Találatok a következő kifejezésre: Még mensi vagyok, a (431 db)

A kérdező hozzászólása: köszönöm
Szia! Nekem úgy mondta, hogy a mütéttõl számitott 3 hónap.
Szia! Nekem is volt missed ab-om és utána 6 héttel jött meg a mensim. Szerintem a következõ babával érdemesebb lenne 6 hónapot várni, hogy teljesen rendbejöjjön a szervezeted. Ha hirtelen terhes leszel nagyobb az esély egy újabb vetélésre. Ha nem regenerálódik teljesen a méhed, akkor nehezebb lesz a beágyazódás, nem biztos, hogy jól meg tud tapadni a baba. Mi 6 hónapot vártunk és egybõl sikerült, azóta már másfél éves a kisfiúnk. Sok sikert és inkább várjatok egy kicsit többet.
SZIA!NEKEM SZEPTEMBERBEN VOLT A MÛTÉTEM ÉS A SZÖVETTAN EREDMÉNYÉRT MÛTÉT UTÁN 3 HÉTTEL KELLETT VISSZAMENNEM.ÉN AKKOR MÁR TÚL VOLTAM AZ ELSÕ MENSIN A DOKI MONDTA HOGY REMEK NEM KELL MEGVÁRNUNK A JANUÁRT MINT KORÁBBAN MONDTA NOVEMBERI MENSIT KÖVETÕEN LEHET ÚJBÓL PRÓBÁLKOZNI ADDIG VÉDEKEZZÜNK.SZERINTEM AMÍG NINCS MENSI ADDIG NEM ÁLLTAK HELYRE A DOLGOK TELJESEN ODABENN ÉS EZÉRT CÉLSZERÛ KIVÁRNI A 3 MENSTRUÁCIÓT.SOK SIKERT KÍVÁNOK AZ ÚJABB BABÓCÁHOZ!

5 napja késik a mensim, lehet hogy terhes vagyok? Még szűz vagyok, a barátom csak ujjazott (esetleg előváladék volt a kezén. ), ettől lehetek terhes?

Amúgy most azt sem tudom, hogy melyik mensimhez kell számolni. Mert megjött egyszer rendesen még a múlt hónapban, aztán 15 nap múlva megint, szerintem a stresszhelyzet miatt (érettségi). Most ahhoz képest számoljak? Mert akkor június 30.-ig van 'ideje' megjönnie. De ha az el?z? 'rendeshez' számolom, akkor 5 napja késik. Terhes lehetek??? Pánikolok nagyon, légyszi ne szidjatok, hogy hülye vagyok, csak annyira félek, hogy már nem is tudok gondolkodni rendesen. :(

Legjobb válasz: Szerintem ne aggódj emiatt. Volt hasonló esetem. Elõször én kényesztettem a srácot és mikor már jött azt õ magának verte ki és utána ujjazott meg engem. És majd mikor haza értem kezdtem el stresszelni hogy ha véletlen maradt az ujján belõle és úgy ujjazott meg mi lesz. És nekem is késett és még jobban idegeskedtem. Aztán vagy 9 nap múlva megjött és kiderült hogy az idegeségtõl volt az egész. Úgyhogy nyugodj meg!!:)

Szerintem ne aggódj emiatt. Volt hasonló esetem. Elõször én kényesztettem a srácot és mikor már jött azt õ magának verte ki és utána ujjazott meg engem. És majd mikor haza értem kezdtem el stresszelni hogy ha véletlen maradt az ujján belõle és úgy ujjazott meg mi lesz. És nekem is késett és még jobban idegeskedtem. Aztán vagy 9 nap múlva megjött és kiderült hogy az idegeségtõl volt az egész. Úgyhogy nyugodj meg!!:)
Ismételjük százszor: elõváladéktól is terhes lehet a lány. Gratulálok, ebbõl nyilván tanultál.
neem..igy tenyleg nem valószoszinû.. de azért majd csinalj 1 tesztet..
20:59 vok. alapvetõen baromi rideg és cseppet sem kedves.:) szimplán objektív medikus vagyok.
jah. megint én. még annyit, h azért nem csesztetek senkit ebben a témakörben, mert szerintem ebben a témában a tájékozatlanság a felvilágosítottság és a biológiai ismeretek hiánya miatt van. ez pedig uyge nem az emberek hiánya, alap óraszámban ez nem fér bele a biológia órába. honnan is tudnák...:S szerintem jobb néhány dolgot tisztázni, minthogy egyesek azt károgják, h az elõváladéktól teherbe esel, kapkodd marokszám az esemény utánit...
nálunk belefért.. és a biológiatanárnõ mondta, h mindig kell védekezni, és olyan nincs, h majd a pasi vigyáz.. ezzel gondolom, te is egyetértesz, kedves medikus.. amug pasi vagy? :PP
nõnemû vagyok, és semmit nem adok ki a kezem közül:D drága párom programozóféle lesz, következésképp nem kifejezettten ért a biológiához. pl azt hitte, h egyféle standard fogamzásgátló van és abból is elég egy levelet szedniXD
ebbõl még nem derült ki, h mi az álláspontod.. itt az oldalon minden medikus, és társai szerint sehogy se lehet teherbeesni.. remélem, h te nem vagy az az idegesitõbb fajta.. :DD
hát figyelj:) az a fajta medikus vagyok, aki reálisan gondolkodik. ha ondós kézzel turkálsz a bnõdben, akkor bizony lehet terhes. de az elõváladék annyira kevés spermiumot tartalmaz-ha egyáltalán tartalmaz-, hogy gyakorlatilag elhanyagolható az esélye. a spermiumok a levegõn elpusztulnak. az elõváladéknak pedig a kémhatása nem megfelelõ a túléléshez. ahhoz, hogy nagy százalékban eshessen teherbe valaki, ahhoz a hüvelyen belüli ejakuláció szükséges. ezen felül pedig nyilván a peteérés... így kb 40% az esély, minden tényezõt figyelembe véve, általánosítva.
A kérdező hozzászólása: Ezazzzzz. Megjött! :D Köszönöm mindenkinek. :) Legközelebb mindenre nagyon vigyázok/vigyázunk, nem akarok többet ilyen parát. :D
Na, nekem többet nõ ne panaszkodjon a menzesz miatt, látom mennyire örültök neki.
az, h megjött, még nem garancia arra, h nem vagy terhes.. csak ugy mellesleg.. csinalj azért 1 tesztet is.
ne pattogj már azzal a nyûves teszttel. szerinted mennyi az esélye mégis, hogy megjön neki, ha terhes?? kb 1 a 10 millióhoz... nem is lehet terhes. ennek a matematikai esélye konvergál a nulla felé. ne szórakoztass mindenkit az ökörségeiddel!!! akkor teszteljen, ha megszakítva csinálják és talán mégsem szakad meg, mégis megjön... nem megszakított aktusnál peteérés alatt sem 100%, hogy teherbe esik. a peteérésen túl volt, méhszáj zárt. a spermium nem hatol át. gondolkodj, mielõtt túlsípolsz vmit...
A kérdező hozzászólása: 20:59 mennyire aranyos vagy! nagyon köszönöm a kedvességed :) remélem igazad lesz... :S :)
jaj drágám:D ez a nagy számok törvénye. ez gyakorlatilag nemet jelent. megnyugszol. pár nap és megjön.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Írtam egy online válaszoló nõgyógyásznak, és megkérdeztem tõle, hogy kellett-e volna bevennem legalább egy 72 órás tablettát, és hogy most van-e okom aggodalomra. Azt mondta, hogy jó, hogy nem vettem be, mert így teherbe esni szinte lehetetlen. Ebben csak egy dolog aggaszt engem: a "SZINTE" szó. :'(
Szia Elöször is nyugalom!!!!! Azt irtad h megujjazott.Ha csak "ennyi" volt akk tuti nem lehetsz terhes.Mert az ujjából nem jön ki elöváladékxD Ha nem tette be, nem volt aktus, nem ment el benned stb, csak megujjazott akk ne izgulj nincs semmi gáz:)
És ha megujjazott, és elõváladékos volt a farka, akkor lehetsz terhes?
Nyilván nem úgy értette a kérdezõ, hogy az ujjából jött ki a fiúnak -.- istenem.....xD talán elõtte odaért a fiú, magához, és maradhatott rajta vmi Amúgy nyugi, 5 nap még nem a világ vége h késik és semmiképp sem vagy sztem terhes, csak a stressz miatt késhet.
Ez az, higgy 17:00-nak, aztán ha véletlen terhes leszel majd add örökbe neki a gyereked.
persze, h nem az ujjûból jön, de sötétek vagytok.. de ha rákerül az ujjára, onnan meg az ujjával feljuttatja neki, akkor lehet terhes.. és már sokszor elmondtuk, igen, lehetsz terhes elõváladéktól.. ezt mikor fogjátok már felfogni??
Senki nem írta h az ujjból jön, csak a 2. írt így, úgyhogy ne beszélj többesszámba, én pont az ellenkezõjét írtam.
nem rád értettem, éppen az, h veled értettem egyet.. :)
am ha rendes idõben, ha nem...az utolsó menzitõl számolj...szal jún. 30:)
az elõváladékban a spermiumok száma gyakorlatilag elhanyagolható. nedvesítõ célja van, ha elõtte pl pisilt, akkor "kimosta" a húgycsövét, hiába ejakulált elõtte. ergo nem valószínû, hogy volt ott egyáltalán spermium. az utolsótól számolj, az érettségi és a stressz bekavart.
nektek a szex lelõtti pisilés a védekezés?? :DD elõváladéktól is teherbe lehet esni.. az csupán szerencse, ha vkinek nem jön össze..
utolsó, sokkal kisebb az esély elõváladéktól teherbe esni. a megszakítás nem az elõváladék miatt veszélyes, hanem mert valójában nem szakad meg...-.-mellesleg nézz utána az elõváladéknak és a funkcióinak. az ondóban a spermiumok száma több millió. az elõváladékban 100 alatti szám. senki nem mondta, h védekezés, viszont ez a lány szûz. az elõváladékot a kézen tuti levegõ érte. ergo a spermium-ha volt- elpusztult. gondolkozz az ég szerelmére ne riogass...
utolsó, nem hülyeség, csak h megnyugodjon!! nekunk is volt olyan, h csúszkált az óvszer, és féltem, h terhes vok, annak ellenére, h megjött, csinaltam 1 tesztet, és megnyugodtam.. vágom, h kicsi az esélye, de ha õ attól nyugodtabb lesz, akkor sztem igazán megéri azt a pár 100 ft-t, meg azt a 15 percet reggel.. ezért mondtam csak, én se vok tudatlan!! apukam mentõs, ugyh volt kitõl tanulni!! ne aggodj..
Azért szokták az 5. napot mondani a dokik, mert akkor nem fogsz fél hónapon keresztül vérezni és nem borítja meg annyira a ciklusodat.
Ja igen..és mit számít már az a 7 nap.. Ha elkezded az 5. napon és vársz 7 napot, akkor még mindig hamarabb szeretkezhettek gumi nélkül, mintha megvárnád a következõ alkalmat.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ma veszek is. Holnapi elsõbõl tesztelek! Majd írok.
A kérdező hozzászólása: Tegnap csináltam egy tesztet de egyelõre negatív lett. Érdekes módon valahogy nem keseredtem most el mert én továbbra is nagyon furcsán érzem magam , szerintem jövõ héten ki fogja mutatni. A hõm azóta is 36.8 mintha mást nem is tudna mutatni a hõmérõ!!
szia szerintem tesztelj van esély babóra nekem is volt hogy 2 hónapig nem volt mensim menj tesztért valahová ha tudsz ne hagyd magad kétségek közt és írd meg mi lett az eredmény puszi E.
Szió!!szerintem ha most vennél már most is kimutatná próbáld meg!!!puszi E.
Várjuk az eredményt :)

A ciklusom 21. napján vagyok. A melleim nagyon fájnak, mintha kövek húznák lefelé, meg vannak duzzadva, érzékenyek még a mellbimbóim is! A mensim előtt is szokott ilyen lenni. De most olyan más érzés! Mi lehet: közelgő mensi, vagy baba?

Legjobb válasz: Így van: közelgõ mensi, vagy baba. A terhességi tüneteket azok a hormonok oozzák, amiket a magzatlepény termel. De az még nincs a 21. napon, amikor a baba még be sem ágyazódott tisztességesen.

Így van: közelgõ mensi, vagy baba. A terhességi tüneteket azok a hormonok oozzák, amiket a magzatlepény termel. De az még nincs a 21. napon, amikor a baba még be sem ágyazódott tisztességesen.
Igaza van az elsõ válaszadónak. Ilyen korán még nem lehetnek terhes tüneteid, inkább a mensire tippelnék. :(
Én pedig a legelsõ válaszoló vagyok. Engem is áltattak már ezen az oldalon azzal, hogy tuti terhes vagyok, ez babás görbe. Nem voltam az, megjött. Én nem akarok másokat áltatni, hamis illúzióba kergetni. Jó lenne már a nemvárt elõtt tudni, hogy baba lesz-e vagy sem, de nem tudhatjuk biztosan, sajnos. A közelgõ menszesz tünetei pontosan megegyeznek a terhesség korai tüneteivel, ráadásul nõrõl nõre változnak. (Nekem pl csak menszesz közben fájnak a melleim, és akkor se nagyon.) Ezért írtam, amit írtam: ez vagy menszesz, vagy baba. Ilyenkor még nem lehet tudni.
Nekem ugyanez volt, a 21napon kezdödött mellfájdalom+mindjárt megjön érzés most a 31.napon vagyok és 3 napja késik :) Holnap szerintem már tezstelek bár hihetetlen még számomra de kezdem elhinni hogy valószínûleg kismama vagyok:) )
Én akkor is szurkolok Neked és mondom nekem ugyanigy kezdödött:)
A kérdező hozzászólása: A SZURKOLÓ leendõ kismamának köszönöm a biztatást! :) Nagyon jó ez akkor, amikor pici babát szertne valaki a párjával... A többieknek is köszönöm, még ha nyersen õszinték voltak is!
Szia! Ma 20. nap vagyok, nekem mindig fáj már ilyenkorra a mellem, De most a mellfájdalom helyett: furcsa mintha mindjárt megjönne érzésem van, és a folyásom 2. napja olyan mint még soha: testápoló szerû. Szerintem reménykedhetünk, ha nem a szokásosak a tünetek:) ) Drukkolok Neked!!
A kérdező hozzászólása: Igazad van és köszönöm, hogy õszinte voltál, hisz ennek az oldalank tényleg ez a célja, talán én vagyok túl érzékeny ebben a témában!Talán nem kellen minden tünetet lesnem magamon, lazítanom kellene azt hiszem...
Bizony, bizony lazítanod kellene, de tudom sajna, hogy ez nagyon nehezen megy. Pláne a peteérés utáni idõszak. A legrosszabb. Mert reménykedik az ember, hogy talán most, aztán, ha nem akkor nagyot csalódik. Ezért is írtam azt, hogy ne éld bele magad, mert rosszabb lesz. Ezért is rossz az, ha valaki belédbeszéli, hogy ez már biztosan terhesség. Próbálok én is türelmes lenni, de néha(mindig) nagyon nehéz. Még akkor sem tud lazítani az ember, ha megbeszéled magaddal, mert tudat alatt mindig ott van. DE bizakodjunk. Majd írd meg, hogy mi lett az eredmény. :) SZurkolok!!!! :) )

Vn olyan hogy elmegy a tej mert megjön a mensi? Vagy inkább a mensi jön meg azért mert elment a tej?

2 hete nem tudok szoptatni.Volt hogy óránként ébresztgettem a kisfiam,de egyszerüen ne kellett neki.Volt még tejem lefagyasztva azzal húztam 1 hetet.De mostmár teljesen elment már fejni sem tudok bel?lle.Eddig fejtem minden etetéskor volt hogy miután evett 50 60 ml ki tudtam fejni.Azokat fagyasztgattam.De mostmár kifogytam.Tápszer kell.Ha elmúlik a mensim akkor vissza fog jönni a tej?Továbbra is fejem hátha,de pár csepp.Ja és ilyenkor ugyanolyan a mensi?Vagyis nem tart tovább mint el?tte?3 hónapos a kisfiam és 6500 g.

Legjobb válasz: Nekem a mensi alatt nagyon nehezen szopott a kisfiam.Eröltetni kellett,aztán beadta a derekát és elfogadta. Kicsit más ilyenkor a tej íze,de van olya baba aki nem fogadja el és ez nem a te hibád.Nekem nem ment el a tej csak jelentõsen megcsappant.Miután elmúlt helyreállt minden, úgyhogyne aggódj van még remény.Nekem ugyanúgy zajlott a mensi,mint a terhesség elõtt.

Nekem a mensi alatt nagyon nehezen szopott a kisfiam.Eröltetni kellett, aztán beadta a derekát és elfogadta. Kicsit más ilyenkor a tej íze, de van olya baba aki nem fogadja el és ez nem a te hibád.Nekem nem ment el a tej csak jelentõsen megcsappant.Miután elmúlt helyreállt minden, úgyhogyne aggódj van még remény.Nekem ugyanúgy zajlott a mensi, mint a terhesség elõtt.
Nekem múlt hónapban jott meg eloszor. Nagyon megcsappant a tejem, 1 hétig alig volt. Aztán szerencsére helyreállt. Az elso válaszolótól kérdezném, hogy ez így megy minden hónapban. Most kellene megint megjonnie, és félek, hogy megint megcsappan majd.
Az elsõ válaszoló vagyok nekem így ment minden hónapban , idáig mindig helyreállt a teltermelõdés, de minden ciklus után kevesebb lett a tej. Most a 4. hónapban már este kell 100 ml tápszer. (bármit is csinálok). Egyáltalán nem biztos, hogy az elsõ mensit több is követni fogja.

Igaz-e az, hogy lehet következtetni az első mensi idejére abból hogy anyukámnak vagy a mamámnak mikor jött meg?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Mamámnak 14 évesen, anyukámnak 11 évesen, nekem pedig 12 évesen jött meg elõször. Húgom 12 lesz nemsokára, de még nem jött meg neki. Szerintem ez alapján nem lehet megmondani. Inkább az elsõ mensit megelõzõ jelekre figyelj.

Szerintem nem. Mamámnak 14 évesen, anyukámnak 11 évesen, nekem pedig 12 évesen jött meg elõször. Húgom 12 lesz nemsokára, de még nem jött meg neki. Szerintem ez alapján nem lehet megmondani. Inkább az elsõ mensit megelõzõ jelekre figyelj.
Igen szokták ezt mondani, de ez nem mindenkinél van így, ahogy az elõzõ példa is mutatja, mondjuk nekem 11 évesen jött meg mint anyának. De ha annyi vagy mint amikor anyudnak megjött és van fehér folyásod, akkor talán nemsokára megjön.
szia. van akinél igy van.anyukámnak 16 évesen jött meg, és nekem is 16 évesen.

Ha valaki teherbe esik, akkor pár napot késik a mensije, vagy nem jön meg?

Legjobb válasz: általába nincs mensi ,de hallottunk már olyat is hogy a mensi mellett ott volt a baba is

általába nincs mensi , de hallottunk már olyat is hogy a mensi mellett ott volt a baba is
Egyátalán nem jön meg, a szülésig, és utána sem egy darabig még. Persze vannak kivételek, van olyan aki végig menstruál a terhesség alatt, de az esetek majd 100 %-ában nem.
Az utolsó válaszadótól kérdezném, hogy a Jónás-módszert alkalmaztátok-e, vagy csak így jött ki a lépés?
Mi folyamatosan dolgoztunk az ügyön. Elmondod mi az a Jónás módszer. Az elõttem szólónak.
A 2 fenti bejegyzés teljesen valós. Nálam például a mentruáció alatt fogant a kisfiam!

Még 1 hét a mensiig de már egy hete fájnak a melleim. Ha most csinálnék tesztet kimutatná ha terhes vagyok? Sürün járok pisilni is. Milyen a méhszáj ha befeléforduló?

Kicsit nehezen elérhetö.

Legjobb válasz: A méhszájra nem tudok mit mondani, mert ahhoz nem értek, de a tesztrõl.. az még nem mutatja ki akkor sem ha terhes vagy. Elvileg az ovu mikroszkóp páfrányos marad, ha terhes vagy de ez nem mérvadó jel, mert van más is amikor páfrányos marad. (De ha éppen van olyanod akkor egy próbát megér! ;) Leghamarabb sztem a 28. napon tesztelj ha már végképp nem bírod tovább! Nekem akkor már kimutatta, de írtó halvány volt a második csík. De ott volt, no de van olyan is akinke csak a mensi kimaradás után 4-5 nappal mutatja ki a teszt.Ez nyílván a peteérés miatt eltérõ. Kitartás, remélem babás vagy! ;)

A méhszájra nem tudok mit mondani, mert ahhoz nem értek, de a tesztrõl.. az még nem mutatja ki akkor sem ha terhes vagy. Elvileg az ovu mikroszkóp páfrányos marad, ha terhes vagy de ez nem mérvadó jel, mert van más is amikor páfrányos marad. (De ha éppen van olyanod akkor egy próbát megér! ;) Leghamarabb sztem a 28. napon tesztelj ha már végképp nem bírod tovább! Nekem akkor már kimutatta, de írtó halvány volt a második csík. De ott volt, no de van olyan is akinke csak a mensi kimaradás után 4-5 nappal mutatja ki a teszt.Ez nyílván a peteérés miatt eltérõ. Kitartás, remélem babás vagy! ;)
A kérdező hozzászólása: Szia!Köszi a választ, de sajna nincs ovu tesztem:(De a nap bármely szakában rámtör az émelygés és a hányinger.És(fehér)folyásom van már 1 ideje.A szagokra nem vagyok érzékeny.Akkor várjam meg mig(nem)jön meg?
várd meg még nem jön meg.Ha most csinálnád az negatív lenne, és csak elszomorodnál.sok sikert.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!