Találatok a következő kifejezésre: Még mindig értem ezt az (50 db)

Egy 13 hónapos babának miért kell még mindíg tápszert kapnia? Az egyik ismerősom még mindig azzal eteti a kisfiát, pedig már majdnem kap minden rendes kaját is. Én ezt nem értem. Én akkor már semmiképpen nem szeretnék a kislányomnak adni.

Mi még csak 4 hónaposak vagyunk, sajnos nem elég a tejem már régóta kap tápszert is a kis manó, egy hete elkezdtük a hozzátáplálást gyümivel, mert a tápszeradagot szeretném egy kicsit lecsökkenteni. De ez hogy még ennyi id?sen tápszert kap egy kicsit meglepett. Szerintem már nem kellene neki kapnia. Nektek mi a véleményetek err?l? Ja, és a kissrác elég jó húsba van.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy kb.2 éves korig alapvetõ létfontosságú a tej,de mivel rendes tejet nem szabad adni addig marad a tápszer, valszeg reggel este.Vagy hülyeséget írok? Mi még csak 7 és fél hónaposak vagyunk...

Én úgy tudom, hogy kb.2 éves korig alapvetõ létfontosságú a tej, de mivel rendes tejet nem szabad adni addig marad a tápszer, valszeg reggel este.Vagy hülyeséget írok? Mi még csak 7 és fél hónaposak vagyunk...
3 éves koráig is ehet tápszert ill.akkor már tejpotló a neve mert a tehéntejjel jobb várni 3 évig is. A kisfiam 9 hós (még szopik)de 1 éves korában még nem fogja azt enni ami mi. A tápszerben nagyon fontos vitaminok, ásványi anyagok vannak ami pl. egy permetezett körtében nincs. Szerintem az ismerõsöd nagyon jól csinálja. Nektek nem kellene ilyen hamar elkezdeni a hozzátáplálást.
Az elsõ fiam majd 3 éves korig, a második is amíg elfogadja azt eszi reggelire. Jó, mert sok benne a vitamin és az ásványi anyag. Jó, mert ha esetleg beteg és csak folyadékot fogad el, legalább tudom, hogy evett vmit. Jó, mert sokszor a gyógyszert csak ebben oldva tudtam beadni neki. Az én gyerekeim, már 8-10 hónaposan majdnem azt ették amit, mi. Ettõl függetlenül a tápszert megitták reggelire (õ kérte, kéri). Sztem is korai még a tápszer elhagyása 4 hónaposan, neki még 4-5ször az kellene ennie. Ja és nem a tápszertõl van jó súlyban, szép is lenne ha az hízlalna (kövérségre gondolok, nem az egészséges gömbölyûségre) 30 hetes (3.)
A kérdező hozzászólása: nem elhagyni akarom a tápszert csak egy kicsit lecsökkenteni.
Mi is 4 hósak vagyunk, most kezdtem én is a leveket, nagyon szereti(csak tápszeres).De egy éves kora után én nem akarok neki tápszert adni, annyi mindent ehet akkora, miért etessem azzal, legalábbis ez az én véleményem.Én mondjuk nem tudom hivatalosan meddig eheti a tápszert, de én nem szeretném addigra adni.
Nincs, mert az a lényeg, nem vagy Rh negatív.
Az RH összeférhetetlenség, akkor alakulhat ki, ha az anya RH neg. és az apa RH poz.Az, h A, B, AB vagy 0 ebben a kérdésben nem játszik.Tehát ha az apa RH poz, akkor lehet a magzat is RH poz.Viszont mivel az anya szervezete nem ismeri az RH poz allélt, így elkezd ellenanyagot gyártani ellene.Az elsõ gyereknél ez még nem okoz gondot, de a második gyereknél már annyi ellenanyag lenne a vérében az anyának, hogy megölné a magzatot.Ezért az ilyen problémával küzdõ anyák szülés után, mikor már tudják a baba vércsoportját, akkor kap egy injekciót, és ez semlegesíti az ellenanyagot, így nem lesz gond a következõ babánál. Remélem sikerült leírni mi is ez az egész ellennyagbalhé. Mivel te RH poz vagy így nálad ez a probléma nem áll fenn.
Abszolút igaza van az elõttem szólónak, pontosan vázolta a helyzetet. Gond egyetlen esetben lehet, ha az anya rh negatív!
Nincs! Ha az apa 0 Rh + és te Rh - vagy akkor nagy a valószínûsége annak hogy a baba is + lesz és ezért kell neked is meg a babának is ellenanyagot kapni a szülés után. Úgy beadják észre sem veszi az ember. De nálatok ez nem áll fent.

Alacsony afp-je és minden rendben volt a babával? Az enyém 0.49 nagyon alacsony, a testsulyom meg nagy. Minden értékem jó, csak ez nem

Legjobb válasz: nekem is hasonló értékem volt. bár nekem a testsúllyal korrigált érték (ezt kell nézned, ez is alacsony?) ugyanannyi lett, mint az eredeti. nekem is minden jó volt elõtte is és utána is. megállapitották, hogy nincs gond. a geteikus kifejezetten nem javasolta, hogy magzatvizmintavételre menjek. elég gyakori sajnos az afp téves riasztása. próbálj meg nem foglalkozni vele, bár tudom, hogy ilyenkor benne van aza emberben a félsz.

nekem is hasonló értékem volt. bár nekem a testsúllyal korrigált érték (ezt kell nézned, ez is alacsony?) ugyanannyi lett, mint az eredeti. nekem is minden jó volt elõtte is és utána is. megállapitották, hogy nincs gond. a geteikus kifejezetten nem javasolta, hogy magzatvizmintavételre menjek. elég gyakori sajnos az afp téves riasztása. próbálj meg nem foglalkozni vele, bár tudom, hogy ilyenkor benne van aza emberben a félsz.
a barátnõm is ilyen értéket hozott. Sajna ott baj lett.
12: 29 de a barátnõdnek gondolom volt mellette rossz uh eredménye is, vagy valami, ami ezt alátámasztja. vagy minden ok volt és a szüléskor derült ki?
Nekem 0, 45 lett, majd a négyestesztnél 0, 33. Azonnal magzatvízvétel, ami nem igazolta a down kórt szerencsére. Még a pocakomban van a baba, de remélem, hogy nem beteg.
minden rendben volt, minden lelet, uh. és szülés után derült ki hogy down-koros a gyermek, kora baba is lett.
Nekem 0, 69 lett, én majdnem frászt kaptam, hogy alacsony. Elõtte 12 hetes UH + kombinált teszt: tökéletes. Most voltam 1 hete dokinál és rákérdeztem. Nekem azt mondta, hogy már nincs alsó határérték, merthogy az AFP nagyon megbízhatatlan vizsgálat. Inkább a magasat figyelik: ha 2.5 MoM vagy feletti az érték. Engem megnyugtatott, hiszek neki, remélem valóban nem lesz semmi baj. Nekem 11+4 hetesen csináltak UH-t, már azon szépen látszott az orrcsontja.
A kérdező hozzászólása: Felhivtam én is a dokimat, mert idegeskedtem. Azt mondta a többi érték alapján, nincs gond, mert nem csak az afp nézték most meg. Ne aggodjak. Majd kedden megyek, akkor többet mond.
Nekem is alacsony lett az Afp, kromoszóma-vizsgálatot javasoltak, és minden rendben volt. Egészséges kislányom született.


Volt másnak is az afp eredményén alacsony HCG-je, ma kaptam meg az eredményt, minden negatív, de ez az érték alacsony. A védőnő azt mondta, hogy semmi gond, az a lényeg, hogy negatív. De mire utalhat az alacsony érték?

Legjobb válasz: Semmit sem jelent, kombinált, integrált teszt és az genetikai uh a mérvadó! Az alacsony érték arra utal hogy rossz idõben vették le a vért, néhány nap eltérés is számít, azt meg ugye csak a jóisten tudja hogy pontosan hány hete-napja történt a fogantatás:)

Semmit sem jelent, kombinált, integrált teszt és az genetikai uh a mérvadó! Az alacsony érték arra utal hogy rossz idõben vették le a vért, néhány nap eltérés is számít, azt meg ugye csak a jóisten tudja hogy pontosan hány hete-napja történt a fogantatás:)

Az elmúlt hónapokban sokszor előfordul : hogy a halálra gondolok. Értem ez alatt, hogy eszembe jut hogy egyszer meg fogok halni ill. hogy utána minden megy a maga folyamata szerint a földön, de én már nem leszek soha?

Szinte minden nap eszembe jut gondolatban.

Legjobb válasz: Na ezzel én is így vagyok majdnem.. csak én mindig azt hiszem,h meg fogok halni.. sok gond volt mostanság nálunk.. nagyapám sztrókot kapott..meghalt nagymamám tüdõembóliát...meghalt.. édesapám..trombózist..túlélte..szerencsére nagynéném sztókot a múlthéten..kómában van és gépek tartják életben És ez mind apum felõl..ja és ez 1 év leforgása alatt szntem nekem ez a probléma oka...

Na ezzel én is így vagyok majdnem.. csak én mindig azt hiszem, h meg fogok halni.. sok gond volt mostanság nálunk.. nagyapám sztrókot kapott..meghalt nagymamám tüdõembóliát...meghalt.. édesapám..trombózist..túlélte..szerencsére nagynéném sztókot a múlthéten..kómában van és gépek tartják életben És ez mind apum felõl..ja és ez 1 év leforgása alatt szntem nekem ez a probléma oka...
Nincs nagy baj, csak a régebbi traumákat nem dolgoztad fel.Ha van akinek kibeszéld magadból sokat segítene, esetleg kérhetnéd szakember segítségét, hogy ne menjen el a fiatal éveid ilyen gondolatokkal.Ha nem szívesen mennél el szakemberhez, írd ki magadból ezeket az eseményeket s ne olvasd el, dobd ki vagy égesd el, meglátod segít!
én is ugyan igy vagyok nekem 1honapja halt meg az édesanyám és én is folyton ilyenekre gondolokkk!igy dolgozzafel a traumát az agy!
Üdvözöllek a klubban. Sztem nincs olyan ember aki ne jutna el erre a pontra. Innen lehet tovább lépni., A lényeg h foglalkozz magaddal Kérj segitséget is hozzá. Kineziologus , pszichologus meg vannak jo könyvek elõadások evvel a témával kapcsolatba. ..

Már megvolta a tüszőrepedésem, de még mindig nagyon értem az ovufájdalmat. Normális ez?

Most egyébként is nagyon er?sen fájt, alig bírtam leülni, pozitív lett az ovuteszt, aztán negatív, bezáródott a méhszáj, felment a h?m, de a hasam még mindig ugyanúgy fáj.. ha nem is mindig, de sokat érzem.

Legjobb válasz: Hasonló gondban vagyok,mint te, csak én nem mérek hõt. Nálam már két napja volt fájdalom, de az igazi mensis érzés csak tegnap. A cicim is fájt, viszont az már a elmúlt, a hasam nem teljesen és nyákom is van. SZóval nem tudom,hogy meglehetett tegnap az ovum,vagy még nem! Elég egyértelmû fájdalom volt tegnap, de még csak a 12. napom volt. Ilyenkor bánom,hogy nem mérek hõt, de mivel ez az elsõ hónapunk még nem akartam!

Hasonló gondban vagyok, mint te, csak én nem mérek hõt. Nálam már két napja volt fájdalom, de az igazi mensis érzés csak tegnap. A cicim is fájt, viszont az már a elmúlt, a hasam nem teljesen és nyákom is van. SZóval nem tudom, hogy meglehetett tegnap az ovum, vagy még nem! Elég egyértelmû fájdalom volt tegnap, de még csak a 12. napom volt. Ilyenkor bánom, hogy nem mérek hõt, de mivel ez az elsõ hónapunk még nem akartam!

Van az a GGMM program a san andreashoz, és mindent jól csinálok, utána elindítom a játékot meg meg jelenik benne a kocsi nem akad semmi, és más nap mikor el elindítom mindig hiba üzenet jelenik meg nem értem mitől van ez?

Legjobb válasz: windows xp-van, már több verzióval próbálkoztam, meg több kracker de semmi mindig úgy ez van más nap :S régen kiválóan ment max-on volt az enb seriesis már azt se használom hozzá de így se jó :( a gta iv gond nélkül fut pls valaki ???

A kérdező hozzászólása: windows xp-van, már több verzióval próbálkoztam, meg több kracker de semmi mindig úgy ez van más nap :S régen kiválóan ment max-on volt az enb seriesis már azt se használom hozzá de így se jó :( a gta iv gond nélkül fut pls valaki ???
A kérdező hozzászólása: na idõ közben rá jöttem hogy a ggmm okozta a problémát, így mi után be teszem a kocsikat ki törlöm a ggmm-t és úgy müxik :D

Lenne egy olyan kérdésem hogy a fiúknak miért jönnek be annyira ezek az emos lányok? állítólag vadak és szépek meg minden, de egy nem emos csaj is lehet az nem? Ezt én nem értem, én nem vagyok emos mégis imádom a vad szexet! L/19

Legjobb válasz: Nem vagyok nagy emotológus, de ha minden igaz, itt az öltözködés, hajformázás, manikûr a lényeg, szóval, hogy sötét^^ és tornacipõben jár... Én a BME-n tanulok mérnöknek, érdekes mód erre felé nincs annyi "emos lány", de ha volna se érne fel egy okos, csinos, elegáns nõvel. Ha meg csak a szex a lényeg, akkor mindegy milyen, a lényeg, hogy lukas legyen, és akkor nem hátrány ha kicsit vad, de ez is ember függõ. Hosszútávú kapcsolatra egy olyan felnõtt nõ, aki sötét szóba sem jöhet. Hogy nézne ki egy emos anya?...

Nem vagyok nagy emotológus, de ha minden igaz, itt az öltözködés, hajformázás, manikûr a lényeg, szóval, hogy sötét^^ és tornacipõben jár... Én a BME-n tanulok mérnöknek, érdekes mód erre felé nincs annyi "emos lány", de ha volna se érne fel egy okos, csinos, elegáns nõvel. Ha meg csak a szex a lényeg, akkor mindegy milyen, a lényeg, hogy lukas legyen, és akkor nem hátrány ha kicsit vad, de ez is ember függõ. Hosszútávú kapcsolatra egy olyan felnõtt nõ, aki sötét szóba sem jöhet. Hogy nézne ki egy emos anya?...
Találkozzunk hova valósi vagy? Nekem nem az emósok, hanem te jössz be!!!
19 évesen ilyet kérdezni, bocs, de Te hülye vagy.
:D Ez kééész. És honnan veszed, hogy mindenkinek az emósok jönnek be?? HÁHÁ...
mert jók.
elég durva hogy 19 éves létedre ez a legnagyobb világfájdalmad.. és az emo már amúgy is kezd kimenni a divatból.
Azért bámulják õket a fiúk, mert feltûnõek, és azon gondolkoznak, hogy hogy nézhet ki ÍGY egy lány? Amúgy az átlagnak nem jönnek be, fõleg az értelmesebb kordbeli fiúkan, a kisfiúknak esetleg. 20/L
sztem meg pont h ez az emo invázió már csökkent:) inkbáb pár éve lehetett mindenhol õket látni, már nem nagyon
Nekem is tetszenek az emo-s kinézetû lányok, de nem a vad szexre asszociálok, amint meglátok egyet. Valószínûleg az a csaj, aki tetszik, az tetszene kicsit másabb hajjal is, nem csak mint emo.
A kérdező hozzászólása: ez jó volt.. köszi a választ, végülis jogos :)
A kérdező hozzászólása: hát nemtom, mostanság kilépek az utcára és itt egy emo-ott egy emo, a pasik meg bámulják õket mintha annyira tuti lenne hogy agyon vannak festve, ami persze kvára nem egészséges!nah mind 1 am én pest megyében lakom :) és van barátom :D
én imádom az emo lányokat:D persze az a jobbik eset ha csak úgy néz ki..O, O

Anyukák! Akinek nehéz volt az újszülöttkor a babával és hírtelen érte a felismerés hogy ez 24 órás feladat az akar még kistesót vagy nem? Nálunk mostmár minden rendben, imádom a lányom de ugy érzem elég ez az egy baba.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.

4es vagyok.Még nagyon pici a babád, szerintem ne foglalkozz ezzel a témával:) Tedd félre, próbáld élvezni a napokat, ne görcsölj elõre a várható gondokon(pl nem mindenkinél nehéz a fogzás).Aztán majd jön minden magától, vagy elkezdesz vágyni még egy gyerekre, vagy nem, de még kori ezen agyalnod szerintem:)
Mennyi idõs a babád. Amikor a fiam pici volt, elég hasfájós volt, ráadásul nagyon depressziós hangulatba is estem, és egy kicsit szégyenlem kimondani, de vissza akartam kapni a régi életemet. Ekkor azt mondtam nekem soha nem kell másik gyerek, elég lesz egy. Aztán ahogy nõtt a drágám egyre könnyebb lett vele, most egy éves és imádom. Mára már biztos vagyok benne, hogy akarok neki kistesót, bár néha ha belegondolok egy kicsit félek még tõle, de biztos, hogy szeretnék még egy babát. Igaz még várunk 2-3 évet vele, talán pont a kezdeti nehézségek miatt.
Nekem még egy sincs, de már most tudom, hogy 24 órás feladat lesz, parázok is tõle, és már most tudom, hogy elég lesz egy baba is.
Szülés elõtt még én is úgy terveztem, hogy hamarosan jöhet a tesó.Na az élet bemosott, komplikált szülés, nulla tej, hiába fejtem, ittam a teákat stb. Tápszer, hasfájás hónapokig, nem alvás, én is vissza szerettem vna kapni az életemet, mindenkit csak a baba érdekelte, tõlem egy szót se kérdezett senki, depresszió, gyógyszeres kezelés, hozzátáplálás kezdetekor kapott a kicsi egy gyomorhurutot, aztán fogzás, minden fogzással láz... Igazából 8-9 hónapos korára fogadtam el azt, hogy anya vagyok és onnantól kezdtem el megtalálni benne az örömet és a szépséget. Testvér ügyben még most is a nem lesz felé hajlok, bár vannak már bennem ezzel ellentétes gondolatok is, szóval nem tudom. Leghamarabb négy-öt éves korában jöhet újra szóba a dolog. Most 15 hónapos...
Én sosem vágytam kis korkülönbségre, a lányom megszületése után ez (érthetõ módon) nem változott :-) Most 1 éves, ha 2 évesen beszokik bölcsibe visszamegyek dolgozni aztán fél-1 évvel késõbb abbahagyjuk a védekezést.
A kérdező hozzászólása: Hát igen valahogy igy érzek én is. Sokat vagyunk mi is egyedül férjem sokat dolgozik 12 órába. Születése után egy két héttel költöztünk mostani lakhelyünkre. Városból falura... Szóval elég depi egy hely nekünk is van kb 3 szomszédunk meg az erdõ és puszta. De nemsoka visszemegyünk szerencsére. Lehet ez is közrejátszott hogy azt érzem egy gyerekre vagyok beállitva.
Szia:) A kislányom 20 hónapos és imádom, csodálatos, okos, gyönyörû gyerek!!! De 100000 % , hogy több gyerekem nem lesz!!! 1 gyerekre vagyok kalibrálva és kész!Van ilyen is!:) Miért? Annyira féltem, annyira parázok már ha csak elköhinti magát, hogy szinte belebetegszem. A maximalizmusom vele kapcsolatban nem csökkent egy picit sem.A mai napig írom mikor , mit és mennyit eszik. Kínosan ügyelek rá minden tekintetben! ÁÁÁÁ nem is írom le, mert "beteges" ez a tökéletességre való törekvésem... Nekem senki segitségem nincs, de szó szerint a párom havonta jön haza a munkája miatt , olyan helyen lakunk, ahol rajtunk kivül még vagy 50 ember, mindenhez kocsi kell, boltba menni, orvoshoz...stb. Szóval nálam tényleg 0-24 óra van. Nem lennék képes még egyszer végigcsinálni , amit a kicsi lányommal, most pedig már õ is itt van, még nehezebb!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megpróbálok nem ezen agyalni de néha ez van sajna :)
mekkora most a babád? én is ezt éreztem, de ahogy múlt az idõ egyre könnyebb lett és mégis bevállaltunk egy babát.így 3év lett köztük.nem bántam meg mert most már egyre jobban elvannak együtt.
Szerintem szinte minden újdonsült anyukának nehéz az eleje, én is depresszió közeli hangulatban voltam az elsõ 3-4 hónapban. Tél is volt, egyedül is éreztem magam...aztán egyre jobb lett, viszont most 15 hónapos lesz a kislányom, és sokat mondom a férjemnek, h nem akarok több gyereket. Holott tudom, h szívem mélyén akarom, de a bezártságérzet, meg hogy havonta náthás-beteg, és sorolhatnám...nehéz. De reménykedem, h ha lesz tesó, jobb lesz mindkettõjüknek...legalábbis ezt hallom mindenkitõl.
A kérdező hozzászólása: Most 4 hónapos. Nagyon hasfájos volt. Engem megviselt az éjszakai kelés a sok sok sìrás. Majd még jön a fogzás is azt se tudom az milyen lesz majd. Szóval igazábol azt nem tudom elképzelni hogy amikor õ már nagyobb és ugyan ugy kell vele foglalkozni neki is meglesznek a nyûgjei és akkor még egy pici baba is mellé. Szóval vele még elvagyunk de kettõvel? Hameg már mondjuk iskolás és már önálobb éjszaka alszik meg minden na akkor kezdeni mindent elölröl? Nemtudom ugy érzem nekem nem menne pedig 3 mat akartunk.
Mindig 2 gyereket terveztünk, de....megmaradunk egynel.Nehezen ment a szoptatas, hasfajos volt, kb. 2 evesen aludta at elöször az ejszakat.A hazassagunk is romokban volt az elsö evben.Kialvatlan voltam(en nem hagyhattam abba a munkamat, itthonrol is dolgozhattam).Szoval nehez volt.Most 27 honapos es tenyleg elvezzük vele az eletet, igy kerek ahogy van.Jövöre megy ovodaba, en vissza dolgozni.Valahogy en regen igy kepzeltem el a harmonikus eletet.
Nálam ez volt...még mielõtt megszületett megbeszéltük, hogy kb 1 éves lesz mikor jöhet majd a tesó.Na mikor 1 éves volt hallani sem akartam még tesóról, pedig akkor már lényegesen könnyebb volt minden mint az elején. Most mégis 37 hetes pocakos vagyok, jövõ hónapban szülök, 26 hónap lesz a fiúk között:)
A kérdező hozzászólása: Hát örülök hogy nem vagyok akkoe egyedül ilyen gondolatokkal.

Office 2010 Excelben egy diagramhoz szeretnék megjeleníteni egy konstans értéket is (pl. átlag). Meg lehet ezt oldani anélkül, hogy az adattömbben egy külön oszlopban minden érték mellé oda kell írnom az átlagot?

Egy konkrét feladattal egy alma egységáráról készítek oszlopdiagramot különböző országokban. Szeretném mellette megjeleníteni egy piros csíkként az alma átlagos árát (konstansként) is, viszonyítás gyanánt. Úgy emlékszem, 2003-as excelben valahogy meg tudtam csinálni ezt, viszont most csak úgy megy, hogyha az eredeti táblázatban az ország és az ár oszlop mellé, amiből a diagram készült, fölveszek egy átlag oszlopot is, ahova minden ország mellé bekerül külön-külön ugyanaz az ár, mivel így tudok csak egy konstans egyenes vonalat megjeleníteni. Nem tud valaki ennél egy "szebb" megoldást?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!