Találatok a következő kifejezésre: Még egy szoptatok, (98 db)

Már 3 hónapja nem szoptatok, ha fejtem is csak 10-20ml jött le. De ha megnyomom a mellem még mindig jön egy kis tej. Ez normális? Barátnőm említette a napokban hogy még mindig milyen duzzadt a mellem, mintha még mindig szoptatnák.

Legjobb válasz: Normális. A szervezeted átállt. Ha egy fél év után is lesz tejed, vagy ha hamar szeretnétek babát, akkor a Mastodynon cseppek segítenek majd. (a Bromokriptint nem ajánlom). De ha még mindig fejed hogy akarod, hogy teljesen elapadjon?

Normális. A szervezeted átállt. Ha egy fél év után is lesz tejed, vagy ha hamar szeretnétek babát, akkor a Mastodynon cseppek segítenek majd. (a Bromokriptint nem ajánlom). De ha még mindig fejed hogy akarod, hogy teljesen elapadjon?
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen.Nem nem fejem, szeretném ha már elapadna!

Már nem nagyon szoptatok, és a múlt hónapban a fogamzásgátló miatt megjött. Viszont most még nem, lehetek terhes? Vagy ez ilyenkor így van még egy kicsit is szoptatok?

Akkor kezdtem el szedni,de sajnos megjött pedig direkt arra volt hogy a szoptatás miatt ne legyen.Azóta abba hagytam de most nemjött meg.

Legjobb válasz: Terhesteszt.

Terhesteszt.

Szoptatok, nincs menzeszem, de peteérésem azért gondolom lehet. Érdemes hőmérőzni? Hogy működik ez pontosan? Szeretnék még egy kisbabát.

Legjobb válasz: A peteérés, illetve az elsõ tüszõrepedés az elsõ menszesz elõtt kb 2 héttel lehet. Hõmérõzhetsz, de érdemes vele megvárni az elsõ menszit, ha addig tudtok gumival védekezni. Itt mindent leírnak: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml A módja pedig: minden reggel ébredéskor, azonos idõpontban, mielõtt még kikelnél az ágyból, szájban vagy hüvelyben kell mérni, majd egy táblázatba feljegyezni. Elõtte minimum 4 órát kell aludni egyfolytában. A görbe értelmezését a fenti linken a lehetõ legalaposabban magyarázza el egy kétgyermekes, genetikus orvosnõ.

A peteérés, illetve az elsõ tüszõrepedés az elsõ menszesz elõtt kb 2 héttel lehet. Hõmérõzhetsz, de érdemes vele megvárni az elsõ menszit, ha addig tudtok gumival védekezni. Itt mindent leírnak: http://babatervezok.otthona.net/homerseklet.shtml A módja pedig: minden reggel ébredéskor, azonos idõpontban, mielõtt még kikelnél az ágyból, szájban vagy hüvelyben kell mérni, majd egy táblázatba feljegyezni. Elõtte minimum 4 órát kell aludni egyfolytában. A görbe értelmezését a fenti linken a lehetõ legalaposabban magyarázza el egy kétgyermekes, genetikus orvosnõ.

Hónapos a babám, szoptatok, kipattogott az arca, meg egy kicsit a nyaka körül. A védönö szerint nem zavaraj, ne tegyek semmit. Mit tegyek? Mitöl lehet ez?

Legjobb válasz: Allergiás reakció lehet valamire amit ettél, az a baj ezzel hogy van hogy hetekig megmarad még a kiütés akkor is ha már nem eszed. Ami esélyes hogy ilyet csinál, azok az olajos magvak, csoki, aprómagvas gyümölcsök (kivi, eper, málna, szeder, ribizli stb). Ettél ilyesmit? Lehet még fogzás is ha abban a korban van (lemaradt a szám hogy hány hónapos), ilyenkor savas a nyáluk és jobban kicsípi az arcát meg a popsiját is.

Allergiás reakció lehet valamire amit ettél, az a baj ezzel hogy van hogy hetekig megmarad még a kiütés akkor is ha már nem eszed. Ami esélyes hogy ilyet csinál, azok az olajos magvak, csoki, aprómagvas gyümölcsök (kivi, eper, málna, szeder, ribizli stb). Ettél ilyesmit? Lehet még fogzás is ha abban a korban van (lemaradt a szám hogy hány hónapos), ilyenkor savas a nyáluk és jobban kicsípi az arcát meg a popsiját is.
Az enyémnek is van. Vagy újszülöttkori csalánkiütés vagy tejkiütés (pattanásszerû pici) ez a te hormonjaidtõl van. Nekünk most épp van mind2. 3 hetesek vagyunk. Ha gondolod akk. mutasd meg a dokinak hogy megnyugodj.
Hónapos? Hány hónapos? 1? Mert ha igen, akkor valószínû tejkiütés, az én fiamnak is volt újszülött korában. Nagyon csúnya volt, de elmúlt magától.
Nekem is kiütéses volt a kislányom és azt mondta a védõnõ hogy teljesen normális az anyatejeseknél. Elméletileg attól van, hogy jó zsíros a tejed.
Az én babámon is voltak különbözõ kiütések, de jó lenne tudni, hogy hány hónapos, mert más életkorban más-más dolog lehet. Én sok esetben frezyderm folyékony hintõporral kentem be neki, az enyhítette a problémákat.
A kérdező hozzászólása: egy hónapos a babám, de már 4 napja van kiütés, ne tegyek semmit?
Hát orvosi konzultáció nélkül, ne kezelgesd semmivel. Én azt mondom hogy ha a védõnõ azt mondta hogy hagyd akkor hagyd, de a saját megnyugtatásodra vidd el dokihoz és mutasd meg neki.

Szoptatok még egy nap 2-3x! Nem védekezünk, szeretnénk még egy babát! Ma van a 34. nap, csináltam már tesztet 2 napja, az nega lett! Mikor teszteljek újra?

Reménykedjek vagy lehet, hogy csak még ennyire rendszertelen?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád? egyáltalán nem biztos, hogy van peteérésed, függetlenül, hogy menstruálsz.

Mennyi idõs a babád? egyáltalán nem biztos, hogy van peteérésed, függetlenül, hogy menstruálsz.
Nem sok TEHÉN van már??? MIVAN???
Állj már le! Örülj a babádnak akit még csak szoptatsz! Fogadd el, hogy negatív a teszt és gondoskodj a gyermekedrõl inkább, ne pedig azon lovagolj hogy kell egy másik!
Hm, ha még szoptatsz, tényleg nem lenne jó egy újabb baba, de rádbízom. A számolt "mensi" elsõ napján (vagy bármelyikén, mindegy) reggeli vizeletbõl csinálj egyet. De lehet, hogy a szervezeted addig nem is enged újra teherbe esni, míg szoptatsz.
A kérdező hozzászólása: Kösz, de az ilyen válaszra nem vagyok kiváncsi!Biztos kárörvendõ vagy!Örülök a babámnak és, hogy szopizik!Pint ezért szeretnénk még egy babát! Te aki ezt valószínûleg nem érted, csak sajnálni tudlak!
hány naposak a ciklusaid?beállt már rendesen a ciklusod?
A kérdező hozzászólása: 14, 5 hónapos a babám, nem sok tehén van már, inkább csak lelkileg kell Neki.A ciklusaim nem rendszeresek, de a terhesség elött se volt az!
A kérdező hozzászólása: Bocsi!:) tejem van már!

Hat hónapos kisfiammal egy szobában alszom mióta megszületett. Még mindig szoptatom éjjel. Mikor lehet egyedül hagyni?

Apa a másik szobában alszik és elég távol van egymástól a két szoba. Nem szívesen hagyom magára, félek hogy nem hallom meg ha éhes vagy bármi történik vele. De azt hiszem itt lenne az ideje, hogy egyedül legyen a szobájában.

Legjobb válasz: hm. nem akarlak elkeseríteni, de ha eddig nemaludta át az éjjelt, akkor mostanában nem nagyon fogja, most jön a fogzás, a mozgásfejlõdés, meg a szeparáció....ezek nagyon sok baba alvását megzavarják. az enyém kb. 16 hósank ezdett jobban aludni, de csak 21 hósan aludta át az éjjelt. addigra jött ki az összes foga. õt nagyon zavarta ez a fenti 3 dolog, amit írtam. szóval mi 21 hós korától vagyunk külön, én máshogy nembírtam volna a gyakori keléseket.

hm. nem akarlak elkeseríteni, de ha eddig nemaludta át az éjjelt, akkor mostanában nem nagyon fogja, most jön a fogzás, a mozgásfejlõdés, meg a szeparáció....ezek nagyon sok baba alvását megzavarják. az enyém kb. 16 hósank ezdett jobban aludni, de csak 21 hósan aludta át az éjjelt. addigra jött ki az összes foga. õt nagyon zavarta ez a fenti 3 dolog, amit írtam. szóval mi 21 hós korától vagyunk külön, én máshogy nembírtam volna a gyakori keléseket.
Fel fogsz kelni rá, ha sír, ne aggódj. Viszont mindkettõtöknek jót tesz, ha messzebb vagy, mert 1. nem kelsz fel minden rezdülésére, és jobban kialszod magad. Sokszor van, hogy csak egyet felsírnak és visszaalszanak maguk, vagyis visszaaludnának, de gondos anyuka azonnal kikapja az ágyból, mert aggódik. Így ha egyet sír, te meg felkelsz rá, bõven van ideje visszaaludni amíg átsétálsz, és lehet fel se kell venned. Szép lassan megtanul egymaga is aludni, te meg nyugodtabban fogod lereagálni a dolgokat. Legközelebb már kicsi hallgatózol, mielõtt kimásznál az ágyból.... Másrészt a házastársi kapcsolatnak sem tesz jót, ha a férj a gyerek miatt másik szobába szorul. Akármennyire is fárasztó apukának, az éjjeli sírás, stb. sztem nem normális, hogy másik szobába költözzön a feleségétõl. Néha be lehet iktatni egy-egy pótalvást a másik helyiségben, hogy kipihenje az elõzõ éjszakákat, de fél éve... Nem engedném. Szóval gyereket nyugodtan tedd külön, ha nagyon aggódsz vegyél egy használt bébiõrt ami a hangot átviszi a füled mellé, és élvezd a férjed szuszogását kicsit.
Szerintem is itt az ideje, hogy egyedül maradjon. Fontos most megtanítanod, hogy egyedül is jó lenni, késõbb nehezebb lesz. Ne aggódj, meghallod. A fiam elsõ naptól külön szobában aludt, két zárt ajtó választ el tõle és a mai napig (17 hós) felébredek mindenre, ha akarom, ha nem. Igaz, nem megyek át, sokszor sír fel éjjel egy pillanatra, vagy mocorog és ha bemennék, tuti felkelne, így meg alszik szépen reggelig. Költözz vissza a helyedre, pár nap alatt a fiad is megszokja majd, sokkal jobb lesz mindenkinek. Pláne apának! ;)
elsõ vagyok. nálunk a férjem közölte, õ nem akar gyereksírást hallani, mert "õ dolgozik és ki kell magtá aludnia". ja, mert nekem nem. egyébiránt házaséletet tudtunk így is élni. amúgy az enyém nem csak felsírt, hanem felébredt rendesen. az hogy felsírt és aludt tovább, az jóval késõbb jött el. persze nem mondom hogy ne próbáld ki , amit a 2. javasol, hátha nektek bejön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Nálunk csak addig van az ágyamban amíg szopik. Az elsõ perctõl a saját ágyában aludt. Nagyon jó kisbaba, de az én férjem is a munkája miatt van külön. Igaz ez az én döntésem, mivel õ buszsofõr és nem akartam, hogy balesetezzen. Nagyon nehéz lesz, de megpróbáljuk.
Én voltam szolizni már pár hétre szülés után... Szerintem semmi baj nem lesz, én le se takartam. :)
Szia! Nekem is ennyi idõs a fiam és még néha szopizik (már eszik minden mást is) és rám is ez az érzés tört amikor 5 hónapos volt. Utánaérdeklõdtem és még a doki is mondta hogy pár perceket nyugodtan lehet. Ugyhogy én fogtam magam és 6-8 percekre elmentem, nagyon jól is esett és nemhogy apadt volna a tejem hanem azokon a napokon még több is volt, ugy vettem észre. A szolis csaj is mondta, hogy a meleg miatt lehet több lesz a tejcsi. Gondolom Te sem naponta 20 percre akarsz menni, ugyhogy simán!
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok :) Akkor megvárom míg este Apa haza ér és lesprintelek 8 percre! :)
Nyugodtan de takard le a mellbimbódat mert nagyon szárít, ki fog sebesedni szopikor (tapasztalat).

Van itt olyan anyuka, aki 8 hónapos babáját még 5X szoptatja egy nap?

Én már szeretnék egy-két étkezést kiváltani, de nem megy...

Legjobb válasz: 10 honapos kislany, nalunk sem megy :( eddig nem aggodtam, mert a sulya több, mint jo, a gyerekorvos, a vedönö is nyugtatgatott, hogy ha majd a baba ugy erzi szükseg lesz ra, enni fog. Meg mindig gyakorlatilag csak cicizik, a cumisüvegtöl sirva fakad, a kanalat kinyomja a szajabol a nyelvevel, ami veletlenül a szajaba kerül, azt kiköpi... Most mar egy hete minden ejszakat vegigüvölt, csak arra tudok gondolni, hogy mar nem eleg taplalo neki a tejem-nem lenne meglepö. De nem hajlando semmit enni.

10 honapos kislany, nalunk sem megy :( eddig nem aggodtam, mert a sulya több, mint jo, a gyerekorvos, a vedönö is nyugtatgatott, hogy ha majd a baba ugy erzi szükseg lesz ra, enni fog. Meg mindig gyakorlatilag csak cicizik, a cumisüvegtöl sirva fakad, a kanalat kinyomja a szajabol a nyelvevel, ami veletlenül a szajaba kerül, azt kiköpi... Most mar egy hete minden ejszakat vegigüvölt, csak arra tudok gondolni, hogy mar nem eleg taplalo neki a tejem-nem lenne meglepö. De nem hajlando semmit enni.
nekünk azt mondta a doki, ha minden 5. nap van szeklete, az meg oke!
Második válaszolónak! Egy cipõben járunk! Én is nagyon kivagyok. Remélem hamar elmúlik( bár már hónapok óta kelünk) Kérdezõnek: nem baj ha nincs sûrûn széklete, mi is voltunk így. Volt olyan hogy 3 napig nem volt semmi, ijedten szaladtam is a dokinkhoz õ meg kinevetett hogy nincs ezzel semmi baj:)
Második vagyok.Bár kétszer szopizna de háromszor vagy vmikor 4 szer is kéri.Már teljesen ki vagyok:(
A kérdező hozzászólása: Nekem éjjel alszik! :) Csak ez a kakiprobléma.... ha több szilárdat enne, lehet ez is megoldódna.
Szia! Az én kisfiam is sokat szopik, de õ is inkább éjjel. Napközben 3X éjjel meg vagy 100X:) .
A kérdező hozzászólása: Köszi! 2 X éjjel? Húú, minden elismerésem!
A kérdező hozzászólása: Szia! Sajnálom! Mi eszünk pár gyümölcsöt, de nem sok mennyiséget, így mindig szoptatnom kell utána..de az a legrosszabb, hogy alig kakil, bármit etetek-itatok vele, vagy bármilyen módon segítek neki...
Az én fiam 8.5 hós és 5* szopik egy nep.Napközben 2* és éjszaka 3*.
Szia 7, 5 hónapos a kislányom és még mindig sokat szopizik. Hiába eszik egyre többet a szopit még mindig igényli. Egy kismama adta a tippet: evés után ne rögtön rakd cicire, mert akkor tartalékolni fog a tejcsire. Várj kb fél órát és csak utána szoptasd meg. Ez nálunk úgy látszik be fog válni(kop-kop-kop), azóta már volt, hogy 140ml gyümit evett.

Ami megmaradt tápszer azt meg lehet enni egy szoptató Anyukának? Belekerül az anyatejbe?

Legjobb válasz: Ártani biztosan egyikõtöknek sem fogsz vele. Jó étvágyat hozzá! Majd írd meg milyen volt az íze! :DDD

Ártani biztosan egyikõtöknek sem fogsz vele. Jó étvágyat hozzá! Majd írd meg milyen volt az íze! :DDD
Dettó ugyanaz a helyzet, mint nálad. Nekem is késõbb indult be a tejem a császár miatt, és én is vettem egy doboz tápszert. Eddig bennt állt a spájzban origi. Párom munkatársának nemrég született babája, akit anyukája nem tud szoptatni, ezért én pont ma elküldtem nekik a doboz tápszert.
Hát, hogy belekerül-e az anyatejbe, azt nem tudom, de nálunk a gyerekorvos rendszeres tápszer fogyasztó, mert egy csomó hasznos anyag van benne szerinte.
A kérdező hozzászólása: Hát ilyet nem hallottam :) )) Csak azért kérdeztem, mert maradt egy egész doboz, és még amit kaptunk mintákat azokat szívesen megenném, mert semmiképp nem akarok tápszert adni a babámnak, szerencsére van tejem bõven a Számára.Akkor ezek szerint meg lehet.Kipróbálom, aztán meglátom...Az igaz, hogy sok minden van benne, ártani szerintem nem fogok vele...
Ez jó! Majd én is megeszem ha nem kell neki. Én csak biztonság kedvéért vettem neki. Anyatejes csak a babám így nem adok neki ha nem muszály.
A kérdező hozzászólása: Most iszogatom...hát elég fura az íze, ez Hipp tápszer, valóban nagyon hasonlít az anyatejhez, kicsit édeskés.Természetesen nem elvettem a babámtól, mert hála Isten van tejem, és eddig csak azt kapott.Most lesz 5 hónapos és 8, 5kg, 70 cm :) Jól tartom. :) )) Én is csak biztonság kedvéért vettem még a legelején, mert császárral szültem, és késõbb indul be pár nappal a tej.Megijedtem akkor nagyon, ezért írattattam fel Beba Start Aktívot, de a spájzban van azóta is. :) Majd megeszegetem, sok vitamin van benne.:) Nem szeretnék ennek ellenére adni ha nem muszáj, inkább gyümölcsöket majd. :) Próbáljátok ki nyugodtan Ti is, ne vesszen kárba. :)
Állítólag kávéba jó.A védõnõm mondta.Mondjuk én nem kávézom, de próbáljátok ki. :-)
Az én picurkám Beba ha start aktívot kap, mikor csinálom neki bekapok egy kanállal, nekem ízlik :) A párom mindig mondja hogy el eszem a bébi elõl......

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!