Találatok a következő kifejezésre: Még két a (3094 db)

Facebook oldalamon, ahol érdekes képeket gyûjtök/osztok, hány percenként osszam meg õket a lájkolóimnak? Ne "unatkozzanak", tehát téma legyek mindig, de ne is legyek idegesítõ, mivel akkor unlájkolnak!

Automatával be tudom állítani a percet, tehát az idõzítést kérdezem, milyen idõközönként adjon új képet a közönségemnek... :)

Legjobb válasz: Szerintem ha elég sok minden van a gyûjteményedben akkor olyan 15-20 percenként 1-2-t max ha igy lehetséges (nem tudom, hogyan mûködik pontosan).

Szerintem ha elég sok minden van a gyûjteményedben akkor olyan 15-20 percenként 1-2-t max ha igy lehetséges (nem tudom, hogyan mûködik pontosan).
A kérdező hozzászólása: Köszi! Sok képem van, eddig másfél óránként tettem fel új képet, de úgy vettem észre, hogy a soktíz/százezres lájkos oldalak szinte folyamatosan, 5 percenként töltenek...

Hogyan lehet azt megcsinálni javascripttel, hogy megnyomok egy gombot és egyszerre két új linket nyit meg két új ablakban vagy tab-ban a böngésző?

Legjobb válasz: onclickre meghivsz egy fuggvenyt, ami megcsinalja a ket window.open-t vagy meg szebb, ha egy addeventlistener-t adsz hozza, es egy labda fuggvennyel megoldod

onclickre meghivsz egy fuggvenyt, ami megcsinalja a ket window.open-t vagy meg szebb, ha egy addeventlistener-t adsz hozza, es egy labda fuggvennyel megoldod
lambda tenyleg nagyon koran van mg
A kérdező hozzászólása: a labda függvényt nem ismerem, de a lamdát sem :)
A kérdező hozzászólása: és a lambda sem :)

Este fél hétkor egy 1kg kenyérnek a két végét-> ami vajas volt meg két csücsök teljeskiörlésű vajas kenyeret meg még egy sima toast kenyeret . Sokat ettem?

a kenyerek előtt cékla salit ettem .egyébként ma ettem reggelire(9kor) egy joghurtot almával ebédre pedig párizsis pirítóst (11kor )délután egy kis tejet is ittam 3dl (1,5%)

Legjobb válasz: Nem kevés, de egész nap viszont nem ettél sokat. Fõtt kaját nem is ettél?

Nem kevés, de egész nap viszont nem ettél sokat. Fõtt kaját nem is ettél?
A kérdező hozzászólása: nem ettem de ma volt testnevelés óránk meg suli után fél órát mozogtam olyan közepes tempóban. milyen fõtt kaját ajánlasz??? ami könnyen elkészíthetõ??
Rosszul csinálod. Reggel lakj jól vagy legalábbis többet egyél, reggel egyél többet. Legyen tízórai, akár egy alma, délben fontos a fõtt étel, nem sok, nem telítettségig, délután pedig kerüld a kenyeret, egyél pl. puffasztott rizst. Meg sonka, tojás. Fel lehet dobni azt is. vagy pl.: párolt zöldség. Ne hagyj ki étkezéseket, ne koplalj, mert az nem vezet eredményre.
Reggelire egyed a legtöbbet, ilyenkor degeszre tömheted magad.Délben egyél valami fõtt ételt, és utoljára olyan délután négy óra felé egyél, ami tartalmas, Ilyenkor eetsz kenyeret is.De este már kerüljed a neezebb ételeket.Ilyenkor egyél salátát, vagy gyümölcsöt, esetleg jogurtot, de semiképpen ne nehezet.Egyrészt megterheli a szervezetet, mivel utána lefekszel, amikor ugye lelassúl az emésztõrendszer, és amit elõtte bevittél, az biztosan 90%-ban lerakódik benned.Inkább napközben egyél többet, és az esti evést próbáld kihagyni.tudom nehéz mert az emberek többségben ilyenkor ér rá kényelmesen leülni falatozni, énis ilyen voltam, de meglehet szokni, és egy idõ után már elis felejted, és nem leszel már éhes este.
Egyszerû gyorsan elkészthetõ ebéd: Ha csak egyedül eszel, vegyél egy két filé csirkemellet.Ezt vegetázd be, sokkal jobb ize lesz mint ha csak sóznád.Szépen süsd meg kevés olajban.De lassan, mert szeret odaégni, úgy csináld mintha csak párolnád. Mellé fözzél riszt ha nem tudsz rizts csinálni, lehet kapni a boltban félkész rizst, hóót egyszerû.Feldobhatod egykis cukorborsóval vagy, kis zöldségkeverékkel, ezt a rizzsel együtt kell megfõzni. Csinálj magadnak hozzá kis salátát, amilyet csak szeretnél.Ennél egyszerûbb ebéd nincsen.És viszonylag egészséges is.Alényeg a tartalmas kajákon van, ne t9md magad mint mikulás a puttonyát, és fõleg este kerüld az ételeket.

Lehetséges, hogy első két gyerkőcömmel meg volt a havim? A harmadikkal meg csak az első két hónapban?

Legjobb válasz: Ay elsõ két gyerkõcömmel nem jött meg! De volt már valakinek olyan,hogy a harmadik gyereknél megjött két hónapig?

A kérdező hozzászólása: Ay elsõ két gyerkõcömmel nem jött meg! De volt már valakinek olyan, hogy a harmadik gyereknél megjött két hónapig?
A kérdező hozzászólása: Nyugodtan lehet mestruáció közben tesztelni, nem befolyásolja!
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Ez most kétesélyes! Akkor ezek szerint van akinek megjön terhesség alatt! vagy terhes vagy? Vagy nem! :-)
Szija nekem is positivot mutatott a tesztem kb 3 hetel ezelot es nekem is meg jott a menszenszem...Sajna en meg ehhez nem ertek mert meg sohanem volt babam...es agodom hogy valami baj van...az esetleg em ooz problemat ha menstruacio kozben tesztelek??? vagy az hamis eredmenyt adhat?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :-))
Hát a nagynéném addig menstruált mig meg nem mozdult az unokaöcsém:) de egészséges lett:) Én is elsõ hónapban mensiztem 20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: hétfõn rendel a dokim!! Az elõzõbõl a vége lemaradt! :-)
A kérdező hozzászólása: Igen! Azért írtam mert valkinek nem tettszett a kérdésem és nagyon durvát írt nekem!! De mára eltûnt!! GOndolom levették!! Nagyon köszönöm a válaszodat! Nem tudom mi van velem, egyik nap negatív, másnap pozitív tesztjeim vannak! Nõ a hasam és nagyon fáj egy ideje, most nem is jött meg nekem! El fogok menni orvoshoz, de csak :-)
de hát az elsõ kommentet is te írtad!amúgy igen elõ fordulhat végeredményben azt mondják hogy minden terhesség más és más!nekem van olyan ismerösöm ötepasztalt(7gyereke van) és neki mind mind más volt!pl a 7.-nél végig minden hónapban meg jött neki!
A kérdező hozzászólása: Hát ez sem normális az tuti! Egy normális kérdésre egy ilyen válasz! Kár, hogy van aki így unatkozik!! Sajnálom õt! Csak nem tudom, hogy miért nem kezelteti magát!
Epp most csinaltam egy tesztet amin tisztan lathato a ket csik de akkor miert jon meg a menstuaciom?:S

Első két hétben ízesített ásványvizet (Jana epres) fogyasztottam, ami tartalmaz szénhidrátot, ill. egyszer gombástésztát ettem szénhidrát napon az baj? Hosszabbítsam meg két héttel a diétát?

Legjobb válasz: Ha így is értél el eredményt,akkor szerintem nem kell újra kezdeni,mindenkinél elõfordul idõnként egy kis bûnözés.Mindenesetre ezentúl próbáld meg betartani,mert csak így van eredménye.

Ha így is értél el eredményt, akkor szerintem nem kell újra kezdeni, mindenkinél elõfordul idõnként egy kis bûnözés.Mindenesetre ezentúl próbáld meg betartani, mert csak így van eredménye.

Legyen AB szakasz, ahol a pontok koordinátái A (3; 0) és B (0; 4). Határozzátok meg azt a függvényt ami tartalmazza a két pontot és számítsátok ki a AB szakasz távolságát az O ponttól? Hogy kell?

Legjobb válasz:
A feladat elsõ része nem egyértelmû; végtelen sok függvény megadható úgy, hogy ezt a két pontot tartalmazza. Valószínûleg a kérdésben egyenesre gondolt, így adjuk meg azt az egyenest, amelyik áthalad a pontokon. írjuk fel az AB-> vektort; AB->=(0-3;4-0)=(-3;4), ebbõl csinálunk egy normálvektort, (4;3) lesz (megcseréljük a koordinátákat, majd az egyik elõjelét megváltoztatjuk (mindegy, hogy melyikét)). Így már tudjuk használni az egyenes egyenletét. A szereposztás: A: a normálvektor elsõ koordinátája: 4 B: a normálvektor második koordinátája: 3 x0: itt ki kell választanunk az egyik pontot, ami rajta van az egyenesen;válasszuk az A-t, ekkor annak az elsõ koordinátája: 3 y0: a kiválasztott pont második koordinátája: 0 Így már be tudunk helyettesíteni az egyenes normálvektoros képletébe: Ax+By=Ax0+By0 4x+3y=4*3+3*0=12, vagyis az egyenes egyenlete: 4x+3y=12. Két pont távolsága: Ez a pont, valamint az origó egy derékszögû háromszöget határoznak meg, amire használható a Pitagorasz-tétel;az egyik befogó hossza 3 egység, a másiké 4, így 3^2+4^2=d^2 9+16=d^2 25=d^2 5=d, vagyis a két pont távolsága 5 egység. Az origó távolsága a szakasztól merõleges, ami gyakorlatilag a háromszög magasságvonala. A háromszög területe 3*4/2=6 egység. Tetszõleges háromszög kiszámolható az alap*magasság/2 képlettel, vagyis esetünkben: 5*m/2=6 5m=12 m=12/5=2,4, vagyis 2,4 egységre van az origó az AB szakasztól.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A feladat elsõ része nem egyértelmû; végtelen sok függvény megadható úgy, hogy ezt a két pontot tartalmazza. Valószínûleg a kérdésben egyenesre gondolt, így adjuk meg azt az egyenest, amelyik áthalad a pontokon. írjuk fel az AB-> vektort; AB->=(0-3;4-0)=(-3;4), ebbõl csinálunk egy normálvektort, (4;3) lesz (megcseréljük a koordinátákat, majd az egyik elõjelét megváltoztatjuk (mindegy, hogy melyikét)). Így már tudjuk használni az egyenes egyenletét. A szereposztás: A: a normálvektor elsõ koordinátája: 4 B: a normálvektor második koordinátája: 3 x0: itt ki kell választanunk az egyik pontot, ami rajta van az egyenesen;válasszuk az A-t, ekkor annak az elsõ koordinátája: 3 y0: a kiválasztott pont második koordinátája: 0 Így már be tudunk helyettesíteni az egyenes normálvektoros képletébe: Ax+By=Ax0+By0 4x+3y=4*3+3*0=12, vagyis az egyenes egyenlete: 4x+3y=12. Két pont távolsága: Ez a pont, valamint az origó egy derékszögû háromszöget határoznak meg, amire használható a Pitagorasz-tétel;az egyik befogó hossza 3 egység, a másiké 4, így 3^2+4^2=d^2 9+16=d^2 25=d^2 5=d, vagyis a két pont távolsága 5 egység. Az origó távolsága a szakasztól merõleges, ami gyakorlatilag a háromszög magasságvonala. A háromszög területe 3*4/2=6 egység. Tetszõleges háromszög kiszámolható az alap*magasság/2 képlettel, vagyis esetünkben: 5*m/2=6 5m=12 m=12/5=2, 4, vagyis 2, 4 egységre van az origó az AB szakasztól.
Szerintem fölösleges cifrázni. Az egyenes tengelymetszetes egyenlete: x/a + y/b = 1 ahol a - az x tengelybõl, b - az y tengelybõl lemetszett szakasz hossza A feladat adataival az egyenlet x/3 + y/4 = 1 Ha nem teszik a formája, eltünteted a törteket, rendezed és megkapod az elõzõ válaszoló megoldását A méretekbõl látszik, hogy a 3-4-5 oldalakkal rendelkezõ Pitagoraszi háromszöggel van dolgunk. Az origótól való távolsága a háromszög átfogójához tartozó magasság, ami az m = a*b/c képlettel számítható.
"Az egyenes tengelymetszetes egyenlete: x/a + y/b = 1 " Ezt szerintem nem sûrûn tanítják (speciel én sem tudtam, jó, hogy tanultam valamit :) ). Amit pedig én írtam, az a "kaptafamódszer", azt tanítják mindenhol.
Örülök, hogy sikerült újat mutatnom: :-) Bevallom, a feladat láttán eszembe sem jutott a vektor szó. Amikor én tanultam, még nem volt divatban ez a módszer. Változnak az idõk. :-) Nekünk pont azt tanították, hogy mindig a legegyszerûbb megoldást próbáljuk megtalálni. Szerintem ennél egyszerûbben nem lehet megoldani ezt a példát. Azon kívül susztere válogatja, milyen kaptafát használ. :-)
Azért egy kicsit kötözködnék :) Azt írtad, hogy a és b a lemetszett szakasz hossza. De gondolom nem mindegy, hogy 1-nél vagy -1-nél metszi, mert akkor az elõjel is változik. Viszont a hossz mindig nemnegatív, vagyis a (0;1) olyan távolságra van, mint a (0;-1). Illetve még egy dolog; akkor mi van, ha az x=0 vagy az y=0 egyenletû egyenesekrõl van szó?
Hosszabb magyarázat helyett kérlek nézd meg a következõ lapot: [link] 4. példa Felhívnám a figyelmed az egyenlet minõsítésére. :-) A koordináta tengelyek egyenlete azt hiszem minden rendszerben ugyanaz: y = 0 és x = 0

Amerikai Pitbull terriert szettnék de a szüleim nem engedik mindennel próbálkoztam hogyan lehetne õket meg gyõzni van egy barátom aki segítene nevelgetni nagyon szettnék egyet hogyan gyõzzem meg õket?

Legjobb válasz: Palika11: hány éves vagy?? Gyanítom 11nél nem több... Azt áruld el, hogy miért pont ezt a fajtát szeretnéd? Mi fogott meg benne annyira, h más fajtát nem is szeretnél?

Palika11: hány éves vagy?? Gyanítom 11nél nem több... Azt áruld el, hogy miért pont ezt a fajtát szeretnéd? Mi fogott meg benne annyira, h más fajtát nem is szeretnél?
A nyelvtankönyv kellene ennyire...akkor talán tudnál helyesen írni. 14 évesen nem kell neked pitbull. Ráadásul az pont nem pit, ami unokatesódnak van.Csak egy agyonszaporított keverék.Kislány, Magyarországon nagyon kevés igazi pit van, annál több fajtajellegû agyonszaporított keveréke. Egy igazi pitet te sehonnan nem kapsz, mert felnõtt ember nem ad neked ilyen kutyát és gyanítom a szüleidnek se, mert nem tudjátok megnevelni.Nincs rá kompetenciád.Egy kutyát nem csak szeretni kell, hanem elsõsorban nevelni.Te még magadat se tudod eltartani, és a szüleid nevelnek téged is...majd pont te fogsz megnevelni egy pitet.De lényegtelen, mert törzskönyves fajtatiszta pitbullod biztosan nem lesz, ez fix. Ha meg az unokatesód agyonszaporított nyomokban pitre vagy staffordra hasonlító kutyája kell, akkor meg készítsd fel a szüleidet az állatorvosi számlákra, mert a diszpláziás megbetegedés melegágya az ilyen alja helyrõl való kutya.Ráadásul semmi nem garantálja, hogy nem ideggyenge.A pitbulltól meg olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtõl. Hozzatok ki a menhelyrõl egy aranyos keveréket, neked az való.És annál hálásabb kutya a világon nincs.
A kérdező hozzászólása: de nekem midnek épen pitbullt szettnék ha nem most akkor 3 év múlva tök mindegy de akkor is pitem lesz és 14 éves vagyok oké ... de ez nem azt jelenti h nem vagy képes nevelni pitet ember ez nem kortól függ hanem hogy mennyire értenek hozzá mennyire erõs kezû a gazdája ... nem a kortól ... és az uncsimnak is törzskönyvezett pitje van ... és nem azért kell mert neki van nem értesz... és nem azért kell mert divat kutya hanem mert valami meg fogod benne hogy feláldozná magát érted hogy látni hogyan nevelõdik stb ..
Hagyd már ezt a feláldozós dumát.Minden más kutya is feláldozná magát a gazdáért, ha megfelelõ a kötõdés. 14 évesen nem fogsz tudni megnevelni egy pitet, mint ahogy 16 évesen se.Majd ha felnõttél, lesz munkád, lesz pénzed, akkor vegyél magadnak ilyen kutyát. Melyik kennelbõl van a kutyájuk, ha szabad kérdezni? Egy gyerek nem tud megnevelni egy ilyen kutyát.Erõs kezû gazda...GAZDA, nem gyerek kell hozzá.Ráadásul egy törzskönyvezett pit 150 ezernél indul talán hobbi szinten ivartalanítási kötelezettséggel. De mondom, nem kapsz valódi pitet, mert egy tenyésztõ sem ad neked.
A kérdező hozzászólása: oké ... de akkor is pitem lesz .. fenõt koromba most nem érdekel nem fogom elengedni ezt az álmom hogy pit bullom legyen
Láttad az unokatestvéred pitbulljának a törzskönyvét? Nehezen hiszem, ugyanis az országban csak a MEOE-nak van törzskönyvezési joga, ami az FCI tagja, a pit pedig nem elfogadott fajta az FCI-nél, ergo ott nem lehet törzskönyvezni. A magyarországi tenyésztõk megoldják valahogy, de az unokatestvéred biztosan nem. Megértem a szüleidet, hogy nem engedik meg, hogy pitbullod legyen. Értsd meg azt, hogy ide nem elég az hogy szereted. És igenis függ a kortól, mert te nem hinném, hogy 14 évesen rendelkezel azzal a határozottsággal és következetességgel, ami ehhez a fajtához szükséges. Mindenre találsz kifogást, aztán ha valamilyen csoda folytán mégis kerülne hozzád pitbull, tudatlanul elrontanád aztán meg csak siránkoznál hogy mit rontottál el. Nem való még neked ez a kutya és pont. Fogadd el!
A kérdező hozzászólása: de akkor is szerettnék egyet ha nem most 20 évesen tök midn1 addig meg tanulom q nevelésüket meg nézzek 10000 oktató filmet akkor is lesz egy meg tanulom hogyan lehet õket nevelni ... és az uncsimnak amerikából van valami oladlról lett rendelve 190 ezerért ...
A kérdező hozzászólása: https://www.youtube.com/watch?v=8mZfPilP9F8 meg nézzem az összes ilyen filmet amit találok és tanulok.. és tutira meg fogom tudtni nevelni majd ha lesz
na, akkor legyen ez a célod, és ha lesz rá mindened, akkor vegyél pitet. Egyébként 190 ezerért még el se hozzák amcsiból :D nemhogy a vételár + utazás...
Kutyát nem szokás internetrõl rendelni.... _._"
A kérdező hozzászólása: köszönöm a támogatást és ezz lesz a célom ) remélem sikerülni fog ;)
Uncsid valami netes oldalrol rendelte amcsibol? :D Jaaa, nem mondtad, hogy elemes kutyaja van, azt hittem elo :P
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Amerikából 190-ért, na ja. Maga a vételár átszámolva 300e-nél kezdõdik, és akkor még ebben nincs benne az útiköltség. Egyébként meg könnyû most megígérni mindent, de belegondoltál abba, hogy minden egyes nap reggel legalább egy órával korábban kell kelned, hogy legalább minimálisan lemozgasd a kutyád, minden délután hazaérkezés után pucolnod kell a sz*rt legalább 1-2 hónapig amíg szobatiszta nem lesz, szétszedi a legújabb menõ cipõdet, vagy a féltve õrzött családi ereklyét ledönti/megrágja. A következõ 10-15 évben lázasan, vizsgaidõszakban, esõben, hóban minden áldott nap vinned kell a kutyát legalább napi 3x amibõl minimum az egyik egy hosszabb 1-2 órás rohangálás? Vagy ha BÁRMILYEN probléma van az állatorvos villámgyorsan gombol le rólad tízezreket, és akkor még a kajáról, a játékokról nem is beszéltünk. Mindezeket mibõl fogod finanszírozni? Ha valóban annyira szeretnél kutyát, menj el egy menhelyre önkéntesnek, minden segítségnek nagyon örülnek. Ott gyakorolhatsz, tapasztalatot szerezhetsz, és teszel valami nagyon jót és hasznosat.
A kérdező hozzászólása: tisztába vagyok akár 3 órával is korában kellek el viszem 2-3 órát sétáltatni le fürdök fel öltözök és go suli igen tudtom... mibe kerül a tartása és ha szét rágja a cipõmet xD :D nem olyan cipõbe kell menni vele tréningezni xDDD nem kell kint hagyni a cipõt és igen tisztába vok h pucolhatom a sza**** de nem érdekel ... akkor is kell nekem képes vagyok bár mit vállalni nyári melót bár mit
3 órával korábban kelsz? Tehát mész suliba gondolom 8-ra (és akkor nincs nulladik óra) ha a suliban vagy szomszédjában laksz akkor is 5 órai kelésnél tartunk de számoljunk mondjuk fél óra utazással. Szóval tényleg úgy gondolod, hogy tartani tudnád a 4:30-as kelést télen-nyáron? Na ne nevettess már... Ha a szüleid nem engedik nyilván jó okuk van rá, õk ismernek nem mi. Messzirõl jött ember meg azt mond amit akar. Akkor is tartom, hogy egy gyereknek nem való pit. Hozz el menhelyrõl egy helyes kis keveréket akár egy kölyök is belefér, hiszen jön a nyár. Majd ha vele felkelsz minden reggel 4-kor, és elkövetted a hibákat amiket minden ember elkövet az elsõ kutyánál, majd akkor lehet egy pited. Addig inkább tanulj, úgy látom a nyelvtan amúgy sem erõsséged.
A kérdező hozzászólása: hát figyelj nem kötelezõ mindent el hinned képes vagyok 4:+0 kor kelni .. akár hiszed akár nem egy dolog meg valósításáért. 4 KUTYÁM IS volt .. és lehet h nem való gyerek kezébe pit még várok is 5 évet és remélem lesz adig gyakorlok mindent és az 5 óra kelést is .D
14 évesen 4 kutyád volt? egy kutya él legalább 10 évig..? 40 évnyi kutyával mi történt???
A kérdező hozzászólása: szerintetek 16 évesen már lehet pit bullom ..nagyon szertnék és már 1 éve szertnék :( és msot modntátok vérjak de 16 évesen szerintetek?
A kérdező hozzászólása: nem nem ha goldi lett vona nem kellene nekem csak pitbull kell !!!!!! ez az egy és tudtom hogy nem kortól függ a nevelése de várok még legalább 2 évet és lesz egy ... és akkor jól fogom nevelni nem szaporítótól hanem tenyésztõtõl fogok venni jól be nevelem és szertettel gondoskodásalt nem úgy mind akik miatt nem engedik a szüleim h ezt széttépte meg azt mert nem nevelik én tudtom hogy képes lennék rá és ezt most nem egoból mondatom és biztos vagyok benne hogy lesz is !!! és tudtom hogy csak egy ember nevelheti a kutyát kis korától kezdve nevelni kell foglalkozni velük takarítani utánuk stb vállalom !!!
Sehogy.
A kérdező hozzászólása: 14 éves vagyok és az hogy mindig hûségesek .. nagyon tetszenek egyszerûen mindennap ugyan az a hûséges tekintet nézz vissza rád... és vinni sétáltatni játszani velük áhhh nagyon szettnék egyet
Azért egy pitbullal nem olyan könnyû, fõleg ha egy agyonszaporítottat fogsz ki, gyenge idegrendszerrel. Az egészséges, jó idegrendszerût pedig nagyon meg kell fizetni, amit nem hinném, hogy a szüleid megtennének, ha alapból ellenzik. Ha azt szeretnéd, hogy igazán hûséges tekintet nézzen vissza rád, menhelyrõl fogadj örökbe. Annál hálásabb tekintet nincs. Most biztos nagyon elfogult vagy és csak pitbullt akarsz, de ha elmész egy menhelyre, biztos vagyok benne, hogy megfog fogni egy kutyus. És még egy életet is megmentenél ezzel. (Lehet, hogy találsz pit jellegût is... ki tudja.)
Ez gyakorlatilag minden más kutyára is igaz. 14 évesnek nem való pit, ehhez tapasztalt és erõs kezû gazdira van szükség, aki nem azért veszi mert aranyosan néz. (És itt természetesen nem harcoltatásra/farokhosszabbításra gondolok.) Várj vele még egy pár évet, és hozz ki elsõ kutyának a menhelyrõl.
A kérdező hozzászólása: pitbullt szettnék és van egy ismerõsöm uncsim akinek van egy 2 hétig nálam letehet neveltem nagyon meg szettem õket és pont lett az uncsimnak kis pit bullai és nem gyenge idegzetûek nagyon aranyosak játékosak és biztos vagyok benne hogy menne nevelése
A kérdező hozzászólása: tudtom nagyon veszélyesek stb de csak a hülyékre ... aki jól neveli szetti ... azt nem bántja nevelés kérdése és a szüleimnek is mondom h nevelés kérdése de nem akkor se ... és tudtom hogy lesz pit bullom vagy most vagy pár év mulva de lesz ... csak nem tudtom hogyan gyözzem meg öket
Az csak egy dolog, hogy nálad van 2 hétig. Egy kutyát kölyökkorától kezdve nevelni egészen más. Az meg, hogy ideggyenge-e vagy sem, az nem kölyökkorban mutatkozik meg, hanem késõbb, neveléskor illetve éles helyzetekben... Ne haragudj, de szerintem 14 évesen nem vagy képes arra, hogy felelõsségteljes gazdája legyél egy pitbullnak, következetesen és helyesen neveld, szocializáld. Annak pedig a kutya inná meg a levét, és neked is egy életre elmenne a kedved a kutyázástól. Elõbb inkább szerezz kutyás tapasztalatot egy könnyebben nevelhetõ kutyával, amit nem igazán lehet elrontani, mert a pitbullnál nagyon kicsi hiba is elég és máris félre van nevelve. Valószínûleg oka van annak is, hogy a szüleid sem szeretnének ilyen kutyát. Meg amúgy is, 14 éves vagy, mi lesz, ha pár év múlva elmész messzebbre továbbtanulni? Ezt te sem láthatod elõre.
A kérdező hozzászólása: volt edig 3 kutyám is nem a kortól függ hogy mennyire lehet nevelni szerintem hanem az elszántságon habár nem tudtom és értem h egy kis baki és már félre lesz nevelve de kis korától kezdve oda figyelsz rendesen neveled .. nem hagyod rû ha rosszat csinál akkor szerintem rendesen meg lehet nevelni és hûséges kutya lesz szerintem nem a kortol függ hanem az elszántságon és a nevelésen
Azért akar pitbull-t, mert divat kutya, mert Mr.Busta szerint ez menõ, meg ilyen divat marhaságok. Az én városom is tele van Pitbullal, egyik idegbetegebb, mint a másik, arról nem is beszélve, hogy a legolcsóbb szaporítótól(nem tenyésztõtõl!!)veszik, így nem is szépek... Semmi bajom nem volt a fajtával, amíg divatkutya nem lett belõle. A normális tenyészõtõl(!!) vett kutya, ami rendesen meg van nevelve azzal nincs semmi bajom... Szerintem is menhelyrõl fogadj örökbe egyet, ha hûséges tekintetet akarsz, mert a fogvicsorgató, idegbetek, beltenyésztett pitbull minden, csak nem hûséges!
A kérdező hozzászólása: egyet értek h nem hûséges a fog csikorgató és nem nem azért akkarok mert "divat kutya lett" le szarom milyen kutya a divatos ..:D nem mozgat .... engem Megfog a pitbullba az hogy akár az életét is oda adná érted ! le szarom milyen kutyája van bustának meg a többinek én nem ezért szettnének pitbullt mert undorító aki ilyenért szettnék én nem mert a pitbull olyan kutya ami "veszélyes" de az életét oda adná érted és még akár tûzbe is menne és ki hozna ... és mert nagyon nagyon cukik és áh nem tudtom le írni mi fogott meg benne annyira
14 évesen neked nem való pitbull!! Nagyon határozott, magabiztos gazdit igényelnek! Az, hogy két hétig nálad volt a már meg nevelt kutya hát az semmi. Egyik ismerõsöm jutott errõl eszembe.Elmentünk nyaralni és egy ismerõsre hagytuk 1 hétre a kutyánkat, jó helye volt addig.Ismerõs csak áradozott milyen jó, meg milyen szép, meg szeretett ad meg nem csinál rosszat. Mondtam ilyen egy jól nevelt kutya. Késõbb nekik is lett egy kutyájuk utcáról fogadták be akkor volt 3 hónapos a kutya (spániel méretû, de vmi terrier keverék lehet) Na és állandóan panaszkodik nekünk, hogy olyan rossz ez a kutya, húz a pórázon szét szarik a kertbe, ás, rág ezt csinál azt csinál. Szofi(az én kutyám) meg nem ilyen volt.És biztos, hogy a fajtája miatt jó az én kutyám az övé meg nem.Fogtam a fejemet és mondtam, hogy nevelni kell a kutyákat. Háát na ebbõl látszik, hogy akiknél csak megõrzésbe van egy már megnevelt kutya, könnyen látják másként a dolgokat. Te is ebbe estél bele. Ne vegyél ilyen kutyát, szerencsére szüleidnek több esze van mint neked. Fogadj örökbe a menhelyrõl egy kutyust jobban jár mindenki.
Az fogott meg benhne annyira, hogy a szaporító unokatesódnak most vannak kölykei, és ezért onnan akarsz egyet mert az azonnal van és gondolom ingyen. Ha goldik lennének, akkor jó lenne a goldi is. A pit nem játék, akárhány kutyád volt eddig 14 évesen nem vagy alkalmas olyan vezetõ szerepre, amilyen egy ilyen kutyához kell. 14 évesen nha a fejed tetejére állsz is GYEREK vagy még, és nem tudsz megfelelõen bánni egy ilyen kutyával. Sokkal nehezebb amúgy ha kölyökkorától nálad van. Óva intelek egyelõre a pitektõl, de tartsd meg az álmod és 5-10 év múlva vegyél magadhoz egyet.
A kérdező hozzászólása: hát igen de én nem vagyok olyan tudtom h mivel jár hogy rág szarik mindent képes vagyok eb vállalni és nem a fajtától függ hanem a neveléstõl nem azért kel mert az uncsimnak van és ingyen akár fizetek rá 1000000 ezret is nem érdekel ... és oké 14 évesen gyerek vagyok elismerem oké de nem kortól függ a pitbullok nevelése hanem törõdéstõl szertettõl és hogy hogyan neveled oké pitbull veszélyes én ezzel tisztába vok és azzal is h még gyerek vok de akkor is szerintem képes lenék nevelni egyet és hiába tuti h még nem lesz de remélem pár év múlva igen
Egyébiránt amelyik kutyának jó a kapcsolata a gazdájával, az tûzbe menne érte...ehhez nem kell pitbull.
"nem kortól függ a pitbullok nevelése hanem törõdéstõl szertettõl" Õõõõõ NEM? Természetesen nem árt ha egy kutyával törõdnek és szeretik, de nem ez az ALAPKÕ hanem a vezér szerepét betölteni tudó, következetes és határozott GAZDA, FALKAVEZÉR. Még tanulj nagyon-nagyon sokat. 1. mozgás 2. fegyelem 3. szeretet Ilyen sorrendben, és az elsõ kettõt se szabad kifelejteni.
Pár év múlva ráér még neked az a pitbull. Addigra úgyis másképp fogod látni a dolgokat. Ha majd akkor is pitet akarsz, akkor is vegyél, mert szerintem ez most egyszerû fellángolás a részedrõl, ami egy idõ után alábbhagy. Ilyen idõsen az ember gyakran esik ilyen hibába.
A kérdező hozzászólása: 3 mat meg mérgeztek ... az egyiket el cspta az autó:S
Az elsõ.
A kaució az a kaució. Tehát ha 2 hónap a kaució, akkor kifizetsz 2 hónapot, + az elsõ havi lakbért.

Sorban állásnál ha megláttok egy ismerőst a sor végére álltok, vagy odamentek hozzá? Mit szóltok, amikor sorban álltok, és elöl valakihez odaáll még két ember, mondván, hogy ismerik?

Legjobb válasz: A sor végére állok, és legfeljebb ha akarunk beszélni, megvár, ha sietünk, akkor csak köszönünk egymásnak. Nem örülök neki, pofátlanságnak tartom, ha ezért elém (és mások elé) állnak. Kivétel persze, ha együtt jöttek, csak a másik visszaszaladt még valamiért. Viszont idõseket, kisgyerekes vagy esetleg terhes nõket magam elé engedek abban az esetben, ha: 1. én nem rohanok 2. nagyjából egyforma mennyiségben vásároltunk (vagy õ kevesebbet) 3. nem pakoltam még ki a kosárból/kocsiból a szalagra 4. õ áll közvetlenül mögöttem (ha kettõvel mögöttem állna, és én elõre engedném, akkor hátrébb "küldeném" a közvetlen mögöttem állót is, ezt pedig nem teszem meg, mert udvariatlanság vele szemben)

A sor végére állok, és legfeljebb ha akarunk beszélni, megvár, ha sietünk, akkor csak köszönünk egymásnak. Nem örülök neki, pofátlanságnak tartom, ha ezért elém (és mások elé) állnak. Kivétel persze, ha együtt jöttek, csak a másik visszaszaladt még valamiért. Viszont idõseket, kisgyerekes vagy esetleg terhes nõket magam elé engedek abban az esetben, ha: 1. én nem rohanok 2. nagyjából egyforma mennyiségben vásároltunk (vagy õ kevesebbet) 3. nem pakoltam még ki a kosárból/kocsiból a szalagra 4. õ áll közvetlenül mögöttem (ha kettõvel mögöttem állna, és én elõre engedném, akkor hátrébb "küldeném" a közvetlen mögöttem állót is, ezt pedig nem teszem meg, mert udvariatlanság vele szemben)
Köszönök neki, majd beállok a sor végére. Ha más nem így tesz, nem érdekel.
Azért mert ismerõs áll a sorban még nem illik tolakodni. Ezt nem igazán értékelném, pedig nagyon figyelmes ember vagyok. Nagy bevásárlásnál számtalanszor elõfordul, hogy magam elé engedek olyat, akinél csak néhány termék van. Szóval alapból segítõkész vagyok, de a pofátlanságot nem szeretem.
Hát én ált. odamegyek, köszönök, aztán visszaállok a sor végére. Bennem soha fel nem merült az, hogy jaj, akkor tolakodjak elõre...
A kérdező hozzászólása: Hát egy csomóan megteszik.
Attól, hogy ismered nem kell odamenni hozzá. Köszöntök messzirõl aztán ha van valami mondandótok elintézitek a sorbanállás után.
Én amikor szedtem akkor 26-27helyett az elsõ kettõ hónapba 32 napja jött meg.
csatlakoznék az elõttem szólóhoz. 27nap helyett 30 napra jött meg. Szerintem ne éld még magadat bele semmibe se, mert én is nagyot csalódtam. Hányadik napon vagy ovu után? Tesztelj 2 naponta, ha nem jön meg.
Nekem is kitolta a mensimet. Nekem a 4. closi kúrám volt és nem igazán jött meg, csak barnázgatok. Szerintem ez kavart be. Megyek is az orvoshoz.
Szia! Én is clostit szedtem de abszolut nem jött meg tõle meg terhes sem lettem!Elmentem dokihoz megvizsgált nem lett cisztám.Ujból norcolutot kaptam és clostit plussz egy beutalót hormonvizsgálatra...
Én is clostit szedtem. szerintem várj még egy hetet a tesztel, mert én is hamar csináltam és fölöslegesen felzaklattam magam a negatív teszttel, most 26 hetes kismama vagyok, nekem segített ez a gyógyszer már elsõre, de ne aggódj, mert annak idején sokat olvastam errõl és volt akinek a 2. 3. után sikerült:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!