kezdve már nem gyerekként kezeltek :)
Szia!nagyon aranyos vagy!!nekem ket 17 eves lanyom van ikrek, hat gondolhatod nallunk is pont ez a nagy helyzet!szerintem annak oruljel meg a szulok foglalkoznak veled.Biztosan vannak olyan baratnoid akivel nem igazan foglalkoznak!vagy elvaltak a szulok!hat neki biztosan rosszabb!csak nem valljak be!A fiunal alvasra meg raertek!majd rajossz!+ nallunk apa is nagyon szigoru, feltekeny a lanyaira!sokszor ejjel megyek ertuk a masik varosba discoba nehogy stoppal van valakivel jojjenek haza!megertheted a szuloket!nekem is konnyebb lenne ejjel aludni mint a gyerekeme maszkalni!hat sok szulo igy van!mi igy vagyunk gyugodtak!azok a szulok akik foglalkoznak egy kicsit a gyerekeikkel!biztosan aranyosak a szuleid!ugyhogy legyel jokislany, en azt tanacsolom!!
Szia, lehet, hogy a Te esetedben nem ez a helyzet, de azért megkérdezezm: Te mennyire viselkedsz felnõttként? Most nem a szexre meg a bulizásra gondolok, attól senki nem lesz felnõtt. De mennyire lehet benned megbízni? Elõ szokott fordulni, hogy magadtól bevásárolsz, kitakarítod a fürdõszobát, vacsorát készítesz? Ne adj Isten, az, hogy munkát vállalj? Ismerek egy fiút, annyi idõs, mint Te, hetente háromszor suli után megy a Mc Donald's-ba dolgozni. Na, õt felnõttnek tekintik a szülei. Hogy neked ehhez nincs se idõd se kedved? Nekem se lenne, középiskolásként még élvezd ki azt a pár szabad évedet, ami van, de akkor a szüleid által meghatározott keretek között! Nem azt mondom, h. meg se szólalj, próbálj meg lazítani a szabályokon, de lásd be, amíg teljesen õk tartanak el, sajnos õk a fõnökök. És ez szerintem nem is baj. Ha azt látják, hogy kiveszed a részed a háztartásból, megpróbálsz levenni minél több terhet a vállukról - és önként, nem veszekedéssel -, lassan meg fog változni a hozzáállsuk, mert észreveszik, hogy a "kislányuk" nem hülyegyerek már. Nekem 18 évesen bejött. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!