Találatok a következő kifejezésre: Még mindig értem (369 db)

Csak én rajongok még mindig érte? :$

http://www.youtube.com/watch?v=B8stOUhfN_Q Ma láttam a Viva tv-n és eszembe jutott hogy régen mennyire szerettem ez a a zenét. És most megint rákattantam :$ egyszer?en imádom(L) Fikázós válaszokat ne írjatok csak normálisat.(értem ezalatt: "bahzd milyen elavult vagy" és egyéb kedves hozzászólások) 13/L

Legjobb válasz: Én is régen hallottam, de most, hogy felraktad feldobtad a napom!! Köszi :)

Én is régen hallottam, de most, hogy felraktad feldobtad a napom!! Köszi :)
A kérdező hozzászólása: szivesen :)
Én személy szerint nem szeretem az ilyen típusú zenéket , de emlékszem erre a számra, mert kivételesen régen is nagyon tetszett. Igaz én már nem vagyok olyan fiatal mint te, talán ezért is tetszenek jobban a régi dalok mint az újak... Szóval nem vagy elavult, mert régi jó slágereket hallgatsz... köszi , hogy újra meghallgathattam.. 36/N
A kérdező hozzászólása: köszi a véleményt. szivesen :)
Ez egy jó szám - a jó zene pedig kortalan/idõtlen!

Alacsony afp-je és minden rendben volt a babával? Az enyém 0.49 nagyon alacsony, a testsulyom meg nagy. Minden értékem jó, csak ez nem

Legjobb válasz: nekem is hasonló értékem volt. bár nekem a testsúllyal korrigált érték (ezt kell nézned, ez is alacsony?) ugyanannyi lett, mint az eredeti. nekem is minden jó volt elõtte is és utána is. megállapitották, hogy nincs gond. a geteikus kifejezetten nem javasolta, hogy magzatvizmintavételre menjek. elég gyakori sajnos az afp téves riasztása. próbálj meg nem foglalkozni vele, bár tudom, hogy ilyenkor benne van aza emberben a félsz.

nekem is hasonló értékem volt. bár nekem a testsúllyal korrigált érték (ezt kell nézned, ez is alacsony?) ugyanannyi lett, mint az eredeti. nekem is minden jó volt elõtte is és utána is. megállapitották, hogy nincs gond. a geteikus kifejezetten nem javasolta, hogy magzatvizmintavételre menjek. elég gyakori sajnos az afp téves riasztása. próbálj meg nem foglalkozni vele, bár tudom, hogy ilyenkor benne van aza emberben a félsz.
a barátnõm is ilyen értéket hozott. Sajna ott baj lett.
12: 29 de a barátnõdnek gondolom volt mellette rossz uh eredménye is, vagy valami, ami ezt alátámasztja. vagy minden ok volt és a szüléskor derült ki?
Nekem 0, 45 lett, majd a négyestesztnél 0, 33. Azonnal magzatvízvétel, ami nem igazolta a down kórt szerencsére. Még a pocakomban van a baba, de remélem, hogy nem beteg.
minden rendben volt, minden lelet, uh. és szülés után derült ki hogy down-koros a gyermek, kora baba is lett.
Nekem 0, 69 lett, én majdnem frászt kaptam, hogy alacsony. Elõtte 12 hetes UH + kombinált teszt: tökéletes. Most voltam 1 hete dokinál és rákérdeztem. Nekem azt mondta, hogy már nincs alsó határérték, merthogy az AFP nagyon megbízhatatlan vizsgálat. Inkább a magasat figyelik: ha 2.5 MoM vagy feletti az érték. Engem megnyugtatott, hiszek neki, remélem valóban nem lesz semmi baj. Nekem 11+4 hetesen csináltak UH-t, már azon szépen látszott az orrcsontja.
A kérdező hozzászólása: Felhivtam én is a dokimat, mert idegeskedtem. Azt mondta a többi érték alapján, nincs gond, mert nem csak az afp nézték most meg. Ne aggodjak. Majd kedden megyek, akkor többet mond.
Nekem is alacsony lett az Afp, kromoszóma-vizsgálatot javasoltak, és minden rendben volt. Egészséges kislányom született.

Normális, hogy hallásból még mindig ennyire nem értem az angolt?

8 éve tanulom, és most már nagyon jó szinten vagyok. Viszont ha hallgatni kell azt nem igazán értem. Pl. filmeket szinte egyáltalán nem. Az igazság az hogy még a magyarral is van ilyen problémám, ha zajosabb helyen beszél valaki alig értek valamit és ötször visszakérdezek, pedig úgy látom másoknak nem nagyon okoz megérteni hogy mit mond a másik... Fog ez javulni? Hogyan lehetne ezen segíteni?

Legjobb válasz: 5-ösnek: Na látod, ez a legszomorúbb, és ez mutatja legjobban, mennyire nem ér semmit a nyelvvizsga-rendszerünk! Ha valaki nem érti meg az anyanyelviek beszédét, akkor hiába van akármilyen fokú papírja róla: nem beszéli azt a nyelved. Nekem is van jó pár ismerõsöm, aki szintén felsõfokú nyelvvizsgával nem érti meg a filmeket, sorozatokat. Ennek részben az is az oka, hogy a tanárok iszonyat magyaros kiejtéssel beszélik az adott idegen nyelvet, nem is követelnek annál magasabb szintû kiejtést, mint a sajátjuk (hogy is tudnának?), így a nyelvtanulónak is arra áll rá a füle, így csak azt a hunglisht fogja könnyen megérteni. Ez "tök jó", mert így legalább már tud angolul beszélgetni más magyar anyanyelvûekkel – de velük magyarul is tudna, szóval ennek semmi értelme. ;) Ja de mégis van: lesz róla papírja... :( A hallás utáni szövegértés kulcsa egyébként az, hogy az ember saját kiejtése minél közelebb legyen a hallott beszélõéhez, ill. ha attól el is tér, akkor szabályszerûen térjen el. Na most ennek a feltételnek a hunglisht beszélõk nem felelnek meg, ezért nem boldogulnak az anyanyelvi beszéd megértésével. Kérdezõnek: ha a magyarral is gondjaid vannak, lehet, nem ártana egy fülorvosi vizsgálat. Az angol megértéséhez pedig a kiejtésedet kell fejlesztened, amit sok anyanyelvi szöveg hallgatásával és utánzásával tudsz elérni. Ez persze adottság kérdése is: kinek több, kinek kevesebb gyakorlásra van szüksége, hogy ugyanarra a szintre elérjen. Szerencsére ma már a gép elõtt ülve ingyen is lehet tonnányi angol anyanyelvi szöveget hallgatni, be sem kell iratkozni drága, hunglisht oktató nyelviskolákba :)

5-ösnek: Na látod, ez a legszomorúbb, és ez mutatja legjobban, mennyire nem ér semmit a nyelvvizsga-rendszerünk! Ha valaki nem érti meg az anyanyelviek beszédét, akkor hiába van akármilyen fokú papírja róla: nem beszéli azt a nyelved. Nekem is van jó pár ismerõsöm, aki szintén felsõfokú nyelvvizsgával nem érti meg a filmeket, sorozatokat. Ennek részben az is az oka, hogy a tanárok iszonyat magyaros kiejtéssel beszélik az adott idegen nyelvet, nem is követelnek annál magasabb szintû kiejtést, mint a sajátjuk (hogy is tudnának?), így a nyelvtanulónak is arra áll rá a füle, így csak azt a hunglisht fogja könnyen megérteni. Ez "tök jó", mert így legalább már tud angolul beszélgetni más magyar anyanyelvûekkel – de velük magyarul is tudna, szóval ennek semmi értelme. ;) Ja de mégis van: lesz róla papírja... :( A hallás utáni szövegértés kulcsa egyébként az, hogy az ember saját kiejtése minél közelebb legyen a hallott beszélõéhez, ill. ha attól el is tér, akkor szabályszerûen térjen el. Na most ennek a feltételnek a hunglisht beszélõk nem felelnek meg, ezért nem boldogulnak az anyanyelvi beszéd megértésével. Kérdezõnek: ha a magyarral is gondjaid vannak, lehet, nem ártana egy fülorvosi vizsgálat. Az angol megértéséhez pedig a kiejtésedet kell fejlesztened, amit sok anyanyelvi szöveg hallgatásával és utánzásával tudsz elérni. Ez persze adottság kérdése is: kinek több, kinek kevesebb gyakorlásra van szüksége, hogy ugyanarra a szintre elérjen. Szerencsére ma már a gép elõtt ülve ingyen is lehet tonnányi angol anyanyelvi szöveget hallgatni, be sem kell iratkozni drága, hunglisht oktató nyelviskolákba :)
Nyelvvizsgán a normál tempójú beszédet kell csak megérteni de a valóságban valamivel gyorsabban beszélnek és el is nyelnek vagy összemosnak bizonyos hangokat. na ezt már nehezebb érteni, arról nem is beszélve hogy használnak nagyon sok szlenget és átvitt értelmû kifejezést amit vizsgán szintén nem kell tudni. Ezért is szoktam mondani azoknak akik itt anyanyelvû szintre áhítoznak, hogy azt nem nagyon fogják elérni mert ha az angol vagy az amerikai egy kicsit el kezd hadarni és még egy kis szlenget vagy spenglisht is kever a dologba akkor már vége van Ahhoz ott kell fel nõni.
Azért hozzátenném, hogy nem féltem magam, anyanyelvi környezetben maximum pár hét alatt akklimatizálódnék a helyi környezethez és mindent megértenék. :)
Haha, 6-os teljesen igazad van! Ilyen szempontból szerintem is ez egy elcseszett rendszer.. Azért kaptam felsõfokú nyelvvizsgát (egyébként Cambridge, nem dicsekedésbõl, csak hogy szemléltessem a helyzetet) mert megtanultam olyan kifejezéseket és olyan nyelvtanokat amiket az anyanyelvi beszélõk az életben nem használnak, szerintem.. Ehhez képest aki évekig kint élt, de mondjuk olyan környezetben dolgozott, ahol nem kellett túl szabatosan beszélnie, az nem tud letenni egy felsõt, mert nem ismeri ezeket a kifejezéseket, de a mindennapokban teljesen elboldogult, pedig szinte anyanyelvi szinten beszél. És ráadásul, ahogy mondtam, ez egy nemzetközi nyelvvizsga, nem is a magyar sztenderdhez képest mér..
Nézz angolul filmeket. Sokat. Eleinte akár felirattal. Bár ha a magyarral is vannak ilyen gondok, talán mélyebben van a gond.
Nekem már van egy felsõfokú nyelvvizsgám és 2%-on múlt, hogy nem C2-es lett (ez a legfelsõ felsõ nyelvvizsga ennél nincs nagyobb:D). Ehhez képest a filmeket még mindig angol felirattal nézem, mert rengetegszer én sem értem a kiejtés miatt! Csak az olyan sorozatokat szoktam felirat nélkül nézni, amikhez nagyon nehézkes feliratot találni. Ne aggódj ezen, mint ahogy írtam, még C2-es nyelvvizsgád is lehet így, ha pedig angol nyelvi környezetbe kerülsz majd egyszer, akkor biztos vagyok benne, hogy pár nap után hozzászoknál a beszédhez és mindent megértenél.
A leghasznosabb az lenne, ha tudnál angol anyanyelvûekkel beszélgetni. Az sem mindegy, hogy brit vagy amerikai. Én amerikai angolt beszélek, és ha egy brit angol nyelvû filmet nézek, eleinte mindig nehezen értem, kell némi idõ, mire "átállok".
Kiejtés szempontjábó a sorozatok durvábbaknak számítanak. kezd olyanokkal mint a StarWars, Avatar, Matrix esteleg Vissza a jövõbe. És csakis angol feirattal
A kérdező hozzászólása: Sok sorozatot nézek angol felirattal, meg néha felirat nélkül, de nem javul. Olyan furcsa hogy van két ismerõsöm aki nálam rosszabb angolból, õk mégis megértik. Azért köszi a választ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon a válaszokat! Ja meg eszembe jutott még valami itt az egyik válasz után. Sokszor van olyan, hogy nem tudom megkülönböztetni a brit akcentust az amerikai akcentustól, ha csak nem elég nyilvánvaló. De ez sem csak az angollal van így, pl. múltkor találkoztam egy szlovákiai magyar barátommal, aki bizonygatta nekem, hogy neki mennyire rossz a kiejtése, de én semmi különbséget nem hallottam, akárhogy is figyeltem. Na de lehet errõl inkább majd felteszek egy külön kérdést.

Két napig mint mindig +volt az ovutesztem, és a hőmmel is minden rendeben volt, most meg nem értem hogy miért ilyen a hőm. Így nem is sikerülhet ebbe a hónapba a terhesség?

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/8daf77f6286020e94c5a11..

Legjobb válasz: Nem értem mit szeretnél milyen legyen a hõd????? Ez a hõ pont úgy jó ahogy van, adj egy kis idõt hagy emelkedjen meg az a fránya hõmérséklet. Ha az ovulációs teszted pozitív,azt jelenti, hogy MEG FOG HAMAROSAN történni az ovulációd, ami a szervezetedben keringõ LH hormon megemelkedése jelez. Ez a két csíkos ovu teszt után 24-36 óra. A tüszõrepedést követõen hirtelen leesik (nem mindenkinél), majd egybõl felemelkedik a hõmérséklet, és mensiig fentmarad. A termékeny napod az elsõ negatív nap! Csak nyugi, nekem a két csíkos ovuteszt után 3 nappal ment fel a hõm tized fokokat. Nagyon tetszik hogy most leesett a hõd, lehet hogy most ovulálsz! Hajrá apára menni!!!! :)

Nem értem mit szeretnél milyen legyen a hõd????? Ez a hõ pont úgy jó ahogy van, adj egy kis idõt hagy emelkedjen meg az a fránya hõmérséklet. Ha az ovulációs teszted pozitív, azt jelenti, hogy MEG FOG HAMAROSAN történni az ovulációd, ami a szervezetedben keringõ LH hormon megemelkedése jelez. Ez a két csíkos ovu teszt után 24-36 óra. A tüszõrepedést követõen hirtelen leesik (nem mindenkinél), majd egybõl felemelkedik a hõmérséklet, és mensiig fentmarad. A termékeny napod az elsõ negatív nap! Csak nyugi, nekem a két csíkos ovuteszt után 3 nappal ment fel a hõm tized fokokat. Nagyon tetszik hogy most leesett a hõd, lehet hogy most ovulálsz! Hajrá apára menni!!!! :)
nekem kicsit megalázó volt az elején. Most sem vagyok oda érte, mármint fizikailag jó meg minden de valahogy fura.
nem, é sem találkoztam még pasival, aki ezt tudta volna "mívelni", pedig volt köztük olyan, aki nagyon büszke volt ebbéli képességeire.Lehet hogy én vagyok a hibás, de az is lehet, hogy ez a technika tényleg nem egyszerû, sõt...Honnan tudja szegény pasi ott lenn, hogy mi milyen érzés nekünk? Hol túl gyengéd, hol túl erõs... van hogy nem érzek semmit, vagy hogy lassabban, van hogy gyorsabban kéne...Próbáltam már szóban is navigálni, nem jött be. ma már az elején megmondom, hogy hagyjuk inkább - az elõjáték részeként OK, de ne akarjon csúcsra juttatni...
Nekem valahogy fura érzés. Jó, csak igen kevés az a pasi, aki tudja is, hogy mit csinál. Még rosszabb, amikor azt hiszi, hogy istendémoncsászár, és közben borzasztó. Ennek szerintem az lehet az oka, hogy más lányok, máshogy szeretik, õ egynél megtanulta, és úgy csinálja az összesnél, holott másoknak nem úgy tetszik. Szóval én nem erõltetem, ha épp nincs, hát nincs. 21L
Én se élvezem, soha nem szerettem. Nem tudom, hogy nálad is ez van-e, vagy csak a párod csinálja esetleg rosszul. Irányítgasd, hátha valamit jól eltalál. :) 22/L
Bocsi, hogy beleszólok, a párom reakciójából ítélve, jól esik neki, nyögdécsel, sóhajtozik, de semmi extra, mondjuk nem vagyok 1 izom pro amúgy is nagyon trükkös meló, de sztem nõ függö van aki nagyon élvezi van aki nem. 21/f
Az én barátnõm is hasonló cipõben járhat veletek... akárhogy csinálom, nem megy el. Nyögdécsel, sóhajtozik, markolássza a párnát, de semmi... múltkor vagy 1-1, 5 órán át csináltam és már õ kérte a "cerkát" (gondolom unta xd). Bár hamar el is ment.
Soha nem szerettem a nyalást, pedig már volt egynéhány partnerem. A barátnõm viszont hihetetlenül jól csinálja, vele szeretem. Pasiknál viszont a szopás annyira felizgat, hogy rögtön a behatolást szeretném, mindenféle nyalás nélkül. :) A farok sokkal élvezetesebb! 20/N, biszex.

Miért szavaznak még mindig ennyien az MSZP-re? Egyszerűen nem értem, tönkrevágták az országot, és az a több millió ember aki rájuk szavazott az miért tette? Nem kérem h a pártokat szidjátok, csak értelmes véleményt kérek

Legjobb válasz: Folyamatos hírek jöttek, hogy cigányokat szervezetten vitték szavazni, és fizettek is nekik. Bizonyíték is van minden esetben. Meg az a 400 Ft. UNDORÍTÓ Amúgy én sem értem, hogy ki az a csökönyös vörös ezeken kívül, aki az elqrós MSZP-re szavazott ???

Folyamatos hírek jöttek, hogy cigányokat szervezetten vitték szavazni, és fizettek is nekik. Bizonyíték is van minden esetben. Meg az a 400 Ft. UNDORÍTÓ Amúgy én sem értem, hogy ki az a csökönyös vörös ezeken kívül, aki az elqrós MSZP-re szavazott ???
Mert ennyire sötétek az emberek.
az a baj hogy 400ft ért :S
Ellenzéknek ott lett volna a Jobbik. Na õk az igazi ellenzéke az egész parlamenti felfogásnak.
Én pl. kizárásos alapon. Szarok, lopnak, csalnak, hülyék, de náluk CSAK ROSSZABB VAN!
Én személyszerint azért, mert a baloldali ideológiákat vallom, és elítélem a szélsõséges ideológiákat (legyen az akár szélsõjobb vagy szélsõbal).
Két okból: 1. Nem vágták tönkre az országot. Ez csak Orbán dumája, amit még sokan azok is elhittek neki, akik havi 300 rugót visznek haza tisztán. 2. Nincsen olyan alternatíva, amely mellett egy baloldali ember kiállna. Magyarul jobb híján rengetegen az MSZP-re szavaztak.
én nem az mszpre szavaztam, de megértem aki rá szavaz, mert én jobban élek mint 8 éve és ott van bajnai.
én rájuk szavaztam listán. és azért hogy a fidesz ne szerezzen 2/3ot.. hogy legyen ellenzékük.
A sok agyhalott nyugdíjas miattért el ennyit az mszp. De õk szépen lassan halnak kifele..hála a Magasságosnak
Na ez az ami számomra is felfoghatatlan!Ha nekem nem teszik amit csináltak, de nincs más akire szavaznék, akkor nem szavazok!De azért szavazni, hogy más ne legyen, inkább a rossz, az már betegség...
Ha inkább nem szavazol, akkor az általad elfogadhatatlan pártokat támogatod ezzel a magatartással. Ez egyszerû józan paraszti logikával tudható. Tehát az a legnagyobb bûn, nem szavazni, mert akkor az általad elfogadhatatlanokat segíted minél erõsebb pozícióba. tehát akkor már inkább a kicsit rosszra szavazni, mint a semmire...
más kérdés, h a saját pénzedbõl élsz -e jobban, mint x éve, vagy hitelbõl?
De az már nem "kicsit rossz" hanem nagyon-nagyon-nagyon rossz volt...
Mert ez a szavazótáboruk: http://www.youtube.com/watch?v=LCnH_PDdaM0&feature=related És ezekbõl még sok van:(
10:49: Na ezért kellene IQ teszthez kötni a szavazati jogot, meg hogy fizetett-e adót az elõzõ 2 évben!
Aki szerintem nem élünk rosszabbul, mint 8 éve, az nézze meg ezt: http://www.youtube.com/watch?v=wxxWAAF6FqY
Bocs, nem nézegetek soha belinkelt dolgokat, körülnézek magam körül és látom, hogy nem élünk rosszabbul. Áruházak, plázák, wellness központok, aquapark és máris látod: bizony van itt pénz...
Szerintem is nézzen mindenki maga körül, és döntse el, mit lát. Ha telt neki 4 milliós új autóra, akkor ne nyöszörögjön, hogy rosszul él. Vagy ha emiatt éhezik a családja, az az õ privát hülyesége és nem a kormányé...
Utolsónak: én 36/L vagyok... De szép is lenne nyugdíjasnak lenni :-) A rosszabbul élünk, mint 8 éve szlogenesnek pedig jelzem, hogy a wellness-hotelekben nincs üres hely... Errõl ennyit.
Nyugdíjasok. A nagyanyám mondta, hogy náluk gyakorlatilag az egész lakótömb (kb. 90% nyugdíjas) az MSZP-re voksolt, beleértve õt is.
A kérdező hozzászólása: lehet h mi is jobban élünk, de nem az MSZP miatt
Kedves balodali MSZP "honfitársam"! Ti azt monsdjátok a Jobbikra, hogy szélsõjobbos. Ha ez igaz akkor az MSZP az mennyire szélsõbalos? Hogy a fenében tudta 8 év alatt 86%-ra feltornászni az államadósságot a GDP százalékában? Amit a Fidesz 53%-on adott át? (68%-ról letornászva)? Mi szélsõséges, és elítélendõ azon, hogy a MAGYAR javakat akarja védeni egy párt? Milyen ország ez, ahol a langyik felvonulhatnak, a cigók kedvükre rabolhatnak/gyilkolhatnak 400 Ft-ért, és egy Magyar Gárdát meg koncepciós per alapján meg beszüntetenek? Radikális változás kell ide? IGEN!
Mert az õ álláspontjukkal értek egyet. Orbán diktatúráját elutasítom. Én alkalmazott vagyok, nekem nem lesz jobb az Orbáni világban, ahol a csaló vállalkozóknak áll majd (ismét) a világ, Pintér-féle belügyminiszterség és hasonlók. Ha elmenne végre Orbán nyugdíjba és Kósa-féle emberek jönnének, többen szavaznának oda egyébként, de ez az õ dolguk.
Ja, és még valami, én érettségihez, ha más nem idõben(!) elvégzett 8 általánoshoz kötném a szavazás jogát. Utolsó elõtti.
Pedig igenis tönkrevágták az országot és a többség rosszabbul él, mint 8 éve...
*mondjátok
Szerintem nem az MSZP tette tönkre az országot, hiszen egy jó ideje csak hanyatlunk, ami néha gy kicit jobb és máskor meg egy kicsit rosszabb. Az országot akkor küldték parkolópályára, amikor a mûködõképes gazdaságokat feloszlatta és odaadta a parasztnak, akinek se tõkéje se gépe nem volt ahhoz, hogy jól végezhesse a munkáját. Az ipari dolgokat is odaadta az olyan polgárnak, aki vagy nem értett hozzá, vagy csak meggazdagodni akart és ehhez még állami segítséget is kapott. ÉS szerintem ez nem az elmúlt nyolc évben volt, hanem korábban egy másik nem piros kormányzás alatt.
Énnekem az a problémám, hogy baloldali érzületû vagyok, de nincs rendes baloldal Magyarországon. És ezzel sokan vannak így, akik csak azért nem fognak a Fideszre szavazni, vagy a Jobbikra, mert õk nem voltak kormányon az elmúlt 8 évben, és nem volt alakalmuk elkúrni a dolgokat. Egyszerûen egy baloldali szemléletû magyar választópolgárt nem képviseli senki. Egyébként nem voltam szavazni.
Legalább Veled is nyertünk valamit:)
"Legalább Veled is nyertünk valamit:) " Így van, tisztában is vagyok vele :) de így tartottam helyesnek.
Ja, két kisgyerekes alkalmazott apuka, orvos mellett asszisztens anyuka, most vettek az új lakásuk melletti új garázsba új, 3 milliós autót. Mirõl beszélünk??? Ki él itt rosszabbul???

Az állam számára miért is érte meg a dohánykereskedelmet trafikokba helyezni? Ugyanúgy nem érte meg mint a haveroknak akiknek kiosztották.

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Mert a dohányzás káros és az alapgondolat - bármennyire is hihetetlen, de nem a haverok, meg a mutyi, meg a hasonló gondolatok, - hanem, hogy minél kevésbé legyen a fiatalok szeme elõtt a cigi. Mert káros, hosszú távon a társadalomnak is, nem csak az egyén számára. Ez nem a pénzrõl, hanem az egészségrõl szól, úgy az EU-n belül mindenhol. De mivel mindennek van árnyoldala, ezért ennek is. Mutyi gyanú - akár van, akár nincs, + rablások.

Mert a dohányzás káros és az alapgondolat - bármennyire is hihetetlen, de nem a haverok, meg a mutyi, meg a hasonló gondolatok, - hanem, hogy minél kevésbé legyen a fiatalok szeme elõtt a cigi. Mert káros, hosszú távon a társadalomnak is, nem csak az egyén számára. Ez nem a pénzrõl, hanem az egészségrõl szól, úgy az EU-n belül mindenhol. De mivel mindennek van árnyoldala, ezért ennek is. Mutyi gyanú - akár van, akár nincs, + rablások.
Mert így ezt is a saját csókosaiknak adhatták oda, mjnt mindent. Naiv buta, aki szerint bármi más volt az oka.
Mert a pénz így magánzsebekbe vándorolt. Egyébként nem értem mit nem értesz, több mint húsz éve volt a rendszerváltás és azóta ez folyamatosan így megy. Nem számít mennyit bukik az államkassza csak a magánzsebek tömöttek legyenek.
Ez csak állami rejtõszín alá bújtatott magánérdek volt. Más hosszú évek óta megy az ilyen.
Ezt csakis az egészség megóvása céljából tette. Mert itt a pénz nem számít, olyasmi mint az influenza elleni védõoltás. Egyszer kell beadni és nem kell a sok táppénzt, gyógyszereket fizetni. Mert lássuk be, csak olcsóbb egy injekció, mint a sokféle gyógyszer. Meg kell nehezíteni, a káros anyaghoz jutást, ez errõl szól, a többi csak belemagyarázás.
Business, mi más? Persze, nagyon jól hangzik a védjük meg a fiatalokat, meg ne legyen szem elõtt. De ez egyszerûen nem igaz. A fiatalok nagy része könnyen hozzájut ha akar. Sokuknak elég a szülõ táskájába nyúlni vagy elvenni a konyhaasztalról. De ha ez nem is áll fenn bármikor szerezhet aki akar. A régi rendszerben sem szabadott (volna) kiszolgálni a kiskorúakat dohányárúval... Ha tényleg a nagy prevenció lenne az oka akkor az alkohol miért maradt a polcokon? Ne legyetek naivak :S
A kérdező hozzászólása: ma 04:31 NA azért ezt nem állítottam volna. EZ hülyeség. A dohány mennyisége nem csökkent, mert nõtt az illegális és a vágott. És az egészségért? Érdekes hogy csak a szupermárketekben és a benzinkutakon tiltották meg. Ott ami elveszi a többiektõl a hasznot. De orvosi rendelõk és iskolák mellet továbbra is lehet. Konkrétan nálunk az orvosi rendelõ mellet is van.

Még mindig nem értem, hogy hogy megy a hozzátáplálás?

6 hónapos a babám. ma elkezdtem neki adni almát. a véd?n? mondta, hogy ha már megeszik egy egész almát, adjak hozzá ?szibarackot, utána meg meggyet. d meddig? mikor lehet pl. krumplit adni?

Legjobb válasz: Én kicsit másképp csinálom mint ahogy a védõnõd javasolta.Nem nézem,hogy mikor eszik meg egy egész almát,mert van hogy megeszi van hogy nem.Amennyi jól esik neki annyit adok.Utána még szopik,is(ha kér,de van hogy elég a gyümi)Én 7 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást mert van még bõven tejem,de 2-3 naponta újabb féle gyümit kap.2 nap után már barackot is kevertem az almához,mert megfogta a hasát.Nálunk nem plusz egy étkezés a gyümi,hanem így félig meddig kivált már egy szopit.Két hét után a gyümis evés(9:30) utáni étkezéskor adom a fõzit(13:30)2-3 naponta újabb zöldséggel.Amit már kóstolt azokat szoktam keverni is.hogy változatosabb legyen.Most hogy két hete mát fõzit is eszik elkezdem a hús hozzáadását fokozatosan(heti 3 alkalommal)meg a májat(heti 1-2 alkalommal)A babák nem nagyon igénylik a változatos kaját,de engem zavar ha a 3. napon is ugyan az a menü,úgy hogy szinte minden nap variálok rajta valamit.(szerencsés vagyok,mert mindent megeszik amit csinálok neki és ha nincs idõm valami miatt fõzni az üveges kaját is ugyan úgy elfogadja)A többi étkezés nálunk tej,de van rá példa,hogy a 17:30-as evéskor gyümit kap,ha jól esik neki,de ha nem akkor marad a tej.Az elsõ és az utolsó evés mindig tejalapú legyen.

Én kicsit másképp csinálom mint ahogy a védõnõd javasolta.Nem nézem, hogy mikor eszik meg egy egész almát, mert van hogy megeszi van hogy nem.Amennyi jól esik neki annyit adok.Utána még szopik, is(ha kér, de van hogy elég a gyümi)Én 7 hónaposan kezdtem a hozzátáplálást mert van még bõven tejem, de 2-3 naponta újabb féle gyümit kap.2 nap után már barackot is kevertem az almához, mert megfogta a hasát.Nálunk nem plusz egy étkezés a gyümi, hanem így félig meddig kivált már egy szopit.Két hét után a gyümis evés(9:30) utáni étkezéskor adom a fõzit(13:30)2-3 naponta újabb zöldséggel.Amit már kóstolt azokat szoktam keverni is.hogy változatosabb legyen.Most hogy két hete mát fõzit is eszik elkezdem a hús hozzáadását fokozatosan(heti 3 alkalommal)meg a májat(heti 1-2 alkalommal)A babák nem nagyon igénylik a változatos kaját, de engem zavar ha a 3. napon is ugyan az a menü, úgy hogy szinte minden nap variálok rajta valamit.(szerencsés vagyok, mert mindent megeszik amit csinálok neki és ha nincs idõm valami miatt fõzni az üveges kaját is ugyan úgy elfogadja)A többi étkezés nálunk tej, de van rá példa, hogy a 17:30-as evéskor gyümit kap, ha jól esik neki, de ha nem akkor marad a tej.Az elsõ és az utolsó evés mindig tejalapú legyen.
Na ezek a válaszok nekem is jól jöttek
A súlya ilyenkor már mindenképp megáll, nem a kaja miatt, hanem azért mert elkezdett mozogni. Nekem nem így javasolta a védõnõm. Hanem úgy hogy elõször alma, aztán krumpli, répa, cékla stb. Persze volt már 7 hónapos, amikor jött hozzánk, és elmondta, én nem így kezdtem, hanem gyümölcsökkel. Azt mondta, hogy az nem jó, mert akkor nem fog az édes ételeken kívül mást is megenni. Nem tudom, hogy ezért-e, de én így jártam. 10 hónapos, de csak gyümölcsöt hajlandó enni. Kínomban már minden gyümölcsöt kipróbáltam, amit lehet kapni (málnát, meggyet, gesztenyét, szõlõt, áfonyát is.) Ezeket imádja. De még a sütõtök, sárgarépa sem megy, pedig ezek is édesek. Egyébként még szoptatom, meg eszi a gyümiket, és szépen elvan. Igaz, néha tejpéppel keverem, hogy laktatóbb legyen, de nem tûnik éhesnek. Az éjszakát is átalussza.
A kérdező hozzászólása: annyira bizonytalan vagyok, mert mindenki mást mond. attól félek, hogy ha elkezdem a hozzátáplálást, megáll a súlya vagy csökkenni fog.

Mit csináljak, hogy boldogok legyünk? Õ mindent megtesz értem, folyton boldoggá akar tenni. Én meg mindig megbántom ok nélkül és minden kis hülyeségén behisztizek. Mért van ez? Nagyon Szeretjük egymást. Õ 17 éves fiú, én 15 éves lány

Több mint 1 éve vagyunk együtt.

Legjobb válasz: mert teljesen más világ vagytok még te most kezdted a közepes betüméretes életet õ meg már a nagy elején jár. Normális, hogy más elfoglaltságok felé orientálodtok még, de ha mindig egy irányba néznétek akkor ellaposodna a kapcsolat. :) enged, hogy szeressen téged és ne törödj minden kis problémán hiszen amig nem mennek a kapcoslatotok rovására a problémák addig nem is árthatnak nektek :)

mert teljesen más világ vagytok még te most kezdted a közepes betüméretes életet õ meg már a nagy elején jár. Normális, hogy más elfoglaltságok felé orientálodtok még, de ha mindig egy irányba néznétek akkor ellaposodna a kapcsolat. :) enged, hogy szeressen téged és ne törödj minden kis problémán hiszen amig nem mennek a kapcoslatotok rovására a problémák addig nem is árthatnak nektek :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Igazad lehet :)

2 éves kapcsolatom van. Sajnos a párom már nem érez irántam szerelmet, de én még mindig odavagyok érte. Meglepni nem lehet, nem tudom hogyan vehetném le a lábáról. Hagyjam, vagy küzdjek érte? (20F)

Legjobb válasz: Ha nem szerelmes már beléd, akkor sok mindent nem tehetsz. Ha a szeretet még fennáll, akkor talán van egy kis esélyed bár 2 év elég kis idõ hogy elmúljon a szerelem, és még ha együtt is marad veled , akkor az elsõ adandó lehetõségnél le fog cserélni! Már ha nem szeret!

Ha nem szerelmes már beléd, akkor sok mindent nem tehetsz. Ha a szeretet még fennáll, akkor talán van egy kis esélyed bár 2 év elég kis idõ hogy elmúljon a szerelem, és még ha együtt is marad veled , akkor az elsõ adandó lehetõségnél le fog cserélni! Már ha nem szeret!
20 évesen még nem szabad benne ragadni egy szerelem nélküli kapcsolatban. Megpróbálhatsz küzdeni, de azt hiszem, csak az idõdet vesztegeted vele. Bármennyire fájdalmasnak is tûnik, okosabb lenne hagyni, hogy menjen ha már nem szeret szerelemmel. Túl fogod élni...
A nagy szerelem mindig elmúlik, csak ahogy az ember érik, fejlõdik, megtanulja kellõképpen értékelni a szerelembõl átalakult szeretetet is. 20 évesen én se ragadtam volna le egy olyan kapcsolatban, ahol már nem érzek egyáltalán szerelmet. Ilyen fiatal korban nem lehet a puszta testvéries szeretetre építeni egy kapcsolatot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!