Találatok a következő kifejezésre: Még egy van (14567 db)

Két kerdésem lenne.1. Hány fajta cukorbetegség van? 2. Az egyes tipusu cukorbetegsége hogy lehet valakinek? öröklés/veleszületett vagy mii? Jah és még egy! Van olyan hogy valakinek régebben norma volt a cukra most meg magas az 1-es től?

Legjobb válasz: igen, 2 tipusu van. az 1es tipus lehet genetikai rendellenesseg eredmenye vagy pedig autoimmun folyamate ( fertozes eri a szervezetet es a fertozo agensek antigenjei a hasnyalmirigy sejtjeihez hasonlitanak es az immunrendszer elpusztitja az inzulin termelo sejteket). Ha valakinek normalis a cukra es kesobb magas lesz, az autoimmun folyamat eredmenye lehet, vagy pedig esetleg 2es tipusu diabetes

igen, 2 tipusu van. az 1es tipus lehet genetikai rendellenesseg eredmenye vagy pedig autoimmun folyamate ( fertozes eri a szervezetet es a fertozo agensek antigenjei a hasnyalmirigy sejtjeihez hasonlitanak es az immunrendszer elpusztitja az inzulin termelo sejteket). Ha valakinek normalis a cukra es kesobb magas lesz, az autoimmun folyamat eredmenye lehet, vagy pedig esetleg 2es tipusu diabetes
Van 1-es típusú, 2-es típusú, secunder diabetes mellitus és terhességi cukorbetegség.

Vannak itt olyan kismamák, akik a múlt hétre voltak kiírva és még egyben vannak? Hogy bírjátok? Mit mond a doki?

Legjobb válasz: Szia. Mondjuk én nem a múlt hétre voltam kiírva, hanem pont mára. Fél órája jöttem haza Nst-rõl mert még semmi elõjele annak, hogy ki akarna bújni. Nekem szerdán vissza kell mennem, meg ha péntek reggel se semmi akkor pénteken cuccostól kell mennem, mert be kell feküdnöm.

Szia. Mondjuk én nem a múlt hétre voltam kiírva, hanem pont mára. Fél órája jöttem haza Nst-rõl mert még semmi elõjele annak, hogy ki akarna bújni. Nekem szerdán vissza kell mennem, meg ha péntek reggel se semmi akkor pénteken cuccostól kell mennem, mert be kell feküdnöm.
Igen én is úgy hallottam hogy fájdalmasabb, habár nekem nincs mihez viszonyítani, mert elsõ szülésem volt.Nekem is zselét helyeztek fel és egybõl elég nagy fájások jöttek.(Én amúgy kerek 2 hét túlhordással szültem, pontosabban császároztak)
A kérdező hozzászólása: Nálam is ez a helyzet. Múlt hét péntekre voltam kiírva, de még semmi. Jövõhét hétfõn kell befeküdnöm, ha addig nem indul meg magától.
Mennyivel jobb ha magától beindul a szülés, mintha indítanának?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy jobb-e vagy számít-e valamit. Csak soha nem gondoltam azt, hogy majd indítani kell, valahogy arra számítottam, hogy még korábban is fog jönni, mint a kiírt dátum.
Szia! Én augusztus 8-ra voltam kiírva, Baba 16-án született meg. Szerencsére spontán indult a szülés, nem kellett indítani. (Aznap indították volna, de Hanga Baba úgy döntött, hogy Õ inkább jön magától.) Az indított (zselés indítás + oxitocin infúzió) állítólag fájdalmasabb. Mivel nem tudom milyen az indított szülés, ehhez nem tudok hozzászólni.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem akkor magától jön ki és nem kell indítani. Fájásaim egyre gyakrabban vannak, de még rendszertelenül. Nagyon kíváncsi vagyok már. :)

Hogy lehet, hogy még egyben van az emberiség?

Az a sok gondolat és eszme, ami megfogant az emberiség fejében a történelem során egészen idáig, úgy gondolom teljesen érthet?. Én egy olyan típusú ember vagyok, aki nem ragad le egy eszménél, hanem egyesével beleéli magát mindbe, hogy megértse miért olyan vonzó 1-1 eszme/vallás/ideológia az emberek számára. Arra jutottam, hogy mindegyik igaz.. mindegyik igaz és igaznak is látod, ha épp a közepén vagy, fel tudod sorakoztatni az érveidet, okaidat és igazad lesz, de a másik félnek is ugyan úgy igaza lesz. Ez a párkapcsolatokban is így van és a barátságokban is, mindenkinek a saját kis világa igaz önmaga számára.. De ez így senkinek sem elég, mindenki a saját világát akarja ráer?ltetni a másikra.. Annyi féle világ van, emberenként változó, ha egyszer összhangba kerülsz valaki mással, akkor érezni fogod, hogy mennyire más a világa. Hihetetlen, hogy ennyi ellentét közt még mindig m?ködik a világ.. a mai napon is megy és m?ködik, egészen elképeszt?.

Legjobb válasz: Persze, de ha megnézed akkor pont emiatt is nem kevés vér folyt már és folyik ezekben a pillanatokban is (közel-kelet pl). Van ahol toleránsabbak az emberek és van ahol konkrétan fegyvert fognak mert rá akarják eröltetni a másikra a saját eszmerendszerüket. Elég ha megnézed az Iszlám vallási fanatikusokat.

Persze, de ha megnézed akkor pont emiatt is nem kevés vér folyt már és folyik ezekben a pillanatokban is (közel-kelet pl). Van ahol toleránsabbak az emberek és van ahol konkrétan fegyvert fognak mert rá akarják eröltetni a másikra a saját eszmerendszerüket. Elég ha megnézed az Iszlám vallási fanatikusokat.

Hogy lehet hogy egy magamfajta perfect girl még egyedül van?

Legjobb válasz: Talán úgy,hogy elõbb utóbb mindekire ráun valaki...:)

Talán úgy, hogy elõbb utóbb mindekire ráun valaki...:)
A kérdező hozzászólása: Nahát és te a neten keresztûl látod hogy öltözködöm? Le a kalappal elötted azt nem mondtad, hogy egy médiummal van dolgom, megint le fogják szedni a válaszodat, tudod, mellõzni kell a trágárságokat, gondolod, hogy menni fog?
Harag? Én vagyok a legnyugodtabb ember széles e világon. Én már zsigerbõl ribancozok minden cafkát, aki az, úgy a lányok 90°-át. Nem azért, mert biztos csúnya vagyok és nem lehet olyan jó "nõm" (mivel ezek messze vannak attól), hanem pont azért, mert rohadt könnyen megkaphatóak, és úgy öltöznek, mint egy útszéli szajha. 17/f
A kérdező hozzászólása: 8. Hát persze, pont neked címeztem a kérdést, jaj szegény 17 éves srác válaszait törölték? Pedig alig volt benne káromkodàs...
A kérdező hozzászólása: Oh micsoda látens harag, egy kis habfürdõ, joga, sokat segít az elme megnyugtatásában, ja és naponta egyél gyümölcsöt, ha ez nem segített írj, kitalálok neked valami mást
Lehet azért, mert nagy arcod eltakarja a perfect kinézeted...
A kérdező hozzászólása: 9. Was ist dein Problem?
Kit érdekel, hogy egyedül vagy senki sem törõdik más bajával, egyéni szoc. prob.
Ha te vagy a perfect girl, akkor lehetek a perfect boy-od?
Talán azért mert nem vagy perfect girl
2. vagyok...közvetlenséget és vidámságot ajánlanék gyógymód gyanánt...aznap lesz pasid. sok sikert!
1. Vagy a tegnapi perfect boy-t akarod kifigurázni. 2. Vagy a tegnapi perfect boy-hoz tökéletesen illõ perfect girl vagy. 3. Vagy te vagy a tegnapi perfect boy. :D
A kérdező hozzászólása: 2. Ugye? Tudtam én.
hát talán úgy, h azt sugárzod h "én vagyok a legjobb senki más hozzám nem fogható".. ez sztem már inkább taszító mint vonzó.. és a negatív tulajdonságok kategoriájába sorolnáám.. egy természetes önbizalom nyilván kell.. de ez a "i am perfect and i know it" sztem már sok:/
Marha nagy ego, önelégültség...stb. Tuti pasifogó jellemzõk.
Hát gondolom, nem kaptál hozzád való perfekt fiút, mivel eddig senki se testesitette meg elvárásaid által megalkotott képet.Az is lehet, hamar döntesz az ismerkedésnél és nem adsz esélyt és idõt, hogy kibontakozzon bármi is.Az is lehet benyomások vezérlik minden döntésed és nem mersz átmenni a felszinek határán túl.

Ti hogy reagálnátok, ha kiderülne, hogy a férjeteknek van még egy gyermeke, aki még a kapcsolatotok előtt született?

35 éves férfiként megtudtam, hogy az egyetemi éveim alatti "futó kalandomból" született egy kislányom, aki most 10 éves, gyönyörű,okos kislány. Az anyukája akkor tudta meg, hogy terhes, amikor már nem voltunk együtt, sőt ő munkát kapott külföldön, ahol egészen idáig élt. Most hazaköltözött Magyarországra és elmondása szerint megbánta, hogy nem szólt nekem és mivel úgy gondolta a gyermeknek joga van tudni ki az édesapja, felkerestek engem. Én nagyon szeretném anyagilag támogatni a lányomat (bár az édesanyja ezt nem követeli meg) és kapcsolatot tartani vele. A helyzet azonban az, hogy nekem azóta a feleségemmel született 3 gyermekünk és bár nem nyomorgunk, de szűkösen élünk, sok lemondással a gyerekek javára. Amikor a feleségem megtudta ezt először persze megdöbbent és dühös volt, de aztán próbált megértően állni a dolgokhoz. Viszont mikor felhoztam az anyagi támogatás témáját és azt, hogy heti rendszerességgel találkozni szeretnék a kislányommal nagyon kiakadt. Ez azóta odáig fajul, hogy azt mondta nem tudja ezt elviselni, nem tud igy élni és el akar tőlem válni...Teljesen tanácstalan vagyok. Ti hogy reagálnátok nőként, vagy mit tennétek férfiként hasonló helyzetben? (Még annyit tennék hozzá, hogy eddig semmi különösebb gondunk nem volt, én úgy gondolom, hogy nagyon jól működő volt a házasságunk. A fiaink 5, 3 évesek, a legkisebb pedig 7 hónapos. )

Legjobb válasz: Egyet jó ha megjegyzel, egy nõ mindig a saját gyerekét védi. Ez egy ösztön. Azzal nem is lenne baja, ha megy hozzátok a kislány, meg nálatok van rendszeresen, ott alszik, eszik stb, de hogy a feleséged 3 gyerekétõl vond meg a falatot a 4. javára, azt nem fogja lenyelni. Õ nem ezt vállalta. Nyilván, ha milliomos lennél, nem érdekelné, és még szívesebben látná a lányodat, de amit leírtál arra kell következtessek, hogy nem sok megtakarításotok van... Úgyhogy ha a feleségeddel jó viszonyban akarsz maradni, akkor egyelõre hagyod a gyerek támogatását anyagilag. Amint írtad, a kapcsolattartás ellen nincs kifogása, sõt... Úgyhogy elégedj meg ennyivel, egyelõre. Aztán ha hozzászokott a gondolathoz, meg eltelt egy kis idõ, lehet hogy meggondolja magát. De ha belegondolsz az anyja saját felelõsségére hozta világra a gyermekét, és most sem kér tõled pénzt, úgyhogy nem szorul rá hogy fizess neki. Te ezt szeretnéd, mert mégis, ez rendjén van, de ezt késõbb is megteheted, mikor mondjuk nagyobb összegre van szüksége, akkor hozzájárulsz. De mindig vigyázz, hogy a maradék pénzt egyenlõen oszd el a négy gyereked között. Mindegyiknek egyenlõen, nem úgy, hogy anyánként, érted ugye... megy ugye más lenne, ha hirtelen te kezdenéd nevelni a kislányt, és hozzátok kerülne. Akkor sem mondana semmit a feleséged, hiszen ez van, és kész. De hogy a családi szûkös kasszátokból egy idegen gyerekének adjál, ez megviseli. Nem azért spórol, és szûkölködik, hogy más gyerekének adja. Sajnálom, de neki ez idegen gyerek, hiába a tied. Én azt tanácsolom neked, hogy vegyél vissza, adj egyelõre igazat a feleségednek, mondd meg, hogy természetesen, te nem akarsz itthonról pénzt elvinni, csak cikinek érezted, hogy hogy nézz a kislány szemébe, hogy nem veszel neki semmit. És nyilván a 3 kicsi gyerek élvez elsõbbséget. Ha ezt elmondod, akkor elgondolkodik, és hidd el pár nap múlva õ lesz az elsõ aki vesz ajándékot a kislánynak, hogy vidd el neki. 33/N

Egyet jó ha megjegyzel, egy nõ mindig a saját gyerekét védi. Ez egy ösztön. Azzal nem is lenne baja, ha megy hozzátok a kislány, meg nálatok van rendszeresen, ott alszik, eszik stb, de hogy a feleséged 3 gyerekétõl vond meg a falatot a 4. javára, azt nem fogja lenyelni. Õ nem ezt vállalta. Nyilván, ha milliomos lennél, nem érdekelné, és még szívesebben látná a lányodat, de amit leírtál arra kell következtessek, hogy nem sok megtakarításotok van... Úgyhogy ha a feleségeddel jó viszonyban akarsz maradni, akkor egyelõre hagyod a gyerek támogatását anyagilag. Amint írtad, a kapcsolattartás ellen nincs kifogása, sõt... Úgyhogy elégedj meg ennyivel, egyelõre. Aztán ha hozzászokott a gondolathoz, meg eltelt egy kis idõ, lehet hogy meggondolja magát. De ha belegondolsz az anyja saját felelõsségére hozta világra a gyermekét, és most sem kér tõled pénzt, úgyhogy nem szorul rá hogy fizess neki. Te ezt szeretnéd, mert mégis, ez rendjén van, de ezt késõbb is megteheted, mikor mondjuk nagyobb összegre van szüksége, akkor hozzájárulsz. De mindig vigyázz, hogy a maradék pénzt egyenlõen oszd el a négy gyereked között. Mindegyiknek egyenlõen, nem úgy, hogy anyánként, érted ugye... megy ugye más lenne, ha hirtelen te kezdenéd nevelni a kislányt, és hozzátok kerülne. Akkor sem mondana semmit a feleséged, hiszen ez van, és kész. De hogy a családi szûkös kasszátokból egy idegen gyerekének adjál, ez megviseli. Nem azért spórol, és szûkölködik, hogy más gyerekének adja. Sajnálom, de neki ez idegen gyerek, hiába a tied. Én azt tanácsolom neked, hogy vegyél vissza, adj egyelõre igazat a feleségednek, mondd meg, hogy természetesen, te nem akarsz itthonról pénzt elvinni, csak cikinek érezted, hogy hogy nézz a kislány szemébe, hogy nem veszel neki semmit. És nyilván a 3 kicsi gyerek élvez elsõbbséget. Ha ezt elmondod, akkor elgondolkodik, és hidd el pár nap múlva õ lesz az elsõ aki vesz ajándékot a kislánynak, hogy vidd el neki. 33/N
Nem igazán értem a feleségedet. Én természetesnek tartom, hogy látogatni, és az anyagi helyzetedhez mérten támogatni akarod a gyermekedet. Nem egy mostani kapcsolatból született kislányról van szó, hanem egy 10 éves gyerekrõl akirõl eddig nem tudtál. Ráadásul eddig mint irod jól müködõ házasságban éltek. Remélem a feleséged belátja, hogy emiatt nem szabad egy kapcsolatot felrúgni. 54/N
Bocs: valószínûleg megváltozik...
Ha az anyagiakra nem tart igényt az anyja, nem erõltetném az ismert okok miatt. Lehet jobban élnek mint Ti. Ekkor viszont a feleségednek is valószínûleg a hozzáállása. De de kell látni, egy 7 hónapos gyerekkel nagy trauma egy ilyen hír...
Nem értem a feleséged, és azokat sem, akik kiakadnak ezen. Nem a házasságod alatt született a gyerek, nem csaltad meg a feleségedet! Milyen anya az, aki egy gyereket elválaszt az apjától? Esetleg azon kell gondolkodni, hogy anyagilag tudod-e segíteni, nem megy-e ez a család rovására? De a gyerekkel való kapcsolattartás a legelemibb dolog. A mai nõk között nagyok sok az önzõ, ilyen a feleséged is. Én is nõ vagyok, de a gyereket szeretettel fogadnám.
Én is kiakadnék. Ti is szükösen éltek és akkor még az a pénz is lecsökkenne. Nem erre kalkulált.
A feleségeddel értek egyet. Ha most egyszercsak a férjem ugyanezzel az óhajjal állítana be, én sem tûrném el. Azon kívül a hölgy is elég furcsán viselkedik, hiszen 10 évig nem kereste veled a kapcsolatot, nem értesített még akkor, hogy gyermeked született. Már persze, ha egyáltalán a tied!
35- ös vagyok. Fiatalok voltak akkor még mindketten, közös megegyezéssel abortusz mellett döntöttek, ahova a kedves hölgy nem menet el és esze ágában se volt, 5 hónapos terhese közölte, hogy így járt a párom és a gatyája rá fog menni, mert egy vasat nem fog hagyni a zsebében ! A bíró elõtt le akarta még ez az összeget is tagadni a , , hölgy", hogy márpedig Õ nem kapott semmit sem!Csak ott volt a bökkenõ, hogy tanúk voltak a pénz átadására. Továbbá többszörösen zaklatta a kedves , , kicsínnny" család párom családját volt, hogy hajnalok hajnalán közölték ha nincs pénz (mert hát a megnemszületettnek is enni kell) rájuk gyújtják a házat!Többszörösen több munkahelyrõl el kelet jönnie a zaklatások és fenyegetések miatt!Mert a fõnökök nem voltak kíváncsiak a balhéra. Miután mi KÖZÖSEN döntünk arról, hogy legyen vagy sem gyerekünk, így nem jön az össze, hogy ne legyen kíváncsi rá.Hisz nem egyoldalúan döntök majd csak Én, és szerény véleményem szerint nem mindegy, hogy egy futó kaland vagy egy tartós x éves kapcsolat vagy házasságba születik a gyerek. Öröklõdés:Hiába Magyarország, és nem USA , de mindent le lehet papírozni.Nem kisemmizni akarom az Õ fiát, csak az nálam a azért nonszensz lenne, hogy amiért ÉN meggürizek;öröklök befektetek belõle , abból a gyerekeinken kívül számomra vér szerint egy vadidegen részesüljön.Hisz az Én felmenõim se linkre puszira kapták amit megöröklök egyszer. Pont a csak csöpp hiperpigmentált családja miatt nem kíváncsi a gyerekére...
EMBER vagy a talpadon, Kérdezõ. Õszintén kívánom, hogy megoldódjon a helyzeted, amelyben Téged látlak az igaz oldalon. (tegnap 20:56-os vagyok)
# 35 Pedig nyugodj bele, ha ti közösen felépítetek egy 20M-ós házat a férjeddel és õ ne adj isten meghalna akkor a futó kapcsolatából a fia örökölni fog a házból - mert MO-n az egyenes ági örökös örököl, nem a feleség (mint pl. USA-ban). Az örökségbõl pedig csak nagyon-nagyon nyomós indokkal lehet bárkit kizárni (pl. ha megpróbálta megölni az apját, stb...) Az, hogy õ kapott már egy házat szép és jó, de irreleváns az esetben.
Talán kissé eltúlzott a feleséged reakciója, DE. Magamat ismerve, adott körülmények között, én is kiakadnék, ha a párom minden családi kiruccanásra magunkkal akarná hozni a gyerekét is. Pláne, hogy eddig nem is tudtál róla. Gyakorlatilag idegenek vagytok egymás számára. Akkor a feleségednek és a gyerekeidnek még inkább idegen. Persze, találkozz a lányoddal, vidd el ide-oda, néha hívd el talán a családdal, de ne akard beleékelni a családodba, mert nincs ott helye. Melletted van, a család mellett nincs. Ha egyszer a családra szenteled az idõdet, akkor velük legyél, számukra idegeneket ne erõltess rájuk mindig. Elég feszélyezõ lenne.
Sajnos lemaradt: a 20:40-esnek szól a válasz
Egyetlen egy dolgot tudok megérteni - hogy a mostani feleséged nem örül annak, hogy az amúgy is szûkös büdzsébõl most még el akarsz vonni "tõlük". De azt totál nem tudom felfogni, hogy mi a gondja azzal, hogy a kislány veletek menjen néha kirándulni vagy bármi. Õszintén én megmondanám az asszonynak, hogy vagy megszokja a helyzetet, hogy hiába nem láttad 10 éve, attól még neked ugyan olyan gyereked a kislány is mint a másik 3 vagy ha tényleg menni akar akkor menjen.
A kislánynak is olyan hû de klassz lenne ez az apásdi? Elvégre 10 évig nem is tudta, ki az apja. Most találkozik egy idegen férfival, akire azt mondják, õ az apukád. És? Az elmúlt éveket, a kimaradt élményeket nem lehet pótolni. A három gyerek meg nem is értené, hogy most hirtelen került melléjük egy féltestvér. A kislány pontosan érezné az ellenszenvet, hiába próbálná a feleség egy esetleges találkozás során titkolni. Szóval, tényleg annyira jó ötlet most összehozni két egymásnak tökéletesen idegen embert?
Ohh, még annyit , hogy az ügyvédek és a bíró döntöttek úgy mindezek után, hogy ha a kedves anyukának megfelel akkor a ház jóval többet ér mint 18 évnyi gyerektartás. Belement , de még ezek után is próbált pereskedni, mert neki az se volt elég és havi kp-t is akart.A bíró persze elutasította a nõt, hisz a ház akkor értéke meghaladta a 22M forintot.(Budai családi ház)
Egy könyvben olvastam, hogy az arab férfiak hogy csinálják, miért nincs sose vita a feleségeivel a többi kapcsolatáról....nem azért, mert odasóz egyet, hogy kuss, hanem mert nem beszélnek róla! Ha egy férfinak több házasságából van gyerek és/vagy több felesége van, a másik elõtt nem tárgyalják ki! A nõ csak annyit tud, én vagyok a 2. feleség az 1.-nek van 1 lánya, és ennyi, az apa soha nem hozza fel témának a másik asszonyt vagy gyereket, és ez így van akkor is, ha négy felesége van......érdekes egy kultúra, 4 család és olyan, mintha a férfinak 4 élete is lenne, de mindegyik élete szigorúan elkülönül a többitõl, még a gondolatok szintjén is! Ha a 2. feleségével és gyerekeivel van, csak róluk beszél, csak velük foglalkozik, csak a õ gondjaik fontosak. A többi nem számít! És ez így körbe jár.....és mûködik a dolog! A nõk nem kapnak féltékenységi rohamot a férfi nem bosszankodik, nincsenek viták a másik család miatt!!! a férfi megmondja, most elmegyek és hétfõn jövök újra, a nõ tudja, hogy a másik asszonyhoz megy, és bólint egyet...elfogadja és kész. Soha sem beszélnek a másik felségrõl, még a nõk sem! Olyan tabu ez, mint nálunk a homoszexualitás, tudja mindenki de senki sem beszél róla! Érdekes egy kultúra, a könyvet már kiolvastam egy párszor és még mindig úgy érzem, új...egy európai nõnek ez elfogadhatatlan, fõleg ez a csendes belenyugvás, és hogy soha sem beszélünk a másikról, mert itt ez az íratlan szabály! Lehet, neked sem kellene a feleséged idegesítened az exekkel, inkább ne beszélj róla! Próbáld ki, mûködik-e így jobban a dolog? Ha a nõ szemében deszka a lányod, inkább ne idegesítsd vele! Ha csak "ugrik, mint a felbõszült tigris" el kell gondolkodni, érdemes-e szóba hozni? Természetesen jobb, ha tud a gyerekrõl, de nem kell elõtte zászlón lobogtatni!
# 40 Ez mind teljesen lényegtelen. A GYEREKTARTÁS le van tudva azzal, amit írsz. De ha a férjeddel közösen épített lakásban a férjednek lesz tulajdonjoga akkor a zabigyerek is fog örökölni. Ennyi a tény. Teljesen mindegy, hogy el akarták vetetni vagy mennyire görény az anyuka (bár aki cigány kurv&val kezd az ne csodálkozzon... szvsz) Ezen változtatni nem tudsz, maximum ki tudjátok játszani úgy, hogy csak a te neveden, illetve a közös gyerekeitek nevén lesz az ingatlan, ti meg életfogytig tartó haszonélvezetet jegyeztettek be.
Nehéz eldönteni, hogy mi lenne helyes ilyen esetben. De abból a szempontból meg tudom érteni a feleségedet, hogy õ nem ezekkel a "feltételekkel" ment hozzád, nem így tervezte az életeteket. Más az, ha hozzámegy egy elvált pasashoz ahol "benne van a pakliban" a gyerek, volt feleség, stb. De õ egy egyedülálló, gyerektelen férfihoz ment hozzá. Ezt választotta. Innentõl kezdve õ nem tehet arról, hogy kiderül van egy 10 éves lányod. Vagy elfogadja, vagy nem. Ha nem, azt is meg tudom érteni, mert lehet minden önzõ mocsok dögnek hívni, de én úgy érezném, hogy nem ezt vállaltam. Ez nem olyan "jóban, rosszban dolog", hogy majd csak lesz valahogy. Ha felveszed a kapcsolatot a lányoddal, onnan nincs visszaút. Onnantól egyik napról a másikra megváltozik az õ élete is, a gyerekeitek élete is. Több évig abban a hitben élt, hogy a ti családotok 5 tagú (ahogy te is). Most pedig hirtelen olyan, mint ha egy elvált férjet kapna egy másik nõvel és gyerekkel. Valószínûleg én sem repesnék az örömtõl, pláne ha ez még a gyerekeim anyagi biztonságra is hatással lenne. Az meg hogy sítúrára, stb pénzt adsz neki megint szép dolog, mert úgy érzed érte is felelõs vagy, de a feleséged még mindig csak a 3 közös gyereketekért felelõs és érthetõ módon félti õket attól, hogy mostantól nekik majd kevesebb jut.
40-es válaszoló! Ha nem akarod hogy a párod gyereke örököljön, egy dolgot tehetsz: a te nevedre íratjátok a házat. Ebben az esetben a gyerek nem örökli azt értelemszerûen. Anyám, és anyósom is így kerülte ki a hálátlan zabigyerekeket :)
Nem bírom elolvasni a kommenteket, mert rengeteg, de elmondom a mi történetünket. Apumnak volt egy fia. Volt egy elõzõ felesége is, de a fiának nem õ volt az anyukája, éss apám tagadta is mindig, hogy az övé a gyerek. Anyu szegény nem is tudott róla, 21 éves volt amikor születtem, akkor írt egy levelet a tesóm, amit persze anyu bontott ki: "Szia Apa! Hallottam született egy kishugom, kár hogy nem tõled tudom". Anyuból meg elõtört a bölcs asszony, és ahelyett, hoyg kaiakdt volna azonnal mondta, hogy jöjjön ide, mutassanak meg neki. Aztán össze is állt a kapcsolat a tesómmal, késõbb már anyu adta neki oda a kocsiját mikor csajozni ment. Nálunk teljesen normális lett a viszony, pont anyumnak köszönhetõen.
a kérdezõ számára szinte kellemes ez a helyzet, mert gyerekek, meg szeretet és ragaszkodó nõk vennék körül, ha az asszony is olyan lenne, hogy jé, gyerek? a tied? de cuki :) (ami szerintem abnormális reakció lenne) a feleség számára viszont természetes, hogy ez kellemetlen, sõt nagyon is nehéz helyzet, mert ha akarna sem tudna kimászni belõle. muszáj valamit elfogadnia, amit rákényszerítenek, amit nem õ választott, amit nem is akart soha, ez senkinek nem lenne könnyû
Azért elõbb tisztáznám, hogy biztosan a férj-e az apa. Ha pedig igen, akkor nincs mit tenni, a gyerek érdeke elõbbre való mindennél. Még akkor is, ha emiatt szûkösebben kell élnem. Jó megoldás ilyenkor már úgy sincs, csak rossz és rosszabb, és még rosszabb.
IGAZA VAN! Nem illik a családba más szuka vére. A saját ÁLTALAD NEVELT gyerekekkel foglalkozz!
Azzal egyetértek, utolsó, hogy szidod az elõzõ nõt, de az a szerencsétlen gyerek errõl nem tehet. Szóval elég szemét hozzáállás, hogy nem lennél rá kíváncsi. A nõre én sem lennék, de a gyerekre igen, õ is azé, akit szeretek.
Valaki azt írta, hogy a kislányt az anyja felelõsséggel és szeretettel vállalta. Ja, tényleg nagy felelõsség volt benne, ha hagyta 10 évig apa nélkül felnõni, majd egyszercsak, nagyhirtelen úgy döntött, mégiscsak ismerje meg az a gyerek az apukáját. Szerintem ez egy önzõ, ócska kis r.ibi a hölgyike. Annak idején miért nem gondolta, hogy a gyereknek apa kell és talán a leendõ apukának is értesülnie kellene egy kis jövevény érkezésérõl? Mielõtt felmerült benne a korszakalkotó ötlet, hogy most ismerkedjen meg apa és lánya, vajon miért nem gondolt arra, hogy az apukának esetleg már új családja, gyerekei lehetnek, akiket tudatosan vállaltak a feleségével. Most hirtelen megjelenik, belerondít egy szép család életébe és a válaszadók 90 százaléka szerint a feleség egy dög, mert nem fogadja szeretettel a kislányt. Hát, én sem fogadnám, nem is lennék rá kíváncsi. Tökéletesen megértem a feleség reakcióját.
Nem a kivételekrõl beszéltem :) Láthatod rengeteg olyan válasz van, ami a feleséget pártolja. Gyerektartásos kérdéseknél ugyanez van :) Éppen elég egyetértõ válasz érkezett ahhoz, hogy a kérdezõt összekavarja. Természetesen nem rád gondoltam :)
Tipikus nõi hozzáállás. Úgy gondolja hogy te csak az övé vagy és a gyerekeitekért.
nõi hozzáállás? egy férfi nem bírná elviselni, ha egy nõnek innen onnan lenne gyereke mellette! a férfiakban annyi empátia nincs ilyenkor mint egy nõben!
Igen, a családjáért kell hogy legyen egy nagycsaládos apa! Õk az elsõk, ezt mondd meg a feleségednek, és ha van mibõl, van mit, lehet adni a jövevénynek. 3 gyerek nagy felelõsség, sok pénz, egy 4. nem biztos, hogy belefér. Amúgy is az anyja tudja egyedül vállalni. Tarts kapcsolatot, DE NE AZ ANYÁVAL, VIGYÁZZ, anyagilag csak ami nálatok nem szükséges, abból adj. Biztosítsd a feleséged, hogy nincs veszélyben az egész család. Megértem én a feleségedet, megjelent a képben egy volt nõ, a gyereked, egy új örökös, lehetséges gyerektartásfizetés, konkurrencia esetleg. Nagyon állj mellé, mert ezt nehéz lehet lenyelni...Ha megbizonyosodik arról, hogy a nõ nem anyagilag akar titeket kihasználni, nem téged akar megszerezni a családtól, biztosan megnyugszik, de ehhez kell némi idõ.
ki tudja a férjnek is mi a konkrét motivációja, ennek a mintaapának... szerelemben, üzletben nincs barátság.
Tipikus nõi válaszok! Nem értem, hogy a mai nõk miért ilyen önzõk? Miért nem képesek együtt érezni egy gyerekkel? Neki is szüksége van az apjára, ahogy a másik 3-nak is! Sõt, testvérekként kellene felnõniük. Ha emiatt a feleséged elakar vállalni, akkor a saját gyerekei iránt sincs semmi felelõsségérzete! Csupán a saját sértettségével törõdik, bár nincs rá semmi oka. Az anyagi részét megértem, de a kapcsolattartást nem! Légy ebben a kérdésben határozott, akkor az õ álláspontja is megváltozik.
Egyátalán tiéd a gyerek, az biztos? Apasági vizsgálat? Hát, ha igen, nem könnyû hónapoknak néztek elébe, míg kialakul a dolog, hogyan tovább... Adj idõt a feleségednek, hozzászokni a gondolathoz...
Nem tudom. Szerintem azt tenném, hogy megismerkednék a nõvel, a kislányt szívesen látnám, de ha nem szorul rá, mi viszont igen, akkor anyagilag nem támogatnánk. Megmondanám a férjemnek, hogy ne azzal bizonygassa a férfiasságát, hogy pénzt ad nekik, hanem legyen ott a kislánynak, amikor szüksége van rá.
szerintem hol 3 gyerekre jut, ott négyre is - pláne, hogy az az elsõ gyerek anyja nem is számít anyagi támogatásra. annyit, amennyi belefér, közös vásárlás a gyerekkel, zsebpénz ha találkoztok, ami tõled telik! a feleséged reméljük megérti, hogy 1. te sem tudtál errõl ugyebár 2. attól még a te gyereked õ is a, a te véred 3. akkor történt amikor még nem is voltatok együtt 4. lássa be és örüljön neki, hogy ilyen felelõsségteljes vagy!!! én büszke lennék rád, noha az elején biztosan lennének fenntartásaim, egy "idegen" becsöppen az életünkbe. ha szeret, szeressen így is. kérdezd meg, õ hogyan viselkedne, ha lenne egy gyereke még az elõtted lévõ idõkbõl. elvárná, hogy befogadd a családba, elvárná, hogy foglalkozz vele?
A kérdező hozzászólása: Kértem apasági vizsgálatot, szóval biztos, hogy az enyém. Tudom, hogy nehéz helyzetbe került miattam a családom és tudom, hogy a feleségemnek most kétségbeejtõnek tûnik a helyzet, de nekem sem annyira könnyû. Annak a válaszolónak, aki azt írta, hogy vajon mi lehet a valódi motivációm és, hogy szerelemben nincs barátság annyit mondanék, hogy a lelkiismeret furdalásom enyhítése a valódi motivációm, mert egyáltalán nem vagyok mintaapa és iszonyú nekem a tudat, hogy a lányom 10 évig úgy nõtt fel, hogy azt sem tudtam, hogy létezik, hogy nem tudtam elérni, hogy az anyja bízzon bennem annyira, hogy elmondja nekem, hogy gyereket vár. Minden gyereknek szüksége van apára. Azt meg nem is értem, hogy mire mondta, hogy szerelemben nincs barátság, ki akar barátkozni kivel? Egy 10 éves gyereknél nem hiszem, hogy fennállna olyan probléma, ami egy csecsemõ esetében, hogy az anyja nélkül nem láthatom. Nem úgy terveztem, hogy mindketten nálunk fognak ebédelni minden vasárnap. Az anyagi jellegû aggodalmakat megértem és ebbõl nagyon hamar engedtem is és mondtam, hogy nem támogatnám havonta X összeggel, "csak" a nagyobb kiadásokba szeretnék beszállni. (Sítúra, osztálykirándulás, esetleg iskolakezdéshez a dolgok... én ezt kötelességemnek érzem, õk sem gazdagok, bár a lányom édesanyja mindent megtesz így nem szenvednek hiányt sem.) Valamint úgy gondoltam, hogy mondjuk hetente egyszer elhoznám hozzánk és, hogy a családi programokra (kirándulás, állatkert, szülinapozások) szeretném elhívni õt is és majd õ eldönti szeretne e velünk lenni. De hallani sem akar ezekrõl, azt mondja tönkretettem az egész család életét és, hogy elárultam õket. Hogy miért nem elég, ha karácsonykor meglátogatom, azt mondja még az elvált apák is igy csinálják... Az meg, hogy be akartam mutatni a szüleimnek végleg betette nála a kaput... 3 hónapja mondtam meg egyébként otthon. Megvártam az apasági eredményét, utána rögtön szóltam. Addig nem akartam, bár eléggé biztos voltam addig is benne.
Szerintem jók a terveid! Így korrekt, mert a feleséged nem mondhatja, hogy elhordod a pénzt otthonról, hisz nem állandó hozzájárulást nyújtasz. Ez az eljövetel hozzátok a legjobb ötlet, megismerkedhet a féltestvéreivel és persze veled. Nem az anyagiakról szólna az egész, hanem hogy pótoljátok a kimaradt élményeket. Ha ezt nem tudja megemészteni a párod, akkor nagyon önzõ. Persze még biztos kell neki idõ, elég rossz lehet ilyennel szembesülni.
Hát én egyáltalán nem tartom érthetõnek és menthetõnek a feleséged hozzáállását! Nem árultad el, hiszen nem a házasságotok alatt született egy "félrekefélésbõl" a lányod. Meg mi az, hogy más elvált apák is csak karácsonykor látogatják a gyereküket?? Ha a közös három gyerekedet is csak karácsonykor látogatnád ilyen esetben, akkor azt is normálisnak tartaná?? Azt megértem, ha attól fél, hogy kevesebb jut a közös gyerekekre, ezért az még oké, hogy havonta nem fizetsz gyerektartást ha a lányod anyja nem igényli, de szerintem az igenis természetes és normális, ha a nagyobb kiadásokba beszállsz, illetve ünnepekkor ugyanúgy kap ajándékot, hiszen, ugyanannyira a gyereked mint a másik három. Ha meg ennyire ellenséges egy gyerekkel, akit nem is ismer és nem is hibás semmiben, akkor tényleg nem kéne összeereszteni a gyereket a feleségeddel, hanem eleinte csináljatok programot kettesben, majd fokozatosan úgy, hogy a többi gyereked is veled van, a feleséged meg üljön otthon, ha ennyire nem képes elfogadni a lányodat. Viszont a gyerekeknek joguk van ismerni egymást és tartani a kapcsolatot egymással, illetve ha a szüleid szeretnék, akkor nekik is joguk van ismerni az unokájukat. Ne haragudj, de ha ezért el akar válni a feleséged, akkor önzõ és szívtelen. Ez három hónap után már nem az elsõ sokk, ezt már fel kellett dolgoznia. (40/n)
Azért én nem irigylem a feleséget....
Nõként teljesen természetesnek tartanám, hogy kapcsolatban akarsz lenni a gyermekeddel. Én magam is szorgalmaznám, hogy a kislány ismerje meg az édesapját és a testvéreit. A helyzet kristálytiszta: egy házasság elõtt kapcsolatból tudtodon kívül született egy kislány, akit az édesanyja szeretettel és felelõsséggel vállalt. Most sem anyagi támogatást kér, csak azt szeretné, ha a gyerek - aki elõbb-utóbb meg akarta volna ismerni az apját és ehhez joga van - közelebb kerülne a másik szülõjéhez. Az nem igaz és egyáltalán nem is mûködik, hogy egy nõ "mindig a saját gyerekeit védi". Egy "nõstény" valószínûleg..egy ember nem. Az annál sokkal bonyolultabb. Ha a feleséged nem eléggé intelligens és belátó, az óriási baj - de csak az õ hibája. Õt marasztalom el.
Itt mindig is a nõk pártjára fognak állni, ez az oldal sosem adott normális képet a valóságról. Elfogultak, nem ok nélkül, de az okot inkább nem firtatom, akinek egy cseppnyi esze is van, az magától is rájön. Egyáltalán nem tudom megérteni a feleségedet, ilyen helyzetben én támogatnám a férjem, hiszen gyakorlatilag ez egy olyan helyzet, amirõl õ nem tehet, és mivel igent mondtam neki és szeretem, a problémát együtt kell kezelni. Ilyenért válni, az agyam eldobom, nem csodálom, hogy gyakorlatilag nincsenek együtt élõ emberek, ha mindenki minden miatt hajlandó válni.
14:29-es: "Itt mindig is a nõk pártjára fognak állni.." Kérlek, olvasd el a válaszokat. A legtöbbjükbõl az ellenkezõje derül ki - és a konkrét esetben nagyon is helyesen. Én is - közvetlenül elõtted - a feleséget marasztaltam el.
én a feleség helyében úgy érezném, hogy egy világ dõl össze körülöttem, hogy amiben eddig éltem nem is létezett a férjem háremet tart, meg sorolhatnám nem csak a gyerek járna át hozzánk, hanem a volt bnõ is rettegnék ettõl a képtõl félteném a családi magánszférámat, ahogy addig se volt senkinek semmi köze hozzá betolakodónak tekinteném a nõt, pláne úgy, hogy 10 évig nemcsak a férjem, hanem ezzel engem is hazugságban tartott. és nagyon élnék azzal a gyanúval, hogy annak a nõnek valahogy most nincs senkije....nem hinném, hogy a kislány érdekei most azok amik megszólaltak benne 10 év után.... és hirtelen igen, én is a váláson agyalnék, mert a férj ezzel a hirtelen adakozásával (nem csak az anyagiakat értem ezalatt) meggondolatlannak, befolyásolhatónak, felelõtlennek tûnik, nem mint apa, hanem mint férj.

Az mitől van, hogy két különböző wifivevővel is gyenge a jelerősség arról a routerről, ami a mellettem lévő szobában van 10 cm vályogfallal közte? A konyhából meg egy régi laptoppal simán netezek jó jelerőséggel.

Legjobb válasz: Ja és azt még hozzátenném, hogy arról a laptopról ugyan abban a szobában, amiben a gyenge jelerõsségel fogó gép van, szintén simán netezek 3 egység jelerõséggel, maximum sebeséggel... az asztalival két vevõt próbáltam eddig, egy USB-set meg egy PCI kártyásat, mindkettõvel 1 egyés jelerõsség, az USB-sel éppen még lehet netezni, de mindig megszakad, a kártyával meg éppen hogy befogja de a net használhatatlan, egy google nem tölt be normálisan. Az USB-s vevõ egy 54Mbps TP-Link, a PCI kártyás meg egy LevelOne 300Mbps, és tulajdonképpen feldughatom mindkettõt, pedig nem voltak olcsók... És azt a világért sem értem meg, hogy az asztali géptõl fél méterre letett laptop meg miért tudja normálisan fogni... kábelt nem veszek, mert nem tudom hol átvezetni, meg ha már van két vevõm akkor csak hasznát tudjám már venni valamelyiknek...

A kérdező hozzászólása: Ja és azt még hozzátenném, hogy arról a laptopról ugyan abban a szobában, amiben a gyenge jelerõsségel fogó gép van, szintén simán netezek 3 egység jelerõséggel, maximum sebeséggel... az asztalival két vevõt próbáltam eddig, egy USB-set meg egy PCI kártyásat, mindkettõvel 1 egyés jelerõsség, az USB-sel éppen még lehet netezni, de mindig megszakad, a kártyával meg éppen hogy befogja de a net használhatatlan, egy google nem tölt be normálisan. Az USB-s vevõ egy 54Mbps TP-Link, a PCI kártyás meg egy LevelOne 300Mbps, és tulajdonképpen feldughatom mindkettõt, pedig nem voltak olcsók... És azt a világért sem értem meg, hogy az asztali géptõl fél méterre letett laptop meg miért tudja normálisan fogni... kábelt nem veszek, mert nem tudom hol átvezetni, meg ha már van két vevõm akkor csak hasznát tudjám már venni valamelyiknek...
A router wifije 100%-os teljesítményre van állítva? Az antennája rendesen be van tekerve, jó irányba áll? (pl. nem a kábelköteg mellett) A laptop kijelzõjének 2 oldalára van kivezetve 2 különálló többnyire 5cm körüli antenna, tehát az elektromos zaj (alaplap, HDD) fölött van, ezért erõsebb. Az asztali gép esetében a fém ház rengeteget árnyékol, mellesleg még a rádiófrekvenciás zaj is nagyobb. Vagy az antennát kéne kivezetni a kártyából egy magasabb pontra, de az antennakábel drágább, ritkább, vagy az USB-s kütyüt tedd jó minõségû (USB 2.0, max 1, 2m)kábellel magasabb helyre, ahonnan légvonalban jobb a rálátás a routerre. Találkoztam már mini antennás német routerrel, ami padlófûtéses (vasrácsos) emeletet nem vitt át 5m-re, de ugyanott egy Asus router normál antennával 2 emeletet is átvitt, sõt "buhera" firmware használatával a teljesítménye közel 2x-ese is beállítható volt. Próbálkozz az antenna (vevõ) áthelyezésével!

Teherbe eshetek ha az egyik oldalon el van záródva a petevezeték a másik meg egy kicsit szűkebb?

Legjobb válasz: Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!

Ha nem a saját környezetemben van ilyen, el sem hiszem. Van egy ismerõsöm, akinek 1-2 nap eltéréssel csinálták meg a HSG-t, mint nekem, egy az orvosunk is, és az derült ki, hogy az egyik teljesen, a másik 70%-ban van elzáródva neki! Meg is beszélték a dokival, hogy akkor lombikoznak, és mennek a Kaáliba. Már az idõpontjuk is megvolt, és a konzultáció elõtt egy héttel derült ki, hogy babás! Vannak még csodák, és sokmindenre képes az emberi szervezet! Ne aggódj, biztosan összejön!
Esély van rá bõven. A nejem 17 év után esett teherbe úgy, hogy az orvosok mondták , hogy nem lehet gyereke. (10 évig járt dokikhoz, persze mindennel próbálkoztak... velem 3 hónap alatt összejött- neki mákja volt, nekem már nem annyira..)
volt már ilyen eset. a sogornöm:) neki egy petevezetöje maradt egy méhen kivüli miatt, a másik gyulladtr lett, a babája már 2 éves:) de ha spontán nem jön össze inszemre igy nem mehetsz sajnos. ugy tudom.
kedves elsö férj:) miért nem volt mákod? nem örülsz a babának?
Szia! Persze, teherbe eshetsz, hiszen a petevezetõ páros szerv :) Elõfordul, hogy pár hónappal késõbb, mint ha mindkét petevezetõd átjárható lenne, de van rá esélyed :) Folytassátok a babatervezést tovább és fel a fejjel, semmi gond sincs :) :) Az elsõ válaszolón meg olyan jót nevettem :D Gondolom viccnek szánta, ez jó volt :D:D Végre valami diszkrét és szebben megfogalmazott humor :D

Van egy asztaligépem s abba van egy nvidia geforce 450 gts videókártya. Azt írják sli képes. Vegyek mellé még egyet sli-be vagy inkább cseréljem le egy erõsebbre? ( még egy 450 gts 25e forint lenne, egy nvidia 660/650gtx meg 45-55e forint kb)

450gts 930 mhz gpu,4000mhz memória, 128bit 1gb, 25e forint 650 gtx 1100mhz gpu 5000mhz memória, 128bit,1gb 25e ft sli nincs 660gtx 1033mhz gpu, 6008mhz memória, 192bit, 2gb, 45e ft,sli van

Legjobb válasz: Ha belefér értelemszerûen a 660as, igazából 450-bõl értelmetlen a sli, valamint a 650 nagyon de nagyon nem ér 25ezret (egy hd7770 sokkal jobb és az is 25). Viszont 45körül nem rossz. Talán pcx-en van egy 7870 ami 46 és általánosságban talán picivel (tényleg kevéssel) de mintha az erõsebb lenne, de ha feltétlen nvidia kell a 660.

Ha belefér értelemszerûen a 660as, igazából 450-bõl értelmetlen a sli, valamint a 650 nagyon de nagyon nem ér 25ezret (egy hd7770 sokkal jobb és az is 25). Viszont 45körül nem rossz. Talán pcx-en van egy 7870 ami 46 és általánosságban talán picivel (tényleg kevéssel) de mintha az erõsebb lenne, de ha feltétlen nvidia kell a 660.

Nem "elég" iskolaérett a gyereked? Elhiszed az óvónőnek és marad még egy évet, vagy ha kételyeid vannak, akkor otthon "fejleszted" a gyereked?

Főleg, ha a gyerek meg menni szeretne. Nyilván nev.tan-ba lehet vinni, de most nem erre a helyzetre gondolok, hanem ha kicsi elmaradása van néhány apróságban, akkor erőltetés nélkül, játékos szinten fejlesztenéd, hogy megfeleljen a kritériumoknak?

Legjobb válasz: Iskoláig még van majd 1 év. Nálunk az oviban van fejlesztõ pedagógus is, és ha valakinek van egy pici 'lemaradása'. Azért tettem idézõjelbe, mert úgy vettem észre, hogy elég széles skálán mozog az, hogy mi számít lemaradásnak az egyes ovikban. Persze nyilván van valami alap elvárás, de azon túl elég eltérõek az elvárások. Nálunk pl. el kell tudnia mondania a gyereknek egy általa kitalált mesét, aminek van eleje, közepe, vége, választékosan, hibátlan ragozással. Más oviban meg ha megül 20 percig egyhelyben a gyerek, már iskolaérett. Ha ki tudja törölni a fenekét, már majdhogy nem egyetemre küldik. Amúgy nem, nem feltétlenül hiszek az óvónõnek. A miénk 2 éve nem képes megérteni, hogy a gyerek bal kezes. Számára két variáció van. Valaki vagy jobb kezes, vagy még nem dõlt el. Mikor mondom, hogy a lányzó bal kézzel rajzol, és eszik, akkor az a válasz, hogy õ már látta, hogy jobb kézzel is megfogta 1x a ceruzát...

Abszolút gyerektõl függ. Engem pl. visszatartottak egy évvel az oviban, mert szeptember elsõ napjaiban születtem, egyébként teljesen iskolaérett voltam (de pl. tudtam olvasni is). Az eredmény az volt, hogy egy évig szétuntam a fejem az oviban, majd még egy évig az elsõ osztályban is, mert már mindent tudtam... Ugyanakkor az öcsémnek nagyon jót tett a plusz egy év és az itthoni fejlesztés, mert õ abszolút nem volt iskolaérett. Szóval gyerekfüggõ, és óvónõfüggõ is, mert valamelyik óvónõben megbízom, de sajnos van olyan is, akiben egyáltalán nem...
6-os: "A miénk 2 éve nem képes megérteni, hogy a gyerek bal kezes. Számára két variáció van. Valaki vagy jobb kezes, vagy még nem dõlt el." Mi ugyanezt játsszuk a védõnõvel immáron 4 éve :) ) A kisfiam születése pillanatától egyértelmûen balkezes, mindent csak balban fogott, tehát kézkezes sem volt soha, mégsem hiszi el nekem :)
Iskoláig még van majd 1 év. Nálunk az oviban van fejlesztõ pedagógus is, és ha valakinek van egy pici 'lemaradása'. Azért tettem idézõjelbe, mert úgy vettem észre, hogy elég széles skálán mozog az, hogy mi számít lemaradásnak az egyes ovikban. Persze nyilván van valami alap elvárás, de azon túl elég eltérõek az elvárások. Nálunk pl. el kell tudnia mondania a gyereknek egy általa kitalált mesét, aminek van eleje, közepe, vége, választékosan, hibátlan ragozással. Más oviban meg ha megül 20 percig egyhelyben a gyerek, már iskolaérett. Ha ki tudja törölni a fenekét, már majdhogy nem egyetemre küldik. Amúgy nem, nem feltétlenül hiszek az óvónõnek. A miénk 2 éve nem képes megérteni, hogy a gyerek bal kezes. Számára két variáció van. Valaki vagy jobb kezes, vagy még nem dõlt el. Mikor mondom, hogy a lányzó bal kézzel rajzol, és eszik, akkor az a válasz, hogy õ már látta, hogy jobb kézzel is megfogta 1x a ceruzát...
Természetesen marad az óvodában , bízom az óvónõben és tudom, hogy jót akar
Elhiszem az óvónõnek, marad még egy évet de itthon játékosan fejlesztem , fejlesztõ pedagógus tanácsai szerint.
biztos hogy hagynám az oviban az enyém júliusi születésû, még csak 4 éves, de már most azt gondolom, hogy nem szeretném 6 évesen iskolába küldeni sokkal nagyobbat szív szegény, ha idejekorán suliba megy, mintha marad még egy évet a kezdetben elszenvedett sikertelenségek, kudarcélmények rányomhatják a bélyegüket az egész iskolás korra meg minek siettetni? az baj, ha 1 évvel tovább tart a gyerekkora? :)
Tökéletesen egyetértek az elsõ válaszolóval, és akkor az az egy év hasznosan telik, és nem válik kárára, kap egy évet ajándékba a gyermekkorából. És ha én még fejlesztem is, akkor megerõsödve kerül az iskolába, és még az anya-gyermek kapcsolat is szorosabbá válik. Ezzel, és csakis ezzel alapozom meg, hogy sikerei legyenek az iskolában.
nem attól iskolaérett ám egy kisgyerek, hogy pl tud olvasni, számolni, vagy ismeri sz összes autómárkát a képességeket nézik, pl finom mozgások, szocializációs képesség, meg egy halom más dolog
Engem érettnek talált anno a nevelési tanácsadó, pedig szeptemberben töltöttem a 6. évet. A baj az volt, hogy tanulási képességekben hiába voltam jó, szociálisan nem voltam egyáltalán érett, fõleg, hogy alig 2 évet voltam ovis... Ez a része viszont senkit nem érdekelt, vagy nem tulajdonítottak neki jelentõséget, nem tudom. Ezek után, ha a gyerekeimmel ilyen kérdés merül fel, biztosan nem "erõltetem" az iskolakezdést.
Csak a magam peldajat tudom irni, mikor engem nem akart engedni az ovono iskolaba. Anyam total kikelt magabol es nem is ertette miert nem? Mert 1 ertelmes ervet nem tudott az ovono felsoroni a nyilvanvalo tenyen kivul - miszerint tul alacsony vagyok. Anyam a gyerekorvost is meginterjuvolta aki ugyancsak nem ertette az ovono erveit mert szerinte erett voltam ra es elkezdtem az elso osztalyt. Igen, en voltam a legkisebb megis az alacsonyabb kepesseguek buktak hozzank vissza akikkel a szuleik sem foglalkoztak...ha ugy erezed, el tudod erni gyermekednel azt, hogy elvezze a tanulast es ne erezze magat megszegyenitve amiert nem tudja tartani az "iramot" az osztallyal, akkor semmi de semmi akadalya sincs annak, hogy elkezdje az iskolat.
A kérdező hozzászólása: És a 10-es válaszoddal mélységesen egyetértek!
A kérdező hozzászólása: Senkit nem pontoztam le, õszintén szólva még senkit nem pontoztam. Nem az a fajta vagyok, aki azonnal lepontoz, ha nem ért egyet. Én azért kérdezek, hogy véleményt, tanácsot kapjak, nem azért, hogy pontozgassak. Mindenkinek nyomom a zöld kezet!
7-es, és 10-es vagyok A 12-esnek köszönöm! Kérdezõ te pontozol le? miért? egyszer megírtam a véleményemet, mivel ez volt a kérdés, utána meg megírtam a tényeket ha nem értesz egyet más véleménnyel, akkor minek teszed fel a kérdést?
Nem tudom miért kell annyira lepontozni ezeket a válaszokat, pl. a 10-esnek is tökéletesen igaza van! Az iskolaérettségi vizsgálat egy összetett vizsgálat: -kognitív képességek szintjének vizsgálata, amely majd a tanuláshoz kell: számolási készség, finommotorika, beszédhanghallás, ok-okozati összefüggések értése, emlékezet stb. -szociális érettség vizsgálata -testi, fizikai fejlettség. A gyerekek különbözõképpen fejlõdnek, ha most még elmaradása van néhány apróságban, májusig még sokat fejlõdhet, erõltetés nélkül, játékos szinten én mindenképp foglalkoznék vele mint szülõ. Ha az óvónõ véleménye tavasszal sem változik, bennem meg kételyek vannak, elvihetem a Nevelési Tanácsadóba, ahol szakvéleményt kapok. Addig még kár rágódni a sorsán, de ha a legkisebb kétely is felmerül, jobb egy évet visszamaradni, mint túl korán menni az iskolába. Az meg, ha egy óvónõ jóslásokba bocsátkozik, nem szerencsés dolog. Nekem a nagyobbik fiamra azt mondta az óvónõ már középsõs korában, gyenge lesz, örüljek ha lesz közepes tanuló, mert nem tudott szépen rajzolni, ügyetlen volt, csendes, visszahúzódó. Most már ötödikes, hát a jóslás ellenére jeles tanuló volt alsóban, csak a rajz és a nyelvtan volt 4-es, mivel tényleg nem rajzol és ír túl szépen, ez a gyengéje. Ja, és abszolút nem csendes... A gyerekek sokat változnak!
Inkább maradjon egy évet , ovis .
ok, akkor bocs :)

Szerintetek elég egy 32 gb os ipad vagy egy andoidos tablet ( ami bövíthető ) az érné meg jobban? Szerintetek melyik? Most 7. -es vagyok és ballagásra szeretném venni . Tom hogy az még odébb van de előre szoktam gondolkozni

Legjobb válasz: Ha a szüleidnek van 150 000Ft-ja egy tabletre akkor inkább notebookot vegyél, már ha még nincs. Jobban tudsz vele dolgozni (irodalom esszék, érettségi tételek), jobb játékok vannak rajta (Skyrim, Mass effect, COD), és több hely van rajta filmeknek s jobban lehet nézni is rajta azokat, akár egy monitor bõvítésével akár anélkül. Az Ipad vagy androidos tablet akkor jó ha tudod mire használni. Internetezésre, facebookra, olvasni, esetleg videók, elütni az idõt út közben. Elõször azt gondold végig kell-e neked. Utána az Ipad jobb, mert könnyebben kezelhetõ és az Ios egy megbízhatóbb rendszer. A programok kisebb eséllyel tartalmaznak vírusokat. A nem bõvíthetõséget egyszerûen meg lehet oldani rá rakod a gépedre ami nem kell.

Ha a szüleidnek van 150 000Ft-ja egy tabletre akkor inkább notebookot vegyél, már ha még nincs. Jobban tudsz vele dolgozni (irodalom esszék, érettségi tételek), jobb játékok vannak rajta (Skyrim, Mass effect, COD), és több hely van rajta filmeknek s jobban lehet nézni is rajta azokat, akár egy monitor bõvítésével akár anélkül. Az Ipad vagy androidos tablet akkor jó ha tudod mire használni. Internetezésre, facebookra, olvasni, esetleg videók, elütni az idõt út közben. Elõször azt gondold végig kell-e neked. Utána az Ipad jobb, mert könnyebben kezelhetõ és az Ios egy megbízhatóbb rendszer. A programok kisebb eséllyel tartalmaznak vírusokat. A nem bõvíthetõséget egyszerûen meg lehet oldani rá rakod a gépedre ami nem kell.
A kérdező hozzászólása: ok köszi . és sz.ted samsung ativ book 2 vagy samsung ativ book 4 a jobb ? mind a 2 a t mobil oldalán van
1sõ, hülyeség hogy az IOS megbízhatóbb mint az android Nem a 20-30k-s androidos telókkal kell összehasonlítani, már egy fél éve van sony xperia ionom és még egyszer sem fagyott, nem akad stb... A vírus is hülyeség, nem vagyok egy light user és még ilyennel sem volt soha gondom, napi szinten töltök rá dolgokat Mellesleg az IOS jóval korlátozottab, nem teheted meg hogy letöltesz rá akármilyen fájlt aztán telepited, csak az apple storebol lehet miután mindent méregdrágán megveszel Androidra azt pakolsz amit akarsz Google playen sokkal több az ingyenes program is 2 dolog szól az ipad mellett, a kinézete, és a kijelzõ Kijelzõben egyetlen androidos gép sem ér a nyomába, legalábbis ipad 3tol kezdve, gyönyörûek a szinek, a képélesség
Ami meg a vírust illeti, siekrült már play-rõl leszedni vírusos appot. Megjelent iOS-re egy játék és rákerestem play-en, láttam, hogy van és letöltöttem. Na az nem a játék volt csak annak volt álcázva. Aztán törölték a play-rõl Ennyit a biztonságról. A google mindent csak utólag ellenõriz, az apple meg még elõtte mielõtt felkerülne az app.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!